Wij gaan niet opzij

‘NAC en Mats Seuntjens in gesprek over terugkeer’

Thiestemberg

NAC en Mats Seuntjens zouden een eerste gesprek hebben gevoerd over een mogelijke terugkeer. Hiermee komen VI en BN DeStem vandaag mee naar buiten. De 31-jarige Seuntjens is momenteel actief bij RKC Waalwijk en loopt daar deze zomer uit zijn contract. Beide partijen zouden een goed gevoel hebben overgehouden aan dit oriënterende gesprek.

Afgelopen winter zou NAC ook al hebben gehengeld naar de diensten van Mats Seuntjens. BN De Stem stelt dat Seuntjens zich toen zelf meldde bij NAC. Uiteindelijk koos hij echter voor een terugkeer naar RKC. De club waar hij vorig seizoen veel indruk maakte en een transfer naar FC Utrecht verdiende. Bij RKC is hij verwikkeld in een fikse degradatiestrijd, eentje waarin hij zelf tot nu toe goed was voor één treffer en één assist. 

Een aanbieding ligt echter nog niet op tafel, NAC wil eerst een nieuwe trainer vastleggen voor er spelers worden gecontracteerd. Het orienterende gesprek heeft beide partijen echter wel al een positief gevoel gegeven. Seuntjens kwam uit de jeugd bij NAC en speelde al 130 wedstrijden in het eerste elftal, alvorens hij een mooie stap maakte naar AZ. Het kan dus zomaar zijn dat NAC voor een tweede periode 'Met Mats Seuntjens' op jacht gaat naar nieuwe successen. 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem, VI
71 Reacties
19   3  
Fan uit Zevenbergen

Neem hij dan ook zijn rkc maatje mee als keeper 😜

14   5  
MVG

Ervanuit gaande dat we volgend jaar weer KKD spelen... is Mats Seuntjes nog steeds een meerwaarde voor NAC denk ik

13   5  
Ernie

Laat maar komen!

10   1  
Kanonschot

Hopelijk komt hij niet om af te bouwen.
Het wordt tijd dat we nu eens volwassen worden.
En met deze achterban eens naar de eredivisie promoveren.

9   6  
NAC

@ MVG

Beste speler van RKC en dan afvragen of hij ook mee kan in de ere👀

9   5  
Sjef de gevulde koek

Zou top zijn natuurlijk als we op dit moment iets missen is het wel een speler met scorend vermogen en die wat kan creëren. Dat wij volgend jaar KKD spelen is wel een feit en dan is Mats een top aankoop!!

10   5  
Altijdnacsupporter

Altijd een meerwaarde! Weinig die.op dit niveau willen acteren, met zoveel voetbal intelligentie en gogme.

Niet onbelangrijk: kwaliteit om hem heen die hem kunnen begrijpen.

Come on Nac! Come on Mats! Ik heb maximaal vertrouwen in je!

7   8  
BP

Byram ook ?
Verder heeft Ralf S. de wens om ooit nog eens met broertje Mats samen in 1 team te spelen dus ..

12   3  
Wanny

Laat die gast waar ie op deze foto mee in duel is ook maar terugkomen dan.

7   4  
MVG

@NAC

Ik vraag me helemaal niet af of hij mee kan in de eredivisie...maar in de KKD is hij een absolute meerwaarde... in de Eredivisie kan hij zeker wel mee...maar is bij RKC ook niet altijd basisspeler...
Op dit moment is een type Mats Seuntjes wel precies wat we missen...iemand met een actie die zn man voorbij komt en ook een spits kan bedienen

19   3  
Fan uit Zevenbergen

Neem hij dan ook zijn rkc maatje mee als keeper 😜

0   5  
BP

Jordy Buijs iets te vroeg vertrokken naar de amateurs 🤣🤣

Gudelj??

9   4  
Vlugge Japie

Gewoon een potentiële top aankoop natuurlijk. En Bayram ook.

4   8  
Ed

Zeer welkom. Ralf ook nog en het is compleet. Bayram idem💪🏻⚽️

10   2  
NAC

@MVG

Hoe kom je er bij dat hij niet altijd basisspeler is? Hij heeft een blessure gehad en indien fit staat hij als eerste op het formulier.

2   7  
NAC4Ever

Graag!
Maar met Bayram, Martina en misschien Gudelj zou ik niet nog meer 30+ halen.
Vind dit nog niet te veel. Maar wel als er meer komen.

Ik zie Ralf Seuntjens graag komen. Maar alleen als alle vijf de spelers die ik noemde nu al komt/blijft.

3   3  
MVG

@NAC

Heeft ook een periode gehad dat ie er niet altijd in stond...maar dat neemt niet weg dat ie genoeg kwaliteiten heeft, misschien heb ik het verkeerd verwoord in mijn eerste post..maar ik vind Mats Seuntjes gewoon een meerwaarde voor NAC... creatief, sterk doelgericht en in staat om een spits vrij voor de goal te zetten

6   2  
NAC4Ever

Vaessen zie ik ook graag komen.
Kortsmit tweede keeper.
Troost derde keeper bij het eerst en eerste keeper bij het tweede (als hij daar nog mag spelen).

6   1  
Henri

Ik vond hem zijn beste wedstrijden spelen bij AZ in de punt naar achter. Zijn indribbelen was destijds in de wedstrijd tegen NAC niet te verdedigen.

2   2  
Dunsloopkogel

In de winterstop meerdere keren gezegd #metemats, toen wilde hij super graag. Jammer dat Patrik Wålemark niet gesleten kon worden.
Mats heeft zelfs spelers die zelf graag naar NAC zouden willen.

3   0  
Dunsloopkogel

Patriot was het die gesleten moest worden.
Vervelend soms, de spellingcontrole.

0   7  
Harrie Zelluf

Het werd goddomme tijd ook. Even gelijk zijn broer ophalen in Doetinchem, Bayram terug, Schalk vragen of ie toch niet doei tegen Den Haag wil zeggen en Gudelj rap deze kant op.

Wordt een mooi seizoen, volgend seizoen.

10   9  
BREDA 1965

dan gaan we voorlopig niet promoveren

5   1  
henkietenkie076

Zijn er echt mensen hier die denken dat Gudelj misschien volgend seizoen bij NAC speelt? Hij speelde dit seizoen nog CL…

6   2  
DenTinus

Dit zou geweldig zijn. Zijn creativiteit kunnen we goed gebruiken.

4   3  
RV

Als deze jongens het willen doen (ik denk aan een Seuntjens, Bayram, Gudelj) dan het beste nu net over de 30 jaar (in plaats van over 2 jaar).

Het is overigens geen garantie voor succes. Weet nog dat iedereen stond te springen om bijvoorbeeld Stam en Gorter, maar die droegen het team ook niet bij terugkomst.

Maar Seuntjens nu zou natuurlijk mooi zijn, Heeft alles wat we nu missen op die positie. In dat geval zou ik ook graag Omarsson zien blijven. Kan een mooi duo zijn. Hopelijk voor Seuntjens wel een periode met wat meer krediet van (een deel van de) supporters dan in zijn eerste periode.

3   3  
NAC4Ever

@HENKIETENKIE076
10 april 2024, 20:07

Gudelj heeft aangeven bij ons te willen afsluiten. Alleen niet wanneer.
Hij is 32. Hoeft niet komend seizoen te zijn. Maar hij kan niet meer lang wachten.

1   4  
Fritske d'n Olifant

Mats Seuntjens is voor ieder team in het rechterrijtje ere een absolute meerwaarde. Dus zeker voor NAC. Het zou mooi zijn als hij terug komt. Voorin missen we nogal wat slimheid, creativiteit en ervaring. Gudelj gaat nooit meer terug komen. Meervoudig EL winnaar met Sevilla en leeft als God in Spanje. Wat ga je dan op vrijdagavond op een koud en natgeregend veld in Velsen noord doen?

5   4  
scheppioni

@ Wanny
Dat zou toch helemaal geweldig zijn !
Hopelijk blijft Mats dan langer dan zijn broer...ja Ralph had je toch nog samen kunnen voetballen maar ja ...... eerst maar eens zien allemaal !

0   2  
NAC4Ever

@RV
Eens, maar Stam en en metname kwamen van een wat lager niveau dat sommige waar we over praten.
Gudelj en Bayram hebben Champions League gespeeld.

3   0  
NAC4Ever

@FRITSKE D'N OLIFANT
10 april 2024, 20:17

Gudelj heeft al met Karelse gesproken.
https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/1183490/gudelj-wil-carri-re-afsluiten-bij-nac-breda.html

4   3  
Michel1983

Als Mats, Omer Nemanja naar huis komen, dan hebben we wel echt sleutelspelers voor een kampioenselftal hoor, zeker als Elias blijft. KKD is zwaarder dan ooit, maar met Mats als spelmaker kun je bouwen op een goede speler. Dat sommige supporters hem het krediet niet gaven heeft denk ik ook te maken met zijn houding destijds, niet met zijn kwaliteiten.

Nemanja is, mocht hij terugkomen, wel het type dat voorop gaat in de strijd. Ik hoop op terugkeer van jongens met een hart voor stad en club. Dat kun je ook hebben als je niet in Breda geboren bent maar dat helpt voor de volle 100% als je dat wel bent zoals Mats is.

5   4  
Ouwe Spionkop

Prima natuurlijk. Vaak geniaal, soms stuntelig.
Ik hoop wel dat het NAC publiek hem net als in zijn vorige periode bij ons, niet uit gaan fluiten omdat hij flegmatiek speelt.
Btw neem Kramer ook maar meteen mee dan!

1   9  
Dunsloopkogel

Ralf met mats in de spits dat zou wat zijn
Met een middenveld bayram leemans jensen / gudelj omgba
Kemper/ royo vd berg Martina ?
Keeper?

8   3  
Wanny

Ik snap het enthousiasme, maar voorlopig is er nog niks rond. En in het geval van Gudelj is er zelfs niets meer dan dat ie een keer met Karelse heeft staan kletsen tijdens een trainingskamp.

1   6  
NAC4Ever

@WANNY
Zeker nog niet rond. Maar vind het wel iets meer dan wat je beschrijft. Er lijkt bij meerdere spelers van beide kanten interesse te zijn.
Wordt een interessante zomer.

2   1  
Fritske d'n Olifant

@NAC4EVER
Dat Gudelj tegen Karelse gezegd heeft ooit nog terug te willen komen wil niet zeggen komend seizoen in de KKD. Natuurlijk bestaat er een minieme kans dat we promoveren en dan liggen de kaarten weer anders. Maar eerlijk gezegd geloof ik daar niet zo in, al hoop ik het natuurlijk wel.

0   0  
NAC4Ever

@FRITSKE D'N OLIFANT
Heb ook gezegd dat ik niet weet wanneer hij komt. Maar als hij komt doet hij een stap (of meerdere stappen) terug, ook naar de Eredivisie. Blijkbaar is dat voor geen probleem.
Dat probeerde ik te zeggen.

3   0  
SAMSON

Wat een fanta allemaal. Als er eentje komt dan is het al een godswonder denk ik.

5   1  
Paul Soeters

Als een gesprekje tussen Karelse en Gudelj al zo opgevat kan worden, dat het later uit zou kunnen groeien tot iets? Dat is niet te hopen. Want als dat wel zo zou zijn, dan is de structuur bij NAC werkelijk compleet rot te noemen.

7   1  
Basvz

Mensen die denken dat gudelj komt zijn niet realistisch.
Hij speelde dit seizoen nog champions League. Heeft een salaris van ruim 4 miljoen(!) per jaar en een marktwaarde van ook 4 miljoen die komt aankomend jaar niet en het jaar erna ook niet

3   10  
Ivo

Voor Ralf en Mats misschien wel de laatste kans om nog één seizoen samen te ballen. Ralf wordt deze maand 35, Mats 32. Beiden hebben een mooie carrière gehad en willen hem misschien samen afsluiten. m.i. moet NAC dat met beide handen aangrijpen. Ralf kan misschien geen 90 minuten meer vlammen, maar een rol als pinchhitter in de KKD ligt hem zeker nog.

6   5  
Anders Tegnell

Niet doen, loopt slecht af. Als het tegenzit, is hij de eerste die er met de pet naar gooit. Altijd zo geweest. En het zit best vaak tegen bij NAC.

5   3  
NAC4Ever

@PAUL SOETERS
10 april 2024, 21:05

Karelse en Gudelj kennen elkaar goed (trainer-speler). Prima dat Karelse hem polst.

3   2  
SjorsNAC

Lijkt mij een prima een aanwinst, hopelijk lukt het. Gudelj gaan we niet meer zien vrees ik, die is het echt grote geld gewend nu.

8   2  
Dero

Was meesterlijk gescout zeg.....
Maar hier moet je niet aan beginnen, hebben alleen iets met NAC als het hun uitkomt.
Bovendien geen speler die nog iets kan gaan opleveren en op zijn retour is.
Zoek naar jong talent met waarde en inzet!

6   2  
Paul Soeters

NAC4EVER: En Babos kent die toevallig ook niet een speler erg goed? Of de koffiejufrouw? Komop zeg, zo run je toch geen BVO.

1   1  
Maarten

Karelse heeft met Gudelj gesproken. Betreft Dragi Gudelj zeker??

4   2  
markenaa

Als je nu al een probleem in de kkd hebt met een janosek en Staring die hun man laten lopen dan kan je je borst nat maken.

Bouw nou eens een team met de beste spelers voor het budget wat je hebt. En haal in je gedachten dat ex NAC bord eens voor je kop weg.
Zou je hem op hoe je wil spelen, op wie je technische nieuwe staf is ook serieus willen halen als er geen ex NAC aan kleeft? Ik geloof er niks van.
Sentimenteel scouting en td beleid wat mij betreft.
Los van of zijn karakter bij het nieuwe tea past.. en zijn geen meerwaarde financieel hebben.

Het is allemaal zo dun en voorspelbaar.
Net zo dub als dat ze Lammers en Penders gevraagd hebben. 2 totaal verschillende trainers maar ja ex NAC dus goed.

3   0  
Looisty

Gewoon een geweldige speler!

5   0  
Paulus 1971

Gewoon en geweldige voetballer.altijd doen .maar eerst een goede trainer.een trainer die van een elftal een vechtmachine kan maken.

5   1  
scheppioni

We maken ons weer blij met waarschijnlijk een dooie mus ......de trainer (Jonk bv) is veel meer van belang !

5   0  
Benassi

NAC is op papier een MKB bedrijf, met zelfs in deze tijd bij verkoop nog "goodwill". Als we van de basis uit gaan:

Uitzonderlijk trouwe achterban.
Groot aantal sponsoren (inkomsten)
Geweldig stadion/ faciliteiten
Een presterende commercieel directeur

Bovenstaande is een garantie voor succes, maar enkel bij een goed beleid.

Dus als we nu eens beginnen met een compleet nieuwe technische staf, en spelers die voor de lange termijn voor ons willen voetballen, (geen passanten, die zorgen voor onrust). Dan bouwen we in een paar jaar een selectie die gewoon meedraait in de middenmoot van de eredivisie.

Mét Mats Seuntjens

3   1  
Janus

Creatief, kent de club en bovendien gewoon een prima speler! Gelijk doen

4   3  
Die ne gast

Toch twijfel. KKD is vecht voetbal en slechte scheidsrechters. Mats komt beter tot zijn recht in de Eredivisie dan in de KKD.
Kan me al het gemopper op zijn ‘gesjok’ ook nog wel herinneren. Gaat in de KKD geen gelukkig huwelijk worden.
Lijkt erop dat NAC=Breda met Byaram en Seuntjens gokt op het Bredaas chauvinisme op SCC-kaartverkoop nog enigszins op peil te houden en dus meer bezig is met plezieren van de achterban dan eigen technisch plan te volgen..,

1   2  
Fritske d'n Olifant

@NAC4EVER
Laten we het hopen. Neno is iemand die leeft als een prof dus die kan op zijn 35e mits blessurevrij ook nog van waarde zijn voor NAC.

@PAUL SOETERS
Als Karel een goed gesprek heeft gehad met Gudelj en daar zou in de toekomst iets uit voortvloeien is dat juist alleen maar te prijzen toch. Dat is de kracht van oud-spelers en trainers die bij de club zitten. Maar ik ben het met je eens dat dit niet het beleid zou moeten bepalen. Nou is Neno wel van een ander niveau dan pak-em-beet een Alex Schalk ofzo dus die zou je altijd een plekje binnen NAC moeten geven. Maar uiteindelijk bepaalt de TD en de technische staf.

1   0  
GJ_NAC

Goed idee, maar zie op deze foto ook Manu Garcia, die mag van mij ook zo terug komen!

3   0  
Francesco

Blanco en Blaauwhof lopen weer eens op de muziek vooruit. Natuurlijk is er geïnformeerd of er interesse zou zijn, maar verder dan dat zijn ze niet. Net als met Bayram, en waarschijnlijk nog een speler of 50. Eerst zal een trainer gevonden moeten worden, daarna zal pas concreet met spelers gesproken worden die passen binnen de visie van NAC en de trainer. Je wilt naar een situatie dat een trainer niet al te veel inspraak heeft welke spelers er komen, om na het vertrek van die trainer niet met een groep te zitten die niet past bij een andere trainer, maar je zit nu in de situatie dat je een hoop nieuwe spelers moet halen en een trainer, dan kun je net zo goed de trainer meenemen in het verhaal.

2   1  
scheppioni

Enorm benieuwd naar de nieuwe trainer, dat zou idd logischerwijs de eerste stap moeten zijn ......
@ BSR
misschien effe proberen Manu Garcia te contacten om te peilen hoe zijn liefde nog voor BREDA is.....

0   0  
Francesco

@scheppioni

Aris heeft 3.2 miljoen voor hem betaald, en van wat ik kan vinden verdient hij zo'n 9 ton per jaar. Kunt informeren wat je wil, maar die gaat echt niet terugkomen naar NAC.

0   0  
Maarten

Bayram hoeft van mij niet, Mats wel.

1   1  
Theoden King

Lekkere teaser voor volgend seizoen. Of is dit onderdeel van het excuus om de SCC-prijzen te verhogen?

2   0  
Ben v essen

Begin met .
Boven in flink snoeien.
Geef de trainer 2 jaar om tebouwen.
Alles wat je meer haalt is mee genomen
1 trainer wil jonk.
2 assistent laten kiezen door de trainer
Stel spelers samen met de trainer
Heeft er kijk op weet wat er past bij elkaar.
3 kweek vertrouwen in bestuur supporters
Sponsoren.
Zo moeilijk is het niet hup nac

1   1  
fvf6

Ik lees hier alleen maar namen van spelers die NAC alleen maar geld kosten en geen transferwaarde hebben . zo kan je als club niet lang bestaan , je hebt als club de transfereuro hard nodig . Ik begrijp het sentiment , maar een of twee van het soort spelers die genoemd worden is meer dan genoeg

0   1  
Wanny

@ FVF6

Je moet 3 a 4 spelers hebben met de nodige transferwaarde. Zoals nu Janosek, Omgba, Van den Bergh, Garbett. En dan elk jaar 2 verkopen en weer aanvullen met jongens waar in de toekomst weer geld aan verdiend kan worden.

De rest van de spelers moeten jongens zijn die je naar de eredivisie kunnen brengen. Als heb je 7 30-plussers in het veld staan, als je promoveert leveren ze hun geld wel op.

0   0  
NAC4Ever

@BEN V ESSEN
11 april 2024, 15:09

NAC schijnt dab ook pas te gaan onderhandelen zodra er een hoofdtrainer is aangesteld.

0   0  
Thierry14

Zouden ze met fraser bezig kunnen zijn? Maar dit niet naar buiten laten komen ivm stand RKC, en dat hij mats en etienne mee wil nemen

0   0  
Tico

Wat mij betreft mag ie komen! Prima voetballer.

0   0  
ome cor

Leuk idee om met oud-spelers op leeftijd de promotie na te jagen, maar als dat al zou lukken moet je die gasten (inmiddels wéér een jaar ouder) ook weer vervangen door eredivisiewaardige spelers waarmee je toekomstperspectief hebt.
Anders wordt het na promotie weer net zo hard degraderen in het jaar erna.

1   0  
Bavel1968

Geweldige scout die Maas.

0   0  
NAC4Ever

@OME COR
11 april 2024, 21:11

Eerst uit de KKD komen. Vanuit de Eredivisie kunnen we denk ik makkelijker bouwen.

Waarbij ik wil zeggen dat je al wel iets van een begin kunt maken in de KKD. Bedoel dus niet de 'Steijn manier'.

0   1  
Bavel1968

Deze TD doet dan wat Steijn ook deed: oudere spelers halen waar hij eerder mee werkte.

Lachwekkend

Laad alle berichten na dit bericht in