Wij gaan niet opzij

Corijn Kokkeel kritisch maar tevreden na derbywinst: ‘Hebben er hard voor gewerkt’

Masthow

De ‘lekkere’ zege van NAC O21 op Willem II was een teamprestatie. Ondanks dat de ruime voorsprong na rust nog bijna werd weggegeven, is Corijn Kokkeel tevreden over het resultaat. Twee keer winnen van de aartsrivaal in hetzelfde seizoen is altijd lekker, maar enkel een bonus als NAC straks promotie weet af te dwingen.

In aanloop naar de wedstrijd werd er in de kleedkamer al over gesproken: de derby. Een tweede zege op Willem II dit seizoen na de 1-2 in Tilburg. “Dit zijn wedstrijden die je persoonlijk graag wil winnen”, zegt Kokkeel. En dat lukte. Voor rust speelde NAC de aartsrivaal van het veld. In de tweede helft liet het de tegenstander terugkomen, maar de overwinning werd uit het vuur gesleept: 4-3.

“In eerste instantie ben ik gewoon blij, omdat we gewonnen hebben. Maar we maken het inderdaad wel onnodig spannend”, kijkt Kokkeel terug op de wedstrijd. Na een slechte start twee weken geleden tegen Vitesse, schiet NAC nu zelf uit de startblokken. “We wilden gelijk laten zien dat we hier zijn om te winnen. Volle bak de duels aangaan en snel proberen te scoren.” Die woorden werden omgezet in daden. Na 35 minuten staat er een 3-0 voorsprong op het scorebord.

Na rust zakt het spel van NAC wat in, al krijgt de ploeg nog een aantal opgelegde kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Het tegenovergestelde gebeurt wanneer Willem II twee keer kort achter elkaar scoort. De 4-2 valt gelukkig bijna direct na de aansluitingstreffer. “Dat is natuurlijk lekker. Op het einde komt de vermoeidheid, ook door het weer. We hebben er hard voor gewerkt en winnen uiteindelijk verdiend.”

Gebroken middenvoetsbeentje

De 19-jarige linksback is een vaste waarde in het O21-elftal, al moest hij aan het begin van het seizoen vanaf de zijlijn toekijken. “Ik mocht in de voorbereiding bij het eerste aansluiten. Daar kreeg ik veel positieve reacties. En ja, toen brak ik mijn middenvoetsbeentje erg ongelukkig.” Tien weken lag hij er daardoor uit. In oktober sloot hij weer aan bij het jeugdteam. “Dat was een tegenslag. Gelukkig ben ik er mentaal wel sterker van geworden. Daarnaast heb ik veel hulp van thuis van mijn ouders gehad.”

In zijn tweede jaar bij de O21 merkt Kokkeel verschillen met vorig seizoen. “We hebben we een vrij jong team vind ik. Vorig jaar kregen we volgens mij ook meer van NAC één terug.” Een jonger team heeft vanzelfsprekend wat minder ervaring op dit niveau. Daarin neemt Kokkeel een voortrekkersrol. “Ik probeer een grotere rol op me te nemen en leiderschap te tonen. Daarin ben ik nog aan het leren. Het helpt dat we de afgelopen weken werken met vaste systemen en opstellingen. Daardoor krijg je meer vastigheid.” Ondertussen werkt hij nog aan zijn verbale kwaliteiten. “Het praten, het coachen, het neerzetten. Dat is wat ik nu aan het oppakken ben.”

De strijd om promotie naar het hoogste niveau voor O21-ploegen belooft spannend te worden. Vijf wedstrijden voor het einde staat NAC gedeeld eerste met ADO Den Haag. Roda JC volgt op drie punten, Vitesse staat vijf punten achter. Alleen de eerste twee promoveren. NAC speelt komend weekend uit tegen Roda en op de laatste speeldag komt ADO op bezoek. Gaat NAC het redden? “Natuurlijk”, klinkt het overtuigd. “We hebben genoeg kwaliteit in het team. Iedereen vecht voor elkaar en de invallers leveren altijd veel energie. Ik denk dat we gaan promoveren en het liefst als kampioen. Daar ben ik wel zeker van.”

Bron:
B-Side Rats
4 Reacties
4   3  
Matc

***, kunnen we vanaf nu ons richten op de playboy offs, te beginnen komende vrijdag. We moeten laten zien dat we achter de club staan met hopelijk voor de wedstrijd een sfeeractie zodat de spelers weten dat we achter hen staan. De twaalfde man is zo belangrijk voor dit elftal, maar die is al weken/maanden niet meer te bekennen.

4   3  
Matc

***, kunnen we vanaf nu ons richten op de playboy offs, te beginnen komende vrijdag. We moeten laten zien dat we achter de club staan met hopelijk voor de wedstrijd een sfeeractie zodat de spelers weten dat we achter hen staan. De twaalfde man is zo belangrijk voor dit elftal, maar die is al weken/maanden niet meer te bekennen.

1   2  
DUNGA IS NAC

@MATC
Ik zal Hugh even een berichtje sturen. Ik hoop dat hij wat Playmates kan sturen! Mijn rode badjas hangt al klaar!

1   1  
Tante Annie

@Matc,
Bij uitwedstrijden nog wel redelijk aanwezig hoor, die 12e man. Ben je daar bij?

1   2  
Matc

Je hebt gelijk tante Annie, maar thuis is het niet echt om over naar huis te schrijven

Laad alle berichten na dit bericht in