NAC O13 blijft maar winnen, O15 verslaat Sparta

Masthow

Ondanks de interlandperiode kwamen vier jeugdelftallen afgelopen weekend in actie voor de competitie. Dat leverde drie zeges op en één nederlaag. Daarnaast verloor NAC O21 een oefenwedstrijd op bezoek bij Feyenoord: 4-1.

NAC O14 leed op bezoek bij PEC Zwolle de eerste nederlaag van het seizoen. Tien minuten voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Halverwege de tweede helft maakte Broeders gelijk voor NAC, maar in de slotfase werd het 2-1 voor de Zwollenaren.

Net als de O14 ging ook NAC O16 op bezoek bij PEC Zwolle. Het lukte de ploeg van Anthony Lurling wel om de drie punten mee naar huis te nemen: 1-2. Van Reeuwijk scoorde na een kwartier en na een half uur spelen. Kort na rust deed de thuisploeg nog iets terug, maar in het vervolg van de wedstrijd werd er niet meer gescoord.

Thuis tegen Sparta wist NAC O15 de zege van vorige week een goed vervolg te geven. Na al een paar kansen te hebben gehad, opende Reulen op slag van rust de score namens NAC. Na een aanval over de linkerflank legde Benzahra terug op de aanvaller, die raakschoot. Nog voor rust maakte Sparta echter alweer gelijk. In de tweede helft maakte Fatih op fantastische wijze de 2-1. Hij schoot een vrije trap van een meter of 25 in de linkerbovenhoek. Niet veel later viel de 3-1 uit een cornervariant. Van net buiten de 16 zorgde Isohadouten voor de laatste goal.

NAC O13 heeft ook de vierde wedstrijd van het seizoen gewonnen. Thuis werd JVOZ (Jeugd Voetbal Opleidingen Zeeland) met 3-1 verslagen. Al vroeg in de wedstrijd kwamen de bezoekers op voorsprong. In de tweede helft draaide NAC die achterstand om dankzij goals van Den Breejen, Van Wijk en Amoah.