NAC O-21 blijft op gelijkspel steken tegen NEC

Masthow

Na een valse start en een goede tweede helft heeft NAC O-21 met 1-1 gelijkgespeeld tegen NEC. Op Sportpark Heksenwiel was NAC lang de betere ploeg, maar het bleek niet genoeg voor een tweede zege op rij.

Met een sterk gewijzigd elftal traden de Bredanaars aan tegen NEC. Marijnissen, Siereveld, Bel en Agougil ontbraken in de selectie van Robert Molenaar. Onder hun vervangers bevonden zich twee 16-jarigen. Banzuzi en Mekkaoui, normaal actief namens NAC O-18, stonden in de basis en maakten gelijk indruk.

Toch konden ook zij niet voorkomen dat NEC na drie minuten op voorsprong kwam. Een corner werd half uitverdedigd en de bal kwam op randje zestien voor de voeten van een tegenstander. Die schoof de bal hard in de rechteronderhoek. Vlak daarvoor had Van de Merbel nog redding gebracht bij een één tegen één situatie.

Na tien minuten begon de thuisploeg goed in het ritme te komen, al was NEC zo nu en dan gevaarlijk in de omschakeling. Een schot van Omgba werd van de lijn gehaald en Silva dribbelde knap langs drie man maar vond niemand met zijn voorzet. Het was de opmaat naar de gelijkmaker, die vlak voor rust viel. Na een mooie aanval, die begon bij een goede dribbel van Neelen, mocht NAC een corner nemen. Die leek te worden binnengekopt door Mekkaoui, maar de goal kwam op naam van een NEC’er.

Afgekeurde goal

In de tweede helft had NAC bijna dezelfde bliksemstart als NEC in de eerste helft. Na twee minuten werd een voorzet van Jochems gekraakt en de poging van Banzuzi werd uit de kruising getikt. Een minuut later schoot Yasar prachtig raak via de onderkant van de lat, maar de vlag ging omhoog voor buitenspel. De thuisploeg was de bovenliggende partij, maar mede door uitstekend keeperswerk bij de tegenstander bleef het gelijk.

Echt grote kansen kwamen er niet meer, het was vaak net niet. Dat betekende niet dat het saai was. De dribbels en loopacties van onder andere Silva en Banzuzi, de uitblinkers aan Bredase zijde, waren een genot om naar te kijken voor de toeschouwers. In de laatste minuut was er nog een poging van Yasar met een omhaal, maar het mocht niet zo zijn. Door het gelijkspel blijft NAC op plaats vier staan. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen Almere City.