Wij gaan niet opzij

Sterk NAC O21 klopt PEC Zwolle in slotfase

Masthow

Een wedstrijd van hoog niveau met uiteindelijk een terechte winnaar. NAC O21 won op eigen veld met 2-0 van PEC Zwolle. Mooi aanvals- en combinatiespel leverde kansen aan beide kanten op, maar de verdediging van NAC stond met aanvoerder Mekkaoui als een huis.

In de levendige openingsfase hoefde men niet lang te wachten op de eerste kansen. Al na drie minuten kreeg Van Schuppen een mogenlijkheid nadat Rached goed het overzicht had gehouden. De aanname was alleen net niet goed genoeg, waardoor de keeper het doel klein kon maken en redde. NAC zette in het begin, voornamelijk op het middenveld, hoog druk. Daarmee ontregelden ze het spel van PEC en werden fouten afgedwongen.

Dat leverde bijna een doelpunt op via weer Van Schuppen, die zich met name in de eerste helft duidelijk liet zien met veel inzet en coaching. Een te korte pass van de Zwolse keeper kon worden onderschept door Jaddi. Van Schuppen kon de bal vrij oppikken en stiftte die over de keeper heen. Op de lijn kon een verdediger nog net de vroege openingstreffer voorkomen.

Na prima pogingen van afstand van Joannes en Marijnissen kwam de wedstrijd iets meer in evenwicht. Tot dan toe had Van de Merbel enkel redding hoeven te brengen op een kopbal richting de verre hoek. Toch bleef dat zo, ondanks dat PEC dus gevaarlijker werd. Verder dan een schot naast en een voorzet die aan iedereen voorbij ging kwamen de bezoekers niet.

Rached dichtbij

Na een klein half uur spelen had NAC op voorsprong moeten komen. Een corner van Van Schuppen werd van dichtbij goed naar beneden geknikt door Rached, maar de keeper stond precies op de goede plek en kon redding brengen. Kort daarna redde Van de Merbel door snel uit te komen, na een zeldzame misser achterin bij NAC. In de minuten voor rust drong PEC Zwolle iets meer aan en dwong het Van de Merbel tot een knappe redding in de verre hoek na een snelle counter.

De tweede helft begon rustiger dan de eerste. Het niveau lag iets lager, maar was nog steeds behoorlijk. Beide ploegen zochten de aanval en het spel golfde op en neer. Echt grote kansen werden er niet gecreëerd. PEC had ondertussen wat meer de bal, maar de verdediging van NAC speelde solide. De schoten die er wel doorkwamen waren een makkelijke prooi voor de doelman.

Na een kansje voor Rached zette NAC voor de laatste 20 minuten nog eens aan. Na een snel genomen corner kopte Marijnissen een metertje naast en een poging van Van Schuppen werd door de keeper uit de hoek gehaald. Het bleek de opmaat naar de 1-0. Tien minuten voor tijd viel een lange bal van achteruit goed bij Rached. De spits won het duel van de verdediger en kon alleen op de keeper af. Hij faalde niet en schoot raak in de verre hoek.

Uitgespeelde 2-0

De verdiende voorsprong was binnen en moest over de streep worden getrokken. PEC zocht via lange ballen en snelle combinaties op de flanken een weg naar voren, maar liep zich telkens stuk op het verdedigende blok van NAC. Elke voorzet werd door Van de Merbel uit de lucht geplukt en schoten van afstand misten kracht om echt gevaarlijk te worden.

In de laatste minuut van de extra tijd gooide NAC de wedstrijd in het slot na een mooi uitgespeelde aanval. Nadat de bal op de helft van PEC werd verloren, wilden de Zwollenaren weer snel naar voren. Silva stak daar een stokje voor waarna er ruimte ontstond voor Kotzebue. De aanvaller gaf de bal mee aan de mee opgekomen back Kokkeel, die vervolgens voorlegde op invaller Diallo. Zijn eerste schot werd nog van de lijn gehaald. In tweede instantie was het wel raak voor de speler die afgelopen zomer nota bene overkwam van PEC. Direct na de goal klonk het laatste fluitsignaal.

Opstelling:

Van de Merbel; Mendes Delgado, Marijnissen, Mekkaoui ©, Kokkeel; Mol (54’ Awale), Van Schuppen, Joannes; Jaddi (58’ Silva), Rached (83’ Diallo), Kotzebue

Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
Cuco Martina versterkt defensie NAC 79 reacties
Terug naar overzicht
31 Reacties
51   5  
Ivo

Top verslag! Mooi om te zien dat spelers als Marijnissen, van Schuppen, Kotzebue etc. hier wel boven komen drijven. Op dit niveau kunnen ze het verschil maken, en werken aan hun veldspel en spelinzicht.

15   2  
Tram

Klasse parels!

14   2  
Tram

Echt de moeite waard om eens te gaan kijken! Hup NAC!

51   5  
Ivo

Top verslag! Mooi om te zien dat spelers als Marijnissen, van Schuppen, Kotzebue etc. hier wel boven komen drijven. Op dit niveau kunnen ze het verschil maken, en werken aan hun veldspel en spelinzicht.

21   4  
Mikesneu

Toch heel benieuwd hoe mekkaoui het bij 1 zal gaan doen zit toch niet super ver achter Besselink en marijnissen
Met Martina en vet zou je dan volgend seizoen 5 centrale staan

23   9  
Nummer 14

Geen Haye, Bruma en Noppert dinsdag ?!

23   2  
Tommy

Die Rached wordt een grote. Gastje is nog maar 17 jaar en was zo belangrijk met zijn goal en acties. Ben benieuwd waar hij over een paar jaar staat!

7   32  
Scheppioni

Toch een prima cv duo dus waarom zo moeilijk doen ? Gaperds bij ons NAC !

29   5  
Ome Cor

.....maar de verdediging van NAC stond als een huis.

Hoe graag zouden we dat nou eens in een wedstrijdverslag van NAC 1 willen lezen.

En nee Scheppioni goed spelen als cv in de competitie van jong NAC betekent niet automatisch dat ze perfect zijn voor het niveau eerste divisie.

7   27  
Scheppioni

Is al bewezen cor, maar lekker kop in het zand blijven steken !

26   3  
Bas

De realiteit is dat LM op dit moment gewoon niet beter is dan wat er nu staat. Misschien in potentie, maar in de laatste wedstrijden dat hij mee mocht doen liet hij dat totaal niet zien. Was vooral in de opbouw een stuk slechter dan wat er nu staat. Maar hij kan zich gewoon terug knokken, er gaan kansen genoeg komen met dit team. Degenen die nu het hardste om hem roepen staan straks weer vooraan om hem als eerste af te branden. Dit patroon hebben we bij andere spelers ook gezien.

7   4  
Rubenac

Rip Piet van Dijk

5   10  
Bas

Natuurlijk jongens: nac u21 is top, daarom zijn er ook zoveel toppers doorgebroken in nac 1, die wekelijk het verschil maken!

Marijnissen, Mekkaoui, Besselink, Brandt, Mashart, Reuvers, Sprangers, Kestens....

Allemaal toppers voor nac 2 hoor!!!!

8   8  
Bubba

Van Hecke en Van Hooijdonk hebben helemaal tot hun 17e geen nac opleiding gehad. Gingen op hun 18e daarna meteen naar het stadion. Ondanks dat ze daarvoor gewoon bij de amateurs zaten

9   7  
Hup nac

En al die contracten werden uitgedeeld door Mister RBC.
Die vervolgens zijn bevriende agentschap de zaken rond liet maken! Echte clubman

9   2  
@Hup nac

@ hup nac

Precies!
Daarom was nac afgegleden naar de 14e plek in de KKD...

Nu is het repareren geblazen...
En dat zal wel een paar jaar gaan kosten... Een mega klus..

RBC ging failliet, maar Nac zal blijven!!

27   5  
Ome Cor

@scheppioni

Geen idee wat jij bedoelde, maar niks kop in het zand. Noem jij maar eens even op welke jong NAC spelers er probleemloos in NAC 1 kunnen spelen op dit moment.
Misschien moet jij een keer goed en vooral nuchter naar NAC kijken 😉

6   20  
Nick


Klopt.
Kost zeker twee maanden eerdat de vernieuwde selectie ingespeeld raakt.

Dus nacompetitie haal je sowieso niet meer, gezien de concurrentie ook.

Alles op volgend seizoen!

12   13  
PvzMaar wel goed dat er nu al wordt doorgeselecteerd.

Want die Kotzebue, Kosiah, Plat, Mashart, Brandt, Ligeon en De Wijs liepen zelfs op de training al in de weg!

22   3  
NAC Vooruit!

Ralph Seuntjens bij Humberto:

Wat een verhaal blijft het! Met zoveel NOAD gestreden en nu weer gezond. Weet zeker dat hij zijn volgende doel om nog te spelen in Japan nu ook gaat halen!

18   35  
Tip

Ik denk dat voor volgend seizoen veel zal afhangen of Boere en Omarsson echt de aanwinsten zijn die we verwachten uit hun tijd van Cambuur/Twente en Exelsior. Want dit zijn wel spelers die als ze in vorm en blessure vrij zijn in potentie het verschil in de keuken kunnen maken. En dan naar ik hoop volgend seizoen Mats erbij. Buiten die jongeling van Twente heb ik van de andere gehaalde spelers niet zo’n hoge pet op. Ik lees allemaal dat we nu al voor volgend seizoen bezig zijn. Dat doen we met een trainer en een nieuwe ervaren CV die volgend seizoen wellicht weer weg zijn. Beide een contract van 4 maanden. En we zijn deels weer overgeschakeld op kaartenbak 30plus. Op mij maakt het allemaal niet zo’n stabiele indruk. Maar laten we hopen dat ik me vergis !

18   3  
GREVE I.CH

Met het vertrek van Hr.Molenaar en Hellemonds
is het woord overbruggingsjaar gelijk
veranderd in Play-Offs.
Heb daar ook wel een goed gevoel bij,
zal geen ramp zijn mocht het niet lukken.
Financieel wel natuurlijk, maar sportief gezien
is dan de basis beter dan nu .

49   12  
scheppioni

Vette stront aan de knikker bij city !!
Op naar morgen een heet bekeravondje NAC, hoop dat Hyballa afgelopen vrijdag een wijze les gehad heeft !!! HUP NAC !

18   9  
Nonkel Frans

We miss you Haye we do
We miss you Haye we do
O Haye we miss you!

Vanochtend in Bnde Stem dit dus:

Haye: ,,NAC zit in mijn hart. Ik heb heel veel zin om daar te spelen. Het voelt een beetje als thuiskomen. Dat zal nooit veranderen. Nu is niet het moment. Voor de grap heb ik Maas gevraagd waarom ik nog geen aanbieding van NAC heb gehad. We zullen zien, lastig om te zeggen hoe het loopt. Maar NAC heeft zeker een speciaal plekje in mijn hart. Dus zeg nooit nooit.”

17   3  
Ouwe Spionkop

Mooie artikelen vandaag in de krant over Haye en van Hooijdonk.
Die jongens zie ik nog wel eens in het geel zwart spelen.
Trouwens er zijn nog meer dan 4000 kaarten te koop. Ook de BSide verre van uitverkocht (nog bijna 1000 plekken).
Jullie komen toch wel vanavond naar deze prachtige wedstrijd?

12   13  
Maikel

Hecht niet zoveel waarde aan een charmeoffensief!

13   14  
Karel de grote

@oude spionkop

Aan de andere kant vind ik het niet heel gek dat het niet volledig is uitverkocht.

27.50 vragen voor een kaartje vragen voor deze natte nellen centraal achterin.

Dat is 12.50 euro te veel

22   7  
Tip

Ik ben tevreden als NAC er vanavond een echte spannende wedstrijd van weet te maken. Winnen zou prachtig zijn, verliezen is toch wel realistisch als het in ieder geval maar geen blamage wordt. Voordeel dat Sarr weg is. Wedstrijd tegen graafschap m.i. belangrijker.

8   2  
@NONKEL FRANS

Na de wedstrijd mag je van mij dit soort teksten zingen. Maar laten we tijdens de pot de focus houden op NAC. Dat is voor de meesten al een uitdaging.

5   11  
Van Flieger

Wedstrijd vanavond is totaal onbelangrijk, behalve dan dat een aantal nog altijd niet geheel fitte spelers minuten kan maken. Graafschap-thuis vrijdag, daar moet het gebeuren. Dat is een alles-of-niets wedstrijd.

3   0  
Charpie

Nou, niet kijken dan Flieger.
Hoeven we ook jouw zure commentaar achteraf niet te lezen.

Laad alle berichten na dit bericht in