Wij gaan niet opzij

NAC boekt knappe overwinning op Israëlische kampioen

BsideBart

We zouden het bijna vergeten maar tijdens de geweldige editie van de NOAD Cup speelde NAC alweer de derde wedstrijd van de voorbereiding. Voor het eerst trof NAC een 'echte' tegenstander na eerdere potjes de amateurs van de Zundertse Selectie en Cluzona. Mario Bilate zorgde voor de enige treffer van de middag en schoot NAC naar de 1-0 overwinning.

In Tegelen op het complex van TSC'04 begon NAC met inmiddels de redelijk vaste elf basisspelers. Het enige verschil met de afgelopen wedstrijd was de positie van Schouten centraal achterin en Moreno Rutten op de positite van rechtsback. Voor NAC was Maccabi de eerste echte test van het seizoen.

De Israëlische ploeg die regelmatig voorondes Champions League spelen kon in de beginfase nog geen potten breken. In het eerste uur had NAC het betere van het spel. Thom Haye was een van de uitblinkers op het middenveld, echter werd dit niet direct uitbetaald in kansen voor NAC. Maccabi werd dat ook slechts een keer, dit was wel meteen raak voor de ploeg uit Israël. Gelukkig voor NAC ging de vlag omhoog voor buitenspel en kon het doelpunt geen doorgang vinden.

In de 37e minuut kwam NAC op voorsprong door een doelpunt van spits Mario Bilate, via een afgeslagen bal vanuit een corner kreeg de spits de bal voor de voeten en schoot via het been van een verdediger binnen. Voor Bilate was dit zijn vierde treffer in de voorbereiding. Na dit doelpunt kwam NAC wat meer onder druk te staan en was het mede dankzij puik keeperswerk van doelman Nick Olij dat de stand bij 1-0 bleef in het voordeel van NAC.

Waar NAC eerder na 45 minuten de ploeg omgooide gebeurde dit nu na 60 minuten voetbal. Tien spelers mochten het veld verlaten en uiteraard kwamen er daar weer tien frisse jongens voor terug, alleen doelman Olij bleef staan. Dit zorgde voor meer druk van Maccabi maar daar wilde Olij niet aan mee werken, hij hield zijn ploeg knap op de been met nog eenmaal hulp van de lat. Enige moment van opwinding voor NAC in aanvallend opzicht kwam van jeugdspeler en aanvaller Kotzebue. Hij omspeelde zijn directe tegenstander en werd neergelegd in de zestien meter en claimde een penalty maar kreeg deze niet. 

Aanstaande woensdag staat de volgende wedstrijd alweer op het programma voor NAC, in en tegen Hoeven trapt NAC om 19:00 uur af.

Opstelling NAC tot minuut 60: Olij, Rutten, Schouten, Marijnissen, Mashart, Haye, Seuntjens, Azzagari, Kestens, Bilate, De Rooij.

Opstelling NAC minuut 60-90: Olij, Vanacker, Mekkaoui, Rösler, Brandt, Agougil, Van Schuppen, Bel, Tavares, Ayouba, Kotzebue.

Bron:
B-Side Rats, BN De Stem
Volgend bericht
Foto's NOAD Cup '21 (deel 2) 0 reacties
21 Reacties
120   2  
Golan

Ik vraag me wel af op welke manier B-Side Rats dit nieuws anders had kunnen brengen dan louter positief. Met 1-0 winnen blijft een prestatie. Waarom zij dat niet positief zouden mogen benaderen vind ik een interessant vraagstuk. Veel is ruk en bedroevend op dit moment bij ons NAC, maar waarom we dit soort prestaties niet zouden mogen waarderen begrijp ik eerlijk gezegd niet zo goed. Hup Nac!

20   80  
Die ne gast

Geen publiek in Tegelen en toch had ik geen zin om op de link van NAC.nl te klikken. Voelt meer als een propaganda-kanaal dat de waarheid verdraait ipv de nieuwssite van mijn cluppie…

15   83  
Steefl

Kijk nou uit DIE NE GAST, je mag van sommigen hier alleen maar positief zijn. Zelfs al is het een totale puinhoop bij onze club en is er geen zicht op een oplossing.

16   52  
Willem 4,5

Zo is het, alleen maar positief zijn en schrijven, ook grappen worden meestal niet gewaardeerd, onzin, vooral doorgaan met critisch zijn en zwarte humor ook aub, we zijn geen kleuterschool, alhoewel ik daar af en toe toch aan moet denken.

47   3  
Jf

Je mag schrijven wat je wil alleen andere denken er anders over en dan krijg je duimpjes naar beneden.

Ik heb geluisterd via 076 radio en ik hoor dat het elftal meer druk zet en dat de passing harder is, waardoor het voetbal ook weer sneller is.
Oefenpotjes zeggen niet veel maar je kan ze toch beter winnen.

120   2  
Golan

Ik vraag me wel af op welke manier B-Side Rats dit nieuws anders had kunnen brengen dan louter positief. Met 1-0 winnen blijft een prestatie. Waarom zij dat niet positief zouden mogen benaderen vind ik een interessant vraagstuk. Veel is ruk en bedroevend op dit moment bij ons NAC, maar waarom we dit soort prestaties niet zouden mogen waarderen begrijp ik eerlijk gezegd niet zo goed. Hup Nac!

1   29  
Mike

Waar blijven de interviews nsite rats

12   0  
Scheppioni

Hopelijk wordt Edje en staf weer wat wijzer, want dat is het belangrijkste ! Winnen is een lekker gevoel maar het gaat om de eerste comp wedstrijd in augustus, dan moete we er staan !

29   4  
Voske

Inderdaad heel raar dat er op een SUPPORTERSSITE positief wordt geschreven over een knappe (oefen) overwinning. Terwijl dat natuurlijk eigenlijk een kanaal moet zijn waar trainers, bestuur, aandeelhouders en zelfs spelers afgezeken moeten worden. Vooral ook in de commente. Das namelijk de beste manier om ons doodzieke NAC het laatste zetje te geven.

33   3  
Tienus Cornelis

@Die ne gast,Steefl en willem 4,5

Jullie zien alleen nog maar de negatieve dingen van ons NAC en alles wat eromheen hangt. Beetje voor beetje komen er positief nieuws voorbij en wat doen jullie? Juist ja…..
En Willem, jij denkt dat het hier een kinderklas is? Klopt helemaal, maar daar bedoel je dan toch echt jezelf en je negatieve vriendjes mee.
Net als een kind die om een koekje vraagt en het die dan niet krijgt. Pruil lip op en boos zijn.
Het is verdomme toch een mooi iets dat ze de afgelopen oefenwedstrijd hebben gewonnen tegen een tegenstander die wat betekent?
Ik word daar blij van.
Met z’n alle POSITIEF achter NAC gaan staan💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻

17   6  
die ne gast

@Tienus Cornelis
Ik behoor op deze site zeker niet tot de structurele azijnzeikerds.
Hell, ik heb zelfs een beetje begrip getoond voor het (tijdelijk!!) aanblijven van Manders vanwege de continuïteit in tekenbevoegdheid tijdens deze belangrijke periode.
Maar zolang de verklaring van NAC rondom het vertrek van Maurice Steijn nog steeds op de officiële website van NAC terug te vinden is, blijf ik inderdaad zeer zuur en wantrouwig richting de gehele NAC-organisatie. Die verklaring is een vette vuistslag in de gezichten van alle NAC-supporters.

On topic: Mooie overwinning. Gezien de hele teringzooi bij NAC, verwacht ik nog steeds niet veel van dit jaar. Het zal te onrustig blijven om echt goed te kunnen presteren, maar dit soort overwinningen geven mij wel weer een beetje hoop dat het niet een compleet kansloos seizoen hoeft te worden.

2   37  
Willem 4,5

@ tinus. Veel humor heb je niet hé, moeilijke jeugd gehad waarschijnlijk, lachen bij jouw thuis, toch? Zal nu een positieve noot inbrengen, ik zie NAC voorronde Ch.L. spelen, zo goed?

17   2  
Tienus Cornelis

@willem 4,5

Ik heb een fantastische jeugd gehad, hulde aan mijn ouders! Ik heb ook van ze geleerd om niet te lang te blijven hangen in het negatieve! Je had het over een kleuterschool in je vorige reactie? Lees je laatste nog eens terug!
HUP NAC

3   24  
Willem 4,5

Hé Tinuske, heb ook een mooi jeugd gehad hoor met veel humor en relativeren, belangrijk in de het leven. Maar je bent nooit te oud om te leren hoor. Kun je me nu met rust laten, zit nu naar een échte wedstrijd te kijken. Sterkte met alles.

8   2  
Tienus Cornelis

Is goed Willempie!
Fijne wedstrijd!

6   6  
Ome Cor

Ik voel een transfer voor Bilate aankomen

19   2  
Voske

Tienus - Willem: 3 - 0

1   0  
Ed

Nog wat versterkingen en met de passie van Ed komt het goed.

2   0  
fvf6

Zeker een goede prestatie van ons NAC om deze wedstrijd tegen een serieuze tegen stander te winnen al betwijfel ik dat zij met hun sterkste elftal hebben gespeeld , dat heeft NAC overigens in de tweede helft ook niet gedaan . Er zullen hopelijk wat spelers bijkomen , zoals extra spits en vleugelspeler op rechts en centraal achterin , want ik heb eerlijk gezegd er geen vertrouwen in dat Schouten daar bekwaam voor is om daar te gaan spelen en een extra middenvelder is ook niet verkeerd .Maar ik moet toegeven voorlopig gaat het best goed , laten we hopen op een knallend seizoen . COME ON NAC

3   0  
Tienus Cornelis

@Die ne gast

Wat je in je laatste reactie schrijft klopt helemaal, die mening deel ik voor 100% met je! Maar geloof me, dat blijft daar gewoon staan en daar verandert je niets aan. Hoe moeilijk je het ook vind, probeer gewoon te genieten van de positieve dingen die nu voorbij komen over ons clubke en laat dat ook merken, dan wordt het hier op de site ook weer wat gezelliger en positiever!
HUP NAC

1   5  
Willem 4,5

Heb net gehoord dat ze bezig zijn met luuc de Jong en Danny Blind!

1   0  
Nacforeverinmyheart

Ik vind het persoonlijk wel lekker dat ons nac heeft gewonnen. Hup nac

Laad alle berichten na dit bericht in