Wij gaan niet opzij

Rutten gaat voor basisplaats op zijn favoriete positie

Italo

Verdediger Moreno Rutten richt zich deze voorbereiding vol op de positie van rechtsback. De multifunctionele speler is klaar met jojo-en en hoopt de concurrentiestrijd met Robin Schouten te winnen.

Het afgelopen seizoen speelde Rutten vaker dan hem lief was als linksback. Ook kwam hij sporadisch op het middenveld te staan. Op zijn favoriete positie, rechtsback, is het continu stuivertje wisselen geweest tussen hem en Robin Schouten. Ook tijdens de huidige voorbereiding ontlopen beide spelers elkaar weinig.

“Ik ben rechtsbenig en linksback is niet mijn positie. In dienst van het team stond ik daar, maar ik ben daar niet de sterkste man. Ik heb nu gevraagd om op rechts de kans te krijgen. Gelukkig was de trainer het daarmee eens” , aldus Rutten tegenover BN DeStem.

En dus speelt dan Rutten, en dan weer Schouten als rechtsback gedurende deze voorbereiding. Daar waar Rutten met Schouten dus al in een hevige concurrentiestrijd is verwikkeld, is de bezetting op andere posities in het elftal juist nog erg broos: “Wij staan te popelen om de eerste versterking te begroeten. We hebben Ralf (Seuntjens), maar dat was in maart al geregeld.”

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
30 Reacties
113   2  
Maarten

Spelers moet je ook laten voetballen waarin ze t meest renderen. Misschien wel een stomme gedachte maar Schouten rechts op t middenveld? Goed loopvermogen, aanvallend ingesteld, hij kan scoren en kan meeverdedigen.

33   1  
Big John

Hadden we iedere positie maar zo dubbel bezet als de rechtsback positie.
Lastig kiezen tussen Schouten en Rutten. Schouten is aanvallend wat sterker en Rutten vind ik verdedigend weer beter.

26   2  
fvf6

Het is moeilijk kiezen tussen Schouten en Rutten . Rutten is verdedigend beter , maar Schouten doet het aanvallend goed . Misschien is het een optie om Schouten door te schuiven naar rechts op het middenveld en dan een rechtsbuiten daarvoor die naar binnen trekt zodat hij er over heen kan gaan

113   2  
Maarten

Spelers moet je ook laten voetballen waarin ze t meest renderen. Misschien wel een stomme gedachte maar Schouten rechts op t middenveld? Goed loopvermogen, aanvallend ingesteld, hij kan scoren en kan meeverdedigen.

19   1  
Ouwe Spionkop

Hopelijk zet De graaf de poppetjes wel op de juiste plekken waar ze renderen.
Steijn had er een handje van de spelers steeds op die plekken te zetten waar ze niet tot hun recht kwamen.
Voorbeelden genoeg: Malone, Rutten, De Rooij, El Allouchi etc.

15   2  
Nac

Schouten is aanvallend beter. 9 van de 10 wedstrijden ben je ook beter dus gewoon schouten opstellen.

Verdedigend staat hij ook z’n mannetje.
Een aanvallende back kan je de tegenstander mee aftroeven. Soms lastig te verdedigen gaat de buitenspeler mee of pak de back hem.

13   3  
Kipiani

Rutten is de beste r.back. Voor zijn blessure en op die plek zeer goed gespeeld vorig seizoen. Schouten is verdedigend kwetsbaar, geeft te veel ruimte, niet scherp in de dekking, flegmatiek.
De backs waren een probleem vorig jaar, ook Mashart en Maria.
De constructie op rechts met Schouten voor Rutten is zeker het proberen waard, maar dan in een aantal wedstrijden en niet na 25 minuten de conclusie trekken dat het niet werkt.

6   0  
Ivo

Het grootste probleem met Rutten is zijn blessuregevoeligheid. Hij heeft er vorig seizoen 3x uitgelegen. En daarnaast is hij vaak als linksback gebruikt, wat niet zijn positie is.

Ik wil wel eens een fitte Rutten op rechtsback zien, dan kunnen we pas oordelen. Eigenlijk hebben we nog niet gezien wat hij kan.

33   3  
Ric

Er wordt bij NAC weer in systemen gedacht en niet gekeken naar het materiaal. 442 met Rutten en Schouten op de rechtse flank. Bilate en Seuntjens als spitsen. Zet de Rooij met Mashart/Maria op de linkse flank en laat Haye en azzagari lekker centraal
Op t middenveld spelen.

15   1  
Nero

Schouten rechtbuuten of half hij is jong en snel laat maar gaan over die kant

9   2  
scheppioni

Een perfecte tandem mits ze beide fit zijn dat zal het hele euvel zijn !?
Rutten rechtsback en Schouten ervoor, zeker voor de kkd top zeer prima !

12   3  
KC

Hadden we op links ook maar die luxe positie..
Daar hebben we 2 backs die ook niet veel voor elkaar onder doen behalve dan dat ze te kort komen helaas..

12   3  
Spingebob

Als Rutten eerst is gaat werken aan zijn algehele fitheid dan wel maar doet hij dat niet blijft hij van de ene naar de andere blessure gaan!!!

7   4  
Janus

Zijn twee verschillende soorten backs. Ga je voor defensieve zekerheid of aanvallende stootkracht? Met Schouten heb je iemand op rechts die een voorzet durft te geven, een schot durft te lossen en een goede techniek heeft. Rutten heeft dat minder, maar is wel een betere verdediger en sterker in de passing.

Niet gaan zoeken naar een oplossing voor een van de twee zoals ik hier lees (Schouten rechts-midden bv.). Dat slaat nergens op. Beide heren zijn gewoon rechtsback, en daar moet je gewoon de beste neerzetten. Als een van de twee minder is zet je die gewoon op de bank, dat is topsport.

8   8  
Vlag

Gewoon spelen waar de trainer je nodigt hebt, geen eigen belang maar alles voor het team

1   12  
Wanny

Als De Graaf er maar eentje gaat gebruiken voor de basis, dan de andere van de hand doen.

Dit zullen de beter betaalde jongens zijn en we zijn niet in de positie om die voor de breedte aan te houden.

Dan liever 1 van de 2 houden als rechtsback en een jonge gast erachter als backup. Geld steken in een basisspeler voor een andere positie.

10   3  
Maarten

Toch een ot-mening,

Het beleid wat een Bologna voert , tja daar kan je alleen maar blij van worden. Spelers halen waaronder Jerry Schouten en Sidney v Hooijdonk geeft aan dat ze vetrouwen uitspreken naar a, Het beleid, B de speler in kwestie, c de Scouts.
Dan schakel ik weer terug naar NAC en dan naar Hellemons. Ik denk dat als er weer een contractverbetering moet komen dat je eerst maar eens naar Hellemons moet gaan. Als iemand binnen NAC goed werk levert is hij het wel. Laat hem zijn gang maar gaan samen met Molenaar. Daar heb je geen omkijken aan. Ik kan me heel goed voorstellen dat je gillend gek werd van Steijn met zijn voorkeur voor de gevestigde orde. Ik lees wel eens spelers die aangetrokken worden voor onder de 21. Dat doet mijn deugd. Geeft tenminste aan dat die tak binnen NAC goed actief is.

8   0  
Badeend

Zoals vorig jaar al zo vaak gezegd: gewoon met Rutten én Schouten op rechts spelen, dan maak je er een feest van in de KKD.

2   3  
Sam

Gelukkig begrijpt deze treiner dat spelers niet multifunctioneel inzetbaar moeten zijn. Als straks andere posities
Zoals deze met zulke ervaring dubbel bezet zijn komt het weer goed.

Nu de rest nog.!!

8   0  
Wanny

@ Sam

NAC heeft geen budget om alle posities dubbel te bezetten met ervaren jongens.

Zorg voor 11 goeie spelers met de nodige ervaring. Daarbij een ervaren reservekeeper en in elke linie 1 jongen die je op meerdere posities kan inzetten. Zodat je een stuk of 16 spelers hebt die potentieel basisspeler zijn.

Rest opvullen met jeugd.

1   1  
Nacdictive

@janus: denk eens out-the-box.. als schouten-rutten een goede tandem is op rechts, interesseert het me niks dat Schouten op papier een 2 is..

2   1  
HoogeveenseNACCER

Offtopic
Maar er is nog geen topic over Sparta-NAC dus vandaar hier de vraag.
Gaan er meer groepjes Vrijdag met de trein naar Sparta en zoja hoelaat?

3   1  
NoWat

Prima, Schouten gewoon rechts op het middenveld neerzetten, daar hoort ie m.i. (gezien zijn prima aanvallende acties vanaf de rechterkant) ook gewoon thuis.

3   3  
Ata

Wie heeft ooit bedacht dat Schouten een goede rechtshalf/buiten is? Iedereen roept dat maar, ik moet dat nog zien. Hij krijgt in dat geval te maken met dekking van een linksback, dat is even wat anders dan wanneer je vanuit de backpositie mee naar voren kunt trekken.

2   3  
Ome Cor

Maria en Mashart zijn de linksbacks.
Ik zou het liefst eigen jeugd een kans geven dus Mashart laten spelen.
Groeien doet hij door te spelen en door goeie coaching van zijn medespelers. En zeker niet door op de bank te zitten.

Rutten is inderdaad verdedigend verder dan Schouten. Lekker rechtsback zetten. De kans voor Schouten komt middels kaarten en blessures heus wel.

0   2  
Vlag

Off the topic;
Sven van Beek is gepresenteerd als de nieuwe nummer 4 van Sc Heerenveen.

Wat betekent dit voor JP van Hecke ??
Krijgt ie zijn kans in Engeland of gaat ie opnieuw in de verhuur

5   0  
Belgische Naccer

Waarom Schouten niet rechtshalf of rechtsbuiten?
Een rechterkant met Rutten op back en Schouten ervoor is prima.

Dat kan op het middenveld, maar rechtsbuiten kan Schouten ook prima uit de voeten. Dat heeft hij als opkomende speler al vaak laten zien.

2   0  
sam

@wanny

ik ben het wel met je standpunt eens dat selectie aangevuld moet worden met de jeugd spelers.

Dat doen andere clubs in de eredivisie ook die kleinere budjet hebben.

Sparta
Pec Zwolle
Cambuur
Nec
RKC
Heracles

Clubs als Willem 2,Heerenveen en Utrecht zijn dan ook niet veel beter als het om omzet gaat maar zijn afgelopen jaren door een betere beleid stabiele club van eredivisie geworden.

Nac werkt ook samen met manchester city en ik vind dat NAC daar gebruik van moet maken door iedere jaar 2 ervaren spelers te huren.

Van de overige 20 spelers zouden dan uit eigen jeugd 4 spelers door moeten stromen per jaar naar de eerste en dan blijven er 16 nog met ervaring over.

Salaris budjet van nac is rond
2.200.000. Exc technische staf en directie.

Om mee te doen voor de promotie in KKD vraagt een spelers aan salaris van min 75. 000 per jaar.

Cubs die mee doen aan de playoffs vraagt een speler rond 50.000 per jaar.

Clubs die onder aan in de kkd doen en niet veel ervaring hebben gaat het rond 20.000 per jaar aan salarissen per speler.

Ik zou iedere jaar van budjet 300.000 stopen in de Nac 021 voor jeugd.

Dan blijft er nog 1.900.000 miljoen over voor overige 16 spelers.

16x150.000 kom je aan 1.900.000.

" ik heb onderzoek gedaan naar salarissen in de KKD"

😏😏😏

Uit verleden is het gebleken dat NAC per seizoen meer dan 30 selectie spelers had terwijl er maar 11 opgesteld kunnen worden.

Waarom dan ook 3 ervaren keepers terwijl je maar 1 kan opstellen. 2 is ook goed scheelt weer aan salarissen.
1   5  
Pirke12

Hij heeft groot gelijk, je moet gaan voor hetgeen waar jezelf denkt dat je het best presteert. Vind hem een meer dan prima voetballer voor ons.

Schrijf je vandaag nog in #pirkestwaalfde

https://www.voetbalpoules.nl/poule/134640/aanmelden

0   0  
Ome Cor

@ Sam
Twee ervaren spelers van City huren kan alleen maar wanneer die ervaren spelers bereid zijn om in Nederland op het tweede niveau te gaan ballen.

De meeste jongens van City die interessant zouden kunnen zijn ballen liever op Nederlands hoogste niveau. Wat al lager is dan het niveau waar hun droom, City 1, speelt: Premier League

Dus willen huren en bereidheid om te komen zijn twee heel verschillende dingen.

3   1  
eastwoodking

dat word dan een jaartje bankhangen voor moreno
want schouten is vele malen sterker
vooral opbouwend

Laad alle berichten na dit bericht in