Wij gaan niet opzij

NAC O21 simpel langs VVV

Masthow

NAC O21 heeft zaterdagmiddag met weinig moeite VVV Venlo opzij geschoven. Dankzij twee doelpunten van Mostapha Rached won de ploeg met 2-0, waar de score een stuk hoger had kunnen uitvallen. Het is tevens de eerste zege van dit seizoen.

Wie de wedstrijd van het eerste vrijdagavond zag, zal zaterdag op Sportpark Heksenwiel een zelfde soort wedstrijd hebben gezien. Alleen waren de rollen volledig omgedraaid. Lourens schoot namens NAC al in de eerste minuut net voorlangs. De minuten daarna gingen nog gelijk op, maar NAC nam al snel de regie over en drukte VVV naar achter. Het probleem bleek het afmaken van de kansen, zoals dat ook was tijdens een oefenwedstrijd tegen de Venlonaren een paar weken terug.

Versluis volleerde de bal op de vuisten van de keeper en ook de schoten van Lourens werden door de doelman gekeerd. Vlak na de drinkpauze die werd ingelast wegens het warme weer, moest middenvelder Mol de strijd staken met een open hoofdwond. Het haalde NAC niet uit de concentratie. Versluis en Yvel misten beiden nog, maar vlak voor rust viel eindelijk de 1-0. Lourens kreeg zeeën van ruimte op de linkerflank en vond met een lage voorzet Rached bij de tweede paal. De spits tikte ongehinderd binnen.

Afgekeurde goal en gemiste strafschop
Het had met rust ook 2-0 kunnen staan, toen de bedrijvige Lourens opnieuw een goede voorzet afleverde. Na een flipperkast voor het doel wist niemand van NAC de trekker over te halen. Na tweeëneenhalve minuut in de tweede helft lag de bal wel in het net. Valerius strekte zich ver genoeg om een voorzet van Lourens binnen te werken, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel, al leek dat niet terecht. Yvel miste alleen voor de doelman nog een grote kans.

Tien minuten na rust was het wel 2-0. De Wijs stoomde op op het middenveld, waarna Rached de bal ontving en de verdedigers van zich af wist te houden. Al vallend schoot hij de bal langs de keeper in het doel. VVV werd nauwelijks gevaarlijk en NAC liet het na om de score op te voeren. De Wijs kreeg de grootste kans, nadat Rached neer werd gelegd in de zestienmeter. De strafschop van de rechtsback was te zwak en de VVV-doelman koos de goede hoek. Van Lare had een rustige middag en zag in de slotfase de gevaarlijkste poging van VVV over vliegen.

Opstelling:
Van Lare; De Wijs, Joannes ©, Van der Veldt, Sloots; Jaddi, Mol (39’ Valerius), Yvel (89’ Van Laere), Lourens (65’ Grabovac, 90+4’ Hiddinga); Rached, Versluis (73’ Mpongo)

Bron:
B-Side Rats
14 Reacties
10   0  
Markovic

Ik las liever ‘NAC simpel langs VVV’ (zonder de O21) maar ach, goed gedaan mannen 💪🏼

10   0  
Markovic

Ik las liever ‘NAC simpel langs VVV’ (zonder de O21) maar ach, goed gedaan mannen 💪🏼

3   1  
Barbapapa

Had inderdaad gisteren zo moeten zijn.

Ander onderwerp maar wat is het genieten van JP van Hecke. Staat daar in Engeland gewoon basis te spelen en op de 4e plaats! Kwestie van tijd voordat hij een keer geselecteerd gaat worden voor Oranje.

2   0  
Tommie076

Jammer dat dit gister niet het geval was...
Maargoed, uitstekende prestatie van de O21!

Ook mooi om te zien dat die Rached zich langzaam maar zeker blijft ontwikkelen. Een van de weinig lichtpuntjes dit seizoen.

1   0  
ome cor

Zij wel... 😢

2   0  
Maarten

Tja, de ultieme zout in de wonden. Klasse o21, jullie wel.

6   0  
Scheids!

Het waren slechte weken voor ons NAC, maar recht nu de rug en blijf onverminderd achter onze jongens staan en maak mannen van ze!
Met de komst van een nieuwe trainer ( Henk de Jong zou geweldig zijn) voorzie ik een veel beter seizoen dan vele vorigen!

4   1  
Theoden King

@ Scheids

Ik ben neutraal t.o.v. Henk de Jong. Kan een prima trainer zijn voor NAC, maar zo zijn er meer.

Om in Duitse sferen te blijven: ook Frank Wormuth is vrij. En ik vermoed dat Kees van Wonderen binnenkort ook weer beschikbaar is.

3   2  
Baosje

Is van Brockhorst misschien iets voor NAC?

8   4  
Bredalex

Positieve is dan Maurice Steijn weer heeft verloren

2   1  
Ere

Steijn verloren….. lekker belangrijk ga door met je leven!

0   0  
Chefke076

Mekkaoui nog op interlandweek? Of geblesseerd? Of naar de O18 om te werken aan zijn potentie? Mis hem in de opstellingen van de laatste wedstrijden als ik me niet vergis. Na het geschutter met Besselink en van de Bergh ben ik toch steeds nieuwsgieriger naar Omar's potentie en groei.
Met dit soort berichten is het toch makkelijk om zo wekelijks eens te bekijken hoe het met de jeugd gaat, ga zo door!

0   0  
Wanny

Als ik onze hoofd jeugd op de forumavond hoorde, wordt sterk betwijfeld of Mekkaoui het gaat redden.

0   0  
Ed

Goed gedaan O21.
Wie de trainer van NAC 1 wordt ??
Aub geen Penders. Graag een trainer die Nac aan het voetballen krijgt.
Type Slot, Pastoor, de Jong, etc. Maar geen oude garde binnen halen.

0   0  
Chefke076

@Wanny

Ja inderdaad, die was niet lauter positief over Mekkaoui. Maargoed na het debacle in Venlo zou je toch zeggen dat het wel eens tijd wordt dat een echt talent de kans krijgt.

Laad alle berichten na dit bericht in