Wij gaan niet opzij

Maria mogelijke versterking bij vertrek linksback

DeWeesJr

Michaël Maria traint mee met het eerste elftal van NAC. Bij een vertrek van Jethro Mashart of Javier Noblejas komt de linksachter ook in aanmerking voor een contract.

Maurice Steijn geeft tegenover BN DeStem aan dat hij Maria een interessante speler vindt. Er was afgelopen zomer dan ook al interesse vanuit NAC voor de linksback. Omdat het niet tot een vertrek kwam van Mashart of Noblejas kwam er (nog) geen avontuur voor de international van Curacao. 

De zaakwaarnemer van Maria heeft gevraagd of de linksachter zijn conditie op peil mag houden bij NAC. Of het uiteindelijk tot een samenwerking komt moet nog blijken. "Maria staat stevig op zijn benen, maar is vooral voetballend erg goed. Mocht er wat gebeuren met Mashart of Noblejas, hebben we straks in ieder geval iemand achter de hand. Als blijkt dat hij het heel goed doet, kunnen we er ook voor kiezen hem te houden en een ander weg te doen" aldus trainer Maurice Steijn. 

Wie het interview met Steijn leest zal toch sterk het vermoeden krijgen dat Maria de eerste aanwinst deze winter gaat worden. Ook lijkt het er sterk op dat één van de huidige linksachters van de Parel van het Zuiden gaat vertrekken. 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
32 Reacties
100    
Bladran Yanco

Dan hoop ik toch op het vertrek van onze Spaanse vriend. Jetta kan alleen maar beter worden en komt uit eigen jeugd.

11    
Kennis Das

Er zijn wel zat liedjes die bij deze naam passen, dat is wat mij betreft altijd een pluspunt

-3    
Gjoewie

BSRedaxie > Op peil houden met ei. En pas de titel aan: ik geloof niet dat Mashart gaat vertrekken. Dat is wat jullie er van maken.
Verder: Maria heeft volgens mij geen contract. Hij kan dus stante pede aan de selectie toegevoegd worden. Dat ze tot de winterse transferperiode wachten heeft wellicht te maken met het salarisplafond?
Ik vind dat Mashart zich goed ontwikkelt. Ik zou hem er graag bij houden. Ook als ie wat serieuze concurrentie krijgt op de linksback plaats. Mashart kan ook goed links op het middenveld spelen. Dat heeft ie in de wedstrijd tegen Telstar wel laten zien.

12    
Bladran Yanco

@Gjoewie
Er staat nergens dat Mashart weg moet, er staat: Als blijkt dat hij het heel goed doet, kunnen we er ook voor kiezen hem te houden en een ander weg te doen.

Dan lijkt mij dat Maria inderdaad een versterking kan zijn bij vertrek van onze Spaanse vriend of Jetta. Daar doet BSR niks verkeerd.

Pijl vs peil is natuurlijk gewoon een foutje en wees eens eerlijk, maken we niet allemaal fouten?

18    
Ratjeduneerste

Dan zou ik toch eerder denken aan een vertrek van Noblejas. Heeft zich bij NAC (mede door blessures) nooit onmisbaar kunnen maken.

Daarnaast lijkt Steijn redelijk wat vertrouwen in Jethro te hebben, maar wil hij hem niet te snel brengen.
Als je dan mag kiezen tussen een Noblejas met dik salaris en redelijke blessuregevoeligheid, of een Maria die de NL'se taal beheerst en vrijwel altijd fit is en daarnaast een goeie drive naar voren heeft...

NAC zal in de winter nog wel een paar jongens willen lozen, al gaat dat lastig worden lijkt me.

Het is schokkend dat wanneer je kijkt naar de contracten, de helft van onze basiself een aflopen contract heeft: Olij, Riera, Schouten, El Allouchi, Sydney en daarnaast Mashart, Dogan, Monsalve....

Maar laat die TD nog maar een paar maanden wachten hoor... straks loopt er weer voor 5 miljoen waarde aan spelers gratis de deur uit! Het is tijd om te handelen Mattijs!

26    
Nico

Maria is overal weggestuurd vanwege onprofessioneel gedrag! Waarom moet een jong talent uit eigen Academie daar voor gaan wijken? Plus waarom is Noblejas nu nog niet fit? Dat was vorig seizoen één van de beste spelers bij ons!

10    
nakorakel

Dit lijkt me toch allemaal exact volgens de wetten van het betaald voetbal. Je hebt twee linksbacks waarvan er een structureel geblesseerd is en een die vanuit de jeugd is doorgestroomd en tijd nodig heeft. Om eventueel in de winterstop door te kunnen schakelen, mag er een transfervrije speler meetrainen die mag bewijzen een meerwaarde te zijn.
6    
Wanny

@ Ratjeduneerste

Bij dit lijstje met aflopende contracten zitten er maar weinig die de stap naar de eredivisie gaan maken hoor.

Olij springt natuurlijk het meest in het oog. Die moeten ze houden.
Riera zal wel richting Barcelona gaan. Hoewel ik hem dit seizoen wat minder vindt is het wel een nuttige kracht.
Schouten kun je houden, maar je hebt ook Rutten die minstens hetzelfde niveau heeft.
Mounir kun je er prima bij hebben, maar is geen kartrekker.
Sydney en Mashart jonge talenten die nog een grote stap moeten maken.
Dogan is altijd een twijfelgeval gebleven en blijkbaar een dure kracht. Moeten we blij mee zijn dat het afloopt.
Monsalve heb je niks aan, altijd geblesseerd.

Ik zou me eerder druk maken om spelers die nog wel een contract hebben, maar die niks toevoegen.

-1    
Ivo

Noblejas is een blessuregevoelige speler, de laatste keer dat hij een vol seizoen kon spelen was in seizoen 2014-2015. Of hij was geblesseerd of hij had geen basisplaats.

Ik heb hem vorig jaar een paar goede wedstrijden zien spelen, maar ook een paar mindere. Door aanhoudende blessures bouw je totaal geen wedstrijdritme op, ik vraag me ook af of hij de duels nog aan durft te gaan want tegen NEC en Go Ahead liet hij zijn tegenstander regelmatig lopen en kwam hij heel erg apathisch over.

Jammer, maar ik denk dat het beter is voor NAC om afscheid te nemen. Dan kan hij in Spanje herstellen en misschien op het 3e of 4e niveau nog leuk meedoen.

Of Maria dan de gedroomde versterking is weet ik niet, is dan een Mauro Savastano (ex Jong-Az, ex Jong Ajax, ex go Ahead) of een Corentin Fiore (ex Standard, Cercle Brugge,Palermo) dan geen betere keuze?

11    
Adriaan

We moeten een trainer hebben die een team kan neerzetten en de spelers optimaal kan laten renderen
De laatste jaren een komen en gaan van spelers
Dogan 21 goals bij Top
Venema scorend vermogen bij J Utr
Muhren die aan de lopende band scoort bij Cambuur
Waarom lukt of lukte dit niet bij NAC?

1    
Becherovka

Ik denk dat voor Mashart zo zijn wedstrijden meepakken goed is, die jongen groeit hierdoor. Maria een amateurcontractje geven en kijken hoe het uitpakt. Zo'n speler is eind van het seizoen pas echt weer wedstrijdfit en dat wil je niet. Met een amateurcontract kan je er geen buil aan vallen.

10    
Scheppioni

Lijkt mij weer een enorm twijfelgeval gezien zijn meerdere clubs en nergens indruk achter gelaten ..... wordt hief niet echt vrolijk van ....

-1    
RNL

@Wanny

Olij houden lijkt me kansloos, Riera zie ik idd wel vertrekken. El Allouchi heeft volgens mij al aangegeven dat dit zijn laatste jaar is (?), Dogan en Monsalve ga je niet verlengen, Schouten gaat naar de eredivisie, Sydney is ook weg vermoed ik. Of hij gaat weer scoren en hij krijgt een mooie aanbieding, of hij verliest zijn plek aan Bilate (wat me gezien de laatste weken niet zou verbazen) en hij wil zelf weg.

Moet je dus vooral Mashart verlengen. Verder vooral op zoek naar andere spelers (as always)

11    
Theoden King

Zeer slecht idee om deze jongen een contract aan te bieden. Maar dat is tegenwoordig bijna een garantie dat NAC het dus wél doet.

Heeft nergens iets laten zien en is een moeilijk ventje bovendien. Wegwezen! Stop liever extra energie in het beter maken van Jetta.

6    
Cees

Het stopt nooit bij NAC, het cowboy-beleid. Als bovenstaande intro letterlijk is overgenomen uit de mond van o.a. Steijn, lees het eens goed! Hij spreekt zichzelf tegen en hij doet maar een dotje. Zoals altijd al is gegaan met deze manier van beleid voeren. NAC zit straks opnieuw met de gebakken peren. NAC is net een ezel, die zich maar blijft stoten, daarom staat men daar waar men “nu” staat! En dat is niet de eerste keer! En dat met zo’n achterban, en achterland. De organisatie aldaar is zo rot als een pruim.

9    
Bas

Ook lekker voor de rust in de groep als je trainer zegt dat ‘we er een ander voor gaan wegdoen’..

Waar is het beleid?
Waarom staat een RvC dit toe??

0    
Breda-Loyal

Eigenlijk kan je wel zeggen dat het valt of staat of dat Noblejas vertrekt.

Ik zie namelijk NAC geen afscheid nemen van Mashart

-3    
@....

Op een gegeven moment krijgen zulke gasten meestal toch het heilige vuur. Maria kan beslist goed voetballen. Beter dan die we hebben. NAC wordt zijn laatste kans, die kans moet hij pakken. Win-win. Een gok blijft een transfer altijd, zeker als het een speler met "deukjes" is. Bv. met Kali, kan ook voetballen, is het tot het tot heden helaas niet gelukt. Ik zou met Maria de gok wagen, is in aanleg geen verkeerde gast en goede voetballer. Zit nog meer in.

2    
Bubba

Gelukkig hebben we weer een makkie met Eindhoven en Oss en Dordrecht de komende weken.

Maar met dit beleid ga je afgestraft worden in de Eredivisie: zowel technisch als financieel

-2    
Henk

En waar blijft een GOEDE SPITS?

0    
Ratjeduneerste

@Wanny

Het gaat er niet per se om dat ze stap naar de Eredivisie kunnen zetten. In de 3e Bundesliga in Duitsland hebben ze even grote budgetten als rechterrij Eredivisie.

Het gaat erom dat ze waarde representeren waarmee je als club goed om moet gaan. Als je zulke jongens voor niks weg laat lopen terwijl je er een paar ton de man voor kunt krijgen, voer je slecht beleid. En dat hebben we al jaren mogen aanzien hier in Breda.

Wat je zegt over de overbodige jongens ben ik het mee eens, maar ook daarvan lopen er gelukkig wat contracten af. Denk aan Kramer, Kali en Reuvers.
Met name Kali en Reuvers zit je gewoon mee opgescheept en moet je zo snel mogelijk vanaf zien te komen. Verder valt het voor wat betreft 'deadwood' wel mee in de selectie.

NAC moet gewoon geld genereren en als jongens met marktwaarde gratis de deur uit lopen sta je met lege handen en kun je al je weer gaan budget investeren in het compleet maken van je selectie ipv het verbeteren van je selectie.

Qua waarde loopt er namelijk gewoon voor 4 miljoen aan spelers momenteel de deur uit komende zomer.

-1    
fvf6

@ ratjeduneerste Ik vind dat je de waarde van sommige spelers nogal hoog inschat . Buiten Olij en Riera die ik samen rond de 600.000 schat , is de rest van namen die jij noemt echt niet zoveel waard , dat NAC er toendertijd veel voor heeft betaald wil niet zeggen dat ze dat ook waard zijn

1    
Marti

En wanneer gaat nac eens swingend voetbal op de mat brengen , in plaats van dat trage tikkie terug tikkie breed !!

-1    
a

Ik vind dat NAC vrijwel bij bijna alle gespeelde wedstrijden de mindere partij was, dus ook bij het aantal gewonnen wedstrijden. Misschien toch wat verkeerde spelers aangetrokken. Wellicht vanwege het hebben van geen technisch directeur.
Heb niet zo veel vertrouwen in het verdere verloop van de competitie.
Hoop natuurlijk dat ik het volledig mis heb!!

2    
Tico

Als Mashart maar blijft, ik vind het een goed talentje! Je ziet hoe meer speeltijd en vertrouwen hij krijg hoe beter hij het gaat doen!

0    
Pookie

Ik kan me de 2e helft nog goed herinneren van nac tegen de graafschap vorig jaar, toen vond ik Noblejas echt heel erg goed. Ook zijn goal tegen AZ voor de beker liet zijn klasse zien. Waarom hij nu zo laag in de pikorde staat en het er niet meer uitkomt is mij een raadsel. Daarnaast lees ik hier veel lovende reacties over Mashart, maar ik vind , buiten zijn mooie doelpunt vorig weekend, dat mashart een zeer beperkte voetballer is, erg onzeker en zonder duel kracht. Kijk alleen maar de laatste corner van Telstar afgelopen weekend hoe hij het kopduel aangaat met de keeper van Telstar, of beter gezegd, het duel helemaal niet aangaat. Maar goed, hopelijk bewijst hij mijn ongelijk, het is hem gegund. Hopen maar dat we morgen in Eindhoven eindelijk weer eens een leuke wedstrijd voorgeschoteld krijgen van onze helden!

1    
Zwampie

RNL
Schouten naar de eredivisie?
Dan zal hij toch echt moeten gaan veranderen, want momenteel is het gewoon slecht.
Wint (bijna) geen duels en dat is als verdediger wel belangrijk, aanvallend komen er weinig bruikbare ballen, dus ja wat blijft er dan nog over dan 1 a 2 goede acties in een wedstrijd.

Hij heeft het talent, maar zodra hij denkt de enige basisspeler te zijn voor die positie ,dan wordt hij te laconiek en gaat hij met de week achteruit. Jammer want zoals gezegd,hij kan het wel.

0    
geelzwartwit

Laat Mashart en Azzagari gewoon iedere week spelen. Ze leren het snelst van meespelen en niet van korte invalbeurten. Anders blijven ze eeuwig talent en zijn ze als ze 22 nog steeds in ontwikkeling en haalt de trainer weer nieuwe spelers die "er direct staan".
We spelen eerste divisie hoor en geen eredivisie. Zet die gasten erin. Stel we promoveren.. Dan krijgen deze twee in de ere helemaal weinig minuten.

En als je meer zekerheid wil? Speel dominanter en meer op de helft van de tegenstander. Dan heeft Mashart ook minder te doen. Remember Vd Hecke die moest zogenaamd ook langzaam gebracht worden tot hij door een blessure wel moest spelen.

Vind dit ook best wel klote richting Mashart eigenlijk. Begin je net een beetje mee te doen en dan gaat je trainer de loftrompet afsteken over een andere jonkie die slechts meetraint. Zet dan Mashart vanaf nu iedere week basis en als die Maria blijft maak hem dan duidelijk dat ie achter Mashart zit en onze Spaanse vriend weggaat.

0    
geelzwartwit

*edit
Andere jonkie. Maria is 25.

0    
ome cor

Lees je het interview met Steijn dan kun je dat op verschillende manieren interpreteren. Dat wijt ik niet eens aan Blanco, maar als manco van mezelf.

"Iedereen is vol van Mashart, maar...."
En dan dit artikel als de link naar deze mee trainende mogelijke opvolger...

Tuurlijk is Jetta niet de perfecte linksback.
Maar om dat wel te kunnen worden of iig die richting op te gaan moet hij spelen en dat kan met vallen en opstaan.
Op de bank gaat hij zich iig niet verbeteren.

Maar Jetta was er al...is niet door Steijn gehaald... Hopelijk interpreteer ik het verkeerd als ik lees dat Steijn liever met een door hem gekozen linksback werkt.

Steijn benoemd overigens in het zelfde artikel het 40 (!) keer terugspelen op de keeper. Zoals ik al eerder heb gezegd: zet eens een boete op onnodig terugspelen en je kunt er een leuke speler van kopen in de winterstop.
Maar of Steijn hier zo fel op is tegen de spelers of dat Blanco daar niks over schrijft of niet op door vraagt blijft onbekend.

Maria zal, zoals het in het katholieke Zuiden hoort, eerst tot Drie Koningen in de kerststal moeten staan.
Mochten we in de winterstop Mashart voor een mooie prijs aan een, voor hem, mooie club kunnen verkopen dan zien we wel verder.
Of onze Spaanse vriend moet net als Filips de 2e ons koude land vervloeken en terugkeren naar España.

0    
Felix

Begrijp niet waarom Monsalve nog steeds geblesseerd is? Duurt zo lang. Hij was echt een van de sterkhouders vorig jaar. Opkomend ook sterk en technisch vaardig.

0    
donvangeene

WAAR blijft Monsalve: was destijds een rots in de branding. Is hij soms (zwaar) geblesseerd ? Juist nu Riera enigszins uit vorm geraakt én zijn contract afloopt, en nac dus dringend een GOEDE centrale verdediger ontbeert hoop ik toch dat hij weer ten tonele verschijnt.

Laad alle berichten na dit bericht in