Wij gaan niet opzij

Olij: "Hetzelfde spel spelen en dat koppelen aan doelpunten tegen Jong AZ"

Thiestemberg

Een dag voor de wedstrijd tegen Jong AZ blikt doelman Nick Olij vooruit op dit duel en terug op de vorige ontmoeting met Helmond Sport. De sluitpost keepte zelf 66 wedstrijden voor Jong AZ en komt bij elke ontmoeting nog wel vier à vijf bekende tegen.

"Het is altijd een speciale wedstrijd voor mij persoonlijk, ik heb daar acht jaar gekeept." Daarnaast verwacht hij een voetballende ploeg van zijn oude club: "Het is een jong team dat graag wil voetballen en bovenal natuurlijk graag wil winnen. Ze gaan in een groot stadion terechtkomen en zullen gemotiveerd zijn om van ons te winnen. Het is aan ons om dus te laten zien hoe goed we zijn en nu wel te winnen."

Met het "nu wel winnen" doelt Olij uiteraard op het teleurstellende gelijkspel tegen Helmond Sport. Toch gaf de speelwijze in deze wedstrijd Olij vertrouwen voor het vervolg van het seizoen: "We hebben een prima wedstrijd gespeelt maar uiteindelijk blijven de doelpunten uit en speel je die wedstrijd zwaar teleurstellend gelijk." Olij is dan ook tevreden met de ontwikkeling van het team onder interim-trainer Weijs: "We willen dominant voetbal spelen en dat lukt al aardig, nu is het zaak dat we dat gaan koppelen aan doelpunten in de aankomende wedstrijden."

Bron:
NAC breda, B-Side Rats
30 Reacties
38   9  
Basje

@toontje

Muhren ging hem bij nac nooit meer worden....

12   51  
n@©

Ik las vanochtend in BN/De Stemmingmaker dat Olij zichzelf bij NAC heeft gemeld en dus niet op het conto van onze technisch manager kan worden geschreven.

10   7  
Patje

Als je dan met de zelfde 11 begint als tegen Helmond, wordt een zware avond, al hoop ik van niet.

24   6  
Marti

Hier heeft jelle een groot aandeel aan ,

19   55  
Toontje

Om te beginnen Dogan eruit en Sidney erin.
Heeft zich idd zelf gemeld.
De rotzooi is door TVDA aangetrokken.
En nu komt er weer niets want er is geen geld
Trainers en spelers die wat kosten en zichzelf respecteren willen niet meer naar NAC
Alleen de mensen die overblijven en nergens anders aan de bak kunnen.
Blijft het erg vinden van Seuntjes en Muhren zo maar laten gaan. Had ze wat vertrouwen gegeven en wij hadden eerste gestaan op dit moment

38   9  
Basje

@toontje

Muhren ging hem bij nac nooit meer worden....

38   11  
Demeul

@Toontje:

Het is idd om te huilen!

Als ik jou was zou ik wisselen van club.....

20   8  
Keesje

De td kan er weinig aan doen als de rvc de hand op de knip houdt.

32   8  
Mul

Morgen niet winnen is paniek in de tent

22   24  
D'n Beuk

1 "goede" wedstrijd waarin je niet eens weet te winnen tegen de fucking nummer 19 van de competitie, en ze vinden dat ze geweldig aan het voetballen zijn !!
Ze hebben een zelfreflectie van krentenbol , de 2e seizoenshelft gaat op deze manier een martelgang worden!

38   10  
Ouwe Spionkop

Niet weer met Dogan in de spits!
Dat is voor mij de oorzaal dat we niet scoren. Hij is veel te klein voor een echte spits. Hoge ballen en voorzetten bereiken hem niet.
Daarom wordt er eindeloos gebreid om hem over de grond aan te spelen. Dat is eenvoudig te verdedigen voor de tegenstander.
Van Hooijdonk in de spits en Dogan op 10 met 2 buitenspelers die een bal voor kunnen gooien (Bohui en Filipovic).
Met Dogan in de spits krijg je t zelfde als vorige week! Let maar op.

15   2  
Buddha

Zelfde spel? Dat breien zonder diepgang. Zal me weer een doelpuntenfestijn worden. Gelukkig geven we achterin weinig weg!!

22   21  
Ratjeduneerste

@ Ouwe Spionkop

Dogan is een meer dan uitstekende spits en vele malen beter dan die andere 2 (SvH en Stokkers). Bij een matig elftal als Oss 20+ goals maken is geen toeval.

Hij fungeerde daar uitstekend met Smeets die in een soort 5-3-2 recht achter de spitsen speeld. Tot nu toe heeft NAC gespeeld met buitenspelers die geen buitenspeler zijn om een soort mislukte formatie op te stellen die niemand kent.

Kortweg, het is veel te druk in de voorste linie en daardoor ontstaat het eindeloos geprul. Zet hem weg als afmaker en plaats er iemand achter die de balletjes weg kan leggen (Luka als hij enigszins zijn vorm terug kan krijgen). Dan zal hij er de 2e seizoenshelft makkelijk 10 maken.

De spelers werden tot op heden simpelweg verkeerd ingezet. Ik hoop dat Weijs dit al in zekere mate kan veranderen en de aankomende trainer dit ook ziet.

7   8  
fvf6

Het zelfde spel spelen ???
Bloed aan de paal vanaf minuut 1 er vol in klappen. Nu geen punten halen , dan wordt de achterstand wel echt groot, om voor een tweede plaats te spelen . Le zal rechtstreeks moeten promoveren , want via de na-competitie zal je weinig kans hebben

11   10  
Breda 1965

Blij dat hij bij ons in de goal staat,maar moet geen onzin staan te verkopen.Het is gewoon niet om aan te zien dit elftal

7   12  
Nacman

Sidney of stokkers in de spits dogan er achter. Ivanisevic illic voor el alaucchi of twee spitsen met dogan er achter en bousiad ook op de bank deze jongen speelt aardig tot de 16 meter daarna is zijn kracht op

9   9  
Sia

Gewoon goed en gedreven blijven voetballen en dan komen de goals en de overwinningen vanzelf.

9   10  
Mo

Doelpunten maken is juist het probleem bij dit Jong NAC! Zonder een nieuwe scorende spits gaan we het NIET redden!

11   2  
De Bolle Damen

De Bolle was bij Helmond Sport-NAC en ik was niet de enige die NAC bij vlagen geweldig vond spelen. Echter; slechts tot aan de 16 van de tegenstander. Het ontbreekt aan spelers die de trekker overhalen. Ik vind Sidney nog niet de superspits die hier vaak wordt benoemd, maar misschien moet ie morgen maar eens 90 minuten in de basis staan. Hij is namelijk wel iemand die de trekker overhaalt en 90% van de ballen tussen de palen schiet. Dogan heb ik nog heel heel weinig zien doen waarvan ik denk "nou nou, dat is een speciale".
Met 7 zaalvoetballers van de 11 die tegen HS speelden kregen we inderdaad een wedstrijd die je kon verwachten. Tikkie takkie, lekker voor de neutrale kijker , lekker voor de spelers zelf. Veel balcontacten, kort bij elkaar spelen, veel horizontale beweging. Ziet er allemaal leuk en mooi uit, maar het gaat om diepgang en effectiviteit! NAAR VOREN. Iedere pass moet naar voren. Een breedte bal onderschept is levensgevaarlijk en je schiet er niks mee op. Van Hecke deed dat de eerste helft tegen HS geweldig! Inspelen, kaatsten , 3e man zoeken. Het is gvd allemaal niet zo moeilijk. Dus met Sydney of desnoods Stokkers in de punt (dus niet aan de flank of ballen op gaan halen) gaat het morgen goed komen. Ik verwacht een mooie 5-2 overwinning!
Hup NAC!

6   2  
Buurman

Jong AZ thuis. Als we dat niet winnen , dan vreet ik mijn sigaar op, kom op zeg. De echte zware wedstrijden komen pas na az. Ben benieuwd naar de opstelling. Doen Monsalve en Noblejas nu mee ?

8   2  
Patje

Ratjeduneerste.

Bende gij van dun trap af geflikkerd.
Dogan een goeie spits vindt?trouwens het is geen spits.
Gewoon Sydney in dun spits en dogan erachter op 10, pas dan kun je fatsoenlijk 3 punten pakke.

9   3  
Buurman

Beste Bolle Damen. Ik deel graag je enthousiasme. Maar Helmond gaf NAC alle ruimte. Dan is combinatie voetbal tot de 16 toch niet zo moeilijk ? En Helmond is de nummer voor laatst van de keuken. Tegen jong az hoor je gewoon thuis met minimaal twee goals verschil te winnen. Dan doe je je werk. Meer niet. Daarna komen pas de moeilijke wedstrijden. Ik vind dat we veel te snel tevreden zijn.

5   4  
Ouwe Spionkop

Geen enkele voorbeschouwing op de wedstrijd van morgen ergens te lezen. Behalve interviewtje op site NAC.
We zijn in de vergetelheid geraakt. Wedstrijdje tegen Jong AZ. Het is gewoon een blamage. Ik moet me morgen echt naar het stadion slepen. 0% zin.

5   9  
Sjef de gevulde koek

Heb dit al te vaak gehoord dit seizoen. Zal morgen gewoon heel moeilijk worden. En met uitwedstrijden tegen Gae, NEC, Cambuur, Jong Ajax, de Graafschap, exselsior, eigenlijk iedereen uit de top 10. Weet je 1 ding zeker dat je met dit elftal niet bij de eerste 2 gaat eindigen. Dus je kan nu al alle hoop op de playoffs gaan zetten en proberen een degelijk elftal weg te gaan zetten. Gewoon een kut seizoen. Denk dat we eerste met z’n alle moeten gaan proberen die knakworsten uit onze directie te flikkeren met als nummer 1 Eisenga en ons Rotterdams mevrouwtjes

6   2  
Ouwe Spionkop

@sjef Zolang die grootaandeelhouders hun portemonnee niet trekken levert dat niks op. Directie (Eizingna en TvdA) kunnen ook niks zonder geld.

3   4  
Mattie

Dominant spelen... wat ik morgen gewoon wil zien is spelers die van een meter of 20-25 die bal gewoon op goal schieten, niet die hakjes en overstapjes. Kom op de beste keeper van de Keuken Kampioen Divisie speelt bij ons, verder zijn de meeste keepers gewoon slecht in mijn ogen. Drie punten come on!

2   1  
willem 4,5

Zullen we in plaats van weer paniek te schoppen eerst eens afwachten wat er morgen gaat gebeuren. Misschien winnen we wel met een nulleltje of 5 en dan worden we ineens weer kampioen!

0   1  
De Bolle Damen

@Buurman
Ja ik weet dat HS onderaan staat. Ze kwamen dan ook er totaal niet aan te pas. Slechts door 2 (inschattingsfouten van Olij ; ja ook hij maakt wel eens foutje) werd HS gevaarlijk. 1,5 kans weggegeven en degelijk veldspel. Dat was het.
Maar kijk eens wie punten laat liggen tegen HS: Volenda, Eindhoven Jong Ajax etc. Dus ja; ze moeten daar dik winnen, maar dat lag niet aan het veldspel tot aan de 16 dat was prima. Het lag aan gebrek aan doeltreffende spits.

1   2  
Bredafun

Spitsen zijn goed genoeg (heeft Dogan vorig jaar ook bewezen) we komen bij de flanken tekort. Onze spitsen niet tot nauwelijks een fatsoenlijke bal aangespeeld. De spitsen moeten teveel mee terug en maken zo onnodige meters. Eenmaal binnen de 16 is de kracht eraf. Aanvallende, Ervaren Hulptroepen voor onze spitsen moeten zsm bij. Nog 2 weken de kans iets fatsoenlijks toe te voegen.

1   1  
Arie

Ik wil vooral zien dat ze de tegenstander vanaf minuut 1 bij de strot grijpen en niet meer los laten.
En dat Van Hooijdonk eens een reeks krijgt MET 2 spelers op de flanken die een voorzet geven i.p.v. altijd naar binnen draaien, ja jullie Ilic, Boussaid en Allouchi.

2   1  
scheppioni

Goed gezien ouwe spionkop !
Verder is Nick een echte verademing nu in het elftal.
Wat hij nu zegt is logisch, maar met kansen afmaken heb je een spits nodig dus SvH in de spits en zo'n eigen jeugd gasten laten staan !

Laad alle berichten na dit bericht in