Wij gaan niet opzij

Afkoopsom Brood had gevolgen op aanwinsten winterstop

DeWeesJr

Door het ontslag van Ruud Brood was het niet mogelijk meer versterkingen te halen in de winterstop. Het ontslag heeft NAC geld gekost en daardoor moest er in de winterstop eerst verkocht worden voordat er aangekocht kon worden.

Vlak voor de winterstop riep Tom van den Abbeele dat er twee á drie versterkingen zouden komen. Achteraf werd alleen Thom Haye gehuurd van ADO en bleven verdere versterkingen uit. Tijdens de forumavond geeft algemeen directeur Eisenga aan dat de afkoopsom die is betaald aan Ruud Brood ook heeft meegespeeld in het niet kunnen versterken van de selectie. 

Toch een opmerkelijke uitspraak aangezien er op het moment van de uitspraak van Tom van den Abbeele er al intern twijfel was over Ruud Brood. De technische directeur moet toen al hebben geweten dat er minder geld te besteden zou zijn bij een ontslag van Brood. 

Bron:
B-Side Rats, NAC
Volgend bericht
Liveblog: Forumavond NAC 13 reacties
19 Reacties
52   14  
H.V.M.

Kort maar krachtig; stelletje prutsers.

33   11  
Sp1

Met 3 punten van een promotie plaats moest er natuurlijk een offer vallen, totale waanzin als je ziet dat het seizoen een paar wedstrijden later al. Klaar is.

24   4  
Harrie

En te weten dat we nog lasten hebben van het afkopen van Vd Gaag, Penders, Verberne, van Kempen. En nu Brood, Vrede (en Weijs) erbij.

27   7  
ome cor

Het is natuurlijk de hamvraag:
Wat is het verschil tussen niet promoveren met Ruud Brood, niet promoveren met Willem Weijs (+stroman) en niet promoveren met Peter Hyballa ?

35   13  
Pep

Vraag aan Tom en Luc. Nu jullie weg zijn bij NAC wat is jullie mooiste herinnering?

52   14  
H.V.M.

Kort maar krachtig; stelletje prutsers.

15   5  
NAC!!!

Zo dat is geweten nu, waarom wordt dat niet eerder vermeld? Dit hadden de AD en TD eerder kunnen communiceren, dan was de supporter op de hoogte.

Met andere woorden, investeren was weer niet gewenst door de grote 3! Liever wegzakken in de KKD.. nogmaals een bewijs dat de heren geen verstand van voetbal hebben en niet willen groeien met de club

11   6  
Tombola Breda

Puur speculeren. Maar Brood is er uiteindelijk gekomen door de druk vanuit de aandeelhouders. Zou er zich een situatie kunnen hebben voorgedaan waarbij Luuc en Tom op hun beurt er bij de aandeelhouders op hebben aangedrongen om de afkoopsom van Ruud te bekostigen? Onder het mom van: 'door jullie inmenging zit er een verkeerde coach. Los het maar op door financieel te compenseren!'.

7   1  
henk

In ander nieuws: water is nat.

12   9  
The Cosmic Gate

En weer zijn we dus voorgelogen !
Ik kon er helaas ivm verplichtingen op school van m'n zoontje niet bijzijn, maar hoop dat ze echt het vuur aan de schenen hebben gekregen !

11   3  
F3

De heren in hun ivoren toren grossieren in afkoopsommen, wederom een duidelijk brevet van onvermogen

9   5  
Peppie&kokkie

25 criteriapunten mbt profielschets lijstje van 30 bekende en onbekende trainers en uiteindelijk 2 trainers overhouden met evenveel punten , te zeggen van wonderen en en Hyballa.... 2 compleet verschillende trainers..... die TD geloofde het zelf ook niet , u wel ? Nee en Wiillem Weijs is na vanavond ook ex nac !

6   4  
Misterbean

Kortom: we prutsen gewoon verder!

3   4  
Arie

Hoeveel heeft Brood dan in godsnaam wel niet mee gekregen als je daardoor 3 spelers NIET meer kunt halen. Je zou haast zeggen een paar ton, maar dat kan nooit. Dus de boel wordt weer bij elkaar gelogen.

6   2  
Wolfmanjack

Gauw opdonderen. Die zak patat en de Friese doodloper.

6   4  
Los Pollos Hermanos

Een kleine 2 weken gelden loopt die liegende frietbakker nog te verkondigen dat er wel degelijk 3 versterkingen zijn gehaald in de vorm van Haye, Hyballa en een jeugdexponent.

En nu was er geen geld voor versterkingen, omdat RB een zak centen mee moest!? Wie houdt deze notoire leugenaar nog de hand boven het hoofd!? Het wordt meer en meer duidelijk dat ook deze jolende nonkel frituur een trekpop is van v Aalst en co. Dit kan je onmogelijk nog serieus nemen. Er is geen bestuurder op dit niveau die het normaalgesproken mee wegkomt. Behalve in Breda.

Wat is die afkoopsom van RB dan geweest? 1.5 miljoen? 1 miljoen? Flikker toch op zeg. Heel veel meer dan 150/250k kan het nooit geweest zijn.

Je blijft je verbazen. Hoeveel lijken passen er eigenlijk in de kast die NAC Breda heet!?

3   2  
Haafie

Hahaha, ongelooflijk toch. Dit kan gewoon allemaal, die directie is echt dramatisch. Stuur hun maar even naar huis.

2   2  
Dutchbird

Toch wel klote voor Eisenga dat hij VDA steeds opnieuw moet uitleggen hoe het werkt. Niet het aantal poppetjes telt Tommeke maar de salarissom. Dat is het opgetelde salaris van de spelers. Ja Tommeke daar hoort ook het salaris van de technische staf bij. En het salarisdeel van verhuurde spelers dat niet wordt betaald door de hurende club. Ja ook die murmelende Duitser en zijn laptopsjouwer. En de ontslagvergoeding van Brood en straks ook die van Weijs.

Je budget voor komende zomer is al grotendeels uitgegeven Tommeke, want Eisenga wil geen rode cijfers schrijven. Anders wordt hij op straat geknikkerd. Je hebt er al een puinhoop van gemaakt Tom. Begroten en budgetteren is moeilijk hèh voor iemand die alleen maar postzegels heeft leren plakken bij Sint Truiden.

1   0  
jesse

Hyballa is van de zomer ook weg

2   4  
Alias de Mol

@BSR

Dat er eea aan te merken valt op het beleid van de club is begrijpelijk, sterker nog, ik ben het er volledig mee eens. Alleen begrijp ik de hetze vanuit jullie niet helemaal. Zijn jullie persoonlijk genaaid door de directie? Anders kan ik die stemmingmakerij moeilijk verklaren.

Ga alstemblieft weer eens achter de club staan ipv alleen maar tegen de directie.

Laad alle berichten na dit bericht in