Wij gaan niet opzij

Prachtige editie Swim to Fight Cancer met geel-zwart tintje brengt drie ton op

Das Phantom

Zondag gingen meer dan 500 zwemmers te water in de Kuil in Prinsenbeek tijdens de derde editie van Swim to Fight Cancer in Breda. Onder hen tientallen NAC-supporters die na afloop de medaille kregen omgehangen door niemand minder dan Ralf Seuntjens. In totaal werd er meer dan 300.000 euro bij elkaar gezwommen en haalde het NAC-team bijna 30.000 euro op voor onderzoek naar kanker.

Veelal gekleed in een NAC-shirt of met een sjaal om kwamen de NAC-supporters het terrein op. Hetzelfde terrein dat door vrijwilligers was ingericht. Onder hen ook een aantal vrijwilligers met een geel-zwart hart. Zo zette iedereen zich op zijn of haar manier in voor het gezamelijke doel. 

Na de openingsceremonie, een warming-up met badmuts en het inzetten van de nodige NAC-liederen was het tijd om de twee kilometer af te leggen. Onder luid gejuich gingen de mannen en vrouwen te water voor de tocht, sommige getraind en gekleed in een écht zwempak, andere weer in een roze zwembroek of met weinig trainingsuren. Het maakte allemaal niet uit zondag. 

Terwijl de zwemmers aan het afzien waren in het water verscheen Ralf Seuntjens bij de finish. De speler wilde de NAC-helden zelf graag feliciteren en de medaille omhangen na hun inspanningen. Het zorgde voor de nodige emoties en waardevolle herinneringen. 

Na afloop werd er tijdens de apotheose van de middag het eindbedrag bekend gemaakt: €301.754 euro was er bij elkaar gezwommen. Een prachtig bedrag na een prachtige middag. Hulde voor iedereen die zich heeft ingespannen om er een succes van te maken of een donatie heeft gedaan. 

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
3 Reacties
31   2  
Gaasbeek

Het zou NAC sieren iets voor hun te organiseren Vrijdag. Respect hoor!

31   2  
Gaasbeek

Het zou NAC sieren iets voor hun te organiseren Vrijdag. Respect hoor!

19   0  
Bredafun

CHAPEAU!!!!👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼

6   3  
Tip

Hartstikke mooi. Belangrijk initiatief en fiks bedrag.

Laad alle berichten na dit bericht in