Wij gaan niet opzij

Olij tekent contract bij NAC

Das Phantom

NAC heeft zich voor de komende seizoenen verzekerd van de diensten van doelman Nick Olij, meldt de club via de officiële kanalen. De transfer hing al een tijdje in de lucht en is nu dus definitief. Olij komt transfervrij over van AZ en tekent een tweejarig contract met een optie voor een derde jaar.

De 23-jarige goalie, 1.88 meter lang, kwam afgelopen seizoen op huurbasis uit voor TOP Oss. Bij die club stond hij 30 wedstrijden onder de lat. Olij heeft erg veel zin in deze nieuwe uitdaging, en hoefde dan ook niet lang na te denken toen NAC zich voor hem meldde: “Het afgelopen seizoen heb ik bij TOP al kunnen inburgeren in Brabant en dat is mij erg goed bevallen. Op het moment dat NAC mij benaderde hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Voor mij is dit in veel opzichten een fantastische stap. Spelen in het Rat Verlegh Stadion lijkt mij super, daar kijk ik echt naar uit.”

 

Bron:
B-Side Rats, NAC
95 Reacties
0   0  
Rijen is NAC

Olij, Schouten en Azzagari, jongens die de taal spreken, zich graag willen ontwikkelen en de competitie kennen! Ik hoop dat deze gasten er komend seizoen voor gaan, naar mijn mening zullen ze al meer vechtlust hebben dan de selectie van dit seizoen! Zet het voort Tom!

0   0  
Jf

Goed nieuws en ik hoor louter positieve berichten over deze speler van mensen die met hem gewerkt hebben.

0   0  
Johan o

Jongen met potentie... goede aankoop. Hopelijk laat hij zich niet meesleuren in de negativiteit die rond de club heerst..

0   0  
Sp1

Jong NAC is helemaal niet opgeheven.

0   0  
Rubenac

Op papier Een goede zet!
Alleen een keeper, maar twee jaar.
Zit er een eenzijdige verleng optie op?
Klinkt iig als weer positief nieuws .

0   0  
Martinus

Wel aardige aanwinsten tot nu toe. Jong, maar ook ervaren tegelijk. Olij kan goede cijfers overleggen. Jammer van Lundqvist denk ik, maar als hij niet wilde blijven, dan is dit beter zo.

0   0  
Kudeta

Welkom Nick bij de mooiste club!
Veel succes

0   0  
Ivo

Prima. Frisse jonge gast op doel, opgeleid door topclubs met wat ervaring. Als ik het zo lees is hij de beoogde 1e doelman. Goed dat hij nu al bekend is. Hopelijk levert die blessure geen gedoe op.

0   0  
AdNac

Ik hoor de B-Side en Vak G al zingen: Oh Nickolij wat zijn we met jouw blij

0   0  
Mo

Lundquist is een broodvoetballer! En zo goed vibd ik hem nou ook weer niet!

0   0  
Johan o

Oh wat zijn we blij oh wat zijn we blij... meej die keeper Nick Olij... klinkt net wat beter niet!?

0   0  
Breda-Loyal

Welkom Nick

0   0  
Rat uit Rijen

Ik moet zeggen dat ik niet genoeg van m heb gezien om een gedegen oordeel te vormen. Maar ik hoop vurig dat met de komst van Olij eindelijk een einde komt aan het keepersdebacle... Welkom Nick!

0   0  
Vrouwke

Gaan we veel plezier aan beleven hele goede keeper. En van dit soort gasten moeten we het toch hebben. Jonge honden met veel talent die er wel trots op zijn om voor NAC te spelen

0   0  
scheppioni

Welkom Olij ! Nu al beter dan van leer !

0   0  
ibio

Een jonge geblesseerde keeper die nooit onder druk heeft moeten spelen,
Gaat naar een club waar je moet presteren, je moet promoveren
Je hebt bij deze speler geen enkele garantie dat ie het gaat waarmaken.
Ik denk zo'n 30% kans dat ie kan slagen.

Hij is getipt door JTR,--> hij die ook al zoveel potentie zag bij trompet Noppert

man man man,
het worden ellendige jaren

Who is next??
De mid-mid van FC Dordrecht en de spits van Jong-Utrecht

0   0  
leeuw

Ibioot ?

0   0  
Breda1965

De kkd heb ik nooit gevolgd,dus kan niks over hem zeggen.Ik hoop alleen,dat we nou een ECHTE keeper hebben.Met die clowns had ik het helemaal gehad,in ieder geval wens ik hem veel succes.

0   0  
Bredaaaa

nou, welkom Olij.

p.s. de club zou toch geen geblesseerden meer aannemen. Ik lees dat hij nog steeds aan het herstellen is van een blessure en toch is hij medisch gekeurd. Het zal wel..

0   0  
Martinus

@negatieve reacties:

Een jonge gretige keeper die bij Top Oss 10 of 11 keer de nul hield, die trots is hier te komen spelen. Waar nog volop rek in zit. Wat wil je serieus nog meer? Wat is, realistisch gezien, een betere optie? Kritisch zijn is echt prima, maar een keeper met deze situatie al afschrijven voor hij begonnen is... Triest.

0   0  
Tombola Breda

Mooi!

0   0  
Michel

@Ibio

Niet mauwen om het mauwen nou.
ED spelers komen nu nog niet, als er dan al iets komt is het de laatste dagen pas. Gewoon een gretige jonge keeper, welkom Nick!

0   0  
Wanny

Met Van Leer dachten we een goeie keeper te hebben en dat was 3x niks.
Brondeel kende niemand en dat was uiteindelijk een prima keeper voor ons.

Dit is de vijver waarin we moeten vissen en dan blijft het altijd afwachten.

0   0  
Tombola Breda

Olij was op het moment dat hij geblesseerd raakte overigens de op 1 na minst gepasseerde keeper van de KKD en had al 10 cleen sheets op zijn naam staan. De reacties van de Top Oss supporters laten ook echt wel doorschemeren dat hij erg talentvol is.

0   0  
Henri

Ik heb maar een wens/eis. Heers in jouw!! 16 meter gebied. Want van die lijnkeepers a la JtR heb ik nu echt wel genoeg gehad!

0   0  
Diep Holland

Olij Prima. Ole. Maar , we wisten al dat het na de bevindingen van de medische keuring, waar het nog van afhing , een feit zou zijn.
Waar , het ja van ( en voor ) welke trainer aan hangt is nog steeds mysterie. Iemand enig serieus idee. Want nogmaals ' dat ' is het echte nieuws. Dus binnenkort een uitslag zonder dat ook bekend wordt waar al die tijd het wachten op was, is geen uitslag.

0   0  
Marco van bavel

Hopelijk een goeie keeper hopelijk is hij goed in hoge ballen! Dat lijn keepen is het enige wat jtr hem kan leren! In ieder geval welkom en succes

0   0  
Jurgen

En Vreven hoofdtrainer, en als keeperstrainer Davy Schollen en spitsentrainer Bob Latchsford die had een vet presentste van 40% maar scoorde altijd.

De promotie wedstrijd destijds in de Beatrixstraat NAC-Veendam.
Na 1 minuut met 1 nul achter.

Latchfoford kreeg het op zijn heupen knalde er een stuk of 6 in en het werdt 10 of 11-1 in de Beatrixstraat en promotie.

Laten we maar beginnen met dit trainers trio

0   0  
Castle

Welkom bij nac

0   0  
Jurgen

Wat mij dit jaar ook opviel waren de vele blessures.

Maar die van de Gaag gaf aan het begin van het seizoen aan dat hij voor lange en intensieve trainingen ging.
Eerste training was 3 uur.

Vd Gaag heeft ook bijgedragen aan veel blessures.

0   0  
Belgische Naccer

Ik hoop dat het eindelijk weer eens een keeper is die cornerballen gewoon pakt. En schoten van 20 meter gewoon eens pakt. Dat zou al 20 verliespunten schelen.

Dankzij van Leer, en het gewoon laten staan van die lambal, door Brood, zijn we gedegradeerd.

Ik wil helemaal niemand meer van het afgelopen seizoen op het veld, op Ilic en Leigh na, en wellicht Verschueren. De rest moet gewoon weg. Zit niks fatsoenlijks tussen. Allemaal stuk voor stuk brandhout.

0   0  
NAC4Ever

Welkom bij NAC!

0   0  
Ert

Toch mooi om te zien dat 2 spelers willen spelen voor de CLUB NAC, want ondanks een missende trainer (of zij weten al wie het is..), komen ze toch.

Welkom Nick!

0   0  
Braze

Heel mooi, maar tot nog toe weinig nieuwe spelers die de ambitie om top KKD te spelen en te promoveren waar kunnen maken.
Waar blijft de nieuwe trainer, waar blijven de nieuwe talentvolle spelers en wanneer vertrekt de mislukte hap van voorbij seizoen.


Met alleen Olij krijg je het stadion niet vol.

0   0  
RV

Profiel is redelijk en op zich prima.
Situatie bij NAC altijd onderschat, een jongen met ervaring bij Top Oss zegt helemaal niets voor het niveau NAC.

Veel meer druk en als het goed is minder te doen in 90 minuten dan bij NAC, als de TD geschikt is tenminste.

De stap van Top Oss naar NAC is enorm groot voor deze jongens, ik zou er altijd een ervaren keeper bij halen. Het zou zomaar kunnen dat je na een paar wedstrijden er al achter komt dat de druk te hoog is. Vorig jaar is men een stuk of vijf keer de fout in gegaan op een cruciale positie.

Positief: goed profiel en tijdig een keuze gemaakt zodat hij ritme op kan doen.

Negatief: twijfels over een niveau hogerop, voorkeur voor een meer ervaren keeper en Olij komt terug van een flinke blessure.

Ook zo grappig dat die nieuwe TD dan zegt dat fitheid belangrijk is en ondertussen een keeper haalt die van een flinke blessure terug komt en daarom met Top de play offs niet mee kon doen.

Dan gaan mijn nekharen eerlijk gezegd alweer overeind staan, fingers crossed voor de nieuwe TD, hij maakt een erg labiele indruk, maar verdiend wel een kans.

Hopelijk weet hij wel een trainer te halen die een paar ervaren rotten kan halen, dat zou zijn redding kunnen zijn.

0   0  
H.V.M.

De laatste twee seizoenen hebben we met een handvol keepers barweinig geluk gehad.
Als Clown hadden ze waarschijnlijk een stuk beter gescoord.
Hopelijk gaat deze jongen het een stuk beter doen.
We gaan het zien!


Omroep Brabant: "NAC Breda heeft nog altijd geen nieuwe trainer voor het komende seizoen. Technisch directeur Tom van den Abbeele vertelde tijdens een speciale forumavond voor supporters bij NAC, dat de nieuwe trainer afgelopen maandag gepresenteerd zou worden.
Maar tot op heden is het nog stil.
En daar zal vrijdagavond geen verandering in komen, zo stelde de Belgische technisch directeur van NAC. “Maar het is lastig om aan te geven wanneer we wel met nieuws kunnen komen, dus een datum noemen gaat niet”, zegt Van den Abbeele. “We zijn nu bezig met de laatste puntjes op de ‘i’, ik schat in dat het een formaliteit is, maar je weet het nooit zeker in de voetballerij.”
(Bron Omroep Brabant)

Eerst begin deze week, nu slechts 'een formaliteit', maar desondanks niet kunnen zeggen wanneer het rond gaat komen.
Komt allemaal niet echt lekker over!
Dit soort uitspraken zorgen toch weer voor enige twijfel.
De schrik slaat je al om je hart.
Het zal toch zeker niet waar zijn?
Toch géén Smulders 2.0!

Hopelijk betreft het hier slechts een schoonheidsfoutje van TvdA.
Slechter dan vernietiger Smulders kan toch eigenlijk ook niet.
Laten we ons de komende maanden dus maar eens verrassen met deze Belg.

0   0  
Dippo

Leuk, ook een transferclausule van 150.000 op laten nemen ?
Sorry, maak er wat van Nick, welkom.

0   0  
Jgiw

OB heeft een stukje over de nog niet nieuwe trainer

0   0  
Jgiw

Mag hopen dat Bassie zijn consequenties trekt wanneer ook deze keeper er weer niks van bakt.

0   0  
Moppernac

Moeten we nog wel op zoek naar een andere keeperstrainer.
Anders houd hij geen 10 a 11x de nul

0   0  
Chris W.M.

Blijft afwachten. Maar realistisch gezien is dit de vijver waar NAC in kan vissen. En liever een Nederlandse keeper met een opleiding bij de beste jeugdopleiding van NL mét een jaar KKD op zak dan een onbekende keeper uit het buitenland. In ieder geval goed genoeg om vanaf onder 17 bij Oranje te keepen, dus talent heeft hij. Nu afwachten of hij onder druk ook goed presteert en hij wat stappen kan gaan zetten.

0   0  
jvt

Gaan we straks naar Jong NAC kijken of zo? Dan is het budget van 2 milj wellicht wel genoeg.

Leuk allemaal voor het tweede kruisje maar je zult toch 15 ervaren krachtpatsers nodig hebben om meteen voor het kampioenschap te gaan. Om iedere tegenstander; van De Graafschap tot GOA, van Roda tot NEC op voorhand al ontzag in te boezemen. En dan bedoelen we natuurlijk niet Kali, El All, Koch, Van Anholt, Carolina, Gersbach...

De meesten onder hen vinden nog steeds dat ze onterecht gedegradeerd zijn. Deze misplaatste overschatting en waardeloze wedstrijdinstelling zal in de fysieke KKD genadeloos worden afgestraft . We hebben een zeer ervaren, zeer goed voetballende basis nodig. De rest mag meetrainen.

0   0  
Lamington

Olij Ooolij! Olij Ooolij! Keeper Nick Nick Nick!


https://youtu.be/rbc_LxfhSoY

0   0  
buurman

Volgens mij een goeie keeper. Goeie aankoop verwacht ik.

0   0  
Ivo

Een goede keeper is belangrijk, maar met een zwakke verdediging ervoor heb je er niks aan. Of met een middenveld en aanval die verzaakt om verdedigende taken goed uit te voeren. NAC's grootste probleem vorig seizoen.

Leigh als linksback kan nog, maar in het centrum moeten er echt 2 dragende CV's komen. Koch zie ik liever gaan. Op rechts hebben we Schouten voor tegen de makkelijkere tegenstanders, maar als er echt gebuffeld moet worden zie ik liever een ander type rechtsback.

0   0  
Ouwe Spionkop

Lijkt me een keeper die uit kan groeien tot een betrouwbare sluitpost.Is de keeperssoap ten ei de?

0   0  
Judge M.

Welkom Nick!

En @Jgiw, ga jij even terug naar je kruikensite en Jelle daar bassie noemen. Malloot!

0   0  
Geelzwartwit

Welkom en zet hem op! Prima leeftijd om vanuit kkd door te groeien naar een vaste waarde in de eredivisie. Hopelijk ik is die optie op verlening ook een serieuze optie.

Daarnaast mbt de trainer lijkt het mij duidelijk dat de 1e kandidaat trainer afgelopen weekend een aanbod erbij gekregen heeft en nu zijn beste opties en uit onderhandelingen aan het voeren is. En NAC daarnaast met alsnog een backup praat mocht die een kandidaat toch niet voor NAC kiezen.

Vorige week roepen dat je maandag je trainer wil presenteren en nu een slag om de arm mbt datum dan is er iets danig verandert in de onderhandelingen. Waar NAC vorige week zeker van zijn zaak leek is er iets van invloed bijgekomen.

Met gilissen wilden ze nog wel kijken hoe en wat.. Heracles pakte door
Met de AD en TD hadden ze echt wel andere kandidaten maar die vielen plots weg en er moest toch echt een - hier zijn ze dan! - geroepen kunnen worden om sponsoren en achterban zoet te houden. En nu lijkt net de trainer het weer een naast de pot pisserij te worden

0   0  
Ivo

De eerste training is op 26 juni, dat komt nu toch wel snel dichtbij. Daarnaast is de trainer belangrijk bij het samenstellen van de selectie. NAC moet echt tempo gaan maken. Als kandidaat 1 niet hapt, jammer dan, door met optie 2 en 3.

0   0  
Dutchbird

Het kan goed gaan met Olij (hoe spreek je zijn naam eigenlijk uit? Olie of Olei?).
Maar het kan ook helemaal fout gaan met zo'n jonge keeper met beperkte ervaring.

Dan heb je een ervaren TD nodig die kan inschatten welk plan B het best bij de situatie past. (Dan doel ik op onze Pool of een type Zwarthoed als backup voor het geval een Birra effect gaat optreden.) Hopelijk snel een hoofdtrainer die de Belg kan helpen bij het maken van deze keuze. Als den Tom die keuze alleen maakt en het gaat fout, dan heeft de trainer het volste recht om de schuld bij de Belg neer te leggen.

0   0  
ome cor

Olij is een keeper die ongeacht zijn kwaliteiten en talenten te maken krijgt met a) zijn falende voorgangers en b) het NACpubliek wat hem bij de eerste de beste discutabele tegentreffer zal afmaken.

Eikels die dat nu al doen zitten er helaas ook tussen.
Oprecht denk ik dat hij een eerlijke kans verdient zonder afgerekend te worden op de "prestaties" van Van Leer, onze kangoeroe, Noppie en alles wat er voor zat.

Veel succes Nick en make us proud.

0   0  
Mick J

@ Dutchbird
Schuld alleen bij de TD. wat denk je van specialist Jelle ?
Heeft hij al niet genoeg gaten in het doel geslagen.

0   0  
Chris W.M.

@Mick J

Daar had TvdA nog wel wat op te zeggen op de forumavond. Het feit dat hij aangaf dat Jelle zich niet altijd gehoord voelde zegt mij dat Smulders bepaalde adviezen in de wind sloeg en toch voor bepaalde keepers koos waar Jelle het ook niet in zag zitten.

Hoe dan ook; we hebben nu een keeper die vaste klant was in de jeugdelftallen van Oranje en uit de beste jeugdopleiding van Nederland komt. Zullen we hem in ieder geval de kans geven?

0   0  
Nachoreca1

Goede zet. Slechter als de voorgaande rukkers lukt niet.

0   0  
Flieger prins van ut kielegat

Ik voel een Liedje aankomen iets met den Uyl is in den olie
Olij is onze goalie

0   0  
Mick J

@ Chris W.M.
Laten we hopen dat het een tweede Peter v.d. Merwe wordt
zal niet meevallen maar toch. En een kans ?
Natuurlijk.
En die Smulders ? Heb ik geen woorden voor .

0   0  
Ernie

Talentvolle keeper welkom!
Waarom duurt het vastleggen van de trainer zolang?
Oja, in de wandelgangen is koortsachtig overleg met Fred/jvt/Dutchbird. Dan zal Ruud wel nee zeggen:).

0   0  
Judge M.

@Dutchbird:

Als Olei. Als in Olij, Olij, zijn moeder legt een ei.

Zoiets ;-)

0   0  
scheppioni

Pinksteren is nu onderhand net een mooie tijd voor een nieuwe trainer !!! Normaal ben ik vrij positief van mijn eigen uit, maar ik zie nu alweer een ongelofelijk kut seizoen aankomen !!!

0   0  
van Flieger

De cryptische uitspraak van de Vlaamse carrierist met bijwagen waarover gelogen moest worden: "ik verwacht wat beweging" betekende dus:

- een keepertje van TOP Oss
- het vertrek van een speler met doorlopend contract en sterk gelimiteerde transfersom naar de eredivisie
- een jeugdcontractje voor een 17 jarige


Echt mensen, haal die VDA als de sodemieter van de bok en kom met echte zwaargewichten in plaats van dit trio infernale (Eisenga, VDA, Edelenbosch), het is zo genant en we staat zo ontzettend voor lul in de voetbalwereld, het is niet te filmen. Ondertussen proberen de daders, WvA, Roberto de Lujo en PB Buiten schot te blijven. Zij wijzen naar de "kleintjes". En die wijzen wederom naar, ja naar wie eigenlijk. ?

Het is een verschrikkelijke bende en er is nog altijd helemaal niks opgelost. Over de rug van ons NAC wordt nog altijd een cynisch machtsspelletje gespeeld door lieden die de boel comleet naar de ratsmodee hebben laten gaan. Hoe lang mogen zij hier nog mee doorgaan ?

Lago Lugano, buitenontbijt, 20 gr, straks 26 gr en cena in Italia.

0   0  
Gerrit39

Van Flieger,je zit op de verkeerde site te posten, voor onzin heb je www.wartaal .nl.Een bijwagen,carrierist praat gewoon in supporters en voetbaltaal ipv zakelijk geleuter.

0   0  
Ivo

@van Flieger

- De clausules uit het contract van Lundqvist kwamen er in door het "technisch hart". VDA was, zoals jij ook echt wel weet, niet betrokken bij de totstandkoming van dat contract.
- Behalve keeper Olij kwam ook rechtsback Schouten. Dat sla je gemakshalve maar even over.
- VDA geeft aan met een kleinere selectie te willen werken, dat is iets wat iedereen met gezond verstand al riep toen Smulders sinterklaas begon te spelen en alles wat los en vast zat een contract aanbood.
- Er moeten eerst spelers weg voordat er nieuwe kunnen komen. Ook een erfenis van Smulders.
- Het is 8 juni, veel spelers zijn nog op vakantie en kunnen nog niet gepresenteerd worden.

Kritiek is prima, maar man, hou eens op met dat geraaskal, in jouw ogen is het toch nooit goed.

0   0  
Erpelboer

@van flieger

En hoe help jij NAC dan ? Je kan alleen maar commentaar geven!!!
Jij hebt het zo goed gedaan in je leven en bedrijfsleven ...
Kom dan is met een goede investeerder die gelijk iedereen
Wegkoopt zodat er een een eigenaar is en jij de lijntjes kan uitzetten. Ben benieuwd waar we dan eindigen ?

Want je bent gewoon zelf een pannenkoek eerste klas die alles beter denkt te weten maar niemand ziet je in Breda want daar durf je je gezicht niet te laten zien GROTE flapdrol dat je bent!!!

Btw je hebt zelf nooit iets gepresteerd op sportgebied laat staan op het veld,... btw de meeste hier die alleen maar kunnen zeiken en allemaal een dikke pens hebben.

Fijne Pinksteren

Amen
Nieuwe erpels

0   0  
van Flieger

Oh ja, de rechtsback van Volendam is er ook nog, nee, dat verändert alles.

Ivo - het TH haalde een speler die op eredivisieniveau gevraagd is. De meuk van Smulders is dat niet.

0   0  
Gerrit39

Van Flieger,moet toch een goed gevoel geven voor je altijd maar weer al die duimpjes naar beneden!negatieveling!.

0   0  
misterbean

@bsr

Als jullie dit geen nieuws vinden en geen topic van maken, dan gaan mensen vanzelf onder een ander topic hierop reageren.
Kunnen jullie duidelijk aangeven waarom dit geen nieuws is volgens jullie?

https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3011621/Waarom-heeft-NAC-nog-geen-trainer-gestrikt-Technisch-directeur-Tom-van-den-Abbeele-legt-uit

“Maar het is lastig om aan te geven wanneer we wel met nieuws kunnen komen, dus een datum noemen gaat niet”, zegt Van den Abbeele.

Maar volgens Van den Abbeele is de naam van Brood niet doorgestreept. “Zeker niet zelfs. We hebben twee interessante profielen, waarbij we een plan A en een plan B hebben, maar laat duidelijk zijn dat we vol voor plan A gaan en dat we dat zo snel mogelijk willen afronden."

0   0  
WasHetMaarWeekend

Nee Vliegertje. Te Vrede zal ook naar de eredivisie of een soortgelijke compititie gaan dus die vlieger gaat helaas niet op

0   0  
Dutchbird

Ik heb het ook gelezen @misterbean
Dat betekent dat onze Belg al vier weken probeert om Ruub Brood binnen te halen. Wat verlangt Brood dan in zijn contract dat vdA niet wil bieden? De man heeft al een keer een contract gehad en weet hoe de hazen lopen bij NAC. Die gaat echt geen onmogelijke voorwaarden eisen stellen maar wel voorwaarden die zijn baan meer werkbaar maken dan Tom blijkbaar wil toegeven. En ondertussen ook nog met andere trainers praten. Dat maakt het er beter op! Gepruts van de bovenste plank!

0   0  
Henri

De Rat
8 juni 2019
Demasqué van de huurverlaging: NAC gaat twee ton teveel betalen!

In de aanloop van de vorige gemeenteraadsverkiezingen rolden de politieke kopstukken in Breda weer eens over elkaar heen. Stadionscheurgate was net in de doofpot gestopt, verstrengelingsgate werd opgestart. Want een of ander onderzoeksbureau had op verzoek van de oppositie de relatie tussen NAC en de stad Breda onderzocht en in een tonnen kostend rapport geconcludeerd dat het niet verstandig is als gemeente en club te nauw financieel betrokken zijn met elkaar. No shit sherlock!

Het gevolg daarvan? Het stadion moest verkocht worden. Aan de hoogste bieder. Voor de hoogste prijs. Dan zou NAC geen huurder meer zijn en hoefde de gemeente niet meer bang te zijn dat de huurpenningen niet over gemaakt zouden worden. De onderhoudskosten waren toch al voor de club en de gemeente lasten zouden dan door de nieuwe stadioneigenaar op de gemeentebegroting kunnen worden bijgeschreven. Een zorg minder voor hetzelfde geld.

Gerenommeerd taxateur Cushman&Wakefield heeft de waarde van het stadion bepaald en vervolgens werd een biedingsperiode geopend. Raar maar waar, maar ginne hond was geïnteresseerd in de vraagprijs van de gemeente voor het stadion. Volgens taxatie zou het stadion een waarde hebben van ongeveer 9.5 miljoen euro, fors lager dan de huidige boekwaarde.

De conclusie kent u. Niemand wilde het stadion kopen, NAC nam een koopoptie voor uiteindelijk 5,5 miljoen voor een deel van het stadion, maar de club besloot onlangs wijselijk dat vastgoedbeheer niet tot de core business behoort. Geen verkoop derhalve, dus het stadion blijft eigendom van de gemeente. Dat daarmee in haar eigen val trapte.

Eind 2017 kwam de Rat immers op de proppen met artikel over verplichte afwaardering . Want daar hadden de verkiezingsgeile politici in Breda eventjes niet over nagedacht. Taxatie met het zicht op verkoop betekent verplichte afwaardering van het stadion. Met daarbij weer gevolgen voor de marktconformiteit.

Vorige week zijn de jaarstukken 2018 van de gemeente Breda vastgesteld. En wat lezen we daarin? De gemeente heeft een duurzame waardevermindering in de boeken opgenomen voor het Rat Verlegh Stadion. 5,7 miljoen. En 7 ton additioneel, zodat het totale verlies dat de gemeente in de boeken heeft opgenomen over 2018 maar liefst 6,4 miljoen euro bedraagt. De Rat concludeerde eind 2017: Dat houdt in dat de gemeente nu een afboeking moet gaan doorvoeren op het stadion. Op de gebouwen moet 5,7 miljoen worden verminderd, op de grond 8 ton. De boekwaarde per 1 januari 2018 zal dan moeten worden verlaagd naar 9,5 miljoen.. De gemeente vertaalt dit in de jaarcijfers met: Als gevolg van het voornemen tot verkoop van het stadion is een koopoptie verleend aan de gebruiker, hierdoor is een waardevermindering verwerkt van € 6,4 miljoen. Dit doet het positieve resultaat teniet

Dit stelt de hosannastemming over de huurverlaging als gevolg van de rentedaling in een ander daglicht De nieuwe huursom is 130.000 euro lager dan voorheen en komt uit op 690.000 euro. Ten opzichte van de boekwaarde een percentage van 7,2%. De oude huursom bedroeg 820.278 euro tegenover een boekwaarde van 16 miljoen, ofwel 5,1% van de boekwaarde. Uitgaande van de oorspronkelijke uitgangspunten zou de nieuwe huursom 487.040 euro moeten bedragen. In plaats van een huurverlaging van 130.000 euro rekent de gemeente Breda de huurder dus een huurverhoging van 202.960 euro aan.

Afgelopen maandag is de werkgroep verkoop Rat Verlegh Stadion bijgepraat. Donderdag de 20e wordt de jaarrekening 2018 in de Raad besproken. Welke dappere partij neemt het op voor de huurder die door de pandjesbaas een huurverhoging van 2 ton wordt aangesmeerd?


Bron : De Rat

0   0  
van Flieger

Na twee maanden en het tekenen van de keeper van TOP Oss kunnen we een proeftijdbeoordeling maken van Eisenga en VDA.

Eisenga
- geen hoofdsponsor binnengehaald
- geen rugsponsor vervangen
- wel rare emailtjes zonder hoofdletters bij begin van zinnen
- wel Friese volkslied meezingen bij wedstrijd van zijn SCH tegen ons NAC
- verder niks opzienbarends geleverd behalve een nietszeggend ijdeltuit interview op het Cadettenkamp

VDA
- geen hoofdtrainer
- geen afscheid van K3
- geen fatsoenlijke keeperstrainer
- wel liegen over GT Sports
- wel wat spul voor de bank
- wel schoolreisje met eredivisie nv


Deze mensen waren aangekondigd als zwaargewichten. Blijkbaar mogen we geen kwaliteit verwachten onder deze aandeelhouders.

0   0  
Fred1

Laten we er niet omheen draaien, niets ten nadele van deze jonge keeper want ik ken hem niet, maar zodra er staat geschreven “ op voorspraak van ten Rouwelaar” dan gaan bij mij meteen alle alarmbellen rinkelen, die man heeft in zijn laatste 2 jaar als keeper tot heden louter een onherstelbare ravage aangericht.
Ging liever uit zelfzuchtigheid geblesseerd zelf in de goal staan ten nadele van het team dan dat hij Tim Coremans, Babos of Jimmy van Fessem één wedstrijdje gunde. En datzelfde trok hij door als keeperstrainer , ondanks het blunderen van van Leer heeft Zwarthoed niet één kans gehad.
Ik vind het een kwal van het zuiverste water en snap niet dat die gast zovéél macht binnen een trainersstaf krijgt.
Maar er zullen er weer wel een stel onder ons zijn die het allemaal zijn vergeten en het een held noemen, ze gaan hun gang maar, maar bij mij zit hij in het rijtje klootviolen die alleen maar aan eigenbelang dacht en jarenlang een veel te hoog salaris heeft verdiend wat zwaar op de club drukte.
In mijn ogen hadden we met Zwarthoed een goede en ervaren keeper had het niet erg gevonden als die een kans had gekregen.

0   0  
Kipiani

Bij Brood gaat het zoals altijd bij trainers, om het afbreukrisico. En om de trein die voorbij kan komen. Het spel en gebluf in het algemeen en om Gradje.
Maar dat laatste zal ook wel opgelost zijn als Ruud tekent.
Een poppenkast en niet alleen bij NAC Breda.
Is de declaratie van Edelenbos voor deze week al binnen Wim ? Valt mee deze keer.
Schat van een vrouw, bekwaam, betrouwbaar, kijkt niet op een uur.

0   0  
Sp1

Ik word van een volle auto jeugdspelers ook niet vrolijk, blijkbaar ligt dat bij een deel van de supporters anders, die vinden 150k voo het enige potentieel veel of iig genoeg... En de keeper van top oss moet de rots in de branding worden?

Leuk als je al op eredivisie niveau speelt en je basis voor 90% staat, aanvulling! Een jong grillig elftal zonder kar trekkers en ervaring gaat je niet op korte termijn de promotie brengen.

Dat NAC op spelers hoopt die elders buiten de boot vallen valt misschien wel te begrijpen. Maar dit zijn juist de jongens die geen motivatie op kunnen brengen om dubbel gedegradeerd te worden.

0   0  
Fred1

Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel begrijp wat Flieger aangeeft, het is nog wat te vroeg maar toch.
Zoals ik al zei heb ik donderdag een op een een tijdje met Eisinga gesproken, de Justin smile , maar ik was verre van onder de indruk hij heeft mij op geen enkele wijze kunnen imponeren.
Had eerder het idee dat hij het allemaal niet goed weet hoe het allemaal loopt.
Ik zei hem: realiseren jullie je dat de voorbereiding over 3 weken begint en het enige wat je hebt is de dissonanten van vorig jaar en geen trainer?
Dissonanten? Hij had toch niet de indruk gekregen dat “ we” vooral Elalouchi en Koch niet meer pruimen.
Dan heb je echt een tijdje onder een steen geleefd.

0   0  
van Flieger

Fred - Eisenga en VDA zijn stakkers die hun aanstelling hebben geaccepteerd binnen de piketpaaltjes van de comfortzone van van Aalst. Meer stelt het niet voor. Zij zijn aan het leren. Op kosten van ons NAC.

0   0  
Sp1

Ja Fred, dat zijn in hun ogen de ervaren jongens... Terwijl wij al seizoenen naar een harde kern van onkunde aan zitten te kijken.

Koch zonder een goede cv naast hem is wederom een gebed zonder einde.

El allouchi kan van meerwaarde zijn met een opkomende back en een sterke man naast hem en een linksbuiten die zijn taken overneemt... Anders gaan we weer doodleuk de tikkie terug show in ere houden. Mounir heeft geen diepgang, actie, schot.... Hij maakt overigens wel veel vuile meters.

0   0  
van Flieger

Het feit dat ze een AD aannemen zonder een rits sponsoren in zijn kielzog is een enorme inschattingsfout. Een TD aannemen zonder kennis van de Nederlandse markt en zonder een fatsoenlijk en direct inzetbaar core team van trainer en spelers is eveneens een miskleun. De kruiken zijn ons met die kwal uit Goirle lichtjaren vooruit.

0   0  
Henri

Inderdaad Flieger. Hier wordt vaak minachtend gedaan over WII, maar na desupporters opstand is daar wel iets in werkinggezet dat heeft geleid tot een top AD met vele jaren ervaring en een groot netwerken. Een AD die hoewel zonder ervaring toch de kans kreeg en ook daadwerkelijk beleid heeft weggezet en voor WII interessante markten als de diverse Bundesliga's helemaal in kaart heeft gebracht. Daar komen de miljoenen van Frankie nog bij en inderdaad ze liggen lichtjaren voor. Ik las bovendien een paar weken geleden nog een goede analyse van Bommel die berekende dat WII met veel minder toeschouwers en seizoenkaarthouders net zoveel inkomsten heeft als NAC. Want daar worden de hoogste kortingen gegeven onder het motto we hebben toch geld zat.PSV heeft zelfs zijn 65+ korting afgeschaft. Waarom doet NAC dat ook niet en als die andere kortingen die er zijn. Belachelijk. Als supporter moet je niet eens korting willen. Ik ben benieuwd wat Eisinga daar mee gaat doen.

0   0  
Voorwaarts

Welkom olij! Naar wat ik hoor een redelijke aanwinst met potentie.

@flieger
Waarschijnlijk zou een kwal uit goirle ook niet naar NAC willen. Heb daarnaast het idee dat de spoeling per defenitie dun is voor NAC.
"Sponsoren in het kielzog" lijkt me toch eerder bijzaak, de functie AD kunnen vervullen hoofdzaak.

Scc's zitten rond de 7000 aan het einde van de verlengingsperiode. Dus minder dan 50% heeft op dit moment verlengd.

0   0  
D'n Deef

Hoop dat deze jongen zich beter ontwikkeld dan van Leer, wat was dat me toch een onzekere factor binnen het elftal... Welkom Olij!

0   0  
van Flieger

Henri - Mommers is begonnen met die kortingen, maar jongens, Goetzee kon er ook wat van zeg.

0   0  
H.

Jongens jongens. Geen zorgen, op 26 juni start pas de eerste training. Hup NAC

0   0  
Jamack

@Voorwwaarts
Een paar minuten gelden hadden 7344 echte supporters verlengd. Ruim 2 dagen voor einde verleningsperiode. Dit Is een hard feit en geen onderbuik-mening

0   0  
NAC... what else?

In de huidige reality-soap van NAC zal de aanstelling van de trainer toch niet de cliffhanger tot na de vakantie zijn?

0   0  
Fred1

@ Henri, als er iemand is die de kruiken haat dan ben ik het wel maar ben het met je eens dat wij op elk gebied er nog héél veel van kunnen leren.
Sinds jaar en dag staat daar van boven tot onder een gedegen organisatie.
Komt bij dat het een talentenfabriek is , ga het niet allemaal opnoemen maar het is immens.
Door de jaren heen heeft ze dat miljoenen opgeleverd.
Spelers uit onze achtertuin werden weggeplukt een jongen van WDS is nu een wereldster en is zelfs nooit bij NAC in het vizier geweest.
Van Gobbel en van Gastel werden in vroegere jaren weggestuurd , de kruiken pikte ze op en ze haalden het Nederlands elftal.
Henk van Rooij bij NAC verguist schopte de kruiken hoogstpersoonlijk naar de eredivisie. En zo kan ik nog 20 tallen gevallen opnoemen van Johan Havermans tot Virgil Van Dijk en Frankie de Jong toe. Je wordt er gek van als je er over nadenkt. Geen keuzes en verkeerde keuzes maken en verkeerde mensen aanstellen en de goede wegsturen is helemaal des NAC’s ook dat zit in de genen.
Kijk eens hoe makkelijk ze nu hun commerciële man weer laten lopen .....
Daar ging ik als TD toch voorliggen al was het maar uit eigenbelang.

0   0  
Henri

@Fred1
Hieruit blijkt maar weer dat de nieuwe AD en wellicht ook de TD totaal niet weten wat er hier leeft. Er worden dan maar politiek correcte antwoorden gegeven in de trant van dat ze totaal niet het idee hebben dat bepaalde spelers helemaal niet meer gepruimd worden hier. Ik vraag me dan wel af hoe Eisnga zijn statement bij zijn aaname wilt verklaren dat er een team moest komen te staan met een echte vechters (NOAD) mentaliteit.
Of is hij van mening veranderd en is hij van mening dat het oude NAC het nieuwe NAC kan worden.

0   0  
Henri

Je noemt nog een mooie naam op Fred, Johan Havermans, linksback uit Gilze die via Baronie naar WII ging. Een speler met een echte NOAD mentaliteit die het daar lang heeft volgehouden. Hij heeft samen met Johan Huybregts, jawel ook uit Breda (Advendo) het centrale duo Huib & Haver gevormd. Eigenlijk was Huybregts de voorloper van Van Dijk. Bij NAC leren ze het nooit. Schandalig eigenlijk. O ja, nog een naam Ronnie Neefs de voetballende bloemist van de Bosschstraat die bij NAC weg moest, maar nog vele jaren bij WII speelde en wat denken van Wim Hofkens uit Made werd met Anderlecht vele malen kampioen en pakte ook nog een Europa Cup.

0   0  
Ivo

@Fred1

Hoe stel je je zo'n gesprek tussen directeur en sponsor dan voor.

Dat Eisenga jou als sponsor even vertelt met wie ze in gesprek zijn? Daarbij het risico neemt op uitlekken of andere ongewenste toestanden?

Of dat hij ruiterlijk toegeeft dat spelers, die nog steeds werknemer zijn van NAC, totale kutspelers zijn waar ze tot iedere prijs vanaf willen? Hiermee gooi je potentieel een bom in de kleedkamer en druk je de marktwaarde (Als die er al is) naar beneden.

Ik heb ook veel twijfels over Eisenga en onze Vlaamse vriend, maar het afbranden begint nu al en dat vind ik ongepast. Daarbij worden ze ook nog afgerekend op zaken waar ze geen invloed op hebben (gehad).

Ik zie ook liever een overname door een mooi Bredaas consortium die de aandeelhouders uitkoopt en er 10 miljoen in pompt, maar dat is gewoon niet aan de orde. Dus het blijft pappen en nathouden maar ook dat moeten we zo goed mogelijk doen, en directeuren die tegen iedereen hun mond voorbij praten hoort daar niet bij.

0   0  
scheppioni

Van mij krijgt echt bijna iedereen een kans of je moet de mos heten, maar mijn gevoel zegt dat deze twee (fries en belg) maar wat aanklooien en dan is het net wat Fred zegt extra pijnlijk dat er 20km verderop wel een prima organisatie staat. Ik heb ene houvast, dat is ook echt de enige, dat ik er nu helemaal niets van verwacht terwijl dat ik vorig jaar rond dit tijdstip nog bijna dacht dat we wel een voor europees konden gaan voetballen ! Laat ik het nu weer compleet mis hebben svp !!

0   0  
076*R

Eens met Ivo.

Dit lijkt me een hele degelijke aanwinst. Nederlands , jeugdinternational en wil zich graag bewijzen.
Welkom Nick!

0   0  
Fred1

@ Ivo denk jij nu echt dat ik zo lomp ben om hem die vragen te stellen.
Ik heb alleen gezegd dat velen de oude meuk niet zien zitten en ik het rijkelijk lang vind duren.
En ik ben ook niet zo naïef te denken dat hij mij in vertrouwen een en ander gaat vertellen, al denk ik dat ook TVDA een einzelgänger is en Eisinga echt niet veel weet.
@ Henri, ik sprak Johan nog regelmatig toen kwam hij nog met een sponsor regelmatig naar thuiswedstrijden, het is een zwarte bladzijde uit zijn carrière dat hij nooit bij zijn cluppie heeft mogen voetballen. Hij heeft een tijdje met zijn gezond getobt en ik hoop dat het hem nu weer goed gaat.
Het is wat dat je om verder te komen in je carrière naar de concurrent moet en door je eigen club voorbij wordt gelopen.
Ja Henri in zijn speech had Eisinga de mond vol over dat spelers zich kapot moeten werken het gras op moeten vreten de tegenstander bij de strot moeten pakken en ze trots moeten zijn om bij NAC te spelen en vervolgens in een persoonlijk gesprek verbaas je je er over dat we kritiek op Koch en Elalouchi hebben. Tenzij je tikkie terug en tikkie breed en uit positie lopen bij het NAC DNA vind passen.

0   0  
Ernie

Wanneer is het thee-kransje van het semi-deskundige azijnzeikersclubje klaar?

0   0  
Ivo

@Fred1

Een directeur gaat zijn spelers niet openlijk afvallen. Dat lijkt me logisch. Dus als je over Koch en El Allouchi begint te mopperen houdt hij zijn mond. Ook al staan die misschien wel met één of twee benen buiten. Dat horen we wel als het zo ver is.

Verder zullen we geduld moeten hebben. De transfermarkt is nog maar net geopend. Toch zijn we al 2 spelers kwijt en hebben we er 3 bij. Veel clubs zijn nog niet zo ver.

0   0  
Tegel

Eindelijk weer een eigen keeper! Niet meer een huurling onder de lat aub! Of Muric moet beschikbaar zijn ?

0   0  
Die ne gast

@Fred1
Willem II wás een talentenfabriek, maar die is redelijk aan het opdrogen. Het feit dat ze eerst met RKC een jeugdopleiding deelden en toen weer niet, geeft aan dat ze hun jeugdopleiding op dit moment niet op orde hebben en veel weer opgebouwd moet worden. Het feit dat NAC momenteel meer jeugdinternationals aflevert dan Willem II geeft aan dat NAC de afgelopen jaren juist wel tijd, geld en aandacht aan de jeugdopleiding heeft geschonken. Frenkie de Jong en Virgil van Dijk zijn voorlopig de laatste pareltjes (en die hebben beiden zo goed als nooit in het eerste elftal van Willem II gespeeld).

Laad alle berichten na dit bericht in