Wij gaan niet opzij

NAC en Helmond willen samenwerking voortzetten

Italo

Sinds 2018 worden jonge spelers die nog niet in aanmerking komen voor het eerste elftal van NAC veelal verhuurd aan Helmond Sport. De nieuwe Onder-21 competitie verandert vooralsnog niets in die samenwerking.

NAC gaat komend seizoen deelnemen aan de nieuwe Onder-21 competitie. Gister meldden we al dat Michael Dingsdag het hoogste jeugdelftal onder zijn hoede gaat nemen. Het Onder-21 elftal heeft als doel om als brug te fungeren tussen de jeugdopleiding en de eerste elftallen van clubs. Een rol die de afgelopen seizoenen werd bekleed door Helmond Sport.

Zo werden Klomp en Snepvangers afgelopen seizoen seizoen door NAC aan die club verhuurd. De Bredase enclave in Helmond was in het seizoen daarvoor met Brusselers, Meijers, Snepvangers, Sprangers en van der Gaag zelfs nog een stuk groter.

Maar verdwijnt die samenwerking nu NAC met een Onder-21 team gaat werken? Navraag hierover bij NAC leert ons dat er aan het begin van dit kalenderjaar gesprekken zijn gevoerd met Helmond Sport om de samenwerking te evalueren. Op basis van deze gesprekken is de intentie uitgesproken om de samenwerking voort te zetten.

Uiteraard vonden deze gesprekken plaats voordat het coronavirus haar intrede deed in de wereld. Of deze ontwikkelingen invloed gaan hebben op de verdere samenwerking is vooralsnog niet bekend.

Kortom: De gemaakte afspraken moeten nog kracht worden bijgezet, maar vooralsnog hebben beide partijen de intentie om het samenwerkingsverband te continueren.

Bron:
B-Side Rats
34 Reacties
84   10  
Gek

Mocht het echt niet lukken om Kali te slijten deze zomer, dan kan Helmond uitkomst bieden om die prutser iig niet in een NAC-shirt te zien.

30   15  
Real Robert

Een gesprek van voor de corona-crisis en van voor de nieuwe ontwikkelingen rond onder-21.
Voorzover het al iets bracht, nu volkomen onnodig geworden.
Je gaat toch niet zelf afvallers van Sparta onder-21 aantrekken, notabene slechts 2e klasse, om daarna op je eigen kosten ook nog spelers naar Helmond te sturen?
Laten we de zaken nu eindelijk eens simpel gaan houden.
Is ook goedkoper.

7   3  
Italo (BSR)

@Real Robert
Ten tijden van de gesprekken met Helmond Sport was het al duidelijk dat NAC zou gaan deelnemen aan de nieuwe Onder-21 competitie.

15   2  
Ratjeduneerste

Lijkt me niet erg verstandig. Je gaat zelf werken met een kleinere kern aan spelers en komt daarnaast met een Onder 21 die in een prima competitie terecht komen.

Niet erg voor de hand liggend om dan ook nog eens spelers te willen verhuren aan Helmond. Deze jongens kunnen prima aansluiten bij Onder 21 lijkt me??

Geen idee waarom je nu als BSR trouwens met dit bericht komt als het gesprekken omvat die in januari gevoerd zijn...

13   6  
RV

Groot voorstander van dit soort samenwerkingen.
Helaas zijn er wel veel spelers teruggekomen van Helmond die het dan niet halen en uiteindelijk tekort komen.

Ik denk dat het voor een van Hooijdonk nog steeds beter is om volgend jaar 38 wedstrijden bij Helmond te spelen dan 16 invalbeurten bij NAC1 of een volledig seizoen bij O21.

Graag zou ik toch ook de samenwerking eens andersom zien (topclubs die spelers uitlenen aan NAC). De deal met City is leuk geweest, kan nog steeds leuk zijn in de toekomst maar toch hebben we gezien dat er ook spelers komen die eerst een behoorlijke gewenningsperiode in gaan (verhuizen, wennen aan de cultuur, club, ander land, etc.) en uiteindelijk niet renderen. Bovendien zit een koop van dergelijke spelers er nooit in want die prijs kan NAC niet betalen. Huurconstructies met optie tot koop (zoals bij Haye) lijken me toch veel interessanter. Zeker als je de kern van spelers wilt beperken.

Clubs als Feyenoord, PSV of Antwerp, Gent zijn toch clubs die op een steenworp afstand liggen. Zouden er ooit al eens hengeltjes zijn uitgeworpen?

84   10  
Gek

Mocht het echt niet lukken om Kali te slijten deze zomer, dan kan Helmond uitkomst bieden om die prutser iig niet in een NAC-shirt te zien.

19   6  
Tom

Stop hiermee. Heeft niets opgeleverd. Spelers die naar Helmond zijn gegaan bleken allemaal te licht. De echte talenten breken hier wel door.

De drie seizoenen die we sinds 2015 in de eerste divisie hebben gespeeld waren we vooraf steeds titelkandidaat maar de facto niet meer dan een subtopper. Daarbij past geen samenwerking met een club uit het rechterrijtje van dezelfde competitie.

30   8  
Henri

Ik snap niet dat NAC de enige speler die het daar wel heeft gered, Snepvangers, niet nog een kans geeft. Linkspoot die heel de linkerflank kan bestrijden als linksback, linkshalf en hangende linksbuiten, sterk in de lucht, fysiek sterk en een goed trap. Ik sla hem zeker hoger aan dan bijv. Mashart.

12   2  
Real Robert

@Henri. Helemaal met je eens wat betreft Snepvangers. Een prestatie-contract zou passen.

2   4  
PatjeR

Ben het eigenlijk wel eens met aanleggen van focus. In deze nieuwe tijd past een kleinere selectie en met de O21 heb je je eigen kweekvijver.

En inderdaad is er nog niet heel veel succesvol teruggekomen uit deze samenwerking, met alleen El Allouchi en een licht voordeel van de twijfel voor van der Gaag.

8   1  
wie?

Misschien is Helmond juist de oplossing, zie het als een selecteer proces en helmond is de laatste kans om het te laten zien. dit bespaart onnodige contracten of verbonden contracten die toch ineens goed blijken te zijn.

@henri , idd snelvangers op de linksback, zou niet de eerste buitenspeler zijn die beter op de linksback is dan links buiten.

7   2  
Breda

@real Robert

Het is niet zo dat de spelers daar gratis spelen. Voor NAC is dit ideale manier om de jonge contractspelers heel goedkoop nog een jaar te analyseren en eventueel uit contract te laten lopen of terug te halen. Niet zo’n gek plan. Niet ieder talent is zo overtuigend als een VanHecke en een extra jaar speeltijd kan dan goed zijn.

8   1  
Breda

@Tom

En hadden allemaal een contract. Dus via Helmond goedkoper dan hier houden. Echte talenten breken door, de anderen kunnen via Helmond afvloeien (met nog een kans om ze kosteloos terug te halen als ze zouden verrassen).
Zie niet hoe NAC hier kan verliezen...

3   4  
Ivo

Het is handig als je - kijkend naar de ontwikkeling van spelers - af en toe spelers kan verhuren. NAC heeft nu ook een O21, dus dan moet je kijken naar spelers die te goed/oud zijn voor de O21 en nog niet rijp voor de selectie. Of je dan altijd per se aan dezelfde club moet verhuren vind ik dan nog iets anders. Want voor sommige spelers kan een verhuur aan pakweg Dordrecht of een Belgische club ook goed zijn.

Met de selectie die we nu hebben denk ik dat Mashart en van Hooijdonk in aanmerking komen voor verhuur. Omdat die posities al goed bezet zijn (op linksback heb je Noblejas en Leigh en voor de spits Dogan en Stokkers), dus die jongens gaan als het zo blijft niet veel spelen.

Snepvangers terughalen gaat niet gebeuren, op dit moment staan er 3 linksbacks en 2 buitenspelers onder contract en dat is al te veel. Je moet realistisch zijn, Er moeten eerst spelers weg en als je dan iemand terughaalt dan wil je iemand die het verschil maakt. 13 in een dozijn spelers of twijfelgevallen daar moet je nu echt eens van weg gaan blijven als je hogerop wil. Dat is doorselecteren en ik ben blij dat dat nu eindelijk eens een keer gebeurt.

5   3  
Sanseveria

@ Gek

Jouw reactie is helemaal zo gek nog niet:
het is niet zo dat Kali helemaal niks kan. Hij speelde niet voor niets ook eerst eredivisie bij Utrecht. Dus, mits fit, is hij voor de KKD in principe een versterking. Ga rond de tafel zitten met Helmond Sport en laat Kali daar weer fit worden en wedstrijdritme opdoen. Als (met de nadruk op áls) hij zich terug knokt en de revelatie van de KKD divisie blijkt, heeft hij zichzelf weer in de kijker gespeeld. Weigert hij, dan heb je voldoende dossier om zijn loon niet meer door te hoeven betalen.

5   1  
Chapuisat

kan me niet voorstellen dat jonge spelers lopen te popelen om bij de nummer laatst in de kkd te spelen, en bij jong NAC al wel de speelwijze meekrijgen van het 1e elftal

10   8  
jvt

Onzinnige samenwerking, heeft niets opgeleverd en kost alleen maar geld. We hebben geen geld voor dit soort grote broek aan constructies terwijl wij zelf in diezelfde KKD spelen. 18 - 20 betere spelers en that's it, daar komen we voor kijken.

3   1  
Italo (BSR)

@ JVT; hoe kost dit NAC geld?

7   3  
Arie

Stoppen met zowel Helmond als City.
Helmond lijkt meer een soort etalage om spelers waarvan je verwacht dat ze het eerste toch niet halen nog enigszins in the picture te houden. En hetzelfde doet City met ons.
Geen enkele continuiteit of toegevoegde waarde. 1 seizoen uitgezonderd verandert daar niks aan.

8   16  
Robbie Rafello

Doen !!! SVH kan daar prima een jaar rijpen, Kali kan zich weer van een nieuw kant laten zien en de overbodige El Allouchi op een nette manier op vertouwd terrein afgezet.
Of ga ik nu weer duimpjes omlaag krijgen vanwege de opmerking over Mounir? Die is namelijk echt niet beter dan Haye, Vd Gaag, Nach, Azzaggiri, Milan VanAcker , Verschuren of eventueel Drost. Toch ?

1   5  
Tonia

Ze moeten iemand die jeugd hoofd opleiding is niet op een jeugd elftal zetten

2   1  
Ivo

@Italo

Voor spelers die verhuurd worden krijgt NAC een vergoeding, maar dit is maar zelden 100% van de loonsom. De afgelopen jaren hebben veel "net niet" spelers bij Helmond hun contract uitgediend, maar eigenlijk hadden deze spelers geen contract moeten hebben.

Ik ben zelf blij dat de megalomane tijd met 30 of meer contractspelers voorbij is. We spelen in de KKD. Eerst maar eens bouwen een aan goede basis van een stuk of 18 spelers, met wat jeugd en een of 2 huurspelers erbij.

8   1  
David

@sanseveria
Ik ga je toch even uit de droom helpen. Als Kali zich weigert te laten verhuren is dat geen reden om zijn loon niet meer te hoeven betalen. Nog niet eens bijna zelfs. Je kan iemand niet dwingen een arbeidsrelatie aan te gaan met een andere partij. Zolang Kali elke dag netjes naar de club komt zal NAC gewoon zijn salaris moeten betalen.

2   3  
Gek

@ David

Zou die huidige corona situatie geen uitkomst brengen? Ik heb me er niet volledig in verdiept, maar volgens mij is de ontslagboete tijdelijk afgeschaft voor <20 ontslagen. Ik weet niet of NAC nu sowieso nog voor die NOW regeling in aanmerking is gekomen, maar anders zou er toch wel een manier zijn om de beste man buiten te schoppen.

Te kort door de bocht?

7   3  
Kip

Wat ik niet begrijp is dat clubs als Feyenoord en PSV verhuurde spelers nu terughalen en mee laten trainen. (Burger, Obispo, etc).
NAC kan dat toch ook doen met bv Klomp, Snepvangers en ja, zelfs Kali. Zo kan Hyballa (en staf) ze aan t werk zien en beoordelen wat we ermee doen komend jaar.
Overigens die Burger, zou dat niks zijn voor een jaartje te huren van de bootschrobbers?

2   1  
Sanseveria

@Davud
Maar het gaat hier niet om een nieuwe arbeidsrelatie. Hij blijft over contact bij NAC

2   2  
David

@sanseveria
Hij blijft inderdaad onder contract bij, maar NAC en Helmond kunnen niet buiten Kali om besluiten om hem te verhuren. Ze kunnen Kali simpelweg niet verplichten om hem akkoord te laten gaan met de huurovereenkomst.

@Gek
De ontslagboete is een boete die betaald moet worden aan de overheid als een bedrijf gebruik maakt van de NOW-regeling. Dit staat los van de ontslagvergoeding die aan Kali betaald moet worden. De enige manier om van Kali af te komen zou nog kunnen zijn verstoorde arbeidsrelatie. Maar als Kali gewoon aangeeft zich altijd te willen melden op de club zal dit nooit aangenomen worden. Kortom: de enige manier om van hem af te komen is met een zak geld.

1   1  
Martinus

Maar laat Hyballa eerst eens zelf met Kali praten. Kijken of er nog wat uitkomt. Het is anders sowieso weggegooid geld en je weet het nooit... (Ja, de kans dat er iets werkbaar uit voortkomt is 0,1% maar toch...)

0   0  
Ivo

@martinus

Kali komt niet meer terug. NAC wil dat niet en Kali ook niet. Anders had hij nu al wel meegetraind. De afgelopen maanden is er tijd zat geweest om de breuk met Kali te lijmen, maar het zit er niet meer in.

Of Kali gaat nog een jaar door, vrijgesteld van werk, of er komt een regeling. Ik denk het eerste. In deze coronatijd komt Kali toch nergens aan de bak. Met dank aan Smulders. Er is ook nog transfergeld voor hem betaald.

2   0  
Cool hand

@RV - van Hoiijdonk sr kent het klappen van de zweep. Hij zal er alles aan doen om zijn zoon bij NAC te houden. Als Sidney naar Helmond gaat, is het gedaan met zijn carrière. Sidney moet scoren, bij Helmond Sport gaat dat niet lukken. Wat blijft er dan over van de voetballer Sidney?

1   1  
YLLWBLCK

De meesten reactie doen net of ee situatie City-NAC-HS in de verhouding liggen als Real-Dortmund-Lokeren. Helaas... NAC staat toch echt lager in de verhouding en amper boven HS. We mogen blij zijn dat 2 clubs willen samenwerken

0   1  
Michel

Kan me uitgezonderd El Allouchi niemand heugen die echt via Helmond klaar is gemaakt voor NAC 1. Bart Meijers deed het prima voor KKD niveau (hoe pijnlijk ook, dat zijn we momenteel).

Ik heb dit altijd een ietwat vreemde samenwerking gevonden, Man City begrijp ik daarentegen volkomen (al hoef je daar ook niet super lyrisch over te doen bij iedere speler)

0   1  
Ivo

Op het moment dat je het aantal contractspelers terugbrengt tot een stuk of 23 heb je deze deal niet meer nodig. Incidenteel een keer een speler verhuren kan natuurlijk altijd.

NAC moet veel kritischer screenen aan de voorkant van wie ze een contract aanbieden. Ook nu hebben we weer een hele batterij jonge spelers onder contract, die willen en moeten allemaal spelen en dat kan haast niet.

Sommige jongens hebben al jaren een profcontract zonder dat ze ooit een wedstrijd voor NAC 1 gespeeld hebben. Ik denk bijv. aan een Reuvers en Niemczycki. Zonde van het geld. Pure speculatie.

3   0  
Arie

ivo

Je kunt het ook zo bekijken, de jonkies krijgen te weinig kansen. Zie hoe Van Hecke zich manifesteert na een aantal wedstrijden noodgedwongen in de basis.
Ik had altijd wel een hoge pet op van Snepvangers en ook Klomp, maar wat doet het met die jongens dat je een contract krijgt en vervolgens naar Helmond of all places wordt doorgestuurd. Dat is niet echt een opsteker lijkt me.

0   0  
Ivo

@Arie

Ik ben het met je eens, ik zie liever een Azzagari of van der Gaag spelen dan huurspelers als de Ilic broers. Door zelf minder spelers te huren zal de eigen jeugd meer kansen krijgen. Huren moet je alleen doen bij spelers die op alle vlakken het verschil maken. Daar hebben we er maar een paar van gezien, ik vond de meeste huurspelers zeer weinig toevoegen.

Van Hecke is een uitzonderlijk talent, daarvan heb je er als NAC maar eens in de 3-5 jaar een van. De vorige was Mats Seuntjens en dat is toch alweer even geleden. De gemiddelde kwaliteit die van de jeugdopleiding afkomt is lager. Er zijn een paar jongens die leuk meedoen in de KKD, maar zeker niet het verschil maken en dan hebben we het helemaal maar niet over de eredivisie. En dat is wel het niveau dat je nastreeft.

Ik heb liever dat NAC 3-5 echte talenten een goed contract aanbiedt dan 10 mindere en dan maar hopen dat het wat wordt. En dat lijkt nu toch wel aan de hand.

Laad alle berichten na dit bericht in