Wij gaan niet opzij

Mario Bilate hervat groepstraining, Nacho ook terug op het veld

Thiestemberg

Mario Bilate stond alweer eventjes op het veld in Zundert, de sterke spits traint sinds vandaag echter weer helemaal mee met de groep. Nacho Monsalve keerde ook terug op het trainingsveld, hij deed uitsluitend loopoefeningen en zal wat langer moeten wachten op zijn rentree.

Bilate zal gebrand zijn op revanche na een teleurstellend debuut, waar hij zoals bekend al na tien minuten uitviel. Met zijn terugkeer kan Steijn in ieder geval weer wat meer varieren in zijn voorhoede, zeker tegen NEC had hij hem als aanspeelpunt goed kunnen gebruiken.

Nacho Monsalve traint dus nog apart, hij laat op zijn persoonlijke instagram weten hard te werken aan zijn terugkeer. Monsalve begon zijn avontuur bij NAC als basisspeler en zelfs aanvoerder maar door blessures is hij nooit onomstreden geweest. Na zijn eerste blessure pakte Jan Paul van Hecke zijn kans naast Roger Riera en speelde Nacho voornamelijk als nummer zes onder Peter Hyballa. Ook dit jaar zal het niet makkelijk zijn om een plekje centraal achterin te veroveren aangezien het duo Riera-Rösler het prima heeft gedaan tot nu toe.

Buiten de terugkerende gezichten gaf NAC ook een update over twee andere spelers uit de ziekenboeg. Kaj de Rooij en Moreno Rutten zullen beide voorlopig niet terugkeren op de training. Tot slot viel Chiel Kramer uit op de training, over de ernst van zijn blessure is nog niets bekend.

Bron:
B-Side Rats NAC
Vorig bericht
Adilehou niet geselecteerd voor Benin 33 reacties
Volgend bericht
'NAC boekt bijna een ton winst' 41 reacties
26 Reacties
57   2  
Ad B uit Roosendaal

Het gaat gelukkig de goede kant op, maar de selectie is nog niet op sterkte.
Het gemis van Kaj de Rooij, nog een aantal weken, is heel nadelig. NAC mist de komende weken daardoor nog steeds een goede buitenspeler.
Alle waardering voor Venema, maar hij "brengt het nog steeds niet"

De selectie is al wel sterk genoeg om aanstaande vrijdag drie punten te pakken tegen MVV. Die wedstrijd moet immers gewonnen worden!!

7   3  
Adnac

Al met al gaat het nog wel zeker een maand duren, eer NAC weer op volle oorlog sterkte is. Hopen dat we in november wel wat punten bij elkaar kunnen sprokkelen. De concurrenten van NAC krijgen ook nog met tegenslagen te maken krijgen.

23   5  
Wolfmanjack

Zo'n spits hebben we nodig

14   2  
Ratjeduneerste

@Adnac

Tja, het is vrijwel onmogelijk voor een team om op welk moment dan ook op volledige oorlogssterkte te zijn. Het grootste gemis is dat van Rutten en De Rooij.
Dat zal dus nog een paar weekjes duren.

Hoop ook dat Bilate een tijdje fit kan blijven, zou een goede toevoeging zijn aan dit elftal en ik ben wel klaar met Venema ondertussen...

Ben benieuwd of Nacho weer belangrijk kan gaan zijn.

Hopen op een spoedig herstel van alle mannen, tot snel !!

57   2  
Ad B uit Roosendaal

Het gaat gelukkig de goede kant op, maar de selectie is nog niet op sterkte.
Het gemis van Kaj de Rooij, nog een aantal weken, is heel nadelig. NAC mist de komende weken daardoor nog steeds een goede buitenspeler.
Alle waardering voor Venema, maar hij "brengt het nog steeds niet"

De selectie is al wel sterk genoeg om aanstaande vrijdag drie punten te pakken tegen MVV. Die wedstrijd moet immers gewonnen worden!!

16   5  
Brecht

Heb volste vertrouwen in Monsalve: ik denk toch echt dat deze op het middenveld de nodige stabiliteit gaat brengen. we worden nog te vaak overlopen.

24   3  
Basje

Op het filmpje wat NAC vandaag naar buiten bracht (training) kwam bilate paar keer voorbij. Zag er erg goed uit!!
Zegt natuurlijk niet veel maar vind het vooral zelf leuk om te zien 😃
Verwacht wel iets van ‘m! Vlammen!!!!!
Hup NAC!

11   2  
Scheppioni

@ Brecht
Ik ook, as hij maar eens fit wordt en blijft ! Achterin op links of rechts is Rutten ook hard nodig !!!

17   2  
Breda F2

Welkom terug Mario!! Hopen dat het de komende wedstrijd wel goed gaat. Het is je gegund.

12   2  
Ed

Goed nieuws!

Van MVV winnen. Volendam gaat winnen van de Graafschap.

28   3  
Sjef de gevulde koek

Je heb bilate gewoon heel hart nodig. Want onze jongetjes voorin verliezen alle duels en ballen. Zeker in deze competitie. Heb hem bij rkc gezien prima speler en heel balvast.

15   37  
Rubenac

Hart 😂😂😂😂

19   13  
Scheids!

Tóch wel apart dat er zo laagdunkend over Venema wordt gedacht/gesproken!
Krijg soms ook het idee dat het papagaaiengedrag is in het geven van reacties, om niet uit de toon te vallen!
Die gast kan écht wel goed voetballen en heeft veel diepgang en snelheid voorin!
Realistisch moeten we zeker blijven, maar na een mindere pot of een paar wedstrijden zónder goal , moet je een speler cq team niet volledig afbrandden !

8   6  
Cool hand

Niet zo heel gek Scheids, tot nu toe etaleert hij vooral een gebrek aan voetbalintelligentie. Ik brand hem niet af, maar hij moet echt meer laten zien of hij raakt zijn plek kwijt.

5   9  
Barbapapa

@scheids

Venema is voor mij een grote tegenvaller. Volgens mij gaf Kwakman het ook laatst een keer in de analyse voor een wedstrijd aan dat er weinig lijkt te lukken bij hem, struikelen over bal, verkeerde passes over paar meter etc....
helaas moet ik Kwakman daar gelijk in geven.

5   2  
Wanny

Venema loopt af en toe zichzelf een beetje voorbij. Is ook geen briljante speler, maar zou zeker in de KKD van waarde moeten kunnen zijn.

Die jongens voorin zijn natuurlijk ook afhankelijk van de aanvoer en die is ook niet geweldig.

8   7  
Nachoreca1

Da's weer een beetje goed nieuws. Om nu te gaan roepen dat we kaj missen lijkt mij wat overdreven. Hoop dat ik het helemaal mis heb, maar op basis wat ik in 2 keer gezien heb, is het nog een lange weg voor hem te gaan...als hij überhaupt al gaat slagen bij NAC Breda....kon er allerminst enthousiast van worden...en da's zachtjes uitgedrukt....

8   13  
Gjoewie

Rubenac > Ik ben blij dat jij kunt lachen om de taalfouten die hier gemaakt worden. Ik vind het eerlijk gezegd diep treurig. :'-(

Even on topic: ik ben blij dat er spelers terugkomen uit de lappenmand. Ik weet uit ervaring hoe ver je teruggegooid wordt in je conditie als je verkouden bent geweest of griep hebt gehad. Met Covid-19 zal dat niet anders zijn. Of juist wel: maar dan erger. Het is zoals Steijn zegt: we staan eigenlijk weer in het begin van de voorbereiding. Spelers moeten wedstrijden kunnen spelen om fit te worden en wedstrijdritme op te doen.
Ik ben er nog niet zeker van dat we meteen tegen MVV weer punten pakken, maar ik houd er wel goede hoop op.
De maand oktober viel in alle opzichten tegen. Zeker nadat we, weliswaar met hangen en wurgen, zes wedstrijden achter elkaar gewonnen hadden, kwamen de verliespartijen tegen Cambuur en Almere natuurlijk erg hard aan, om nog maar te zwijgen van de zeperd tegen de Go Away Eikels.
Zo'n nederlaag als tegen NEC kan je natuurlijk altijd overkomen, dat kun je nog als een incident beschouwen. Maar als je kijkt dat we in vier wedstrijden achter elkaar niet eens één doelpunt hebben gemaakt, dan baart me dat toch zorgen.
Het maakt in elk geval duidelijk dat onze selectie (dus inclusief de jongens die in Deventer op het veld stonden) zich qua sterkte nog niet kan meten met de top in de KKD, laat staan met het rechterrijtje in de eredivisie. Spelers met veel ervaring zoals Malone, Immers en Bilate kunnen nu de boel al niet dragen en dat zal na een eventuele promotie niet anders zijn. Neemt niet weg dat ik blij ben dat ze er bij zijn, want dat was wat we vorig seizoen te kort kwamen: mensen die het voortouw opnemen. Ze zorgen ervoor dat creatieve jongens als Haye de ruimte krijgen om te kunnen spelen.
We wachten nog maar even af en hopen op een goed resultaat in Maastricht.

3   1  
fvf6

Een beetje meer concurrentie voorin kan geen kwaad houdt iedereen scherper , en NAC kan met meerdere spitsen ook andere systemen spelen .
Ik ben benieuwd wie er in de spits staat als iedereen fit is , Bilate of van Hooijdonk of misschien wel beide aangezien we het nu zonder een vakbekwame buitenspeler moeten stellen .

8   11  
Ivo

Monsalve is onze meest onderschatte speler. Vorig seizoen verloren we geen wedstrijd met hem op het veld (behalve de halve finale). Toen hij geblesseerd raakte, raakte NAC ook in de dip.

https://www.transfermarkt.nl/nacho-monsalve/leistungsdatendetails/spieler/281990/plus/0/saison/2019/wettbewerb/NL2/verein/132

Hij is niet alleen een sterk duo met Riera, maar je kan hem ook als verdedigende middenvelder gebruiken, waarbij ik denk dat hij voetballend nog wel wat beter is dan Malone.7   1  
josjosjos

Tijd voor een 4-4-2 met Sydney en Bilate? Bilate die de bal vast houdt en Sydney die dieper speelt? Ik ben voor.

Gr. Jos

5   0  
Adriaan

Vooral Rutte en de Rooij hebben we nodig
Nu zeker 4 4 2 !!
Middenveld moet 2 dingen doen:
Zorgen dat er niemand doorkomt van de tegenstander en vooral de buitenste 2 mensen heel goed gebruiken ( loopvermogen)
Speel vsnuut eigen kracht en ga aub niet achterover leunen

1   3  
Lejad

Groeten terug jos

3   1  
GB

Heeft volgens mij meer te maken met hoe spelers in hun vel zitten. Venema kan echt wel voetballen, maar hoe voelt die gast zich? Zie het verhaal Muhren. Veel aandacht besteden aan de binnenkant van de koppies, als dat goed zit volgt de rest. Zit t daar niet goed, dan komt t er ook niets van terecht op t veld.

U zijt gegroet!

3   1  
1949

Bij NAC worden vaak voetballers totaal respectloos afgebroken, nu weer Venema, in het verleden Vloet en Muhren. Kijk eens hoe die nu voetballen bij de concurent of in de eredivisie.

1   2  
@gjoewie

Lich tog nie te mauwen joh

4   1  
Badeend

1949

Dat is niet alléén een kwestie van "respectloos afbranden" - het is ook zo dat (veelbelovende) spelers bij NAC vaak FLINK ondermaats presteren. Dat is al heel lang zo - je noemt zelf Vloet en Mühren, maar denk ook maar eens aan Kali, Brands, Falkenburg en zelfs Jalink, Gorter, Van Galen - en heel veel wat daar tussendoor is langs gekomen. De vele verschillende trainers én de spelers zelf halen - wat mij betreft - te vaak niet het maximale uit de potentie van spelers. Natuurlijk zijn er ook voorbeelden van het tegenovergestelde, maar ik vind dit op zijn minst opvallend.

Waar ligt dat toch aan?

Laad alle berichten na dit bericht in