Wij gaan niet opzij

NAC O18 verspeelt onnodig punten tegen ADO: 1-1

Masthow

Voor de tweede keer in één week heeft NAC O18 zichzelf geen dienst bewezen in de competitie. Na een onnodige nederlaag dinsdag tegen FC Groningen bleef de ploeg nu steken op een 1-1 gelijkspel tegen ADO Den Haag. In met name de tweede helft maakte NAC de meeste aansprak op de zege. Die kwam er niet, mede door de tegengoal die ADO cadeau werd gedaan.

De eerste drie kwartier van de wedstrijd leek verrassend veel op die van afgelopen dinsdag tegen FC Groningen. NAC begon gelijk met het zoeken van de aanval en zette druk op de laatste linie van de tegenstander. In de beginfase was ook het balbezit voor de ploeg van Mounir Azaoum, maar grote kansen werden daarmee niet gecreëerd. De enige pogingen waren van Grabovac (ruim naast) en Van Daalen, die zijn kopbal te weinig richting kon meegeven.

Na een kwart wedstrijd zakte het niveau van de ploeg weer in en kreeg ADO de gelegenheid om aan voetballen toe te komen. Met slordige passes en veel miscommunicatie hielp NAC de tegenstander daarbij ook. Gelukkig hield het niveau dat ADO aantikte zeker niet over. De enige gevaarlijk poging van de bezoekers voor rust ging een metertje over.

De trainer van NAC was niet tevreden en schreeuwde zijn ploeg in de laatste minuten voor rust nog maar eens naar voren. Jacobus zette vanaf de middencirkel een dribbel in die pas vlak voor het strafschopgebied van ADO een halt kon worden toegeroepen. Wel ten koste van een gele kaart en een vrije trap op een mooie plek. Chouradi schoot die een halve meter over. De draad van de openingsfase werd weer opgepikt en doorgetrokken naar de tweede helft.

Nadat Chouradi een voorzet van Valerius terug kopte, schoot Roeland van dichtbij op de keeper. Jacobus schermde de bal af op zoek naar een rebound. Daarbij werd hij in de rug gelopen, maar de scheidsrechter zag er geen strafschop in. Een paar minuten later had NAC een man-meersituatie na goed wegdraaien van Wagemakers. Het werd vervolgens slecht uitgespeeld met een pass achter de man. Het was de opmaat naar de openingstreffer. Nog net binnen het uur kreeg de mee opgekomen Badi de bal van Chouradi. Hij passeerde zijn man en gaf vanaf de achterlijn voor op Roeland, die de bal in de verre hoek binnen tikte.

Een verdiende goal voor NAC op dat moment. Helaas kon er niet lang worden genoten van de voorsprong. Tien minuten later kreeg ADO uit het niets een grote kans, waar Van Zutphen goed redding bracht met de linkervoet. Een minuut later was het wel raak. ADO kon mede dankzij fouten bij NAC zo door de as van het veld lopen richting het doel. Het schot was gezien de zeeën van ruimte die ze kregen niet eens zo goed, maar Van Zutphen viel weinig aan te rekenen nadat hij zo in de steek werd gelaten door zijn ploeggenoten.

In de slotfase nam NAC weer het initiatief over. Het Bredase offensief begon met een half schot van Wagemakers en een poging van afstand van Jacobus, beide zonder problemen gepakt door de doelman van ADO. Kort daarna werd een schot van Wagemakers van richting veranderd waardoor de bal net naast ging. Tot in de extra tijd was het NAC dat aanviel. Echte kansen op een zege kwamen er echter niet meer. De wedstrijd eindigde zo enigszins teleurstellend in een gelijkspel, waarmee NAC zichzelf simpelweg te kort heeft gedaan.

Opstelling:

Van Zutphen; El Battah, Van Daalen, Van Ooijen, Badi (66’ Van Ramshorst); Valerius, Wagemakers, Grabovac (84’ Vrancken); Jacobus, Roeland (82’ Fernandes), Chouradi (82’ Mperanyi)

Bron:
B-Side Rats
6 Reacties
7   2  
Nick

Eerst maar zorgen dat het geen divisie 3 wordt

4   0  
Peer Jansen

Promotie naar Divisie 1 kan O18 vergeten

7   2  
Nick

Eerst maar zorgen dat het geen divisie 3 wordt

4   19  
Van Flieger

Hoe kan dat nou? NAC Opleidingen was toch allemaal geweldig bezig en nu praten we opeens over Divisie 2 of zelfs 3 voor de O18? Hoe is dat nou toch mogelijk?

3   13  
Nick

Heel simpel Flieger. In de plannen van N=B zou de jeugdopleiding een belangrijke plaats innemen. Net als alle andere plannen is hier ook niets van terecht gekomen en wordt er minimaal in geïnvesteerd. Dat zal ook wel niet gebeuren want Pi-air en Lokhoff hebben geen (klein)zoon in de opleiding dus die vinden het niet belangrijk

4   6  
Judge M.

Altijd weer die kut-Hagenezen die onze mooie club bewust naar de verdoemenis helpen!!

Oh wacht..

1   0  
scheppioni

Bijten NAC, bijten !!
Dat geldt ondertussen voor elk elftal binnen ons NAC !

Laad alle berichten na dit bericht in