Overal waar we komen

Spelersrapport: Brons voor Verschueren (interview)

Italo

Dit seizoen hadden jullie de mogelijkheid om de NAC spelers na iedere wedstrijd een cijfer te geven. Met het vroegtijdig stoppen van de competitie eindigde ook de strijd om de meest prestigieuze prijs van het seizoen plotsklaps. Wij gaan volledig mee in de handelswijze van de KNVB en zullen dan ook geen man van het seizoen aanwijzen. Wél willen we de top-3 eervol vermelden. Met op een derde plaats: Arno Verschueren.

Ondanks dat Verschueren pas 23 jaar oud is, wordt hij door velen gezien als ervaren kracht op het middenveld bij NAC. Althans, middenveld.. De veelzijdige Belg werd ook dit seizoen weer op veel verschillende posities ingezet. Zo startte hij het seizoen als controleur, werd hij vervolgens ‘de beste rechtsback van de Eerste Divisie’ , daarna de aanjager op 10, om te eindigen als sprintkanon op de rechterflank.

Verschueren zelf deed ondertussen zijn ding wel. Hij kan terugkijken op een goed seizoen, zo vonden jullie ook. De reserve-aanvoerder werd door jullie beoordeeld met gemiddeld een keurige 7,0 . Hiermee staat hij op de derde plaats als het gaat om best beoordeelde speler van NAC in het seizoen 2019/2020. Reden genoeg om met Verschueren terug te blikken op zijn persoonlijke ontwikkeling en de toch weer turbulente jaargang met NAC.

 

Want turbulent werd het wederom. De vrijwel geheel nieuwe selectie presteerde wisselvallig en zag de titelkansen gaandeweg het seizoen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Voor Verschueren kwam dit niet als verrassing, zo geeft hij aan: “Ik zag het wel een klein beetje aankomen. We hadden toch een geheel nieuwe ploeg waarbij het heel moeilijk is om gelijk er te staan. Dat we de periode gehaald hebben, was voor mij echt uitzonderlijk. Dat had ik nooit gedacht”

Na het winnen van die eerste periode, ondanks een bedenkelijk spelniveau, kwam de klad er ook in qua resultaten. Desondanks kan Verschueren zelf terugkijken op een heel behoorlijk seizoen: “Zeker in de tweede periode, waarin ik iets hoger stond in het veld. Dan kan ik heel gevaarlijk zijn. Ik denk dat dat mijn beste periode was. Dat zag je aan de resultaten, aan mijn spel. Aan mijn goals, assisten. Ik was zeker in de tweede periode heel tevreden over mijn seizoen.”

Zijn optreden leidt tot logischerwijs direct tot de vraag of Verschueren in de komende maanden houdbaar gaat zijn voor NAC. Zelf maakt hij zich niet zo druk over zijn sportieve toekomst: “Het is nu natuurlijk wel een hele speciale tijd, dus het is nog een beetje afwachten wat er gaat gebeuren in de voetbalwereld in het algemeen. Tuurlijk, als voetballer hoop je altijd stappen vooruit te zetten. Dat hoop ik ook nogsteeds. Al ben ik helemaal niet ontevreden bij NAC. Het is een hele mooie club om voor te spelen en ik zal dan ook niet zomaar bij de ploeg weggaan.”

Het gehele interview met Verschueren is hieronder te beluisteren. Hierin gaat Verschueren onder andere in op het geschuif met zijn positie, zijn mooiste wedstrijd van het seizoen en de hand van Peter Hybala.

 

 

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
15 Reacties
57    
ome cor

Hopelijk kan NAC hem behouden !

32    
Hoge Vucht

Ik heb tweede deel van de competitie echt genoten van hem. Hij is toch met regelmaat beslissend geweest.. Hoop dat we hem kunnen behouden maar alleen als hij een kaartje bijtekend. Zou voor nac ook gewoon goed zijn om nog wat geld en misschien een doorverkooppercentage aan Verschuren over te houden.

Ik gun hem de stap wel, heeft zich altijd goed ingezet voor ons!

27    
scheppioni

Gewoon blijven Arno !
Met zeker op het oog als loopwonder op het middenveld, is Arno van prima waarde !

44    
Ivo

Verschueren is voor iedere ploeg in het rechter rijtje van de eredivisie een versterking. Het gaat heel lastig worden om hem te behouden. Zijn contract loopt volgend seizoen af. Maar misschien kiest hij voor zekerheid als hij nog 1x kan bijtekenen. Het is aan NAC om hem een aanbieding te doen die hem over de streep trekt.

Als het niet lukt om hem te houden verdient hij nog een mooi afscheid bij NAC. Hoe goed of slecht het ook ging, Arno gaf 200% en verzaakte nooit. In mijn ogen is hij een van de weinige spelers met echt NAC-DNA in de afgelopen jaren.15    
Vreven4President & Hyballa fur Fuhrer

Wij hebben Arno Verschueren...!!!

10    
Henkie

Zag het nooit zitten in Arno, totdat hij aanvallender werd ingezet.

Als controleur slap in de duels en een bron van onrust.

Aanvallender een enorm gevaar door zijn loopvermogen en heeft hij een best goed scorend vermogen.

-28    
Belgische Naccer

Behoort bij de beste 7 spelers die NAC heeft:

Olij
Verschueren
Riera
Noblejas
Monsalve
Haye
Van Hecke

Dus achterin heb je 4 goede verdedigers met Riera, Hecke, Noblejas en Monsalve (die kan ook op het middenveld)

Middenveld heb je Verschueren en Haye en dus evt. Monsalve.

Dus de TD zal er alles aan moeten doen om bovenstaande 7 eredivisie-waardige spelers te behouden. Verder mogen van mij Anholt en Schouten ook wel blijven. De rest is inwisselbaar, of lood om oud ijzer.

Vooral aanvallend heb je dus gewoon helemaal NIETS. Allemaal vlieggewichten, of trage spelers, spelers die geen bal vast kunnen houden, spelers die alleen maar terugspelen of breed leggen en het spel onnodig vertragen en we hebben al helemaal geen aanvaller die een goal kan maken...kortom dit moet anders.

Dus graag afscheid nemen van: Dogan, Stokkers, van Hooijdonck, Allouchi, de Ilic-broers, Boussaid, van der Gaag, rosler, Mashart, kudimbana, Azzagari

12 spelers die niets toevoegen als je de ambitie hebt om voor de titel te spelen.

De taak aan de TD om bovenstaande 12 spelers te lozen en er minimaal 6 goede voor terug te halen van het kaliber van de bovenste 7. Desnoods tegen dubbel salaris, want je hebt ook maar de helft spelers nodig.

HUP NAC

9    
HansieHansie

@Belgische Naccer

Jij denkt kampioen te worden met 11 goede spelers aangevuld met amateur/jeugd?

Om kampioen te worden heb je kwalitatief goede jongens nodig maar ook goede aanvulling. Stokkers en Dogan waren gehaald voor basiself. Zij hebben hoog salaris. Alle andere jongens die je noemt hebben redelijk volgens verwachting gepresteerd.

Bovendien heeft El Allouchi wederom een redelijk seizoen gespeeld en was met regelmaat een van de betere. Meer dan prima speler om kampioen mee te worden in de KKD. Verbaast me ook dat Rosler of Azzagari niet mag blijven van je en een Schouten of van Anholt wel. Rosler is een potentiële basisspeler wanneer Van Hecke vertrekt.

Kortom: Er is meer nodig om kampioen te worden dan afgelopen jaar, maar ik ben blij dat je er een ander Belg TD is ;)


-2    
Ivo

@HansieHansie

Het is wat overdreven maar ik begrijp de Belgische NACCER wel.

Rosler kwam toen Monsalve geblesseerd raakte heel onzeker over, maakte een paar fouten die punten hebben gekost, moest constant gecoached worden door Riera. Van Hecke is echt 2 niveau's beter. Met Rosler in de basis word je geen kampioen.

El Allouchi is ok, heeft zeker z'n momenten zoals die prachtige goal tegen Jong Ajax, maar op zijn leeftijd (25) moet dat ondertussen een speler zijn die er iedere wedstrijd staat en dat is niet zo. Mounir heeft echt enorme zaadpotten gespeeld. Bij een jonkie van 19 of 20 die een invalbeurt maakt kan dat gebeuren, maar Mounir hoort het verschil te maken en is nog te vaak een zwakke schakel.

We moeten beter worden, het verschil naar de top is te groot, we krijgen dezelfde tegenstanders en moeten doorselecteren om aan te haken bij Cambuur en de Graafschap. Die hebben komend seizoen ook nog de gunfactor mee wegens het niet degraderen.

6    
Breda78

@Ivo

Dan mag jij mij vertellen welke fouten Rosler gemaakt heeft die punten hebben gekost. Ik heb ze niet gezien in ieder geval. DAt hij niet zo zeker overkomt als van Hecke is niet gek, het scheelt nogal of je uit Zeeland komt of uit een ander land, andere cultuur etc.

0    
Ivo

@Breda78

Roda-NAC
2e goal Roda - Loopt niet terug, Roda scoort uit rebound.
3e goal Roda - Te traag - veroorzaakt strafschop en rode kaart.

NAC - Go Ahead
1e goal Go Ahead - Laat man lopen - al was hij niet de enige.

NAC - Jong Ajax
De 1-2 was zijn man. Maar hij dekte dezelfde tegenstander als Riera.

NAC - Fc Den Bosch
De 0-1. Was weer de man van Rosler.
Dat was ook zo'n beetje z'n laatste wedstrijd. Bij Weijs en Hyballa kreeg hij geen speeltijd meer, toen kwam Van Hecke er in.

7    
HansieHansie

@IVO

Wat betreft El Allouchi snap ik de twijfel wel en inderdaad gezien leeftijd en ervaring. Wat betreft Rosler ben ik het nog steeds niet helemaal eens.

Heb het even teruggekeken, nu ik toch thuis werk :)

RODA - NAC
2e goal was tegenstander Noblejas
3e goal penalty moment was geen penaltymoment, 100% bal. Speler goed naar hoek gedreven en stond in kansloze positie. Rosler deed alles goed daar en was zeker niet te traag.

NAC - GAE
Was een counter waarbij collectief werd gefaald en organisatie weg was. Dan voldoet Riera ook niet bij zulke conclusies. Dit kan niet echt op een persoon worden afgeschoven dan zijn alle goals "fouten".

NAC - J Ajax
Hij coacht Riera aan, die stond lucht te dekken. Kiest in 1e instantie voor de spits, meest diepe en doelgericht. Lijkt me beste besluit op dat moment. Niemand heeft zijn eigen mannetje overigens. Iedere prof verdedigt op basis van zone-dekking behalve bij dode spel momenten. Anders ben je gezien na een kruising van de aanvallers.

NAC - Den Bosch
Hier kan ik inkomen. Al staat vooral Riera hier totaal verkeerd opgesteld. Stapt uit op meest slechte moment.

Wat mij betreft: Rosler is met deze selectie na het bekijken van deze beelden voor mij nog altijd de opvolger voor Van Hecke :)


-1    
Ivo

@hansie Hansie

Bij de 2-2 van Fc Emmen zag Rosler er ook niet goed uit. Maar afijn, dat is allemaal haarkloverij.

Feit is wel dat we van de 8 wedstrijden met Rosler in de basis er 4 verloren en 2 gelijk speelden, mede omdat de organisatie achterin gewoon weg was. die onrust kwam ook deels door Rosler, en dan is van Hecke wel een verademing omdat hij zijn duels wint en op de goede plek staat. NAC durfde meteen weer meer vooruit te voetballen.

Rosler is op dit moment de 4e in de pikorde, na Monsalve, Riera en van Hecke.
Als van Hecke vertrekt dan heeft hij nog steeds Monsalve en Riera voor hem.
Als van Hecke blijft zie ik Monsalve doorschuiven als controlerende middenvelder, zoals Hyballa dit seizoen op het einde ook al deed.

Rosler heeft dus geen uitzicht op een basisplaats en ik sta er niet van te kijken als hij vertrekt, bijvoorbeeld naar Noorwegen, waar hij ook jeugdinternational is. Hyballa heeft ook aangegeven een linksbenige centrale verdediger te willen.

10    
Nonkel Frans

Verschueren geweldig hoe hij helemaal uit de verf kwam de laatste wedstrijden. Werkt en sjouwt als een paard. Heeft inzicht . Rots in de branding. Bescheiden met veel NOAD. Goud Waard deze Goede Gast. Houden aub. Blijf aub.

1    
sjef de gevulde koek

Beste rechtsback sinds jaren!! dat had onze Brood maar even goed gezien. Top gozer hopelijk kunnen we hem behouden samen met olij en VD Hecke dan heb je idd geval een goede as staan

Laad alle berichten na dit bericht in