Wij gaan niet opzij

Roy Kortsmit breekt sleutelbeen: doelman is lang uit de roulatie

Thiestemberg

Doelman Roy Kortsmit kwam tegen Jong Ajax lelijk terecht bij een poging om een doelpunt te voorkomen. De doelman bleef kermend liggen in zijn eigen doel. Het leek meteen foute boel en de doelman moest worden vervangen. Nu de ochtend erna wordt de vrees bevestigd: Kortsmit is voor langere tijd uit de roulatie met een gebroken sleutelbeen, aldus BN DeStem.

Verder onderzoek zal moeten uitwijzen hoelang Kortsmit er precies uitligt. Als hij geluk heeft zou hij rond speelronde 36 al weer aan kunnen sluiten en heeft hij een (hele) korte aanloop voor de play-offs. Als het tegenzit zou het ook zomaar einde seizoen kunnen zijn voor de ervaren sluitpost. Als men de kansen realistisch inschat is de kans klein dat hij de play-offs wedstrijdfit gaat halen, aldus BN DeStem.

'De een zijn dood is zijn ander zijn brood' gaat in de keeperswereld natuurlijk dubbel zo hard op. Zo kwam Tein Troost tegen Jong Ajax voor het eerst sinds oktober weer binnen de lijnen. De doelman kon Jean-Paul van Gastel in zes wedstrijden niet overtuigen en moest zijn plekje weer afstaan aan Kortsmit toen die hersteld was van een enkelkwetsuur. Nu krijgt de in Breda geboren doelman een nieuwe kans.

Wij wensen Roy veel beterschap en een vlot herstel toe!

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Vorig bericht
NAC O18 in slotfase langs FC Volendam 5 reacties
Volgend bericht
B-Side Stats: Jong Ajax - NAC 14 reacties
34 Reacties
17   1  
HUPNAC

Ook hem blijft dit seizoen weinig bespaard.
Beterschap, ik hoop dat je er voor de play-offs gewoon weer bij bent.
Daarna op de Grote markt 💪

12   0  
NAC4Ever

Dat is vervelend. Leek er wat beter in te komen (op die fout tegen Jong AZ na).
Veel beterschap!

Hopelijk trekt Troost de lijn door die hij gisteren liet zien. Vond hem begin dit seizoen niet sterk. Maar vond hem gisteren prima keepen.

12   0  
Elf Meter

Beterschap Roy.
Common Tein!

17   1  
HUPNAC

Ook hem blijft dit seizoen weinig bespaard.
Beterschap, ik hoop dat je er voor de play-offs gewoon weer bij bent.
Daarna op de Grote markt 💪

10   0  
Waarom zo

net nu ik het idee kreeg dat hij zijn goede vorm begon terug te krijgen. had de laastte tijd geode reddingen. Tein heeft zich ook goed ontwikkelt dat zag je gisteren wel hoie zelf verzekerd hij in in de goals stond.

11   8  
Confuus

Ik vrees dat dit probleem niet te overzien is er zit een verschil van lichtjaren tussen Troost en Kortsmit.
Troost gaat punten kosten vooral omdat hij niet in de duels gaat en heel zwak is bij corners en dode spelmomenten.
Ik zou als ik NAC was toch eens speuren naar een transfervrije keeper met ervaring of eentje die zijn contract af wil kopen omdat hij uitzicht heeft op eerste keeper worden.
Kijk naar een Vermeer, zovéél ervaring en is derde keeper bij PEC, zelfde geval met Tim Coremans die op het derde plan bij ADO staat.
Ik hoop dat Troost het tegendeel bewijst maar in de wedstrijden dat hij keepte heeft hij een dramatische indruk op mij achtergelaten, wat vooral opviel is zijn beperkte sprongkracht.

14   4  
Dun Henk

Balen voor Roy, veel beterschap!
Gelukkig kon Troost me gisteren al meer overtuigen dan in z’n vorige 6 wedstrijden!

5   4  
fvf6

Beterschap Roy . Dit gaat NAC waarschijnlijk punten kosten , als je de eerdere optredens van Troost heb gezien mag je hopen dat hij wat zekerder is in zijn optreden . Want het geen ik heb gezien is dat hij voor de nodige onrust in de defensie zorgt . Ik hoop dat hij het tegendeel gaat bewijzen en mij gaat verrassen

7   1  
scheppioni

Klote zeg voor Roy en NAC ! Beterschap !
Hopelijk biedt Troost nu stabiliteit aan ons NAC zoals gisteren..... beginnend tegen het lepe vvv! Come on NAC !

6   3  
Henri

TT kwam mij gisteren zelfverzekerder en rustiger over dan in zijn eerste periode onder de lat. Ik mag aannemen dat een TS en in het bijzonder keeperstrainer Gabor Babos zijn prestaties uit de eerste periode heeft geëvolueerd en daar met gesprekken en training op heeft geanticipeerd. Tein treft het wel want er zitten een paar topwedstrijden bij de komende weken en het merendeel uit (RJC en FC Groningen). Het voordeel van een keeper dat je het voor een groot deel zelf in de hand hebt. Tein kan zijn vaste plaats voor volgend seizoen nu afdwingen. Mocht hij uiteindelijk geen vooruitgang tonen dan is het voor volgend seizoen einde verhaal denk ik.

6   1  
Matc

Iedereen praat over de play offs, maar die moeten we eerst maar eens zien te halen. Vrijdag kunnen we een grote stap maaken!

2   3  
Breda vooruit

Laten we het positief blijven benaderen en nu maar in troost we trust.
Vrijdag noad en gas erop naar de eredivisie

6   3  
Ouwe Spionkop

Ik vrees dat dit de kans op promotie of zelfs maar play offs flink verkleind.
Iedereen zegt wel dat we die play offs wel gaan halen maar we staan maar paar punten boven de nummer 9 en er komen wedstrijden aan tegen oa Groningen en Roda.
Gister 1e helft was echt dramatisch slecht. 2e helft had net zo goed verlies kunnen zijn.
Ik moet het allemaal nog maar zien.

6   3  
NAC4Ever

@OUWE SPIONKOP
De clubs onder ons moeten ook nog tegen clubs uit de huidige top 6.

Wil niet zeggen dat wij het simpel halen.
Maar als je ons programma aanhaalt kun je dat ook bij de clubs onder ons doen.

5   1  
Theoden King

Dit is wel heel domme pech. Deze blessure is niet te wijten aan verkeerde trainingmethodes of een onkundige medische staf.

Zonder eerste keeper de (eventuele) playoffs in. Niks te nadele van onze reservekeepers, maar ook hier wreekt zich het feit dat de tweede keus bij NAC op alle posities een te groot kwaliteitsverval brengt.

1   7  
F3

Balen, beterschap Roy. De redding waaruit de blessure voortkomt is wel weer een "kortsmit" momentje, duidelijk te zien dat hij net te laat de lucht ingaat en het geluk is dat de bal tegen de lat gaat. Klinkt allemaal leuk dat hij net weer beter is gaan keepen, maar vorige week slaat hij zelf nog een bal in z'n eigen doel met een reddingspoging. Het blijft een zwakke keeper die punten kost in een seizoen op heden.

4   6  
SjorsNAC

Past in het plaatje van het seizoen, klote voor hem maar gaat niet heel veel meer uitmaken. Als we playoffs halen blijft het bij 1 hooguit 2 rondes.

8   0  
Maarten

Kan er ook nog wel bij. Sterkte Roy

2   5  
Maikel

Wanneer wordt precies gekeken wanneer het contract van van Gastel wel of niet verlengt wordt. Als hij de play offs gehaald heeft ofzo. Voor hem en het team lastig als je voor promotie gaat. Laten we nu eens een trainer een paar jaar laten zitten. Wij hebben het grootste trainerskerkhof van Nederland inmiddels.

4   0  
markenaa

Spoedig herstel gewenst en succes Tein

4   0  
Ad B uit Roosendaal

Ik wens je een snel herstel toe, Roy. Je keepte goed en dan dit....

3   2  
BotakBreda

Het opportunisme viert weer hoogtij!
3 wedstrijden gewonnen en men spreekt weer van de Grote Markt 🤣 heb je het programma gezien van NAC in de komende weken? Ik denk dat we heel blij moeten zijn als we überhaupt de playoffs nog halen, en zo ja dan liggen we er gelijk de eerste ronde uit.

2   3  
Dero

Het verschil tussen Troot en Kortsmit is gigantisch. Troost heeft de kwaliteiten niet om 1e doelman bij NAC te worden, dat ziet iedereen.

0   0  
ELH

Had Tim Coremans er maar bij gehad als 2e keeper of zelfs 1e. Maar die is ook al naar ado gegaan 🫣

0   0  
BasSnelden

Het verschil met VVV en Emmen is nog steeds heel klein. VVV won sterk van Emmen met 2-0. Vrijdag niet verliezen dus zoals wel in Venlo gebeurde. Was erbij daar. Al voor de pauze compleet overlopen aan onze rechter kant waar toen Lucassen en Vet stonden. Maar ook in het midden kwamen die Venlonaren er simpel doorheen. Kortsmit er lange tijd uit. Wordt heel lastig tegen linke ploeg die zonder druk kan ballen.
Hup nac

2   1  
BredaF2

Mede supporters, het is wat het is. Laten we tein supporten zoals alleen wij kunnen. De tijd van afzeiken en cynisme laten we achter ons en we gaan vol achter de mannen staan. Laat het stadion kolken hoe kut het ook is geweest. Ze hebben ons nogmaals nodig.

Sterkte Roy. En zet 'm op Tein!!

0   0  
ome cor

Wat enorm kut voor Roy.
Los van persoonlijke voorkeuren of oordelen over kwaliteiten kan niemand je zoiets toewensen. Hopelijk herstel je goed en snel.

Tijn Troost startte dit seizoen onzeker en is als vele keepers voor hem dan voor een aantal mensen ook meteen afgeschreven.
Vrijdag viel hij sterk in en hopelijk kan hij de wedstrijden die hij mag spelen groeien in zijn vak.
Van den Merbel nu als tweede keeper baart me meer zorgen dan Troost als eerste keeper.
Is Babos nog een beetje fit eigenlijk?

Sterkte Roy, Succes Tijn.

3   0  
markenaa

@ome cor
Ik zou gewoon alle keepers steunen en niet vooraf affakkelen. Nee Babos gaat niet keepen. En keepers hebben vooral vertrouwen nodit. En dan helpt het als supporters steunen.

0   0  
Basvz

Mensen die zeggen Coremans halen als 2e keeper zijn ook de weg kwijt. Die gast heeft alleen bij Dordrecht een heel seizoen gedraaid en een slecht seizoen gehad voor de rest overal reserve keeper geweest en blunders gemaakt in de wedstrijden die hij moest keepen. Kan je beter troost hebben die nog door kan groeien

3   2  
Ernie

Eerst was hij niet goed genoeg, nu kan hij niet gemist worden. Wat een droeftoeters hier.

0   1  
BP

Contract JPvG zal mijn insziens niet verlengd gaan worden en terecht, wanneer komt hier uitsluitsel over ??

Welke kandidaten zijn er ??
Vd Brom
Kruys (VVV)
Verberne (mvv)
Van Wonderen (Heerenveen)

2   0  
scheppioni

@ BP
dan zou ik op de laatste twee inzetten als ik NAC=BREDA was, maar eerst Jonk al denk ik dat ze JP ook volgend seizoen willen laten zitten ben ik argwanend !

0   0  
Raphael076

Vreven ?

0   0  
Rat uit Rijen

Playoffs gaan we denk ik niet halen hoor... Het is hopen dat er geïnvesteerd kan/ gaat worden in een selectie die volgend seizoen wel mee kan doen. Kortsmit veel beterschap gewenst! Hopelijk herstel je voorspoedig!

0   0  
De Beul van Etten

David de Gea is transfervrij.

Laad alle berichten na dit bericht in