Wij gaan niet opzij

‘Michaël Maria voorlopig nog in wachtkamer’

Italo

Linksback Michaël Maria hoeft op korte termijn nog geen rekening te houden met een contractvoorstel van NAC. Er is volgens BN DeStem pas ruimte voor NAC om een nieuwe speler te contracteren wanneer er eerst spelers vertrekken.

Er zullen inmiddels ongetwijfeld makelaars aan het werk zijn gezet om overbodige spelers te laten vertrekken uit Breda. Op die manier komt er voor de club ruimte om versterkingen aan te trekken. Overigens hoeft dit niet alleen over financiën te gaan. Trainer Maurice Steijn heeft de afgelopen periode meerdere malen aangegeven dat zijn huidige selectie eigenlijk nét iets te groot is.

Verdediger Maria zit voorlopig dus nog even in de wachtkamer. Speler en club gaan de samenwerking graag aan. In tussentijd houdt Maria al vanaf oktober zijn conditie op peil bij NAC. Volgens BN DeStem ligt er een overeenkomst voor anderhalfseizoen klaar voor Maria, op het moment dat de ruimte er is. De selectie van NAC herbergt in de personen van Noblejas en Mashart nu twee pure linksbacks, terwijl het juist de rechtsbenige Moreno Rutten is die op die positie het vaakst aan de beurt komt.

Op de nominatie om te vertrekken uit Breda staan de Spanjaarden Noblejas, Riera en Monsalve, middenvelder Kali en aanvaller Dogan. Dit vijftal zit bij de club op een dood spoor. Tevens lopen de contracten van deze spelers komende zomer sowieso af.

Naast de toevoeging van Maria aan de selectie hebben Manders en Steijn hun pijlen gericht op een ‘diepe 10’ met scorend vermorgen, en een linksbenige centrale verdediger.

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
12 Reacties
48   7  
D'n Wim

Logica ten top. We missen scorend vermogen maar laten we een linksback binnenhalen. Laat de spanjaarden lekker banken tot einde van dit seizoen en focus op doelpunten!!!

27   13  
De Mouse

Het maakt mij eigenlijk niet zoveel uit wat ze allemaal van plan zijn als ze eerst maar eens het contract met Sydney rond krijgen.

alvast allemaal de beste wensen voor 2021.

48   7  
D'n Wim

Logica ten top. We missen scorend vermogen maar laten we een linksback binnenhalen. Laat de spanjaarden lekker banken tot einde van dit seizoen en focus op doelpunten!!!

14   5  
Cool hand

Het stukje over Immers in dit artikel in de Stem is heel veelzeggend. Gegokt en verloren, deduceer ik.

16   2  
Ivo

@Cool Hand

Inderdaad, zure conclusie. Immers kan het niet meer belopen op het middenveld en mist scherpte.

Je zou hem in een 2-spitsensysteem kunnen gebruiken als schaduwspits, maar daar wil Steijn niet aan, want dan had hij dat al wel met Sydney en Bilate gedaan.

Verder snap ik de zoektocht naar een linksback wel, en ook de linksbenige centrale verdediger, maar kom op, vooral opbouwend een aanvallend doen we het niet goed. Leg daar de focus dan ook op. Dan kan je via de nacompetitie misschien nog promoveren.

19   1  
Harrie

Wie met een beetje voetbalverstand binnen de club gaat Maurice Steijn en Manders uitleggen dat het aantrekken van Maria grote onzin is.

Steijn stelt toch Rutten op als linksback en dan heb je aan Mashart als backup meer dan genoeg. In o21 hebben we dan nog Heuvelman die links centraal en links achter kan spelen.

Dan ga ik er al vanuit dat Noblejas een ander onderkomen vind, wat ik eerst nog moet zien.

9   0  
geelzwartwit

We hebben zo'n beetje de minste doelpunten tegen met de verdediging is dan toch niet veel mis lijtk mij.

echte 10 lijkt me het belangrijkst mar die wil iedere club wel

14   2  
scheppioni

Geen eerste prioriteit deze speler Maria of hij moet echt drie klasse beter zijn dan Mashart, maar gezien zijn vele clubs betwijfel ik dit ten zeerste !!
Immers daarintegen, kun je naar mijn inziens nog wel zeker gebruiken, maar diep erbij in de spits, laat Lex daar maar oorlog maken, niet meer de vuile meters !!

16   1  
Zwampie

Niet ten nadelen van Maria, maar wat voegt deze speler meer toe dan degene die je rond heb lopen.
Als je al bijna een half jaar mee traint en er ondertussen ook geen een andere club naar je vraagt, vraag Ik me toch wel af wat sowieso de meerwaarde is

9   0  
fvf6

Net als anderen vraag ik me af wat de meerwaarde van Maria is boven Mashart en Noblejas . Ik heb als ik eerlijk ben nog nooit van hem gehoord , alleen vanaf het moment dat hij bij NAC meetraint is bij mij zijn naam bekend . Waarom jongens die bij ons supporters goed liggen van de hand doen voor een speler die nog nergens iets gepresteerd heeft , anders zou er vast wel meer belangstelling zijn van andere clubs Schiet eens op NAC met het aanstellen van een T.D. , zodat Steijn en Manders het niet meer alleen voor het zeggen hebben wat betreft samenstellen van de selectie .

1   8  
Wanny

Een goeie linksback is helemaal geen overbodige luxe. Het aantal tegendoelpunten noemen als reden waarom de verdediging goed staat is scorebordjournalistiek.

Kijk bijvoorbeeld eens terug hoe die goal van Dordrecht gemaakt wordt. Of wat voor kansen Volendam hier kreeg. Of hoe vaak Olij een beslissende redding moest maken.

Een goeie linksback kan ook aanvallend wat toevoegen, want geen van de linksachters die we nu hebben komt weleens met een goeie voorzet of inspeelpass.

2   0  
Nachoreca1

Dit verhaal lees ik ook al 10 winters... wordt echt heel vermoeiend allemaal. Amateurisme in een notendop. Immers kan beter stoppen en van kali en dogan gaan we nooit en te nimmer af komen deze periode. Kortom...er gaat bijna niets gebeuren en we tobben verder zonder td. Fijne jaarwisseling.

2   0  
Belgische Naccer

Die goede linksback die loopt allang rond in Breda: Noblejas! Maar ja als je hem niet opstelt....

Verder is Mashart ook prima bruikbaar in de KKD. En dan gewoon Rutten rechtsback, daar waar hij hoort.

En wat te denken van Monsalve en Riera...
betere centrale verdedigers ga je niet vinden meneer Steijn en Manders....

Dus wrijf die stront eens uit jullie ogen, stel die Spanjaarden op, zet Rutte op de plek waar hij hoort en leg van Hooijdonk voor 4 jaar vast.

Focus verder op het lozen van Kali en Dogan, en als Allouchi zijn aanbieding niet goed genoeg vind, mag die ook vertrekken.

Kortom...doe je werk eens gewoon in plaats van continu slechtere spelers aantrekken dan die je in je selectie hebt! En goede spelers gratis laten vertrekken!

Wie staat er eens op in de directie? Iedereen zit er bij en kijkt er naar...

man man...we staan 11 punten achter....
En we spelen anti-voetbal...en Steijn stelt alleen spelers op die NIET, ik herhaal NIET kunnen scoren!

Ik snap het niet. Wie wel?

Laad alle berichten na dit bericht in