Wij gaan niet opzij

'Ook Feyenoord volgt Van Hecke'

F8Hipster

Na AZ, FC Groningen en FC Utrecht volgt ook Feyenoord de verrichtingen van Jan-Paul van Hecke. Een scout van de Rotterdammers zat bij de thuiswedstrijd tegen Roda JC op de tribune voor de Zeeuw, zo weet BN DeStem.

De kans dat Van Hecke ook volgend jaar in het Geel en Zwart voetbalt lijkt met de week kleiner te worden. AZ meldde zich inmiddels al bij de zaakwaarnemer van de centrale verdediger en Feyenoord stuurde afgelopen zondag haar hoofdscout richting Breda om de kwaliteiten van de Zeeuw in kaart te brengen. Ook FC Utrecht stuurde een scout richting het Rat Verlegh Stadion.

Omdat in het contract van Van Hecke geen gelimiteerde transfersom opgenomen is, is het niet ondenkbaar dat NAC komende zomer een flinke slag op de transfermarkt slaat. BN DeStem rept over een miljoenenbedrag, maar dat is wellicht wat voorbarig. Het contract van Van Hecke loopt na dit seizoen weliswaar nog twee jaar door, maar de verdediger is geen grootverdiener en heeft pas een paar maanden een basisplaats bij een club in de Keuken Kampioen Divisie. Pas wanneer er een wedloop tussen de clubs ontstaat, lijkt een bedrag met zes nullen een reëel scenario. 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
43 Reacties
98   9  
geelzwartwit

Het doorverkoop percentage lijkt mij vooral belangrijk. Nu een mooi bedrag ontvangen zodat Luuc op basis van deze mazzel en de mazzel van de beker resetten zijn begroting meer dan sluitend krijgt en over een paar jaar bij doorverkoop wederom mazzel hebben dat hij enorme stappen gemaakt heeft.

37   5  
Scheids!

Mocht NAC niet promoveren, dan inderdaad verkopen voor minimaal 1,5 miljoen! Maar liever naar de ere met Jean Paul!

98   9  
geelzwartwit

Het doorverkoop percentage lijkt mij vooral belangrijk. Nu een mooi bedrag ontvangen zodat Luuc op basis van deze mazzel en de mazzel van de beker resetten zijn begroting meer dan sluitend krijgt en over een paar jaar bij doorverkoop wederom mazzel hebben dat hij enorme stappen gemaakt heeft.

27   5  
Atleet

Gebruik je verstand JP en je entourage om je heen!!
Ongeacht of we promoveren of niet, blijf nog een jaar bij Nac want nogmaals wat ik al eerder zei: wat snel komt zakt misschien nog wel sneller!

Rijp nog een jaar, misschien wel 2,hier in Breda want denk eerder aan je sportieve carrière ipv geld. Over 2 jaar ben je nog meer vent dus zal een basis plaats bemachtigen makkelijker zijn dan volgend seizoen al bij een van de geïnteresseerde clubs

25   4  
Michel

Feyenoord ook al...het lijkt wel of niemand meer een normale CV kan opleiden in de ‘top’ ?

Wordt wel ondoenlijk zo om JP nog langer in NAC 1 te mogen bewonderen. Goed onderhandelen dan maar. Maar wat is dit zuur als je net een goede speler in je team hebt uit eigen keuken

20   7  
Pietjebel

Dit moet de hoogste bedrag worden in de history met doorverkoop percentage
Alleen zo kunnen we weer stappen maken
En bouwen aan een team en waar we horen als club

75   8  
Ric

Attentie attentie!!
Iemand nauwe banden met Tommetje?
Geef aub door dat Sparta, toen het in de juup speelde, Rick van Drongelen voor 3,5 miljoen verkocht!!!!
Kortom ook in de KKD divisie kun je gewoon een miljoenen bedrag vragen!

8   5  
De lange

Een geweldige stap natuurlijk voor deze jongen.Maar mocht je promoveren lijkt me het beste gewoon nog een jaar te blijven bij Nac, mits Nac zijn salaris dan omhoog doet, bij topclubs kan ik me niet voorstellen dat hij meteen in de basis staat. Dan wordt het een jong elftal of de bank.

13   8  
Wanny

Maakt het onvoorstelbaar dat het zo lang heeft geduurd voordat deze jongen een plek in het eerste heeft gekregen. Nu hebben we centrale verdedigers gehaald terwijl we de beste van het stel gewoon al in huis hadden.

34   0  
@ RIC

v. Drongelen had toen hij in 2017 verkocht werd 31 Eredivisie duels gespeeld. Toen HSV (buitenlandse club, betalen meer) hem kocht speelde Sparta gewoon Eredivisie.

Kunt hem beter vergelijken met Schuurs, die is wel vanuit de Juup verkocht, voor 2 miljoen aan Ajax.

16   7  
ome cor

Het contact loopt na dit seizoen nog twee jaar door, dus hij hoeft niet weg.

Dat hij geen grootverdiener is en pas een paar maanden een basisplaats heeft maakt niet uit.
De verkoper vraagt en de koper biedt.

Als er meer clubs in de race zijn ga je voor de beste deal, toch ?
Mooi bedrag binnen slepen + doorverkoop percentage. Zo niet, dan lekker houden.

16   5  
Flinstone

Hij maakt zijn enorme ontwikkeling ook wel precies op het juiste moment door. Ik denk in tegenstelling tot veel anderen op BSR dat hij een hele goede kans maakt om bij de meeste Eredivisie ploegen in de basis te komen.
Als je nou kijkt naar de volgende defensies:

PSV: Viergever / Schwaab (aflopend contract)
Feyenoord: Senesi / Botteghin (Aflopend contract)
AZ: Leeuwin / Koopmeiners (middenvelder)
Utrecht: Van der Maarel / Hoogma (gehuurd)

Als ik dit rijtje doorneem zou ik hem voor minimaal 1 van de 2 verdedigers bij elke club durven vervangen. Daarnaast hebben deze defensies ook wel behoefte aan verjonging.

Denk alleen dat Ajax met de reeds gedane uitkopen en uitgedragen beleid hoger mikt.

6   2  
Molenschot Loco

Hopelijk meldt Ajax en PSV zich ook dan stijgt de verkoopprijs en kunnen we mochten we niet promoveren ons versterken zodat het volgend seizoen wel lukt......

12   8  
Breda-Loyal

Als JP zou vertrekken kan je dat gelukkig opvangen met Neelen en Siereveld wat ook 2 talenten zijn die centraal verdedigend uit de voeten komen

Maar laten we hopen dat we Van Hecke nog zo lang mogelijk in het NAC tenue zien spelen

9   1  
n@©

Ik snap de vergelijking met Van Drongelen wel, al is het maar omdat ze uit dezelfde provincie komen. Maar Van Drongelen speelde toen al in Jong Oranje volgens mij. Ik heb niet de indruk dat Van Hecke al zover zou zijn. Dus helemaal te vergelijken zijn die twee nou ook weer niet.

7   9  
ome cor

Deze jongen gaat hoe dan ook een mooie toekomst tegemoet, dus daar moet NAC in het verkoopcontract rekening mee houden. We kennen onze club en geschiedenis, dus laat dit nu eens een keer wel goed uitonderhandeld worden...

Ik ben er van overtuigd dat deze jongen in de toekomst ook in het Nederlands elftal te zien zal zijn.

Met fitte Spanjaarden en jonge aanwas er achter kan NAC gewoon door.
Een jaar langer van Hecke is een droom, maar dat het geen werkelijkheid zal worden weet iedereen toch ?

6   11  
RaraNAC

Ik denk dat Feyenoord een hele goede stap kan zijn. Het publiek zal hij snel meekrijgen met zijn doorzettingsvermogen.
AZ zal qua ontwikkeling ook interessant zijn, alleen speel je dan de helft van het jaar kkd

6   2  
Wanny

Transfersom zou de potentie die men in hem ziet moeten weerspiegelen. Niet zozeer of ie al eredivisie heeft gespeeld.

Ajax telt ook 25 miljoen neer voor een jongen die net 25 wedstrijdjes in Zuid Amerika heeft gespeeld.

13   6  
Stan

Wat heeft deze jongen tot nu toe laten zien? Hij heeft zeer zeker potentie, maar moet om zich verder te ontwikkelen wel iedere wedstrijd spelen. Eigenlijk zouden ze tot hun 21ste bij hun club moeten blijven. Dan is er nog tijd genoeg om carrière te maken. Als NAC ambities heeft moeten ze hem een sterk verbeterd contract aanbieden.

11   8  
Tombola Breda

Hoe intens wij met z'n allen Feyenoord ook haten. Vanuit spelers perspectief begrijp ik absoluut dat Feyenoord misschien wel de mooiste club uit Nederland is om voor te spelen (krijg het mijn strot amper uit).

Maar ik hoop, tegen beter weten in, dat JP alsnog een tijd bij NAC blijft. Dat zijn Zeeuwse nuchterheid hem belet om blind voor het geld te gaan. Hij is tenslotte nog zo jong. Bovendien doet hij het goed tegen de typische KKD bonkige spitsen. Beukvoetbal. Maar hoe gaat hij het doen tegen de meer technische lichtvoetige en wendbare spitsen die vaker in de eredivisie te vinden zijn?

7   7  
Flinstone

@Tombola Breda

Bergwijn en Boadu vergeten?

9   2  
AndresIniesta

Het kan verkeren. Van bankzitter of tribuneklant in de eerste seizoenshelft naar een gewilde basisspeler in het eerste elftal. Wanneer NAC niet promoveert, een realistisch scenario, dan is JP helaas niet te behouden.

Gezien het huidige centrale centrale verdedigingsduo bij Feyenoord zal het mij niet verbazen dat hij deze keuze maakt. De club Feyenoord past ook perfect bij JP. Met zijn doorzettingsvermogen gecombineerd met verdedigende en indribbelende kwaliteiten heeft hij alles in zich om een publiekslieveling te worden in de Kuip.

De NAC-leiding kan nu laten zien wat zij waard is. Speel de clubs tegen elkaar uit en vang een mooi bedrag met zes nullen + een flink doorverkooppercentage. Wanneer JP deze lijn doortrekt dan gaan we daar nog veel (financieel) plezier aan beleven.

4   5  
fvf6

Het contract openbreken en mogelijk 3 jaar extra , met per jaar een stijgend salaris.
Hij gaat sowieso geld opleveren voor NAC , en bij verkoop een doorverkoop percentage van minimaal 25% bedingen .

17   4  
Breda

nou Man City. Douw ff een paar miljoen richting Breda en laat die jongen nog een jaartje of 2 hier ballen.

10   8  
plaatjesmaker

Al die geldwolven hier die denken dat dit miljoenen gaat opleveren. Op basis waarvan dan? Dat er interesse is betekend niet dat iedereen bereid is er meer dan een miljoen voor neer te leggen.

Ik kan me niet voorstellen dat we meer krijgen voor JP dan voor Dessers. Dat was 400.000 en een doorverkoop percentage. Ik heb geen idee hoe hoog dat was maar het heeft volgens mij niet veel opgeleverd.

De interesse van een aantal clubs zal heel snel ophouden als er miljoenen gevraagd worden. We mogen blij zijn dat er überhaupt weer eens scouts naar NAC spelers komen kijken, stukken beter dan vorig jaar!

Natuurlijk hoop ik het verkeerd te hebben. Maar om nu te speculeren op miljoenen en Tom straks af te vallen als het minder is, dat is gewoon onrealistisch.

3   1  
Moppernac

Feijenoord heeft hem vorige week al gescout met 48000 man op de tribune en 1500000 op tv . Uitslag 7-1 doelpunt van Hecke

2   5  
Patje

@atleet.


Ik ben het helemaal met je eens.
Jp gebruik je gezonde verstand.
Je bent pas 19.
Le en tvda wordt wakker, dat contract tussentijds verlengen met een goed salaris.

2   1  
The fly

Het is uiteraard logisch dat NAC zulke spelers niet kan houden. Te weinig geld en een divisie te laag.
De meeste mensen zullen van baan wisselen als er een andere werkgever 5 keer zoveel salaris geeft. Ik in ieder geval wel. Als het verschil in salaris klein is komen er andere factoren bij kijken.
Echter vind ik wel dat er vele voorbeelden zijn van spelers die voor het geld zijn gegaan en daarna helemaal niks met hun voetballoopbaan hebben gedaan. Als JP was had ik eerst een heel seizoen een stabiele factor willen zijn bij NAC met een goede trainer zoals we nu hebben. De marktwaarde stijgt, de overstap naar ere zal dan kleiner zijn en de kans dat je daarna een basisplaats kan krijgen bij een eredevisieclub is groter.
Die stap maak je toch wel, dat ene jaartje kan je nog best wel wachten.

Anderzijds. je kan je geld alvast maar hebben.

2   14  
Kipiani

Wie bij ons moet dit managen ?
Toch niet de passanten, beginnelingen en amateurs die de directie vormen ?
Dan is de transfersom wederom een doos gevulde koeken en een paar balpennen.
Iedere zaakwaarnemer lacht ons stiekum uit met Edelenbos en deze twee knulletjes.
Ondanks Hyballa en een kleine promotie kans ziet het er slecht uit.
Hoewel, Hyballa die Riera als back opstelt in de Kuip, ook wel heel erg vreemd was. Net als het gedrag van de scheidsrechter.

3   7  
nacorakel

Als we weten dat JP er niet meer bij is volgend jaar, wie staan er dan op ons lijstje? Waar hebben onze scouts op de tribune gezeten?

6   2  
ome cor

@NACORAKEL
Bij jong NAC denk ik.
Vooralsnog is er alleen interesse in van Hecke en het contract van van Anholt loopt af. De rest van de verdedigers staat gewoon nog een jaar onder contract in Breda.

3   6  
Dutchbird

Lijkt me verstandig als VDA nu met JP aan tafel gaat voor een aanzienlijk verbeterd contract en afspraken over een eventuele transfer. Want anders loopt NAC het risico op een geschil en een rechter zal altijd op zoek gaan naar de relatie tussen zijn salaris en de vraagprijs. Misschien komt er geen gang naar de rechter. Maar als dat wel gebeurt hoort VDA te zorgen dat NAC sterk staat.

4   1  
scheppioni

Hopelijk promoveren we met JP !!
As JP slim is gaat hij niet naar f'nerd, nog niet zo zeer vanwege f'nerd maar as ontwikkeling van JP.
Onze JP is gebaat bij zoveel mogelijk wedstrijden spelen in de ere, hopelijk wijst ome Jantje Poortvliet hierin JP nuchter de weg, maar nog meer hopen op een aantal jaren als centrale verdediger bij ons NAC !!!

7   1  
TvB

In principe hebben we met Monsalve en Rosler de vervangers al klaarstaan. Siereveld hebben ze ook vertrouwen in.
Kunnen we met deze centen onze voorhoede versterken voor volgend jaar

1   3  
Spion

Het zou mooi zijn als hij nog een seizoen blijft maar als er nu al zoveel clubs zijn die hem volgen en hem vast een mooi salaris aanbieden zal het moeilijk worden.
Wat mij betreft dan naar Rotterdam en een deal maken en Botteghin daar bij betrekken.

2   0  
Arie

Mocht hij gaan dan een degelijk doorverkooppercentage bedingen, zoals hierboven al meerdere malen gezegd. Frenkie de Jong werd door Willem II voor een euro verkocht, maar wel met een noemenswaardig doorverkooppercentage. Nu schat ik Van Hecke nog niet in die categorie, maar dat er veel potentie inzit is duidelijk. Nu een miljoen vangen met doorverkooppercentage van 20% en je kunt in de toekomst nog een keer miljoenen bijschrijven. De hoeveelheid zal afhankelijk zijn van de club waar hij nu heen gaat. Groningen verkoopt natuurlijk voor minder dan Feyenoord, dus dan moet je je doorverkooppercentage daarop afstemmen.

5   0  
JP mag blijven

Ik lees zoveel reacties over zijn contract open breken/verbeteren/verlengen, maar dat gaat JP natuurlijk nooit van zijn leven doen. De eredivisie clubs staan al voor hem in de rij met een contract incl. bijbehorend salaris (wat NAC hem waarschijnlijk niet kan bieden).

4   5  
Toontje

Er wordt hier oever de top met miljoenen gesmeten.
Ik kan je verzekeren dat dat dit jaar totaal niet voor JP betaald gaat worden. Tussen een half en een miljoen mag je al heel blij zijn. Bij promotie hier blijven is vanuit het perspectief van JP niet goed. Speel je alleen iedere wedstrijd om niet te degraderen.
Sommigen rekenen NAC al rijk maar eerst de broting sluitend maken en dan pas verder zien wat we eventueel te besteden hebben en wordt het KKD dan staat er niemand in de rij om te komen en gaan verschueren en Olij ook weg.

4   1  
Ernie

Het gaat erom wat de speler zelf wil. Bij nog een jaar Kkd zal JP weggaan. Mochten we alsnog promoveren dan heb je spelers van dit kaliber hard nodig.

6   2  
FCSP

Als ie slim is, blijft JP lekker met beide benen op Bredase grond! Cashen doen we over een paar jaar wel.

3   1  
DunErwt

Of naar een club in de eredivisie of blijven bij een middemoter KKD, makkelijke keuze toch.

7   4  
Belgische Naccer

Het moet godver maar eens klaar zijn met het ophalen van spelers bij NAC voor 2 ton en ze dan na 2 jaar voor 5 miljoen doorverkopen.

Tom doe er wat aan! Verzin een list.

Ik schijt er op dat ploegjes als Heracles, Groningen, Utrecht onze beste spelers voor een appel en ei komen ophalen.

Dit soort ploegjes horen met knikkende knieen naar Breda te komen. En dat gaat ook weer gewoon gebeuren. Hopelijk volgend jaar al.

Kom Hyballa, verlos ons van dit soort kut-transfers, Promoveer, en hou de beste spelers bij NAC

2   1  
Een ander geluid

Een centrale verdediger met een prestatiecurve zoals van Hecke moet minimaal 1-2M opbrengen.
Maar wat een betere oplossing is: verkopen aan één van de top 4 met mooi doorverkoop % en nog één jaar rijpen bij NAC !

0   1  
Demeul

Eens Belgische Naccer!

Laad alle berichten na dit bericht in