Wij gaan niet opzij

NAC is de reus onder de kleine clubs

Praatpapegaai

Wat hebben wij een voetbalclub hier tussen Mark en Aa! Want waar een kleine club wel niet groot in kan zijn. NAC strijd met FC Groningen en Willem II om de vijfde plaats van de alternatieve ranglijst voor meest verkochte seizoenkaarten.

Willem II heeft inmiddels de seizoenkaartverkoop gesloten waarmee ze op 7012 seizoenkaarten een clubrecord hebben gevestigd. Natuurlijk met een ticket voor de Europa League op zak was het dit seizoen zeer aantrekkelijk om als Willem II supporter een strippenkaart voor de club aan te schaffen. NAC staat met 7268 seizoenkaarten daar al boven. FC Groningen heeft de teller op 6500 seizoenkaarten staan. Kleine kanttekening, NAC speelt ook nog eens een divisie lager mocht je het nog niet weten.

NAC moet de traditionele top drie boven zich duchten, Ajax, PSV en Feyenoord blijven niet bij te benen in seizoenkaarten. Ook de club waar het bier altijd lauw is, FC Twente, heeft ruim meer seizoenkaartverkopen dan de club uit Breda. Zo is NAC naar alle waarschijnlijkheid, net als vorig seizoen, de grootste club van alle kleine clubs. 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
36 Reacties
112   9  
Calimero

Ik vind dit een heel fijn bericht....maar het valt ook een beetje in de categorie "we hebben de meeste bieromzet". Ik zie liever fatsoenlijk beleid en een eredivisieclub. Deze goede cijfers zijn al 100 jaar zo en daar hebben ze heren op kantoor 0,0 bijdrage aan.
Nogmaals ik wacht graag op goed nieuws dat gevolg is van goed beleid!

112   9  
Calimero

Ik vind dit een heel fijn bericht....maar het valt ook een beetje in de categorie "we hebben de meeste bieromzet". Ik zie liever fatsoenlijk beleid en een eredivisieclub. Deze goede cijfers zijn al 100 jaar zo en daar hebben ze heren op kantoor 0,0 bijdrage aan.
Nogmaals ik wacht graag op goed nieuws dat gevolg is van goed beleid!

38   0  
Fer

En ik kan niet wachten tot we weer een wedstrijd kunnen kijken in het Rat Verlegh Stadion! Zo merk je je liefde voor de club weer. Top supporters!

12   58  
Wanny

7,268 is nog niet heel veel als je weet dat er vorig jaar 13,700 zijn verkocht.

Dit aantal zal best nog op gaan lopen richting 10,000 en wellicht nog wel wat meer als blijkt dat er toch publiek toegelaten gaat worden.

Maar dan nog zou alles onder de 12,000 een fikse teruggang zijn die je terug gaat zien in het spelersbudget.

30   9  
Henri

Ja, als ik dit lees en je weet dat de realiteit is een subtoppositie in de KKD wordt ik alleen maar verdrietig.
Helaas bepaalt niet het aantal supporters de positie op de ranglijst, maar beleidsbepalers en investeerders.

24   2  
The Cosmic Gate

Ongekend toch eigenlijk weer ! Wat een ENORME potentie hebben we toch eigenlijk !
En de verkoop is nog niet eens gestopt hé

30   26  
David

Dit bericht is toch wel een bevestiging van hoe de kruiken altijd praten over onze arrogantie. Als ik Willem ii fan was zou ik om dit bericht ontzettend hard moeten lachen. Bovendien klopt het stukje over willem ii niet; die zijn vorig jaar gewoon boven de 10.000 uitgekomen.

20   4  
n@©

Ik vraag me af of er nu aandeelhouders, ex-directeuren, of (ex-)tm's zijn die zich de ogen uit hun kop schamen als ze dit bericht lezen? Dat zou wel moeten namelijk!

28   4  
Chris W.M.

Vergelijken met andere clubs vind ik niet zo interessant. Ook met onszelf in de voorgaande jaren niet. Wat ik het belangrijkste vind; welk aantal heeft NAC begroot en hoever zitten we daar vanaf of boven. Want alleen dan weet je of NAC meer geld binnenkrijgt dan begroot of achterloopt wat invloed gaat hebben op bepaalde budgetten.

9   0  
Ratjeduneerste

@Wanny

Ben ik het niet mee eens. De reguliere verkoop is pas afgelopen woensdag gestart. Natuurlijk gaat de verkoop dan de eerste paar dagen het hardst, maar als NAC de 12.000 kan halen denk ik dat het nog ver boven de verwachting ligt.

Als je kijkt naar de scenario's die momenteel ook bij NAC worden uitgewerkt, zal SSC-verkoop niet boven de 3 miljoen worden geschat. Alles daarboven is al een hele opluchting. Je wist als club hoe dan ook aan het begin van deze crisis dat je erop achteruit zou gaan.
Nu moet NAC blij zijn met de achterban, want clubs zonder binding als Excelsior of Eindhoven om er paar 2 te noemen, zijn helemaal de lul.

Hoe onzeker deze tijden ook zijn, als NAC zijnde zetten ze volgens mij in op een vrij lage spelersbegroting met oog op financiele meevallers. Als je ziet dat ook veel sponsoren zich toch weer willen binden, kan deze alleen maar positief uitvallen imo.

10   2  
Fanneke

Aan de supporters ligt het zeker niet bij NAC. Nu nog een goede en degelijke organisatie en we worden een stabiele club in de ere. Beleidsbepalers toon je ballen en zet een goede selectie en bestuur neer. De.supporters zijn zo trouw als een hond. Doe je voordeel hiermee.

13   7  
Henri

We weten allemaal dat het debacle waarin we verkeren in feite wordt veroorzaakt door de ego's die niet in het belang van de club denken, maar in eigen belang. Dit in alle lagen van de club, maar zeer zeker bij de aandeelhouders. Het is nooit eens alle neuzen dezelfde kant op. En dat is toch echt de basis van alles. En dat we nu een AD hebben die zich CEO noemt en een TM die zich TD noemt, ja het helpt er allemaal niet bij. Als voor je ego titulatuur zo belangrijk is.

8   1  
foxnb

Trots!

Wij als supporters laten deze trend al jaren zien maar vooral in deze crisistijd een heel behoorlijk aantal seizoenskaarten verkocht.

Meer kaarten als vele eredivisieclubs!!
Vergeet niet dat wanneer jij en ik een kaart hebben gekocht het voor iedereen op dit moment op te hoesten is. In mijn omgeving zie ik al personen waarvan contracten niet worden verlengd op hun werk, horecapersoneel of elke andere tak waar het werk voor langere tijd heeft stil gelegen is het begrijpelijk dat je dan niet 1,2,3 een paar honderd euro uit kan geven nu.

Daarnaast zijn er denk ik met name ouderen mensen (welke normaal wel een seizoenskaart namen) huiverig om 'straks' onder grote groepen mensen te komen zoals in en rondom het stadion.

+ niet te vergeten een extra jaar Keukenkampioen. Wanneer we wel hadden kunnen promoveren hadden we natuurlijk een groter cijfer gezien.

11   1  
fvf6

Met zo"n grote fanatieke achterban ben je toch verplicht naar je supporters toe , om minimaal ere_divisie te spelen come on NAC .Eens temeer blijkt wat voor trouwe honden we zijn ondanks degrdatie , ondanks geen uitzicht op een kampioenschap afgelopen seizoen bliven we trouw aan ons NAC.

9   10  
Die ne gast

Leuk bericht, maar behoorlijk ‘cherry picking’. Willem II has weken lang meer SCC verkocht dan wij, omdat je daar al meteen ‘regulier’ kon verlengen. Andere clubs zijn veel later begonnen met hun SCC-verkoop, hebben andere arrangementen of tegemoetkomingen (Almere, Telstar), dus het is echt appel met peren met citroenknollen vergelijken.
Eind augustus kan je een betere vergelijking maken (als je dat al zou moeten willen: focus op je eigen club!) en zelfs dan is het niet helemaal eerlijk om alleen naar de aantallen te kijken.
Kijk dan naar hoeveel geld het gaat opleveren voor de desbetreffende club.

5   14  
Henri

Toch eens even gecheckt. Maar NAC is de enige betaald voetbalclub met een CEO in dienst. Alle andere clubs hebben een Algemeen Directeur, zelfs Ajax. Nu snap ik ook waarom daarover in de voetbalwereld nogal lacherig wordt gedaan. Doet mijn verwachtingen van onze CEO wel verhogen.
Doe normaal Matijs, dit ego gedoe past toch totaal niet bij een club als NAC. Anders gesteld we gaan kapot aan alle ego's binnen en rondom de club.

8   6  
F4

Blijft toch bijzonder dat het grote collectief fans van de goednieuwsshow, supporters van het grote NAC, zich veel te goed vond vorige week voor Danny Verbeek, die gratis op te halen was. Danny Verbeek is een andere Danny Verbeek tegenwoordig, als spelmaker op het middenveld. Nu is het volgend jaar de spil op de as van De Graafschap. Ik heb het idee dat we mijlenver achterlopen op die club.

10   1  
Ratjeduneerste

@Henri

Manman waar je je druk om kunt maken. Een CEO is een internationale benaming voor een Chief Executive Officer, ofwel uitvoerend directeur, ofwel Algemeen Directeur.

Dat deze functie op deze manier een benaming krijgt heeft puur te maken met de structurele bedrijfsvorm die NAC Breda hanteert. Hierin zijn deze functies opgenomen die in principe precies hetzelfde takenpakket bekleden als een AD bij de andere clubs.

Belangrijker is hoe ze de werkzaamheden uitvoeren. Niet hoe ze al dan niet genoemd worden. Dit is puur statutair.

5   0  
NAC!!!

Trots op de supporters!!!

Alleen we kopen er weer niets mee. Een vol huis (wanneer het weer kan) is maar normaal in Breda.

Maar, wanneer is een deftig beleid!!
Een club met zo een achterban nu ( in al vele triestige jaren). Wat moet dat zijn met een verantwoord beleid en sterke mensen. Alleen als middenmoter alleen al in de ere. Het stadion zou te klein zijn en de club zou mogelijkheden hebben om te groeien. Maar nu? We lopen al bijna 10 jaar achteruit!!

Maar toch trots op de supporters!

1   0  
NAC Vooruit!

Niet alleen qua seizoenskaarten, maar ook qua TV gelden gaan we aan kop in de verdeling onder KKD clubs!

https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/930893/nac-aan-kop-van-tv-ranking-meevaller-almere-city-klappen-voor-roda-en-eindhoven.html

4   2  
Wanny

@ Ratjeduneerste

Ik zeg ook niet dat we niet trots kunnen zijn als er 10k+ seizoenkaarten worden verkocht. Want daarin is NAC zeker een top 5 club in Nederland.

Wat ik aangeef is dat er nog heel veel kaarten niet verlengd zijn en een best behoorlijk deel zal ook niet verlengd gaan worden.

2.000 kaarten minder betekent al 5 ton minder inkomsten. Bovenop de lagere vangnetregeling na degradatie en teruglopende sponsorinkomsten.

Dit zal je ergens moeten terug verdienen om je spelersbudget op niveau te houden. Dat wordt een hell of a job, want waar ga je zoveel geld besparen? Stadionhuur een paar ton. En verder?

5   2  
Ice

Mooie cijfers, maar ik maak me wel zorgen. De seizoenskaarthouders die er nu bij komen, hebben recht op compensatie seizoen 2021-2022. Het aantal gemiste wedstrijden wordt dan gecompenseerd. Komend seizoen is er nog hulp te verwachten vanuit de KNVB, bijdrage Eredivisieclubs etc. Dit is daarna niet het geval. Stel je voor dat we komend seizoen 9 wedstrijden zonder publiek pelen. Het gevaar is dan, dat we in 2021 -2022 wedstrijden spelen in een vol stadion, met als kanttekening dat er 5000 mensen op de tribune zitten, die slechts 90 euro betaald hebben voor 17 wedstrijden. Hopelijk hebben de heren op kantoor dit goed doorgerekend, en houden ze rekening met een behoorlijke -/- aan inkomsten in seizoen 2021-2022... ik vind het tricky, dit is een probleem vooruit schuiven , met grote onzekerheid over de financiële consequenties.

4   4  
Henri

@Ratjeduneerste
Structurele bedrijfsvorm???
Als er één AD zich CEO zou mogen noemen is het Edwin van de Sar. Ajax is een beursgenoteerde internationale onderneming. Maar Edwin is gewoon AD. Multimiljonair, maar welgewoon de voetjes op de grond. Laat ze bij NAC maar lekker egotrippen AD/CEO en TM/TD. Ik ben benieuwd wat deze heren dit seizoen echt presteren.

10   15  
Rije

Wat een bericht toch weer. Oh wat zijn wij geweldig. Zullen we voor het gemak even vergeten dat je bij ons een seizoenskaart hebt vanaf 99 euro....en we op deze manier nooit van dat polonaise volk afkomen. Wat een aanfluiting. Maar wij zijn zo geweldig

2   0  
Ratjeduneerste

@Wanny

Dat klopt, maar met die verlaging van het spelerbudget wordt bij NAC, maar ook bij alle andere voetbalclubs rekening gehouden. Het hele voetbal krimpt, dit betekent dus ook dat spelers voor minder op te halen zijn of met minder genoegen nemen om zo maar zekerheid te creeeren.

Dit kun je dus redelijk tegen elkaar wegstrepen. Daarna bespaar je ook kosten van horeca uitbuiting, security etc.etc.

Dus dit kan vrij relatief genomen worden. Met een degelijk plan zal dit minimaal effect hebben.

5   1  
Ratjeduneerste

@Henri

Heb je enig idee hoe dit werkt.... dit heeft niks te maken met hoe een zojuist aangestelde directeur zichzelf wil benoemen, maar wordt statutair opgesteld en vastgelegd.
NAC heeft geen reet te maken met beursgenoteerde bedrijven als Ajax. Maar als dit hetgeen is waar jij je momenteel druk over maakt ipv het daadwerkelijk functioneren van de nieuw aangestelde directeur en de overige koppen binnen het bestuur, dan wil ik je graag mijn medeleven wensen.

8   9  
Sanseveria

@RIJE

Waarom zeg je 'we' en 'wij' terwijl je stiekem gewoon een jaloers stillempie bent? ? Bij jullie zitten alle seizoenkaarthouders op de kingside en daar heeft iedereen sowieso nog het kindertarief.

3   0  
Wanny

@ Ratjeduneerste

Zeker kun je met een goed plan de sportieve schade beperken.

Ik ben alleen bang dat NAC relatief harder geraakt wordt, omdat we er niet bepaald om bekend staan dat de kwaliteit op het veld de omzet weerspiegeld. Anders waren we wel gepromoveerd afgelopen jaar.

Je kunt je gewoon geen gevalletjes Kali meer permitteren op de loonlijst. Elke speler moet raak zijn.

0   0  
Ratjeduneerste

@Wanny

Klopt. Al denk ik dat er momenteel wel meer denkvermogen aanwezig is om op de langere termijn deze gedachte ook tot zijn recht te kunnen laten komen.

Er is een visie waarbij wordt ingezet op jeugdig talent en nu, na gezien te hebben waar het afgelopen seizoen tekort schoot, een paar jongens binnen de selectie te hebben die de klappen van de zweep kennen.

Want zoals Haye bij zijn verlening benoemde, wordt hij binnen de groep als 'de Professor' gezien. Dit laat al veel zien over zijn leidende functie en grote-broerfiguur binnen de groep. Met de jongens als Verschueren daarbij heb je ook al wat ervaring.

Daarnaast zijn er vanaf vorige zomer geen gekke dingen als bedragen of clausules meer uitgedeeld. Dit kun je TvdA mooi meegeven. Geen grootverdieners als Kali, maar duurzaam op weg naar een toekomst waarin je weer eens wat financiele ademruimte hebt.

Ik zie in TvdA wel iemand met zelfreflectie die ook opbouwende kritiek van bijv. Hyballa meeneemt in zijn manier van werken. Met deze mannen staat hier voldoende kennis imo.

Nu moet Manders op financieel gebied nog zijn strepen halen binnen de club. Ben benieuwd naar eind van de zomer.

5   2  
Buurman

De groep die het imago willen hebben door dik en dun achter NAC te staan hebben een gouwe kaart. De rest kan gewoon nu een kaart kopen want je betaalt door de compensatie alleen voor wedstrijden met publiek. En dan is een s.kaart goedkoper dan een ticket. Dat je minder kaarten verkoopt komt door een heel klein groepje supporters die het door de slechte resultaten even voor gezien houden. Althans ik hoop dat dit een klein groepje is. Een grotere groep die voorlopig afhaakt is de risico corona groep. Door de compensatie , als NAC die tenminste uitbetaalt , en de 2 groepjes afhakers loop je financieel averij op. Maar dat is bij elke club zo. Ik maak me wel druk om NAC zonder publiek. Zonder publiek is het in Breda een stuk minder. Maar misschien valt het onder Hyballa mee. Ben benieuwd waar we eind augustus staan met de kaart verkoop.

4   7  
Ai man

Onnodige borstklopperij.

2   14  
Hahahaha

Hahahaha, kijk ze hoor. Weken lang hebben ze er minder gehad en hoor je ze niet de kleine zusjes uit Breda, nu staan ze er net boven en begint het al! Maar maak je niet druk, bij ons kan je alleen maar verlengen! Verkoop en verhuizen gaat nu pas in. Maar ik verwacht wel twintig miljard seizoenskaarten hier in breda, echt zuid amerikaans.

2   0  
Pietjebel

nac heeft veel te danken aan de supporters
Want zo vaak worden wij nie verwend
Wat te denken als het in het bestuur ook eens in orde komt dan zijn de kaarten helemaal niet meer aan te slepen

1   1  
Heksenketel

Zolang we maar niet de grootste broek aantrekken, vind ik alles best!

1   3  
Zwampie

Hahaha
Het interesseert me geen ene zak wie er het meeste verkoopt, zolang het maar voldoende is voor mijn duppie.
Maar dat jij hier op de site komt zegt al meer over jou dat je kennelijk bij je kleine zusje wilt zijn zoals jij zegt.
En informeer je beter,dan weet je welke kaarten er nu pas verkocht worden bij NAC

On topic.
Uiteindelijk gaat het om het totaall plaatje wat er binnen komt aan supporters en sponsor geld. Als de ene club meer sponsor geld binnenharkt, compenseert het de supporters inkomsten die men eventueel minder heeft.
Doordat NAC bijna zeker is van veel supporters inkomsten, kan het het gevaar opleveren dat men in slaap valt om (te) weinig sponsor inkomsten binnen te halen. Omdat het gemis door ons gecompenseerd wordt.
Tijd zal het uitwijzen.

4   4  
Scheppioni

Tien duizend sckaarten en een stabiel promoverend NAC, daar teken ik voor !

4   4  
Falco

Een bericht waar we niks aan hebben. Te triest voor woorden dat dit het nieuws is tegenwoordig waar wij blij mee moeten zijn. Echt kut!!!

Laad alle berichten na dit bericht in