Wij gaan niet opzij

NAC verhoogt capaciteit van het stadion

DeWeesJr

Tijdens de wedstrijd NAC - Jong Ajax mogen er meer supporters in het stadion dan in de voorgaande drie thuiswedstrijden. Dat meldt NAC zojuist via haar kanalen. Ook is het aanschaffen van een ticket vereenvoudigd.

Vanaf volgende week vrijdag zal er in het stadion een andere indeling worden gehanteerd. Deze indeling zorgt ervoor dat er meer supporters de thuiswedstrijden van NAC kunnen komen bezichtigen. Ondanks dat Bram van Doorn afgelopen dinsdag in de podcast aangaf dat NAC ook bezig was met het eventueel toelaten van een klein groep uitsupporters wordt hier nog niks over gezegd. 

Voor de wedstrijd tegen Jong Ajax zal NAC in de ticketshop twee evenementen online gooien. Een evenement genaamd ´regulier´ en een evenement ´huishoudtickets´. Bij het evenement regulier kun je enkele tickets kopen. Hierin kun je vanaf aanstaande week ook weer kaarten kopen voor vrienden. Deze optie was de afgelopen wedstrijd niet aanwezig. 

Mocht je kaarten willen kopen samen met iemand uit hetzelfde huishouden dan dien je een kaart te kopen in het evenement huishoudtickets. Ook hierbij kan één iemand kaarten kopen voor de overige leden van het huishouden en de kaarten toewijzen aan de desbetreffende personen. 

De verkoopregeling voor de onder 13 tickets is niet veranderd.  

NAC wil haar supporters bedanken voor hun gedrag gedurende de afgelopen twee wedstrijden. Er wordt volgens de club goed omgegaan met de maatregelen. Wel benadrukt NAC dit vol te houden zodat er ook de komende wedstrijden supporters op de tribunes welkom zijn. 

Bron:
B-Side Rats, NAC
Vorig bericht
Noblejas traint mee met de groep 32 reacties
43 Reacties
180   15  
Peerke

Lees tussen de regels door dat er wordt gedacht aan uit-supporters. Vind dit onacceptabel zolang niet elke NAC supporter in de gelegenheid is om aan een kaartje te komen.

11   70  
Breda1912

Begrijp ik het goed dat in deze vrienden van gouden seizoenkaarthouders voorrang krijgen boven reguliere seizoenkaarthouders?

41   1  
DeWeesJr (BSR)

@breda1912

Nee die vrienden moeten dezelfde rechten hebben om dus ook met voorrang kaarten te bestellen.

54   3  
Per

Goed nieuws en gezien het aanzicht in andere stadions denk ik ook terecht...

Ben wel benieuwd hoeveel man extra naar binnen kan, kan iemand daar wat zinnigs over zeggen?

13   1  
Arie

Fijn dat je nu voor meerdere mensen kunt halen. Zit je in ieder geval zeker bij elkaar.

86   22  
Van "taajlaand

Dubbel gevoel hierbij....

Als supporter zeg ik "mooi, goed dat daar over wordt meegedacht".

Als 'gezond persoon', zeg ik: "waarom"?

Zéker nu de nieuwsberichten laten weten dat het virus zich als een olievlek weer aan het verspreiden is, en er steeds meer beperkingen worden opgelegt op 'risicovolle' plaatsten, en dus zéker waar mensen graag samenkomen....

Maar ben blij dat ik dit soort beslissingen niet hoef te nemen.

19   4  
Wanny

Nog een keer de ophef die er afgelopen weekend was over de supporters in de Kuip en we mogen helemaal niet meer gaan.

15   1  
NAC Vooruit!

Interessant om te weten om hoeveel extra kaarten het dan gaat bij deze nieuwe indeling!

12   12  
SjorsNAC

Goed nieuws voor de supporters! Persoonlijk zou ik zeggen wacht er nog even mee om te kijken hoe e.e.a. zich ontwikkeld. Het ging net goed en grote kans dat met meerdere mensen het weer minder goed gaat en dan zullen ze zeggen zie je wel, dan maar geen publiek.

8   14  
ElUtKanonVanDeBea

Hoelaat is de Bea open zaterdag??

8   12  
Ivo

Het blijft raar dat er geen landelijke regels zijn en 25(!) veiligheidsregio's met verschillende regels komen. Daarom gaat het nu ook mis, er is zo geen touw meer aan vast te knopen over wat er wel en niet mag, en het dan krijg je "hullie mogen het ook dus doen wij het ook" effect.

Maar goed, positief dat het wat opgetrokken wordt, ik hoop dat er dan ook ruimte komt voor een klein groepje reguliere seizoenkaarthouders om ook wedstrijden te bezoeken. Maar het zal nooit genoeg zijn om iedereen tevreden te houden.

23   5  
Tombola Breda

Dit doen ze gewoon top bij NAC. Beginnen met een veilige marge, evalueren en waar mogelijk verhogen. Veel clubs doen het naar mijn idee andersom. Hetgeen veel riskanter is.

M.b.t. uitsupporters zou ik zeker nog even pas op de plaats houden. Prima dat het wordt onderzocht. Uitpubliek bij een wedstrijd geeft inderdaad meer sfeer. Anderzijds is het thuisvoordeel wel extra versterkt op deze manier. Als NAC als enige club uitpubliek zou toestaan terwijl de eigen NAC supporters geen enkele uitwedstrijd zou mogen bezoeken heb je, hoe minimaal misschien ook, een slechtere concurrentie positie. Waarom zou je de tegenstander net dat extra stukje voordeel gunnen als je er zelf niks voor terug krijgt?

180   15  
Peerke

Lees tussen de regels door dat er wordt gedacht aan uit-supporters. Vind dit onacceptabel zolang niet elke NAC supporter in de gelegenheid is om aan een kaartje te komen.

33   4  
NAC70

Idd uitsupporters komen toch wat mij betreft pas aan de beurt als alle ssc houders de mogelijkheid hebben om de wedstrijd te kunnen bijwonen. Zou echt te zot voor woorden zijn als hier geen rekening mee wordt gehouden.

4   3  
JP

Is al bekend wanneer de kaartverkoop begint voor de wedstrijd tegen Jong Ajax?

4   2  
Tombola Breda

@IVO, dat was aanvankelijk ook mijn eerste gedachte. Maar als je nagaat dat er per regio aanzienlijke verschillen zijn dan is dat op zich wel te verklaren. Zo verschilt het per regio hoeveel bevolking spreiding er is. Maar ook spreiding en beschikbaarheid van politie, brandweer, ziekenhuizen. Openbaar vervoer mogelijkheden. Andere evenementen die zich tegelijkertijd afspelen (hoewel dat in deze tijd beperkt zal zijn). Het is dus logisch dat dit soort zaken regionaal worden gecoördineerd. En zolang de maatregelen van het stadion nog op een bescheiden A4tje passen snap ik niet wat er nu zo moeilijk aan is?

1   17  
Plastieke annemieke

Opzich goed nieuws.

Ben alleen bang dat het na Ajax al weer terug gedraaid moet worden en er dan weer mensen gaan lopen janken op nac.

Ik zou juist reguliere supporters naar evt uitwedstrijden laten gaan. Verloopt wel de compensatie voor die wedstrijd uiteraard.

12   9  
Ouwe Spionkop

Omdat er buiten vrijwel geen besmettingen plaatsvinden een logische beslissing.

2   1  
ElUtKanonVanDeBea

@JP 2 oktober staat op de site

0   2  
ElUtKanonVanDeBea

@JP denk morgen

17   3  
Scheids!

Nu hoop ik toch ook, dat we er met z’n allen voor zorgen, dat die Corona ons niet naar de klote brengt!
Volg niet hét voorbeeld van die dekzwabbers uit Rotterdam zuid, want als wij door zulke stommiteiten niet meer binnen mogen, krijgt de club het té zwaar wellicht!

0   7  
Sexy Lexy

Mag je als gouden seizoenskaarthouder een huishoud ticket kopen en je huisgenoot toevoegen, ook al heeft die een reguliere seizoenskaart? Aangezien die groepen geen afstand hoeven te houden van elkaar. (In de gouden seizoenskaart voorverkoop).

Beetje klote als ik straks een kaart voor ons bestel en ik dan zélf niet kan gaan omdat het ongeldig zou worden verklaard😜.

6   1  
DVakG

@PER

Als je naar de cijfers gaat kijken kan je er het volgende over zeggen:

NAC heeft momenteel een bezettingsgraad van van 20,2 %, omgerekend 3.843 supporters. Het grotere deel van de clubs in Nederland zitten dichter tegen de 25-30% aan. 5 tot 10% extra supporters zou dus statistisch gezien 950-1900 extra supporters zijn. Maar de indeling is natuurlijk per stadion verschillend, waardoor de bezettingsgraad altijd zou verschillen.

2   1  
Per

@DVAKG

Dank, klinkt logisch.

3   4  
Zwampie

Geldt dan ook nog steeds wanneer je na wedstrijd 1 gaat, dat je wedstrijd 2 moet wachten (Als je een gouden kaart t hebt) ?

4   12  
van Flieger

Onbegrijpelijk en ook wel schandalig. Gokken met de gezondheid van de mensen. Dan ben je een ontzettende hufter als je daar voor verantwoordelijk bent.

Verder stinkt het enorm op deze site.

3   7  
Jaap Aap

Tegendraads is toch één van de kernwaarden van NAC?
😂😂

3   3  
Leurse_rat

@JP
Morgen voor 1912, maandag voor goud, dinsdag voor goud die al naar jong psv zijn geweest, woensdag voor regulier.

Mooi dat er langzaam aan meer supporters mogen komen.

3   3  
Scheppioni

Ik vind het prima, maar hoop dat NAC dit nu niet aanhaalt, terwijl de overheid dalik anders beslist .....

24   4  
jeroen

Hoe kunnen mensen zich nog gepikeerd voelen dat ze met hun reguliere seizoenskaart achter in de rij aansluiten t.o.v. gouden seizoenskaarten. Ik heb geen gouden seizoenskaart en dus koos ik er bewust voor om de wedstrijden te missen zolang de Corona crisis duurt. Beetje vergelijkbaar met anwb dagjesmensen die met een leuke korting een weekend weg gaan en vervolgens de grootste zeikerds zijn. Voor een dubje op de eerste rij willen zitten verschrikkelijk

4   1  
naxioma

Voor zolang als het duurt. En ik vrees dat dat niet zo lang zal zijn.

2   2  
No-ad

Voor de geïnteresseerden er zullen nog 3 lege stoelen leeg zijn tussen de gevulde stoelen ipv de 5 van voorheen

2   4  
MdH

Ik ben er niet bij - nogal moeilijk om even vanuit Canada te komen haha. Goed dat er wat meer fans bij mogen - Nac zonder fans is gewoon niet het zelfde.
Maar wat ik me afvraag is, waarom niet naar NAC met mondkap op? Volgens mij hoef je je dan helemaal niet te beperken met die 20-25% bezetting?

0   1  
Lamington

Hoeveel mogen er binnen dan?

8   2  
Fritske d'n Olifant

@ Naxioma

Dankzij een stelletje eencelligen uit Broekhoven gaat jouw vrees nog eerder waarheid worden ben ik bang

2   3  
Jatoch

@Fritske d'n Olifant

Zelf zingen we ook in het stadion, dus niet helemaal eerlijk.

3   3  
f4ratje

Lekker, weer meer mensen die naar hun voetbalclub kunnen gaan.


maar alle gekheid op een stokje....

we zitten in een 2e golf van corona. besmettingen zijn hoger dan in maart. en we gaan meer toeschouwers toelaten, terwijl in maart alles dicht moest met minder besmettingen.

zit totaal geen lijn in. En dan springen er honderden vragen op in mn hoofd.

6   1  
Fritske d'n Olifant

@ Jatoch

Ik vind wel of niet zingen in een stadion met een paar honderd/duizend man op 1,5 m afstand van elkaar een heel andere discussie dan het faciliteren van een feest voor 1000 man met alcohol en een dj terwijl heel de evenementenindustrie op zijn gat ligt en voetbalclubs er alles aan doen om coronaproof wedstrijden met publiek te organiseren. En dan vindt de burgemeester van die steenpuist het raar dat mensen zich totaal niet aan de regels houden en dat er een 50 doorgesnoven idioten zich tegen de politie keren. Je hoeft bepaalde mensen maar 1 vinger te geven. Gevolg: de voetbalsupporter staat weer in een kwaad daglicht waardoor de veiligheidsregio's eerder minder dan meer man zullen toestaan in een stadion.

10   1  
Hard Gras

Laat ik vooropstellen dat voetbal zonder publiek zum kotsen is, maar na wat er gisteren in Tilburg in en afgelopen weekend in Dordt-Noord gebeurd is, moeten we echt op onze tellen passen.

Dat er dom volk onder die supporters zit van bovengenoemde clubs, dat weten we allemaal wel, maar als wij nu meer volk gaan toestaan, laten wij dat proberen een voorbeeld te zijn. Liever een paar supporters die ons cluppie steunen dan helemaal GEEN supporters.

Dus...bij deze een welgemeende oproep aan mijn mede-supporters: 'Houd het binnen de perken komende thuiswedstrijd!' Dan kunnen we onze jongens de steun geven die ze nodig hebben.

Hup NAC!

0   2  
Ben V essen

5 ton neer leggen.
Groot talent betaald zijn eigen terug over een paar jaar regeren is voor uit zien

3   2  
YLLWBLCK

@ fritske en hard gras

Schattig, dat vingertje wijzen. Natuurlijk... in Breda zou dat niet gebeuren want dat kan alleen bij de zusjes. Schei toch uit. Ook in 013 missen ze het om achter de club te kunnen staan. Niet dat dit goed was, erg fout zelfs, maar als onze burgemeester het voor ons zou faciliteren zouden we het ook doen. Natuurlijk wel zonder jullie 2 want jullie hebben meer dan 1 hersencel en zijn fatsoenlijke mannekes. Zeikerds.

0   0  
Dutchbird

5 stoeltjes meer is ook meer, graag vermelden hoeveel meer.

2   2  
Fritske d'n Olifant

@ yllwblck

Inderdaad zou ik in deze tijd niet snel mezelf op een plein achter een scherm begeven met 999 anderen als NAC zich in de situatie van Willem II zou begeven. Hoe zeer ik ook supporter ben en ook NAC mis en weet hoe speciaal Europees voetbal is. Daarmee voel ik me helemaal niets beter of meer dan een ander. Ik gun ook iedereen zijn of haar feestje. Maar het is gewoon niet handig en verstandig om te doen wat gisterenavond gefaciliteerd door hun gemeente in Tilburg gebeurde. Dat dit fout zou aflopen kon je van tevoren al verwachten. Dit straalt af op de hele voetballerij en voetbalsupporters van andere clubs zoals jij en ik zijn straks de dupe. Het is voor iedereen een k#ttijd. Ik wil gewoon naar NAC kunnen blijven gaan en dat wil ik me niet afpakken door een paar leeghoofden en een burgemeester met slappe knieën. We gaan het zien hoe zich dit verder ontwikkeld.

2   1  
YLLWBLCK

Natuurlijk hoort dat niet plaats te vinden. Maar gelijk weer dat neerbuigende over Broekhoven en eencelligen. Corona is een maatschappelijk probleem en heeft ff net niks te maken met of je in 013 of 076 woont. Grow up...
Enne... als NAC weer eens over een paar jaren een Europese wedstrijd ZOU spelen, zijn wij ook niet meer te houden, en zeker niet als de Burgemeester himself groene lichtjes plaatst dus niet allemaal dat heilige boontje gezeur. Trust me... qua stad, inwoners, inkomen, opleiding, achtergrond zijn beide steden gewoon gelijk aan elkaar en heeft voor een Tilburger Breda niets om van jaloers te worden en andersom ook niet.

Laad alle berichten na dit bericht in