Overal waar we komen

Spelersrapport: Zilver voor Olij (interview)

Italo

Dit seizoen hadden jullie de mogelijkheid om de NAC spelers na iedere wedstrijd een cijfer te geven. Met het vroegtijdig stoppen van de competitie eindigde ook de strijd om de meest prestigieuze prijs van het seizoen plotsklaps. Wij gaan volledig mee in de handelswijze van de KNVB en zullen dan ook geen Man van het seizoen aanwijzen. Wél willen we de top-3 eervol vermelden. Met op de tweede plaats: Nick Olij.

Hij kwam afgelopen zomer als tamelijk onbekende doelman over van AZ, dat hem vorig seizoen verhuurde aan TOP Oss. De goalie maakte zowel binnen áls buiten het veld direct indruk. Het leverde hem onder andere de prijs op voor beste doelman van de eerste periode. Olij kon steevast rekenen op een dikke voldoende voor zijn optredens. Dit resulteert in een fraaie tweede plaats op de B-Side Rats seizoensranglijst. Jullie beoordeelden het seizoen van Olij met gemiddeld een 7,2 .

“Je hebt een bepaald plan voor jezelf gemaakt waarin je elk jaar een stap omhoog wil maken in je ontwikkeling. Toen ben ik via TOP bij NAC gekomen. Dat vonden wij een stap omhoog. Ik heb goede gesprekken gehad met Jelle daarin. Ik wilde mezelf doorontwikkelen en een betere keeper worden. Ik ben nogsteeds niet daar waar ik wil zijn, maar ik denk wel dat ik stappen heb gemaakt dit jaar en daar ben ik tevreden mee.“

Olij viel ook op door de fanatieke coaching van zijn verdediging. Steevast benoemt hij, ook tijdens dit gesprek, de wisselwerking met deze laatste linie en weigert hij zichzelf de schouderklopjes te geven: “Er zijn een paar wedstrijden waarin we met het team echt gevochten hebben met de verdediging; de twee bekerwedstrijden (PSV en AZ) de periodewedstrijd tegen NEC en TOP Oss.”

Het tekent het teamgevoel van de goalie die, niet geheel verrassend, de teamprestatie bij AZ omlijst als mooiste moment: “Voor mij persoonlijk vind ik toch AZ. AZ-uit. Ook door mijn verleden. Maar puur ook als je die saamhorigheid van het team ziet. De supporters in het uit-stadion bij AZ, maar ook toen we terugkwamen. Voor mij persoonlijk is dat de mooiste wedstrijd. Als je kijkt naar het team, hoe we met zijn allen gestreden hebben om de winst te pakken. Iedereen speelde echt een goede wedstrijd. Dat is voor mij de wedstrijd die me het meest is bijgebleven.”

Zijn sterke debuutseizoen bij NAC levert wat sluimerende belangstelling op van andere ploegen. Olij heeft nog een contract voor één seizoen bij NAC, dat automatisch met een jaar verlengd wordt indien NAC promoveert naar de Eredivisie. Op dit punt geeft Olij niet veel prijs: Hij geeft aan dat hij het goed naar zijn zin heeft bij de club, en we verder zullen zien hoe het loopt. 

Met zijn teamgenoten bereidt de Noord-Hollander zich al halverwege mei voor op het volgende seizoen “Je werkt uiteindelijk wel naar een bepaald doel. Dat doel is uiteindelijk pas over vier maanden. Daarin kan je nu al wel stappen met wat je wilt bereiken met het team. Deze periode is niet om even een balletje hoog te houden en lekker relaxt. Deze periode is om nu een conditie op te bouwen en dat is hetgene ook waar we nu mee bezig zijn.”

Het gehele interview met Olij over het afgelopen seizoen is hieronder te beluisteren.

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
19 Reacties
66    
Vreven4President & Hyballa fur Fuhrer

Er staat eindelijk weer een persoonlijkheid in de goal. Ben vanaf de eerste minuut gecharmeerd van deze klasbak.

Ze h’m op Nick!

12    
Nac bredaa

Als Olij tweede staat ben ik benieuwd wie eerste staat

13    
Die ne gast

@NACBREDAA
Ik gok op Van Hecke. Vanaf de winterstop in de basis gekomen en daarna bijna wekelijks uitblinker geweest.
We hebben JP niet over een heel seizoen kunnen beoordelen, want dan zouden er ook echt wel mindere wedstrijden tussen gezeten hebben en zou hij misschien geen nummer 1 geworden zijn.

7    
Quinn

Verschueren Brons, Olij zilver...van Hecke goud?

-4    
Amarilla Negra

@NAC BREDAA

Van Hecke staat eerste. Heeft natuurlijk een stuk minder wedstrijden meegedaan en daardoor ook een stuk minder cijfers gekregen, maar de wedstrijden die hij speelde kreeg hij altijd wel een hoog cijfer.

Overigens ben ik wel bang dat Olij vertrekt, hij is goed genoeg voor het rechterrijtje KKD en er zijn ook een aantal clubs die nog een keeper zoeken.

10    
Joop Klepzeiker

Amarilla Negra

Iedere gemankeerde linksback is geschikt als keeper voor het rechterrijtje van de KKD. Je bedoelt waarschijnlijk rechter rijtje Ere. Het zou interessant zijn om te kijken wie daar een nieuwe keeper nodig hebben.

-61    
Willem Wijs

Olij gaat naar Willem II.
Dan maakt hij sprongen vooruit in zijn carriere en kan in Dongen blijven wonen.

18    
scheppioni

Een verademing in de goal t.o.v. van leer, wel jammer dat het uiteindelijk in dordt noord zijn mindere pot was ! HUP NAC, HUP NICK !

-28    
Dutchbird

Wellenreuther weg bij de kruiken. Olij is strategisch gaan wonen in Dongen. Ik ben bang dat een en een ook hier twee is.

19    
Breda78

@ DUTCHBIRD

Olij woont al sinds hij bij NAC keept in Dongen. Lijkt mij sterk dat hij toen al een masterplan had dat hij na NAC de volgende stap naar die uit het oosten zou gaan maken en het daarom wel makkelijk was er tussenin te gaan wonen.

-17    
N A C

Met Wapenaar als trainer kan Olij zeker sprongen maken bij WillemII.
Wie wij dan weer als vervanger moeten aantrekken is een lastige hoor. Binnen de selectie zie ik geen geschikte opvolger voor de nr.1 positie.
Iemand een idee?

7    
TvB

Het plan bij NAC was altijd om die Poolse keeper die verhuurd is klaar te stomen als 1e doelman. Maar weet niet of dat nog steeds is en hoe zijn huurperiode is verlopen.

16    
BijnaWeekend!

Ik denk dat Olij gewoon nog een jaartje blijft als ik hem zo hoor praten!

8    
Gampel

Olij heeft het prima gedaan afgelopen seizoen en hij zou dan ook knettergek zijn om, bij een goede aanbieding, nog maar één minuut voor NAC te spelen. NAC houdt er misschien nog iets aan over en hij kan z’n carriere voortzetten bij een club die veel meer te bieden heeft dan een plekje bij de subtop van de kkd.
Schandalig is het dat de nr 5 club van nederland is verworden tot een doorvoorhuis van talenten die hogerop willen en geef ze eens ongelijk.
Een club met zulk een supportersschare, prima uitstraling in het land, een achterban/land om van te smullen kan het op de één of andere manier niet voor elkaar krijgen dat dit soort jongens blijven.
NAC is in potentie (zonder rare dingen te doen) linker rijtje eredivisie maar op de één of andere manier komt dat er maar niet uit.
Het wordt tijd voor een hele grote schoonmaak of voor een rijke liefhebber die de boel over neemt en alles en iedereen die denkt ook maar iets te zeggen te hebben buiten flikkert (incl alles en iedereen na de wedstrijd in het hoofdgebouw, wat een bagger)
Olij, please blijf, maar anders, het ga je goed en thx dat je na meneer Martens weer eens wel een echte NAC keeper was. Heel, heel misschien kunnen we je over een paar jaar weer terug kopen....!!!

-2    
Jf

@gampel juist het buitenflikkeren zorgt ervoor dat NAC niet stabiel is.
Nac blijft een club die zal vallen en opstaan door de achterban en de beslissingen die vaak uit emotie gemaakt worden. Na slechte resultaten gilt iedereen moord en brand. De aandeelhouders die ik dankbaar ben vinden dan als supporter dat er wat moet gebeuren en de onrust is daar.

Laten we nou eens de tijd nemen om te bouwen.

5    
Fred1

In de halve finale tegen Feijenoord werden zijn tekortkomingen wel duidelijk bloot gelegd, laten we eerlijk zijn.
Buiten de blunders die hij maakte met uitverdedigen en spelhervattingen dan nog gerekend want dat kan iedereen een keer overkomen. ( trouwens verbaasde me er over dat het nu pas fout afliep )
Maar hier werd zijn gebrek aan lengte wel gevoelig bloot gelegd hoor.
En dat breekt je op in de Ere al hebben de kruiken wel goede ervaringen met een te kleine keeper natuurlijk.😉
Olij is voor NAC absoluut een goede keeper maar maak het ook niet té groot, mocht hij gaan pak gewoon Tim Coremans die heeft zich geweldig ontwikkeld en is door Sparta na die domme kopstoot verschrikkelijk behandeld die wil zich wel revancheren.
Tja en wat de kruiken betreft, die Willem Wijsneus zal het toch niet nalaten om uit rancune steeds spelers weg te kapen en hij zal heus wel de kruiken opperbevelhebbers op Olij hebben gewezen.
Schofterig onbetrouwbaar ventje en we mogen blij zijn dat die bij NAC weg is , als je de verhalen over die stoker hoort dan mogen wij blij zijn dat hij is opgerot, die had veel ellende veroorzaakt.
Die dacht op een gegeven moment dat hij van Gaal was de gek.

0    
Die ne gast

@Fred1
Eigenlijk wel een goed idee als Willem II hier spelers gaat halen en daarvoor haar betalen: zo slinkt hun bankrekening en groeit de onze.

2    
ome cor

Wanneer Olij zijn allerslechtste wedstrijd had gekeept tegen een club als Top Oss, Telstar of jong Utrecht dan was de meerderheid het al lang vergeten. Had je er niemand meer over gehoord.

Maar omdat dit uitgerekend in de halve finale tegen F'noord was en iedereen hier NAC al in de finale zag staan wordt hem de enige absolute K-wedstrijd uit zijn loopbaan nu nog nagedragen.

Olij is een prima keeper waar NAC nog heel veel plezier aan kan beleven. Een keeper die punten pakt. Toffe gast in de spelersgroep, gedreven, fanatiek, sportman pur sang.

Verhalen dat hij in Dongen is gaan wonen omdat hij dan gunstig woont voor zowel NAC als Willem II zijn van kinderlijke logica.
"Voetbalmeneren hebben een auto, jongens en meisjes, waarmee ze gewoon naar hun werk kunnen rijden, dus hoeven ze niet per se heel erg dichtbij te wonen."

1    
Scheppioni

@ Fredje
Ik denk dat het eerder de druk was as tekortkomingen van Nick, want Nick heeft het juist in kkd wedstrijden wel laten zien vond ik, zeker die punten die jij aanhaalt, hij had ook het geluk dat hij na grabbelaar van leer kwam, daar waren we sowieso al blij mee ! Maar Olij is prima voor NAC, nu nog met druk omgaan !

Laad alle berichten na dit bericht in