Wij gaan niet opzij

Stichting Vak G geeft Clubraad-zetel terug

Benn076

Stichting Vak G heeft vanavond in de vergadering van de Clubraad bekend gemaakt niet langer deel uit te willen maken van de Clubraad. NAC is NAC niet meer stellen zij in een statement dat vanavond op Facebook is verschenen. De vertegenwoordigers van Vak G voelen zich niet gehoord door de huidige directie, aandeelhouders en hoofd veiligheid Leon Aerssens en roepen op tot actie.

We hebben zojuist de voorzitter van de Clubraad om een reactie gevraagd, zij zitten op dit moment nog in bespreking en komen later met hun reactie op het vertrek van Stichting Vak G. Hieronder het statement van Stichting Vak G dat zojuist op Facebook verscheen:

"Met ingang van vandaag zitten wij als Stichting Vak G niet langer in de NAC Clubraad. Dit is vanavond tijdens de CR vergadering medegedeeld aan de overige geledingen.

Wij doen niets af aan het nut van een CR. Maar hier heb je ook de club en aandeelhouders voor nodig. En onze eigen club is geen schim meer van wat het ooit was. Wij willen geen deel (meer) uit maken van een clubje goedwillenden die als puntje bij paaltje komt toch niets te vertellen heeft. De CR wordt door NAC én de aandeelhouders niet serieus genomen en dat is op zichzelf al reden genoeg om te stoppen.
Maar naast bovenstaande bemoeilijkt de CR zetel het ook om ons eigen gezicht te houden.

NAC is inmiddels totaal vervreemd geraakt van haar achterban en dat is ook geen wonder met een verdwaalde Fries en onzichtbare Belg aan het roer. Om over alle aandeelhouders nog maar te zwijgen. En dan LA nog.. de man die met SV’s strooit alsof het zoete broodjes zijn. NAC is NAC niet meer. Wij willen onze club terug en dat gaan we niet bereiken via de CR.

Wij betreuren ons eigen besluit, maar NAC en de aandeelhouders laten ons geen keus. Het moet over een andere boeg. Het is tijd voor actie!"

Later meer..

Bron:
B-Side Rats, Stichting Vak G
90 Reacties
171   21  
Breda-Loyal

Tip voor stichting Vak G :

Ga niet als voorgaande keren voor de TD en AD , maar zet de aanval in tegen de aandeelhouders

Dat is de wortel van het probleem

85   23  
D'n Beuk

Eindelijk!!
Laat die acties maar beginnen, genoeg is genoeg!
We worden al veels te lang voor de gek gehouden, de heren op het plûche nemen de supporters niet meer serieus en denken "die mafkezen blijven toch wel komen"
Mooi voorbeeld is om de bekerwedstrijd tegen PSV totaal niet te promoten en de kaartprijs belachelijk duur te maken

19   12  
Des NAC's

Het houdt niet op...niet vanzelf

102   11  
wie?

Het is misschien geen populaire opinie, maar volgens mij ligt het probleem niet bij Eisinga en TvdA. Maar inderdaad, zoals stichting vak G aangeeft, bij de raad van commissarissen. Als de echte Supporters geen gehoor krijgen, ben je niet goed bezig.

73   26  
7Hills

Tsja. Daar gaan we weer. Wéér onrust in de tent, wat wéér invloed gaat hebben binnen de club en op het veld. Snap het wel enigszins, en wellicht goed eens een duidelijker statement te maken als je je ongehoord mocht voelen, maar het lost 0,0 op. Je hebt aandeelhouders die uitgekocht moeten worden, en wie weet wat je dán binnen haalt. Zitten we wellicht de komende jaren tegen de onder 23 van City aan te kijken, zitten we daar op te wachten? En waarom nu, nu mensen die een plan hebben er net 8 maanden zitten? Dus goed voor de aandacht, alleen gaat het geen effect hebben. Helaas.

171   21  
Breda-Loyal

Tip voor stichting Vak G :

Ga niet als voorgaande keren voor de TD en AD , maar zet de aanval in tegen de aandeelhouders

Dat is de wortel van het probleem

7   4  
Benn076 (BSR)

@Wie?

Volgens mij is de RVC zo ongeveer de enige waar Vak G niks over zegt in het statement.

34   9  
Geeltje

We zijn net Roda en NEC, daar hebben alle supporters protesten ook zoveel nut. Af en toe andere poppetjes, vooral gezeik, geen rust en kut prestaties.

59   41  
Mo

Kijk, dat is ballen! Vak G laat zich niet langer besodemieteren.

Het is tijd voor ACTIE!!!

63   34  
Nilles

Dat de club vervreemd, prima dat merken we allemaal.
Dat de club Raad weinig in te brengen heeft, dat geloof ik ook anders zal je er niet gefrustreerd uitstappen.
Dat NAC zijn gezicht kwijt raakt, ook dat merken we helaas...
Maar stop eens met dat verwijt van de stadionverboden. Stichting vak G laat het net lijken of je al een stadion verbod krijgt als je ijsjes staat uit te delen bij vak I als de kids club er zit... Er zijn redelijk wat stadionverboden uitgedeeld en die halen naar m.i. weldegelijk de rotte appels eruit....

6   3  
wie?

@BENN076 (BSR)

excuses, verkeerd gelezen inderdaad!

34   14  
Rudy

Hoofd veiligheid vult alleen maar zijn zakken. Die vent heeft geen uitstraling. RVC kiest niet voor NAC. Tot nu toe allemaal grote leugens verspreidt.

29   11  
Braze

Protesteren prima.maar tegen wie?
Moeten de aandeelhouders permanent met miljoenen strooien?
Weigeren zij kopers die flink geld in de club willen steken hun aandelen te verkopen? Wie zijn dat en hoeveel willen ze gratis en voor niks in NAC steken?
Wat kan de Ad en de TD anders dan roeien met de riemen die ze hebben.
Er is jaren lang en nog b NAC met het beschikbare geld geknoeid, met Mommers als topper.
Nu zitten we door dat financieel wanbeheer in de KKD.
Alleen veel geld kan ons helpen, ik heb het niet ende meeste supporters ook niet.

59   15  
HarmeNAC

Ik denk dat bijzonder weinig mensen wakker liggen van dit statement. De eigenaren voorop.

17   4  
Breda

In de vorige directie en RvC zaten een aantal mensen die vertrouwd werden en gesprek konden aangaan. Ik zie nu echt helemaal niemand bij NAC die ook maar enige feeling heeft met Vak G. Iedereen is weggestuurd of opgestapt.

10   10  
Buurman

De RvC is een controle orgaan en maakt geen beleid. Je kunt ze eventueel hooguit verwijten dat ze niet goed controleren. Dus daar de peilen op richten heeft geen zin en dat doet VAK G terecht ook niet. Althans zo schat ik dat in. Wel kun je bezwaar maken tegen bepaalde mensen in de RvC.

Verder is dit helaas een noodzakelijke gebeuren meen ik. Ik word donateur van stichting vak G. Ik ga er vanuit dat acties ludiek en geweldloos verlopen. Dat moet anders snijden we ons in ons eigen vlees. Ik hoop dat iedereen die voor supportersparticipathie was/is ook donateur van deze stichting wil worden. Sluit de rijen !

7   3  
Buurman

....noodzakelijk....

11   10  
7Hills

@ BUURMAN

Maar wat hoop je dat er bereikt wordt met deze of toekomstige acties? Oprechte vraag.

6   5  
Buurman

Beste 7 Hills. Goeie en terechte vraag. Toch kan ik deze vraag in 1 zin beantwoorden. We dienen denk ik eerst verdere info van stichting Vak G af te wachten. Ik kom er zeker op terug.

8   14  
ome cor

Dat is wel het makkelijkste natuurlijk

21   4  
DunErwt

@Nilles

Een maat heeft een sv gekregen omdat hij een bekertje met een bodempje koffie op het veld gooide.

23   8  
Breda F2

Yes, eindelijk gaat t roer om bij de supporters. Niet leuk maar zeer noodzakelijk!! Succes mannen en zet m op. Ga voorop in de strijd en vele zulken volgen.

20   16  
Die ne gast

@Nilles NAC is NAC niet meer, mede omdat het ‘rauwe randje’ een stuk minder geworden is. Voor het gooien van een beker bier krijg je al een SV. Deze twee interviews met Guus Til zeggen wat dat betreft veel:https://nos.nl/video/2217896-til-geniet-van-sfeer-bij-nac-wilde-bierdouche-wel-eens-proeven.html https://nos.nl/video/2271136-weer-geen-bredase-bierdouche-voor-til-beetje-teleurstellend.html  Strekking van het verhaal: ‘Guus Til kreeg geen bierdouche’... Neemt niet weg dat ik niet zit te wachten op incidenten als de vuurwerkbom tegen Dordrecht jaren terug en het vislood naar de keeper van Willem II. Laat staan rellen en geweld gebruiken. Geweld tegen anderen is echt een brug te ver. We moeten geen Den Bosch worden, maar iets coulanter om NAC een ‘rauw randje’ te laten houden mag wat mij betreft wel. Het is duidelijk dat er wat moet veranderen binnen NAC en de belangrijkste verandering is dat er rust moet komen en niet dat iedereen er na 6 maanden weer uit gegooid wordt. Probleem is alleen dat ik niet het idee heb dat Eisinga en TvdA de juiste mensen zijn. Goetzee en Smulders waren ook geen hoogvliegers, maar daar had ik meer vertrouwen in dan de tandem Eisinga-TvdA. Maar welke capabele manager gaat er nog in NAC stappen als Eisinga en TvdA er ook uit gegooid gaan worden? Ik snap het statement van Stichting Vak-G, maar meer onrust gaat niet helpen. Gelukkig staat er voorlopig niets op het spel en kunnen we elkaar de tent uit vechten, zodat we tijdens de NACompetitie er weer samen vol achter kunnen staan. Zonder wrijving geen glans, maar het toekomstperspectief voor NAC lijkt met de week slechter te worden... Bitchfight in 3-2-1...

21   10  
Des NAC's

Ik sluit me aan bij het statement. NAC en alles eromheen moet terug naar mensen met een NAC hart. Ook op de tribunes, de tijd van passanten en toeristen is voorbij. Zie waar het ons gebracht heeft....dit beleid is alsof je in slow motion naar een treinongeluk zit te kijken. Zij die het voor het zeggen hebben zitten er voor veel belangen...en het belang van ONS NAC zit daar niet bij.

Wie zegt "wat bereik je hier mee" snapt er niks van. Lang genoeg hebben we weggekeken in het belang van de zgn. goede sfeer. Kunstmatig gehyped gedoe.

Althans is mijn mening.

10   1  
Benn076 (BSR)

Vanavond laat of morgenvroeg komen zowel de clubraad als NAC met een reactie.

34   2  
WW

Van (vermeende) onrust lig ik niet wakker.

Toen in 1912 de Titanic op een ijsberg was gevaren en zonk, speelde het orkest onder leiding van Wallace Hartley de Christelijke hymne "Nearer, My God, To Thee". 2/3e van de opvarenden verdronken, maar het orkest speelde door dus ze deden dat wel heel rustig. Tel uit je winst.

Onrust is niet erg, sterker: in deze situatie een gebrek aan onrust voor mij gelijk aan desinteresse.

Zaak is om niet in paniek te raken, en paniek is wat anders dan onrust.

Dus wat te doen? We moeten beginnen met de juiste probleemdefinitie, om tot de juiste oplossing te komen.

Wat Braze terecht aanhaalt: de aandeelhouders hoeven niet jaarlijks met miljoenen te smijten. Geld, of een vermeend gebrek eraan, is ook het probleem helemaal niet. Wij hebben 2 miljoen spelersbudget en Cambuur maar 1,5 alleen Cambuur heeft kwalitatief goed personeel.

Ik verwijt de aandeelhouders niet dat ze niet genoeg investeren, want dat zit wel snor. Er moet echter veel meer uit te halen zijn. Dus ik verwijt ze wel dat ze in kwalitatief opzicht onvoldoende geschikt personeel aanstellen, te beginnen in de top.

37   19  
Rubenac

Juist!!!

Come onnn

Breda hooligans back in business ??

11   8  
Nilles

@die ne gast

Ik snap het. Mis het grauwe vaak ook wel maar je reactie is meer uit emotie dan vanuit perspectief.
Ten eerste hoef je geen vuurwerk te gebruiken of bekers drinken op het veld te gooien om te intimideren. De afgelopen jaren werd NAC met name intimiderend bevonden door het overvloed van vocaal lawaai. Iets waar het de laatste jaren toch vooral wat gematigd is.
Ten tweede wordt er vanuit de KNVB en het beleid gewoon opgetreden tegen voorwerpen (en bekers drinken) die op het veld worden gegooid. NAC heeft hier meerdere waarschuwingen en zelfs berispingen voor gehad (denk bijv ook aan de bier houders van Bavaria). Op een gegeven moment ga je de gooiers eruit plukken om zelf er niet meer voor gestraft te kunnen worden. Dat is niet iets wat alleen bij NAC gebeurd hoor...

9   9  
Nicky

RIP NAC

10   3  
7Hills

@WW

Ik weet dat het ‘we hebben het hoogste budget’ hier keer op keer op keer herhaald wordt, maar dat zag Brood in zijn interview met de Telegraaf na zijn ontslag anders;

“ Toch was dat Tom’s beleid en directe promotie was nog steeds het doel terwijl NAC de zesde begroting had.”

Let wel, Brood rekent in dat interview af met alles en iedereen bij NAC. Om zijn verhaal kracht bij te zetten had hij dus veel beter kunnen benoemen wat veel supporters denken en graag herhalen; dat we het hoogste budget hebben. Alleen doet hij dat niet, en geeft aan dat we slechts het zesde budget hebben. Brood zat wat dat betreft dichter bij het vuur, dus waarom geloven we hem niet op zijn woord?

29   4  
Awaydays

Nu die oude nac sfeer terug met de grimmige avondjes in Breda.
Breda till I die

28   11  
Guuske

Wie is überhaupt stichting vak G? Misschien een stomme vraag? Maar namens wie spreken zij? Is dit een groep die op vak G staat. Of een afvaardiging van meerdere groepen. Als ieder groepje op zn eigen manier gaat "protesteren" op wat voor manier dan ook word het nooit niks. Juist gezamenlijk met alle clubjes samen kun je iets bereiken. En dat is toch de clubraad. Maar dan nog denk ik niet dat de aandeelhouders er wakker van liggen.

16   12  
Ratjeduneerste

Ik sluit mij bij 7Hills aan. Tuurlijk ziet iedereen dat het niet goed gaat met onze club. Tuurlijk moeten er dingen veranderen en worden er dingen fout gedaan.

Maar momenteel hebben we 2 verse directeuren, die na een halfjaar nog niet eerlijk beoordeelt kunnen worden.
Daarnaast is zojuist de trainer weg en is WW interim waarbij zorgvuldig!! wordt gezocht naar een geschikt persoon die aansluit bij de visie van de nieuwe TD.
Mij lijken dit geen slechte ontwikkelingen.

Dus laten we nu als supporters eens beginnen met rust in de tent. Op dit soort momenten ontstaat bij ons supporters altijd weer de noodzaak in rep en roer te raken.

De komende weken achter de club (lees: alles dat zich actief bezighoudt met NAC). Dat is wat wij als club kunnen doen.

Want wees nou eerlijk, levert het bij clubs als NEC of Roda zoveel op? Je krijgt enkel negatieve publiciteit en zet jezelf voor schut.

Je lost er niks mee op, dus kop op en morgen vlammen!

12   1  
Wanny

Die rvc is vrijwel geheel nieuw. Daar valt nog weinig over te zeggen.

10   2  
Basje

Die tijden dat tegenstanders bang waren voor de grimmige sfeer van nac.....

Een betere vraag hoe denken mensen dat we deze sfeer weer terug gaan krijgen? Ben benieuwd? Misschien de nieuwe generatie eens laten zien hoe het moet ??

9   6  
Harry

De Clubraad is een zoethoudertje: niet meer en niet minder...

9   6  
Rob

De aandeelhouders vinden de supporters: het domme, zuipende gepeupel....

7   1  
WW

@7hills

Het is heel goed mogelijk dat NAC 'maar' de 6e spelersbegroting heeft. Ik bevestig of ontken dat ook nergens, simpelweg omdat ik dat niet weet.

Ik maak expliciet de vergelijking met (louter) Cambuur, omdat dat met de bedragen die ik noem ook in dit interview gebeurt: https://www.bndestem.nl/nac/technisch-directeur-van-den-abbeele-deze-nac-selectie-heeft-heel-veel-kwaliteit~a5525724/

En dan is er wmb maar 1 conclusie: Cambuur haalt veel meer rendement uit veel minder spelersbudget dan NAC. Dat kan alleen maar als je slimmer en creatiever bent, een duidelijke visie hebt en die ook consequent implementeert. Dat heeft m.i. bij uitstek alles met de kwaliteit van je personeel te maken, vooral in de top.

17   5  
Oirschot

Eindelijk! Actie heren, ik ga al 19 jaar naar elke thuiswedstrijd, maar we zijn ons imago aan het verliezen. Nu is dit een goed moment om eens te laten zien wie wij zijn! Overal waar we komen... Kom op nac supporters! Het is nu of nooit!!!

10   8  
Toontje

Hoe dikwijls moet ik nog zeggen deze incapabele waardeloze directie moet weg. Wordt de ondergang van ons mooie NAC nu echt niet meer gestopt?
Iedereen op tribune en verde3r worden apathisch

7   6  
Ger

En wat gaan we doen als we morgen verliezem van........ Jong AZ( zucht)?


4   4  
7Hills

@ WW

Eens mbt Cambuur. Maar denk wel dat het succes van Cambuur voor 70% toe te schrijven is aan de trainer. Die hen ook maar bij toeval in de schoot gevallen is omdat hij dichter bij huis wilde gaan werken. Hun trainer maakt van elke ploeg een hecht team, dat plezier uitstraalt en goed voetbalt. Wij hadden Brood, door de verkeerde mensen aangesteld....

22   4  
Arie

Ik denk dat één van de belangrijkste redenen voor het verdwijnen van het rauwe zit in de verbouwing van het uitvak. Kan de stichting niet wat op touw zetten dat we dat snachts een keer terugbrengen in zn oorspronkelijke staat?

11   6  
Breda 1965

Zoals ik al eerder zei,heimwee naar de beatrixstraat,toen hadden we allang ingegrepen.Verbaasde me er al zeer lang over dat de supporters alle gebakken lucht maar bleven pikken.

20   8  
Ivo

He ja, laten we de directie weer de schuld geven. Die er net zit, en Ruud Brood in zijn mik geschoven kreeg.

Nee beste mensen, het is tijd voor nieuwe eigenaren, die met beleid en een kapitaalinvestering onze club uit de stront trekken. Al het overige is gerommel in de marge.

14   12  
N@c

Directie die er net zit? Ze zitten er al bijna een jaar. Heb jij ze al op een visie kunnen betrappen, een beleidsplan horen presenteren, een stip aan de horizon zien zetten? Ze zijn nog steeds op zoek naar het stuur van deze club!

13   10  
Henri

Als ik lees dat we de AD en TD eerst nog maar eens een half jaar de kans moeten geven, dan pas ik. Deze heren hebben bewezen veel en veel te licht te zijn voor het werk dat ze moeten gaan verrichten. Een AD die niets van zich laat horen en een TM die alleen maar zijn uitspraken niet na komt. We hebben ervaren leiders in heel de organisatie nodig en het maakt niet uit of het nu ex NAC is of niet. Het gaat om kwaliteit, bewezen trackrecord want hier gaan we met Van Wonderen ook weer het verkeerde pad op. Overal assistent en geen enkele ervaring als leidinggevende van een TS bij een moeilijke club.Maar het begint allemaal bij de grote drie daar moet de verandering plaatsvinden. Daar zit geen enkele empathie voor de club, die met zijn supporters wordt gegijzeld, en ontbeert het de heren aan visie en netwerk om de mensen weg te zetten die wel de kennis, kunde en ervaring hebben om deze zware klus te klaren. Bij Anderlecht speelt nu hetzelfde alleen heeft eigenaar en miljardair Marc Coucke nu wel competente mensen aangesteld en gaat er in de Belgische pers zelfs het verhaal dat Anderlecht op termijn aan de City Football Group wordt verkocht omdat Coucke zo min mogelijk verlies op zijn investering wilt lijden. Nu hebben onze 3 dat ook al aangegeven en wordt de naam van CFG ook wel eens met NAC genoemd. We zullen het zien

22   3  
Ric

Ik lees hier een terechte opmerking over het uitvak. Ik hoor vanuit de b-side het uitvak niet eens meer. Alsof er geen uitsupporters meer zijn. Er is 0 interactie. Daardoor een sfeerloos steekspel tussen uit en thuis support. Wat zou ik toch graag zien dat daar een aanpassing zou komen; zodat vak-g groter wordt en het uit publiek een fatsoenlijke plaats kan krijgen!

7   1  
NNB

Een tijdje terug heb ik met NAC contact gehad over het uitvak, omdat ik mij dit ook afvroeg, onderstaande was toen hun antwoord:

"Ook voor ons als club zouden wij het uitvak graag anders zien. Dit is een doorlopend actie punt op de agenda en komt ieder jaar terug in de doelstelling e.d.

Helaas is het een feit dat het simpelweg erg veel geld kost, we praten hier dan ook over ong. €400.000

Zoals ook jullie bekend is hebben we bij NAC nog niet het geld om dit uit te voeren, hoe graag we dit ook willen.


Wel investeren we in het uitvak en normalisatie op alle overige manieren. Zo hebben we alle toiletten vernieuwd en aparte vrouwentoiletten gecreëerd, hebben we het horecapunt uitgebreid, hebben we welkomstborden aangebracht en de container wordt gelukkig amper meer gebruikt. Op dit moment zijn we ook bezig om de spandoeken voorzieningen aan te passen in het uitvak (en de rest van het stadion ook) dit staat echter nog in de kinderschoenen.


We betrekken de geledingen hier ook bij en informeren de club raad natuurlijk, dus er zijn supporters bij betrokken!"

Dus mochten we wat willen doen aan de sfeer, wordt het crowdfunding :)

16   3  
Badeend

Het is wel een beetje jammer van dat huilie-huilie over de stadionverboden. Geeft bij mij in elk geval een vreemde bijsmaak aan dit "statement" van Stichting Vak G.

Belangrijke vraag: wat gaat de Stichting Vak G wél doen om onze club terug te krijgen? De clubraad ondermijnen alleen lijkt me niet genoeg.

36   7  
Fred1

Ik vind het een farce die clubraad.
Dat vak G er uitstapt snap ik, dat het überhaupt in stand wordt gehouden snap ik totaal niet.
Net zoals ik dat Bourgondische en dat tegendraads gruwelijk verfoei, kan het niet meer horen.
Waarom kunnen we niet normaal doen en waarom wil iedereen invloed bij NAC?
Er klopt niks bij NAC, nog voor geen meter, er komen spelers , O nee toch niet, in november komt een nieuwe scorebord , O nee toch niet, pas in de winterstop, of komt het wellicht niet?
We zijn een club waar beloftes niets waard zijn, laat staan dat ze nagekomen worden.
Zelfs de supporters staan niet naast of achter elkaar maar (zoals je ook hier vaak leest) meestal tegenover elkaar.
Eenheid is nergens te bekennen.
Ik sta me nergens op voor maar mijn generatie voetballers en supporters trokken zelf de club ( meermaals ) uit de stront.
En dat deden we niet door in een clubraad te gaan zitten maar door godverdomme de mouwen op te stropen en de schouders er onder te zetten.
Op en naast het veld waren we één team en we hadden allemaal hetzelfde doel.
Niemand maar dan ook niemand bij NAC begrijpt waar het werkelijk om draait.
Allemaal wijsneuzen die opnieuw het warm water uit willen vinden.
Als NAC scoort klinkt er gejuich maar als Sydney scoort ontploft het stadion, ik zie dan taferelen uit de tijd dat Koumans, Lokhoff, Remie en van Hooijdonk de club uit het moeras trokken.
De supporters hebben iemand nodig waarmee ze zich kunnen associëren, een cultheld , maar zelfs een Willem Weijs ziet het niet en staat met zijn theorieboek aan de kant.
Niet omdat ik Sydney voorspreek, want het had net zo goed een andere jongen van de club kunnen zijn, ik denk alleen in het belang van de club , het moet weer herkenbaar zijn, het plezier moet terug en aan wijsneuzen die overal hun zelf verzonnen theorieën op na houden hebben we niks, dat brengt ons geen stap verder.
Ik zie bij weinig andere spelers hart en liefde voor deze club.
We zijn verworden tot een middelmatige eerste divisie club met een net zo middelmatig publiek waar de huidige generatie kruiken zich voor kapot zou schamen.
Ik ben vanaf mijn 6 jaar toen ik bij de pupillen van NAC begon tot nu 57 jaar lang met hart en ziel dicht bij deze club betrokken geweest en voor deze club in touw geweest, nooit iets voor gevraagd nooit iets voor gekregen alleen maar gegeven ( en met liefde ) , en nu zit ik op het randje dat ik me afvraag zal ik morgen wel gaan, ik heb 5 seats , geen gasten morgen dus waarschijnlijk gaan die seats leeg blijven. De zin is over, de kriebels en het wij gevoel zijn hélemaal verdwenen.
Het plezier is gewoon weg en ik kan me nergens meer mee vereenzelvigen, er is nergens binding mee, het is leeg en ambitieloos.
In alle geledingen is het collectieve werkweigering en het lijkt of iedereen er voor zichzelf zit.
Er zijn al veel mensen er helemaal klaar mee, het verval is definitief ingezet als er niet snel een koerswijziging komt is het een vrije val.

11   25  
Penders4president

Ja laat je club! Maar in de steek!

Ja laat je club maar in de steek...

5   27  
Korneev

@Guuske gelukkig kom jij al jaren bij NAC, als je niet weet wie stichting vak G is, dan denk ik dat jij nog in de zaadleider zat toen wij al verhuisd waren naar de ei-tribune. Vraag het boek 100 jaar NAC voor je verjaardag, je hebt nog wat historie in te halen.... pancake!!

6   2  
Falco

Zinkend schip gaat nog dieper

5   1  
Lamington

Eens met Fred

5   2  
NAC!!!

Dat is goed nieuws se, Men helpt onze club naar de kloten, nu niet enkel te richten naar de TD en AD. Maar vooral de grote 3, dat zijn de grote verantwoordelijken voor het jaren wanbeleid.
die persone zorgden dat NAC volledig maar ook volledig stil staat jaar en dag!!

4   0  
Den Hoge

In mijn opinie oefen beperk je je eigen eigen invloed nog meer als je je positie als gesprekspartner opgeeft. Juist vanuit de Clubraad zou er een front moeten worden gevormd.

Desondanks respecteer ik de beslissing wel en kan ik begrip opbrengen voor de frustratie waaruit die voorkomt.

8   1  
Talent

Toen NAC in 2017 promoveerde, dachten we allemaal dat er doorgepakt zou worden. Nooit meer eerste divisie, maar nu ook echt. Spelers van City waar we nu weemoedig naar terugkijken. Het mocht een seizoen duren, totdat de selectie van vorig seizoen een complete ruïne bleek te zijn. Een verschrikkelijke groep gasten met dito voetbal. Het is echter allemaal oppervlakte werk. De problemen liggen zoveel dieper. Als je kraan lekt kun je er een tape omheen doen, maar op een gegeven moment gaat de kraan weer lekken. De aandeelhouders (lees grote drie) zijn het tape-je. Elke keer weer een nieuw stukje om de oude. Ook dit jaar weer een miljoentje erbij om tekorten te dekken. Pappen en nathouden is bij NAC de slogan. ‘Wij zijn NAC ‘ dat vinden de grote drie. Het wordt tijd dat er van bovenaf gedegen plannen worden gemaakt en dat voetbal knowhow wordt toegevoegd aan alle lagen van de Bredase ijsberg. Op dit moment brengt de top van de ijsberg de club serieus aan het zinken. Het jaar van oprichting (1912) heeft die eeuwige parallel met de Titanac die in 1912 zonk, vanwege de botsing met een ijsberg.

Het vertrek van Vak G uit de Clubraad, prima, maar wat is het plan verder?

Het orkest (lees aandeelhouders) speelt gewoon door op het dek van onze Titanic, terwijl het volk het zinkend schip verlaat. En dan mensen, dan is de club echt ter ziele.

13   0  
Barry @ WW

Ik vind het passend dat Cambuur als voorbeeld wordt genoemd. Die eindigden vorig seizoen als 10e en het jaar daarvoor als 8e. Wat is dan goed beleid? Dat ze in de afgelopen zomerstop een heleboel (15!) nieuwe spelers hebben gehaald en daarmee
ineens een goed seizoen draaien...iedereen heeft het over opnieuw beginnen, maar als dat gebeurd bij ons en we staan waar we nu staan roept iedereen moord en brand...

4   0  
Jesse

Middelmatige spelers die gerust een ton verdienen per jaar. De laatste 10 jaar lopen er teveel bij NAC .

6   0  
Zorro

Alle begrip voor deze actie, maar wat is er toch mis met het DNA van onze club. Blijkbaar is het heel moeilijk om een goed georganiseerde vereniging neer te zetten in een voetbalstad als Breda.
Er lopen vast goede bestuurders in deze stad met Bredaos/Nac bloed, dat lijkt mij een betere basis voor de club dan Frieze-vlag!! Daarnaast maken de 3 al jaren geen aanstalten om iets moois te maken van Nac, begrijp hun bedoelingen om hier te blijven totaal niet. Zij hebben de macht in handen maar lijken ons hiermee te willen pesten. Wederom opruimen en opnieuw beginnen, nieuwe geldschieters, nieuw Bredaos bestuur, en een ERVAREN trainer met enig gevoel voor de club. En waar blijven de beloofde versterkingen!!!

14   5  
10diego

@7hills

Mbt Cambuur: aan de trainer, aan Foeke Booij die een goede selectie samen stelt.

Probleem bij NAC: aandeelhouders zonder kennis vd voetballerij en te trots om persoonlijkheden met kennis in huis te halen, dus geen visie, geen beleid, een zwakke AD die een trekpop is van Van Aalst, een zwakke technisch manager zonder ervaring en een rvc die geen tegengas geeft aan de kleine Dalton.

Kortom: een steeds terugkerende chaos. Op alle vlakken.

Waar is Von Flieger als je hem nodig hebt?

9   4  
10Diego

@ 10DIEGO

Die neemt niemand serieus toch? Die roept al minimaal 10-15 jaar, iig ruim vóór de aandeelhouders in beeld waren, dat alles kut is bij NAC, doet alsof hij het gevierde mannetje is met dito vrindjes, maar een poot uitsteken om NAC te helpen/over te nemen ho maar.

10   1  
WW

@Barry

Wat je hier zegt, is precies 1 van de oorzaken: "als dat gebeurd bij ons en we staan waar we nu staan roept iedereen moord en brand"

Wij piepen al als Verschueren rechtsback wordt gezet. Dat deden zowel Brood als Van der Gaag als Vreven, en al die trainers werd tactisch onbenul verweten. Dat schiet dus niet op, nog minder schiet het op als directie zich daar iets van aantrekt.

Ik had Brood nooit weggestuurd.
Maar ik had Van der Gaag ook nooit weggestuurd.
Van mij had Vreven niet weg gehoeven.
Ik had Dijkhuizen zijn conge niet gegeven.
Doorgaan met Maaskant na de degradatie in 2015: dat was een flater. En dat wij na Maaskant geen enkele trainer langduriger in het zadel laten maar bij de 1e beste tegenwind laten vallen als een baksteen: supporters mogen kortzichtig zijn en piepen, dat daarnaar geluisterd wordt is m.i. een zwaktebod van de clubleiding.

11   3  
Brammetje

Vanavond eindelijk acties hoop ik. We worden eindelijk wakker zeg

6   1  
geelzwartwit

Als NAC de afgelopen jaren logische stappen en keuzes had gemaakt in de organisatie en op het veld waren de supporters nooit als bestuurders gaan denken en gaan praten.

Dan hadden de supporters hun focus gehad op supporten.

Het is echt NAC zelf wat het toelaat en aanwakkert om het onrustig te maken.

NAC voert al jaren geen communicatie met de achterban. En als er communicatie is dan is het reactief.
Medium vraagt een interview aan en NAC komt met wat standpunten.

Een voetbalclub hoort beleid te maken en de achterban te informeren over de stand van zaken, visie en ontwikkelingen. Niet alleen maar omdat een Blanco of bsiderats ernaar vraagt.

Als je zelf voor duidelijke en goede communicatie zorgt verdwijnen de spookverhalen, het gissen hoe het zit, de tegenstrijdigheden.

Ik zou zeggen trek de banden met de city groep eens heel sterk aan. Loop daar de deur plat en creëer de opening naar een overname. Dan kan de clubraad zich tzt vooral met positieve supporters initiatieven bezighouden.

En oh ja. Als we dit seizoen niet promoveren hebben we volgend seizoen nog minder budget. Dit jaar moest er al een miljoen bijgestort worden (lees: in alle stilte kregen de aandeelhouders er een miljoen aan aandelen bij tbv bijspekken tekorten)
Olij zal voor ongeveer 500k of iets meer verkocht worden (als zijn contract OK is) en de aandeelhouders hoeven daardoor minder bij te leggen.
Minder supporters. Zelfde vaste lasten. Minder tv gelden.

Zelfde stadion zelfde stad zelfde achterland zelfde geloof bij de supporters dat we midden in ere horen.

En oh ja. Leuk interview met H vd Dungen. Vooral dat zijn telefoon steeds gaat met mensen die een kaartje nodig hebben voor vak b f g of wat dan ook... Het zegt mij genoeg. Operationeel is er blijkbaar weinig veranderd. Ons kent ons handje klap en een biertje en klagen maar ook de polonaise.

Zucht

Verkoop die club dan kunnen we het hopelijk weer over supporters acties hebben die sfeer maken ipv de club wakker moeten schudden

1   13  
10diego

Goed geregeld hier dat een klojo onder mijn naam kan reageren (7:22 uur , 10DIEGO)

“Als dat je niet bevalt moet je niet op deze site komen” zal de reactie vd redactie wel zijn.

9   1  
Benn076 (BSR)

@10Diego

Volgens mij was dat per ongeluk. Overigens is van Flieger op derat.nl als je hem zoekt.

4   3  
10diego

€500k voor Olij kun je vergeten. Wordt, zeker in Nederland,niet betaald vooreen keeper. Je kunt Marsman, Hahn en Kortsmit gratis ophalen vd zomer.

Zou mooi zijn als Olij een steunpilaar wordt in een nieuw te bouwen team. Prima keeper.

13   9  
De Bolle Damen

Oh ja, tuurlijk; "er klopt weer niks van, het is allemaal kut, die kan er niks van , dat is een lul, die moet oprotten, koekebakkers allemaal,"!
Al dat oeverloze domme geblaat.
In het bedrijfsleven heb ik het ook zo vaak meegemaakt: en maar blaten en maar schreeuwen dat er geen zak van klopt, en nooit een degelijk plan (met namen en rugnummers) wie het kan oplossen en hoe het tot in detail moet.
Neem jezelf toch niet zo serieus joh.
Clubraad, zeteltje, RVC, passanten die bestaan in de waan van de dag.
Laat ze dit seizoen gewoon afmaken. Evalueer aan het eind van het seizoen op behaalde resultaten. Hier wordt alleen maar op de man gespeeld. Persoonlijke rancunes, meepraterij, op internet kan je zo makkelijk een ongefundeerde mening geven, maar wat als we aan de tafel zitten met de mensen waar het omgaat? Dan heeft het gros geen reet te vertellen en geen degelijk plan hoe een BVO gerund moet worden. Kijk nou eens wat al die wisselingen de afgelopen 15 jaar ons hebben gebracht: ja precies : waar we nu staan.
Altijd moet het anders, kan het beter, is het kut.
Het is salonkritiek.
Blaten om geluid te maken.
Kom nou eens met een plan, namen, rugnummers, financiers, constructies, samenwerkingsverbanden (met KNVB bijv. waar iedereen hier tegen loopt te schoppen).
Nee het wordt weer negatieve de club benadelen.
Mensen, het enige wat we hadden was ons positief imago en de supporters. Beiden zijn we mooi aan het verkloten.
Het enige wat we nog hebben zijn de herinneringen en vergeet niet dat 85% daarvan ook zwaar kut was.
Ik zou zeggen: Ben eens lief!
Vanavond gewoon weer volle bak zingen en schreeuwen voor NAC. Kut NAC voor mij part.

24   1  
D’n Deef

Als iedereen zo graag die grimmige sfeer terug wilt, kap dan met het zingen van carnavals liedjes op de tribune!

Kan je toch niet serieus nemen man...

3   9  
Breda

@WW

Onzin. Cambuur heeft een hogere spelersbegroting dan NAC. Hebben ook nog 1 miljoen opgehaald in spelersfonds dat nog niet is aangesproken door late uitgaande transfers. Krijgen een nieuw stadion etc. En hebben veel minder lasten en kunstgras. Bij de feiten blijven aub.

8   0  
Da Huge

D'n Bolle Damen snapt het. De club moet niet terug in Bredase handen, maar in professionele handen. Als dat dan Bredase handen is, dan alleen maar prima.

3   10  
steven73

@iedereen , wat geven we Willem Weijs weer veel vetrouwen zo. Ook Kees van Wonderen gaat zo niet instappen. volgens mij had je juist NU achter je ploeg moeten gaan staan. En dat sommige hier denken dat de aandeelhouders hier niet van balen.... zijn al helemaal niet wijs. Wat me ook verbaasd is dat er een stichting is VAK G die zijn zetel opzegt. HAHAHAHAHAHAHAHA

18   5  
Guuske

@ KORNEEV
Ik kom al jaren bij NAC, ook in het oude stadion, en sta al jaren op vak G, ik weet van het bestaan van de stichting, en dat ze het "herrie hok" beneden geregeld hebben. prima, maar ik kan nergens terug vinden op internet of waar dan ook wie de sitichting is, en hoe en of zij samen gesteld zijn. Ze spreken namens "vak G" maar ik vermoed dat een groot deel van het vak er geen idee van heeft wie de stichting is en wat ze doen, of waar ze voor staan. Nu komt het vooral over als een bietje janken om wss teveel onterechte Stadionverboden en klagen over een directie van een half jaar oud. Wees als stichting wat meer open naar je achterban!

7   5  
Roekoe

@@fred 1.

Hier hetzelfde gevoel. Al bijna 40 jaar naar nac. Voor het eerst totaal geen zin om te gaan.

Toch gaan we maar INCLUSIEF witte zakdoekjes, niet voor trainer en spelers, maar voor de beleidsmakers.

17   12  
Tombola Breda

En hoe helpen ze de club hier precies verder mee, behalve dat ze de CR hiermee een nog zwakkere positie geven? Een signaal afgeven? Met dit summiere betoog? Sorry, maar ik kan mezelf hier niet in vinden. Door te beginnen over stadionverboden en de directie te kwalificeren als 'verdwaalde Fries en onzichtbare Belg, zonder ergens feitelijk en steekhoudende argumenten te geven, maakt dit betoog enorm zwak.

Maar het zal wel weer geschreven zijn door dezelfde figuren die ik vanavond weer met schuim op hun mond bij G over de reling zie hangen om onze spelers zie uitkafferen bij het eerste de beste balverlies, maar vervolgens stil zijn als iemand een lied probeert in te zetten.

4   3  
Jesse

Bloed aan de Paal
Bal in het net
Wij zijn de beste supporters van het land
Schop ze te pleuris!!

7   3  
Buurman

Goed stuk van Fred1. Als ik alle reacties lees wordt de rijen sluiten een utopie. En dat is niet echt verrassend. Laten we maar eerst de verdere info van VAK G en CR afwachten.
Wat betreft Cambuur. Of die zo'n goed beleid hadden weet ik niet, ik denk het niet. Wel weet ik dat ze dit seizoen op een voorgaande slechte periode heel goed hebben geanticipeerd. En wij zakken steeds dieper. Verder weet ik ook dat Cambuur, een club met veel minder potentie dan ons NAC , ons heeft gepasseerd zoals tig andere clubs ons ruim zijn gepasseerd. Ik hoop uiteraard dat we winnen straks. Mij is het niet om onrust te doen, maar dat er in de top bij NAC zaken moeten veranderen is me erg duidelijk. Vandaar mijn support aan stichting VAK G.

3   6  
KW

Kan iemand mij vertellen wat de club NAC, de directie en de aandeelhouders precies verweten wordt?

5   0  
Kipiani

Dat de (grote) aandeelhouders al jaren de verkeerde mensen aannemen.

5   1  
Buurman

Beste Bolle Damen. Mensen mogen protesteren tegen een situatie en zijn dat niet verplicht om tot achter de komma de oplossingen ook te weten. Anders komen er haast geen mistoestanden meer aan het licht. Verder weet ik dat een groep supporters wel degelijk met een uitgewerkt plan is gekomen. Waarom hier niets mee wordt gedaan krijgen we nog te horen van die supporters. Dat is althans beloofd. Wellicht is daar nu de tijd rijp voor.

4   2  
KW

Als dingen niet goed lopen is het goed om aan te geven dat het niet goed gaat. Echter is het elk jaar hetzelfde liedje en wordt er zo rond de winterstop geroepen dat er sprake is van wanbeleid. Elk jaar weer dezelfde onrust. Dat is geen probleem, maar het is wel erg makkelijk om met zijn alle te roepen dat er sprake is van wanbeleid en dat het zo niet langer kan. Wat is er precies niet goed? Wat kan anders? Zolang iemand daar niks zinnigs over te zeggen heeft is het verstandig om niks te zeggen om de onrust zoveel mogelijk te beperken. Heb je concreet iets zinnigs te zeggen en heb je ideeën over hoe het anders kan, spreek dan juist wel.

Stickting vak G zal niet zomaar uit de clubraad gestapt zijn, zij zullen hier goede argumenten voor hebben. Echter wordt er nu door een grote groep supporters die er niets mee van doen hebben met een vingertje naar de club gewezen. Hoe zou het dan wel moeten?

0   1  
Vriendjespolitiek

https://www.nac.nl/nac/onze-club/identiteit
Jammer genoeg is er weinig meer van over.?

4   1  
Henri

@GeelZwartWit
Met het gegeven dat NAC al jaren geen communicatie met de achterban voert sla je één van de spijkers op de kop.
Ik heb een half jaar geleden al een voorbeeld gepost hoe het wel kan. Er ontstond wat commotie op BSR over sponsor Welkom Energie. Directeur Jaap Bakker opende een account en reageerde rechtstreeks op BSR naar de forumleden. Gevolg ............ geen enkele discussie meer. Er was een deuidelijk en eerlijk antwoord gegeven. Zo werkt het in deze door interent/soc. media gedreven maatschappij. Ik zie nu dat JB ook gastblogs schrijft. Op zijn Linked In profiel communiceert hij ook klip en klaar over zijn bij testen behaalde testscores
Testscores
Capacity Test
Score: Above university lvl
aug. 2016

This is a formal IQ test. Score is way above University level. Wanna see it? I can email it to you.

Hieruit blijkt al dat deze man de capaciteiten en de opleidingen heeft genoten om een natuurlijke leider te zijn. Assertief, open en eerlijk.....duidelijk. Zien we dit een Eisinga doen of in het verleden een Goetzee. Nee, deze mensen hebben niet de persoonlijheid en de kennis en kunde. Goetzee werd bij Jumbo/Visma ook meteen weer geloosd. Dat hadden ze daar snel gezien.
Ik verkondig hier al lange tijd NAC heeft een zelfbewuste charismatisch leider nodig die de knowhow en ervaring heeft om dit vastgelopen schip los te trekken. Ik kan zo een aantal mensen noemen die er in mijn ogen geschikt voor zijn en Jaap Bakker zou daar zeker toe behoren. De tijd van pappen en nathouden moet nu eens afgelopen zijn. Daarvoor is het uittreden van Vak G uit de CR een klein, maar wel goed signaal. Ergens moet het beginnen. Maar er moet wel doorgepakt worden op alle niveaus.

1   0  
Henri

@Fred1
Hoe was de presentatie van de directie bij de Nieuwjaarsborrel?

1   0  
Dutchbird

Hoe wenselijk het ook is, de aandeelhouders kunnen wij niet dwingen afstand te doen van hun aandelen.

Maar we kunnen wel invloed uitoefenen op het beleid en op de RvC. Helaas doet de clubraad daar geen moeite voor ze hobbelen inderdaad mee met zelfs een RvC lid in hun midden. Een clubraad is er niet om het bestuur te pleazen maar om de belangen van de supporters te dienen.

Supporters die willen genieten van hun avondje NAC en dat betekent betaalbaar houden, de sfeer van het avondje NAC bewaken, leuk voetbal, hardwerkende spelers en net iets beter meedraaien in de eredivisie dan de kruiken. Ik heb niet de indruk dat de directie en de RvC hiermee bezig zijn. Daarom kan die clubraad beter snel opgedoekt worden en worden vervangen door mensen die actief opkomen voor de belangen van de supporters.

2   0  
Fred1

@ Henri, zoals ik onder een eerder topic schreef ben ik met nog een stuk of 6 mensen na een dik 1,5 uur weggegaan.
Waaronder geen geringe sponsoren.
We trokken het gewoon niet meer, je ziet gewoon het onheil over ons heen dalen, het was niet plezierig.
Een op één gesprekken lukte niet, ze blijven dezelfde “ veilige “ vriendjes, meelopers , hielenlikkers opzoeken, of hoe je het ook wilt noemen.
Je kent ze wel die lui die alleen zichzelf belangrijk vinden en graag meesmuilen met de “ directie “.
De opvolger van Eric Matijssen, wij hebben nog geen kennis kunnen maken, lijkt me zinvol als je in die functie even de zaal rondloopt .
Mocht ik hem nu tegenkomen, ik zou hem niet eens herkennen.
Ik heb er geen goed gevoel over op dit moment.
Ik kan je dus weinig vertellen, vond de sfeer niet als anders en we hadden allemaal hetzelfde ontevreden gevoel.

0   0  
RobertP

United we stand, divided we fall.

0   0  
Frans van Son

Jammer. Maar ik ben het eens, dat dit NAC geen schim meer is van de bezielde club die bereid en in staat was om met NOAD te strijden.
De leiding is zwalkend en lijkt niet te weten wat en hoe. Het aankoop-en trainersbeleid lijkt niet echt een beleid te zijn. NAC in mijn ogen onwaardig.
Het echte NAC-hart ontbreekt bij de top, bij een aantal spelers en ik vrees ook bij een aantal mensen met beslissingsbevoegdheid. Mijn NAC wordt kapot gemaakt. De hondstrouwe supporters en Breda verdienen beter.

0   0  
Tram

Goeie actie. Zo'n clubraad heeft toch geen moer te vertellen. Het regent stadionverboden voor kleinigheidjes en dat moet rap afgelopen zijn. De clubraad is alleen een slappe poging van NAC om alles en iedereen in het gareel te krijgen. Nergens voor nodig. We kunnen prima zonder.

Laad alle berichten na dit bericht in