Wij gaan niet opzij

NAC halverwege het seizoen tweede in veldencompetitie

Metzelaar

In een seizoen waar het voetbal beter kan en NAC op een negende plaats staat, kan de club wel trots zijn op het veld in het Rat Verlegh Stadion. In de veldencompetitie van de Keukenkampioen Divisie staat NAC namelijk tweede.

In de Keuken Kampioen Divisie geven de aanvoerders na elke week een waardering voor het veld waar zij gespeeld hebben. Deze waardering is altijd van 1 (slecht) tot 5 (geweldig). Na de eerste seizoenshelft kan dan ook de balans opgemaakt worden. 

Vroeger heeft NAC al vaker hoge ogen gegooid met betrekking tot haar veld. Zoals menig supporter wellicht kan herrineren heeft NAC vaak eerste gestaan in deze competitie. Nu moet ADO Den Haag voor gelaten worden met een gemiddelde waardering van 4,6. NAC volgt met een 4,33 en is daarmee de laatste club met een cijfer hoger dan een 4. Opvallend aan de lijst is dat clubs met natuurgras significant hoger scoren dan clubs met kunstgras. 

Hieronder de tussenstand na 20 speelronden:

1. ADO Den Haag - 4,6

2. NAC Breda - 4,33

3. De Graafschap - 3,8

4. Jong Ajax - 3,7

    Jong PSV - 3,7

6. Roda JC - 3,6

7. Almere City - 3,5

8. Jong FC Utrecht - 3,3

9. VVV Venlo - 3,09

10. FC Dordrecht - 2,9

11. Excelsior - 2,78

12. FC Emmen - 2,33

13. FC Eindhoven - 2,3

14. FC Den Bosch - 2,1

15. MVV - 2,09

16. Jong AZ - 2

      Telstar - 2

18. Helmond Sport - 1,8

      TOP Oss - 1,8

      FC Volendam - 1,8

Bron:
B-Side Rats, VVCS
Vorig bericht
Ex-NAC: Dragi Gudelj naar Cordoba C.F. 4 reacties
Volgend bericht
NAC huurt Bannis van Feyenoord 53 reacties
Terug naar overzicht
16 Reacties
63    
Noord Mokumse NAC'er

Je kunt ook een schitterend café hebben, maar ontzettend vies bier. Dan maakt de schoonheid van 't cafe ook geen flikker uit.

Hup NAC

30    
Gerrit Hiemstra

Liever een kut veld en eerste staan zoals Volendam!

63    
Noord Mokumse NAC'er

Je kunt ook een schitterend café hebben, maar ontzettend vies bier. Dan maakt de schoonheid van 't cafe ook geen flikker uit.

Hup NAC

12    
Henri

Staan we toch nog ergens in de top 3.

21    
Fritske d'n Olifant

Gewoon een compliment aan dn Bras jr. Aan ons strakke biljartlaken ligt het iig niet.

2    
Kinderkaartje

Ik neem aan dat Mattijs dit al op zijn twitter account gezet heeft !?

Wat een prestatie. Petje af Mattijs!

7    
fanneke

Ik heb liever dat ze in de stand 2e staan.

13    
Scheids!

Uiteraard kun je dit soort reacties verwachten, maar je kunt ook zeggen dat het niet aan de Braspennikjes ligt!
Een compliment is voor hun dan ook terecht.

9    
Tonn

Eigenlijk moet de KNVB punten aftrek geven voor de clubs waar nog kunstgras ligt. Dit geeft dan een eerlijkere en andere stand. Het heeft toch invloed op het resultaat van de clubs die niet de helft van de competitie gewend zijn hierop te spelen. Dan zijn we ook sneller van t kunstgras af. Volgend jaar Volendam - Ajax op kunstgras is toch idioot.

17    
Supporter!

Wederom een bericht vandaag in BN de Stem van onze zogenaamde NAC reporter en geen supporter Yadran Blanco. Aangezien NAC de poot stijf houdt na de te lage aanbieding van Heereveen voor overname van Haye, schrijft Blanco wat mij enorm frusteert: " De opstelling van de algemeen directeur frusteert niet alleen SC Heereveen, maar ook de voor NAC vrijwel onmisbare Haye die in 2020 transfervrij naar Breda kwam" etc. Waar is hij mee bezig? Is Heereveen belangrijker dan NAC voor hem? Ga dan die kant op en laat ons met rust met dit gestook.

29    
Badeend

Zul je net zien dat het veld aan het einde van het seizoen nog steeds tweede staat - en direct promoveert. Zitten we volgend jaar nog een jaar in deze kansloze divisie en dan ook nog zonder veld.

6    
Badeend

Het kan ook nog een voordeel zijn. NAC is toch meestal op papier beter.

10    
KeizerWilly

Goed werk van d'n Bras.Het veld is wel
eredivisiewaardig.Nu de rest nog .

7    
Tip

Hahaha vind ik een leuke van @Badeend. Laten we astemblieft de humor en nuance erin houden.

Toch een mooi compliment voor d'n Bras zijn werk. Proficiat.

4    
gjoewie

Supporter > Wat moet Manders dan doen? Ingaan op het eerste bod? Hij weet dat de Trommels en wellicht Grunn ook geinteresseerd zijn, dus wacht ie vrolijk af. Oh nee, hij wacht gewoon af. Vrolijk heeft er niets mee te maken.
Haye heeft een contract tot 2023 en hoeft dus niet weg. Ik denk dat Manders weer wat plusjes scoort als ie Haye aan zijn contract houdt.

2    
Fritske d'n Olifant

@Supporter!

Ik heb net het hele artikel in De Stem gelezen maar ik lees daar niet echt persoonlijke mening doorheen van Blanco. Hij beschrijft gewoon de feiten zoals hij die waarschijnlijk via zijn contacten binnen NAC en rondom Haye en Heerenveen gepresenteerd heeft gekregen. Manders houdt inderdaad zijn poot stijf en heeft rekening te houden met de huidige situatie binnen NAC. Dat lijkt me logisch. Je gaat je beste speler niet voor een rijksdaalder en een fles Beerenburg van de hand doen. Heerenveen wil graag dat NAC mee beweegt want zij staan er ook financieel niet goed voor en Haye wil graag weg en vindt het vervelend dat die onderhandelingen zo lang duren. Lijkt me een vrij objectief verhaal toch? En waarom moet Blanco in zijn rol als journalist of verslaggever ook supporter zijn? Hij werkt toch niet op de persafdeling van NAC?

Ik ben het wel met je eens dat Blanco duidelijk zijn vrienden rondom NAC heeft en daar soms niet geheel objectief in is. Zo schreef hij Smulders (die ook heel veel goed werk voor NAC heeft verricht) helemaal kapot, maar was hij daarna stukken milder over het technisch hart met oa PvH dat de ene na de andere exotische misser binnen haalde. Ook in de kwestie SvH vond ik hem niet geheel objectief. Er gingen toch wel sterke geruchten vanuit het Haagse kamp dat de Van Hooijdonks bizarre eisen hadden in de contractonderhandelingen met NAC. Ik zou weleens willen weten wat daar van waar is. Een goed journalist zou ook die kant van het verhaal onderzoeken en belichten, ook als het niet klopt.

1    
scheppioni

Met Gerrit eens !
Ik word hier niet echt opgewonden van !

Laad alle berichten na dit bericht in