Wij gaan niet opzij

Manders: "Het stadion is juist ingericht om grote groepen mensen te sturen"

Thiestemberg

In gesprek met Omroep Brabant liet de kersverse algemeen directeur Mattijs Manders weten te overleggen met de Gemeente Breda over het aankomende seizoen. Manders zegt alles uit de kast te gaan trekken om zoveel mogelijk supporters in het stadion te mogen verwelkomen. Daarnaast geeft hij aan dat je de supporters misschien juist liever in het stadion wil hebben in plaats van het stadscentrum.

Manders en de Gemeente zitten met een aantal verschillende scenario's in hun hoofd. Toch kan Manders nog geen uitsluitsel geven over hoeveel mensen er precies binnen mogen straks. Er zijn veel protocollen waar de club zich aan dient te houden.

Manders ziet echter wel kansen voor het volgende jaar. "We hebben natuurlijk een stadion dat helemaal ingericht is om grote groepen mensen te sturen, te controleren en in goede banen te leiden. Je hebt misschien liever dat supporters onder bepaalde voorwaarden in het stadion zijn, dan dat ze samenkomen in een café in de stad. Daar zijn de regels moeilijker te hanteren en komen horecaondernemers daardoor misschien in de problemen. Wellicht biedt dit mogelijkheden."

Mocht de club de deuren open mogen zetten voor een kleiner aantal toeschouwers brengt dat natuurlijk wel problemen met zich mee. Wie laat je wel en niet binnen? Daar wil Manders nog niet te veel over speculeren. Hij blijft bij zijn eerdere standpunt: NAC gaat er alles aan doen om zoveel mogelijk supporters in het stadion te krijgen. Manders haalt voor dit scenario inspiratie op bij andere grote evenementen. Zoals de Efteling die weer open is, of het Deense profvoetbal waar weer langzaam met publiek gevoetbald gaat worden.

Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
‘NAC wil Van Hooijdonk behouden’ 35 reacties
45 Reacties
54   7  
rooftop

@nacbe

Een hele interessante benaderingswijze van het probleem, alleen kan ik als Gouden SCC houder er niet in mee gaan.

19   14  
Chris W.M.

Iedereen een mondkapje op en om-en-om een plek ( stoel, staanplaats) leeg laten. Kun je al gauw zo'n 50% van je publiek kwijt. Iedereen wedstrijden toewijzen wanneer ze toegelaten worden, website in elkaar knutselen dat supporters onderling kunnen ruilen. Is veel mogelijk met wat fantasie, en alles beter dan tot aan 01/01 alleen maar wedstrijden zonder publiek.

44   18  
@chris

Lijkt mij dat de gouden kaarten voorrang krijgen...

27   4  
Chris W.M.

@@Chris

Zoals je weet zijn er ongeveer 5700 gouden kaarten verkocht. Stadion is 19000. Daar de helft van is ongeveer 9500. Er blijft dus nog genoeg over om toe te wijzen.

9   0  
Bart

@chriswm ik ben alleen bang dat niet 50% van het stadion gevuld gaat mogen zijn maar eerder 25/30 ivb met drinken halen en naar de wc gaan. Denk dat voor 9000 mensen dat niet de handhaven is om steeds overal maar 1.5 meter afstand te kunnen houden..

21   114  
NACbe

@Chris

Ze moeten juist de gouden SSC-houders geen voorrang geven. Die hebben immers al aangegeven dat ze geen compensatie hoeven als ze niet naar het stadion kunnen.

3   40  
mmm

Ik zit op vak B en dat kost ook 300 euro. Dus...….misschien wij ook wat eerder!!!

54   7  
rooftop

@nacbe

Een hele interessante benaderingswijze van het probleem, alleen kan ik als Gouden SCC houder er niet in mee gaan.

10   5  
Chris W.M.

@Bart

Dat is waar ze nu nog steeds naar kijken volgens mij inderdaad. Maar vooralsnog wordt keer op keer aangetoond dat mondkapjes wel degelijk nut hebben. En die 1/3 was steeds gebaseerd op rondom 1.5 meter tussenruimte ( dus ook rijen boven en onder een bezette plaats leeg houden) zonder mondkapjes. Als demonstraties met duizenden mensen in de buitenlucht met 1.5 meter tussenruimte ( en in sommige gevallen niet eens dat) geen extra besmettingen opleveren, dan is het niet houdbaar vast te blijven houden aan de eerdere geopperde " oplossingen" voor voetbalwedstrijden, ook in de buitenlucht en met mondkapjes.

16   3  
rooftop

Wat je in de stadion bezetting moet meenemen is het feit dat we onze bek niet dicht kunnen houden en veel te vaak kut roepen. En dat maakt het risico van het ontstaan van een 'spreading event' vele malen groter, met de huidige kennis van zaken.
Neem daarbij de alcohol consumptie en de daarmee dalende alertheid op afstand houden en andere protocollen.

0   18  
Badeend

<zure modus aan>

Als Manders even al zijn burolades opentrekt, ligt daar misschien nog wel het lijstje met vrienden-van-Eisenga.

<zure modus uit>

Hup NAC!

6   0  
Badeend

@Rooftop

En daarmee is de hoeveelheid toe te laten publiek rechtevenredig verbonden met de kwaliteit van het voetbal - en dus de selectie - en dus het functioneren van TvdA.

Hup Tom!!

24   51  
Paul

Zou niet weten waarom gouden seizoenkaarten voorrang moeten krijgen.
De leden van 1912 zijn al jaren voorgelogen over extra dingen en met als klap op de vuurpijl de kaartverkoop met de bekerwedstrijd tegen feyenoord. Als er mensen voorrang zouden moeten krijgen zijn het sponsoren en leden van de 1912 niet de gouden kaarthouders die net 1 maand dit hebben en een paar tientjes "sponsoren"

7   3  
Bart

@chriswm ben blij dat ik geen keuze moet maken want, het is nogal een behoorlijk risico om supporters binnen te laten gok ik zo. Vrienden die toch bij elkaar willen staan/zitten wanneer er gescoord word val je elkaar dan niet in de armen, worden mondkapjes niet afgedaan om te kunnen zingen/roepen. Ik denk persoonlijk dat er heel veel moet gebeuren om 9000 man in het gareel te moeten houden. Eenrichtingstrappen en 1.5 meter vakken bij de wc,s en aan de bar zijn daar nog maar een peulenschilletje bij. Ik hoop dat er snel een vaccin is en dat het allemaal weer zoals vanouds word maar tot die tijd moeten we toch voorzichtig blijven.

22   6  
Sanseveria

Natuurlijk hoopt iedereen dat elke seizoenkaarthouder straks meteen naar binnen mag. Goed dat NAC zich hier ook hard voor maakt.

Maar de kans bestaat inderdaad dat dat aanvankelijk nog niet mogelijk is. En dan vind ik de opmerking van Manders "Wie laat je wel en niet binnen?" opmerkelijk. Ik mag aannemen dat hij weet dat de Gouden Seizoenkaarten verkocht zijn met de expliciete belofte van voorrang bij beperkte bezetting?

Helemaal uitgesplitst kom je dan op de volgende volgorde;

1 Goud+1912
2 Goud
3 1912
4 Regulier SCC
5 losse kaarten

15   1  
Basje

@nacbe
Vgm heb jij geen goude seizoenskaart....
Als dit gebeurd koop ik letterlijk nooit meer iets bij NAC...

13   12  
Karel

@ sanseveria
1912 heeft altijd voorrang dus 2 en 3 moet je omwisselen.

28   1  
Sanseveria

@Paul

Wat een rare reactie. Je doet net alsof de gouden seizoenkaarthouders er dit seizoen voor het eerst bij zijn gekomen? Dit zijn juist allemaal zeer trouwe seizoenkaarthouders!

Ik weet daarnaast zeker dat bijna elk 1912 lid ook goud heeft genomen. Heb ik zelf ook gedaan. We hebben in 2015 bewust getekend voor het feit dat we 10 jaar onze seizoenkaart voor het volledige bedrag afnemen. Daar mag, nee moet, NAC mij ook aan houden!

Ik vind ook niet dat we jaren voorgelogen zijn zoals jij stelt. Ik word juist bijna verlegen van het aantal privileges van 1912: Korting op mijn seizoenkaart, voorrang op kaartjes bij elke thuis en uitwedstrijd, eigen ingangen, korting in de shop, feesten op kosten van NAC etc. etc.
En dat alles is van onze kant niet eens onvoorwaardelijk, want NAC bood ons de kans om dit seizoen alsnog te kiezen voor restitutie door af te zien van Goud. En veel belangrijker nog: we kunnen onze 1912 kaart ten allen tijde overdragen. Ik ken al drie mensen die de mijne graag willen overnemen, dus ook daarin lopen we geen enkel risico.

Wat ik echter vooral hoop is dat we zsm gewoon weer in een volgepakt stadion mogen zitten. De 'experimenten' op de Dam en elders tonen tenslotte aan dat een grote massa zingende en schreeuwende fanaten in de buitenlucht geen risico vormen ?

9   22  
The Cosmic Gate

Ben ik nu de enige die enorm moe aan het worden is van dat 1.5m afstand houden gedoe .
In de landen om ons heen is dat allemaal anders, wat mij nog meer het gevoel geeft dat het allemaal kletspraat is en het echt geen fluit uitmaakt of je nu naast elkaar zit of 1.5m afstand zal bewaren .
Ik krijg steeds meer het gevoel dat we voor de gek worden gehouden, en gek worden gemaakt door de media.

Kortom: ik mis NAC ....en wil zoooo graag weer in het stadion aanwezig zijn :D

13   9  
Pizzabakker

Gewoon iedereen binnen laten wat mij betreft! Vervolgens iedereen twee weken in thuisquarantaine, zodat we weer op tijd zijn voor de volgende thuiswedstrijd! Uitwedstrijdbezoek zit er voorlopig toch niet in denk ik.

6   2  
Sanseveria

@Karel

Nee, we (1912) hadden de keuze om af te zien van voorrang door af te zien van Goud. NAC heeft dit ook duidelijk uitgelegd. Ook logisch, anders had NAC net zo goed geen goud aan kunnen bieden aan 1912 als er toch geen verschil zou zijn geweest... Maar ik verwacht dat maar heel weinig 1912 houders geen Goud hebben. We hebben ons niet voor niets onvoorwaardelijk voor 10 jaar aan NAC verbonden. Dus eigenlijk is het een non-issue. ?

7   3  
Fritske d'n Olifant

Als NAC het hele seizoen geen uitsupporters mag ontvangen, dan gewoon het hele aquarium afbreken en samen met I bij G voegen.

29   19  
The Don

Ik heb een gouden seizoenskaart, maar het zou waanzin zin daarmee voorrang te krijgen op iemand met een reguliere seizoenskaart. Op deze manier zou een supporter die in termijnen wil/moet betalen daar voor gestraft worden.

Supporters die zelf om voorrang vragen willen zichzelf boven anderen plaatsen. Dat is net zo walgelijk als dat de vrijwilligers, en de stichting en website meneertjes vonden dat ze meer recht hadden op de halve beker finale dan al die andere supporters.

Of alles en anders helemaal niks. Dat is wat NAC als volksclub zou moeten zijn. Weg met de zelfverheerlijking !

5   3  
L.

1,5 meter regel zou inhouden dat er ongeveer 3000 man het stadion in zou mogen (totaal: 18000 ; rij om en om: 9000 ; 2 stoeltjes leeg: 3000)
Dat zijn er minder dan de verkochte gouden SCC's en 1912's, dus blijft lastig om een verdeling te maken.

21   2  
Ouwe Spionkop

In de voorwaarden Gouden Seizoenkaart staat letterlijk dat je voorrang krijgt bij beperkt publiek. Dus daar kunnen ze nooit meer van afwijken.
We hebben bijna een maand de tijd gehad om die aan te schaffen. Nou niet gaan miepen als je geen voorrang krijgt.
Ik schat dat misschien 1 op de 3 of 4 mensen binnen zullen mogen in het begin. Dus dat zijn precies de Gouden Kaart houders.
Gelukkig maar want voetbal zonder publiek is de horror. Die idioterie van op dinsdag t/m donderdag spelen kan dan ook meteen in de vuilnisbak.

2   19  
Wanny

Vanuit bedrijfseconomisch perspectief kun je het beste de niet gouden seizoenkaarten het eerst binnen laten. Dat is voor de club verreweg het beste. En dus eigenlijk ook voor alle supporters.



11   2  
foxnb

Ik snap de logica dat het in ieder geval geld oplevert wanneer ze enkel een groep uit de reguliere seizoenkaarten naar binnen laten zodat ze voor deze wedstrijden geen geld terug kunnen vragen.

Maar mijn hoofd reden dat ik een goude heb genomen is dat ik er wel binnen mag wanneer er maar een beperkt aantal toelaatbaar zal zijn.

4   11  
Wanny

@ Fox

Dat snap ik ook en ik heb ook een gouden kaart. Maar er zit een soort vreemde tegenstelling tussen het belang van NAC en dat van de gouden kaarthouders.

2   2  
Sjak

De trappen vrijhouden.. dan is het geen probleem ?

4   10  
Oosterhout3

Goud+1912
1912
Goud
Normale scc
Losse verkoop

Dit wordt denk ik de volgorde die logisch is!
(1912 voor regulier goud omdat ze voor langer scc hebben getekend)

9   2  
Sanseveria

@Oosterhout3

NAC heeft duidelijk gecommuniceerd dat ook wij als 1912 de optie kregen om in aanmerking te komen voor compensatie door af te zien van Goud. Ik vond het volkomen logisch dat daarmee de voorrang vervalt. NAC had anders net zo goed heel 1912 verplicht Goud kunnen geven en de scc zoals elk jaar automatisch incasseren. Daarmee had ik overigens persoonlijk geen moeite gehad. Ik heb in 2015 (en 2005) met mijn volle verstand met NAC afgesproken dat ik 10 jaar lang mijn volledige seizoenkaart betaal in ruil voor enorm veel privileges. In goede en slechte tijden. Ik zou me persoonlijk nogal bezwaard voelen om juist in deze slechte tijden mijn onvoorwaardelijke steun in te trekken en wel van alle privileges te blijven profiteren. Maar het had gekund. In ruil daarvoor geef je je voorrangspositie op...

4   14  
Walter

Wat een complete onzin dat mensen nu denken dat ze met een gouden seizoenkaart meer recht hebben om binnen te mogen. Omdat ze tegenkomen zijn gekomen voor een paar tientjes. Kom op zeg. Voorrang 1912 en sponsoren is het enige wat normaal zou zijn !

7   7  
Princenhage1

Club van 1912 hebben als eerste recht op toegang dan pas goud heeft nac zelf aangegeven

2   2  
Teddels

Wat een discussies over iets wat nooit gaat gebeuren.

Deel van het publiek binnen laten is nooit rendabel aangezien je wel alle ingangen, drankcounters, e.d. open moet houden.

Gaat NAC (en geen enkele andere club) niet doen!

6   3  
Nacfem

@Walter en Paul

Het staat in de voorwaarden van een gouden seizoenkaart. Dus ik denk niet ergens het recht vandaan te halen, ik heb dat recht gekocht voor, in mijn geval, 200,-.

En ik heb inmiddels al 25 jaar een seizoenkaart, dus het gaat niet om een paar maanden en ook niet om een paar tientjes.

Misschien je een keer inlezen voor je iets zegt.

0   5  
ronnie

Denk die blaaskaak meer voor elkaar te krijgen
als ajax of psv
dat gezwets luistert niemand naar
Al gaat hij 3dagen en nachten zitten lullen de knvb bepaald in overleg met het rivm wat er gaat gebeuren
Maar die komen echt niet bij die raaskallerij om raad vragen

7   8  
ome cor

Waarom zou de ene kaart-koper voorrang verdienen tov de andere ?

Degene die zich conformeren om zoveel jaar lang een scc te kopen of degene die direct kunnen betalen zijn niet beter dan de supporters die wat langer nodig hebben om het geld bij elkaar te krijgen of er wat langer over na moeten denken.

Stelletje egoïsten. Iedereen met een scc heeft evenveel rechten.

4   1  
Badeend

Cosmic Gate

In Duitsland én België geldt ook die 1,5 meter regel (in Duitsland zelfs soms 2 meter). Sommige maatregelen in die landen zijn nog strenger dan in Nederland.

Welke landen liggen er nog meer om ons heen? Kom op zeg, verdiep je een klein beetje in de materie voor je zomaar iets roeptoetert. Alsjeblieft.

4   6  
Dn Wim

Goud of niet, daarin moet geen verschil zitten.

1912 moet voorrang krijgen.

4   1  
Oosterhout3

Nac heeft dit gewoon gecommuniceerd hoor mensen!

'Voorrang (na club van 1912) bij wedstrijden op het moment dat er een gelimiteerd aantal supporters aanwezig mogen zijn bij thuiswedstrijden in de competitie, indien dit scenario zich voordoet.'

Bij regulier gouden kaarten....

Neemt niet weg dat minimaal de helft van 1912 al goud heeft en dus zo'n 600 kaarten 1912 overblijven...

6   5  
John

Echt wat een treurige reacties.
Mensen die roepen al 25 jaar een scc te hebben, applaus.
Mensen die roepen dat ze met een gouden kaart voorrang denken te krijgen, bah schaam je kapot en droom lekker verder. Hopelijk kaarten bij op bod, dan kan NAC nog wat verdienen. 1000 per kaartje ofzo

7   2  
Henri

Wat een lachwekkend gebeuren allemaal. Supporters die over elkaar heen rollebollen waarbij de één aangeeft nog meer rechten te hebben en een betere supporter te zijn dan de ander. Wat zijn we allemaal toch een goede supporters, maar als het erop aankomt wil ik meer van de taart. Is waarschijnlijk allemaal tot het oergedrag van de nog niet geciviliseerde mens terug te brengen.

0   2  
Nacfem

@John

Ach laat ook maar.......

10   3  
D'N Klaagmuur

Heel onze groep op F7 (12 man) heeft bewust geen Gouden SCC genomen. Het lekker maken met "bij wedstrijden met minder man mag je wel naar binnen met Goud en met een normale SCC niet" is gewoon een ordinaire vorm van chantage. Daar was niemand van ons van gediend, we zijn tijdens de Corona niet ineens ons verstand verloren ofzo.

Als NAC het zo wilt spelen prima, kijken we wel gewoon thuis of in de kroeg.

0   0  
Jesse

Hekkie open

1   1  
Peetje

Van dn zotte als gouden seizoenskaarthouders voorrang krijgen. De enige reden dat ik die niet heb is omdat ik op dat moment geen geld had. Ja ik ben een ondernemer in de evenementen branche en ben keihard geraakt vond het belangerijker dat ik mn personeel kon betalen dan een gouden sk. Nu natuurlijk reguliere sk wel gehaald.

Laad alle berichten na dit bericht in