Wij gaan niet opzij

‘NAC wil Van Hooijdonk behouden’

Italo

Aanvaller Sydney van Hooijdonk mag blijven hopen op een promintente rol in het eerste elftal van NAC. Trainer Hyballa ziet het zitten in de jongeling en wil hem voor de club behouden.

Van Hooijdonk heeft er inmiddels twee (officieel één en driekwart) seizoenen in de hoofdmacht van NAC opzitten. De twintigjarige spits wist in het najaar van 2019 een basisplaats af te dwingen. Dankzij enkele belangrijke doelpunten van de goalgetter slaagde NAC er in om de eerste periodetitel binnen te slepen. Uiteindelijk verloor Van Hooijdonk zijn plekje in de punt van de aanval weer aan Finn Stokkers.

Ook Peter Hyballa koos na zijn komst naar Breda steevast voor Finn Stokkers in de spits. Desondanks heeft de trainer veel vertrouwen in de jonge aanvaller. Van Hooijdonk valt op door zijn killersinstinct, inzet en (vuile) meters. Iets wat op waardering van trainer Hyballa kan rekenen. Het zorgt ervoor dat de naam van Van Hooijdonk inmiddels is genoteerd op de spelerslijst voor het aankomende seizoen.

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
35 Reacties
67   5  
Ouwe Spionkop

Hij heeft nog een contract van 1 jaar en dan loopt hij gratis de deur uit.
Ik neem aan dat ze hem dus voor lange periode gaan vastleggen.

67   5  
Ouwe Spionkop

Hij heeft nog een contract van 1 jaar en dan loopt hij gratis de deur uit.
Ik neem aan dat ze hem dus voor lange periode gaan vastleggen.

19   35  
nac bredaa

Eigenlijk moeten we een goede spits halen die er vijftien inschiet en Stokkers als back-up en dan Sydney verhuren aan helmond, als er geen nieuwe spits komt Stokkers eerste spits en Sydney back-up of misschien 4-4-2 proberen.

5   42  
StijnBreda

Vanochtend gelezen in bn de stem dat van hooijdonk op het transfer lijstje staat.
Nu lees ik het verhaal uit de mond van de trainer.
Liggen de trainer en tm niet op een lijn? Of heeft de stem het weer eens mis?

56   14  
Vreven4President & Hyballa fur Fuhrer

Karakter is bepalend of je succesvol wordt in het voetbal. Deze jongeman is uit het goede hout gesneden en gaat alles uit zijn carrière halen. Dat is zeker! Waar zijn top ligt, weet ik niet. Maar dat hij een topper is voor NAC, ben ik volledig van overtuigd.

Zet hm op Sydney!

56   15  
Vreven4President & Hyballa fur Fuhrer

Zet Sydney wekelijks in de spits en hij scoort er 20 per seizoen! Als hij maar goede aanvoer krijgt.

13   3  
Toontje 1964

@stijnbreda

Goed lezen!!!

20   2  
Wanny

Ik zou Sydney er altijd bij houden in plaats van naar bijvoorbeeld Helmond te sturen. Pakt toch zijn doelpunten mee en dat is veel waard in je selectie.

Van Helmond is buiten Mounir ook nog nooit iemand beter terug gekomen. En indien ie niet aan genoeg minuten komt, kan Sydney nog bij de onder 21 meters maken.

26   0  
Breda-Loyal

Als Hyballa Sydney beter weet te maken kwa positiespel en loopacties heb je voor NAC echt een zeer goede spits.

10   1  
Bart

Vandaag een interview met Sydney dan maar doen;)

16   9  
FCSP

Ik kan het beleid steeds minder volgen. De verdediging stond vorig jaar als een huis. JP vertrekt waarschijnlijk (blijft wel lang stil...), maar Monsalve staat in de etalage terwijl Rösler en Noblejas zich nog niet bewezen hebben. We missen scorend vermogen, maar Stokkers staat niet in de etalage en nu willen we Sydney behouden. Heeft inderdaad een neusje voor de goal, maar mist techniek en handelingssnelheid. Daar ga je niet mee promoveren. Juist voorin hebben we stootkracht nodig. Als ik zie welke spelers er nu voor andere clubs kiezen, denken we dan echt dat we voor een habbekrats eredivisie-waardige spelers kunnen halen. Kom op, zeg!

6   3  
Zlep

In de 16 is hij gevaarlijk, voetballend komt hij nog tekort. Maar ik zou hem er zeker bijhouden. Prima pinch hitter en kan nog doorgroeien. Er moet wel een echte spits bijkomen, type Arnold aub.

3   22  
Karel

Elke ploeg is op zoek naar een goed spits
Dan komt nac met zo,n afwachtende directie
Net als al jaren telaat
Jammer.voorsuper trouwe supporters

4   1  
Stoep

Het beleid wordt beinvloed door de begroting. Volgens mij is het iedereen wel duidelijk dat de begroting omlaag moet. Zeker om te anticiperen op minder inkomsten komend seizoen. Dus moet NAC de selectie inkrimpen, dat ga je niet redden door jongens die voor een halve boterham voetballen weg te doen. NAC moet enkele van de duurdere jongens zien te verkopen. Volgens mij zijn de gekozen namen dan logisch. Monsalve kan je zo nog 300K voor krijgen met geluk . Dogan misschien iets uit Turkije. Voor andere jongens is waarschijnlijk geen interesse. NAC zal vooral Jong spelers moeten gaan gebruiken en gericht nog 1 /2 aankopen moeten doen. Een ieder die denkt dat we de selectie in stand kunnen houden heeft het nieuws niet gevolgd. Oh ja en inkomsten van JvE zoveel mogelijk in de jeugd investeren en op de balans zetten voor tegenvallers.

7   2  
Ivo

Of Hyballa switcht naar een tweespitsen systeem, waardoor je 4 spitsen in je selectie nodig hebt. Dan snap ik dat Stokkers en Sydney blijven. Bijvoorbeeld in een 3-5-2, met opkomende wingbacks.
Noblejas en Schouten passen wel in zo'n rol. Die komen allebei graag op. Of in een wat conservatievere 4-4-2.

We gaan het zien, het wordt wel tijd dat er iets gebeurt, ik word er een beetje ongeduldig van.

11   4  
scheppioni

Altijd houden, Sydney heeft wel degelijk in de eerste periode laten zien van grote waarde te kunnen zijn, voetballend mag het dan wat minder zijn maar ook daar kan hij nog in groeien !
Een afmaker is wel bewezen, dat dit heel belangrijk is met vertrouwen in de groep !
HUP NAC, met Sydney !!

15   21  
StefanB013

Ik snap oprecht de (overwegend) positieve reacties hier niet. Waar zijn deze op gebaseerd?

"Inzet en vuile meters". Ja hij moet meters maken omdat hij constant verkeerd staat. Verliest bijna duels.

Sydney wekelijks in de spits en hij maakt er 20? Hoezo dan? Waarom nu ineenkeer wel?

Als je wilt promoveren zal je toch echt "bewezen" kwaliteit(lees goals) moeten halen, en niet maar hopen dat Sydney zich ineens ontpopt tot super spits. Als back-up is hij wellicht bruikbaar, maar zoals voor alle voetballers is het ook voor hem denk ik beter om wekelijks te spelen.

12   8  
ome cor

Als een jeugdspeler geen kans krijgt wordt er geroepen dat ie moet spelen.

Wanneer een jeugdspeler wel de kans krijgt en niet het moyenne blijkt te hebben van een Europese topschutter, dan wordt er weer heel snel geroepen dat het niks is.

Sidney zal misschien niet hetzelfde plafond halen als z'n vader, maar voor NACse begrippen kan hij best een goeie worden.

Wat dat plafond betreft moet ik mezelf even corrigeren.....bij Studio Voetbal over het spelletje lullen moet Sydney ook nog wel kunnen, denk ik. ?

7   9  
WillemBreda

Heeft nou niemand door wie dat artikel in BNDeStem heeft geschreven? Blanco gaat verder waar hij gebleven is: SvH zo hoog mogelijk ophemelen...

21   14  
Nac58

Redactie,de naam fuhrer vind ik zeer ongepast,zou u deze willen verwijderen.

11   13  
NAC76

@NAC58, fuhrer betekent niets anders dan leider. Niet meer en niet minder.

Zo erg is dat toch niet?

(Ik begrijp wel waar je op doelt, maar toch, er wordt toch niemand beledigd?).

2   2  
Tegel

Hyballa wil Annie van Hooydonk behouden voor NAC. ......Sydney

3   0  
braze

Wie zijn de mensen die oordelen of een speler bij NAC mag blijven of moet vertrekken. Wie beoordelen of een speler door NAC wordt aangetrokken?
Is dat alleen TvdA of zijn daar meerdere personen bij betrokken, bv De trainer, andere leden van de technische staf, de Algemeen Directeur?

Misschien kan de redactie klaarheid brengen in het besluitvormingsproces bij het samenstellen van de selectie voor het nieuwe seizoen.

Nu lijkt het wel dat een of ander makelaar en Branco sturend zijn.

8   8  
The fly

Ik ben het wel met StefanB013 eens. Sydney zou een prima spits zijn in de 3de klasse.
In de kkd kan hij alleen van waarde zijn als hij continu voorzetten van de zijkanten krijgt. En dat krijgt hij niet, omdat NAC geen buitenspelers heeft. Als Nac dan toch iemand daar neer zet gaat diegene naar binnen en niet buitenom om een voorzet te geven. Type Angelino zorgt voor doelpunten voor svh.
Hij past dus niet in het systeem. Nu komt het er op aan welk nivo hij zelf heeft. Kan niet aannemen. geen techniek, geen snelheid, staat geregeld verkeerd en een handelingssnelheid van een vijftigjarige.

Dus ik zou zeggen verkopen of buitenspelers aantrekken.

11   2  
Marti

Toen finn stokkers weer deel kon nemen in de basis na zijn Blessure , moest Sydney opeens plaats nemen op de band terwIjl hij er toch al zeven had gemaakt , maar er werd gekozen voor stokkers , met alle gevolgen van dien , minimale score en sydney maar op de bank zo af en toe nog in de laatste minuten erin , dan kan zo’n jongen zich echt niet meer van waarde laten zien. Als ze zijn basisplaats hadden laten houden had hij er zeker tot het einde dat het voetbal stilgelegd werd 10 tot 12 ingelegd , hIj was produktiever dan stokkers !

1   0  
Chris W.M.

@braze

"De totstandkoming van de selectie is bepaald door het technisch hart, van den Abbeele is eindverantwoordelijk. ''Ruud Brood speelt daar een belangrijke rol in. Verder legt ook Maas (Hoofd Scouting) namen op tafel nadat deze zorgvuldig zijn bekeken. En het hoofd van de jeugdopleiding, Eric Hellemons, geeft aan of er bijvoorbeeld in de onder 19 een jongen zit die voor een plaats in de selectie in aanmerking komt. Extern komen de namen op tafel door de scouting, intern vanuit de jeugdopleiding. Iedereen functioneert vanuit zijn taken.’’

Vervang Brood door Hyballa, uiteindelijk moet Manders zijn krabbel zetten met een RvC die over zijn schouder meekijkt.

https://www.bsiderats.nl/nieuws/van-den-abbeele-hoopt-op-beter-spel-en-resultaat

1   2  
Breda-Loyal

@The Fly

Ik denk zelf dat Hyballa wilt spelen met wing backs.

Prio zijn denk ik goede backs eerst rond krijgen en naderhand focus verleggen op buitenspelers om variatie in systemen te hebben

10   0  
nec nijmegen

Het punt is denk ik dat de kracht van Hyballa ligt in het werken met jonge spelers. Daar heeft hij ook het respect voor gekregen bij bijna alle clubs.Met ervaren spelers kan hij niks,die pikken dat rare gedrag niet van hem.

Maar het probleem is dat je in de fysieke KKD echt ervaring nodig hebt,iets wat ze bij ons nu ook eindelijk gaan snappen.De Graafschap met Seuntjes en vd Pavert,vd Boomen(ervaren KKD speler) liet het zien. Met alleen jeugd ga je het niet redden.En als jullie achterste linie wordt ontmanteld zal het lastig worden.Al ga ik er vanuit dat het geld van van Hecke wel voor flinke versterkingen gaat zorgen.
Qua backs zal Peter idd het liefst met opkomende mensen willen spelen.
En daarbij zal de voorste linie een belangrijke rol gaan spelen.Zoals ik bij zijn aanstelling al zei,Dogan zal het haasje worden.Die heeft gewoon niet het fysiek om als aanjager te fungeren en de verdediging gelijk onder druk te zetten.Zijn speelstijl is een mix tussen RB Salzburg en de speelwijze van Klopp waar hij idolaat van is.De vraag is of dergelijke spelers überhaupt in de KKD te vinden /betaalbaar zijn.Ik denk het niet.

1   1  
Breda-Loyal

@NEC NIJMEGEN

Je laatste alinea haal je een overeenkomst aan die alle NL Clubs hebben met een duitse trainer

Weinig Nederlandse spelers in een elftal aangezien die de nederlandse manier van jongs af aan kennen.

Als Hyballa zijn systeem ala Red Bull / Klopp wilt uitvoeren (waarvan ik persoonlijk ook fan van ben) en NAC moet daarvoor buitenlandse spelers aantrekken heb ik daar vrede mee

4   4  
Frits

Zeer matige speler en zwaar gepusht .

2   0  
Joop

Oké hoop dat hetluk

9   1  
Fan uit Zevenbergen

Pi-air was 23 jaar toen Hij pas echt begon te voetballen !!!

Zo vader zo Zoon !!!

7   2  
Gjoewie

Ik onderschrijf de mening van NAC58 volledig:

"Redactie, de naam fuhrer vind ik zeer ongepast, zou u deze willen verwijderen?"

Degene die die term gebruikt voor een Duitse trainer moet toch maar eens enkele websites over de Tweede Wereldoorlog opzoeken.

1   3  
BredaParel

In een 4-4-2 is hij de perfecte tweede spits. Van Hooijdonk zou ook nog op het middenveld kunnen spelen, net achter de spits (de rol van Muhren bij andere clubs, de 9.5). Prima speler voor het niveau NAC, heeft zelf ook al vaker gezegd een veel hoger niveau niet per se aan te kunnen.

3   0  
WillemBreda

@Bredaparel: Middenveld? Say no more...

2   0  
WillemBreda

@Fan uit Zevenbergen: Pierre had al een moyenne van bijna 1 op 2 (33 op 69) toen hij van RBC naar NAC overstapte. Dat was dus nog ver voor hij 22 jaar was. Daarna maakte hij voor zijn 23e nog 20 goals in seizoen '91-'92 en 9 goals (8 competitie en 1 beker) in seizoen '92-'93 voor NAC. Dus nog allemaal voordat ie 23 jaar werd op 29 november 1992. En jij zegt dat ie pas op zijn 23e 'begon'... Cijfers liegen niet, heej...

Laad alle berichten na dit bericht in