Overal waar we komen

‘Sparta heeft Olij nog altijd op de korrel’

Italo

Doelman Nick Olij is en blijft een kandidaat om bij Sparta doelman Ariel Harush op te volgen. Vandaag meldt het Algemeen Dagblad dat Sparta vooralsnog niet bereid is de vraagprijs van NAC te betalen.

In de landelijke krant verscheen een bericht over de hervorming van de Sparta-selectie. In dit artikel kwam ook de positie onder de lat ter sprake, aangezien Sparta haar eerste doelman onlangs zag vertrekken.

Ondanks dat Sparta met de verkoop van Ache en Dervisoglu al financiële klappers wist te maken, is men niet bereid aan de vraagprijs van NAC te voldoen. Het Algemeen Dagblad rept over een vraagprijs van 2,5 ton.

Bij NAC heeft Olij nog een doorlopend contract waardoor NAC nu nog kan vragen wat het wil. Echter, wil het cashen voor de doelman dient de club hem óf deze zomer te verkopen, of zijn tot de zomer van 2021 lopende contract te verlengen. Tijdens de terugblik op het afgelopen seizoen ging Olij ook kort in op zijn sportieve toekomst.

Bron:
B-Side Rats, Algemeen Dagblad
Vorig bericht
Spelersrapport: De aanval 35 reacties
Volgend bericht
Ex-NAC: ´KRC Genk doet bod op Dessers´ 26 reacties
Terug naar overzicht
34 Reacties
98    
NaccieNac

Dit zou eeuwig zonde zijn om Olij weg te doen... ook voor 2,5 ton..

84    
Nac bredaa

2,5 ton? Ik hoop dat t een grapje is

51    
Italo (BSR)

Zijn marktwaarde is momenteel een kleine 5 ton. Ik weet ook niet hoe het AD aan dit bedrag komt, maar 2,5 ton lijkt me wel érg weinig. Tenzij je een dik doorverkooppercentage in de deal opneemt natuurlijk. Het bedrag maar met een korreltje zout nemen denk ik.

29    
Ratjeduneerste

Ik hoop dat het AD weer grappig probeert te doen. 2,5 ton is natuurlijk lachwekkend. Daar kan je dikke Kali een paar seizoentjes van betalen.

Mag minimaal van 5 ton uitgaan voor Olij. Een van de betere NL'se keepers momenteel (buiten de toppers natuurlijk)

29    
Chris W.M.

Clausule die in werking is getreden bij het niet promoveren als tegenhanger van de automatische verlenging als NAC wél promoveert in 2 jaar? Who knows. Feit is dat NAC hem niet perse wil verkopen volgens mij, anders ga je niet in gesprek om zijn contract te verlengen. En als je iemand niet wil verkopen ga je ook geen vraagprijs noemen.

16    
Hugo

@ratjeduneerste. Kali een paar seizoenen? Ik hoop dat je doelt op krap 1.5. Want wat deze man opstrijkt voor niets doen, is werkelijk ongekend. Als deze Kali terugkomt op 1 juli, dan hoop ik dat hyballa korte metten maakt met deze fratsen.

Olij blijft gewoon neem ik aan. 2.5 ton, Zijn ze niet helemaal goed. Hup NAC

29    
Wijnkunst

Ik zou zeggen, vasthouden aan de hoofdprijs voor Nick en op tijd zijn contract openbreken en verlengen. Ik zou de aandeelhouders ook adviseren om juist nu, in tijden van crisis, extra geld in de club te pompen, indien nodig. Binnenkort zijn vele transfervrije en overbodige spelers voor een prikkie op te halen. Investeren doe je juist in tijden van crisis, niet in tijden van voorspoed.

-19    
Breda1976

Sparta heeft al 2,5 ton geboden. Dat heeft NAC afgewezen. NAC wil 4 ton.

Komt wel in orde want Olij wil ook weg want hij wil eredivisie spelen en hij is dik onderbetaald bij NAC.

3 ton en hij is weg. Veel te weinig maar NAC kan niet anders. Speelt volgend jaar dus bij Sparta.

17    
Ric

En Heracles vraagt 6 mln voor Dessers aan Genk.
Doet toch pijn om dat soort bedragen en onderhandelingen te zien.
Waarom wij nou nooit!

9    
ome cor

Bij Sparta kun je alleen maar verliezen. Dat is geen club die in het linker rijtje mee blijft doen.

Olij kan zich bij NAC veel beter in de kijker spelen.

Maar goed, als hij per se naar Sparta wil, dan ruilen tegen Coremans + 💰

23    
Belgische Naccer

Als ze Olij, Hecke en straks ook nog de spanjaarden komen ophalen voor een appel en een ei. Dan kunnen we beter NAC van de gevel halen en BARONIE erop zetten.

Gewoon de hoofdprijs en anders niet wegdoen. Anders ga je NOOIT meer promoveren.

-12    
Toontje

Heb weken geleden al gezegd dat de bedragen die hier voor Olij en JP werden genoemd de realiteit, zeker nu corona roet in het eten werpt, helemaal uit het oog hebben verloren. Meer lkrijg je er niet meer voor. Clubs hebben met de week minder te besteden.
Je mag blij zijn als Olij en JP verkocht worden je het begrotingsgat kunt vullen. Er is dan nog steeds niets te besteden. Daar zul je mee moeten leren leven voorlopig.
Ook voor JP (ong. 12 wedstrijden) werden belachelijke bedragen genoemd.

13    
Nac on tour

2.5 ton is toch veel te weinig op dit moment. Kijk wat hij ook tegen de grote clubs heeft laten zien in de beker! na dat foutje tegen 010 na dan

-6    
Toontje

Kijk als Donny van de Beek vorig jaar misschien voor 40/50 miljoen naar Real zou gaan is dat nu ook hoogstens 20 geworden.

-15    
Kipiani

Als je passanten uit Oost Brabant, Rotterdam, Tilburg, België, Friesland, Amsterdam etc.etc.etc. de zaak laat runnen kom je er nooit:
Die denken en werken niet en nooit in het echte belang van NAC Breda.
Fatsoenlijke transfer inkomsten kunnen we echt vergeten.

14    
Scheppioni

Gewoon vasthouden aan 5 ton NAC, met volle verstand een contract getekend, sparta is geen echte vooruitgang, want over een jaar kunnen de rollen zomaar omgedraaid zijn !

6    
Rotterdammert

2,5k? Dan kun je net zo goed een big Mac en drie cola vragen.

0    
Henri

@Italo
Ik denk dat een doorverkooppercentage hier niet van toepassing zal zijn. Dit wordt toegepast bij spelers die de potentie hebben om binnen 2 à 3 jaar een enorme waardevermeerdering te creeren. Dit zie ik bij Olij niet gebeuren. Ik verwacht niet dat hij ooit een waarde van boven de 1 miljoen gaat bereiken.

-7    
Breda1976

Hoop praatjes hier van zogenaamde kenners. Ik weet wél hoe het zit. Spreek Olij regelmatig, want ken zijn vriendin goed.

Olij wil weg. Vind NAC een onprofessionele bende. Sparta biedt net te weinig. Gaat de aankomende periode in orde komen. NAC heeft Olij met kerst al nieuwe aanbieding gedaan, maar Olij heeft deze geweigerd. Hij wil eredivisie spelen.

Hij gaat naar Sparta, let maar op. 250k is hoogste bod Sparta, NAC wil 400k. Hij wordt gewoon verkocht voor tussen de 300/350k.

2    
Baosje

@Ome Cor

Juistem....ruilen +geld voor Coremans

Ik spreek regelmatig zijn moeder....
NAC is en blijft zijn club,en zou dolgraag terug naar onze club willen

En laten we eerlijk zijn....je gaat er echt ni6op achteruit met hem in de goal 😉

1    
Ivo

@Breda1976

Olij zal best naar Sparta willen maar de vraag is of dat in de zomer gaat gebeuren.

Ook Sparta zal stevig moeten saneren, net als iedere andere BVO. Om dan 3 tot 5 ton extra neer te leggen voor een keeper is gewaagd. Sparta had dit seizoen een begroting van 11 miljoen, zoveel meer is dat niet dan NAC.

Ik verwacht dat het aantal transfers tussen Nederlandse clubs, waar echt een transfersom betaald gaat worden, beperkt zal zijn. In Nederland is een heel behoudende begrotingscultuur dus iedereen is nu voorzichtig. Alleen het linkerrijtje eredivisie, clubs die Europese inkomsten krijgen, gaan wat doen en dat zal ook minder zijn dan normaal.

De ogen zijn gericht op de transfervrije spelers, en zij zullen rekening moeten houden met een lager salaris.

0    
Breda

Olij zijn plafond is niet de top maar rechterrijtje ere. Daar wordt niet voor betaald. Want de clubs betalen pas veel als ze het vermoeden hebben dat ze er later nog meer voor kunnen krijgen. Van Hecke is daarom miljoenen waard en Olij tonnen.

5    
Cool hand

We hebben bij NAC de afgelopen seizoenen gezien hoe belangrijk een degelijke keeper is. Oh wee als we Olij verkopen en wederom aan het begin van het seizoen geen duidelijke Nr 1 hebben. Zonder goede keeper en scorende spits (valse spits, hangende spits en andere hippe, moderne vormen) ben je bij voorbaat kansloos.

3    
den hulk

OLIJ VERKOPENEN EN COREMANS TERUG NEMEN

2    
sjef de gevulde koek

Sparta gaat en kan niet de hoofdprijs betalen. Olij staat 99% zeker volgend jaar nog lekker bij ons onder de lat.

-8    
linksrechts

sjefke sjefke sjefke

je zit er (weer) eens verschrikkelijk naast. Je schaalt jezelf langzaam in het rijtje van uberfalers als ome cor en Beest. Houd jezelf met andere zaken dan voetbal, want van dit soort zaken heb je overduidelijk weinig kaas gegeten. Eet lekker een gevulde koek!

Olij gaat zeker wel weg en gaat inderdaad naar Sparta. Ik ken iemand die in Dongen woont vlak bij hem in de buurt en die zegt ook dat hij weg gaat. Hij wil zelf ook graag naar Sparta en het klopt inderdaad dat nac al lng een aanbieidng heeft gedaan maar Nick heeft die geweigerd. Hij gaat naar de club van Rotterdam. Kwestie van tijd en een beetje extra centjes van Sparta. 350.000 euro en dan is hij weg.

4    
sjef de gevulde [email protected]

Haha andere nicknaam genomen zie ik. En wat een betrouwbare bron heb jij zeg lachwekkend. Overigens wat ik een zeer betrouwbare bron zelf vind Olij zelf namelijk zit het toch net wat anders. Ga aub iemand anders hier lastig vallen op de site

6    
sjef de gevulde [email protected] of Breda1976

Overigens in je vorige bericht kende je zijn vriendin nog heel goed en nu ken je iemand die in Dongen woont vlak bij hem in de buurt hahaha. Wat is het nu ? Oeps nu val je toch even door de mand hier.

-1    
Moppernac

Voor minder dan €500.000,00 niet laten gaan.PUNT

-12    
den hulk

OLIJWAT EEN KUTKEEPER IS DAT ZEG ZEKER DRIE DOELPUNTEN OP ZIJN GEWETEN TEGEN FEYENOORD

-4    
Baosje

@den Hulk,

droeftoetertje.....

3 punten verliezen in een halve finale KNVB beker.....dat kennie

Neem vanavond nog een flesje ghb ....doet je blijkbaar goed !

2    
Baosje

@den Hulk

Mijn excuses...heb je bericht verkeerd gelezen

Ik neem mijn woorden terug

0    
ome cor

@linksrechts
Wat een kleuter ben jij zeg.
Weet je....ik ken zelfs iemand die Dongen kan aanwijzen op de landkaart, iemand die weet waar het ligt.
Ik ken iemand die weet dat de vriendin van Olij een vrouw is en dat de familie Olij mensen met een beperkt IQ niet meer informatie geeft dan dat NAC, zaakwaarnemer en eventueel potentiële nieuwe club

Dus als je het over uberfalers hebt....jij bent koning !

1    
Dutchbird

Als we het over kinderlijk redeneren hebben @Ome Cor moeten we toch echt bij jou zijn. Dat Sparta geen vaste waarde is in het linker rijtje van de eredivisie valt nog te begrijpen, maar dat hij zich bij NAC beter in de kijker kan spelen dan bij een middenmoter in de eredivisie heb je waarschijnlijk van je kleuterleidster geleerd. Man man, gooi dat toetsenbord weg.

Laad alle berichten na dit bericht in