Wij gaan niet opzij

NAC met meeste supporters naar uitwedstrijden in KKD

Praatpapegaai

Dat we een trouwe supportersschare hebben is natuurlijk al langer bekend. Maar we kunnen het nu ook in cijfers uitdrukken. Awaydays NL heeft namelijk alle cijfers in de machine gegooid en dat had als resultaat dat NAC met kop en schouders bovenaan het lijstje kwam te staan. Overigens heeft de Graafschap ook een hele trouwe supportersschare waardoor deze logischerwijs achter ons op de tweede plaats staat dit seizoen. 

Onderaan bungelen de vier jong teams die in de KKD actief zijn met PSV die gemiddeld maar vier mensen in het uitvak meeneemt. Jong Ajax is gemiddeld met vijf aanwezig, Jong AZ met zeven en Jong FC Utrecht weet dan nog net dubbele cijfers te noteren met veertien toeschouwers. 

NAC weet als enige de 400 grens te passeren met gemiddeld 406(!) uitsupporters in het uitvak van de tegenstander. Daarmee hebben we naast een hoog besmettingsgraad in Breda ook de hoogste bezettingsgraad met maarliefst 79,1% van het uitvak. De Graafschap komt daarna op nummer twee met 103 supporters minder wat wil zeggen dat er gemiddeld 303 supporters de reis maken naar het uitvak. Met 68,6% natuurlijk ook een prachtig aantal van de superboeren. Verrassend is misschien wel FC Den Bosch die met gemiddeld 222 uitsupporters de derde positie innemen. 

Voor de gehele ranglijst hebben we hier een mooi overzicht onder de tekst. 

Awaydays bezettingsgraad

Bron:
AwaydaysNL, B-Side Rats
3 Reacties
17   3  
n@©

Ik vind Excelsior, Dordt, Eindhoven, Helmond, Top, Telstar, enz, minstens net zo sneu. Wat mij betreft komt er een Beneliga met daaronder een eredivisie zonder zulke clubs.

8   0  
The Cosmic Gate

Met kop en schouders zelfs !!
Toch sneu om dan zo'n Roda en Cambuur te zien (die met 2 vingers in de neus kampioen worden) .
En gewoon schandalig om de "jong 11tallen " te zien ...heeft niks met bijvoorbeeld clubliefde te maken

17   3  
n@©

Ik vind Excelsior, Dordt, Eindhoven, Helmond, Top, Telstar, enz, minstens net zo sneu. Wat mij betreft komt er een Beneliga met daaronder een eredivisie zonder zulke clubs.

0   0  
Pietjepils

Pleit er ook voor om die jong teams uit de competitie te halen.

Je marginalieeert de tweede voetbalcompetitie door deze teams.

Minstens heel andere regels tav het opstellen van spelers welke bij de eerste teams in de selectie hebben gezeten.

Laad alle berichten na dit bericht in