Wij gaan niet opzij

‘NAC weigert Haye voor een appel en een ei te laten gaan’

Italo

Het is zeker geen uitgemaakte zaak dat NAC-middenvelder Thom Haye overstapt naar SC Heerenveen. NAC weigert vooralsnog mee te werken en heeft de Friese biedingen resoluut afgeslagen.

Naar verluidt heeft SC Heerenveen inmiddels twee keer een bod gedaan op Haye. Beide biedingen zijn door NAC afgeslagen. BN DeStem weet daarbij te melden dat NAC geen tegenbod of indicatie heeft gegeven aan SC Heerenveen. Van echte onderhandelingen is dan ook geen sprake.

Volgens het twitteraccount SecondSCH, dicht op het Friese vuur, verkent SC Heerenveen inmiddels ook andere opties. Tegelijkertijd schermt NAC met belangstelling van clubs als FC Utrecht en FC Groningen. Het transferspel is op de wagen.

De situatie maakt dat Ferry de Haan, technisch manager van SC Heerenveen, niet verwacht dat er spoedig een akkoord ligt. Tegenover BN DeStem zegt hij: “Op dit moment verwacht ik geen witte rook, omdat we niet ergens zijn dat we dicht bij een akkoord komen. Verder kan ik er niks over zeggen. Dat vind ik niet sjiek.”

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem, SecondSCH
Vorig bericht
Bannis kan morgen debuteren voor NAC 17 reacties
Volgend bericht
Ex-NAC: Dragi Gudelj naar Cordoba C.F. 4 reacties
Terug naar overzicht
39 Reacties
130   2  
Ed

Poot stijf houden. Rap met de overname en een beter contract voor Haye.
Heerenveen wil waarschijnlijk voor een habbekrats Haye. Flikker op... net 6 miljoen gebeurd voor Veerman. Lappen jullie ook maar eens.

63   3  
Wanny

Een transfer sowieso niet doen voor die belangrijke bekerwedstrijd. Als we die winnen betekent dat weer extra inkomsten. Zonder Haye wordt dat een stuk moeilijker. Dus dan gooi je eigenlijk een stuk van de transfersom alweer weg.

130   2  
Ed

Poot stijf houden. Rap met de overname en een beter contract voor Haye.
Heerenveen wil waarschijnlijk voor een habbekrats Haye. Flikker op... net 6 miljoen gebeurd voor Veerman. Lappen jullie ook maar eens.

30   5  
ECG

Zoals al eerder gezegd blijft Haye gewoon en gaat hij net als Bannis belangrijk worden in de tweede seizoenshelft.In de zomer gaat hij een fortuin opleveren.

10   0  
Tante Annie

Erg positief als hij blijft. Maar hoe korterhet contract, hoe lager een mogelijke transfersom. Alhoewel een halfhaar met Haye eventueel ook meer op kan leveren dan een transferson

7   2  
Ouwe Spionkop

Heerenveen blijft het toch volhouden:
Ferry de Haan: ‘Wij willen hem graag halen, terwijl zij hem het liefste zien blijven. Alles verloopt in goede harmonie, we weten hoever wij voor hem kunnen en willen gaan.’

30   1  
NB.VOS

Helaas staan wij op dit moment niet waar wij willen staan. Begin van het seizoen zeiden de meeste 'dit zal een tussenjaar zijn'

Nu blijkt dat we het inderdaad lastig hebben maar NAC blijft een grote club!
We spelen vrijdag tegen de nummer 1 op dit moment!

Ik hoop dat er vrijdag toch iets ondernomen word om de spelers en met name Haye te laten zien wat deze club zo mooi maakt door de supporters??

We moeten ze een positieve boost geven!!

11   14  
Des NAC's

Ik weet niet wat ik erger vindt... een 2e seizoenshelft zonder Haye of een 2e seizoenshelft met een geknakte Haye. Het seizoen is toch al verloren en ik gun deze klasbak wel wat....

19   2  
RaraNAC

Heerenveen schijnt helemaal niet zoveel geld te hebben ondanks die 6 miljoen voor Veerman.

En wat maakt die paar ton eigenlijk uit als er toch een partij komt die er geld in moet pompen. Als die 5ton dan nog het verschil moet maken dan is die partij ook niet krachtig genoeg om ons snel naar de eredivisie te loodsen…

Laten we hem dan maar behouden en hopen op een “Dessers” scenario: 3goede potten en promoveren. Dit acht ik namelijk zonder Haye kansloos.

12   0  
Oosterhout

@N.B Vos ben het met je eens staan twee belangrijke wedstrijden op het programma , eerst de nummer 1 en dan de belangrijke bekerwedstrijd .

Corona regels zullen wel blijven helaas , dus moeten we iedereen laten zien dat wij er NOG zijn en dat wij de club zijn waar ze graag voor willen spelen !

11   3  
samson

Als Manders slim is , biedt hij Haye ook aan bij Engelse first division clubs. Die lachen om dit soort bedragen. Wil niet zeggen dat ie daarheen moet maar dan heb je wel een bod je achterzak.

Kan me niet voorstellen dat op een videootje met vrije trappen van Thom geen clubs aanslaan.

5   0  
Tante Annie

Vergeet de cross passes niet

10   1  
Willem 4,5

@samson. Manders is niet slim, Manders is sluw!

2   0  
samson

@Willem, nog weinig van gemerkt maar hij heeft de kans bij deze transfer om weer iets goed te maken van alle fails de laatste jaren. Hij blijft nog wel even in de min staan.

20   0  
Grote Trainer

Eindelijk wordt een bepalende speler niet voor een appel en ei verkocht, klasse. Poot stijf houden, en hem hier nog even een half jaar het mannetje laten zijn, en dan kijken wat er deze zomer gaat gebeuren.

5   22  
Zwaanswijk

Ik wil niet negatief zijn maar…..
Feyenoord biedt 1.5 miljoen op bazoer dan verwacht ik dat Haye echt maar een paar ton gaat opleveren. Ik sluit me dus aan bij Chris W.M

6   0  
Bammes

Tis toch al een klote seizoen. Dus poot stijf houden en niet zomaar laten gaan.
Op naar 2022/2023 . pff

18   0  
Jkx05

@ Zwaanswijk
Bazoer heeft nog maar een contract voor een half jaar. Kan dus zelfs transfervrij aangetrokken worden, maar dan sluit hij pas in de zomer aan bij Feyenoord. Dus 1,5mil is veel geld.

In andere woorden, totaal niet te vergelijken met de situatie van Haye.

3   9  
Youssef

@JKX05

Eens; nu 1,5 milj; of over 6 maanden gratis 🥳

13   0  
Bredafun

Geef Haye gewoon n mooi contract zodat ie blijft!

14   0  
fvf6

NAC moet het onderste uit de kan halen En dat Haye voor weinig naar NAC is gekomen heeft daar niets mee te maken , gewoon het spel hard spelen . En niet omdat we Haye een mooie transfer gunnen voor een appel en een ei laten gaan NAC moet zich opstellen zoals eindhoven dat deed de Rooij iedere keer het bedrag verhogen . NAC heeft in deze zaak niets te verliezen , laat de andere maar zweten.

11   3  
H.V.M.

Dat de gewilde Haye zodadelijk, of richting de zomer vertrekt is zeker.
Maar de verguisde Manders kan zijn falende beleid eindelijk eens een positief duwtje geven, door de sympathieke Haye in ieder geval voor de hoofdprijs te verkopen.
Tom heeft destijds met zijn volle verstand zijn krabbel onder het nieuwe contract geklad.
NAC zit te springen om eindelijk weer eens een goed gevulde zak met keiharde euro's binnen te slepen.
Poot dus maximaal stijf houden.
Of het geld daarna alsnog weer goed besteed gaat worden blijft natuurlijk weer de volgende vraag.

13   1  
Baosje

in 1993 promoveerden NAC en Heerenveen samen vanuit de eerste divisie naar de eredivisie

VI besteede destijds een artikel van deze 2 clubs n.a.v. die toenmalige promotie

moraal van het verhaal was , dat men NAC destijds als een "sleeping giant "zag en Heerenveen een beduiden mindere rol toebedacht ....

wat een schril contrast met de werkelijkheid ...
Heerenveen uitgegroeid tot een echt voetbalbolwerk, waar het ene na het andere top talent opgroeide en met bakken vol winst weer werd verkocht ..
het geld werd erg goed beheert , het stadion uitgebouwd tot wat het nu is , en sinds 1993 zijn ze niet meer weg te denken uit het Nederlandse voetbal

men mag soms best met enige jaloezie naar de friese pumpebleden kijkenen NAC .... ach die prutsen en prullen al sinds 1987 vrolijk verder... als het maar gezellig is , waar lullen we dan verder over

in 30 jaar zijn we op een enkele uitschieter na geen ene drol opgeschoten , en zie waar we nu wederom staan

NAC kennende , zullen ze Haye wel laten gaan zodra Heerenveen +/- 5 ton op tafel leggen.....en zo prutsen we lekker verder.....

iemand nog een worstenbroodje ???


11   15  
Chris W.M.

Wat is toch die behoefte om telkens maar weer, keer op keer, terug te grijpen naar 'vroeger'.

Helpt dat iets aan de huidige situatie? Neen. We zijn de nummer 9 uit de KKD, met op korte termijn geen zicht op verbetering. Eerst zal de club verkocht worden voordat we vooruit kunnen kijken.

Mijmeren over hoe het in het verleden was, en welke spelers we toen aan konden trekken, daar schieten we dus helemaal niets mee op.

12   0  
Mmm

Haye moet gewoon blijven!!!

12   4  
Tip

Voor ons is het beste als Haye blijft. Als Haye vertrekt dan moet NAC uiteraard zoveel mogelijk zien te vervangen. Maar van dat geld zien wij helaas niets terug op het veld. Dat verdampt binnen de organisatie aan allerlei rekeningen.
De algehele situatie verbetert pas als de overname een feit is.
@Chris. Terug kijken op het verleden en het mooier maken doen mensen altijd. Is ook geen probleem hooguit soms vermoeiend. Zeker bij voetbalclubs. Gelukkig heeft NAC een pracht museum.

4   0  
Nacbreda1989

Klasse, eindelijk is een keer onderhandelen, ipv (gratis).

Hopen dat het bij Haye niet teveel in z'n kopie gaat zitten, deze situatie. En zich gewoon volledig op nac kan concentreren. Tegen Eindhoven was hij ook wat(afwezig)..

6   6  
scheppioni

Prima Manders !
Ik blijf erbij, gewoon twee miljoen ........
Niet intrappen na de wijze info van Cambuurfan, die friezen proberen te zeikerig een slaatje te slaan, net wat Bredafun typt is ook nog zeker het proberen waard !
Een paar ton voor zo'n voetballer als Haye met een nog anderhalf jaar contract blijft belachelijk !
Wat Baosje typt is het verschil waarom de friezen wel een constante eredivisie club is, zij doen geen gekke dingen en halen echt het onderste uit de kan en scouten in de jaren '90 ook wel heel goed natuurlijk !

4   7  
[email protected]©

Haye is in de vorm van zijn leven. Volgens mij moet je verkopen, op het moment dat de winst maximaal is. Misschien is er wel geen beter moment dan nu, mits de juiste prijs natuurlijk.

15   1  
Tonn

Met Haye nog een kleine kans op de na-competitie en een leuke bekerpot. Waarom toegeven aan Heereveen? Na de overname kan Haye zich verder ontwikkelen in Breda. We krijgen al geen wedstrijden voor onze seizoenskaart en dan ook nog de topspeler laten gaan omdat Heereveen en Haye en de Stem dat bekokstoven. De wereld op zijn kop. Binnen 2 jaar streven wij Heereveen voorbij, maar niet als we nu toegeven. Waar is de Bredase trots gebleven?

4   9  
Toontje

Manders is duidelijk weer aan het overvragen. Dit duurt nog wat jaartjes en dan gaat ook hij gratis weg.

Wij zijn gauw geneigd te denken dat iemand heel veel waard is.

En hij moet niet denken die Friezen hebben net 6 miljoen binnen, die betalen toch wel.

In de zomer ook al Haye geblokkeerd om naar Sparta te gaan als hij dit nu weer flikt dan is de motivatie bij Haye straks ook weg om nog hard voor NAC te strijden zeker omdat dit seizoen toch al verloren is.

5   1  
gjoewie

Voor een keer eens met Schep. Gewoon twee miljoen vragen, kijken wie er hapt.
Hallo, we hebben nog geen twee seizoenen geleden Jean Paul van Hecke verkocht voor 3,2 miljoen.
Dan is 2 miljoen voor Haye toch een schappelijke prijs? Hij heeft nog een contract voor 1,5 jaar en geen gelimiteerde transfersom.
Dus mag Manders op zijn strepen staan. En dat is maar goed ook. Van mij hoeft Haye namelijk helemaal niet weg. Ik vind hem een speler die goed past bij NAC.

Heerenveen hoeven we ook niet te vriend te houden. Eerst bieden ze een appel en een ei. Nu bieden ze twee appels en een ei. Laat Manders nou niet van appels houden...
Minstens drie bananen en een ei.

Overigens hebben we grote kans om nog een ronde verder te komen in de beker!
Bij de Prins Hendrik en Ende Desespereert Niet Combinatie uit Zwolle hebben ze veel Corona-gevallen, waardoor het duel met de Stillempjes voor de competitie mogelijk uitgesteld wordt.
Dan bestaat de kans dat ze met een tweede elftal naar Breda komen.

En wie weet, mogen we na morgen (na morgen...) weer met zijn allen naar het stadion!

5   4  
Bas2

Zal we duimpjes omlaag krijgen , maar het is wel ontzettend dubbel!!!

Nu gaat Manders ‘zogenaamd’ aan onze club denken inzake Haye!
Waar hij eerst het grote geld gewetenloos doorsluisde naar zijn Haagse voetbalvriendjes.
Maar om ons nu te please, gaat Mandersje stoer doen en werkt hij openlijk een transfer tegen van een jongen die zonder kosten bij nac is binnengekomen

3   3  
@Bas2

Het is idd dubbel

Manders schuilt zich opeens achter RvC en aandeelhouders. Haye wordt zijn laatste carrierekans ontnomen door egotripper Mattijsje

We praten hier wel over een middenvelder van de nummer 9 van de KKD hoor, die 27 jaar is...
Had ie eerder aan ons moeten denken toen hij tonnen weggaf aan Steijn, Immers, Malone

2   3  
Twannie

Let op: je houdt nu een gefrustreerde Haye over, die in de zomer hooguit 2 ton waard is

3   0  
gjoewie

Baosje > Nou, dat is dit niet (meer) zo hoor! Heerenveen had een geweldige tijd toen ze Sulejmani (wie kent hem nog?) zelf voor amper 3 ton hadden binnengehaald en binnen korte tijd voor 17,5 miljoen aan 020 verkochten.
Ze hebben toen de hele organisatie geupgraded (dat woord bestond in die tijd nog niet eens). Maar de aansluiting met de traditionele top 3 volgde niet. Heerenveen bleef (en is nog steeds) een modale middenmotor.
Ze hadden specialisten van alle pluimage binnengehaald, specialistische trainers waarvan het effect nog nooit is aangetoond (teambuildingscoach, enzovoorts).
Het duurde niet lang of het geld dat ze voor Sulejmani kregen was op en de specialisten werden een voor een weer naar buiten gebonjourd.
Het enige goede wat ze uit die tijd overgehouden hebben is het scoutingssysteem met een enorm breed netwerk in Scandinavie. Maar ja, Heerenveen ligt al in die buurt, dus dat is vrij logisch.

3   0  
Nonkel Frans

Zoooo kik um doen manneke manders......
Dit wordt zijn finest moment mensen. Hij onderhandelt strak en maakt zichzelf straks onsterfelijk met een geweldige deal 🤣

NOT.

Thom houd je kop erbij en laat je niet voor zijn karretje spannen. Manders gaat of
1. voor t grote geld zodat hij zijn enorme gezichtsverlies wil beperken bij vertrek
2. of hij sleept er iets uit wat NAC niet helpt om ons een hak te zetten.

Thom houd je kop erbij en laat je niet voor zijn karretje spannen. Denk aan jezelf, dan aan ons, dan aan je medespelers en dan pas gekemaal achteraan aan manders.

Thom bel Lokhoff!

3   0  
Badeend

Er maar even vanuitgaande dat "onderhandelen over uitgaande transfers" onder "op de winkel passen" valt, is het te hopen dat Manders heeft opgelet toen Eindhoven hem uitkneep of heeft geleerd hoe Van den Abbeelen clubs tegen elkaar wist uit te spelen. Die laatste kon erg weinig voor elkaar krijgen op voetbaltechnisch en organisatorisch gebied, maar de transfer van Van Hecke (2,25 - geen 3,2 miljoen) kreeg hij netjes op de rit.

Heerenveen is trouwens al jaren aan het imploderen, die spelen binnen een paar jaar ook weer eens eerste divisie hoor.

2   0  
Badeend

Het is vooral de vraag wanneer de tekst "Haye is altijd loyaal geweest en NAC is een nette club" gaat komen, gevolgd door "wij doen nooit uitspraken over transfersommen".

3   0  
Oosterhout076

@Chris W.M.
Juist in deze tijd door gebrek aan perspectief wordt met weemoed terug gekeken naar vroeger. De toekomst is niet duidelijk, het verleden wel.

Laad alle berichten na dit bericht in