Wij gaan niet opzij

Olij: ¨De Grote Markt. Dat is het doel¨

DeWeesJr

Nick Olij kwam afgelopen zomer over van AZ. Na een succesvolle verhuurperiode in Oss belandde de keeper in Breda. Hij woont momenteel samen met zijn vriendin in Dongen en heeft het prima naar zijn zin bij NAC.

Door zijn overstap naar NAC moest Olij noodgedwongen verhuizen. Het was toch wel een moeiljke stap voor de doelman. ¨Toen NAC interesse toonde, dacht ik meteen: geweldig. Grote club, spelend in de top van de competitie. Maar het is wel een omschakeling, want voor het eerst word je uit je vertrouwde omgeving getrokken. Naar TOP Oss reed ik nog op en neer vanuit Haarlem.¨ Hij kreeg uiteindelijk veel advies van zijn vrienden (Ron Vlaar en Rens van Eijden). ¨Ze weten hoe het is van club te wisselen, dus we belden rond de overstap dagelijks. Over de club waren ze dolenthousiast, terwijl ze me waarschuwden dat mijn privéleven een omslag ging krijgen.”

Vooral voor zijn vriending Rachelle was het in het begin even lastig. ¨Dat kut voetbal ook’, denk je dan. Maar ik vind: we doen het samen.¨

Dat Olij de sfeermaker is van de groep is ondertussen algemeen bekend. Thuis is de situatie toch echt wel anders. ¨Weet je, als ik thuiskom ben ik heel anders dan op de club. Daar ben ik druk, haal ik geintjes uit. Eigenlijk ben ik dan gewoon een klier. Maar hier is het anders. Ik moet stofzuigen, koken. Er is ook geen tijd meer om te klooien.” Zijn partner voegt er plagend aan toe. ,,In de bank liggen, kan je ook goed.¨

Op de club is de doelman dus heel anders. Zo vertelt Olij een mooie anekdote over de jas van Filipovic. ¨Andrija Filipovic kwam onlangs met een jas van Nickelson op de club. Toen heb ik hem wijsgemaakt dat hij daarvoor opgepakt kan worden in Nederland.¨

De keeper lijkt geen onzekerheid te kennen in de goal. Maar vorig jaar sloeg toch de twijfel even toe. Olij raakte geblesseerd aan het einde van het seizoen en zijn contract liep af bij AZ. ¨Je wordt er heel onzeker van. Als dat in je laatste contractjaar gebeurt, is dat een stressvolle ervaring.¨

Uiteindelijk liep het goed af en speelt Olij om de week voor volle tribunes. Na de thuiswedstrijd tegen Helmond werd voor de doelman duidelijk dat hij de juiste keuze gemaakt had. ¨Toen ik voor de warming-up het veld op kwam lopen, voor die hoge volle tribune besefte ik dat ik het hier allemaal jaren voor gedaan had. Dit is echt ziek, zei ik Rachelle. Daar dronken we 's nachts samen een biertje op.¨

Ondertussen is NAC de trotse koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Na negen wedstrijden heeft NAC 22 punten en hield het al vijf keer de nul. Desondanks blijft de Haarlemmer rustig. ¨Ik spring geen gat in de lucht, nee. De Grote Markt. Dat is het doel.¨

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Vorig bericht
Vergeet je kaartje niet terug te kopen 21 reacties
Volgend bericht
Verbruggen debuteert met winst 13 reacties
21 Reacties
66   3  
DeNeel

Heerlijk ventje en belangrijker: goeie keeper en een echte teamspeler, in niets te vergelijken met die koekebakker van vorig seizoen....

36   7  
Judge M.

Een vriending? Wat is dat? ?

En groot gelijk. Die bontjassen horen hier gewoon niet.

Ik hoop dat we nog vele jaren van Nick mogen genieten. Op alle punten een verademing vergeleken met zijn voorgangers!

22   4  
Quinn

Lijkt me ook lastig, buiten het voetbal om een sociaal leven op te bouwen met je partner en evt kids. Zeker voor jongens die geen Nederlands spreken. Luka Ilic bv is denk ik ook gelukkiger nu z’n broer en Filipovic in de buurt zijn.

In ieder blij met Olij dit seizoen!

66   3  
DeNeel

Heerlijk ventje en belangrijker: goeie keeper en een echte teamspeler, in niets te vergelijken met die koekebakker van vorig seizoen....

13   0  
Marti

Een keeper die weet wat hij pakken moet , de markt !!

5   15  
Maarten

In alles kan hij mij bekoren. Toch blijf ik erbij dat je een keeper kan beoordelen na een seizoen. Vooralsnog heb ik zeker geen klagen.

40   6  
Bommetje

Hier moeten we Jelle toch de credits voor geven.
Fantastische keeper voor ons niveau.

9   42  
Ruben

Bom - ik had gehoopt dat dat niet nodig zou zijn, we staan in de keukendivisie mede dankzij het geklooi van Jelle met die keepers. Of Olij ook zomaar in de eredivisie meekan is nog maar de vraag.

9   15  
Peetje

Lijjjj ooooo lijjjjj
oooooh lijjjjjj
Tu tu tu

https://youtu.be/BKtrWU4zaaI

Heb dit al een aantal keer gehoord op de bside door een paar groepen niceee

13   6  
sNACksz

@Peetje

Nick Olij verdiend een eigen nummer, maar dan moet er nog wel gesleuteld worden aan wat er nu (gepoogd) voor Nick te zingen.

Begin bijvoorbeeld met Nick ipv Lijj.. en sluit de zin af met nog iets pakkends. Initiatief wordt zeker gewaardeerd maar denk dat t nog wat nodig heeft, zodat iedereen mee zingt.

14   2  
Gjoewie

Judge M > Een vriending is een contaminatie van Vriendin en Lekker Ding... :-P

23   14  
ome cor

Z'n enige fout tot op heden is in Dongen te gaan wonen.
Hahaha.

Ach, als ie maar goed blijft keepen !

10   41  
Joker

Cor - ben jij die sneue oom die altijd om zijn eigen "grappen" lacht en ondertussen door de mensen wordt uitgekotst ?

8   6  
Mo

Nog een hele goede spits( alleen dat!) naast Sydney erbij in de winterstop en we worden zeker kampioen! Anders weet ik het zonet nog niet...

De verdediging en het middenveld zijn goed bezet, maar aanvallend moet er nog kwaliteit erbij.

17   13  
ome cor

@joker
ach.....als je jezelf joker moet noemen om maar te benadrukken dat je grappig gevonden moet worden dan kunnen we best discussiëren over wat "sneu" is.

6   6  
Scheppioni

@ Mo
We hebben Dogan tenminste as hij een keer wedstrijd fit blijft ! Olij is echt een verademing nu .......

11   3  
Heksenketel

Kan maar zo een cultheld worden in Breda!

7   3  
Jan Bril

Dongen, strategisch gekozen woonplaats :-)

7   2  
TvB

Enorme verbetering sinds de keepersellende van afgelopen jaren.
Dit team kan alleen maar beter worden mi.
Ben benieuwd of Dogan kan beginnen tegen Eindhoven volgende week. Kan zoals velen denken de missing link zijn in dit elftal. Mooiste zou zijn Dogan rond of achter v Hooijdonk . Sidney laat zien een goaltjesdief te kunnen worden en hopelijk kan Dogan zijn scorend vermogen van vorig jaar weer laten zien. Dit plus de aanstaande rentree van Monsalve met Noblejas op links back kan mooi worden voor de rest van het seizoen!

3   3  
B

Eindelijk weer een goede keeper bij NAC. Iets wat we eigenlijk tot aan het tijdperk Smulders altijd wel gehad hebben met types als Karelse, van de Ede, Zoetebier, Babos van Zwam en Jelle.
Daarnaast heeft deze jongen een geweldig karakter en is een verademing om zijn interviews te beluisteren/ lezen altijd realistisch en oprecht.

Off-topic: Er komt stiekem een belangrijke week aan. Mocht NAC de komende twee zware wedstrijden goed doorstaan dan kan de ranglijst er leuk uit gaan zien. Heb er in ieder geval zin in!

2   4  
Buurman

Goeie keep. Zonder van Leer mogelijk niet gedegradeerd. Al waren onze centrum verdedigers ook te licht voor de ere. Wedstrijden van de waarheid komen nu. Hoop op zes punten maar ik kan met vier punten goed leven.

3   3  
Ivo

Goede keeper, na 9 wedstrijden is hij nog steeds zonder grote fouten, heeft hij al een paar punten gepakt met goede reddingen en hij is vooral ook goed in de coaching en omschakeling.

Ga zo door Nick!

Laad alle berichten na dit bericht in