Overal waar we komen

Nouwens Transport stopt als broek- en bussponsor

Das Phantom

Nouwens Transport is vanaf komend seizoen niet langer de broek- en bussponsor van NAC. Dat zegt eigenaar Dennis Nouwens in gesprek met BN DeStem. Reden voor het stoppen is de huidige situatie van de club.

Nouwens zegt al veertig jaar supporter te zijn van de club, maar hij kan het nu niet meer verantwoorden aan zichzelf om tienduizenden euro's te investeren in NAC. Zowel het interview van Hyballa als de machtspelletjes die binnen de club spelen noemt Nouwens als druppels die de emmer deed overlopen. 

"Op dit moment heb ik geen vertrouwen in de toekomst en heb ik er mijn buik vol van. Dat hoor ik van meer sponsoren. Die zeggen: Als ik mijn bedrijf zo leidt, ga ik binnen drie weken naar de kloten", aldus Nouwens. 

Nouwens zegt ook te stoppen met reclame op de led-boarding. "Voor nu ben ik er helemaal klaar mee. Ik houd het bij vier stoelen in de NOAD-box." 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
109 Reacties
386    
Baosje

@johnny 1912

besef je wel goed wat je schrijft ? of zijn je hersencellen ergens door aangetast ....

mensen zoals Dennis Nouwens steken tienduizenden ( tel je even mee ... dat is iets met minimaal 4 nulletjes achter het eerste cijfer én voor de komma ... kan je het nog volgen, of is dit al hogere wiskunde voor je ?) in hun hobby en liefde .. de club NAC ...

en nu deze mensen inzien dat het trekken is aan een dood paard , besluit hij om zijn duurverdiende centen niet meer klakkeloos aan NAC te geven, omdaat daar al 20 jaren lang geen enkel beleid en visie te bespeuren is !!
zonder dit soort sponsoren ...was er al jarenlang geen NAC meer geweest ...

nee, dan kom jij met zo'n reactie ?
ga je ergens kapot zitten schamen joh ... mafketel..
kom je aanzetten met termen als nepsupporter en goedkoop willen scoren..

dwaas !

64    
Toontje

Er volgen er nog veel meer....en dat is logisch ....je goit je geld in een bodemloze put. Er wordt niet mee gedaan behalve afkoopsommen en begrotingsgaten dichten.
Maar een fatsoenlijke selectie ervan samenstellen ho maar...!!

Het houdt een keer op en dat moment is nu voor velen.

61    
Bredafun

Langzaam maar zeker brokkelt NAC helaas steeds verder af......

38    
Beest

Ik heb natuurlijk makkelijk praten , Ik steek enkele honderden euro s in nac tegen over de 10 duizenden van sponsors.

Maar als iedereen zo gaat denken is dit het laatste jaar dat we naar nac kunnen.

Zou Manders al spijt hebben?

-571    
Johnny1912

Opzouten dan, ondanks dat het er nu zo met onze club aan toe gaat is dit alsnog niet de oplossing en wordt het alleen maar erger.

Dit bedrijf verdient het niet op ons tenue te staan, die Nouwens zijn we liever kwijt dan rijk.

Nepsupporter en dan een beetje zo populair willen doen en puntjes scoren.

30    
Beest

Wat bij mij dan opspeelt is:

Zou het iets te maken hebben over het afgewezen aanbod bij de aandeelhouders?

In dat geval mag nouwens niet praten over vriedjespolitiek natuurlijk.

Maar dat is als

18    
Pizzabakker

Op zich begrijpelijk dat het vertrouwen, dat er iets fatsoenlijks met de centen wordt gedaan, langzaamaan verdwijnt. Dat dit op dit moment gebeurt zal ook wel iets met een dubbele agenda te maken hebben. Kan me zo voorstellen dat er flink wat geld verdampt is de afgelopen maanden en dat je als bedrijf liever in eigen lijfsbehoud investeert dan in een ogenschijnlijk bodemloze put!

386    
Baosje

@johnny 1912

besef je wel goed wat je schrijft ? of zijn je hersencellen ergens door aangetast ....

mensen zoals Dennis Nouwens steken tienduizenden ( tel je even mee ... dat is iets met minimaal 4 nulletjes achter het eerste cijfer én voor de komma ... kan je het nog volgen, of is dit al hogere wiskunde voor je ?) in hun hobby en liefde .. de club NAC ...

en nu deze mensen inzien dat het trekken is aan een dood paard , besluit hij om zijn duurverdiende centen niet meer klakkeloos aan NAC te geven, omdaat daar al 20 jaren lang geen enkel beleid en visie te bespeuren is !!
zonder dit soort sponsoren ...was er al jarenlang geen NAC meer geweest ...

nee, dan kom jij met zo'n reactie ?
ga je ergens kapot zitten schamen joh ... mafketel..
kom je aanzetten met termen als nepsupporter en goedkoop willen scoren..

dwaas !

28    
since1912

Laat ik vooropstellen dat het een begrijpelijke keuze is. Je ziet je Sponsorgeld gewoon letterlijk verdampen door de ene na de andere stommiteit en bestuurlijk falen. Het is een keer genoeg.

17    
Beest

Pizza

Zou inderdaad ook kunnen meespelen.

De aandeelhouders zijn aan zet.

Verder moeten wij iedereen dankbaar zijn dat we straks nog naar nac kunnen .

Hup nouwens, hup sponsors en hup nac

23    
Ed

Zouden ze bij de rvc eens een keer wakker worden na de interviews met Dennis Nouwens, John Karelse en Jeroen Blijlevens? Want in deze 3 interviews wordt de spijker op de kop geslagen. Want als het zo doorgaat, gaat NAC het niet overleven. Er moeten nu serieuze bestuurders op gaan staan met een echt NAC-hart en die zouden de toko moeten gaan runnen. Ook Dennis Nouwens zou hier een rol in kunnen spelen.

-13    
Rom

Lees nu in de vorige rubriek mijn bericht eens. Kun je over 2 jaar zeggen; ' de gek " !! Neem het, of laat het. Met het ontslag van Peter is een cruciale fout gemaakt.

34    
De Bolle Damen

Dennis bedankt voor de fijne sponsoring. NAC “ zal nooit verloren gaan” ook niet zonder jouw financiële bijdrage. Het valt niet altijd mee supporter van deze sleeping gigant te zijn. En als sponsor valt het ook niet altijd mee
En verder nu. Op naar een nieuwe mooie tijd met nieuwe trainer , td , ad en sponsors. Hup NAC!

23    
Ratjeduneerste

Ja heren aandeelhouders, blijven jullie je verstoppen in je vertrekjes in het buitenland of ga je nu eens ballen tonen en investeer je wat geld om de gedane schade enigszins recht te trekken voor jezelf.
Of zijn jullie eindelijk zo verstandig om je verlies te nemen en je speeltje voor weinig geld af te staan aan investeerders met hart voor de club ?

Van belang is nu dat er snel wordt doorgepakt en nog belangrijker, een duidelijk beleidsplan op tafel gaat komen. Een bepaalde weg inslaan is makkelijk als er van afgeweken kan worden. Met een duidelijk beleidsplan ga je één kant op en zijn er geen afslagen meer die genomen kunnen worden.

Dus heer Manders, hopelijk deze week een nieuwe trainer, vervolgens richten op aanstelling van een TD en alle neuze dezelfde kant op. Zwart op wit communiceren met alle stakeholders en met een gestructureerd plan komen, anders zal Nouwens niet de laatste sponsor zijn die afhaakt en veel geld zal inhouden.

Ik geef Dennis overigens groot gelijk.

-138    
Atleet

Moet dat nu echt in de krant.... wel ruig zeg

Zegt genoeg over deze sponsor man man

8    
Real Robert

Dit gaat toch wel om serieus geld!
Met deze eigenaars ga als serieuze ondernemer je geld toch niet verder in het putje gooien?
Als bedrijf krijg je ook bepaald geen positieve exposure bij een club als NAC.
Langzamerhand voelen alleen nog pillenslikkers en snuivers als Johnniy1912 zich happy bij NAC.
10.000 kaarthouders worden gewoon weer voor de gek gehouden.

-30    
Johnny1912

Baosje,

Stel je niet zo aan kerel. Nu weglopen en de club in de kou laten staan is precies het verkeerde moment. Iedereen die loopt te schreeuwen dat Hybala wegsturen een foute keuze is heeft totaal geen benul van zaken.

Manders is ingestapt op een moment dat het poppenkast is, omdat er twee kerels een conflict hebben. Nou Hybala heeft iets gedaan waar in ieder bedrijf ontslag op staat, zowel interne informatie lekken als een collega openlijk afmaken en daarmee proberen de supporters achter zich te krijgen. En TvdA is totaal onbekwaam dus die heeft hij er ook uitgezet. Dit is het enige juiste wat hij kon doen, en nu aan hem de kans om een goede organisatie weg te zetten met voetbalverstand. Op het moment dat het nu weer fout gaan snap ik het, maar wij staan nu voor een kans om het organisatorisch is goed in te vullen. Wacht eerst af met wie hij gaat komen voordat je opstapt, dit is allemaal nog puinhoop van die een jaar geleden is weggezet met de keuzes voor Eisinga en TvdA, en 2 trainers zijn daar indirect de dupe van geworden. Maar op hun daden staat gewoon ontslag, punt uit.

11    
Tjet

Jammer om te lezen dat er sponsoren gaan afhaken, overigens kan ik het ook een beetje begrijpen. Door de jaren heen hebben al deze sponsoren NAC mede op de been gehouden....hulde daarvoor. Laten we hopen dat de rust terug mag keren bij NAC en daarmee ook deze sponsoren die maar wat graag bij NAC willen horen. Nu maar hopen dat het bij enkele sponsoren blijft anders zal het snel bergafwaarts gaan met onze club. Kortom pak die laatste kans NAC. HUP NAC

89    
Wanny

Dit is gewoon een noodkreet van een groot NAC-supporter die zijn club kapot ziet gaan.

Als Manders de zaken op de rit weet te krijgen, is Dennis Nouwens de eerste sponsor die weer terug keert. Hij houdt ook niet voor niets zijn sponsorstoelen aan.

1    
T5t

Is dit sinds de degradatie van enkele jaren geleden niet een jaarlijks terugkerend ritueel?
Bouwens neemt afscheid en komt even laten met hangende pootjes terug omdat het toch hun clubbie is.

3    
Baosje

@ johnny 1912 14:19uur

eindelijk een fatsoenlijk en normale post van je ! waarvoor dank ..

mag Dennis Nouwens zelf beslissen wat hij met zijn geld doet ? die man heeft een pracht van een bedrijf opgebouwd in Breda.

dat heeft niets met clubliefde of wat dan ook te maken...

iedereen mag toch zelf beslissen wat hij met zijn geld doet , wil iemand zijn SCC niet verlengen , oke ..zijn/haar goed recht ... wil een sponsor niet door om wat voor reden dan ook ..goed recht

mark my words...Nouwens is de laatste niet !!
zolang die grote 3 daar blijven zitten op hun luche zetel en NAC gewoon langzaam aan laten doodbloeden .. zullen er nog velen het voorbeeld van Nouwens volgen...te meer omdat het gros van de sponsoren eenmanszaken of MKB bedrijfjes zijn , die in deze onzekere tijden zelf met moeite het hoofd boven water kunnen houden

enige oplossing is de hele club verkopen aan mensen die wél vooruit willen ..en niet met pappen en nat houden de boel maar net in leven zien te houden

op deze manier wordt 2020-2021 een memorabel seizoen
nml het laatste van ONS geliefde NAC

17    
Marti

Als er bij NAC mensen rond lopen die net zo sucsesvol een bedrijf runnen als Dennis nouwens ,dan weet ik zeker dat NAC in de subtop mee draaide ,

18    
Ivo

Nouwens was één van de mensen die de huidige aandeelhouders wilde uitkopen. Dus daar zit misschien wat extra frustratie. Alle respect voor deze ondernemer, maar om dit nu zo in de krant te plaatsen helpt de club ook niet verder.

BN de Stem is momenteel wel heel triest bezig hoor. Wat is dit nou voor hetze?

7    
Ratjeduneerste

@Marti

Zeker niet waar. Een bedrijf en een BVO zijn compleet verschillend. Dat is in het verleden bij genoeg clubs aan het licht gekomen....

Zoveel externe en interne aspecten die hieraan bijdragen. Dat is niet te vergelijken kan ik je vertellen.

-12    
Baosje

@Marti

HULDE ...want zoist het maar net !!!
met mensen als Nouwens aan het bewind hadden we deze discussie niet hoeven voeren.

-10    
Ricoo1995

@jhonny1912 eerst effe nadenken voordat je iets schrijft ipv schrijven met je zaadcel in je kop wat een kneus ben jij zeg die man heeft in 20 jaar zoveel geld erin gestopt waar jij in heel je leven over kan dromen ik snap dat tie er klaar mee is zouden er meer moeten doen mischien dat er een x iets gedaan wordt aan die pleuris bende

16    
Da Huge

Goed recht van Nouwens om zijn sponsorschap in te trekken al is het flauw om dat dan via Bn De Stem te doen. Ga dan eens goed zitten met de commerciele tak van NAC en bespreek dat binnenskamers. Maar BN DeStemmingmakerij maakt zijn naam weer waar hoor. Jerommeke Blijsnuivens interviewen over de staat van NAC en dan weer die valse hang naar het verleden. Jaahaaa het was vroeger allemaal beter. Welkom in 2020. Staat helemaal los van het zooitje ongeregeld, men is zeker vergeten dat NAC al vaker aan de afgrond heeft gestaan. Dus vroeger was het niet allemaal beter. Ik hoop echt dat Manders flink schoon schip maakt en dat zijn mensen wel voor een dikke vette reset kunnen zorgen. Uithuilen en opnieuw beginnen.

25    
anoniem73

@Johny1912. Best beetje met je eens. Deze man staat graag in de krant. Aantal jaar geleden alles opzeggen omdat hij het er niet mee eens was (LIjkt hyballa wel) en dat moeten melden via de krant. Toen nieuwe box met aantal collega's/vrienden, en uiteraard in de krant. En later weer als eerste verlengt en je raad het al opnieuw melden in de krant. En nu weer in de krant met dit. Zullen deze artikelen boven zijn bed hangen ??? Daarentegen is het wel jammer dat hij stopt. Hij geeft NOUWENS wel andere een kans, ook fijn.

5    
NAC!!!

Zeer begrijpelijk en er zullen er nog wel volgen. Vond je het gek dat de sponsoren hun geld zo zien verdwijnen? Elke keer de uitleg, we hebben meerdere potjes, we gaan het niet halen bij de eigenaren.. Neen natuurlijk niet, we gaan het halen bij de mensen die er niets aan kunnen doen! Sponsoren en supporters zijn weer eens de dupe.
Al het gekloot al de jaren lang van de grote 3 moeten andere oplossen (€) het houd een keertje op mensen.

Persoonlijk vind ik dat het zo eens tijd wordt dat de supporters verhaal gaan halen, deftig maar duidelijk. Men verneukt de club al zeker 10 jaar. En we pikken het gewoon?

Clubs als Groningen, Heracles, VVV, Enz... wat zijn ze meer als BREDA?
En waar is de tijd! Oei dit weekend spelen we tegen NAC in hun stadion, dat werd lastig en werden vele ploegen “bang” maar de laatste jaren? Joepie naar BREDA!!! De ontslagen van trainer en TD kan ik nu begrijpen gezien de gebeurtenissen. Maar waarom worden Mevr.E. En de 3 niet verwenst??????

Ik ben er ook wel klaar mee. 30 jaar NAC, men hart bloed!!! Het is verdomme triest wat de heren allemaal mogen.

Tip: verlos ons van jullie en verkoop de club aan iemand die wel voorruit wilt!

12    
Beest

Boasje

Ik snap je standpunt .


Maar waarom is nouwens wel goed maar de " grote 3 "volgens jou de boosdoeners?


Die 3 hebben 12 x zoveel als nouwens erin zitten . En die hebben het echt puur gedaan om nac te redden.

Als ik hun was zou ik zo snel mogelijk een deel van me geld proberen terug te pakken en ver van de nac supporters te blijven.

Het is hypocriet den top.

-13    
D'N Klaagmuur

@Beest: ben je nou echt zo dom? De drie pompen er geld in inderdaad, maar hebben daarnaast tevens de bevoegdheid om directeuren aan te stellen en beleid te maken aangezien ze eigenaar zijn. Feitelijk hebben zij dus gewoon in eigen hand hoe goed of slecht het gaat met het geld dat zij in NAC pompen.

Een Nouwens pompt er geld in en wat krijgt hij ervoor terug en wat heeft hij in te brengen voor de rest? Helemaal niks op een paar stoelen voor wedstrijden als NAC - Jong AZ na! Hij kan enkel lijdzaam toezien hoe al zijn investeringen keer op keer verbrast worden door het wanbeleid van de 3 eigenaren.

Man, man, man wat lopen er hier toch een stel simpele zielen rond op deze site.

32    
Atmodikoro

Ik snap dit niet helemaal eerlijk gezegd. Als sponsor betaal je een x bedrag, daar krijg je exposure voor terug. Het geeft je geen recht op invloed, en als sponsor moet je je eigenlijk gewoon geheel buiten het politieke speelveld houden wat dat betreft.

Het is toch niet zo dat Nouwens minder exposure krijgt nu door de huidige situatie? Of dat hij meer moet betalen?

Als hij niet geassocieerd wil worden met het wanbeleid van de club; a la - het is zijn goed recht om sponsoring in te trekken (zeker in huidige tijden). Maar 'als ik mijn bedrijf zo leidt dan ga ik binnen 3 weken naar de kloten' is wel een beetje een dooddoener.

25    
10Diego

Dennis gooit er een luucje of Hyballatje uit en Blanco schrijft het weer op.

Je kunt ook gewoon even met Mattijs gaan zitten en als sponsor daar je zorgen uiten.

Snap zijn verhaal niet en vind dat hij zichzelf redelijk tegen spreekt.

14    
Beest

Klaagmuur

Over een simpele ziel gesproken.Pot verwijt de ketel

Die aandeelhouders hebben nac gered hoe je het ook wil zien. Dankzij hun bestaat nac nog.

Daar hadden die enkele tienduizenden van nouwens het niet bij gered.

De aandeelhouders hebben vanag het begin af aan al gezegd , we willen er verder zo weinig mogelijk mee te maken te hebben . De ad en td moeten het in goede banen leiden.

Dus even uit te leggen zodat jij het ook snapt . Hun willen de bevoegdheid het liefst niet hebben, daar is de rvc voor .

26    
TheMode

Dit is precies de onrust die NAC een instabiele club maakt. Op het moment dat iemand (in dit geval de AD) een stevige ingreep doet, gaan alle geledingen nog steviger bewegen. Sommige op de voorgrond, op de achtergrond zal het niet anders zijn.
In plaats van Manders het moment te gunnen om zaken op orde te brengen en NAC te leren kennen, is hij paniekbrandjes aan het blussen. De Stem gooit elke dag wat olie op het vuur en supporters reageren daar weer op en komen met allerlei vage geruchten. Sponsors willen gehoord worden en gebruiken daarvoor weer dezelfde krant (Deze sponsor had zijn ongerief ook met de AD kunnen bespreken, ipv zich weer door Blanco te laten misbruiken) .

De 5e colonne zijn wij met z'n allen.

4    
sjef de gevulde koek

Tja logisch als je je als bedrijf afvraagt, zeker in deze corona tijd wat gewoon zakelijk voor iedereen een rare zware tijd is waar je geld blijft. Als je dan ziet dat je veel geld in NAC steekt en naar een jaar met deze centen weer een paar clowns afkocht worden. Dan snap ik dit volledig. Een keer houd het op. Vraag anders aan deze man wat hij van Eisinga vond haha en als je er dan ook nog achter komt dat jouw geld gebruikt word om zulke stripfiguren af te kopen dan weet je genoeg. Nee begrijp deze keuze volkomen.

11    
Tombola Breda

Nou, als je al niet depressief was door Corona dan word je het wel door de recente artikelen en podcasts van BN de Stem. Ik ga even een voetenbadje en een föhn zoeken hoor.....

-15    
D'N Klaagmuur

@Beest: Dus omdat zij geld hebben gestort, moeten wij ze eeuwig dankbaar zijn, ondanks het feit dat we elk jaar weer een stuk verder richting de afgrond aan het storten zijn?

Wat jij zegt is nu precies het probleem! Zij willen voor de rest niks met het voetbal gedeelte te maken hebben, vandaar dat er keer op keer op keer de verkeerde mensen worden aangesteld en binnen no-time weer eruit getrapt worden. Wat hebben zij ons, op het redden na, opgeleverd en wat gaan zij ons opleveren dan voor de toekomst? Dat we blij mogen zijn dat NAC straks nog bestaat, maar dat we elk jaar 16e worden, sponsoren massaal af zijn gehaakt en er nog 5000 man op de tribune zit?

Doe je oogkleppen af man gek! Die eigenaren helpen ons rechtstreeks de vernieling in.

11    
Wizz Formula

De Grooten 3 hebben jaren geleden de club van een faillissement gered. Vermogende supporters die nu de aandeelhouders van de club vormen, tegen wil en dank. Ze hebben gezegd geen geld meer in NAC te pompen, maar tegelijkertijd staan ze, of ze het nu willen of niet, aan de top van de piramide van de club. Dit zonder voetbalverstand en daaruit volgend beleid. Passieve eigenaren, die de club ook niet zonder meer van de hand doen. Hiermee houden ze NAC in een kunstmatige impasse die wij in de praktijk al jaren kennen als de bestuurlijke puinhoop die er heerst en de club van binnen en van buiten uitholt.

-7    
Joop

Deze man heeft groot gelijk ik zelf ben al 45j lid en heb nu spijt dat ik een gouden seizoenkaart heb genomenwant weer worden we besodemieterd en ik denk niet dat ik er volgend seizoen met pijn in mijn nac hart er nog bij ben wij betalen en hun gooien alles over de balk dat. is in enin triest en meer dan 10.500 mensen worden voor de gek gehouden

29    
Wizz Formula

Yadran Blanco, de Boef van de Blauwe Kei, stuit nu op gesloten gelederen onder Manders. Onze Story en Telegraaf reporter is bezig met zijn offensief tegen NAC; ik wil de primeur, ik wil de eerste bron, anders schrijf ik je kapot. Goedkoop proberen oud spelers en sponsoren te vragen hun ongezouten negatieve mening te geven over NAC. Doet moet u wel lukken in deze tijd toch?

21    
Braze

Hoevel tijd krijgt de nieuwe directeur om van NAC weer een enigszins goedlopende voetbalorganisatie te maken?
Hij heeft net de bezem er door gehaald( Nouwens is het daar mee eens).
Is bezig een nieuwe trainer en Technisch manager aan te stellen. Moet de selectie versterken en durft uit te spreken dat NAC moet promoveren.
Na alle teleurstellingen van afgelopen tijd heb ik weer hoop.
De drie klagers in "De Stem " komen ook niet veel verder dan dat vroeger alles beter was. Nou, dan moeten ze de geschiedenis van NAC nog maar eens goed bekijken, praten ze wel andes.

31    
Tegel

En niemand die zich afvraagt of Mr.Nouwens geen financiële problemen heeft door de nieuwbouw en of Corona crisis. En via dit argument er makkelijk van zn sponsor contract bij NAC afkomt voor de buitenwereld... maar om eerlijk te zijn waarom moet dit in BN de Stem komen te staan?

6    
Beest

Klaagmuur

Ten eerste dit is 2de reactie dat je me uitscheldt in een normale discussie , dat blijk maar dat ik weer met een tokkie te maken heb.


Natuurlijk moeten we die 3 dankbaar zijn ook al gaat het steeds slechter . Nogmaals anders was het 8 jaar geleden al afgelopen. Wat snap je daar niet aan?

Dat ik het ook liever anders zie is een ander verhaal . Maar zeggen die 3 moeten maar weer lappen , zou voor mij een reden zijn om het geld in me eigen bedrijf te steken .

De ad en td en hyballa hebben het vernaggeld afgelopen jaren . Niet de aandeelhouders die in de ed nog even extra budget hebben vrijgemaakt voor Smulders. Die zijn aangesteld door de toenmalige rvc .

7    
Ojee

Ik vraag me weer hardop af waar iedereen was toen Dennis & Co een bod deden en daarna toen Ons NAC met een discussiestuk kwam.
Naast de aandeelhouders afschieten doet niemand iets (buiten die twee partijen) om een poging te ondernemen structureel iets aan de huidige constructie bij NAC te doen. Ja in de afwachtende modus gaan zitten bij de poging van Hart voor NAC en daarna niet gehinderd door enige kennis het discussiestuk van Ons NAC tot onder de knie afzagen.

Kap dan ook met de aandeelhouders steeds weer aan te vallen. Blijkbaar willen we het toch stiekem gewoon zo in stand houden.

En Dennis is gewoon nog een beetje boos en teleurgesteld, heeft het even financieel wat zwaarder met de Corona-shit en ziet dit weer als een mooie gelegenheid om een schop uit te delen. Mooie vent wel (keiharde werker ook), maar één en ander komt hem niet zo heel slecht uit.

15    
penders4president

Iemand die nog wil zeggen dat Hyballa zo'n goede trainer was voor NAC?

Die man geeft niets om de club, denkt alleen aan zichzelf en heeft de club nu blijvende schade berokkend.

5    
Des NAC's

óf Yadran heeft het gisteren heel druk gehad met interviewkes of dit lag op de plank te wachten tot de tijd er rijp voor was....volgens YaDRAM.

1    
Cool hand

Ik ben volledig de kluts kwijt. Wie bepaalt wie de nieuwe ( binnenkort oude) trainer wordt? Manders, de rvc of de 3 eigenaren?

18    
Dutchbird

Ik vind het niet meer dan normaal dat Dennis Nouwens als betrokken sponsor een overduidelijk signaal afgeeft. Dat heeft niets te maken met zijn ambitie om aandelen over te nemen. Hij is het gewoon spuugzat dat er wederom een bak geld wordt gespendeerd aan ontslagvergoedingen.

Manders kan wel anders beweren, maar dat geld is echt afkomstig van de sponsoren en de supporters. Zij vullen immers de begroting en de ontslagvergoedingen worden uit diezelfde begroting betaald. Als je dergelijke onzin op de mouw van sponsoren en supporters probeert te spelden, ga ook jij het bij NAC niet redden Mattijs Manders. Wij zijn niet gek!

Alleen de aandeelhouders (grote drie) kunnen voorkomen dat ons geld wordt gebruikt voor de ontslagvergoedingen, door het daarvoor benodigde geld onvoorwaardelijk over te maken. Niet meer dan normaal, want deze drie hebben er met hun volle verstand voor gekozen om Nicole Edelenbos aan te stellen als "Ineke Interim". Deze drie hebben een gigantisch risico genomen door een totaal onervaren tuthola de vrijheid te geven om de puinhoop bij NAC te laten groeien tot formaat Bavelse Berg.

Lees nog maar eens terug hoe de werving van Eisenga en van den Abbeele is verlopen. Dat leek echt nergens op. Zelfs de supermarkt besteedt meer aandacht aan de werving van vakkenvullers dan trutje Edelenbos aan de werving van een Algemeen Directeur en een technisch manager. Daarna heeft die incompetente muts ook nog een nieuwe RvC mogen samenstellen die er sinds september vorig jaar nog helemaal niets van heeft gebakken. Een aaneenschakeling van blunders zonder dat haar keuzeheren ingrepen. Van Hellemons tot Brood, van directie tot nieuwe RvC.

Edelenbos heeft NAC bakken met geld gekost. Dus is het niet meer dan normaal dat de grote drie hun verantwoordelijkheid nemen door die kosten voor eigen rekening nemen. Ontslag Brood + Vreede, vergoeding Weijs, ontslag Eisenga, ontslag Hybaalla + assistent en ontslag VDA. Opgeteld een half miljoen. Als je de ballen hebt om die incompetente heks te benoemen, moet je ook de ballen hebben om de door haar veroorzaakte schade te vergoeden. Alle drie want niemand heeft haar benoeming tegen gehouden.

Pas als je dat doet mag je rekenen op de loyaliteit van seizoenkaarthouders, andere supporters en sponsoren als Dennis Nouwens. Als je in plaats daarvan de nieuwe directeur een rookgordijn laat optrekken, moet je niet raar staan kijken als steeds meer mensen onze mooie club de rug toekeren. Pak het signaal van Nouwens op en geef zelf een overduidelijk signaal. Dat betaalt zich ruimschoots terug.

8    
NAC Vooruit!

Mooi staaltje onruststoken van Yadran Blanco toch weer! Altijd weer een extra druppel olie op het toch al hoog brandende vuur gooien.

De trend van negativiteit, blijkt voor BN de Stem goed te werken: hoe trekken we voldoende lezers naar het krantje? Juist, door elke dag weer een bezorgde sponsor of clubicoon wat affakkelende teksten en quotes te laten optekenen in een stukje van Yadran B.

NAC zal nooit verloren gaan!

1    
Mmm

Ik had een onvoldoende maar de hele klas had een onvoldoende en de juf is stom

Er zijn meer sponsoren die opstappen en daarom sta ik in de krant.

9    
Nr. 20

Mooi man stop in deze site er een Yadran Blanco kwartje erin en je krijgt een golf aan reacties.

Om topic...bedankt Nouwens voor jaren support. En wie weet in toekomst weer van de partij.

Manders je hebt 1 stap gezet, geef duidelijkheid en presenteer je plan B.
Dat geeft rust in de tent. Jaren van gesloten communicatie heeft ons niet echt verder geholpen met allerlei fake conclusies in overvloed. Forza NAC

11    
Semsi

De taak van Manders is loodzwaar. De vulkaan is weer los, iedereen valt over elkaar heen. De club zal moeten promoveren anders wordt het een heel moeilijk verhaal. Budgetten lopen terug. Geen trainer en TD beschikbaar.

Ik hoop van harte dat hij een goede trainer en TD kan aanstellen zodat de rust weer enigszins terugkeert en het vertrouwen in alle geledingen weer toeneemt.

Ik hoop op de combi Steijn - Valckx. De 1e heb ik vertrouwen in dat deze haalbaar is, de 2e zou fantastisch zijn. Ervaring, netwerk, eerder een zelfde traject doorlopen, interlandcarrière en Bourgondiër. Een zegen t.o.v. mensen als Rutjes, Smulders en Van den Abbeele.

Succes Manders!

42    
Fred1

Sommigen begrijpen er echt geen zak van, hebben hun mond vol over een sponsor die het zat is maar ik vraag me af wat ze er zelf in pompen?
Een gouden seizoenkaart of een kaart voor vakkie G, heel gemakkelijk om over anderen te oordelen.
Dennis Nouwens is geen brulkikker en is iemand die Een serieus plan had om NAC te redden en de club terug aan de club te geven.
Ik sta er voorlopig nog steeds hetzelfde in als Dennis, ik had al diverse economische redenen die me deden twijfelen dIt was de druppel.
Ik ben al 57 jaar bij NAC betrokken waarvan 28 jaar als sponsor , het is niet even een la open trekken om er een stapel geld uit te halen , het is gewoon jaar in jaar uit hard geld waar je nauwelijks of niets voor terug kijkt. Je kunt niet hoger dan je marketing budget en soms moet je andere zaken laten vallen om di5 t3 kunnen doen.
Ik ben maar een klein klote sponsortje ten opzichte van Dennis , ik heb sinds jaar en dag 5 seats en heb regelmatig de jeugd gesponsord, als je dat uitsmeert over 28 jaar dan praat je over héél veel geld, als ik dat weggezet had op de bank dan kon ik zonder zorgen 100 jaar worden en een ongestoord leventje leiden, daarom vind ik de opmerkingen van Johnny 1912 zeer ongenuanceerd en eigenlijk gewoon respectloos.
NAC sponsor ben je niet om er zelf beter van te worden, ook niet voor de publiciteit, het is gewoon verdampt geld en je doet het uit clubliefde, maar de liefde in een goed huwelijk moet ALTIJD van 2 kanten komen, “ it takes two to tango “ en bij NAC komt de liefde altijd van één kant.
Laten we aannemen dat die twee terecht zouden zijn ontslagen dan is de volgorde, het tijdstip en de wijze waarop volkomen verkeerd gekozen.
Heel onhandig en dom.
Vroeger werden sponsoren veel meer betrokken bij de club, niet dat ze een doorslaggevende stem hadden maar er was dialoog en er werd gebrainstormd , nu is alles los zand en nergens zit een plan of een idee achter.
Ik denk dat we blij moeten zijn met mensen als Nouwens die bereid waren de club uit het slob te halen en we moeten respecteren dat hij nu even pas op de plaats maakt. ( en pas op hij laat NAC niet vallen hé, die seats bij die box zijn ook niet gratis )
Maar bij een goed en zuiver beleid denk ik dat hij ook een van de eersten is die terug keert.
Ikzelf wacht tot ik weet wat de bedoelingen zijn en wie er gaan komen, ik ben er nog niet aan uit laat staan aan toe.

9    
DunErwt

Zo dat heeft lang geduurd. De sponors zij het beu, het wanbeleid wat al jaren gevoerd word. Nu de slapende supporters nog die op moeten gaan staan. Bij elke club waren de supporters al in aktie, maar ons normalisatie publiek zit erbij en kijkt er naar. Het zal allemaal, het komt allemaal goed houding daar ga je niks mee bereiken.

3    
fvf6

@ johnny1912.
Je praat net of het laatste geval met Hyballa en T.v.d.A het enige akkefietje is geweest bij NAC , het al 10 jaar mis bij NAC , dus logisch dat sponsors hun duur verdiende geld in hun zakken houden en niet meer in de bodemloze gooien . Laat NAC eerst maar eens zien dat ze het waard zijn , dan komen de sponsors van zelf terug .

10    
Henri

Ik stond er eerlijk gezegd vorig seizoen van te kijken dat Dennis Nouwens alsnog ging sponseren gezien hij één van de ondertekenaars was van de open brief die in februari 2019 wereldkundig werd gemaakt. Ik heb me altijd afgegvraagd waarom hij toen toch weer is gaan sponseren. Daar moet een reden voor zijn geweest.Groep sponsoren stuurt open brief en zegt uit onvrede contract op
27 February 2019

Een groep van tien NAC-sponsoren heeft in een open brief hun vertrouwen in de Raad van Commissarissen en de drie grootaandeelhouders opgezegd. Ze zeggen daarnaast uit onvrede hun contract op, meldt Omroep Brabant.
Naast dat ze hun contracten opzeggen, nemen ze ook afscheid van hun businessunit in het stadion. “Iemand moet de knuppel in het hoenderhok gooien", aldus Dennis Nouwens van Nouwens Transport. Hij treedt op als woordvoerder van de sponsoren. "We kunnen niet elke week deze ellende over ons heen laten komen. Er moet iets gebeuren de komende weken." Lees hieronder de volledige tekst van de open brief: Geachte heren, We weten allemaal dat het sportief niet goed gaat met onze mooie club. Ondanks de onvoorwaardelijke steun van de hondstrouwe supporters en sponsoren worden we wekelijks teleurgesteld. De selectie heeft simpelweg te weinig kwaliteit en we hebben onszelf na afgelopen weekend al min of meer neergelegd bij (rechtstreekse) degradatie. Voor de samenstelling van deze selectie was Hans Smulders verantwoordelijk en daar is reeds in september afscheid van genomen. In zijn kielzog vertrok ook Justin Goetzee. De man die bij NAC de laatste jaren de rust heeft bewaard.Hij heeft gezorgd voor een gezonde organisatie en NAC naar categorie 3 bij de KNVB heeft gebracht. Dit alles was uiteraard niet mogelijk zonder de hulp van de aandeelhouders/geldschieters. In eerste instantie waren dit 17 sponsoren die de club hebben gered. Later zijn hier 3 grootaandeelhouders bijgekomen. Laat het duidelijk zijn; zonder deze mensen had de club al lang niet meer bestaan. Maar na de overname hebben we nooit meer iets van deze mensen vernomen. Ondanks vele verzoeken verschijnen deze mensen niet in de media en staan supporters en sponsoren niet te woord. Dat is uiteraard hun goed recht, maar NAC is een club van volk. Supporters die jaarlijks hun zuurverdiende geld uitgeven aan hun seizoenkaart of business seat. Mensen die dagelijks bezig zijn met het wel en wee van de club en doodziek zijn na weer een verloren wedstrijd. Dat het sportief op het moment erg slecht gaat kunnen we nog wel verwerken. We hebben ervaring met degradaties en zullen ook in de eerste divisie weer massaal seizoenkaarten kopen. Maar het gebrek aan daadkracht, aan communicatie en dramatische leegloop in de organisatie baart ons enorme zorgen. Waarom nog steeds geen vervanger voor Goetzee gevonden? We schijnen nu een dame te hebben als interim directeur?! Is weer een passant zonder enig gevoel bij NAC. De club lijkt compleet stuurloos. Vervolgens vertrekken in één week een aantal ontzettend belangrijke mensen binnen de organisatie; Tim Gillessen en Eric Matijsen. Tim leek de perfecte clubman om de functie van Technisch Manager te vervullen, Eric werd (als commercieel manager) door de sponsoren op handen gedragen. In hun kielzog vertrekt ook nog Marion van Vroenhoven (assistent voetbalzaken) naar AZ. Ze verlaten allemaal het spreekwoordelijke ‘zinkende schip’. Dus we hebben op dit moment geen Algemeen Directeur, geen Technisch Directeur, geen Commercieel Manager en geen Hoofd Opleidingen.... En daarnaast hebben we ook nog een beroerde selectie op het veld. De technische staf laten we nog even buiten beschouwing; die doen hun uiterste best maar boeken door het gebrek aan kwaliteit geen resultaten. Al stralen ze wel een bepaalde gelatenheid uit; mag best wel wat fanatieker en feller! Als (middelgrote) sponsor en woordvoerder van NOAD box heb ik vorige week een gesprek aangevraagd met de 3 gerespecteerde aandeelhouders. Niet met het doel ze ‘aan te vallen’ want ze blijven redders van onze club. Maar om onszelf gerust te laten stellen. Had gehoopt dat ze met goede uitleg zouden komen over de huidige situatie. Dat ze hun (lange termijn) visie en daadkracht met ons zouden willen delen. Maar helaas; een gesprek bleek niet mogelijk. Ze zijn onbereikbaar. Na de zoveelste teleurstelling vandaag (vertrek van Eric Matijsen) was de maat vol. We hebben overleg gehad met de 10 sponsoren in onze NOAD box en willen een signaal afgeven; Aangezien wij niet het idee hebben dat de huidige problemen adequaat worden aangepakt en we geen vertrouwen hebben in de huidige RVC en beleidsbepalers; zeggen wij collectief al onze sponsorcontracten en onze businessunit op aan het einde van dit seizoen. We doen dit met pijn in ons NAC-hart en hadden het graag anders gezien. Maar de huidige situatie is dermate pijnlijk dat we deze beslissing hebben genomen. En willen we dit besluit doorzetten...? NEE; wij zijn de NOAD-box en zullen altijd NAC supporters blijven. We willen wel een signaal afgeven. Wij zijn niet zo kapitaalkrachtig als jullie, maar dragen wel ons steentje bij. Wij hopen nog steeds op krachtige beslissingen, goede vervangingen van de vertrokken mensen en een duidelijke visie voor de toekomst. Laten we er samen voor zorgen dat onze liefde blijft bestaan. HUP NAC! Met vriendelijke groet, Dennis Nouwens Nouwens Transport Breda BV Mede namens: Auto Hartman AVT Truck- en trailerservice De Vliert Sierbestrating Golden Tulip Keyser Breda Kennis Transport en Logistics BV M-Trizz BV Nouwens Transport Breda BV Orange Brick Tres Art Kunstgalerie van Gils Techniek Voets Assurantiën

Bron: B-Side Rats, Omroep Brabant

-34    
Bor de Wolf

MANDERS?
WIE IS MANDERS😡
Iemand die net 2 maanden bij Nac zit. Die bij Veronica Inside HET GRAYDON mannetje wordt genoemd omdat hij complete onzin verteld. Bij Den Haag totaal mislukt is. Bij de knvb precies hetzelfde. En dan kan zo man beslissen over mensen ontslaan. Of het nou wel of niet terecht is, daar gaat het niet om. Hij zit er niet voor Nac maar voor zichzelf en de knaken en niet omdat hij een Nac hart heeft. Hoe haal je het in je hersens om je zo te profileren. Dit hoe deze man is en dat blijkt zeer zeker uit zijn verleden. Daar moeten mensen zitten met een Nac hart en die gepokt en gemazeld zijn in deze wereld. Die dicht bij de fantastische supporters staan. Die in heel Nederland gewaardeerd worden omdat het altijd kolkt in Breda. Oud Nac-ers die zich ergen en kapot gaan aan het beleid van Nac. Dit kan je geen Nac meer noemen maar Fc Crissis. Geef Nac terug aan de supporters en laat het beleid doen door mensen die een echt Nac hart hebben. En laat Manders en zijn voorgangers ergens anders de boel verzieken. Jaar na jaar gaat dit door. Laten de supporters en de mensen met een echt Nac hart dit stoppen en niet toe staan kijken dat Nac zo ten onder gaat.

8    
076

Vorig jaar hetzelfde. Veel publiciteit.
Is toen gerepareerd. Manders kan aan de bak. Maar Dennis is een echt NACcer dus moet binnen te houden zijn.

0    
Real Robert

Nouwens en andere afhakende sponsors komen echt niet makkelijk meer terug.
Op zeker moment kom je tot het inzicht hoe gek je bent geweest om al dat geld jarenlang over te maken.
Ik geloof niet, dat Nouwens 1 vrachtwagen meer heeft rijden dankzij zijn dure NAC liefde/gekte?
En zo zijn er veel sponsors, groter of kleiner. Ook in ons bedrijf kwam dat inzicht.
Daartegenover de 3 nep-wijnboeren: natuurlijk in gouden tijden de club overeind gehouden, maar nu voor elke euro extra meer aandelen en de club in een wurggreep houdend met de Smulders, Goedzee, Eisinga, Edelenbos, Gielen-types enz. enz., waarvoor 14000 man, veelal met zuurverdiend geld de prijs betalen; in ruil voor bijna 10 jaar ellende.
En op het einde zullen deze Rotterdamse patsers nog een behoorlijk deel van hun geld terugzien.
Wij allen niet!

5    
Bob de sloper

Heren het is nog niet zo erg geweest als het nu is. Ik snap Dennis helemaal. Het geld gaat naar afkoopsommen. Het is ook frustrerend. Ik denk er precies hetzelfde over. Hij komt echt wel terug. Als iemand een NAC hart heeft.

3    
Wallie

Gelijk heeft ie. NAC is op sterven na dood. Enkel de supporters snappen het nog niet .

3    
henk

@Real Robert
Niemand houdt je tegen om hun aandelen te kopen. Dan mag jij bij iedere tegenslag miljoenen bijleggen.

0    
Toontjeoosterhout

@Johnny1912 jij scoort ook geen punten !!!!!

246 in de min ow nee 247 van mij ook een duimpje omlaag

6    
Sjef de gevulde koek

Iedereen kan hier wel op de stem afgeven maar zo vaak gezegd hier word aub eens wakker met z’n alle. Zo’n bende als nu is het nog nooit geweest. We hebben geen rooie rotcent en niemand weet meer wat z’n functie is. Er is niks positiefs te melden en eigenlijk is de stem nog mild want achter de schermen is het noodweer geloof me.

7    
Kolkka fan

in het artikel liet hij de deur wel op een kier staan. Als NAC met een trainer + TD + beleidsplan komt, heb ik wel het gevoel dat Nouwens weer paraat staat na een paar belletjes met Manders. Groot gelijk dat hij nu stopt, maar ook omdat hij er een interview over geeft, komt het bij mij over als een signaal. Een signaal dat wel nodig is uiteraard.

6    
geelzwartwit

Er werd natuurlijk vorig jaar al gedreigd door een sponsoren groep. Toen werd het inclusief een brief aan de aandeelhouders gedaan. Als er iets niet zou veranderen zouden zij hun sponsoring heroverwegen en eventueel stopzetten. Omdat ze teveel NAC supporter zijn hebben ze het kluitje waarmee ze in riet gestuurd zijn maar voor lief genomen.
De waarschuwing was er maar goed een keer zuchten en weer sponsoren.
Nu is er geen waarschuwing meer. Als er niets verandert dan blijft het zoals het is. Minimale sponsoring tov voorheen.
Als je goed leest zegt Nouwens eigenlijk. "Eerst zien en dan geloven" . Dat blijkt uit zijn slotzin; "Voor nu ben ik er helemaal klaar mee. Ik houd het bij vier stoelen in de NOAD-box."

Als Manders de boel op de rit krijgt, er een goed plan ligt. Een goede TM en Trainer aangesteld heeft, alles een logische en normale kant opgaat. Dan zal Nouwens zich wel weer als sponsor meer gaan laten zien.

Voor nu. Is hij er klaar mee.
De scepcis zit niet op de persoon Manders maar de organisatie eromheen/boven.
De aandeelhouders en RvC en daarmee club kan of door deze twee organen gered worden of Manders is dusdanig doortastend dat hij met zijn team (TD & Trainer) het voor elkaar krijgt.
En dan denken de aandeelhouders en RvC dat er niks aan de hand is en ze erg goed bezig zijn geweest...

Als Manders alleen al zou kunnen melden dat de aandeelhouders het boetekleed aantrekken en de miskleunen van Brood, Weijs, Eisinga, Vd Abbeel, Hyballa als grove eigen fouten zouden zien en daaropvolgend aangeven de afkoopsommen zelf te betalen. Dan geef je als aandeelhouders een signaal dat je weet wat er speelt en waar je naartoe wil.

Misschien betalen ze het wel maar dan zou het nog dommer zijn het niet te communiceren.

De NAC supporter wil nog best begrijpen dat het allemaal niet meevalt en je fout op fout maakt maar in stilzwijgen fout op fout blijven maken wordt niet geaccepteerd.

Hopelijk begrijpt Manders dat de aandeelhouders aan de beurte zijn om een signaal te geven.
Helaas is dat bij hen, als het al gebeurd, enkel in de vorm van geld mogelijk want ze blijven graag op de achtergrond.

1    
Arjanus

Exposure in de kk divisie is minimaal.
Sponsoring bij NAC levert je regionaal wat extra omzet wat niet opweegt tegen de kosten. Sponsoren doen het echt voor NAC.

Ik vind Dennis wel een beetje meten met twee maten. Hij had Hyballa ook direct ontslagen na het artikel in de krant en doet nu exact hetzelfde.... beide heren vonden geen gehoor in de organisatie en zetten een noodkreet in de krant. Daarnaast houdt Dennis van mensen die voor NAC willen knokken, laat Hyballa dat nou gedaan hebben.

De rvc en clubraad zijn veel erger dan Hyballa, Dennis. Die volgen geruisloos uit angst om van het pluche gehaald te worden. Nee, een weldenkend mens, net als jij Dennis, houdt van mensen als Hyballa die er geestelijk bij betrokken zijn en er alles aan doen om NAC te laten slagen. Mensen die niets zeggen zijn klote.

Laten we NAC stukje bij beetje overnemen/ terugnemen! Waar zullen we beginnen? Welke stukje kopen we als eerste terug uit NAC? De jeugdopleiding, het stadion, spelers in een spelersfonds, de horeca...?

Weg met de aandeelhouders! NAC moet weer van NAC zijn. Laten we het in delen terugkopen!

7    
Dutchbird

@REAL ROBERT
De grote drie hebben NAC echt niet overeind gehouden in gouden tijden. NAC had van een aantal bedrijven/mensen geld geleend en had zoveel schuld dat de KNVB dreigde geen licentie meer af te geven. Dan zou NAC failliet zijn gegaan en daardoor waren die mensen/bedrijven dat geleende geld kwijt geweest.

Door de lening om te zetten in aandelen was het geen schuld meer voor NAC en waren die heren o zo blij dat ze hun geld niet kwijt zijn geraakt bij een faillissement. De grote drie (van Aalst, van Weelde en Burema) hebben toen (2014) op slinkse wijze op het laatst zelfs nog geld bijgeleend. Daardoor kregen ze samen de meerderheid en werden de andere 18 aandeelhouders (die ook hun lening hadden omgezet) buitenspel gezet.

De drie "weldoeners" hebben willens en wetens de macht gegrepen en sindsdien nog niet één goede keuze gemaakt voor NAC. Ze hebben blunder op blunder gestapeld met als toppunt het aanstellen van Nicole Edelenbos. Zij is met hun toestemming doorgegaan met het opeenstapelen van blunders. Dat mens was immers totaal ongeschikt. Nu moet er kostbaar puin worden geruimd. Puin dat dat is veroorzaakt door deze muts.

Iedereen met een beetje verstand van een BVO (of zelfs van het leiden van een normaal bedrijf) kon van mijlenver zien aankomen dat haar aanpak dodelijk was. Die spijkerbroeken verkoper en die twee Rotterdamse havenbaronnen niet, die dachten dat ze een fantastische interim directeur inhuurden.

0    
geelzwartwit

@Dutchbird

Exact dat!

Ik heb het idee dat:
- NAC maar lastige bijzaak van de aandeelhouders is maar en dat ze niks willen verliezen

Wat overigens nog wel tot nadenken zet is het volgende;

Afgelopen jaren werd er gecommuniceerd dat de aandeelhouders garant staan voor het dichten van begrotingstekorten. Dit hebben ze gedaan maar, waar echt heel weinig aandahct voor is geweest is, is dat ze dat gedaan hebben door nieuwe aandelen te verwerven zodat NAC met het geld van die nieuwe aandelen uitgiften de tekorten kon aanvullen.

Als je nu naar het wanbeleid van de afgelopen jaren kijkt en dan met name naar het doorbetalen van spelers- trainers- directeuren -managers contracten en het afkopen van contracten.....

Is het dan zo dat;
- wanbeleid zorgt voor afkoopsommen
- afkoopsommen zorgen voor begrotingstekorten
- begrotingstekorten worden door nieuwe aandelen uitgifte opgelost
- de nieuwe aandelen gaan naar de mensen die voor de tekorten (wanbeleid) gezorgd hebben

- Zij die wanbeleid voeren krijgen dan eigenlijk door hun wanbeleid alleen maar meer aandelen...?

12    
Oldskool

@ GEELZWARTWIT

Die ‘nieuwe’ aandelen veranderen de waarde niet. Er is geld bijgestort en als de rest niet meedoet verandert alleen de verhouding . Denk nou niet dat ze dat gekocht hebben om aan te verdienen. De aandeelhouders krijgen never nooit hun inleg terug.

Over de foute beslissingen: eens

Maar het is echt pure onzin te stellen dat ze dit doen om er financieel beter van te worden. Dat lukt niet in het voetbal en al helemaal niet bij NAC.

9    
YLLWBLCK

Bedankt voor afgelopen jaren Nouwens Transport!

9    
Buurman

Onvoorstelbaar hoe in een groot aantal reacties de boodschapper wordt vermoord. Uiteraard mag een sponsor op de vraag van de pers waarom hij ermee kapt eerlijk antwoord geven. Is hij voor zijn bedrijf en de mensen die er werken zelfs verplicht. Want de buitenwacht kan bij geen informatie zo maar gaan denken dat Nouwens stopt omdat zijn bedrijf er beroerd voor staat.
Als mensen als Nouwens gaan lopen zitten we echt op heel glad ijs. Veel hebben nog niet in de gaten hoe beroerd we ervoor staan. Manders moet niet lang wachten om plan B naar buiten te brengen, en dat plan moet logisch en goed zijn, anders loopt het echt helemaal fout.

-7    
Daaaag Nouwens

Dan gaat die Dennis toch? Triest dat iemand die zegt NAC supporter te zijn voor zo’n verhaal de krant zoekt, supporters en andere sponsors meent te moeten beinvloeden. Maar ook meldt dat hij het eens is met het vertrek van trainer en TD.

Mooi stukje reclame. En Blanco pent het op en deze plak en knip site neemt het klakkeloos over.

-3    
Mo

Er zijn nog maar 2 oplossingen voor het probleem bij ons NAC:

1. De aandeelhouders rotten op

of

2. Ons NAC gaat failliet: iedereen, zoals Nouwens, stopt met betalen en....

ons NAC gaat dan failliet en....

We maken dan een doorstart!

Voila: tijd voor actie!

4    
Ernie

Hier kon je op wachten! Het is op zich al vreemd dat zoveel mensen al een seizoenskaart hebben genomen.
Het is goed dat Nouwens hier een signaal afgeeft en hopelijk gaan de alarmbellen nu eindelijk rinkelen.

15    
De Bolle Damen

Nouwens blijft gewoon sponsoren.
Minder dan voorheen en dat zal om meerdere (!) redenen het geval zijn.
Nouwens blijft een NAC supporter en een goed zakenman die in ieder geval heel veel gratis exposure heeft door deze actie.
Het is wel raar dat iemand die ZO lang ZO van NAC houdt nu zegt dat het allemaal teveel ellende is bij NAC.
Terwijl ik (als je het rumoer van de laatste tijd nuchter analyseert) tot de conclusie kom dat Manders cs hele begrijpelijke dingen doet in deze situatie en waarschijnlijk streeft naar een rustig consistent beleid waar sponsors ( zoals Nouwens) prima gedijen.

Dus doe nou allemaal niet of de wereld vergaat. Geef de club positieve energie en ik heb hoop en vertrouwen dat we hier sterker uitkomen.

Hup NAC!

-4    
Harrie

Beste NAC artikel ooit van Blanco, dankzij Nouwens die exact aangeeft wat er niet goed gaat.

14    
ome cor

Dit is echt zo'n Blanco-actie-komkommertijd.
Een supporter aan het woord laten omdat ie oud-wielrenner is.
Een ontevreden sponsor aan het woord laten die een deel van de sponsoring stopt omdat hij zich momenteel niet in NAC herkent.
En een oud-speler aan het woord laten die we als speler tot onze iconen mogen rekenen, maar als trainer NAC ook niet bijster goed kon laten presteren.

Hij moet toch wat voor Manders hem vertelt wie de nieuwe trainer wordt.
Dan maar dit soort stukken schrijven om NAC ook in negatief daglicht te zetten op dagen dat er niks gebeurd en supporters hier over elkaar heen te laten buitelen met opmerkingen die voortkomen uit zijn artikel.

Klasse hoor Yadran !
Uitvreter

10    
10Diego

Ome Cor slaat de spijker op zijn kop. Kan ik ook 1912 duimpjes onhoog geven?

-30    
naxioma

Kostbaar inschattingsfoutje van Dorus Manders. Als Dorusje eerder gehandeld had en Van den Abbeele had laten vertrekken, dan was er geen onrust ontstaan, hadden we nu nog Hyballa als trainer gehad, en waren ook de sponsoren gebleven.
Maar directeur en clown Dorusje vond zichzelf belangrijker dan het belang van NAC en wilde daarnaast mensen die naar zijn pijpen dansen, zoals Matenaccio Steijn.
Tijd dat NAC wordt overgenomen door een grote professionele partij.

-3    
Real Robert

@Dutchbird. Ik heb bedoeld: in de gouden tijden, die zij zelf doormaakten, niet NAC.
Voor de rest helemaal met je eens.
@Henk. Op een dag krijgen zij alles terug. Wel laat natuurlijk voor hun doen.
In Afrika verdienen ze het smeller, dat geef Ik toe.
Maar nog eens: types als Nouwens gieven in de loop van de jaren een fortuin weg aan NAC.

1    
Mike

Ik snap het wel. Hij zal ook niet de laatste zijn. Het word tijd dat de club en raad en eigenaren gaan zorgen dat het oneindige vertrouwen eens gaan terugbetalen met resultaten. Na 10 jaar ellende. Dit kan gewoon niet meer al snap ik de keuze voor de ontslagen. Mismanagement van de bovenste plank ligt hier al jaren aan ten grondslag. 3 poppetjes tegelijkertijd op de juiste plek. 1 doel. Dit is al 10 jaar niet gelukt. Dat is gewoon knap. Ik hoop dat Manders zich staande houd in de zoveelste storm en de juiste man op de juiste plek is en de juiste mensen om hem heen verzameld en zich niet laat piepelen door de onkunde van de eigenaren en commissarissen. Er moet toch een keer een goede tussen zitten? Toch?

6    
Molenschot Loco

Als ik zo die berichten lees...dan vraag ik me toch af hoe zeer de grote 3 de aandeelhouders de situatie nu beoordelen....zou een van de heren wel eens horen gevraagd bij een NAC podcast........en ja ik begrijp de directeur van nouwens transport wel....

9    
SjorsNAC

Natuurlijk het volste recht om de sponsoring onder de loep te nemen, het is gewoon ziekelijk wat er allemaal gebeurt is.
Maar 1 ding, waarom moet dit in de krant gezet worden, veroorzaakt alleen maar meer onrust en laat onze club daar nu niks aan hebben.

11    
BijnaWeekend!

Nouwens wilde NAC niet zo lang geleden overnemen en het bod werd afgewezen. Hij ziet nu dat de drie draagvlak verliezen en zet zijn zaag onder de stoel van de drie.

Allemaal in de stijl van het beleid en sfeer van NAC de laatste jaren. En helemaal zijn goed recht om zijn geld er uit te halen. Maar zeg dan gewoon duidelijk wat je intentie is. Namelijk meer invloed op het beleid of een complete invloed op het beleid.

Dit gaat NAC niet helpen op deze manier.

-3    
geelzwartwit

@okdskool

Niet als winst of om aan te verdienen
Maar door eigen fouten wel meer aandelen verwerven staat toch gelijk aan een groter aandeel in de club hebben? Waarbij, mocht het tot aandelen verkoop komen ooit je meer terug krijgt dan voorheen met minder aandelen.

0    
Buurman

Beste geelzwartwit. In dit geval betekent meer aandelen meer macht ofwel de touwtjes in handen houden. Onze investeerders hebben beslist wel een zeer interessante deal gedaan. Ze hebben NAC in feite voor weinig geld in handen gespeeld gekregen. En vroeg of laat komt er toch wel een koper of kopende partij die een aardig bedrag voor NAC zal betalen. Als onze investeerders NAC zouden leiden middels goed beleid werden ze terecht op handen gedragen. Maar dat laatste wringt juist de schoen.

6    
Belgische Naccer

Dit mag iedereen voor zichzelf uitmaken natuurlijk.

Maar om het nou meteen weer in het lokale suffertje te zetten....dat is weer erg jammer en pure stemmingmakerij.

Natuurlijk is het kut bij NAC de afgelopen jaren. Maar er komen ook heus weer wel betere tijden aan. NAC is gewoon te belangrijk om om te vallen. En er hechten gewoon tienduizenden supporters waarde aan NAC. En dat zal altijd zo blijven. Daar kan geen enkele passant wat aan veranderen.

Het is alleen te hopen dat er een keer een paar jaar rust in de tent komt en de selectie beter wordt ipv ieder jaar slechter.

HUP NAC! Ik heb er op de lange termijn alle vertrouwen in. NAC zal NOOIT verloren gaan. Zet dat maar eens in de KUT krant! ipv al dat negatieve gezeik...

9    
Oldskool

@ GEELZWARTWIT

Natuurlijk is dat zo, maar geloof me dat ze heel graag zouden willen dat de anderen naar verhouding mee zouden doen.

De grote 3 zullen -bij een goed plan en financieel stabiele nieuwe eigenaar, geen sjeik of rus- gelijk verkopen met een stevige korting op wat ze ingelegd hebben.

Die hebben steeds bijgestort als het noodzakelijk was.

Helaas misschien wel. Hadden ze wel ecbt geinvesteerd om er echt beter van te worden dan had NAC er mogelijk veel beter voor gestaan.

4    
Leurenaar

Tsjah geef hem eens ongelijk... ik hoop dat Nouwens tot inkeer komt wanneer de boel weer op de rit staat.

4    
Oldskool

@Buurman

Dat is echt niet zo. Ze hebben niks aan ‘meer macht’ want ze hebben al ruim de meerderheid.

Extra aandelen ipv achtergestelde leningen heeft puur te maken met eigen vermogen en regels knvb. Gaat niet om macht. Sterker nog, vermoedelijk hebben ze liever lening ipv aandelen bij de laatste stortingen. Heb je nog enige kans dat je 100% terugziet ooit.

5    
Kets

Als één schaap over de dam is....

Er gaan er nog meer volgen natuurlijk met dit beleid.

Wat een puinhoop is het toch ook!

1    
DaaaagNouwens
5    
Fritske d'n Olifant

Het tragische aan dit hele verhaal voor Nouwens en NAC is dat de aandeelhouders hier geen nacht van wakker liggen.

3    
Viking

@ Mo NAC failliet laten gaan?(door start)
Weet je wel hoeveel ellende dat de club gaat geven....
Ik weet niet of je de situatie van RBC kent?
Dat is gewoon vreselijk , waar ze ook komen overal worden ze gehaat...
En waarom? omdat ze een profclub waren en dat haat bij mensen oproept....
Die denken dan van we zullen die profclub een lesje leren

3x raden wat er dan met ons NAC gaat gebeuren als zij straks opnieuw beginnen?
En waar de blauwe kei want het stadion is dan te duur...

Er is maar 1 oplossing!
De club moet opgekocht worden door een rijke geldschieter.....
Weg met die havenslaven!

Historie maken we zelf wel als supporters!

4    
Ojee

Ik zou nou best het plan achter die rijke geldschieter eens willen weten. We hebben er al 3... waarom zouden we er 1 willen?

-4    
Stilburg

Nou Dennis stop je geld maar in dat andere noodlijdende clubje in Stilburg van je
P&M Express hebben niets nog geen kont om een veer in te steken !!!!

12    
Sjef de gevulde koek

Cambuur haalt muhren en vandaag de back van jong Ajax. En wij zijn lekker heel de dag aan het discussiëren over nouwens transport. Verschil moet er zijn hè. Slaap lekker en vergeet morgen weer de stem niet open te slaan want daar zal we weer een lekker positief stuk over onze mooie club staan. Iemand van Ooijen onderhand al gebeld. Wat een grap allemaal. Toch hou ik van deze club maar de bodem is in zicht.

3    
ome cor

Dus iemand die een seizoenkaart koopt en daarnaast ongeveer evenveel geld uitgeeft aan bier als een sponsor denkt het recht te hebben te mogen oordelen over hoe dat deze sponsor het geld van zijn bedrijf besteed.

Als Dennis morgen beslist om de buurtvereniging Klein Heilaar, Volleybalclub De Burgst Breda (2e divisie) of badmintonclub De Zwaluwen Prinsenbeek (1e divisie) te sponsoren is dat zijn goed recht en dat maakt hem niet minder NACsupporter dan de mensen die hier een hem-afzeikend oordeel menen te mogen hebben.

Dat Dennis stopt als broeksponsor en bussponsor betekent gelukkig niet dat onze selectie straks in de blote kont speelt en op de fiets naar uitwedstrijden moet.

-4    
Fan uit Zevenbergen

Nieuwe linksback is binnen

4    
Ohout

Allemaal een grote bek en niemand die bereid is een keer echt actie te ondernemen. Deze meneer heeft een duidelijk signaal af, dat zou eens serieus genomen moeten worden

In plaats daarvan houden vele de grote drie nog het handje boven het hoofd, omdat ze ooit geld hebben uitgegeven. Wat nu gebeurd is geen incident en kun je niet blijven goedpraten. De groep positief denkers weten beter.... De levensduur van de grote 3 is op. Afstand nemen van je aandelen en een andere structuur voor de toekomst creëeren.

4    
jeroen

Helemaal gelijk hebben ze natuurlijk. Moet een keer een eind aan komen aan deze soap die meer seizoenen duurt dan goede tijden slechte tijden. Nouwens is een prachtig bredaas bedrijf dat is begonnen met 1 bus in 1997 en uiteindelijk 23 jaar later meer dan tachtig vrachtwagen heeft rondrijden. Hier hebben ze met het bedrijf keihard aan gewerkt en hierdoor is hij in de mogelijkheid zijn club NAC tienduizenden euro´s per jaar te gunnen. Dit geld ziet hij elk jaar verdampen vanwege het wanbeleid. Ik vind het niet gek dat je er dan een keer klaar mee bent. Vergeet niet dat hij net zoals ons boos is als ie ziet wat er met zijn club gebeurd. Ik geef je voor de 100 procent gelijk en hoop dat je weer terug zult komen als sponsor.
Wat de club wel eens mag doen is de moeite nemen om iedereen op te bellen en persoonlijk te bedanken dat we weer trouw zijn gebleven ondanks alle rumoer binnen de club. Het gesprek aangaan met diegene die NAC overeind houden keer op keer. Weet zeker dat ze alleen maar gebeld worden om weer iets af te nemen of te adverteren en elk jaar een beetje meer geld over te maken. Schandalig !! Desondanks blijft mijn hart geel/zwart en dat voel ik wel weer als de bol rolt. Op dit moment heb ik een rood bloedend hart als ik zie dat zulke sponsoren ermee stoppen. En hetzelfde geld voor hun.
Zo das eruit :P

20    
10Diego


Oja, de aandeelhouders moeten weg lees ik.

Hoe dan?

Een Chinees? Nee dat willen we niet

Redbull? Nee, dat willen we niet.

Een oliesjeik? Nee dat willen we niet

The City Group? Nee dat willen we niet

Het initiatief vanuit de NOAD Box? Nee, die kwamen niet verder dan de helft van de vraagprijs.

Tel je zegeningen. De aandeelhouders lijken leergeld betaald te hebben, met dank aan Edelenbos.

Stevige RvC, stevige directie en aandeelhouders op afstand, is op dit moment het beste en meest haalbare voor de club.

Iedereen wilde van de Belg af en Hyballa heeft zichzelf onmogelijk gemaakt. Maar nu er echt knopen worden doorgehakt zijn mensen in de war van een oud trainer ( die veel van wat hij is en heeft aan NAC te danken heeft) een ex wielrenner ( die begint over De Haan en Smit, hoeveel mensen zaten er toen op de tribune en hoe verliep het organisatorisch in die tijd?) en een ongeruste sponsor die er een Hyballaatje uit gooit.

Stap 1 en 2 zijn gezet. Stap 3 en 4 bepalen of we succesvol gaan worden. Wie vooruit wil moet niet in zijn achteruitkijkspiegel kijken maar luisteren naar de doelstelling en de plannen.

-1    
Buurman

Beste oldskool. Natuurlijk klopt wat je schrijft. Maar omdat ze , de drie groot aandeelhouders, een ruime meerderheid hebben willen ze daar ook niks op inboeten. Daarom werd Hart voor NAC met 5.5 miljoen buiten de deur gehouden. Terwijl de club NAC die 5.5 miljoen natuurlijk verrekte goed kan gebruiken. Zo bedoel ik het. Het heeft dus alles met macht te maken. Hoe het met aandelen zit hoeft niemand me te leren. PS. Ik heb op de drie aandeelhouders persoonlijk niks tegen.

0    
Harry breda

Zonde dat zo’n sponsor stopt.
Maar denk dat het zeker ook met de Corona crisis te maken heeft. Geen enkel bedrijf heeft het makkelijk waardoor dit een ideaal moment is om eruit te stappen.
Want de vraag is waarom zijn ze er de afgelopen jaren nooit uitgestapt aangezien het al jarenlang een puinzooi is

3    
no-AD

Ik denk dat NAC het geld van sponsoren helemaal niet nodig heeft, tenminste zo laten ze het overkomen.
Ik ben een sponsor die ook tienduizenden euro's overmaakt maar ik kan je vertellen dat ik de nieuwe commerciële man die sinds HALF DECEMBER nog NUL keer heb gesproken. Sinds het vertrek van EM is er nog NIEMAND bij NAC geweest die mij persoonlijk een belletje of mailtje heeft gedaan.

2    
Baosje

@Jeroen

De Spijker op zijn kop!!
Geen woord aan toe te voegen !

0    
Halfvol

Ik vind die vergelijking tussen een sponsor en een seizoenskaart houder waarbij een sponsor veel meer betaald een beetje krom. Volgens mij gaat het om het % van je inkomen/vermogen wat je jaarlijks aan de club spendeert. Heb je 5 miljoen en stort je jaarlijks 30.000 euro dan is dat 0,6%.

Verdien je 40k per jaar en heb je ene seizoenskaart van 250 euro dan is dat ook een goeie 0,6%.

Kortom; bedragen zeggen niets over comitment of betrokkenheid.

Overigens verder prima natuurlijk dat een sponsor jaarlijks evalueert en een keer denkt ik kap er ff mee. Als supporter houdt ie zijn stoelen in ieder geval nog.

0    
1949

Dennis denk er nog eens over na..........

Laad alle berichten na dit bericht in