Wij gaan niet opzij

NAC spelers volop in etalage gezet

Italo

Het transfergeweld in de voetbalwereld komt langzaamaan los. Nog niet in de zin van spetterende transfers, maar de voorbereidingen zijn in volle gang. Zo worden verschillende NAC spelers momenteel in de etalage gezet.

In BN DeStem verscheen deze ochtend het bericht dat een hele rits aan spelers actief wordt aangeboden. Navraag bij NAC leert ons dat het de spelersmakelaars zelf zijn die actief op zoek zijn naar nieuwe clubs voor hun pareltjes. Een situatie die vaak voorkomt op het moment dat een speler bij zijn huidige club in het nauw dreigt te geraken.

Een situatie die bij NAC voor spelers als Monsalve, Mashart, Reuvers, Bohui en Dogan kan gaan gelden. Deze jongens worden dan ook door spelersmakelaars volop aangeboden op de transfermarkt. Zo heeft BN DeStem een mail in handen van spelersmakelaar M’Voulé die deze spelers voor verschillende bedragen aanbiedt.

Tom van den Abbeele zegt hier tegenover het dagblad het volgende over: “Zoals hem zijn er minstens honderd anderen die onze spelers bij een andere club proberen onder te brengen. Hij is net als zoveel andere makelaars aan de slag. Hij is niet gemandateerd en werkt in eigen belang en dus niet voor de club.”

NAC bevestigt ons dat de club de genoemde spelers niet zelf (actief) op de transferlijst heeft geplaatst.

Bron:
B-Side Rats, NAC, BN DeStem
Vorig bericht
‘NAC wil Van Hooijdonk behouden’ 35 reacties
Volgend bericht
Karol Niemzcycki maakt naam in Polen 16 reacties
38 Reacties
51   10  
ome cor

In BN de stem noemde Blanco ook Sydney van Hooijdonk als speler op de transferlijst.

Maar hij schreef in hetzelfde artikel dat Sydney van Hyballa juist niet weg mag.

Snapt hij zelf nog wel wat ie schrijft ?
Ik niet meer ?

51   10  
ome cor

In BN de stem noemde Blanco ook Sydney van Hooijdonk als speler op de transferlijst.

Maar hij schreef in hetzelfde artikel dat Sydney van Hyballa juist niet weg mag.

Snapt hij zelf nog wel wat ie schrijft ?
Ik niet meer ?

30   27  
Ouwe Spionkop

Hier was ik al bang voor. Half elftal wordt weer gewijzigd, terwijl het elftal al net nieuw was.
Zo bouw je nooit door aan een vast elftal. Duiventil.

35   8  
FES

Herhaal de volgende zin een paar keer voor jezelf, voordat je op gaat schrijven dat NAC er niks aan doet om een waardige selectie te realiseren:

Tom van den Abbeele zegt hier tegenover het dagblad het volgende over: “Zoals hem zijn er minstens honderd anderen die onze spelers bij een andere club proberen onder te brengen. Hij is net als zoveel andere makelaars aan de slag. Hij is niet gemandateerd en werkt in eigen belang en dus niet voor de club.”

11   43  
Petros

We gaan helemaal opnieuw beginnen dus...weer maanden aankloten...promotie lijkt m.i. verder weg.

6   25  
F4

Blanco schreef dat Sydney werd aangeboden door de bewuste makelaar en had het zwart-op-wit. Hyballa wilde hem inderdaad niet kwijt, maar dat staat los van elkaar. Dus jij hebt in dit geval slecht gelezen Ome Cor.

Mocht Tom hier geen zuiver geweten hebben, dan walg ik er overigens van. Maar zolang niets bewezen is, is dat ongegrond. Mensenhandel.

18   7  
Joop Klepzeiker

2 spelers die zwaar op de begroting drukken (Dogan en Monsalve), 2 spelers die het niet waargemaakt hebben (Bohui, Mashart) en 1 speler die al een jaar op een bijveld bij Boeimeer traint en af en toe voor de vorm in het tweede op mag draven (Reuvers). Dit is allemaal prima uit te leggen. Wel benieuwd wat de gevolgen zijn als Dogan en Monsalve inderdaad vertrekken. Ze brengen namelijk wel kwaliteit, en die kost nu eenmaal geld. Het zijn geen parels, maar beiden hebben alles in zich om komend seizoen van waarde te zijn. Hopelijk heeft Tom zijn 'spelers tot 30-filter' wel uitgezet op zijn zoekmachine, want ik zou er graag een 34-jarige verdediger bij hebben met vlieguren die het team bijstuurt als de boel dreigt te ontsporen bij een zeker lijkende overwinning.

11   3  
RV

Als er geen corona crisis geweest zou zijn zou dit ook een gouden moment voor NAC kunnen zijn. Een paar spelers verkopen, weer door selecteren en volgend jaar opnieuw een aantal spelers in de aanbieding doen. Het is de enige manier om financieel gezond te worden. Het zal ook spelers trekken die NAC zien als een tussenstap en daarna weer een mooie transfer willen maken.

Het grote nadeel is dat ik vrees dat de transfergelden gebruikt gaan worden om gaten te vullen. Als dat betekent dat er weinig spelers voor terug komen en minder wordt geïnvesteerd in de spelersgroep kan dat dramatische gevolgen hebben.

Echt, volgend jaar niet promoveren is een dolk in de rug van de club NAC, we kunnen dit geen jaren overleven in deze divisie. Ik hoop dat er financieel wat mogelijkheden zijn en dat de TD ook beseft dat volgend jaar het moet gebeuren.

Het is ook vrij duidelijk waar vorig jaar de zwakke plekken lagen en waar de inhaalslag gehaald kan worden om kort bij Cambuur, Graafshap en Cambuur te kruipen.

18   10  
Chris W.M.

@ OUWE SPIONKOP

De namen die genoemd worden zijn geen van allen onbetwiste basisspelers. Dus dat NAC reservespelers wil slijten, zoals we weten moet de selectie inkrimpen, is niet heel gek. Die conclusie hebben die louche makelaars ook getrokken, vandaar dat ze op pad zijn dit soort spelers elders onder te brengen om er zelf beter van te worden. Volgens mij niet een hele ongewone gang van zaken overigens.

14   4  
Jamack

@Ome Cor

In BNDeStem staat dat de genoemde makelaar eigen beweging Sydney aanbiedt, maar dat Hyballa hem erbij wil houden.
Hier schrijft Branco m.i. niets vreemds, hetgeen niet altijd gezegd kan worden.

21   4  
nac bredaa

Touré van feyenoord halen als vervanger van Bohui, zal niet veel salaris willen en kan denk kkd niveau wel aan en is nu transfervrij.

16   60  
Dutchbird

De onervarenheid van VDA gaat NAC opbreken in de komende transferperiode. Onze postkamer beambte van St. Truiden mist alles wat bijvoorbeeld het duo van Geel/Mathijssen kenmerkt. Als Manders onze Belg niet heel snel vervangt zal hij spoedig uitgroeien tot de molensteen rond de nek van ons nieuwe AD.

25   12  
Beest

Dutchbird

Transferinkomsten nac:

11/12 :450.000

12/13 : 1.7 miljoen

13/14 : 3.65 miljoen

14/15 : niks

15/16 : 1.2 miljoen

16/17 : niks

17/18 :350.000

18/19 1.2 miljoen

19/20 150.000 ( zover ik kan zien)


Onze " onervaren " td staat op het punt om de records te verbreken .

In dit lijstje staan niet eens de inkomende transfers .

Dit blijkt maat weer hoe serieus je te nemen bent ;)

15   6  
Dun Diëe

Enige onderbouwing Dutchbird, behalve een klaarblijkelijke persoonlijke aversie?

8   1  
SanderH

De namen die genoemd worden zijn totaal niet verrassend te noemen.
Monsalve heeft door een blessure amper gespeeld, verdiend goed en staat in de belangstelling van een Duitse club dus logisch dat hij in de etalage staat.
Dogan zelfde verhaal kon afgelopen winter al naar Turkije en staat wederom in de belangstelling.
Voor Bohui zal als ex speler van Man United altijd wel een club komen al wordt dat qua transfer niet een hardloper.
Mashard mag hopen op 2de divisie club of ergens in het buitenland.
Over van Hooijdonk denk ik nac het spel speelt van we willen hem niet kwijt maar bij een leuk bod zwaaien we hem graag uit. Een jonge gast als Sidney die zijn doelpunten mee pikt en zijn pa als promotor heeft komt altijd wel aan een club.
Overigens hoorde ik dat Olij H'veen bij monde van zijn zaakwaarnemer heeft afgewezen nadat ze hun interesse kenbaar maakte. Hij zou het liefst in dongen blijven wonen. Dus dan zijn Sparta en w2 te doen. Al wil hij het liefst hier blijven ivm de band met de club en zijn status in de selectie.

6   2  
Wanny

Logische namen. .Nu je naar een kleinere selectie gaat, kun je je niet meer permitteren om dit soort ballast aan boord te houden.

Wil niet zeggen dat bijv. Dogan en Monsalve er geen hout van kunnen, maar voor dat salaris hebben ze gewoon te weinig meerwaarde gehad.

16   4  
Wanny

Overigens wel een slechte zaak dat je 2 topaankopen van vorige seizoen, nu alweer weg zouden mogen. Zo blijven we een duiventil en promoveren we ook nooit.

10   28  
Dutchbird

@Dun Diëe
Ik neem aan dat ik die postkamerfunctie bij sint Truiden niet hoef te onderbouwen, dat is een kwestie van een beetje googelen om te beseffen dat ik gelijk heb.
Over zijn competenties hoeven we het niet met elkaar eens te zijn maar ik heb daar geen goed woord voor over sinds Ralph Seuntjens en de wijze waarop hij competente mensen als Weijs en ten Rouwelaar heeft weggejaagd. Bovendien mist hij elke vorm van empathie en eerlijkheid. Gewoon een eng vies mannetje.

10   0  
RV

Wanny,

Ik begrijp je punt maar een goede TD kan ook zijn fouten erkennen.
Dogan werd gehaald op aandringen van Ruud Brood, de stap van Top Oss naar NAC was toch erg groot voor Dogan, en als Hyballa er ook weinig fiducie in heeft dan is het een logische stap. Opzich geen duiventil, het is het moderne prof voetbal.

Als Dogan ook nog een grootverdiener is vind ik het een hele verstandige keuze om door te selecteren als je denkt dat je een betere voor terug kunt halen. Stilzitten is achteruitgang.

Het was heel duidelijk dat voorin vorig jaar te weinig rendement lag.
Om die reden zou ik het wel triest vinden dat de achterhoede ook nog eens uit elkaar wordt gerukt. Olij, Riera, Noblejas, Schouten en Verschueren moet je behouden.

4   3  
Toontje

Zolang we geen geld hebben en alleen maar gaten moeten dichten de komende tijd zal het altijd een duiventil blijven.
Je begint ieder jaar opnieuw met de spelers die over zijn en niemand wil of nodig heeft.
NAC moet ze verkopen of wegdoen want er moet geld binnenkomen want als het een beetje "tegenzit" blijft JP ook gewoon want clubs hebben niets te besteden en als ze het wel doen pikt men het niet omdat het in deze tijd moreel niet verantwoord is om grote bedragen uit te geven aan een speler. Bovendien pikken spelers het niet dat zij salaris in moeten leveren terwijl de club grote uitgaven doet. Dus de hele voetballerij ligt voorlopig op zijn kont. En als je dan al in de kelder zit blijf je daar voorlopig. Het komende seizoen wordt weer niks dus.

15   8  
Calimero

Het feit dat je spelers als Dogan een jaar geleden met volle verstand een dik contract geeft en deze speler nu al afschrijft zeg genoeg over het beleid....

4   1  
Stoep

Dat je Dogan haalt was te begrijpen. Echter zie je nu dat hij a. niet genoeg gehaald heeft uit het seizoen. b. Hyballa speeltstijl niet bij hem past. Dus TvA zal gewoon in overleg met Hyballa besloten hebben dat hij bij een goed bod weg mag. Lijkt me normaal, snap niet wat hier mismanagement aan is. Volgens mij is dit juist goed mgmt, je ziet dat iets niet gaat werken en zoekt een oplossing. Dat iedereen hier wil dat een TD de toekomst kan voorspellen van elke speler, ja zo'n TD wil iedereen wel. Als er geen goed bod komt moet NAC besluiten of voor minder weg doen of niet.

11   9  
H.V.M.

Onze " onervaren " td staat op het punt om de records te verbreken".
Lekker makkelijk scoren Beest!
Van Hecke en Verschueren zaten al bij NAC voordat TvdA aan kwam waaien.
Dat o.a. van Hecke een flinke zak met geld waard is, kan iedereen zien.
Dat heeft uitermate weinig met een 'goede' TD te maken.
Als onze Belg tien spelers weet binnen te halen en er worden er uiteindelijk zes verkocht met een vette winst, ja dan heeft hij prima gepresteerd.
Helaas heeft TvdA inmiddels óók een flink aantal missers op zijn lijstje staan.
De voorlopig enige 'aankoop' van Tom die voor NAC begrippen behoorlijk wat op kan brengen is Olij en dat zijn overigens ook geen miljoenen. Integendeel.

De komende maand(en) kunnen er inderdaad alsnog behoorlijke bedragen binnen komen.
Dan gaan we zien of TvdA over de broodnodige kwaliteiten beschikt om een selectie neer te zetten die gaat promoveren.


9   6  
F3

Als een deel van de geruchten klopt, wordt het elftal uitgekleed, maar van de supporters wordt wel verwacht dat ze de seizoenskaarten verlengen. Het liefst zonder enige vorm van compensatie, niet wetende of we komend seizoen wel het stadion binnen mogen.
Wat een reclame om mensen die nog twijfelen over de streep te trekken om te verlengen. Beleid, wat is dat in breda.....

14   6  
F8Hipster (BSR)

@H.V.M je vergeet alleen even dat AS Monaco uit het netwerk van VDA komt en daarnaast is het bijzonder knap om een speler die nog maar 11 wedstrijden KKD in de benen heeft voor meer dan 2 miljoen te verkopen.

8   6  
Beest

Hvm

Knap want een jaar geleden hoorde ik niemand over van hecke. Tom Is toch echt de gene die hem gecontacteerd heeft , in overleg met hellemonds en dingsdag, .

Olij de enige aankoop?

Monsalve gratis gehaald, door verkopen voor circa 3 ton .

Dogan gratis gehaald, wordt waarschijnlijk voor een bedrag doorverkocht .

Reira gaat gegarandeerd geld opleveren .

Is dat niet de functie van een td? Waarde creëren voor de club?

6   1  
scheppioni

Monsalve en Bohui met een aangepast contract niet zomaar van de hand doen !
Deze twee hebben zeker potentie is al bewezen !

2   5  
Tico

De doemdenkers zijn weer wakker hoor hahaha tjongejonge

10   4  
Dun Diëe

Dutchbird, ik heb gegoogeld op Tom van den Abeele Sint truiden “postkamer” en gek genoeg waren de enige resultaten die van jou reacties op deze site.

Vervolgens kan ik me voorstellen dat hij niet met Ralf Seuntjens in zee wilde gaan. Je krijgt doelpunten maar hij is al op leeftijd dus na zijn contract zit er geen waarde meer aan. Dat hij wel het gesprek aanging was valse Vlaamse beleefdheid, maar goed. Om hem daar nou op af te rekenen gaat me wat ver, omdat hij in principe niks verkeerd deed.

Tot slot schoot Weijs in zijn eigen voet en JtR kon bij een grote club in België aan de slag. De tent uitgejaagd klinkt nogal overtrokken.

Voor je laatste regel kom ik terug op wat ik eerder zei: het lijkt meer op een persoonlijke aversie. Er valt dus nogal wat op je onderbouwing aan te merken.

2   1  
braze

Niks mis mee om spelers op te ruimen die niet gepresteerd hebben .De kunst is spelers te houden die de kwaliteit hebben met NAC te promoveren en ook in de Ere goed mee kunnen.
De grote opruiming is nu, kopen van nieuw materiaal is van half juli tot half augustus om in september te vlammen.
Door Corona is er dadelijk heel veel aanbod omdat er nogal wat clubs, ook grote, financieel in de problemen zitten. Ons NAC nog niet.

5   3  
H.V.M.

Iedereen kan zien dat van Hecke behoorlijk ver kan komen!
Volop potentie.
Dat hebben inmiddels al vele scouts kunnen waarnemen.
Om ruwweg twee miljoen euro voor deze jongen te vangen heb je AS Monaco niet nodig!
Uiteindelijk komen er wel andere kapers op de kust, die minstens ook dat bedrag durven te investeren.
Als je vandaag goed bent kun je morgen zelfs nog beter zijn!
Geen paniek dus.
Die paar miljoen gaan er uiteindelijk toch wel aankomen.
Met of zonder TvdA.
Als onze Belgische vriend echt die goede contacten heeft met Monaco, verbaasd het wel dat hij daar, tot op heden, nog steeds geen 'afdankertje' voor ons heeft weten te scoren.
Hopelijk (over)morgen dan maar!

@Beest, niet op de zaken vooruit lopen betreffende Monsalve.
Die door jou aangehaalde €300.000 is nog niet op de bankrekening van NAC.

0   2  
Badeend

@Dutchbird

Want alles wat op Google staat is waar.

Alsjeblieft zeg. Misschien even de afdeling lost and found van de Nederlandse Spoorwegen bellen of je toevallig je niveau in de trein hebt laten liggen.

4   8  
Dutchbird

@Dun Diëe
Postkamerfunctie is in de management wereld synoniem voor vrijstellen van werk met meldplicht en ondertussen doorbetalen. Dat deden die Japanners van Sint Truiden niet omdat VDA overliep van de competenties als technisch manager.
Ik heb niets tegen VDA maar wel tegen zijn gebrek aan noodzakelijke vaardigheden. Het mannetje is gewoon niet opgewassen tegen de concurrentie en dat kost NAC kwaliteit en geld.
Verder is de tent uitjagen hetzelfde als onbetrouwbaar handelen.
Maar jij mag Tommeke van mij een aardige vent vinden, ik vind het een prutser eerste klas.

2   0  
The Cosmic Gate

Tja wat moet je hier nu op zeggen .. Ik zal het echt zonde vinden als Dogan wel zal gaan, die heeft echt wel potentie en geloof echt dat als het begint te draaien hij echt een publieks lieveling kan worden . Maar als je (te) zwaar op de begroting zal drukken, kan ik me er ook weer iets bij voorstellen dat je hem tekoop zet . En als er dan geen kopers komen (waardoor je met winst kan verkopen) is er niks aan de hand en heb je daarna nog een heel seizoen om je OF als speler in de kijker te spelen, of te gaan zoeken .

Het gaat de afgelopen tijd alleen over vertrekkende spelers, wanneer krijgen we nu eens te horen/zien wie erbij komt ?
Zorg voor een interessante naam, en de 10.000 SC's worden relatief makkelijk gehaald doe je dit niet ... dan de tijfelaars het niet doen vrees ik

1   0  
den hulk

WIL NAC AANSLUITEN BIJ DE TOP MOETEN ZE PREMIE GEVEN BIJ AANTREKKEN VAN NIEUWE SPELERS MITS PROMOTIE ANDERS KOMEN ER NOOIT GEEN GOEDE SPELERS DUS PREMIE OP DE MEET

1   0  
Richardpraha

Het is wel weer duidelijk dat de meeste hier totaal niet weten hoe de voetbaltransfermarkt...

Tommeke/NAC heeft deze spelers helemaal niet ZELF proactief op de transferlijst gezet of “ aangeboden”.

De makelaars van b.v. Deze spelers weten uiteraard ongeveer de vraagprijs. Dezelfde makelaars makelaars werken samen met vaak wel tientallen andere makelaars door heel Europa Welke op eventueel een mandaats basis een transfer hopen te bewerkstelligen en deze coyboys Brengen dus spelers onder de aandacht zonder dat ze die spelers officieel vertegenwoordigen..hopende dat er een club hapt en Dan mogen ze dus met een mandaat zo’n speler vertegenwoordigen...ZO werkt de transfermarkt.

0   0  
BredaParel

Spelers als Mashart kunnen nog zodanig veel groeien dat ze in het eerste in de basis kunnen spelen. Monsalve is al wat ouder en zou voor een mooi bedrag weg kunnen, maar ook dat is zonde van de continuïteit in het elftal. Bohui heeft nog niks laten zien, maar leek op YouTube de gouden speler te worden dit jaar. Dogan kon al voor een mooi bedrag weg, viel tegen, maar zou ook een goed jaar kunnen hebben volgend seizoen en er 20 kunnen maken.

Probleem bij deze spelers is dat we er dit jaar nog te weinig van hebben gezien. Een deel kwam niet fit binnen. Een aantal anderen raakte snel geblesseerd. Ik verwacht van Bohui, Dogan, Monsalve en Mashart echt veel volgend jaar, als ze fit zijn en tot de basis gaan behoren. Reuvers speelde eerder ook hier en daar een prima wedstrijd, maar lijkt mij te licht.

Het is koffiedik kijken, we weten het niet. Maar weer een nieuw team volgend seizoen, weer nieuwe spelers die aan elkaar moeten wennen, weer nieuwe spanningen lijkt mij ook geen goed idee...

1   0  
Bredafun

Let op, als Dogan weg ga, dan wordt ie t goudhaantje bij zn nieuwe ploeg. Zoals zn voorgangers reeds lieten zien. Muhren bijv. En Dat zegt dan ook iets over t complete team van NAC dacht ik zo.

1   0  
076bier

Helaas heb ik schoonfamilie (wel hele leuke) die voor de Stillems zijn. Blijkt dat de zaakwaarnemer en onze keep Olij zijn gespot bij het stadion in Stilburg... Het zal toch niet he....

Laad alle berichten na dit bericht in