Jeugdoverzicht: NAC O18 houdt de eer hoog

Masthow

Een moeizaam weekend voor de jeugdelftallen van NAC. Vijf ploegen kwamen in actie voor de competitie, maar slechts één daarvan wist zijn wedstrijd te winnen. De andere vier teams gingen onderuit. NAC O15 won een oefenwedstrijd van Boeimeer O16.

NAC O21 leed zaterdag de vierde competitienederlaag op rij. Feyenoord, met toekomstig NAC-doelman Tein Troost onder de lat, was met 4-1 te sterk. Na een kwartier kwamen de Rotterdammers op voorsprong en een minuut later werd het zelfs 2-0. Na rust scoorde de thuisploeg nog twee keer. Tussendoor maakte Silva de Bredase eretreffer. Om degradatie nog te kunnen ontlopen zal NAC komende zaterdag van concurrent FC Twente/Heracles moeten winnen.

Op eigen veld won NAC O18 met 4-2 van De Graafschap. Een vroege achterstand werd nog voor rust omgedraaid door doelpunten van Roeland, Grabovac en Chouradi. In de tweede helft werd het nog spannend door de aansluitingstreffer en een rode kaart voor NAC, maar Fernandes schoot NAC tien minuten voor tijd in veilige haven.

Met nog twee wedstrijden te gaan had NAC O14 goede papieren om kampioen te worden op het tweede niveau. Die opgave is een stuk groter geworden na de afgelopen weekend. Vitesse won op Sportpark Heksenwiel met 0-3. NAC creëerde genoeg kansen, maar had pech dat er niet gescoord werd. Vitesse deed dat voor rust twee keer, al ging de tweede goal de boeken in als eigen doelpunt. In de slotminuten van de wedstrijd werd de eindstand op het score bord gezet.