Wij gaan niet opzij

NAC en Michaël Maria in goed overleg uit elkaar

Thiestemberg

NAC en Michaël Maria zijn in goed overleg uit elkaar gegaan. De linksback (of middenvelder) kwam in Breda niet meer voor in de plannen van trainer Robert Molenaar of de technische beleidsbepalers. Het contract van Maria wat nog liep tot het einde van dit seizoen is per direct beëindigd.

Michaël Maria kwam anderhalf jaar geleden op verzoek van Maurice Steijn naar NAC. Na een lange proefperiode van meer dan twee maanden tekende hij voor twee en een half seizoen. Nu wordt deze overeenkomst met nog iets minder dan een heel seizoen beëindigd. 

Michaël Maria was niet altijd fit tijdens zijn verblijf in Breda en kwam in totaal tot 28 wedstrijden in de hoofdmacht. In deze wedstrijden kwam hij tot drie doelpunten en drie assists. Van deze drie treffers maakte hij er twee in de play-offs. Of Maria op de achtergrond al een nieuwe club heeft of in onderhandeling is, is niet bekend. 

Bron:
B-Side Rats, NAC
Vorig bericht
Oproep: Een geel uitvak in Doetinchem 25 reacties
Volgend bericht
Ex-NAC: Weekoverzicht 8 reacties
32 Reacties
85   17  
Sjef de gevuld koek

Moest van Steijn komen. Was niet eens fit en is hij ook nooit geweest. 1 woord voor en dat is het woord kansloos. Godver wat hebben we onderhand toch een hoop van die lapswanzen gehad zeg.

43   1  
Zwarelowietje

Niet eens een heel slecht rendement als je het zo leest, haha!

Voor iedereen het beste en weer wat salaris vrijgemaakt.

Succes Michaël!

24   3  
The Cosmic Gate

Prima oplossing voor nu, had hem liever verkocht zien worden. Maar die kans was vrij klein.
Zal wel weer ergens bij een "amateur" club komen boven drijven.
Ik ga hem niet missen.

Blijf het onbegrijpelijk vinden dat hij na tig maanden proefspeler zijn een contract heeft gekregen voor de verkeerde positie

53   6  
Tinus

Prima oplossing, alleen toch weer iemand die via de achterdeur vertrekt. NAC is door toedoen van alle heren in het verleden de enige club in Nederland waar de speler geld krijgt om te vertrekken i.p.v. de club.

Hopelijk is dit nu voor altijd ook de laatste!

Michael bedankt voor je inzet, en je prachtige goal tegen den haag in de playoffs, waardoor we weer even ongegrond mochten dromen van een promotie.

34   5  
Ja ja ik voel het al

De man die liever op het middenveld speelde omdat hij dan niet hoefde na te denken…..
De meest absurde uitspraak ooit

85   17  
Sjef de gevuld koek

Moest van Steijn komen. Was niet eens fit en is hij ook nooit geweest. 1 woord voor en dat is het woord kansloos. Godver wat hebben we onderhand toch een hoop van die lapswanzen gehad zeg.

22   32  
van Flieger

En hoeveel heeft dit geintje ons NAC gekost? Uitbetaling rest van het jaar? Dan levert dit dus niks op. Nog afgezien van het feit dat er weer iemand met een contract zomaar wegloopt.

45   1  
Moppernac

Laat Steijn hem nu maar naar Sparta halen.

7   16  
Nac0164

Wordt natuurlijk niet voor niks gedaan. Nac zal wel op de achtergrond nog bezig zijn met een transfervrije speler en had nog net wat extra salarisruimte nodig. Sta er niet van te kijken als een deze dagen Rienstra tekent.

19   9  
van Flieger

Ligeon heeft ook een voorstel in beraad.

35   3  
Willem 4,5

Een van de laatste wapernfeiten van crimineel Steijn, het contracteren van een prutser.

63   7  
WillyG

Meneer Vloet van FC Astana naar het Russische FK Oeral. Die vent heeft echt geen moreel besef.

20   89  
Ouwkus

Och jee de deugneuzen hebben weer een mening over Vloet zn Russisch avontuur. Hij gaat voetballen hij gaat niet vechten in Oekraïne voor Rusland. Man man man
Ondertussen gaat het vele geld wat je nu betaald voor je gas uit China of wat dan ook alsnog naar Rusland dus heb je zelf ook geen moreel besef.

13   3  
Ivo

Kijk je naar de carrière van Maria dan zie je dat hij nergens echt doorbrak, hij hopte van club naar club maar haalde nergens voor lange tijd de basis.

Maar toch pikte NAC hem op. Maria kwam uit de koker van Steijn, kon in januari 2021 transfervrij opgehaald worden na een avontuur in Australie. Hij begon op zich nog wel aardig, speelde een aantal keren 90 minuten en kwam in 9 wedstrijden tot 1 goal en 3 assists, NAC pakte in die fase ook veel punten.

Daarna kwamen achter elkaar Corona, een achillespeesblessure, een kuitblessure, weer Corona, en Maria raakte nooit meer echt wedstrijdfit.

Deze jongen krijgt weer een zak geld mee, zo zonde vind ik dat altijd. Hij zal wel snel een andere club hebben, maar dat zal in de categorie clubs zijn waar Malone ook heen ging: leuk avontuur, lekker weer en weinig belasting. Toch knap dat je als beperkte voetballer er zo'n carrière uit weet te persen. Maar vooral erg naïef van NAC dat ze hem hebben vastgelegd, ook nog voor een pittig salaris als we het mogen geloven.

42   4  
WillyG

Helaas, ik gebruik geen gas. En nee ik koop ook niet op Alibaba. Heeft niks met deugneuzen te maken, maar simpel moreel besef ;)

63   0  
Ivo

@Ouwkus

Vloet heeft een kind doodgereden en lijkt nu te vluchten naar het buitenland, naar een land dat hem niet zal uitleveren. Een Promesje dus. Daar hoeven we geen medelijden mee te hebben en met deugen heeft het al helemaal niks te maken. Maar hier is het ex-NAC topic voor.

22   0  
WillyG

@Ivo

Dankjewel, zo had ik moeten reageren. Want dat was de onderliggende boodschap die jij wel begreep.

13   29  
van Flieger

Scheveningen-Kozakken Boys 2-1. 1-0 L. Immers. Ook een mooie zak geld mee gehad.

20   5  
Ome Cor

Mooi dat mensen hier al meteen weten dat NAC grote zakken geld mee geeft om contracten te ontbinden, zonder er iets over bekend is.

@Flieger
Immers heeft lang niet zo veel meegekregen als dat hij gekost had wanneer hij op de tribune geparasiteerd had tot het einde van z'n contact.

7   40  
Ouwkus

@ivo

Beter ga je dan klagen over justitie in Nederland want die laten hem vluchten. Maar geen slecht woord over de overheid in Nederland. Dat is dus deugneuzen

5   24  
Ouwkus

Btw de strafzaak tegen Vloet is dit najaar. Met je vluchten.

11   1  
Martinus

Nu was bij Steijn en de intensiteit waarmee hij trainde een goede conditie en fitheid toch niet belangrijk. Nu we een profclub proberen te zijn, wel.

18   4  
Belgische Naccer

De zoveelste rekening die naar Maurice Steijn en Mattijs Manders mag!

De 2 grootste lamballen uit de geschiedenis van NAC.

Voeg maar toe aan het metersdikke dossier en stuur maar naar de advocaat voor de aanklacht.

7   2  
Voske

@OUWKUS

Tip van de dag: als je verloren hebt blijven liggen. Staat namelijk nogal kneuzig als je telkens tevergeefs probeert op te staan...

2   26  
Horrus

We zijn bij Sparta dik tevreden met Maurice Steijn. En een linksback hoeven we niet. Er lopen met Pinto en Meijers twee goede spelers.

5   1  
Yellow

Maria past inderdaad ook in het rijtje "netnie". Toch van alle linksbacks van de afgelopen periode (angelino uitgezonder) had Maria de meeste voetbalkwaliteiten. Inzet en flair is een ander punt. Maar Sanchez, v/d Weg, Mashart, Neelen, Gersbach zijn niet KKD waardig. Afgelopen seizoen maakte Maria (net achter de spitsen) een van zijn fraaiste doelpunten in zijn carriere en had daarmee het doelpunt van de week. Dus met aantal reacties ben ik het niet eens. Echter indien de tegenstander een sterke rechterspits heeft, wordt er door NAC niet gewonnen en vallen de doelpunten via de NAC linkerzone. (MVV en Eindhoven zijn reeds de voorbeelden).

9   1  
Badeend

Horrus, goed dit te lezen en ik gun je een betere relatie met deze figuur dan we bij NAC hadden. Hij doet het qua resultaten inderdaad ook beter dan bij NAC (eerste 9 wedstrijden bij jullie 17 punten tegenover 15 bij ons). Hopelijk voor jullie stort het niet na een veelbelovend begin als een kaartenhuis in elkaar maar misschien heeft Sparta een sterkere basis en hoeft onze ex-trainer geen twee petten op. Succes!

5   1  
Willem 4,5

@ouwkus Zou je ook zo'n commentaar schrijven als een van jou kinderen of familieleden was doodgereden. Een dommer comentaar kan niet namenlijk, en getuigd ook van weinig gevoel in je donder.

8   0  
JimGoose

Hier heb ik me destijds zo over verbaasd: Mashart krijgt een contract, na 2 maanden (?) meetrainen krijgt Maria in de winterstop een contract... en de hele 2e seizoenshelft speelde een gehuurde F'noord CV als linksback.

Maar goed. Het heeft wat gekost, maar bijna alle Steijn-fouten zijn nu afgekocht.

6   0  
gjoewie

Horrus > Ik heb de wedstrijd Sparta Volendam op televisie zitten kijken. Sparta stond nota bene tegen Volendam (dus niet tegen 020 of de Lampjes) met een 5-4-1 opstelling. Het is dat Volendam lekker voetbalt en dus in de vlijmscherpe counters liep, maar het was weer echt het betonvoetbal zoals we dat van Steijn gewend zijn. Het enige verschil is dat hij bij Sparta over betere spelers beschikt,
Enfin, even on topic: Maria is op zich helemaal geen slechte voetballer, hij past alleen niet in de doelstelling die het technisch hart heeft. Mashart is jonger en nog te kneden. We hebben Maria destijds waarschijnlijk gratis gekregen, dus wat meer salaris betaald, en dat is een van de redenen waarom ze hem nu weer wegsturen. Het is voor allebei beter: voor NAC omdat we weer wat ruimer onder het salarisplafond zitten en voor Maria omdat ie ergens anders weer aan het voetballen kan. Die zien we straks wel weer terug op Malta of Cyprus.
Ik wens hem veel succes.

3   3  
scheppioni

Als linksback een drama als middenvelder nog prima voor de breedte !
Zeker beter om in deze dan jeugd van ons NAC door te laten groeien, iets wat pipo niet durfde !
Het ga hem verder goed Maria, zal best een goed koppeltje vormen met Jozefzoon !

4   4  
Perino

Wat Nac met Maria heeft gedaan , ontbinding van het huidige contract , kan Lance Duivestijn bij Almere city toch ook doen , paar weekjes meetrainen bij nac , om zijn conditie op peil te houden , en na enkele weken een contract aanbieden !!

4   0  
Ivo

@Perino

Jij denkt dat Almere Duivesteijn zo maar naar buiten laat lopen? Vorige week was hij nog 7 ton waard. Niet dus.

Laad alle berichten na dit bericht in