Wij gaan niet opzij

NAC begint mogelijk in oude shirts aan nieuwe competitie

Raskolnikov

NAC begint de nieuwe competitie mogelijk in de shirts van afgelopen seizoen. De club meldt vandaag dat de nieuwe wedstrijdshirts waarschijnlijk pas half september worden geleverd. NAC probeert voor de eerste competitiewedstrijd in ieder geval een setje voor het eerste te regelen.

De leveringsproblemen bij Legea zijn al eerder besproken. NAC verwachtte de shirts eerst half augustus, maar dat blijkt achteraf gezien ijdele hoop te zijn geweest. Legea zei een paar keer 'scusi', maar liet vervolgens weten dat het waarschijnlijk pas half september wordt eer de nieuwe shirts geleverd zijn. Omdat er voorlopig nog geen nieuwe shirts zijn, wordt de onthulling ook opgeschoven.  

Het is tamelijk gênant om in oude shirts aan een nieuwe jaargang te beginnen en dus stelt NAC naar eigen zeggen alles in het werk om in ieder geval wedstrijdshirts voor het eerste elftal in Breda te krijgen. Of dat lukt, is vooralsnog niet duidelijk. 

Bron:
B-Side Rats, NAC
39 Reacties
105   2  
Han Mulders

Legea is Italiaans voor troep

21   1  
WiSe1979

Typisch...

105   2  
Han Mulders

Legea is Italiaans voor troep

61   2  
Leonardo

Na dit seizoen de banden verbreken met dit b-merk. Zijn zat andere keuzes die altijd stipt op tijd de shirtjes en andere kledij kunnen leveren.

36   2  
NL10

Aub zo snel mogelijk stoppen met dit bedrijf en op zoek naar een andere sponsor!

14   7  
Pietjebel

Dat ken ok alleen maar bij nac he zoiets

10   2  
VVB25

Helaas is de verbintenis verlengd tot 2023...

https://www.nac.nl/nieuws/nac-en-legea-verlengen-verbintenis

19   0  
Wanny

Is een mooie kans om de overeenkomst te verbreken zonder consequenties. Uiteraard pas doen als je de shirts ontvangen hebt en een nieuwe sponsor hebt.

Vertrouw er op dat Manders zoiets wel goed aanpakt.

22   2  
Verlegh

Rap overstappen naar een echt merk ipv. deze troep. Neem weer eens een kledingsponsor zoals Adidas, Puma of Nike!

27   2  
Boeimeer90

Worden de seizoenkaarten ook door Legea gefabriceerd?

3   4  
Haarlemmer

Sponsor Legea hard geraakt door coronavirus
Sinds 2015 is Legea verantwoordelijk voor de vervaardiging van de NAC-shirts. Daarmee was de eerstedivisionist de eerste club in Nederland die met het bedrijf in zee ging. Inmiddels voorziet Legea ook NEC en Roda JC van voetbalshirts, net als de nationale teams van Noord-Korea, Palestina, Gibraltar en Montenegro. In het verleden was het Italiaanse merk verantwoordelijk voor de styling van Iran en Zimbabwe.

19   5  
Wanny

Under Armour is wel een mooie opvolger. Kwaliteit en die hebben geen clubs meer in Nederland dacht ik.

13   3  
076Mike

Misschien dat von Flieger nog ergens, in 28gr, met een licht briesje, op een bergtop vlakbij Legea te vinden is..?

7   10  
Stoep

Wat een onzin berichten. Productie faciliteiten in italie zijn lang dicht geweest. Dat dit bedrijf niet de juiste uitstraling heeft kan je over discussieren. Maar denk nu niet dat Nike, UA, of andere nu op NAC zitten te wachten. Klupp, Jako, etc dat is het wel.

11   1  
no-AD

Het wordt tijd dat NAC ook eens een leuke actie organiseert met de shirts.

Maak een aantal eisen zoals plaats en formaat sponsoren en laat dan de supporters shirts ontwerpen.
Deze ontwerpen kun je toesturen en NAC kiest er zelf de 5 beste uit kiezen.
Deze laten ze door één ontwerper opmaken in allemaal dezelfde stijl (zodat je ook zelfs een ontwerp met pen en papier kunt insturen en het dus voor iedereen toegankelijk is).
Daarna laat je de supporters kiezen welk shirt het nieuwe shirt moet worden.

Op deze manier betrek je je eigen publiek erbij die dus ook echt invloed hebben op een mooi shirt en krijg je waarschijnlijk automatisch ook een hogere shirtafname en dus meer winst.

8   3  
Judge M.

Hoe gaat dat in zijn werk dan als NAC al voor de competitie de rugnummers moet doorgeven aan de KNVB? Krijgt Rutten dan het oude shirt met nummer 8 van Luca Ilic en wordt zijn naam er met duct tape overheen geplakt tot we de nieuwe tenues hebben of heeft Ben ergens nog een blanco reservesetje liggen?

6   2  
Wanny

@ Stoep

Geen idee wat de inhoud van zo'n deal is. Of een kledingsponsor flink lapt of dat dat wel meevalt en je als (kleinere) club tevreden moet zijn met 100 tenues voor de selectie.

UA of Nike zal zeker niet bij NAC voor de poort liggen om ze te smeken. Maar NAC heeft toch een flinke achterban en dus best wat te bieden. Met een goed verhaal over de potentie van de club zou je toch een goed merk moeten kunnen binden.

21   3  
no-AD

Ik zou het ook wel leuk vinden om eens out of the box te denken en Demy de Zeeuw te benaderen of het niet iets voor BALR is.

9   0  
Hupnac

@stoep.

Dat is totale onzin kijk maar naar de graafschap. Alles is mogelijk maar het kost gewoon geld, maar dan loop je wel op tijd in je nieuwe shirt!

3   1  
Bruske

Ongeloofekijk weer...

8   1  
Fritske d'n Olifant

Dat Italië hard geraakt is door de crisis weten we allemaal. Maar waarom kunnen andere Italiaanse merken als Macron en Kappa wel tijdig leveren dan? NAC kennende zal dit wel weer niet contractueel zijn vastgelegd dus kunnen we niet zomaar onder de overeenkomst met Legea uit.

4   1  
Shane uit de Keen

@Wanny
Under Armour is zelf gestopt met AZ. Volgens de Alkmaarse club gaat UA zich voornamelijk focussen op fitness, running en golf.
Die maken voor NAC geen uitzondering. Maar ik ben het wel met de meeste reageerders eens: probeer de volgende keer een beter merk met iets meer uitstraling aan de haak te slaan.

4   3  
Toontje1964

Presentatie van shirts ook maar uitstellen dan!!waar slaat dat nou weer op?
Laat zien waar je in voetbalt volgend seizoen

6   0  
Lamington

Gelijk kappen met die goedkope rommel

5   3  
Scheids!

NAC verdiend een gerenommeerd merk als Puma of Nike! Moet je dán eens kijken hoeveel tricots er over de toonbank vliegen! Én altijd op tijd, met de juiste kleurstellingen!

9   0  
Ouwe Spionkop

Vroeger konden we leuke vesten, shirtjes, polo's aanschaffen.
Nu is het aanbod wel heel mager met dat Legea.
De NAC shop hangt vooral vol met veel van hetzelfde.
Kappen met dit amateur merk en overstappen met een merk met een veel groter assortiment.
Een cult club als NAC verdient veel beter.
Je ziet het nu aan allerlei derde partijen die een graatje meepikken en daar mist NAC de centjes.

7   1  
nb.vos

Wie ontwerpt er trouwens de shirtjes?

Dat moet ook echt anders naar mijn mening.
Subtieler, Krachtiger en Professioneler.



4   2  
Stekkuh

Legea laat zijn kleding gewoon in China produceren bij een van de vele kleding fabrikanten.

China is in april weer open en er worden flink wat containers verstuurd.
Vrees dat Nac pas net voor de corana heeft besteld ???

Maar goed als je een beetje bedrijf bent neem je je verantwoording en laat je alles invliegen vanuit China, kost geld maar is het wel eerder binnen.
Op de boot een 3/4 tal weken en dan inklaren door de douane in Italië en dan op transport naar Breda dus hopelijk zit het al op de boot want anders wordt half september ook krap.

4   1  
sjef de gevulde koek

En dan nog wit met goud dit jaar ben benieuwd. Maar idd aub een normale sponsor adidas nike of puma aub

5   1  
Marti

Flinke. Schadevergoeding eisen , dit is puur Amateuristisch werk leveren.!

5   0  
Nicky

Mag aannemen dat een dergelijke genante tekortkoming van de leverancier voldoende grond geeft om dit contract eens kritisch tegen het licht te houden. Daar mag de directeur best eens induiken wat mij betreft.

8   9  
NAC76

Mede supporters, het is maar een shirt... er zijn belangrijkere dingen om je druk over te maken in deze tijd.

De shirts van afgelopen seizoen zijn nog steeds bijzonder mooi, dus we lopen zeker niet voor lul.

Natuurlijk hadden we liever anders gezien, maar het is zoals het is.

3   2  
Ice

Ik ben erg benieuwd watvoor financiële compensatie hier voor gaat krijgen vanuit Legea. Logisch gezien verkoopt NAC meer shirts tijdens de zomerperiode, wanneer het lekker weer is, en deze meteen gedragen kunnen worden. En dat is meestal niet eind september.

1   4  
Pietjebel

@no-ad
Dat zou een stunt zijn ja als 1e balr.
Is groot en word geel groot alleen buiten nog zn andere platformen 433 grootste op insta van de wereld
Die gast weet echt wat bedrijfsvoering is met zijn team zeg

Wat ik eerder ook al aangaf ga eens langs Mbnutrition moowkuh timmert ook aardig aan de weg en niet alleen in breda/Nederland
Daar moet toch wat mee te doen zijn

8   0  
@pietjebel

@pietjebel waarom zouden we in godsnaam samenwerken met iemand die op de straten nog steeds ‘mo-hennep’ als bijnaam heeft?

7   0  
ome cor

Waardeloze leverancier

1   1  
Harrie

Morgen krijgt iedereen die een wedstrijdshirt gekocht heeft zonder bedrukking per mail een dringend verzoek van NAC om het shirt in te leveren zodat Ben er genoeg heeft voor de start van de competitie

6   2  
Hugo

Vreemd is het wel. Roda, en ik meen nec ook, hebben de wedstrijdshirts al wel. Wat is dan de reden is dat NAC er achteraan moet ? Al eerder genoemd, vind de shirts/trainingwear van Legea mooi. Mocht er over te stappen zijn kan er ook eens aan het van oorsprong Bredase bedrijf COPA worden gedacht. Je weet wel. Die van de retro-shirts. Doen (of deden) ook het nationale team van Suriname en Tibet.

Hup NAC

3   1  
Pietjepils

Waarom krijgen we de ontwerpen niet al te zien zodat er al wel besteld kan worden?

Zou het nou niet mogelijk zijn om met een groepje supporters zelfs ontwerpen te maken en materiaal in te kopen. Veel clubs die zelf shirts laten maken komen met prima ontwerpen. Ik neem als voorbeeld Bristol City. Strakke, stijlvolle shirts van prima kwaliteit.

Wordt het niet eens tijd om met een groepje supporters zelf het heft in handen te nemen na jaren rommel van Klupp, Jako en Legea?

Wie is degene bij NAC die deze waardeloze deals sluit? Wie wordt er nou beter van dat NAC steeds het moet doen met dit soort onprofessionele partijen.

2   0  
f4ratje

is alles is NAC gewoon een amateur club die niet weet te handelen.
dit verval is al jaren bezig! hoelang pikken we dit nog als supporters?
het is niet het tenue, de ontslagen trainer etc maar alles bovenop elkaar straalt gewoon onkunde uit!

Laad alle berichten na dit bericht in