Wij gaan niet opzij

Noblejas sluit weer aan bij selectie

Italo

Javier Noblejas traint weer mee met de groep. Tijdens de open training vandaag in het Rat Verlegh Stadion draaide de linksback volledig mee en hij oogt fit, meldt BN DeStem.

Goed nieuws dus voor trainer Ruud Brood, die eerder al aangaf fan te zijn van de Spanjaard. De trainer kan, mits Noblejas vrijdag direct weer inzetbaar is, weer achter de puzzeltafel plaatsnemen. Hij heeft achterin namelijk wat te kiezen nu ook Colin Rösler een steeds meer gewaardeerde kracht wordt in de achterhoede.

Door de langdurige absentie van Monsalve heeft Brood nog nauwelijks met zijn favoriete verdedigingslinie kunnen spelen. Afwisselend mochten Schouten, Mashart en Rösler opdraven om de gaten te vullen.

Sinds zijn beresterke tweede helft tegen De Graafschap werd Noblejas enkel nog als linksachter gebruikt. Het ligt ook in de lijn der verwachtingen dat de Spanjaard op die positie zijn rentree zal maken, deze of volgende week.

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Volgend bericht
BSRecap: Speelronde 13 4 reacties
Terug naar overzicht
22 Reacties
61   8  
ITALO (BSR)

@Kapotgeschrokken

Ik heb mijn woorden zorgvuldig gekozen en mede jullie beoordeling in Man of the Match meegenomen. En let wel: 'Een steeds meer gewaardeerde kracht' is iets anders dan 'een gewaardeerde' kracht.

24   6  
NaccieNAC

Deze man is zeker een belangrijk voor het basisteam. Zowel op de flanken als centraal een goede speler voor dit NAC! Goed dat die weer terug is.

36   8  
7Hills

De combinatie Rösler - Noblejas is sterker en beter dan de combinatie Noblejas - Mashart. Dus per saldo, als Noblejas inderdaad weer fit is, ga je er met zijn terugkeer op vooruit.

Goed ook om te zien dat Bohui gewoon voluit mee kan trainen, kunnen wel een wat ander type speler voorin gebruiken.

13   85  
Kapotgeschrokken

Weer geen bericht over Nacho. Ze houden hun kaken stijf op elkaar. Bijna 2 maanden out nu al.

Rosler een gewaardeerde kracht ? Echt jongens ?

61   8  
ITALO (BSR)

@Kapotgeschrokken

Ik heb mijn woorden zorgvuldig gekozen en mede jullie beoordeling in Man of the Match meegenomen. En let wel: 'Een steeds meer gewaardeerde kracht' is iets anders dan 'een gewaardeerde' kracht.

7   21  
Hotseknots

Waarom geen enkel teken van leven over Nacho, die kunnen we echt heel goed gebruiken achterin @bsiderats stel de vraag eens aan RB donderdag?

24   6  
Buuze

Heeft de radio stilte omtrent Nacho ook niet te maken met de privacywetgeving?

18   4  
Nacfan

@kapotgeschrokken

Monsalve ligt er nog tot het eind van deze maand eruit. Heeft een aantal wedstrijden met een scheurtje in zijn knie gespeeld. Ik spreek uit betrouwbare bronnen, omdat ik hem zelf heb gesproken.

En ja Rosler is nu wel een vaste kracht als je verder niks anders hebt. Noblejas speelt op linksback heel goed, dus heb je geen andere optie. Ja, dan zeggen mensen van Hecke, maar die is voor mij ook nog te min helaas

13   12  
ome cor

Rösler is 19 jaar, heeft erg veel talent en mogelijkheden.
Wanneer zo'n jongen in een goed draaiend ajax speelt zal hij die talenten sneller kunnen ontwikkelen door dat hij met betere spelers om hem heen speelt en gedragen wordt door het team-niveau.

Bij NAC, in de eerste divisie, met nog meer plastic voetbalvelden dan in de eredivisie en met vaak hotsenknots voetbal is het net even wat moeilijker om op het niveau te komen als jong gastje.
Een prima techniek is niet eens per se een voordeel op sommige ondergrond of tegen sommige lompe tegenstanders.
Als deze jongen boven komt drijven in de eredivisie of in een andere Europese hoogste afdeling dan heeft hij er harder voor moeten werken dan talentjes uit het warme ajaxbad die het allemaal wat makkelijker cadeau krijgen.

Rösler voetbalt niet als een ervaren verdediger van 30, maar heeft wel mogelijkheden.
En als Monsalve weer helemaal fit is, dan is hij weer gewoon 2e keuze, maar laat hem zich nu lekker ontwikkelen. Komt goed !

13   26  
ratkopf

"nu ook Colin Rösler een steeds meer gewaardeerde kracht wordt in de achterhoede" sorry maar dit heb ik echt totaal niet meegekregen dit seizoen.

11   7  
Nr. 20

Geef Rosler de kans. Is echt geen verkeerde en komt er steeds beter in. Ik ben van mening dat NAC hier nog veel plezier aan kan hebben. Een verdediging met noblesse, rosler, Rivera, monslalve heeft mijn voorkeur. Dan staat er mi een prima verdediging. Al moet ik zeggen dat de laatste wedstrijden op rechts van Anholt het ook prima doet!

5   3  
Nr.20

Bedoel noblejas, riera, rosler en monsalve. Fijn die woordenboek functie....

11   6  
Buurman

Met Monsalve, Riera , Rosler en Noblejas heeft NAC voor keuken begrippen een sterke achterhoede. Valt er 1 weg dan wordt het gelijk moeilijker. Al is Rosler nog wel inwisselbaar voor van Hecke. Ik verwacht echter dat Rosler steeds meer op toeren komt als Brood hem laat staan. In het midden en voor zijn meer problemen. Moet er niet aan denken dat we vrijdag weer punten verspelen. Dan komen we op 12 of 13 verliespunten uit de laatste 5 competitie wedstrijden.

7   2  
TvB

Noblejas terug scheelt een slok op een borrel. Tegen gae moest er geschoven worden door zijn afwezigheid wat niet ten goede kwam van het spel. Tegen Almere wat ook een voetballende ploeg is moeten ze het laten zien dan. Ik ga eigenlijk wel uit van winst vrijdag!

4   3  
Chie

@buurman
Wie staat in jouw verdediging dan rechtsback?

10   4  
Buurman

Beste Chie. Monsalve rechts. Noblejas links. Riera en Rosler centrum. Moet kunnen denk ik. Overigens ben ik niet iemand die veel discussie voert over opstellingen. Ik ga er vanuit dat de hoofdtrainer die alle diploma's heeft en dagelijks met die gasten werkt het een stuk beter weet. Maar bovengenoemde voetballers zijn voor de keuken ( en mogelijk ook de ere) prima spelers, dat weet ik zeker.

3   7  
Linie

Als het herstel van Monsalve te lang duurt, dan kan hij nogal snel in een dipje terechtkomen schijnt....

2   1  
Ivo

Fijn, Noblejas is een van onze beste spelers. Op de linksbackpositie kan hij ook opbouwend een belangrijke bijdrage leveren. Dat is hard nodig, want we creëren veel te weinig kansen.

6   0  
Ivo

@Bsiderats

Herhaald verzoek: wanneer krijgen we meer info over Anouar Kali.
Onze duurste speler (qua salaris) is verhuurd aan Virton, speelt daar niet en zit zelfs niet eens op de bank. Nog niet één wedstrijd.

Ik vraag me hardop af of Kali wel bij Virton traint of alleen op papier daar in de selectie zit. Zodat NAC even van het "gezeur" af is.

Kali heeft een doorlopend contract tot en met zomer 2021. Zonder speeltijd wordt zijn marktwaarde nul. En zitten we er straks nog een seizoen aan vast.

Misschien is dit een ongemakkelijk onderwerp om aan de directie voor te leggen. Maar dan nog: geen commentaar is ook commentaar.

0   0  
sjef de gevulde koek

Ik vond rosler de laatste keer een prima indruk achter laten met een goeie inspeel paas. Beetje onzeker nog maar ik zie er zeker toekomst in. het totale beeld van vorig jaar en het wanbeleid is maar 1 woord voor en dat is KALI. Dat hij daar niet speelt zal wel gewoon aan hem zelf liggen totaal geen instelling die jongen en zullen ze ook daar enorm spijt hebben.

2   0  
Buurman

Goed gezien Sjef de gevulde koek. In aanleg heeft Rosler veruit de beste voortzetting. Dilemma is nog zijn onzekerheid en bijbehorende zenuwen. Gewoon speelminuten maken.

2   0  
Buurman

tsja Kali. Bij Virton gaan ballen wees natuurlijk er al op dat het allemaal niet goed zit. In aanleg kan Kali prima voetballen. En trainer Brood had hij in principe ook niet tegen. Probleem zit vermoed ik dus veel dieper dan wij hoeven te weten ! Ik vind het jammer dat iemand zijn talent zo aan het verspillen is. Nu hopen op een driepunter morgen.

1   0  
Chie

@buurman
Lijkt me een goed experiment. Ik dacht dat Monsalve stijf een centrum verdediger was, maar we hebben nog niet zo veel van hem gezien, dus wellicht multi inzetbaar. Ik vind van Anholt wel redelijk, maar wisselvallig.

Laad alle berichten na dit bericht in