Overal waar we komen

Spelers en trainer ontevreden over grasmat

DeWeesJr

De grasmat in het Rat Verlegh Stadion ligt er dit seizoen alles behalve goed bij. Tot ergernis van spelers en trainer die het veld niet als excuus willen gebruiken maar er niet tevreden over zijn.

Zowel Mounir El Allouchi en Nick Olij klagen bij BN DeStem over de grasmat. "Het is glad en zanderig. Er ligt veel zand op het veld waardoor veel aarde onder de voetbalschoenen blijft hangen. Met ijzeren noppen blijft het aan de onderkant vastplakken, voor een keeper is de grip verschrikkelijk. Daarom heb je mij 25 keer tegen de paal zien trappen" aldus de doelman. 

El Allouchi verbaast zich ook over het zanderige veld. In de zeven jaar dat de middenvelder bij NAC voetbalt is het volgens hem nog niet zo slecht geweest als dit seizoen. 

Toch zijn de spelers en trainer van mening dat het geen excuses mag zijn voor het matig vertoonde spel afgelopen vrijdag. De trainer erkent dat Roda JC ook last heeft gehad van het slechte veld. El Allouchi sloot zich aan bij de woorden van de trainer: "Een gelijkspel is niet wat we willen. Daar zijn geen excuses voor. Ook het slechte veld niet."

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Vorig bericht
Man of the match: NAC - Roda JC (2-2) 67 reacties
Volgend bericht
Bijl fluit Jong PSV - NAC 3 reacties
Terug naar overzicht
51 Reacties
105    
Eljé

Ik denk dat je er tweewekelijks 100 halve liters op moet gooien. Dat ging jaren goed.

25    
The fly

Ik ben idd nog al geschrokken ja betreft de kwaliteit. Maar dit is al vanaf het begin van het seizoen. na de aanleg van het nieuwe veld is het echt slecht. best jammer. nu hebben we slecht voetbal op een slecht veld.

29    
Gman

De ene keer is het het kunstgras uit, nu is het het veld thuis.
Het probleem zit hem in het voetballen met een spelidee, opdrachten uitvoeren en vooruit willen voetballen en druk zetten als een team. Daar gaat het mis.
Als dat soort zaken niet lopen, dan ga je zitten kloten met het kwaliteit van het veld en andere randzaken.

Allicht zal het veld op dit moment niet optimaal zijn, slecht voetbal op de mat leggen begint vooral bij jezelf als speler en trainer.

-7    
Kipiani

Wat betaalt NAC aan de betreffende firma voor dit onderhoud etc. ?????
Zundert even buiten beschouwing gelaten.

54    
geelzwartwit

Ik hoorde wel van een aantal mensen dat het vooral na de wedstrijd van oranje dames veel slechter was. Waarmee ik vermoed dat die dubbele belasting de boel aardig in kwaliteit teruggeworpen heeft.

Niet lang geleden hadden we de een van de beste velden, Los daarvan heeft de tegenstander er net zoveel last van.

25    
Judge M.

Het verbaasde mij ook al en vooral omdat we jaren achtereen zo'n beetje de beste grasmat van het land hadden na PSV en Feyedinges... Het lijkt me toch sterk dat het te maken zou hebben met de overdracht van vader op zoon Braspenning...

26    
Wanny

@ Gman

Dat ze slecht spelen wil niet zeggen dat er niet aangekaart mag worden dat het veld er belabberd bij ligt. Het was echt beroerd en geen reclame voor de club.

3    
fvf6

Het veld zag er vrijdag niet al te best uit zo heb ik het nog niet gezien in het Rat Verlegh stadion . Maar daar hadden beide elftallen last van en kan niet als excuus worden gebruikt voor het slechte spel van NAC . Dat had andere oorzaken zoals veel te makkelijk voor de lange bal kiezen en het niet aansluiten van de linies zodat de tweede bal altijd voor roda was .NAC moet het speelveld kleiner houden zodat combinatie voetbal gespeeld kan worden in plaats van de lange bal op een eenzame spits .

12    
Lennard

Dan past het perfect bij het huidige voetbal.

35    
de generaal

Het is uitbesteed aan Braspenning en stel hem aansprakelijk
Bij een goed veld kreeg hij de complimenten en nu moet hij aan de bak.
Warmte erop om het gras te laten groeien!

7    
Ouwe

Het veld van Nac was altijd een van de betere in het betaald voetbal.
En inderdaad ,na de wedstrijden van het Nederlands damesteam heeft het veel geleden,vooral ook omdat zowel de Nederlandse dames als de tegenstanders er op moesten ( mochten) trainen.
Vooral bij dit soort trainingen heeft het veel te lijden.
Ergste is dat de selectie er ook nog eens net voor de wedstrijd op wil trainen.
Weet dat Jan in een ver verleden al om meer warmtelampen heeft gevraagd,maar daar heeft men bij nac nooit niks mee gedaan.
Als je een timmerman niet het juiste gereedschap geeft kan hij ook geen vakwerk leveren.

4    
Real Robert

Manders heeft dus wat te doen: de verantwoordelijken eens aan gaan spreken. Ook financieel.
Ik neem aan, dat NAC flink betaalt!

27    
Ivo

Beetje dubbel hoor, we hebben altijd een prima veld gehad dankzij dit bedrijf.
Is er sprake van overbelasting, extreem nat weer etc. waar dit door komt?
Of wordt het sowieso tijd voor een nieuwe toplaag, of is de toplaag juist niet goed?

Het was aardig geweest als BSR een reactie had gevraagd aan Braspenning. Misschien hebben zij een verklaring.

-7    
Viking

Scorebord journalistiek betreffende de beste velden. Dit was in de tijd dat het meerendeel nog kunstgrasvelden lagen. Dan vertekend zo'n "stand"
Veld is nooit helemaal goed geweest zeker niet sinds het vernieuwd is.
Kunstgrasvezels.. Nieuwe bovenlaag, zijkanten van kunstgras ... Xtra beluchting...
Ik was er nooit kapot van.. Ondanks het goed oogde van afstand ..

Maar neemt niet weg dat de prestaties van NAC niet door het veld komen. Onze jongens zijn nu een beetje de aandacht aan het verleggen...

10    
Ouwe Spionkop

Ik ben ontevreden over trainer en spelers.

5    
SjorsNac

Het lijkt meer op een akker. Je zag ook reclame voor de sponsor op de boarding, dit veld word onderhouden door bedrijf x, geen beste reclame 😂

Laatst liep er ook iemand van Feyenoord rond toch voor het gras?

-1    
The fly

@Kipiani
Dat is een contract van meerdere jaren. voor een hele hoop centjes kan ik je vertellen.

@de generaal
inderdaad, maar in dit soort kliekjes is het vaak not done als je dit doet. het verbaasd me dat er zelfs openlijk over gesproken is.

Zoals Nac betaamd zal er wel nog meer geld aan zulke praktijken gegeven worden.

3    
Tinus076!

Wie meent dat brasspening hier debet aan is zit niet helemaal goed!

Sinds de oranje dames hier 2 interlands en de volle dagen getraind hebben is het veld slechter geworden dus neem aan dat hier nog wel een belletje naar zeist word gedaan!

Dat de greenkeepers het daarna niet volledig goed hebben kunnen maken mag wel ze aangerekend worden.

Dus compesatie van de knvb uit en braspening hup aan het werk want dit kan echt niet!

14    
Barry

Ondanks de staat van het veld heb ik toch weinig spelers zien uitglijden. Maar ja, als je stil staat en naar de bal kijkt dan gebeurd dat niet zo snel denk ik.

7    
Guuske

Gras blijft een natuurproduct he, hele droge zomer, daardoor waarschijnlijk slecht opkomen van nieuw graszaad, in de periode van dames voetbal natte periode kapot gespeeld en geen herstellend weer gehad. Je kunt met een natuurproduct, een beetje sturen en verzorgen. Maar geen wonderen verwachten. Bij een akkerbouwer of tuinder is soms de oogst ook slechter dan normaal. Ondanks de maximale verzorging etc. de natuur laat zich niet 100% sturen. De afgelopen 20 jaar heeft Nac prima velden gehad van het zelfde bedrijf, nu is het hopen op beter (groeizaam) weer

105    
Eljé

Ik denk dat je er tweewekelijks 100 halve liters op moet gooien. Dat ging jaren goed.

10    
scheppioni

Het los zand virus slaat over van de NAC spelers op het veld helaas ........

8    
D'N Klaagmuur

Roda wist anders prima te combineren op een voor hun onbekend slecht veld. Als thuisploeg heb je nog het voordeel dat je er vaker op speelt en bekend zou moeten zijn met de manier hoe je met zo'n veld omgaat.

Ja het veld is slecht, nee het veld is geen excuus.

16    
Nonkel Frans

Braspenning onderhoudt onze grasmat altijd super. Krijgt zelfs prijzen hiervoor.
Jammer dat BNdeStem niet meteen een verklaring zoekt en navraag doet bij dun Bras. Dan hadden we een compleet verhaal gehad en een hoop stemmingmakerij voorkomen.
Aan BSR de overweging om dit soort nieuws niet direct en klakkeloos over te nemen.

3    
scheppioni

Overigens die leeuwinnen vreten blijkbaar wel het gras zowat op in ons Rat Verlegh !
DUS NAC .......

4    
Marti

Ik denk dat het gras slecht is geworden dit seizoen Om dat het de warmte van de NAC supporter mist , met dat bekertje bier in de hand !

4    
Piet

Ben ook ontevreden over jullie. Maar dat is zeker al 10 jaar. Dus ook toen het veld als een biljartlaken was was het slecht met het voetbal

1    
Willem 4,5

Deze smoes hadden we nog niet gehoord! Na Corona, uit vorm, blessures etc. etc. het zoveelste excuus. Natuurlijk is het veld slecht, alleen de tegenstander heeft daar nooit last van. Snap ook niet hoe het kan dat een van de beste velden van de profcompetitie samen met F.Noord het ineens zo slecht is geworden, iemand een idee?

-2    
Vergane Glorie

Oor te luister gelegd in ......ja sorry hoor...... Den Haag. Bij monde van een expert daar, de heer Mark R., is het niet uitgesloten dat het hier om een nieuwe Corona variant gaat. Is inmiddels bekend onder de naam "Blij dat ik glij" .
Met name sportvelden zijn hier heel bevattelijk voor.

Kan er ook nog wel bij.

1    
leeuw

Zover ik weet gooit dun Bras nogal wat mest op de velden om het harder te laten groeien en mooi groen eruit te laten zien.
Dat gaat goed als de temperatuur en zon meewerken. Maar als je dan hetzelfde doet in een periode van overbelasting, te lage temperaturen en te weinig zonlicht en wellicht ook vergeet te prikrollen dan vormt er een vette laag omdat de mest aan de oppervlakte niet opgenomen wordt.
Vervolgens veel schraal zand erop strooit om uitglijden te voorkomen zonder te prikrollen dan krijg je dus zo´n veld.

1    
Kisku

Heeft de tegenstander geen last van dit seizoen worden iedere wedstrijd dol gespeeld .laat dat veld maar zo is beter denk,alleen el el poessie heeft gelijk word ie vuil met zijn harde werk en sliding op zon veld ppppfffffffffff snel op de bank gooien zoeentje

3    
Bredafun

Het verantwoordelijke bedrijf voor een oplossing laten zoeken. Dit kan zo niet. Altijd t mooiste veld gehad, nu n zandbak!

5    
P

Zou graag een reactie van fam braspenning willen zien of horen inzake toestand. Hoe kan dit en wat gaan we er aan doen.
Lijkt me sterk dat ze er nu ineens nix van kunnen en hebben ze recht op een wederwoord lijkt me.

-2    
Jurgen

Krijg je met vrouwen voetbal

1    
f.vanson

Minder mauwen en meer noad de hele wedstrijd. Wat meer vechtlust. Niet enkel om op 2-2 te komen.

5    
Arie

Haha Mounir kaart zelfs zn kutcorners aan bij zn beklag over het veld. Je corners zijn al 7 jaar kut. Ook toen we een prachtige grasmat hadden.

4    
Robbie Rafello

@Arie

en niet alleen zijn corners! ! zijn we eindelijk een keertje over de middenlijn speelt ie weer helemaal terug naar de laatste man. Nee, dat vele zand erop doen ze expres voor hem die Braspenningkies, kan ie alvast een beetje wennen aan de zandbak voor volgende jaar .....

2    
Ata

Als je meer dan een halve pagina in de krant besteedt aan de kwaliteit van de grasmat, is het wel aardig om op zijn minst een begin van een verklaring te lezen.

11    
Bubba

Daar hadden Roda, Volendam en Telstar voetbaltechnisch minder last van !!

11    
henk

Grasmat ontevreden over trainer en spelers.

-1    
Ratjeduneerste

Tsja, het veld past zich gewoon aan op de verschrikkelijke manier van voetballen die ons wekelijks wordt voorgeschoteld.

Volgende nieuws-item:

'Supporters en sponsors ontevreden over spel NAC'

De veldheren doen hun werk wel, zorgen jullie nou maar dat je dat ook doet. Geen excuses gaan zoeken, maar ballen.

En misschien zou het wat schelen als je niet de hele tijd over het veld zou rollen Mounir, dan belast je het wat minder ;)

9    
Bertus

Onder deze ... trainer wordt veel vaker in het stadion getraind onder het motto wennen, pure onzin.
Dat is een extra belasting en veel op dezelfde plaatsten oefeningen doen.
Komt bij dat die dames er een hele week op getraind hebben en twee wedstrijden op hebben gespeeld. ( dit veld is een tweewekelijkse belasting gewend geen dagelijkse , we weten allemaal van de slechte ondergrond )
Plus heeft de verschuiving van vader op zoon er wel degelijk mee te maken, de bezieling van pa is niet bij de zoon terug te vinden.
Jan zou hier zelfs ‘s nachts aan doorgewerkt hebben!
De voorlaatste thuiswedstrijd heeft zoonlief zelfs de hulp van de Feijenoord grasman in moeten roepen omdat het volkomen onbespeelbaar was.
De verzorging van zo’n grasmat is een dagtaak!
En geen tussendoortje.
Dus ook ik hoor graag wat logische uitleg.

-13    
ome cor

Oh oh oh.....Nick Olij vindt de mat dramatisch en mag dan.
Maar zegt Mounir el Allouchi iets over de mat dan komen de keiharde critici meteen met een bounce back over het spel van NAC.

Als Haye aan het woord was geweest ipv Mounir hadden diezelfde klaplopers natuurlijk helemaal niks gezegd.

Gelukkig dat een enkeling het vrouwenvoetbal hier benoemd.
Waarom spelen die dames (die ook geen publiek mogen toelaten) niet gewoon in een klein stadionnetje met een kunstmat. Dan kunnen ze tenminste geen schade aanrichten. NAC moet stoppen met damesvoetbal te faciliteren.

0    
Optimist

Dit veld bevoordeelt de slechtere teams en je kunt er niet mee promoveren, dat is zware schade.

Wie was ervoor verantwoordelijk dat die interlands erop gespeeld werden, de gemeente of NAC?

3    
NAC!!!

Tja, in 7 jaar nooit zinslengte geweest zegt ie.
De supporters worden al 10 jaar voor lul gehouden.
Eindelijk valt alles goed. Slecht veld, slecht spel.. het plaatje klopt eindelijk 😂🤣

2    
Bredafun

Ok, maar belangrijker is, dat de supporters ontevreden zijn over de resultaten van NAC.

-1    
Kisku

Ome cor ja dat klopt als haye dat had gezegd of lurling of gerard de haan dan niet maar dat zijn geen klapzeikers die smoesjes verzinnen omdat ze niet mee kunnen,staat geen voetballer in dit team daarom verwachten veel mensen dat mounir doet wat ie moet doen ligt ook aan steijn hoor .maar mounir moet op schiphol gaan werken word ie niet vuil en kan tie wijzen waar de vliegtuigen moeten landen

1    
Belgische Naccer

Ik denk dat het veld bewust in deze staat is gebracht om Dogan en Allouchi alvast te laten wennen aan de zandbak waar ze binnenkort zullen spelen.

Verder is het weer het zoveelste blaatverhaal om de focus af te halen van het totale gebrek aan strijd en wedstrijdbeleving.

Wanneer is NAC weer zo fit, als onder Hyballa? Waarom is Roda, 2x zo fit als NAC?

Toen Hyballa bij NAC begon, schrok hij van de belabberde fitheid van het elftal onder Brood. Aangezien het spel van Steijn precies hetzelfde is als het spel onder Brood, weet ik wel weer hoe het met de fitheid staat van de ploeg.

Belabberd!

Ik hoop dat Steijn dit inziet, en er keihard op traint en hamert...maar ik betwijfel het. Ik zie er al een heel seizoen niks van. Ik zie geen enkele vooruitgang. Het is slappe hap. Geen beweging, alleen balletjes breed en terug..

Alleen Haye is voldoende en van Hooijdonk, De Rooij en Rösler werken ook hard. Maar de rest doet maar wat.

Ik hoop iedere wedstrijd op een fel NAC en aanvallend voetbal, maar het gaat niet gebeuren onder Steijn ben ik bang.

-5    
Gampel

De argumenten van Olij kan ik nog begrijpen en hij probeert er dan ook zelf iets aan te doen. Het wordt wel tijd dat ze El Al een keer wegsleuren bij een microfoon. Dat deze altijd maar (terug)draaiende ballerina last heeft van het veld zal me worst wezen. Daar veranderen een goal en een assist geen moer aan.
Ik hoop voor hem dat er een goed betalende zandbakclub voorbij komt die hem financieel onafhankelijk maakt maar bij NAC hoef ik hem niet meer te zien. Gelukkig zijn we er in de zomer dan ook echt vanaf.
Het meest schandalige was het door hem aan deze site gegeven interview waarvoor hij door jan en alleman de hemel in werd geprezen. Zeggen waar het aan ligt maar de spiegel zijn vergeten?!
Nooit, maar dan ook nooit zou dit zacht gekookt ei bij mij een basisplaats krijgen als strijd, passie, werklust en een 'over m'n lijk' mentaliteit vereisten zijn (zoals nodig in de kkd).
Ik gun hem als persoon alle goeds maar El Al als spreekbuis en uithangbord voor NAC geeft precies aan waar het aan schort op dit moment.

0    
Barbapapa

De situatie nu staat wel haaks op dit artikel.

https://www.bsiderats.nl/nieuws/gras-rat-verleghstadion-op-de-proef

Proef is dus mislukt.......

-2    
ctk

Misschien tijd voor een nieuwe grasmeester!

-1    
The fly

@Bertus

Daar heb je een heel belangrijk punt. Zoonlief heeft de kennis en de passie zeker niet in huis. Vader heeft de afgelopen tijd uiteraard veel kennis doorgegeven, maar als het niet in de aard van het beestje zit zal het er niet beter op worden.

Laad alle berichten na dit bericht in