Wij gaan niet opzij

Spelersrapport: Goud voor Van Hecke (interview)

Italo

Dit seizoen hadden jullie de mogelijkheid om de NAC spelers na iedere wedstrijd een cijfer te geven. Met het vroegtijdig stoppen van de competitie eindigde ook de strijd om de meest prestigieuze prijs van het seizoen plotsklaps. Wij gaan volledig mee in de handelswijze van de KNVB en zullen dan ook geen Man van het seizoen aanwijzen. Wél willen we de top-3 eervol vermelden. Met op de eerste plaats: Jan Paul van Hecke.

Voor JP was dit het jaar van de doorbraak in het vlaggenschip van NAC. En dat het snel kan gaan in het voetbal, bewijst Van Hecke. Zijn speelkansen waren aan het begin van dit seizoen namelijk nog minimaal.  “Ik was in het begin de vierde of vijfde centrale verdediger. Het zag er niet echt naar uit dat ik veel zou spelen.”  En dus was een eventuele verhuurperiode ook een mogelijkheid, maar dit was voor Van Hecke geen optie: “Ik dacht: dat ga ik sowieso niet doen. Ik wil gewoon zorgen dat ik er in kom en mezelf laten zien.”

Het geduld van Van Hecke werd op de proef gesteld, en dat hakte er flink in bij de jonge Zeeuw. Pas vlak voor de kerstdagen kreeg Van Hecke de kans. “Bij de amateurs speelde ik gewoon altijd. Toen kwam ik bij de profs en zat ik altijd op de bank. Toen dacht ik weleens bij mezelf: ‘is dit het nou? Ben ik hiervoor naar NAC gegaan?’ Toen zat ik ook wel te twijfelen, ik weet niet of prof zijn wel iets voor mij is.. Misschien ben ik gewoon niet goed genoeg en hoor ik thuis bij de amateurs.”

In de bekerwedstrijd tegen Sparta Nijkerk speelde hij dik een uur mee, waarna hij enkele dagen later tegen FC Dordrecht zijn basisdebuut maakte, om vervolgens nooit meer uit het elftal te verdwijnen.

Ook in de duels tegen clubs als PSV en AZ stond hij zijn mannetje. Met name aan het thuisduel met de Eindhovenaren houdt de verdediger warme gevoelens over: “We hadden toen een paar wedstrijden verloren, en dan komt PSV-thuis. Je kon gewoon aan alles merken, ook het publiek dat er vol achter ging staan, die gaan ons hier sowieso niet pakken. Dat thuisgevoel is voor mij zo lekker om in te spelen. Zeker in het NAC stadion.”

Tot slot kwam ook zijn toekomst nog ter sprake. Hierover liet Van Hecke geen enkel misverstand bestaan: “Ik wil niet de hele tijd schreeuwen dat ik weg wil. Nu bij NAC zit ik bij een fantastische club en ik ben heel blij dat ik er zit. Dus het is een beetje raar om te zeggen dat ik per se weg wil, dat komt dan verkeerd over. Ik heb wel altijd gezegd dat als er een mooie club komt en het klopt allemaal, dan zal ik het zeker niet laten. Het moet wel allemaal kloppen.”

Jullie gaven Jan Paul van Hecke gemiddeld een 7,4 voor zijn seizoen. Met dit cijfer is hij de best beoordeelde speler in de NAC selectie afgelopen seizoen. Morgen zullen wij het volledige overzicht met het gemiddelde cijfer van alle spelers plaatsen.

Hieronder is het telefonische interview met Jan Paul van Hecke in zijn geheel terug te luisteren. Door het -tijdelijk- ontbreken van de recording apparatuur is de opnamekwaliteit niet helemaal zoals je van ons gewend bent. Toch wilden we jullie dit interview niet onthouden.

B-Side Rats · BSR interview: Spelersrapport Jan Paul van Hecke
Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
3000 gouden seizoenkaarten een feit! 38 reacties
Volgend bericht
Spelersrapport: Zilver voor Olij (interview) 19 reacties
27 Reacties
39   2  
Scheppioni

Hoop toch stiekum dat ie blijft !!?

39   2  
Scheppioni

Hoop toch stiekum dat ie blijft !!?

18   4  
Breda78

Hoe dan ook een win win voor ons. Óf hij blijft en dan hebben we er een ijzersterke verdediger aan, óf hij vertrekt voor een mooie transfersom waarmee we de toekomst van de club hopelijk veilig stellen. Heb wel een lichtelijke voorkeur voor de laatste optie overigens...

6   57  
Kipiani

Tom ?
Waar is Tom gebleven ?
Ook door de artiestenuitgang weg ?
Nicole.

31   38  
Breda1976

Verkopen. Deze man wil weg en is niet meer gemotiveerd om voor NAC te spelen. Weg ermee. 2 miljoen is een fantastisch bedrag voor een leuke verdediger die een half seizoen excelleerde in de KKD. Zo'n kans mag NAC nooit laten lopen. Het moet nog maar blijken of deze jongen dit niveau vast kan houden.22   15  
svt076

@breda1976,

helemaal met je eens. 2 miljoen is echt verschrikkelijk veel voor een KKD speler. Voor 1.5 zou ik hem ook al weg doen (mits het geld naar spelersbudget gaat en niet om begrotingsgaten te dichten;)

8   5  
Peerke

Toch wel vreemd dat hij aan het begin van het seizoen niet speelde. Kwam er pas na veel blessures noodgedwongen in. Achterin zit het bij NAC redelijk in elkaar. Voor een goede prijs altijd verkopen. We hebben een scorende spits nodig. Vind die Reda Karchouch van Telstar wel wat.

17   1  
JN

Hele goede verdediger voor ons. Klasse ontwikkeld. Maar.... met Nacho, Riera en evt Noblejas of Rosler hebben we voldoende gasten die ook hun mannetje staan.

Een mooie transfer zou het beste zijn voor beide partijen, denk ik. Maar als de hoofdprijs niet geboden wordt ivm het Coronatijdperk, dan graag nog een jaartje erbij!

15   2  
Beest

Het is een moeilijk onderwerp.

Zit jp nu aan zijn top en is hij boven zichzelf uitgestegen, of is het echt een topper in proccces.

Die Turkse middenvelder van Feyenoord gaat misschien voor circa 30 mil weg. Laat Feyenoord nou net een kandidaat zijn voor jp.

2 mil is afgeslagen . Ik zou inzetten op 2.5 mil+ 10 % doorverkoop

4   31  
Breda1976

Beest, zet jij maar nergens op in. Zelden mensen zo onbenullig zien overkomen op een internetforum als jij. Klinkt een beetje als een vrouwtje wat zichzelf wil bewijzen ofzo, best wel sneu. Denk je nou echt dat NAC dat zelf al niet bedacht heeft jouw briljante tussenweg man man man.

8   0  
TvB

NAC vraagt 2miljoen + doorverkooppercentage. Mochten ze dat eruit slepen, petje af!

0   5  
braze

Jammer dat NAC zo,n speler niet kan houden. We willen immers promoveren en een stabiele middenmotor worden in de Ere. Dan heb je spelers als JP nodig.
Je moet geluk hebben als je als je met het budget van NAC een gelijkwaardige speler binnen kunt halen.
Bij JP heb je het dan over een speler die in de KKD van de supporters een 7,4 scoorde, niet echt top dus.

2   15  
Toontje

Half miljoen zou op dit moment het maximum zijn. Maar zelfs dat is niet zeker. En over enkele weken/maanden is het weer minder.
De bedragen die hier worden genoemd zijn totaal niet realistisch voor een speler met een tiental wedstrijden ervaring in de KKD en dan komt het coronavirus er nog overheen.
Als ze werkelijk een bod van tegen de 2 milj. hebben gehad (wat volgens mijn informatie helemaal niet waar is ) zijn ze stom geweest om het af te slaan. Dat krijgen ze er nooit voor.

3   4  
RV

Wat heeft die hele crisis een negatief effect op NAC zeg. Bij niet promoveren had je van Hecke verkocht, geïnvesteerd in twee echte doelpuntenmakers (om de fouten van vorig jaar te herstellen) en dan had je mee gedaan om promotie.

Nu hou ik mijn hart vast.
Een feit dat Cambuur en Graafschap mijlenver voor liggen, als het geld voor van Hecke nu weer gedicht wordt om gaten op te vullen en te blijven dweilen met de kraan open dan moeten we uitkijken dat we niet in de negatieve spiraal komen en Roda achterna gaan. Wordt een seizoen op leven en dood volgend jaar, en dan te bedenken dat de 12e man er nog maanden niet bij kan zijn...

0   6  
NAC Oirschot

1.5 miljoen + 1 jaar verhuur aan NAC. -€100.000. Denk dat het erg lastig is maar dit zou verreweg de beste optie zijn. The only wat is up! HUP NAC!

8   3  
Ernie

Ik vind dat er een beetje een hype is ontstaan rondom JP.
Als je hem nu kan verkopen gelijk doen zou ik zeggen. Geld hebben we hard nodig op dit moment. Bovendien is hij prima vervangbaar.

14   9  
ome cor

Het feit dat JP als winnaar uit de bus komt is natuurlijk al discutabel.
Hij heeft het in minder wedstrijden kunnen en moeten tonen dan zijn concurrenten.

Meten met twee maten, heet dat.

Wat zijn transfer betreft.... laat NAC (lees; Tom) maar schuiven.
Reacties van een aantal mensen hier zijn gebaseerd op statler en waldorf supporters, niet op basis van td's met kennis.
Wat Tom er ook uitsleept, er zullen altijd zeikerds zijn.

In alle eerlijkheid en met respect voor alle spelers was JP de man voor Brons geweest, Arno zilver en Nick goud.

2   3  
Scheppioni

Nou ome cor, mijn vermoeden is wanneer Brood ook het meteen in van Hecke had gezien, dat we en niet gedegradeerd waren geweest, want scheelt 10 klasses met koch en dan hadden we nu zeer beroerd geweest mochten we dan toch net gedegradeerd zijn want dan hadden we nu het gevoel van cam of gra gehad !

6   10  
nacenzo

Vind het een goede speler die nog veel moet leren. Maar in een paar wedstrijden in NAC1 verworden tot een blaaskaak. Roepen dat je hogerop wil na een paar leuke wedstrijden in kkd.....verkopen zo,n jongen, als hij blijft gaat hij zich groter voelen dan de club. Dag JP, bedankt voor je inzet en succes verder

2   0  
Geenvoetbalkenner

Een hoge transfer zit er denk ik in deze tijd niet in. Veel clubs lopen ook een hoop geld mis met corona en er is nog niets duidelijk hoe het komende seizoen eruit ziet. Dus dan maar met een dik doorverkoop percentage. Lijkt me voor nu de beste optie voor de club en speler. Mensen die zeggen dat die overhyped is snap ik niet. Heb zelden zon goede verdediger zien voetballen bij nac.

8   0  
Ivo

Tenzij je een heel mooi bedrag kan ophalen voor van Hecke, zou ik hem houden aan zijn contract, in ieder geval voor nog één seizoen.

Ik krijg enorm jeuk van jonge spelers die na een paar goede wedstrijden al beginnen over hogerop raken. Deze "gouden" plek helpt ook niet mee en ik vind het allemaal een beetje hyperig worden.

Riera, Verschueren en Olij waren het hele jaar een constante factor. Ik had Verschueren "Goud" gegeven, Olij zilver en Riera brons. En dan van Hecke de prijs voor beste jonge speler.

Wat zou ik het een verademing vinden als zo'n jongen gewoon zegt dat hij NAC respecteert voor de kans die hij heeft gekregen, nog wil bijleren van Hyballa en zijn ploegmaats en daarom nog een jaar blijft. Maar ja, die zaakwaarnemers van tegenwoordig maken die jongens helemaal gek.

2   0  
Bartesi

JP heeft laten zien op zijn leeftijd en met minimale ervaring net zo goed te kunnen verdedigen als zijn collega's. Dat is knap en hij kan nog flink groeien.

Waarom de hype? Hij kan voetballen. Speelt de bal vooruit, doet dit verantwoord, vindt oplossingen en ziet dus het spel. Onvoorstelbaar belangrijk in een team zoals NAC had dit jaar. Maar ook komend seizoen waar je voor het kampioenschap wil gaan.

Toch zou ik als NAC proberen te cashen. Het is veel geld en we hebben dat simpelweg nodig. Maar investeer om er beter van te worden! En dat betekend halen van kwalitiet zodat een nieuwe JP zich in een sterk team kan ontwikkelen.

6   0  
Otjes

Alles hangt af van de interesse. Meer clubs, meer Euro’s. Hoop wel dat JP geen spelletjes gaat spelen met z’n zaakwaarnemer etc. Nac heeft het geld hard nodig, vooral nu. Denk dat er al snel een gat van 4 miljoen is voor komend seizoen...

2   5  
Dutchbird

@Ome Cor,
hoezo meten met twee maten. Alsof je onze lieve heer bent die voor de duizenden supporters kan vaststellen met welke intentie ze hun stem aan JP hebben gegeven. Zelfs Louis van Gaal kan dat niet.

En Hoezo Tom maar laten schuiven met de transfer van JP? Op de postkamer van Sint Truiden heeft deze brokkenpiloot echt niet geleerd hoe hij op een slimme wijze het maximale uit een pittige transfer kan halen. We hebben het grootste recht om hier te zeiken als hij wederom NAC benadeelt. Net zoals jij mag zeiken over mensen die meer kijk op de zaak hebbe dan jij. Die Jappen hadden snel in de gaten dat zijn vakmanschap niet goed is voor de clubkas. Geen idee waarom jij deze onervaren Belg dan toch blijft adoreren/verafgoden, maar als je voortdurend opgewonden wordt van VDA moet je daar lekker mee doorgaan.

1   1  
the fly

Jp heeft volgens mij een heel normale zaakwaarnemer. Dit bedrijf doet niet echte wereldtoppers of geldwolven. De grotere spelers in hun portefeuille zijn davy propper, huntelaar en sinkgraven. Dus niet een partij dat de speler loopt te manipuleren om zo veel mogelijk geld ergens te gaan verdienen in een korte tijd.

Dat hierboven gezegd word dat hij geen motivatie heeft is bull-shit.

Ik denk echt dat hij nog een jaar blijft. Eventueel verkocht en terug gehuurd door Nac. Of gewoon even wachten tot de juiste club met de juiste interesse.

Zonder Jp krijgen we het lastig om te promoveren en met ook. Dus als Nac zijnde zou ik hem verkopen, als speler zijnde zou ik nog even blijven en voor het publiek zou ik JP ook graag willen behouden.

1   1  
de bolle

ik denk dat JP zeker 5 a 6 miljoen op kan gaan brengen en doorverkoopclausule erin verwerkt leverd hij bij doorverkoop nog meer op .
zo doe de grotere clubs dat denk ik allemaal goedkoop weg kapen bij kleinere clubs en voor veel meer door verkopen.

1   1  
Bredafun

Die ga echt niet weg, komt verdomme van t zeeuwse cafevOetbal, is bekend geworden door NAC, en nu overstappen zal hem n bankzitter maken in de Ere. Gewoon nog Lekker n jaar bij NAC spelen in de keuken, je eigen in de picture spelen, en volgend jaar promoveren met jouw NAC naar de Ere. Neem je tijd maatje, je komt Pas net kijken op prof niveau. TIJD GENOEG!!! ??

2   2  
ome cor

Ik vind dat je spelers die alle wedstrijden hebben gespeeld niet 100% eerlijk kan vergelijken met spelers die er een stuk minder gespeeld hebben heeft niks met onze lieve heer of Louis van Gaal te maken.


En ik adoreer Tom niet, maar hij is de TD, of jij met jouw meninkje dat nu leuk vindt of niet. Er komt niet gauw een andere die de goedkeuring van dutchbird heeft om de Van Hecke deal te sluiten.
Zullen we eerst eens kijken welke deal er komt en dan kun je beslissen of jij je kritische snavel moet open trekken of niet.


Laad alle berichten na dit bericht in