Wij gaan niet opzij

Wedstrijden tussen NAC en ADO dit seizoen zonder uitpubliek

Thiestemberg

De wedstrijden NAC - ADO Den Haag en ADO Den Haag - NAC worden dit seizoen zonder uitsupporters gespeeld. Zo laat NAC via haar officiële kanalen weten.

NAC heeft de Haagse club in de afgelopen periode meermaals verzocht een veiligheidsplan in te leveren voor de aankomende ontmoeting van 14 oktober in het Rat Verlegh Stadion. Dit heeft ADO uiteindelijk niet gedaan. Daar bovenop heeft de club nu ook aangegeven geen supporters van NAC te willen ontvangen tijdens de tweede ontmoeting van de clubs in de tweede seizoenshelft.

Het veiligheidsplan is dit seizoen een vereiste vanuit de KNVB om geweld tijdens voetbalwedstrijden tegen te gaan. Daarnaast lagen deze specifieke wedstrijden (tussen NAC en ADO Den Haag) na meerdere misstanden en ongeregeldheden in het vorige seizoen sowieso al onder de loep.

Bron:
B-Side Rats, NAC
29 Reacties
105   15  
TheBeek

Mensen hebben hier wel een selectief en korte termijn geheugen....

De ravage in het uitvak in den haag na de play-off wedstrijd gemist?

21   16  
since1912

Wat een onzin zeg…

Zit niemand in dat stadion daar, en als ze hun eigen tokkies gewoon in bedwang weten te houden kan daar prima een grote groep NACcers (al dan niet met verplichte buscombi) naartoe gaan..

58   21  
Noahd

Triest hoor. Ado kan hun eigen tuig niet in bedwang houden en daar moeten wij dan maar onder lijden.

105   15  
TheBeek

Mensen hebben hier wel een selectief en korte termijn geheugen....

De ravage in het uitvak in den haag na de play-off wedstrijd gemist?

12   27  
Nieuwe spionkop

Even begrijpend lezen heren….

De 2 punten staan los van elkaar. Ado verbiedt NAC de uitsupporters wegens de wanorderlijkheden van Front de laatste ontmoeting in Den Haag.

NAC reageert daarop door ook geen supporters van Ado toe te laten mede door het niet aanleveren van het veiligheidsplans.

12   11  
Nieuwe spionkop

Rectificatie van mijn eerdere bericht….

Ado heeft dus zelf besloten geen supporters mee te nemen naar Breda. Dit is niet het besluit van NAC!

1   5  
VakF9

@Nieuwe spionkop

13   6  
fvf6

zo zie je maar ,zo schiet je jezelf in de voet , en sommigen weten dan niet waar en aan wie het licht erg kortzichtig!

8   25  
Mo

Nieuwe spionkoop hoezo front was jij het niet ,dacht jou te zien mooie pannekoek

25   12  
Cees-2

Anno 2022 is dit de allerbeste oplossing. Gewoon lekker thuisblijven, als je je niet kunt gedragen. Reuze jammer voor de goedwillenden, die zich wel altijd beschaafd gedragen. Deze weten echter aan wie je het te danken hebt, aan de heldhaftige vernielers. En dat tijdens een potje voetbal! Sport gebroederd zegt men wel eens. Wat zijn door deze personen al menigeen afgevallen met het bezoeken van een uitduel. Niet te tellen, zoveel.

29   5  
Wanny

Lijkt me logisch. Ik denk dat niemand een gast in zijn huis toelaat die bij een vorig bezoek de zaak heeft vernield.

25   14  
DenN

Het zijn maar kuthagenezen…!

18   14  
D'n Klaagmuur

Gevalletje omgekeerde wereld dit. Wat een ongelooflijke schijtclub is en blijft dat ADO toch. Altijd al geweest.

17   10  
Tip

Ik denk voor alle partijen de beste oplossing.

16   5  
SjorsNac

Het is jammer dat de goed altijd weer onder de slechte lijden maar ik begrijp het wel. Er zitten altijd een beperkt aan figuren tussen die zich niet normaal gedragen, en dat moet maar eens afgelopen zijn. Kom niet aanzetten met rauw randje dit dat. Slopen, vechten etc heeft echt helemaal niks mee te maken.

23   3  
Ome cor

Logisch !

Ado heeft niet gedaan wat ze moeten doen (aanleveren veiligheidsplan) dus terecht dat NAC zegt dat er dan geen uitsupporters welkom zijn.

En over de feit dat Ado geen NAC-fans wenst te ontvangen in de 2e seizoenshelft kun je ook alleen maar zeggen dat ze ergens wel een punt hebben na wat onze medesupporters in het laatste bezoek aan Ado hebben aangericht.

Beide punten zijn natuurlijk heel jammer voor de goedwillende en fatsoenlijke supporters die hun club achterna reizen bij uitwedstrijden, maar ja, als er wat klootzakjes zich niet weten te gedragen dan moet iedereen daar helaas onder lijden.

9   6  
Billy.NAC

Wa een onzin zeg de echte supporters worden weer gestraft

15   5  
Tonn

Supporters die de boel vernielen zij geen supporters.

21   10  
Volksclub

Front snotpinnekes....

9   4  
HupNaC

Ga hier maar alvast aan wennen.
Over een jaar of 2-3 zijn er nergens uitsupporters meer welkom..!
Dat word helemaal de kop ingedrukt de komende jaren jammer genoeg.

8   1  
Die ne gast

Volgens northside.nl zou dit het persbericht van de gemeente Den Haag zijn:

Vorig seizoen hebben bij de wedstrijden tussen ADO Den Haag en NAC Breda serieuze ongeregeldheden plaatsgevonden. Zo werd tijdens de wedstrijd in Den Haag door NAC-supporters onder meer vuurwerk gegooid en werden toiletten gesloopt en beklad.

In lijn met de lik-op-stuk-afspraken(externe link) tussen burgemeesters van betaald voetbalgemeenten is afgesproken dat als dergelijke ongeregeldheden zich voordoen er geen uitpubliek bij beide wedstrijden in het daaropvolgende seizoen wordt toegestaan.

Daarom ging en gaat de Haagse driehoek ervan uit dat er bij beide wedstrijden tussen ADO Den Haag en NAC Breda er geen uitpubliek zou worden toegelaten. Voor de Haagse driehoek geldt dat bovenstaande afspraak onverkort geldt. Het is daarom begrijpelijk dat ADO Den Haag geen veiligheidsplan heeft aangeleverd voor de komende wedstrijd in Breda.

Wees dus gewaarschuwd als je je misdraagt bij een uitwedstrijd. Grote kans dat je mede-supporters het jaar daarna niet meer mogen komen…

9   4  
Vas070

Ik zie hier links en rechts een paar begrijpelijke rot reacties over en weer gaan..
De aanhang van beide ploegen kan dus blijkbaar niet goed overweg met elkaar, dat is wel duidelijk nu.
Maar veel van deze reacties zet ook aan tot haat en verdeeldheid.
Helaas zal dit niet veranderen en alleen maar erger worden.
Toch wens ik iedereen een leuke maar vooral sportieve wedstrijd toe

5   6  
Arie

Dit is toch al jaren een gaande trend. Uitwedstrijdenbezoek steeds iets meer aan banden leggen en uiteindelijk compleet afschaffen. Elk akkefietje aangrijpend om het "probleem" uit te vergroten.

12   2  
Vvgnac

Beetje jammer de echte supporters worden gestraft maar wel heel begrijpelijk na de ravage van ado bij nac en nac bij ado.

14   8  
L.

Zijn deze wedstrijden ook zonder de familie Steijn ? !!!

5   2  
ome cor

@L
Over Maurice hadden we genoeg te mekkeren. Wie er uiteindelijk gelijk heeft is volgens mij niet aan ons en niet aan de familie Steijn, maar aan een meer neutrale partij om te beoordelen. Steijn als NACtrainer is al lang passé.

Dat er het nodige via social media is geuit over Steijn (waar of onwaar) gaat een zoon dan ook niet in de koude kleren zitten.
Dat zo'n jongen reageert op het publiek na zijn goal is niet goed, maar zoooo logisch.

Sterker nog: je bent een klootzak als je zelf niet voor je vader op zou komen, ookal heeft deze misschien (deels) ongelijk. Daar ben je zijn zoon voor.
Of zou jij jouw vader wel laten beledigen door mensen die (volgens jou) ongelijk hebben ?

Maar hoe dan ook...de familie Steijn is niet (meer) verbonden aan ADO als speler of trainer, de wedstrijden tegen ADO om promotie liggen al weer een eindje achter ons, dus als je nu nog steeds over Steijn ligt te eikelen dan wordt het misschien eens tijd om je eierdopje af te zetten en door te gaan met je leven.

1   1  
Snelle Jelle

De eigen aanhang is al zo’n beetje sinds begin van dit seizoen niet meer welkom in hun eigen stadion, als ik me niet vergis. Vind het een draak van een oplossing wedstrijden zonder uit publiek, maar laten we eerlijk zijn. 1 voordeel heeft die vissenkom van ons wel. Of ze der nou wel of nie zijn. Je hoort ze toch nie hahahahha

0   0  
ELH

Vroeger... ach ja dat is helaas niet meer. Toen was dat gemierenneuk er nog niet ...

0   4  
Tipex

Dus als ik iemand met een Haags accent in ons vak hoor, dan roep ik een steward erbij.

1   0  
Vvgnac

Vroeger was ook alles beter er kon en mog meer.
geweld keur ik echt niet goed maar een uur later dronk je weer een pilske meej elkaar.
En ik vind het voor de echte supporters erg zowel voor ado als voor nac of welke club dan ook publiek hoort er gewoon bij klaar.

Laad alle berichten na dit bericht in