Wij gaan niet opzij

NAC ontvangt meer financiële steun van UWV dan sommige eredivisieclubs

Praatpapegaai

Betaald voetbal organisaties in Nederland hebben ruim dertig miljoen euro steun ontvangen van het UWV zo meldt De Telegraaf vandaag. Het gaat hierbij om financiële steun in verband met de teruggelopen inkomsten door de coronacrisis. Het geld komt vrij binnen de zogeheten NOW-regeling van de overheid.

Een bijzonder detail aan het bericht is het bedrag dat NAC heeft gevraagd en naar alle waarschijnlijkheid ook definitief toegewezen krijgt: €580.000 en dit is meer dan sommige Eredivisieclubs krijgen toegewezen. Ook NEC kreeg als club uitkomend in de keukenkampioendivisie een aanzienlijke vergoeding met €630.000. Het lijstje dat wij tot nu toe konden samenstellen op basis van beschikbare berichten is van groot naar klein:

 

Ajax € 4.000.000
PSV € 2.800.000
AZ € 2.300.000
FC Utrecht € 1.500.000
FC Twente € 1.400.000
Feyenoord € 1.300.000
PEC Zwolle € 1.200.000
SC Heerenveen € 1.100.000
Vittesse € 1.100.000
FC Groningen € 1.000.000
NEC € 630.000
NAC  € 580.000
Telstar € 100.000
Bron:
de Telegraaf, Bsiderats
Volgend bericht
Eerste training Steijn met publiek 42 reacties
20 Reacties
129   3  
Tram

Mooi land hebben wij: Ajax heeft 200 miljoen op de bank en krijgt 4 miljoen Corona steun. Net genoeg om het salaris van Tadic te betalen.

10   6  
Fan uit Zevenbergen

Dat zei ik gisteren al ?

129   3  
Tram

Mooi land hebben wij: Ajax heeft 200 miljoen op de bank en krijgt 4 miljoen Corona steun. Net genoeg om het salaris van Tadic te betalen.

4   10  
Plastieke annemieke

Ik neem aan dat dit een lening is , of was dit een 50/50 regeling waar ze het over hadden?

8   41  
NAC-er

Hoeveel is er door NAC aan Kali betaald van die €580.000?

12   2  
Wanny

Logisch. NAC draait ook meer omzet rond wedstrijden en zal dus relatief meer derving hebben dan RKC.
Loonkosten zullen ook wel hoger liggen bij NAC.

Wat ook kan is dat sommige clubs de omzetderving te hoog hebben ingeschat en andere te laag. Wordt later allemaal verrekend na definitieve opgave.

10   17  
Dejuh mooi hoor

Maar nog mooier is de crowed fund voor Ger gele muts couvreur Tapperijke.
Wa denkte daar van dan er gebeuren mooie dingen in Breda .
Elk 10tje is dr èèn.
Ger met de gele (nac) muts rond.

13   2  
fvf6

@tram

Helemaal eens met jou reactie , dat geld wat aan voetbal b.v wordt gegeven die spelers salarissen betalen waar Jan de werkman alleen maar van kan dromen die afkoopsommen betalen aan trainers en spelers is belachelijk . Dat geld had en kan beter aan het zorgpersoneel uitbetaald worden .

7   4  
Scheppioni

Zo krom as een banaan dit ! Ik vraag me werkelijk af of dit fatsoenlijk ergens op gebaseerd is ??? Vb zwolle ???

8   3  
RealRobert

Leuk voor NAC. Zoveel verlies van inkomsten heeft de club, denk ik, niet egeleden met die laatste thuiswedstrijden. Er zijn ook veel besparingen zonder wedstrijden. Plus de 9 ton bekerinkomsten, besparing op huur, vergoedingen voor jeugdspelers en de keeperstrainer, tv/inkomsten etc en dan nog de 2 miljoen voor Van Hecke.
Er moet toch voldoende geld zijn om te promoveren. Zelfs na het betalen van minimaal 6 ton aan ontbindingsvergoedingen voor 6 man.
Overigens vind ik het absurd , dat de gemeenschap zoveel geld betaalt aan het betaald voetbal,
Laten al die overbetaalde voetvlballers en trainers het maar betalen.
Of wellicht een extra heffing op transferinkomsten?

2   10  
Cool hand

De meeste profvoetballers zijn niet overbetaald in Nederland. Kali wel.

7   1  
Heksenketel

Even voor de helderheid: Het percentage omzetverlies bepaalt welk percentage van je personeelskosten je vergoed krijgt. Als NAC meer krijgt dan een aantal eredivisieclubs, heeft dit niets te maken met de hoogte van de omzet. Maar alles met de hoogte van de personeelskosten.

22   12  
naxioma

Volstrekt belachelijk dat de voetbalclubs zo veel worden gecompenseerd. Zeker ook in het geval van NAC waar het geld grotendeels opgaat aan afkoopsommen. Geld ontvangen van de overheid voor gevoerd wanbeleid, ook door Manders. De directie van NAC moet zich diep schamen dat zo ruim van deze regeling gebruik is gemaakt.

16   15  
Chris W.M.

@ NAXIOMA

Volgens mij snap je de regeling niet helemaal. Bedrijven, ook voetbalclubs, krijgen naar gelang hun omzet verlies een x percentage van de loonkosten vergoed. Dat heeft niets maar dan ook niets met eventuele afkoopsommen of wanbeleid te maken. Ook onzin te stellen dat ze zich moeten schamen hier zo ruim gebruik van te maken; de overheid bepaalt hoeveel NAC krijgt. Niet NAC zelf.

2   2  
Hoge Vucht

Op de site van de uwv kan je een compleet document vinden van alle gegeven subsidies mochten jullie de lijst aan willen vullen.. :)

2   3  
Hoge Vucht

Overigens.. Dat Pec Zwolle zo’n hoog bedrag heeft ontvangen kan ook komen doordat het een voorschot is, dat gebaseerd is op het % misgelopen omzet. Misschien dat pec dit percentage anders heeft ingeschat dan andere clubs. Indien deze inschattingen achteraf onterecht blijkt (vanuit de accountantscontrole), moet je dat deel van de subsidie terugbetalen.

6   4  
Theo

Schande, komt maar weer eens naar boven dat er veel te veel en dik betaald personeel bij NAC rondloopt. Zelf mee denken en wat inleveren? Ben je gek, we vullen onze zakken liever.

13   7  
van Flieger

Het is de hoogste tijd dat de handophouders van de Stadionstraat zelf eens wat presteren.

4   4  
1949

Wat een ongelooflijk schandaal. Zoveel kleine ondernemers staat het water aan de lippen. Dat Ajax met z'n miljoenenwinst zo een groot bedrag krijgt!!!!!
Geef inderdaad dit geld maar structueel aan de medewerkers in de zorg die schandalig aslecht betaald krijgen.

4   4  
Heino

Niet flauw doen en ook WII in de opsomming weergeven. Ontving bijna het dubbele van NAC

Laad alle berichten na dit bericht in