NAC O-21 stelt teleur tegen hekkensluiter Heerenveen: 2-3

Masthow

NAC O-21 heeft thuis tegen SC Heerenveen een 2-3 nederlaag geleden. In een matige wedstrijd, waarin bijna alle kansen een doelpunt waren, stelde de thuisploeg enorm teleur. Het spel was slordig en echte kansen werden nauwelijks gecreëerd.

De wedstrijd begon dramatisch voor NAC. Binnen een minuut nam hekkensluiter Heerenveen brutaal de leiding. De bal bleef hangen in de zestien en de aanvaller schoot in de rechterbovenhoek raak. Die start kwam NAC gelukkig snel te boven, want na vier minuten stond het al 1-1. Na een goede actie op de linkerflank schoot Tavares van dichtbij binnen. NAC nam daarna het initiatief, maar het niveau zakte steeds verder weg.

Toch viel na een kwart wedstrijd ineens de 2-1. Omgba kreeg veel ruimte op de rechterflank en gaf een goede, lage voorzet de zestienmeter in. Daar kon Van Doorn helemaal vrij binnenschieten. Helaas duurde het ook nu niet lang voordat de gelijkmaker viel. Na een half uur spelen zag de verdediging van NAC er niet goed uit bij een vroege voorzet vanaf links. Siereveld zag zijn man voordringen en die kon simpel in de hoek binnenkoppen. Zo was Van de Merbel voor de tweede keer deze wedstrijd kansloos.

2-3

In het restant van de eerste helft drukte NAC richting de goal van de Friezen. Tot grote kansen kwam de ploeg van Robert Molenaar niet. Ook in de tweede helft wilde het niet echt vlotten. Een paar kansen over en weer zonder serieuze doelpogingen. De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen, tot de bezoekers er een kwartier voor tijd plots doorkwamen en de 2-3 maakten. Een lange bal van achteruit, één van velen, kwam aan in het strafschopgebied en Van de Merbel werd in de korte hoek geklopt.

Waar je vervolgens een slotoffensief van NAC zou verwachten, waren de meeste kansen voor uitploeg. Dat kwam mede door een rommelige defensie aan Bredase zijde. Zo speelde Heerenveen de wedstrijd makkelijk uit en boekte de tweede zege van het seizoen. NAC verloor voor de vijfde keer in het tot nu toe wisselvallige seizoen.