Wij gaan niet opzij

Opzet wedstrijden met publiek bij NAC verder toegelicht

Praatpapegaai

Afgelopen donderdag heeft de Clubraad weer vergaderd. Gijs Kluft heeft daar namens NAC verder toelichting gegeven over hoe NAC denkt om te gaan met de KNVB coronaregels.

Het eerste punt ging over de volgorde van de kaartverdeling. De kaartverdeling zal er als volgt uit gaan zien:

  1. Gouden 1912-kaart
  2. 1912-kaart
  3. Gouden seizoenkaart
  4. Reguliere seizoenkaart

Een ander belangrijk punt is dat jongeren onder de 18 jaar geen afstand hoeven te bewaren onderling. Daarom wordt er nagedacht over het in gebruik nemen van de staantribunes voor jongeren onder de 18. In het protocol van de KNVB zijn staantribunes niet toegestaan, maar dit punt wordt meegenomen in het gesprek met de gemeente Breda. NAC kan er ook voor kiezen om van de staantribunes weer zitplaatsen te maken.

NAC wilde graag werken met een tijdsslot per vak om het stadion te betreden en deze dan op te vullen. In het protocol van de KNVB staat dat dat niet is toegestaan. NAC moet namelijk vooraf weten wie er op welke stoel zit. Dit in het kader van mogelijke besmettingen en het opsporen van het virus.

Bij binnenkomst van het stadion zal er een gezondheidscheck plaatsvinden voor alle supporters. NAC kijkt vooralsnog hoe ze dit gaan inkleden. In de grachten zal er sprake zijn van verschillende zones. De drankcounters zullen vooralsnog open zijn maar om rijen te voorkomen gaat het noodzakelijk zijn om vooraf te bestellen (bijv. doormiddel van een telefoon) zodat er geen rijen bij de counters ontstaan.

NAC kan ook nog beslissen of ze om de rij supporters plaatsen (1 op de 4 stoelen in gebruik) of elke rij (1 op de 6 stoelen in gebruik). Vak C en D zijn beschikbaar voor sponsoren. Vak A en B zijn geopend voor supporters. Daarnaast is er gesproken hoe NAC het stadion wil vullen als er bijvoorbeeld maar 20% van het stadion gevuld mag worden. De hoofdpunten daaruit zijn dat NAC supporters wedstrijden zou kunnen gaan laten aankopen net zoals bij uitwedstrijden. Dat kan betekenen dat je de ene wedstrijd wel aanwezig kunt zijn als gouden seizoenkaarthouder maar niet bij de volgende wedstrijd. Daarnaast is de mogelijkheid besproken om kaarten te verkopen voor jongeren onder de 12 jaar om zo het stadion verder op te vullen. Dit komt dan ook de omzet van NAC ten goede.

Bron:
B-Side Rats, Clubraad
47 Reacties
163   20  
Helter

@ Grote Kerk
Je bent niet wijs met je “Geïndoctrineerde Corona Ja knikkers” .
Heb bijna 3 maanden lang wekelijks 60 uur in het ziekenhuis gewerkt om de gevolgen van het virus te behandelen. Mensen op gruwelijke wijze dood zien gaan en collega’s besmet zien raken.

Flikker toch op met je “Geïndoctrineerde Corona Ja knikkers”. Alleen omdat jij je pilske voorlopig even op een andere wijze moet bestellen.

18   6  
Sjef de gevulde koek

Ben echt benieuwd gelukkig een gouden 1912 kaart. Maar zal vrij apparte gebeurtenis worden denk ik zo.

66   14  
StijnBreda

Blijft toch vreemd dat 1912 zonder goud voorrang heeft op goud. Heb zelf 1912 met goud maar dit was dus nergens voor nodig geweest.
Had zoizo wel goud genomen daar niet van. Maar vind het niet helemaal fair tegen over de gouden kaart houders.
Verder blijft het vreemd dat je in de auto met 2 man naast elkaar mag, maar in een stadion (of elders) niet.

15   8  
DnWitte

@stijnbreda

Stond al in de omschrijving van de gouden kaart dat de CV1912 voor gingen.

Door die groep voor de gouden toe te laten, kunnen ze wat onkosten voor volgend seizoen voorkomen.



5   4  
Ojee

Lijkt me sterk dat NAC niet met tijdsloten mag werken, omdat ze willen weten wie er binnen zit. Dat slaat helemaal nergens op. Sterker, met tijdsloten kan je juist prima bepalen wie er binnen zit.

62   4  
Johan o

Tja... wat moet je hier van vinden...!? Ik kijk in ieder geval reikhalzend uit naar t moment dat alle beperkingen opgeheven kunnen worden... al vrees ik dat dat nog ver weg is... alle tussentijdse oplossingen zijn gewoon balen...

15   11  
Sanseveria

Vreemde regeling, waarom heb ik met mijn 1912 dan überhaupt goud genomen als we nu in de praktijk toch als één groep behandeld worden en degenen die goud afwezen zelfs gespreid mogen betalen?

NAC had gewoon heel 1912 automatisch goud moeten geven (kan overigens nog steeds), aangezien we ons (met alle plezier) contractueel verplicht hebben om 10 jaar lang onze hele seizoenkaart te betalen. Nu krijg je scheve ogen onderling...

27   42  
B

Snap echt niet waarom 1912 zonder goud voor gaan. Ze hebben al seizoenskaarten met korting.
Omdat ik ooit een keer een aanbieding niet kon betalen word ik 10 jaar benadeeld.....

6   5  
Wolfmanjack

Benieuwd of ik het stadion uit mag omdat ik de laatste trein moet halen

15   16  
Nacdictive

Wat een drama met al die regeltjes... verder idd hypocriet: in het vliegtuig mah je wel naast elkaar zitten.

45   2  
Traaise Rat

Ik ben benieuwd wat het gaat kosten om supporters op deze manier binnen moeten te gaan laten.

Ik ben ook benieuwd hoe de sfeer en beleving gaat zijn.

Ondanks mijn gouden kaart, sta ik mijn plekje graag af aan degene die graag naar de wedstrijd zou willen gaan.

Doe mij de wedstrijden (voorlopig) maar vanuit de kroeg of bij vrienden thuis zodat we samen kunnen drinken, juichen en kut roepen! ?

37   4  
Vak G

Heb een gouden 1912 seizoenkaart. Maar met al deze regels etc kom ik niet naar het stadion en kijk de wedstrijd van NAC wel in de kroeg mocht die worden uitgezonden. Wordt die niet uitgezonden dan heb ik pech. Mijn plaats mag gaan naar een ander. Het leuke avondje NAC wat het ooit was zal er zo snel vanaf gaan bij de meeste. Met vrienden een pilsje drinken en kut roepen bij een wedstrijd gaat nog lang niet gebeuren helaas.

24   5  
Otjes

Wat betreft bier schenken. Waarom niet van die gasten laten rondlopen met zo’n bier tank op hun rug. Zie je ook bij festivals.

10   24  
Rubenac

Corona, net zoiets als supporters in het stadion van Vitesse.
Het is er wel, maar valt bijna niet op en is niet echt indrukwekkend door de hoeveelheid.

18   75  
Grote kerk

Ben goud 1912 houder, maar als gouden kaarthouder wordt je hier toch mooi genaaid hoor.

Mijn kaart mogen ze hebben. Op deze manier wil ik niet eens gaan. Bier bestellen van te voren met een app haha. Gaat natuurlijk totaal vastlopen. En als je nou gewoon meteen 40 bier besteld met 5 man ben je daar ook vanaf.

Niet juichen, afstand houden vanwege de
geïndoctrineerde corona ja knikkers. Nee, ik sla even over.

6   8  
Sanseveria


Aangezien meer mensen net zoals vak G hierboven (begrijpelijk) eerder af zullen zien van wedstrijdbezoek als er teveel regeltjes zijn, doet NAC er verstandig aan om iedere 'uitgelootte' seizoenkaarthouder aan te laten geven of men die wedstrijd ook daadwerkelijk aanwezig zal zijn. Op die manier blijven de schaarse beschikbare plaatsen niet onbenut.

En ik neem aan dat de verplicht vrije stoelen tussen volwassenen wel opgevuld mogen worden met kids tot 12 jaar. Dat scheelt in ieder geval weer aardig wat lege stoelen.

Maar het zal hoe dan ook echt geen standaard avondje NAC worden zolang er 1,5 meter afstand gehouden moet worden. Je zou zeggen dat we, net als in het OV en vliegtuig met mondkapjes toch wel gewoon naast elkaar mogen zitten, zeker aangezien je ook nog eens buiten bent. Hopelijk zien overheid, KNVB en de gemeenten dat ook in...

18   8  
Rbull

Het blijft natuurlijk raar dat een 1912 houder de keuze kreeg om "goud" te worden.

Volgens mij was het afsluiten van een 1912 kaart met het risico voor 10 jaar betaald te hebben ondanks dat NAC evt niet meer zou bestaan, maar wel tegen een aantrekkelijk tarief.

De reguliere gouden kaart houders betalen wel de volle prijs. Zij zouden voorrang krijgen voor wedstrijd bezoeken. Zo werd het wel als promotie naar buiten gebracht. Maar vallen nu eigenlijk grotendeels buiten de boot. Terwijl de reguliere 1912 houders voorrang krijgt.

Het zou goed zijn om de toewijzing tot toegang nog eens goed tegen het licht te houden.



163   20  
Helter

@ Grote Kerk
Je bent niet wijs met je “Geïndoctrineerde Corona Ja knikkers” .
Heb bijna 3 maanden lang wekelijks 60 uur in het ziekenhuis gewerkt om de gevolgen van het virus te behandelen. Mensen op gruwelijke wijze dood zien gaan en collega’s besmet zien raken.

Flikker toch op met je “Geïndoctrineerde Corona Ja knikkers”. Alleen omdat jij je pilske voorlopig even op een andere wijze moet bestellen.

2   2  
Heksenketel

Het venijn van dit verhaal zit hem in de staart....

Daarnaast is de mogelijkheid besproken om kaarten te verkopen voor jongeren onder de 12 jaar om zo het stadion verder op te vullen. Dit komt dan ook de omzet van NAC ten goede.

Waarvan akte!

3   2  
Scheppioni

@wolfmanjack
Mochten we in dezelfde wedstrijd zitten, kun je wel met mij meerijden !

25   115  
Grote kerk

verschrikkelijk voor je. Hopelijk brengen ze binnenkort niet alle oudjes met de griep naar de IC want dan krijg je het pas echt druk.

Hoeveel gezonde volwassen mensen beneden de 70 zijn in Nederland aan corona overleden? Niet tot nauwelijks.

Corona heeft ons hele land ontwricht vanwegen de exorbitante maatregelen. Totaal onnodig ook, want waar bleven die griepgolven toen de Nederlanders met tienduizenden tegelijk naar het strand trokken met Pinksteren bijvoorbeeld? De talloze demonstraties op het malieveld met duizenden. Juist ja, NIETS.

Dus dat jij andere ervaringen hebt, prima. Respect voor jou dat jij dit werk doet. Maar het is gewoon je werk. Niets meer en niets minder.

Succes met je 'nieuwe normaal' lekker blindelings blijven luisteren naar de overheid. Zoals jou, hebben ze het liefste. Ja en amen.

56   11  
Chapuisat

@grote kerk

trieste opmerking.............................

11   11  
El Pincho

Zag ik al van mijlen ver aankomen dit. Vandaar geen Gouden kaart voor mij. Ik ga naar NAC voor het hele pakket incl. Sfeer. Zo is de lol er wel vanaf! Wacht wel totdat er geen beperkingen meer zijn en we weer mogen zingen. Of allemaal of helemaal niet. Heel jammer dit en hopelijk duurt dit niet al te lang.

8   4  
Ivo

Je ziet het overal weer aantrekken met die Corona. Regels worden weer aangescherpt en ik zie ons in 2020 nog niet in het stadion komen hoor.

2   3  
GeelZwarHart

Leuk als degene met wie je gaat allemaal een andere kaart hebben. Of mensen die zich geen 1912 of gouden kaart kunnen veroorloven.

9   1  
Muijske

ik verwacht dat heel veel supporters ondanks dat ze recht hebben op een plekje de wedstrijd vanuit de kroeg of thuis gaan kijken.

4   5  
Guuske

Als dit het nieuwe normaal word...het einde van het avondje Nac, het einde van Nac. Wel met vrienden in huis voor de tv kijken, maar niet in een stadion? Blijft een rare regelgeving

6   2  
Bertus076

Ik heb een gouden kaart maar op deze manier is de lol er wel vanaf. Thuis met vrienden lijkt me een stuk leuker dan in het stadion.

14   4  
RaraNAC

Ik wil juist wel naar de wedstrijd. Niet omdat ik het leuk ga vinden, maar vooral omdat ik het iets bijzonders ga vinden. Confronterend vooral, je wordt weer even met de neus op de feiten gedrukt en ik denk dat je het je hele leven bij zal blijven.
NAC tijdens Corona.
Corona kampioensjaar.
Op meerdere vlakken onderdeel van geschiedschrijving.

4   3  
Buddha

Ik zie hier een aantal opmerkingen van mensen die praten over thuis of in de kroeg kijken met vrienden. Maar denken we nou echt dat NAC-Telstar uitgezonden wordt dan? Wil je de wedstrijd zien zul je moeten gaan anders ben je gebonden aan t schakelprogramma van Fox.

3   9  
FCSP

Volgens mij staat dit haaks op wat eerder gecommuniceerd is en ben ik dus mooi genaaid met een gouden seizoenkaart. Lekker dan. Maar met die bullshit 1,5m maatregel zoeken ze het maar lekker uit. Ik kijk wel thuis of in de kroeg met mijn maten.

6   3  
Hallee076

Vervelend, maar zeer begrijpelijk deze maatregelen. Zolang we niet terug kunnen naar de normale situatie blijft elke maatregel een tegenvaller.

Is het voor NAC misschien een idee om de seizoenskaart nummers van vriendengroepen te verzamelen? Deze zouden ze dan per wedstrijd kunnen inpassen. Misschien niet ideaal, maar wel zo gezellig voor de meeste supporters.

Hup NAC

5   5  
Arie

Gezellig op 4 stoelen afstand van je vrienden? Nou wat een pret! Mij niet gezien, ook al maak ik aanspraak. Reserveer mn geld van de scc maar vast voor een volgende afkoopsom, maar ik ga niet als een mak lammetje mn leven laten leiden door dit soort wanstaltige maatregelen.

5   29  
Mad one

@Helter
Heb je wel eens van de griep gehoord want daar sterven jaarlijks 16.000 mensen meer bij en dit zijn ware feiten.
Nu zijn toevallig dit jaar de griepcijfers pardoes verdwenen en alle doden waren allemaal corona doden ook al had je 20 onderliggende ziektes!!!!
En ja dat er 1500 wetenschappers monddood gemaakt worden stelt niks voor nee.
Ik kan jullie nu al vertellen dat we tegen de winter of eerder een 2e lockdown gaan krijgen want dan komt de griep weer aan de beurt .
En als jullie mij niet geloven check ff op google tthe big reset 2020 2030 het bewijs ligt al lang op tafel en onze globalisten liggen strak op schema.

4   2  
NAC Vooruit!

Ik vrees dat al deze goed bedoelde Corona regeltjes, in de praktijk niet te handhaven zijn...

Waarom niet net als in het OV en vliegtuigen, met mondkapjes zonder afstand op de tribune?

Drie keer toeteren bij een goal, twee keer toeteren voor bier met een rietje... waar gaat dit heen!

7   3  
Augusto

Ik vind het persoonlijk wel vreemd dat de gewone 1912-kaarthouders voorrang krijgen boven de normale Gouden kaarten. Dat was mij (en velen met mij waarschijnlijk) niet duidelijk. Ja ik heb een gewone Gouden kaart gekocht, maar overigens niet met het idee volgend seizoen in het stadion te komen. Ik zie die kaart als steun om mijn club deze moeilijke tijd door te helpen, ongeacht of ik wel of niet naar het stadion kan (of beter gezegd wil). Met al deze maatregelen zie ik er de lol niet van in. Jammer, maar ik richt met seizoen 21-22.

8   5  
Sanseveria

Gezien alle reacties hierboven vindt bijna iedereen het vreemd en oneerlijk dat de 1912 leden zonder Goud nu toch ineens voorrang lijken te krijgen. Ik ben zelf 1912 lid en kan me die verontwaardiging goed voorstellen; we hebben allemaal de keuze gekregen tussen Goud (= voorrang, in 1 x betalen) en regulier (= compensatie + optie tot gespreid betalen). Als NAC nu ineens de groep 1912 die bewust Goud afwees gelijk stelt aan de 1912 groep met Goud, waarom heb je die gouden regeling dan überhaupt aan deze groep aangeboden? Zoals hierboven terecht gesteld kozen wij er als 1912 leden juist voor om onvoorwaardelijk 10 jaar lang een volledige seizoenskaart af te nemen, in goede en slechte tijden.

Het meest bijzonder is echter dat de clubraad deze al veel vaker massaal afgegeven signalen negeert en in een overleg met NAC hier geen enkele kritische vraag over stelt.
Dus bij deze alsnog voor de clubraad:
1: waarom krijgt 1912 zonder Goud nu toch voorrang op Goud terwijl ze juist ervoor kozen om hiervan af te zien?
2: om hoeveel mensen gaat dit?
3: krijgen de 1912 leden zonder Goud straks hun geld terug voor niet bezochte wedstrijden?
4: zo ja, waarom? Dat gaat toch in tegen de hele opzet van de 1912 club?
5: waarom geeft NAC niet gewoon (alsnog) heel 1912 automatisch Goud? (desnoods met optie gespreid betalen) Dan ben je van dit gezeur af. We hebben tenslotte contractueel vastgelegd dat we sowieso 10 jaar onze hele seizoenskaart betalen, desnoods gespreid.

3   0  
Van "taajlaand

Net als EL PINCHO, zit ook ik niet te wachten op BEPERKT NAC bezoek.

Geen emotie (mogen) tonen, (NAC scoort laatste minuut de winnende....wil ik in de balken, of om iemand zijn nek hangen om te 'gillen van plezier') en voor de rest alles op afspraak en controle.
Evenementen, (avondje NAC is een "evenement"....) zijn er om mensen te vermaken.
Ik zelf KAN me niet écht vermaken met (vele) beperkingen.
Ik wil geld uitgeven om te genieten en los te kunnen gaan, op mijn manier.

Dus, als gewone kaarthouder, wacht ik mijn beurd af, of zal hem doorgeven aan iemand die wél graag wil.

Natuurlijk zie je normaal gesproken al láng van te voren dit soort situaties aankomen.
En......helaas voor iedereen die dit hoopt en verwacht, we zijn er nog lang niet mensen!
Deze 'levenstijl' zullen we nog een hele tijd moeten blijven vol houden, hoe minder makkelijk en saai ook.

Ik ga ook niet naar (grote) evenementen (lees kermissen, en enkele festivals) die wél georganiseerd worden.
Zitten voor mij dus ook te veel haken en ogen aan.
Hopelijk zullen we in de loop van 2021 wat meer 'grip' op deze situatie gaan krijgen, want zelfs Carnaval, en ik BEN een GROOT fan daarvan, zal niet zo zijn zoals we dit altijd gevierd hebben.
Hoe verrekte jammer dat voor alle Carnavallers en KROEGEIGENAREN dat zal gaan worden...

En die trainingen van Hyballa, die kon ik ook wel missen.....veel te warm en vermoeiend...;-)

Voor de rest HUP NAC en Steijn.

5   0  
Braze

Ik heb een gouden kaart. Toen ik die bestelde ben ik er al van uit gegaan dat er geen of heel weinig bezoekers toegelaten zouden worden. Steun aan NAC in Coronatijd is ook belangrijk.

0   1  
fvf6

Ik vind het terecht dat de gouden en 1912 kaarten voorrang krijgen . Maar ben van mening dat het niet gaat werken met binnenkomen en verlaten van het stadion en ook bestellen van drank via de telefoon gaat zeker niet werken .Ik zie het al voor me ik bestel 4 bier en krijg te horen kom maar over 15 minuten of zoiets dat werkt toch niet ,met al die goede bedoelingen

3   2  
Naamloos

En hoe zit het met uitkaart+ houders? Krijgen deze ook nog voorrang? Deze mensen zijn er altijd, het zou belachelijk zijn als die buiten de boot vallen...

1   1  
Spionkop

Ik heb een reguliere kaart, omdat ik niet op tijd voor goud kon gaan. Maar het is hoe het is, dat mensen elkaar nu in de haren vallen, wie wel, wie niet... pfff....

Nou... gelukkig komt de grote reset er aan, hahaha!

Wat een nivo!

3   0  
Eddie_V

Ik heb goud om andere redenen dan perse voor iemand het stadion in te mogen. Toch vind ik de regeling dat normaal 1912 voor gaat raar. Ik had graag de optie gehad om aan te haken bij 1912.

Maar goed. Niet dat ik in deze omstandigheden naar het stadion wil. Ik kijk wel in de kroeg.

1   1  
Hugo

Vaccin einde van het jaar verwacht ik. Kunnen we vanaf januari weer normaal het stadion in. Hup NAC Hup Steijn.

1   0  
Hanz

Ik heb een gouden kaart. Mijn zoontje een reguliere. Benieuwd hoe ze zoiets gaan aanbieden. Familie, dus mogen we naast elkaar. En onder de 18.

5   2  
Lamington

Ik snap hem volledig. Ik heb er zelf geen maar eindelijk weer eens een officieel voordeel voor de 1912-mensen.

Iedereen die nu zeurt dat ze 'net zo goed een gewone 1912-kaart hadden kunnen nemen omdat ze voor de gouden scc's binnenkomen' snappen het gouden gedeelte richting NAC niet helemaal. Volgende keer beter lezen.

Ik heb een gewone scc zoals ieder jaar. Of ik compensatie wil kan ik denk ik alsnog eind komend seizoen aangeven. Ik hoef alleen al vanwege dat afstand-gezanik niet naar het stadion. Mij niet gezien.

2   1  
Sanseveria

@Lamington

Geloof me, je hoeft echt geen medelijden met 1912 leden te hebben, we komen om in de officiële voordelen:

10 jaar lang korting op mijn seizoenkaart
10 jaar lang elke thuiswedstrijd voorrang in de kaartverkoop
10 jaar lang elke uitwedstrijd voorrang in de kaartverkoop
10 jaar lang korting in de Fanshop
10 jaar lang via een aparte ingang naar binnen
10 jaar lang om het jaar een gratis feest

En dat allemaal zonder enig risico, want als ik van mijn 1912 kaart af wil, mag ik hem gewoon overdragen. Ik ken persoonlijk al vier mensen die hem heel graag willen hebben.

De enige tegenprestatie voor al dat voordeel was dat ik 10 jaar lang een volledige seizoenkaart afneem. Ik vond het dan ook erg raar dat NAC, net nu NAC onze onvoorwaardelijke trouw zo hard nodig heeft, ineens de compensatie optie aan ons aanbood...

1   0  
ctk

Terechte verdeling zo!
En voor de zeikerds die vinden dat regulier goud voor gaat op 1912 zonder goud....waar waren jullie toen je deze kaart kon aanschaffen, of durfde jullie geen verbintenis aan voor 10 jaar?!
En ja, ik heb een 1912 kaart zonder goud, want ik vind wel dat ik recht op restitutie moet kunnen houden op niet bezochte wedstrijden.

Laad alle berichten na dit bericht in