Overal waar we komen

NAC nog volop in de race voor derde periode

DeWeesJr

NAC won gisteren alweer voor de vijfde keer achter elkaar en bleef voor de elfde keer op rij ongeslagen. En dus is het een logisch gevolg dat NAC bovenin meedoet in de derde periode.

In de derde periode staat NAC momenteel op een gedeelde derde plaats gelijk met Cambuur dat al een periodetitel heeft gewonnen. De twee ploegen bovenin zijn De Graafschap en Go Ahead Eagles. De Superboeren zijn de koploper met negentien punten. De club uit Deventer volgt op één punt. NAC en Cambuur staan twee punten achter De Graafschap.

Met nog twee wedstrijden te gaan is de derde periode nog allesbehalve beslist. Zelfs Roda JC op plek vijf zou in theorie de periode kunnen winnnen. Toch lijkt het te gaan tussen NAC, De Graafschap en Go Ahead Eagles. Cambuur nemen we in het vervolg van het verhaal niet mee aangezien zij al een periodetitel hebben.

De Graafschap heeft het helemaal in eigen hand en pakt als het twee keer wint de periode. Hiervoor moet het zien te winnen thuis tegen FC Eindhoven en uit bij SC Telstar. Mochten de Superboeren een misstap maken ligt Go Ahead Eagles op de loer. De ploeg van Kees van Wonderen is in bloedvorm en is ook een gevaarlijke kandidaat voor directe promotie. 

Mochten zowel De Graafschap en Go Ahead ieder een kleine misstap maken (een gelijkspel kan al voldoende zijn). Komen NAC en Cambuur om de hoek kijken. NAC en zal dan wel zijn komende twee wedstrijden moeten winnen van Jong AZ (uit) en Helmond Sport (thuis). Ook moet het dan het doelsaldoverschil van drie doelpunten met Cambuur goedmaken. De Friezen spelen de komende weken tegen Telstar en Go Ahead Eagles.

Een periodetitel staat vaak bekend om zijn garantie voor een play-off plek. Aangezien er gekke dingen moeten gebeuren wil NAC de nacompetitie niet halen lijkt een periodetitel overbodig. Toch kan een club bij het behalen van een periodetitel 75.000 euro bijschrijven. Een bedrag dat zeker in deze tijd een mooie meevaller is. Aangezien voor NAC vooral het geldbedrag interresant is moet Cambuur alsnog in de gaten worden gehouden. Ondanks dat zij al een periodetitel hebben gewonnen hebben zij bij een nieuwe titel wederom recht op dit geldbedrag. Een feit is dat we een spannend slot gaan krijgen in de strijd om de derde periode. 

Voor de volledigheid staat hieronder de stand met de bijbehorende programma's.

1
De Graafschap
De Graafschap       7   19   +9
 
2
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles       7   18   +10
 
3
SC Cambuur
SC Cambuur       7   17   +13
 
4
NAC Breda
NAC Breda       7   17   +10
 
5
Roda JC Kerkrade
Roda JC Kerkrade       7   15   +9
 

 

De Graafschap:

De Graafschap - FC Eindhoven
SC Telstar - De Graafschap

Go Ahead Eagles:

TOP Oss - Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles - SC Cambuur

SC Cambuur:

SC Cambuur - Telstar
Go Ahead Eagles - SC Cambuur

NAC 

Jong AZ - NAC
NAC - Helmond Sport

Roda JC

FC Volendam - Roda JC
Roda JC - Jong Ajax

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
Man of the Match: NAC - TOP Oss (3-0) 32 reacties
Volgend bericht
Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #59 1 reactie
Terug naar overzicht
22 Reacties
36    
DeWeesJr (BSR)

@ouwe spionkop

Ik had voor dit weekend een hoge pet op van De Graafschap maar ben toch geschrokken van het niveau. Mijn hoop is vooral gevestigd op het feit dat ze een slippertje maken bij Telstar en GAE en Cambuur gelijkspelen tegen elkaar.

18    
Bou

Blijf het een raar systeem vinden, maar gaan met die banaan, al is het alleen maar voor de poen!

-2    
Ouwe Spionkop

Jullie zijn te optimistisch. Die 2 wedstrijden wint Graafschap normaal gesproken gewoon.

36    
DeWeesJr (BSR)

@ouwe spionkop

Ik had voor dit weekend een hoge pet op van De Graafschap maar ben toch geschrokken van het niveau. Mijn hoop is vooral gevestigd op het feit dat ze een slippertje maken bij Telstar en GAE en Cambuur gelijkspelen tegen elkaar.

12    
BREDA 1965

Ik durf te zeggen,dat wij na deze wedstrijden al 2e staan.De grfschap is zo goed helemaal niet,die andere zijn nog minder.Wij daarentegen worden alleen maar beter..

27    
De Kroonprins

Net als NAC wint De Graafschap veel van haar wedstrijden zeker niet overtuigend. Het is echter wel een ploeg die in staat is om een wedstrijd over de streep te trekken en zo een resultaat te behalen. In de laatste 10 wedstrijden heeft De Graafschap slechts 5 punten laten liggen. Met onder meer nog een thuiswedstrijd tegen De Graafschap voor de boeg is het zeker niet onmogelijk om die ploeg nog in te halen, maar het betekent wel dat je je als NAC nog maar heel weinig mag laten liggen. De derde periode is een leuk (financieel) extraatje, maar het gaat om de 12 finales die nog komen gaan.

13    
Theoden King

Zeer blij met de punten weer. Ik hoop dat we deze flow vasthouden en echt nog gaan meedoen om promotie.

Goed te zien dat Kaj de Rooij begint te renderen en ook bij NAC blijkt te kunnen voetballen en scoren. In de toekomst zal hij, met een trainer die meer vooruit durft te spelen, alleen maar beter tot zijn recht komen.

Het voetbal blijft onder Steijn matig tot slecht, maar zolang de punten blijven komen is dat aanvaardbaar.

Tot slot: heeft El Allouchi al bijgetekend?

13    
[email protected]©

Als je nou 2e had gestaan, dan mag je nog hopen. Nu moeten er al 3 ploegen steken laten vallen en dat zie ik niet gebeuren. De winnaar van Eagles - Cambuur moet bijvoorbeeld dan ook al in de andere wedstrijd punten laten liggen om daar nog overheen te wippen.

7    
Jos de Wit

Is het niet zo dat als cambuur 1e eindigt deze periode, dat zij dan die 75.000 euro krijgen?

11    
Jos de Wit

Sorry verkeerd gelezen

11    
Wanny

Als Graafschap in de laatste 10 wedstrijden 5 punten heeft laten liggen en die lijn enigszins kan doortrekken, dan mag NAC er niet veel meer dan een stuk of 6 laten liggen om nog tweede te worden.

Winst op Graafschap lijkt sowieso noodzakelijk.

4    
Fliegervanger

Jong AZ, de angstgegner voor de Graasschap.

15    
DunErwt

2e plek dan hoeven we niet meer over een periode te praten😉

-1    
Doetinchemmer

@Oude spionkop.. ja is ook zo, ;we; winnen deze 2 wedstrijden ook, zal wel moeten na die drama wedstrijd tegen Az.. en zeker worden we kampieon of we halen cambuur in of we blijven 2e. Denk zelf dat als Nac zo doorgaat in na competitie naar de Ere gaat, want den haag/ emmen/ rkc of willem2 zijn te kloppen.

3    
Leonardo

Ja. Boris Kudumbana staat op deze foto. Die was net iets minder technisch dan ik.

11    
Cees-2

Sommige mensen zitten zich nu plots rijk te rekenen. De Graafschap heeft de laatste 7 wedstrijden meer punten binnen geharkt als o.a. NAC. Of zie ik dat verkeerd. Wel hebben ze de laatste wedstrijd 2 punten gemorst tegen Jong AZ. NAC heeft dat gelukkig nooit gedaan, toch, punten gemorst. NAC gaat dat niet meer doen moet je bijna geloven als je enkele meningen leest. En De Graafschap wel, denkt men plots. Laat we niet lachen. NAC staat gewoon 4 punten achter en laten we hopen, .....hopen, dat het ons de laatste wedstrijden meezit. Verder Almere City, G. A. Eagles en NEC, ook zij mogen nog hopen. Reken jezelf niet rijk.

4    
Ivo

Eens met Cees, beentjes op de grond houden, we hebben nog 12 wedstrijden te gaan en die gaan we echt niet allemaal winnen.

Ieder weekend spelen we een finale die we moeten winnen om in de race te blijven. De andere clubs morsen ook maar heel af en toe punten. Go Ahead heeft ook 5/6 x op rij gewonnen.

Als je verslapt ben je gezien.

1    
scheppioni

Idd dun erwt !!
Laat de graafschap nu nog maar mooi tweede staan, wij gaan voor een ultieme scenario op de laatste speeldag bij de kampioen winnen en dan net over de superboeren heen wippen om tweede te worden ! Dan mag de graafschap het via de play offs doen van mij, want de graafschap voetballen ook zeker niet bijster goed op dit moment, net als almere en wij. Wij halen NOG steeds de drie punten GELUKKIG !!!

2    
Maarten

Ba deze 2 wedstrijden hebben we weer een moeilijke fase waarin ik nu toch nieuwsgierig naar ben of NAC daar nu wel van de directe concurrenten punten kunnen pakken

1    
Ratjeduneerste

@Breda1965

Wij worden alleen maar beter?

De resultaten zijn beter. Het voetbal is nog niet om aan te gluren. Hadden die spitsen van Oss niet twee linkerschoenen aangehad stond je na een halfuur al met 2-1 achter.

Ook de wedstrijden ervoor was het niet 'je van het'.

De Graafschap is voetballend slecht, maar ook wij zijn absoluut nog geen betere promotiekandidaat.

Hopen dat de resultaten mee blijven zitten, maar ik denk niet dat het muntje de goede kant op zal blijven vallen. Dat is al te vaak gebeurd dit seizoen.

3    
a

We moeten ook niet vergeten dat NAC weliswaar een aantal wedstrijden heeft gewonnen, maar het spel nou niet bepaald geweldig was. Initiatief ligt vrijwel altijd bij de tegenpartij en komt NAC fortuinlijk aan zijn doelpunten!!

2    
scheppioni

Goed gezien A !

-1    
nb.vos

Cambuur heeft al een periode titel op zak. mochten zij weer bovenaan eindigen deze periode, is het dan zo dat nummer 2 dan de periode titel krijgt?

Laad alle berichten na dit bericht in