Wij gaan niet opzij

Stichting NOAD buigt zich over plannen City Group

Thiestemberg

De Clubraad heeft met enkele tweets een inkijkje gegeven in de stand van zaken rond de aandelenverkoop. Naast een inhoudelijke update spreekt de Clubraad haar zorgen uit over de toekomst van de club. Het overnametraject heeft volgens de CR immers veel schade aangericht bij zowel de club als de supporters.

De aanleiding van de tweets was een gesprek tussen de Clubraad en haar vertegenwoordiger binnen Stichting NOAD, Sjoerd van Fessem. Van Fessem wist in die gesprekken te melden dat de plannen van City Group op dit moment worden beoordeeld door de stichting. In het kader van die beoordeling zijn er ook vervolgvragen gesteld door de stichting. Afsluitend geeft Van Fessem aan dat het vormen van een definitieve beoordeling van de plannen nog wat extra tijd in beslag zal nemen.

Aanvullend op deze inhoudelijke update heeft de Clubraad aangegeven haar zorgen te hebben geuit over de toekomst richting Stichting NOAD. Toen op Twitter door een supporter (Da Pope red.) werd gevraagd wat de Clubraad bedoelde met zorgen over de toekomst reageerde zij als volgt: “Dat dit traject van begin tot eind schadelijk is voor de club en haar supporters en dat dat in de toekomst herstelt moet worden door de nieuwe eigenaar, wie dat ook wordt.”

Bron:
B-Side Rats, Clubraad
383 Reacties
248   36  
Dos

En nu alle vertrouwen geven aan Noad, laat ze in alle wijsheid een oordeel vellen en respecteer de uitkomst. Dit is in het belang van ons goeie ouwe NAC!
Alles is al gezegd door iedereen die neutraal, voor of tegen is. Hier valt niets meer aan toe te voegen.
BSR, sluit svp de reactiemogelijkheid om bij te dragen aan de noodzakelijke rust rondom de onrust die al is ontstaan.

35   7  
Breda4life

We love you BREDA we do!

72   29  
Ivo

We zijn dus best ver in het proces, verder dan ik dacht.
- De aandeelhouders zijn akkoord en hebben de directie geïnformeerd. Er is een deal.
- De directie heeft de RvC en NOAD in stelling gebracht.
- De termijnen zoals benoemd in de statuten van NOAD zijn van kracht.

Het is te verwachten dat de RvC in zal stemmen. Zij handelen in opdracht van.
NOAD is nu de laatste strohalm.

15   23  
Beest

Nondejen.

Ik had toch gerekend op nieuws deze week. Het is woensdag toch al 2 weken geleden?

50   25  
Just me

Bedankt voor de update.
Tijd goed gebruiken om een beter alternatief plan uit te werken!

248   36  
Dos

En nu alle vertrouwen geven aan Noad, laat ze in alle wijsheid een oordeel vellen en respecteer de uitkomst. Dit is in het belang van ons goeie ouwe NAC!
Alles is al gezegd door iedereen die neutraal, voor of tegen is. Hier valt niets meer aan toe te voegen.
BSR, sluit svp de reactiemogelijkheid om bij te dragen aan de noodzakelijke rust rondom de onrust die al is ontstaan.

33   80  
Ouwe Spionkop

Tsja beetje niks zeggend statement van de Clubraad als je het mij vraagt. Iedereen weet wel dat ze ermee bezig zijn.
Ik had liever gelezen dat Clubraad naar buiten komt met het bericht dat hun vertegenwoordiger in de NOAD tegen de City deal zal stemmen .

43   16  
Chris W.M.

@Beest

Pas wanneer de aandeelhouders officieel opdracht hebben gegeven aan RvC en NOAD om de overname te onderzoeken gaan zijn aan de slag. Dat zal ergens vorige week gebeurd zijn. In principe heeft NOAD in totaal (mits De Rat dit goed heeft) 12 weken de tijd om tot een besluit te komen, en daarna nog 6 weken de tijd om met een tegenkandidaat te komen;

1. Op het moment dat de directie de brief van de verkopende aandeelhouders ontvangt moet Stichting NOAD ADVENDO Combinatie binnen zes weken een vergadering uitroepen.
2. In die vergadering moet een besluit worden genomen over het verkoopvoorstel. Dat besluit moet binnen zes weken na de vergadering worden gecommuniceerd aan de aandeelhouders.

In totaal neemt deze stap dus minimaal zes weken en maximaal drie maanden in beslag.

3. Als stichting NOAD ADVENDO Combinatie negatief reageert op de koper dan moet deze stichting binnen zes weken een alternatieve partij aandragen die in de plaats treedt van de koper. Verkoper en koper moeten dan samen om tafel om de condities te bepalen, waarbij verkoper kan besluiten om de aandelen dan toch maar niet over te dragen. Willen ze alsnog verkopen dan start de procedure helemaal opnieuw.

Uiteraard zal het veel sneller gaan, maar in principe heeft NOAD alle tijd om een afgewogen beslissing te nemen.

47   22  
Dun Diëe

Financieel en voetbaltechnisch gezien is het heel moeilijk met tegenargumenten te komen. Het gaat om de club, het verenigingsgevoel, de lokale cultuur, het idee van een onafhankelijk bastion zijn. En ik weet niet of Noad de gereedschappen heeft om City daar op af te wijzen, zolang die beloven de club kleuren, logo etc in hun waarde te laten. Daarnaast kunnen ze niet alleen afwijzen. Ze moeten ook met een alternatief komen.

Ik zie het somber in. Zoals gezegd: het is geen vijf voor, maar al vijf over twaalf. De club is al dood. Dit is geen gevecht om een zieke patiënt, maar een gevecht om wat er met het lijk gaat gebeuren, welke Frankenstein hem op welke manier weer tot leven gaat brengen. Dat CFG dat kan staat buiten kijf, maar krijgen we er zeer waarschijnlijk een onherkenbare club voor terug. Die de rest van zijn leven aan het City infuus wordt gelegd.

49   11  
Gilze

Wat een eindeloos gedoe is dit toch. Het vervelende is dat je volgend seizoen op deze manier ook al weer weg kan gaan strepen. Vele clubs zijn in de komende fase al bezig met het aantrekken van spelers, dat is bij NAC nu niet mogelijk. Blijf je dadelijk weer met de restjes over.
Op de lange termijn is het uiteraard van belang dat er een stabiele eigenaar komt, die ons het plezier terug kan brengen en zichtbaar kwaliteit door zal voeren.
Op de korte termijn ben ik helemaal klaar met NAC: Bestuurlijk al jaren een rommel, spelers kunnen geen 2 keer een bal naar elkaar toe spelen en de supporters zijn er ook wel klaar mee wat de sfeer betreft (ook al blijft dit een wisselwerking) .

75   25  
Ata

Liever nog één seizoen vergooien en nu goed handelen dan een overhaaste beslissing nemen toch?

64   30  
Wolfmanjack

Ik ben 100% tegen samenwerking. Maar als je dan dan samen geraapte kwaliteitsarme zooitje ziet afgelopen vrijdag. Ga je bijna hopen op Manchester City.

59   63  
Ouwe Spionkop

@wolfmanjack
Het is GEEN samenwerking maar een OVERNAME.
Liever dan nog even door de zure appel heen bijten en hopen dat Vrolijk het wordt samen met ONS NAC dan het hele bestaansrecht van je club te verkwanselen aan een Sjeik.

62   34  
Fanneke

Last die overname plaatsvinden zoveel mogelijk zonder al die zinloze terugkoppeling. Bij de supporters is toch niets goed.
Neem gewoon een verstandige beslissing met een kleine groep.

24   41  
Barbapapa

Clubraad was toch tegen, hebben ook aangegeven het statement te ondersteunen. Waarom is dit nu afgezwakt in zorgen maken? het is No Nay Never!

Aanvullende vragen etc... Het zal allemaal wel.....

Als ik dit lees begin ik toch steeds meer te vrezen dat het CFG gaat lukken. Merk dat belangrijkste argument is dat het nu ook niet zo verder kan en er geen alternatieven zijn. Iedereen vergeet dat er al een plan door was en getekend.... Daarbij merk ik dan ook dat weinig zich verdiept hebben in CFG.

32   13  
Chris W.M.

@Barbapapa

No panic;

"Als Clubraad hebben wij niet meegedaan aan het supporters statement omdat we iemand in Stichting NOAD én de raad van commissarissen (rvc) hebben zitten. We hebben de tweet met het statement tegen de mogelijke overname door City Football Group wel geretweet. Sjoerd van Fessem (NOAD) en Geert van Poppel (rvc) moeten eerst onafhankelijk het plan kunnen inzien. Daarna moeten zij hun bevindingen aan de Clubraad terugkoppelen en dan beoordelen. Wij als Clubraad moeten Sjoerd en Geert allebei eerst via de officiële wegen hun werk laten doen. Zoals het hoort."

https://www.bndestem.nl/nac/nac-geledingen-sluiten-de-rijen-je-bent-je-ziel-kwijt-en-wordt-overgeleverd-aan-wat-city-wil-supporters-zullen-weglopen~a6262f5e/

48   22  
NAC & Liverpool

Ik vind 1 ding frappant..
De mensen die hier tegen the City group zijn ( ik zeg niet iedereen)
Riepen hier wel dat het goed zou zijn als NAC overgenomen zou worden door redbull
Terwijl je dan echt pas je ziel verkoopt en de clubkleuren + clubembleem overboord gooit!

15   6  
scheppioni

Met DOS eens !!!
Hopelijk wordt nu eindelijk na vele jaren een goede beslissing genomen !
Wat noodzakelijke rust en voor de selectie met staf een frisse boost op het veld zou ons NAC weer in wat betere tijden doen toegaan !
In beide gevallen is het nu best frustrerend de hele toestand, nu nog meer hopen dan ooit ...... !!

17   57  
BREDA 1965

Schandalig...Als men nog iets van respect fatsoensnormen,en weet ik veel hoe je het allemaal kunt noemen,in zich heeft..dan had je de DUIVEL CITY,binnen 1 seconde af kunnen wijzen

7   19  
gjoewie

IVO > Goede samenvatting. In wezen heeft Van Aalst de aandelen al toegezegd aan CFG. Dat was twee weken geleden al zo. Sindsdien zijn er verschillende mensen van CFG in Breda en Zundert geweest om met diverse geledingen van de club te praten. Ik denk dat ze er vanuit gaan dat ze de aandelen ook daadwerkelijk krijgen.
Ik weet niet in hoeverre de Stichting NOAD mag oordelen over het hele overnameproces. Volgens mij mogen ze alleen maar ja of nee zeggen, en in het laatste geval zorgen voor een alternatieve kandidaat. Daarover heb ik nog steeds niets gehoord. Ze kunnen het hele proces wel een beetje oprekken, maar of we daar bij gebaat zijn, betwijfel ik zeer. Je moet nu je budget voor volgend seizoen al kennen, wil je de markt op om versterkingen aan te trekken. Anders is 2022-2023 ook een verloren seizoen. (Vroeger noemde ik het een tussenjaar...)
En ik snap dat de RvC denkt en handelt naar de wensen van de aandeelhouders. Maar zij als geen ander hebben het recht (of eigenlijk: de plicht) om de hele gang van zaken tegen het licht te houden. Als zelfs Van Aalst al twijfels heeft over hoe het hele overnameproces gelopen is, dan mag je toch stellen dat het gewoon overnieuw moet. Met als gevolg dat je weliswaar weer een verloren seizoen speelt in 2022-2023, maar dat de overname door CFG van de baan is.
Jongens, 7,1 miljoen is een schijntje voor een club die zoveel potentie heeft als NAC. Dat beseft Van Aalst als geen ander. Natuurlijk had hij veel meer uit deze deal willen en kunnen peuren. Maar Crossminds heeft het proces niet goed geleid. Kijk eens naar hoe de G5-frequentie van mobiele telefonie in de markt werd gezet. Dat ging met diverse biedingsrondes. Kandidaten wisten van tevoren waar ze op intekenden (met alle risico's daarbij) en gaven duidelijkheid in hun plannen (dat werd dan niet publiek gedaan, het was voor de staat een middel om de kandidaten te toetsen). Zo had Crossminds het ook moeten doen. Had de kandidaten hun plannen uiteen laten zetten in een publiek toegankelijke vergadering, dan kon je ze ook in de volgende biedingsrondes tegen elkaar uitspelen.

62   37  
Nacdictive

Ik wil bsiderats bedanken voor alle tijd en energie die zij op fenomenale wijze ingezet hebben tbv NAC, op vrijwillige basis!

Het is echter voor mij tijd om (voorlopig?) verder te kijken, het is mij teveel een onemanshow geworden met allerlei drogredenen om de deal mbt cfg enkel te zien vanuit negatief perspectief.

Adieu.

35   34  
ome cor

Het is toch triest dat na eerdere akkoorden met overname kandidaten nu opeens van de stichting NOAD verwacht wordt dat ze met een acceptabel plan gaan komen waarmee NAC gered is.

Als zij dat konden bedenken, waarom dan nu wel en eerder nog niet ?
Ik vrees net grote vrezen dat het afschieten van het Cityplan leidt tot het einde van de club.
Kunnen we vast gaan zingen...overal waar we kwamen, vroegen de mensen...etc.


@BREDA 1965
respect, ratsoensnormen...dat jij die woorden kent joh ?

12   9  
die ne gast

Goed om te weten dat NOAD aan het werk is gezet en de termijn(en) blijkbaar zijn gaan lopen. Tis net Netflix hier. Spannende serie met veel verrassende wendingen, maar de grootste en belangrijkste plotwending(en) zijn doorgeschoven naar het volgende seizoen. ;-)

Ben benieuwd naar het uiteindelijke besluit van NOAD. Ze kunnen het nooit goed doen voor iedereen.
Ik weet ook niet wat er achter de schermen allemaal nog gebeurt. Hopelijk wordt er nog een ultieme poging ondernomen om NAC in regionale handen te houden en een laatste ultiem bod en uitgewerkt plan bij Van Aalst neer te leggen?
Als aanhanger van NAC als regionaal bolwerk beloven de diplomatieke verwoordingen vanuit de Clubraad m.i. niet veel goeds over de uiteindelijke beslissing van NOAD??

38   27  
Ouwe Spionkop

Ik heb mn hoop gevestigd op Vrolijk en ONS NAC samen. Die combinatie is zeker kapitaal genoeg het voortbestaan van de club te waarborgen en er jaarlijks een mooi bedrag in te pompen.
De club wordt dan een voor een deel eigendom van de supporters en voor een deel van een grote bouwboer die echt een betrokken NAC supporter is. Dit met een strakke organisatie structuur!
Ik begrijp iedereen die het voetbal nu niet om aan te gluren vindt, maar laten we geen hele foute overhaaste beslissing nemen waar iedereen over 2 jaar spijt van heeft.
Er is geen weg terug als je verkocht bent aan City.
In Lommel, Troyes en Girona weten ze er alles van.

31   71  
BREDA 1965

FUCK CITY en FUCK ome cor...zo goed pannekoek

10   5  
PatjeR

Nog even over Crossminds: ik doe zelf ook zaken met vergelijkbare partijen. Die helpen je met je proces, spelen projectmanager, doen waardebepalingen, geven advies en doen due diligence na de LOI fase. Ze maken ook alle transactiedocumenten.

Maar uiteindelijk beslist de eigenaar, Crossminds voert uit. En als die eigenaar geen zin in jou heeft of het proces wil aanpassen doet ie dat gewoon.

Aangezien Wim van Aalst al eerder heeft getekend met Vrolijk (eerder dan City!) is dat onze beste kans, maar dan zal de relatie wel goed moeten zijn. Schreeuwende supporters langs de zijlijn over van Aalst als de grote vijand gaan daarbij niet helpen. Wel het anti City geluid voor degenen die dat vinden uiteraard.

20   8  
Andre Vermeulen

Gaat Jong Utrecht tegen NAC nog door? Hoor of lees er helemaal niets over.

74   32  
cyriel

Ik zou wel niet begrepen worden, maar ik doe toch een poging.

Iedere club uit de kkd zou blij zijn met zoveel geld, kans op goede spelers waarvoor men naar het stadion komt (bijvoorbeeld angelino en garcia) en iedere club zou de ambities omarmen.
Geheel begrijpelijk willen de supporters hun eigen cluppie behouden met hun eigen clubcultuur. Maar zeg nu eerlijk, wat is nu de NAC cultuur? Die hele cultuur is toch al jaren weg. De afgelopen 10 jaar roepen de supporters steevast dat de trainer, directeuren, spelers en alles wat daaromheen zit weg moet. Ze (ja, ja ik ook) klagen over alles wat NAC is. Daarbij komt ook nog eens dat NAC steevast een slechte organisatie heeft. In 10 jaar tijd 13 trainers, tientallen spelers, een hele batterij aan directeuren weg sturen is geen cultuur. Dat is chaos.

Daarom is het denk ik wel goed dat een buitenstaander (city) een potje geld vrijmaakt en een paar goede bestuurders plaats bij NAC. Als daaromheen echte NACers er voor gaan zorgen dat we weer leuk aanvallend voetbal spelen, volle bak passie en volle stadion hebben is iedereen blij.
kom maar op met die minnetjes

23   2  
Henkie

@ BREDA 1965

Geslaagde opvoeding genoten zie ik. Niets meer aan doen.

30   47  
Devis

Als het CFG wordt is het de laatste keer dat ik bij NAC geweest ben.

6   16  
NAC & Liverpool

Cyriel , ben jij Cyriel Dessers of heet deze persoon toevallig ook Cyriel?

12   10  
Geelzwartwit

Ik heb er nog vertrouwen in dat een nieuwe partij bij doorgaan direct uit de startblokken schiet met een sportief plan voor komend seizoen.

Vrolijk Southampton Amerikanen City of wie dan ook geven bij doorgang natuurlijk meteen gas. TD, Technische staf, en een aantal key players die in de kkd direct het verschil maken zullen toch echt wel komen.

Je mag er toch op hopen dat een nieuwe eigenaar voorbereid is op een gewongen kickstart.

Fingers crossed voor een goede en enigszins snelle afloop. Er zal op de achtergrond best veel aan het werk zijn.

Dankje Bsiderats voor het plaatsen van het bericht zelf check ik het sociale riool (twitter) nagenoeg niet.

29   19  
die ne gast

Lommel heeft sinds februari een nieuwe CEO. Mag ik een teiltje?

Following his appointment as new Chief Executive Officer of Lommel SK, Mike Green said:

“I'm honoured to have been appointed to this new position at such an important time in the history of Lommel SK and lead this journey under the umbrella of City Football Group. The Club has solid foundations and an incredible potential for growth both on and off the pitch. I very much look forward to use my background and experience to ensure that development happens and we continue to make a positive impact in the city.

I'm really grateful to City Football Group for this opportunity to grow professionally within our football family and being able to learn, share and implement our know-how in several areas.

Je wordt CEO bij Lommel, maar je kan/mag alleen de hielen likken van City Group.
Zo zullen beslissingen over NAC gecommuniceerd worden als City de boel overneemt...
Hoe kan je daar trots op zijn / blij van worden?

Bron:
https://www.cityfootballgroup.com/information-resource/news-and-press-packs/mike-green-is-appointed-as-new-ceo-of-lommel-sk/

20   12  
Bzzz

@cyriel

NAC is altijd hoge pieken en lage dalen, maar sinds dat NAC aandeelhouders heeft is het echt een grote wanorde geworden.

Een logisch toekomststreven zou moeten zijn om de aandelenuitgifte ongedaan te maken. Dat kan natuurlijk niet op de korte termijn. Maar met City ga je daar nooit meer komen. Dan is NAC voor altijd een speelbal van aandeelhouders.

Met City leren we niet van onze fouten, we stoten onze teen tegen de zelfde steen. We laten ons weer verleiden door het gescherm met miljoenen en het visioen van een stabiele eredivisionist, met slechts een handtekening die er voor tegenover hoeft te staan.
De realiteit zal opnieuw anders zijn. Want er zijn geen elfjes en er is geen toverstof.

24   38  
Noad1976

Nou oude jeugdvriend Sjoerd van Fessem die wat het juiste is voor NAC. Als die anti City supporters dan afscheid willen nemen en Bsiderats stopt jammer maar dan moet dat maar uiteindelijk is NIEMAND groter dan de club.

30   19  
Ouwe Spionkop

@NOAD1976
Wat zit je dan op deze site de hele dag te zeuren als het je toch geen reet uitmaakt als deze mooie site ermee zou stoppen?
Hypocriet manneke.

25   6  
Tram

Ik heb te doen met de mannen van NOAD. Je zal dit maar tegen wil en dank in je schoenen geschoven krijgen. Ik ben tegen City maar zie amper alternatief. Sterkte mannen. Wat jullie ook besluiten.
Hup NAC - Zal Nooit Verloren Gaan!

7   12  
gjoewie

Gisteren heeft onze oud-NACcer Ralph Setjens (!) zijn debuut voor FC Imabari gemaakt. De altijd lastige uitwedstrijd tegen Giravanz Kitakyushu werd kansloos met 3-0 verloren. Ralph werd in de 85ste minuut gewisseld. Na 4 wedstrijden staat Imabari op de 12de plaats. Er spelen 18 ploegen in de Meiji Yasuda J3 league. Vanmiddag (!) speelt FC Imabari een oefenwedstrijd.

23   15  
Wanny

Van CFG weten we alleen dat ze 7.1 miljoen willen betalen om de aandeelhouders uit te kopen. Verder is er een presentatie gedeeld waarin geen enkele bedrag is genoemd.

Hoe kunnen mensen stellen dat er geen ander alternatief is dan CFG, terwijl die partij helemaal niks heeft gezegd over middelen die beschikbaar gaan komen? Positivisme over CFG kan eigenlijk alleen zijn op basis van het feit dat er rijke lui achter zitten, die dit vaker doen. Dat lijkt me nogal een broze basis om je voor eeuwig aan te verbinden.

56   56  
naxioma

Hoewel het proces in deze afrondende fase niet helemaal volgens de regels verloopt (meer parallel proces dan serieel proces) , mag je er van uitgaan dat alle aandeelhouders akkoord gaan. De RvC gaat akkoord als door CFG bevredigend wordt geantwoord op verduidelijkende vragen, hetgeen zeer waarschijnlijk het geval gaat zijn. En dan ligt de bal bij de Stichting NOAD ADVENDO Combinatie.
De rol die de Stichting NOAD jaren geleden in de governance structuur is toegedicht is het behoud van de kernwaarden en cultuur van NAC. Daarnaast speelt ze een cruciale rol bij bijvoorbeeld de uitgifte van nieuwe aandelen. Bij het behoud van cultuur werd destijds met name gerefereerd an zaken als clubnaam, clubkleuren en speelstad. Verder is geen concretere invulling gegeven aan het begrip cultuur en aan de 4 kernwaarden van NAC. De "founding fathers" van de governance hadden nooit de bedoeling het element cultuur en kernwaarden zover op te rekken dat de Stichting NOAD zich zou moeten gaan uitspreken of NAC een buitenlandse eigenaar zou krijgen of dat het onderdeel zou worden van een groter conglomeraat. Nu maken met name de tegenstanders van de City deal gebruik van het feit dat de onderwerpen waarover de Stichting NOAD moet oordelen zo slecht gedefinieerd is. Er wordt nu van alles bij gehaald om maar tegen de deal te moeten zijn. Het is leuk geprobeerd, maar het valt mijns inziens redelijkerwijs buiten het (beoogde) mandaat van de Stichting NOAD. Neemt niet weg dat de Stichting NOAD nu meer ruimte heeft dan oorspronkelijk was voorzien. Zij kunnen nu voorwaarden stellen aan elementen essentieel voor behoud van cultuur en kernwaarden voordat goedkeuring wordt verleend, mits deze voorwaarden reëel zijn. Hier kan de Stichting NOAD een grote en belangrijke rol spelen. Indien CFG niet aan redelijke maar relevante voorwaarden voor behoud van cultuur en kernwaarden kan voldoen, dan kan de Stichting NOAD beargumenteerd en onderbouwd de overname door CFG afwijzen, mits zij daarna met een gelijkwaardig alternatief komen.
Mijn verwachting is dat CFG bereid is goede afspraken te maken over zaken die voor de supporters en de Stichting NOAD van belang zijn voor behoud van cultuur en kernwaarden. In een eerder schrijven heb ik al aangegeven op welke terreinen men afspraken zou kunnen / moeten maken.
Het is voor de Stichting NOAD van belang dit proces zorgvuldig te bewandelen. Met het op oneigenlijke gronden afwijzen van een deal, begeeft de Stichting NOAD zich op gevaarlijk terrein.
Al met al heb ik er vertrouwen in dat de overname door CFG doorgaat nadat over essentiële zaken goede afspraken zijn gemaakt. Vraag is zeer of de grootaandeelhouders willen verkopen aan en andere partij dan CFG, zelfs als er meer geboden wordt voor de aandelen, omdat zij er van overtuigd zijn dat CFG de beste eigenaar is van NAC en onder haar leiding een goede toekomst tegemoet kan gaan. De grootaandeelhouders hebben er, met mij, geen vertrouwen in dat met een lokale partij NAC zich weet te onttrekken aan de voortdurende intriges en machtsspelletjes en zodoende een professionele voetbalorganisatie kan worden. Helaas zijn zij ervaringsdeskundigen.
En dan tot slot, uiteindelijk zal het overgrote deel van de NAC supporters zich kunnen vinden in een overname door CFG mits het proces goed doorlopen is en bepaalde garanties zijn ingebouwd. De meeste NAC supporters verlangen naar een terugkeer van het Avondje NAC in de eredivisie. Dat kan het best met een professionele kapitaalkrachtige partij met een groot voetbalnetwerk en -expertise. En over cultuur en kernwaarden maak ik me -na gemaakte afspraken- geen zorgen. Wie de nieuwe eigenaar ook wordt, de NAC supporters maken de cultuur van de club. En zeker weten dat die cultuur sterker wordt met goed voetbal en goede resultaten op het hoogste niveau.

42   34  
Duimpje

Jij zit er wel heel diep in Naxioma. Bah.

11   23  
Nacman

Nu de rvc er uit is zal het wel een done deal worden met CITY.

17   6  
Bredaaaaa

Ik hoop dat stichting NOAD eindelijk met een beslissing komt. Het was de afgelopen weken niet echt gezellig.

30   14  
Chris W.M.

@Nax

"De Stichting NOAD Advendo Combinatie kan op dat moment besluiten dat de voorgedragen koper niet ‘het beste voor NAC’ voor heeft en met een alternatief komen die minder voor de aandelen en meer voor de club biedt, of die met een beter plan komt voor de club en haar supporters".

Het gaat om meer dan enkel de zaken die vastgelegd zijn in het Gouden Aandeel, het gaat om het bewaken van de cultuur in de ruimste zin van het woord. Uiteindelijk zorgt deze deal op bepaalde punten ervoor dat niet het belang van NAC gediend wordt, maar het belang van CFG. En dat zijn gewoon gronden waarop NOAD de deal mag blokkeren.

24   19  
Jf

Ik begrijp dat er bij Nac iets moet veranderen en vind zelfs dat een externe partij daarbij een must is. Echter snap ik niks van de positieve insteek van sommigen omtrent City. Ik werd lid van 1912 omdat ik meen dat ik toch naar Nac zou gaan al was het in de hoofdklasse.
Nac is meer dan de supporters, Nac is Breda en de lokale spelers die niets anders willen dan uitkomen voor Nac. Spelers die altijd knokken en tegendraads zijn.

Ik vond het heerlijk om te zien dat jongens als Penders en Lurling terugkwamen naar de club. De jeugdopleiding zie je groeien met af en toe een parel en vaak net niet.
Ik denk dat velen denken aan Angelino, Manu Garcia en Mari bij City. Maar wie heeft van deze spelers een band met de club? Alleen Manu misschien maar ze wilden gewoon zsm hogerop. Speelden dus vaak voor zichzelf en niet voor de club.

Types als Fernándes, Barker, Brown en Naah zullen vaker voorbij komen. Veel van de City spelers die een bijdrage kunnen leveren wilde zelf niet eens naar Nac. Zie een Braaf die volgend jaar echt wel jouw kant opkomt als City het voor het zeggen heeft.

Als ze dan na een seizoen goed zijn worden ze direct verkocht en komt er niet een betere speler maar weer een beginner.
Je kan dus lastig bouwen.

Omdat het nu sportief slecht gaat zijn er veel mensen van de pro City kant die zeggen ; zie je wel, we moeten er maar voor gaan. Dus uit wanhoop en niet gebaseerd op rationeel denken.
Spelers als Van Schuppen gaan niet eens een kans krijgen hooguit een Banzuzi terwijl van Schuppen met ups and downs een hele leuke speler kan worden voor Nac.

Mocht er voor city gekozen worden is Nac er niet meer en kan je de kleuren houden maar verwordt je in een nieuwe club en kan je net zo goed fuseren met de zusjes.

Ik zeg Amerikanen en een lokale partijen, sluit een deal en zet de juiste mensen die de club ook kennen op de goede plek.

11   5  
Vaque Geej

Stel dat de deal geblokkeerd wordt, wat zijn de reële alternatieven? Vrolijk en Ons NAC? Ik heb geen idee wie wel naast deze twee. Je wordt als Stichting NOAD ook maar voor de leeuwen gegooid om uit te zoeken wat het alternatief wordt. Wat gebeurt er als Stichting NOAD met een alternatief komt en er zijn aandeelhouders die hier weer niet mee akkoord gaan? (Van Aalst bijvoorbeeld)
Begint het circus dan weer opnieuw?

25   10  
Chris W.M.

@Vaque Geej

Wanneer de aandeelhouders ( van Aalst ) het afwijzen dan begint het hele circus weer opnieuw inderdaad.

Maar zoals al eerder aangegeven is het scenario die nu voor ligt in het voordeel van van Aalst en co. Wanneer een serieuze alternatieve partij een bod doet dat het bod van CFG evenaart of er bij in de buurt komt, dan hebben de aandeelhouders de centen die ze willen en ligt de verantwoordelijkheid niet meer bij hun maar bij de supporters (NOAD). Laten we hopen dat zij het ook zo zien en gewoon het geld pakken, en niet op basis van rancune vast blijven houden aan CFG wanneer NOAD het blokkeert.

21   8  
Wanny

Als er een redelijk alternatief ligt met eenzelfde koopsom voor de aandelen, zou het vreemd zijn als de aandeelhouders dit afwijzen. Ze willen immers zo graag van hun aandelen af, dan moet je niet over je graf gaan regeren.

16   10  
Theoden King

Het meest vervelende aan de CFG-optie vind ik het definitieve karakter van een dergelijke overname. Als het na een paar jaar (of eerder) niet aan de verwachtingen van supporters en club voldoet, zit je er aan vast. Een oliesjeik die goed is voor een paar miljard koop je immers niet uit.

29   32  
Tip

Uitstekend onderbouwd stuk van Naxioma. Wederom complimenten. Veel supporters denken dat met CFG van alles (in de cultuur) gaat veranderen. Dat NAC in de holding wordt opgenomen is juridisch en merk je niks van. Zaak is om de werkmaatschappij NAC, dat zijn we dan juridisch, eigenlijk is het gewoon NAC , zo lokaal en Nederlands mogelijk in te vullen. Dat hebben we in ruime mate zelf in de hand. Wat vooral voor ons gaat veranderen is een veel beter elftal.

Is er echter een Bredaas/regionaal/Nederlands alternatief dat even goed is dan ben ik VOOR dat Bredase...... alternatief mits bepaalde lokale groepen, zoals bv. oud-NAC, niet gaan overheersen. We hebben nu al jaren gezien dat dit niet werkt. Het werkt tegen(draads😎) .

Laten we nu een kat een kat noemen, uiteraard kun je tegen de financiën van CFG niet concurreren. De voorraadkast geld van CFG is zo groot dat deze nooit leeg raakt . Het is dus juist zaak dat wij daar goed en professioneel gebruik van gaan maken.

Alle respect voor sponsors als Vrolijk en Nouwens en een initiatief als Ons NAC maar die kunnen die kar m.i. nooit trekken. Daarnaast hebben die genoemde sponsors en Ons NAC een netwerk in de voetbalbranche of ervaring in het besturen van een BVO ?

Maar goed als ze met zijn drie met een echt realistisch stevig bod komen dan ben ik om te turnen. Dat ze geen ervaring in de voetballerij hebben en dat we weer meerdere kapiteins op 1 schip krijgen zal ik dan maar voor lief nemen.


Dit hele hele geouwenhoer moet niet lang meer gaan duren. We moeten voort.
Dus of 1. CFG ; ik vind dat prima, of 2. een concreet stevig bod van onze local' s ; daar heb ik vrede mee . In beide gevallen accepteer je risico's. Al zijn die risico's bij optie 2 m.i. veel groter. Zoals het nu gaat kan echter niet blijven duren.

23   9  
ECG

kan iemand mij uitleggen waarom de verkoop aan City slechter voor de club is dan aan b.v.onbekende Amerikanen of een locale aannemer.Succes hangt af van te investeren kapitaal en,minstens zo belangrijk,de mensen die de belangrijke posities gaan invullen.De rest is ketelmuziek!

14   4  
fvf6

Ik zou niet in de schoenene willen staan van de mensen van stichting NOAD . Wat ze ook zullen beslissen er zal altijd veel tegenstand zijn . Ik wens ze veel wijsheid en kracht toe om een beslissing te nemen die zij het beste zullen vinden . En hoop dat de supporters zich neerleggen bij die beslissing die de stichting NOAD neemt . Endat daarna de rijen zich weer sluiten en wij supporters ondanks de verschillen die er altijd zullen zijn , weer als een blok achter ons NAC zullen gaan staan .

7   9  
Dutchbird

Dat de stichting NOAD haar werk zorgvuldig doet is heel verstandig. Zonder en goed onderbouwde argumentatie laat van Aalst hen via de rechter buitenspel zetten. Dus zijn die aanvullende vragen van NOAD aan CFG noodzakelijk.

Hopelijk vragen die gaan over al die vage beloftes in dat (op Lommel lijkende) document. Vragen over hoe en wanneer CFG al die beloftes gaat waarmaken en wat ze gaan doen als dat even tegenzit. Maar ook vragen over garanties (want anders zijn het loze beloften waar CFG na de overname haar bips aan kan afvegen). Garanties die in werking treden als die beloftes niet (tijdig) worden waargemaakt. Zelfs garanties in de vorm van sancties bestaande uit het "terugkrijgen" van de meerderheid van de aandelen zodat we zelf de kar weer kunnen gaan trekken als CFG dat niet lukt.

Als het NOAD lukt om een stevige lijst met dergelijke vragen in te dienen bij CFG en het CFG vervolgens niet lukt om die afdoende te beantwoorden, dan staat NOAD sterk mocht van Aalst een rechtszaak aanspannen.

PS Naast NOAD moeten ook de kleine aandeelhouders nog een spaak in het wiel van de Teteringse alleenheerser kunnen steken. Maar dan moeten ze nu wel gaan reageren op zijn brief want daarin waren wel erg veel relevante feiten weggelaten. Ik denk niet dat je als kleine aandeelhouder verplicht bent om je aandelen aan CFG aan te bieden als je onvolledig of verkeerd bent voorgelicht door de initiatiefnemer en daar tegen hebt geprotesteerd.

28   8  
De Bolle Damen

Wat het verschil is tussen CFG en "Amerikanen" cq Vrolijk of andere bieders?
Simpel en erg relevant: dubieus geld van mensen die het niet zo nauw nemen met de mensenrechten.
Die reden hoor ik hier zelden.
Ik wil beter voetbal en écht af van dat amateuristisch gedoe op en buiten het veld, maar bloeddollars mogen nooit in Breda een rol spelen.

Ga al 52 jaar naar NAC en ben volledig mesjokke van deze mooie kutclub, maar zoals het de laatste jaren gaat is ook volledig ruk.
Dus op zich vindt ik iedere verandering positief.
Maar zonder foute lieden. Dat is NAC onwaardig.
Net zoals het spel van de laatste weken.....

6   2  
De Bolle Damen

...vind ik....

27   13  
Chris W.M.

@ECG

Investeerders willen geld verdienen met en door de club, de lokale mannen willen geld verdienen met en voor de club. Daar zit wat mij betreft het grootste verschil.

Wanneer Banzuzi nog 2 jaar bij NAC blijft en uitgroeit tot een topper en verkocht wordt, dan verdwijnt bij de investeerders het in hun zakken terwijl de lokale mannen dat geld in de club willen houden.

Bij investeerders hang je aan het infuus totdat zij besluiten je af te stoten, verliest een CFG interesse in de club omdat ze een nieuw project hebben dan zak je een paar treden op de ladder met mindere spelers als resultaat. Bij de lokale mannen heb ik nog de hoop dat de aandelen ooit terug gaan naar de club en NAC als zelfstandige club verder kan.

20   5  
MV

Eens met DOS. Stop met de berichtgeving over dit onderwerp. Hoe verder in het proces, hoe subjectiever de meeste er blijkbaar in zitten. Het werkt averechts en zorgt ook nog eens voor verdeeldheid tussen supporters.
Of ga iig ook door met de 'normale' artikelen op BSR. Waar de meeste de site voor bezoeken. Jong Utrecht, interviews na NAC - Jong Ajax etc, terugkeer Bilate etc.

22   15  
Cees-2

Naxioma: Gelukkig een verhaal dat hout snijd. Interessant om te lezen. Even in de midden latend wat het uiteindelijk gaat worden? Velen malen beter dan dat hersenloze gescheld, dat het niveau op deze site ernstige schade aanbrengt. Voor dit soort teksten bezoek ik telkens de site, ook voor serieuze teksten van o.a. tegenstanders!

12   2  
Steef

Alle vertrouwen dat Noad doet wat het moet doen.
Alleen akkoord voor een eigenaar die het belang van NAC bovenaan heeft staan.
Dat is het doel van een voetbalclub.

27   8  
die ne gast

@Naxioma

"Mijn verwachting is dat CFG bereid is goede afspraken te maken over zaken die voor de supporters en de Stichting NOAD van belang zijn voor behoud van cultuur en kernwaarden. In een eerder schrijven heb ik al aangegeven op welke terreinen men afspraken zou kunnen / moeten maken."

Mijn verwachting is dat dus totaal niet.
Ik heb niet de indruk dat City openstaat voor heel veel eigen invulling bij NAC. Er is een format / template dat gevolgd moet gaan worden. Als je 11-12 clubs onder je hoede hebt, ga je geen 11-12 verschillende constructies optuigen. Zo werkt dat niet.

In het NRC-artikel over NAC afgelopen weekend stond overigens een aardige quote uit een gelekt City-document:
"wij geloven dat de handel in niet-kernspelers winstgevend is. Het uitlenen van spelers is de beste route voor het ontwikkelen van spelers en het creëren van waarde".

Ik lees dat als: City is niet geïnteresseerd in sportief succes voor NAC. Het gaat puur om de ontwikkeling van de spelers.
Precies de reden en instelling waarmee de Jong teams in de KKD het veld opstappen en waarom wij een hekel aan Jong teams hebben. Wij worden gewoon een Jong team van City en mogen dan naar de Brandon Barkers en Ashley Smith-Browns van deze wereld kijken. Leuk dat er dan af en toe ook een Angelino tussen zit, maar moet je dan trots zijn op NAC of op City?

En zie mijn eerdere post over de recente aanstelling van de CEO bij Lommel. Hoeveel 'eigen' ruimte denk je dat City ons gaat geven? Ik ben daar zeer sceptisch over en wederom: er is dus een track-record die dat gevoel onderbouwd. Alle mensen die hier zo positief zijn over City doen meer aan luchtfietsen en wensdenken dan dat de anti-City mensen aan ongefundeerd doemdenken doen. En luchtfietsers hebben NAC altijd meer ellende dan goeds gebracht...

17   14  
Tinus Plotseling

Stichting NOAD moet overname natuurlijk altijd afkeuren want hierdoor creëer je als (gouden) aandeelhouder minimaal een positie aan de onderhandelingstafel.

Overigens 7,1 miljoen voor de huidige aandelen is waanzin want NAC is objectief gezien natuurlijk een lege geel-zwarte huls. De enige waarde die NAC vertegenwoordigd zit op de tribune.

WIJ ZIJN NAC, NAC ZIJN WIJ

8   6  
gjoewie

Chris WM > "Wanneer Banzuzi nog 2 jaar bij NAC blijft en uitgroeit tot een topper en verkocht wordt, dan verdwijnt bij de investeerders het in hun zakken terwijl de lokale mannen dat geld in de club willen houden."
Ik ben niet voor een overname door CFG, maar wat je hierboven zegt is natuurlijk ook geen argument om voor de lokale mannen te zijn. Ten eerste krijg je die garantie niet, zeker niet als Van Aalst met bijvoorbeeld Vrolijk bedisselt dat er een spelersfonds komt.
Ik vind het wel een leuk voorbeeld, want het is een van de vele afspraken die je kunt maken met CFG. De opbrengst van spelers die we zelf opleiden en uit onze jeugd komen, is voor ons. Op die manier kun je je selectie versterken en je bouwt eigen vermogen op, zodat je op een gegeven moment weer op eigen benen kunt staan.
Mochten Vrolijk c.s. de club overnemen dan geldt dus deze afspraak ook voor hen.
Er kunnen maar een paar spelers gestald worden bij de kleine broer. CFG betaalt het salaris en wij kost en inwoning. Worden ze verkocht, dan krijgt CFG de opbrengst.
Verder kunnen wij aanspraak maken op andere spelers in de CFG-vitrine. We kopen met korting. Zo omzeil je de nieuwe regels. Wordt zo'n speler verkocht, dan krijgt CFG een deel van de opbrengst (bijvoorbeeld de helft). Zo heeft iedereen wat aan de samenwerking.

13   3  
Wanny

@ GJOEWIE

Het is niet zo dat we na een paar financiele klappers tegen de Sjeik kunnen zeggen dat we het wel weer alleen af kunnen en uit de CFG stappen.

Linksom of rechtsom zal een mooie transfer ten goede komen aan de CFG als geheel. Stel we krijgen 5 miljoen voor Banzuzi, dan hoeft CFG er weer 5 miljoen minder in te steken dat jaar.
Dat is niet per definitie slecht, want anderzijds houdt CFG ons waarschijnlijk ook in mindere tijden financieel overeind.

14   6  
scheppioni

Oh ja jong utreg - ONS NAC 0-3 !!!
Come on super N.A.C.

20   5  
Enkhuizer

Wat de beslissing ook wordt, laten we met enorm veel respect omgaan met de mannen van NOAD. Het lijkt me een vreselijk moeilijke positie waarin zij verkeren. NAC uitleveren aan de ‘duivel’ of misschien NAC voor eeuwig verliezen.. ga er maar aanstaan!

21   17  
Zucht

NAC aan de ''duivel'' uitleveren?
Als je naar Roosendaal gaat en je bezoekt een wedstrijdje van RBC in de 2e klasse amateurs.

En je vraagt aan een willekeurige supporter daar , wat zou je liever willen failliet gaan of overgenomen worden door de City groep .... dan wisten ze het wel!

Maar schijnbaar zien ze hier liever dat NAC in handen valt van Karel de populist...

En over een paar jaar weer voor hetzelfde staan.............



7   5  
Babosje

Duimpje omhoog die het niet meer weet....! Net als ik.....!
Hup NAC!

10   6  
Die ne gast

En als je aan de RBC supporters vraagt of ze liever KKD spelen als Jong NAC in Oranje shirts of failliet. Wat kiezen ze dan?

12   13  
Zucht

''Lommel SK kun je echt vergelijken met NAC'' 🤡

14   7  
Zucht

03 SEPTEMBER 2020
City Football Group voegt ESTAC Troyes toe als tiende club


Succes van City houdt niet op: zusterclub Troyes promoveert naar Ligue 1

zo 09 mei 2021
13:28
Troyes, de zusterclub van Manchester City, keert na drie jaar terug naar de Ligue 1. In september maakte de City Football Group bekend dat het zijn clubnetwerk uitgebreid had met de Franse tweedeklasser. Troyes haalde meteen mosterd bij Man.City en speelde dit seizoen net als de grote broer kampioen.

14   19  
Boyke

Schijt aan RBC, Lommel, Haarlem, Troyes, Veendam en al wat niet meer. Oh en ook schijt aan Ajax, Feyenoord, PSV en City. Waarom ? Om dat het kan.

Laat Karel maar betiteld worden als populist. Dat vind ik van de ja tegen City stemmers. Er zijn al 1000 goede redenen aan gedragen waarom dat niet te doen en nog blijven ze kakkerlak Wimpie van Aalst in z’n poepgat kruipen want die heeft gezegd dat ze daar professioneel zijn.

Ik ben hier niet om de discussie aan te gaan, want er is voor mij maar 1 optie. Karel Vrolijk. En dat we zo snel mogelijk van die verdomde Haags/Rotterdamse tering kliek afzijn.

Houdoe en dagge bedankt zijd. Da witte !

16   4  
NACPB

Buiten dat ik het verschrikkelijk vind wat er nu met NAC gebeurd de club waar ik al 23 jaar kom, vind ik het nog erger wat ik hier op de website lees qua reacties. Waar zijn we mee bezig, we mogen allemaal een andere mening hebben wel of geen city etc maar wat je hier allemaal lees. Ook hoe bsiderats wordt bejegend in andere topics gewoon een groep vrijwilligers die ons voorzien van dagelijks NAC nieuws. Ik ben bang dat de schade van de overname sneller is opgelost bij de club dan de schade die onder de supporters leeft naar elkaar toe.
We willen allemaal hetzelfde nog lang naar NAC gaan en ik het liefst
niet onder cfg.

Maar wat dan?? ik zie eigenlijk geen goede optie, City past niet bij een club als NAC, de amerikanen was er voorstander van maar daar verlies je ook een deel van je identiteit. En Vrolijk ik denk dat dit een die hard supporter is en het allerliefst NAC weer naar grote hoogte brengt ( plek 14 eredievisie ;)) Maar hebben wij dit niet allang geprobeerd met lokale mensen etc, hebben de krachten die rond NAC zweven dan niet teveel invloed? Ik weet het ook niet. 1 ding weet ik wel, laat elkaar in de waarde ook de vrijwilligers ik ben het ook niet altijd met ze eens. maar ik ben te lui om mij verkiesbaar te stellen voor de clubraad of om iets te doen voor bijv bsiderats. Dus laat die gasten ze doen al hun stinkende best voor ons allemaal.

16   4  
NB.VOS

Even wat anders!

4 wedstrijden zijn er vanavond
Espn heeft 4 kanalen.

Wat een stelletje *!@!^^@* 1 wedstrijd zenden ze uit! Echt klaar met ESPN

4   2  
La matanza

@ nb.vos, daar sluit ik me volledig bij aan

12   18  
Real Robert

Wij mogen nooit een onderdeel worden van een kil handelshuis, dat ook nog in handen is van een Midden-Oosten boef.
Bij NAC gaat het al 100 jaar om voetbal en dat moet zo blijven.
Dan nog maar een tijdje 1e divisie. Maar wel eens een goede trainer zoeken en een naturlijk een fatsoenijk management.
Er zij echt geen miljoenen nodig om te promoveren.
Die waren/zijn er bij Heracles of Cambuur ook niet.
Van die vreselijke huidige aandeelhouders komen wij uiteindelijk wel een keer af; van de City-groep
nooit meer! Ja, geliquideerd!

5   5  
Nr. 20

Afgelopen weken veel emotie. En dan zie je dat NAC leeft! Als dat nog mogelijk is dan zou aantal voorwaarden vastleggen indien we overgaan naar city. Behalve de
Clubkleuren, stad Breda zou ik voor onbepaalde tijd vastleggen Bv niet meer dan 3 jeugdspelers vanuit city of andere gelieerde club, minstens X aantal Nederlandse spelers. Minstens X aantal lokaal georiënteerde personen op key posities. Mocht city er stekker uit trekken dan geven zij garantie nac niet met de eventueel opgelopen schuld achter te laten. En zo zijn er misschien nog veel betere voorwaarden om vast te leggen zodat zaken ook contractueel en juridisch zijn vastgelegd zodat we geen doorverkoop huis worden. Als je dit nu voorlegt en ‘eist’ moet city group ook kleur gaan bekennen……. Maar goed ik wens stichting noad alle wijsheid toe. Ga er maar aan staan.

21   5  
Barbapapa

@Zucht

Vraag aan een RBC supporter of ze liever failliet waren of luchtfietser Vrolijk hadden?

8   8  
NAC4ever

Hup NAC City..... even wennen en wenen om dat uit de strot te krijgen, verwacht ik

3   2  
NAC & Liverpool

Real Robert
En als de trainer dan successen behaald , word ie de laan uitgestuurd...
Zolang er een bestuur zit die constant verkeerde beslissingen neemt , word het gewoon moeilijk om ooit uit het moeras genaamd de keuken kampioen divisie te komen...
En vergeet niet PEC Zwolle zit er volgend jaar ook bij...



48   9  
Mike

Hou is op jongens met het ophemelen van de typische nac cultuur. Niemand kan nou echt zeggen wat dat is en sterker. Dat is voor iedereen anders. Mijmelen naar de tijd met lokhoff remie etc is ook zo'n bullshit. In de afgelopen 40 jaar zijn dat 2 succesvolle en zogenaamd herkenbare jaren geweest was iedereen het nac voetbal aan ophangt. Vergetetende dat de andere 38 jaar verschrikkelijk slecht waren. Dat is voor de rest van de wereld NAC voetbal. Gewoon pure ellende. Er staat jaarlijks een vreemdelingen legioen . 20 out 20 in. Dus herkenbare spelers is ook gelul. Af en toe zit er een tussen. Maar vaker niet. Met alleen Bredanaars speel je 2e klasse. Dat bijna ieder jaar. Dat er 2 succesvolle jaren waren met penders, mommers en amoah resulteerde bijna in het failliet van de club. Dus waar iedereen die tegen is en naar mijmert is mij echt een vraagteken. Het lijkt wel wishfull thinking ipv realiteit.

Het is al bijna 40 jaar een grote tiefesbende. En dat is schandalig. Voor een club met zo'n achterban. Grotendeels komt dat ook door de supporters zelf. Als het goed gaat zijn we volgens ons zelf de beste supporters van het land. Maar vaker gaat het niet goed met het team en zijn we gewoon een kritisch kut publiek om voor te spelen. Zeker de laatste jaren. En terecht ook. Maar de verzuring onder de supporters is heel heftig. De vele wisselingen met trainers, directeuren en niet renderende spelers is grotendeels aan het publiek zelf, 5e collone en bn de stem toe te schrijven. Maar dat willen we niet horen. Want wij zijn de beste. Laat me jullie uit de droom helpen. Zelfs de zusjes zijn ons vocal voorbij aan het gaan. Sportief daargelaten.

Verklaarbaar! Want de koek is ook een keer op na zoveel ellende. Maar deels is dit zelf veroorzaakt.

Wie er ook eigenaar is van onze club maakt eigenlijk geen zak uit. Noem mij 1 eigenaar de laatste 40 jaar die wel genoeg geld en know how er in pompte om deze ow zo slapende reus wakker te maken?

Ik kan er geen noemen iig.

Ik ben geen city voorstander. Tegen ook niet. Maar ik ben deze halve eeuw uitzichtloze tering elende bij m'n club wel zat nu. Alles is afgestorven. Geen perspectief. En met name de trots die er nog ergens was. Om NAC word alleen nog maar gelachen in den lande. Want daarbuiten kent niemand de club. En de sfeer en supporters, je kan niet blijven teren op het verleden. Carnavaleske club alcoholisten met een rauw verleden.

De club en supporters moet zichzelf opnieuw uitvinden in mijn optiek. Dan het liefst met een smak geld en leukere spelers er achter. Want dit is echt armoe.

Dit alles hierboven doet mij pijn te moeten zeggen. Maar zonder m'n gele bril en met een beetje zelfreflectie is dit voor mij toch hoe het is met de club momenteel.

5   0  
Cool Hand

Ben ik gek of speelt NAC vanavond?

8   0  
RaraNAC

4 spelers van het eerste in de basis bij Utrecht.. gaat nog een vervelend potje worden.
Top Oss helemaal de lul tegen Ajax.
Fijne competitie.

Tevens vandaag weer bewezen dat ik terecht geen abonnement heb op espn. Via een steam namelijk wel te volgen… dus ergens zenden ze het wel uit.

25   8  
Didier

@Barbapapa Grappig dat je Vrolijk betrekt bij het RBC verhaal.
Karel zat namelijk 15 jaar geleden gewoon nog bij RBC samen met Gerard v/d Horst. En nu is hij de opper NACcer volgens sommige?
Een kleine 3 jaar geleden heeft hij ook nog overwogen om z'n sponsorgelden voor het grootste deel in Feyenoord te steken omdat niet hij maar OK op de voorkant van het shirt kwam.
Met zo'n opportunist heb je hier te maken. Die ook nog 5 keer wijzigt van plan / samenstelling en zaken roept die gewoon niet waar blijken te zijn.
Ik ben tegen City, maar om te denken dat Vrolijk de grote redder gaat zijn. Dat is doorgaan met dezelfde ellende van de afgelopen jaren.

23   11  
Keesje Ketting

na de zoveelste wanvertoning afgelopen vrijdag ben ik op dit moment voor overname van CFG.
Wat ik heb begrepen is dat zij de cultuur en authenticiteit juist in ere houden.

Zij gaan investeren in Jeugdopleidjng, nu gaan de grootste talenten weg naar PSV, Ajax en Feyenoord. Voor deze jongens heeft City een breder verhaal.

als er van de 17 kleintjes ca 10 hun aandelen behouden ( dat mag nu ) kan 70/80 % in handen komen van CFG en de rest bij de kleintjes......

ik heb begrepen dat het anders een wedstrijdje ver plassen word van aantal MKBers in Breda ( ik een miljoen zij ook.....) krijgen we weer een duiventil met 100 andere zienswijzen....

de amerikanen zijn niet door liquiditeitsscan gekomen, Vrolijk heeft geen tientallen miljoenen en ONS NAC is ook maar afwachten

4   2  
Mo

Mike klopt wel een beetje alleen de zusjes vitesse en heeerenveen gaan nooit iemand voorbij dat zijn echt trieste clubs

3   0  
Tim076

Waar kan je vanavond de wedstrijd volgen?

4   2  
Andre Vermeulen

Hopen op een puntje vanavond.Meer zal er niet in zitten .

2   0  
Jemo

Weet iemand of de wedstrijd wordt uitgezonden?

2   0  
Geel/Zwart

Opstelling jong Utrecht - NAC

Olij
Adilehou - Malone - Bakker - Mashart
Cagro - Banzuzi - Azzagari
De Rooij - Hilterman - Velanas

7   0  
nbfcx

https://68netsportv.com

hier volg ik de westrijden op 9 van de 10 keer doet hij het goed

onderaan staat jong utrecht nac

4   0  
Geel/Zwart

Ligeon en Agougil geblesseerd. Radio076 via de app van TuneIn Radio is goed te volgen bij gebrek aan beeld. Hopelijk komt er nog een goedwerkende stream. Fijne wedstrijd

0   0  
Tim076

Of het gaat werken is de vraag, maar kreeg van een vriend deze link doorgestuurd voor een livestream: https://golvar66.com/

8   8  
Keesje Ketting

@mike spijker op zijn kop.

zeldzaam zo'n goede samenvatting gezien.... tis dat we de afgelopen 4 jaar op vrijdag hebben gespeeld, half cafe janssen gaat ladderzat na het happy hour naar onze Club en lopen te brallen alsof het carnaval is.

laten we over onze schaduw heen stappen we hebben geen keuze meer , geen CFG is nog jarenlang troosteloos voetbal kijken met steeds legere tribunes

0   0  
Tram

@FCNBX : bedankt! Ik ga het proberen.

11   5  
Zak hooi

@ Mike,

Amen! Denk er precies zo over.
Ben er helemaal klaar mee. Ik wil niet meer naar een zooitje kijken de aankomende jaren.

2   1  
4hoog

Is Ratsports van de partij vandaag?

12   7  
Tip

Veel waardering hoe nu de discussie wordt gevoerd. Enkelingen die alleen kunnen schelden en beschuldigen hou je altijd. Ik begrijp natuurlijk dat de Bsideredactie als supporters een mening hebben en ieder voor zich , of als groep, die hier mogen ventileren. Maar als redactie had men veel meer kunnen doen de discussie fatsoenlijk te laten lopen. De redactie is er voor alle supporters. Echter bij onze nevensite is het nog erger. Hier lijkt het erop dat wij het zelf kunnen regelen. Dat valt te erg respecteren. Houden zo.

Met mij kun je in deze kwestie twee kanten op. Ik ga overigens er niet in mee dat ik CFG moet afwijzen vanwege zgn. fout geld. Oliegeld domineert al decennia de economie. Ik zie niet in dat ik een verkeerd regiem zou steunen door geen probleem te hebben dat NAC in de holding van CFG komt. Niet alle oliegeld is oneerlijk en fout en niet al het 'andere ' geld is eerlijk en goed. Daarnaast dient de KNVB toch goedkeuring te verstrekken aan een deal waarin ook de herkomst van het geld wordt meegenomen.

Wat me wel opvalt is dat ik nergens een alternatief voor CFG tegenkom waar concreet wordt gemaakt dat men voldoende geld heeft. Ze zijn constant bezig met een stoelendans ' wie met wie .' Wat alleen kunnen ze het blijkbaar niet. Dat stelt mij niet gerust. Ik las zelfs '...... minder voor de aandelen geven om meer in NAC te kunnen investeren....'

Die aandelen brengen nu middels CFG 7,1 miljoen op. Onze grote aandeelhouders verliezen dus dik 6 miljoen op wat ze hebben uitgeleend.
En dat moeten ze nu genoegen gaan nemen met een overname kandidaat die 5 miljoen voor de aandelen wil betalen zodat hij 2 miljoen meer in NAC kan investeren.... Over populistisch gesproken.
Dat gaat hem natuurlijk niet worden. Maar goed misschien volgt een beter bod. Ik wacht af en wens NOAD veel sterkte en succes.


23   2  
Moppernac

De jong teams moeten ze vanaf het nieuwe seizoen uit de competitie halen.
Als je vanavond ziet wat er bij jong Ajax tegen Top Oss op het veld staat is abnormaal en competitie vervalsing.
Arme Top Oss tegen: o,a Gorter, Daramy, Brobby, Ihattarren en Kennet Taylor, ga er maar aan staan.

5   1  
Enkhuizer rat

Goed geschreven Mike. Spijker op de kop.

7   13  
Bzzzz

Wat komt er weer grappigs voorbij:
'Sinds de wanvertoning van vrijdag voor City, want je hebt begrepen "zij de cultuur en authenticiteit juist in ere houden."'
Want voor de wanvertoning van vrijdag had je dat niet begrepen? Als jij slecht voetbal ziet begrijp je ineens dingen @Keesje ketting?


Blijkbaar de nieuwe strategie van de pro-city bsiderats-gasten: Slecht voetbal zien is voor een overname door City zijn. Want er zijn geen opties. Alleen City kan ons redden... *kots*

City is niet de redding van NAC, hooguit het lijden verlossen.



Ps. We hoeven trouwens niet bang te zijn voor verdeeldheid onder de supporters. "Pro-city" lijkt een heel lokaal en specifiek bsiderats-probleem te zijn. Dat ongetwijfeld weer grotendeels zal verdwijnen als City buiten beeld is.


Maar oké. Nog steeds 0-0 :P

3   0  
Zwampie

Eerste kwartier
70% bakbezit
0 schoten
Dus ook 0 doelpogingen en geen corners voor NAC.
Zonder het momenteel te zien lijkt het erop dat bal bezit heilig is en de bal hoogwaarschijnlijk veel op eigen helft rond gaat.
Maar ja cijfers kunnen ook vertekenen ......denk

7   7  
Noad1976

@ moppernac competitievervalsing?? Nieuwe realiteit zelfde met City of je gaat mee of je haakt af met je bredase jeugdtalenten zoals Mashart.

29   15  
Zucht

Supporters die willen dat de city group deal niet doorgaat...
Die blijven te lang in de Beatrixstraat tijd hangen...
Die drinken net zo lief een biertje op een knollen veld in de West Brabantse derby tegen RBC.

Die vinden het niet erg als NAC overgenomen zou worden door Redbull.
Maar maken wel stampij als NAC overgenomen word door een sjeik met tonnen geld...

Hoe hypocriet is dat?!

8   2  
Enkhuizer rat

4 kansen jut 0 voor NAC.

T houdt niet op.

11   6  
Scheppioni

Man man man de graaf met zijn mashart 😐

8   1  
Zwampie

Na bijna een half uur zelfde cijfers voor NAC geen corners geen doelpogingen of schoten.
Daarin tegen jutrecht 1 corner 5 schoten en 4 doelpogingen.
Tja het is maar net wat je met de 70% balbezit doet

3   2  
Jemo

live.sx heeft een stream die werkt. 1e half uur, J. Utrecht beter en een paar goeie kansen. NAC welgetelt 0 kansen.

17   1  
The Cosmic Gate

O, NUL f*cking kans .....wat een schande voor de club

28   4  
Ed

Gaat lekker in Utrecht. Heel rap overname in orde maken. We zakken steeds veder af.

10   2  
Ivo

De geest van Maurice Steijn waart rond.
Shots 8-0 voor Utrecht. NAC slap en slordig.

1   2  
Vinnie Jones

NBFCX en Timo, ze werken. Bedankt.

7   1  
Zwampie

In 40 minuten tijd 1 schot 0 doelpogingen 0 corners.
Jutrecht 8 schoten 4 doelpogingen en 2 corners.

Tja wat zou edje in de rust zeggen?
Ut gaat goed voor een uitwedstrijd, Olij goed bezig.

11   9  
P

NAC is dood, zowel binnen als buiten het veld. R.I.P.

25   13  
De Bolle Damen

Heb de eerste helft gezien.
Ik zeg “City kom er maar in !”

Wat een drama dit.

14   1  
kopspion

het is weer niet best zullen we maar zeggen.......

en nog steeds geen Antonia, Kortsmit, Maria in de selectie; wat is er nou eigenlijk aan de hand met die gasten ??
Nu ontbreken Ketsens en Marijnissen ook weer

11   1  
Wanny

Goeie TD erin. Schoonmaak in de selectie. Nieuwe, enthousiaste spelers erin en de komende seizoenen echt bouwen naar een eredivisiewaardig team. Dan is alles rondom de club ook direct een stuk positiever.

21   6  
Mvg

Wat een dramatische eerste helft weer zeg... man man man

Ik ben persoonlijk geen voorstander van een overname door de city group... maar ik weet niet of ik het aankan om nog een seizoen naar deze kansloze bak ellende te kijken

32   18  
Nachoreca1

Ik hoop echt niet dat city overneemt...gaat super op dit moment. Puur genieten. Jong Utrecht is een klasse beter maar lekker belangrijk. Vrijdag weer zuipen, spandoekjes ophangen en schreeuwen om noad en uitgerangeerde NAC coryfeeën....

17   18  
Wanny

@ DE BOLLE DAMEN

Waarom zou het per definitie beter worden als CFG erin komt? Buiten een paar toevalstreffers met Angelino en Garcia heb ik daar niks van gemerkt. We zijn alleen maar afgezakt met die City jongens als Horsfield en Smith-Brown.

En waarom spelen kleinere en vergelijkbare clubs wel eredivisie zonder eigendom te zijn van een buitenlandse club?

25   2  
Ouwe spionkop

Ik weet niet wat de Graaf voor opdracht meegeeft, maar dit is nog dramatischer dan onder Steijn.
Alleen maar beetje tikken op eigen helft.
Wat een schande.

2   3  
Peter

Mike helemaal mee eens zie het ook zo

3   3  
Scheppioni

Waardeloze t.s. !!!

37   8  
Zucht

Troyes was in september 2020 overgenomen door de City group.
Troyes is in 2021 gepromoveerd.
Staan nu 15e in de ligue 1 ...
wat is daar verkeerd aan?!

Onee we willen liever Lommel benoemen want daar gaat het toevallig slecht...

Toevallig als de group van City er niet was.
Was Lommel failliet gegaan.....

1   1  
Zwampie

Wie de samenvatting van de 1e helft wil zien😉
https://68netsportv.com/#!
En dan scrolle na de westrijd jongutrecht NAC

12   6  
Wanny

@ ZUCHT

Met de huidige financiele middelen van NAC moeten we ook gewoon 15e kunnen staan in de eredivisie. Maar dan moet je wel de juiste mensen wegzetten.

NAC heeft geen financieel probleem, maar een organisatorisch probleem. Te beginnen met de aandeelhouders die steeds verkeerde keuzes maken. En dat zie je doorsijpelen in de hele organisatie.

13   18  
Sjonnie

EDWIN De GRAAF FLIKKER OP MAN

11   1  
Wanny

Laat De Graaf lekker het seizoen afmaken. Kan de nieuwe leiding dan beslissen hoe we verder gaan. Seizoen is toch alweer verloren.

10   2  
Moppernac

Zwampie@

Ik denk dat er weinig NAC supporters zijn die de eerste helft terug willen zien hoor

5   2  
SjorsNac

Zullen we het er maar op houden dat de overname de spelers parten speelt? Echt schandalig slechte eerste helft. Tegen JONG Utrecht. Allemachtig wat slecht.

21   18  
Ouwe spionkop

Leg aub geen verband tussen dat 't nu waardeloos is en dan maar snel Citygroup.
Geen emotionele besluiten nemen, maar met verstand!
Vrolijk en Ons NAC kunnen ook genoeg kapitaal op tafel leggen en we blijven baas in eigen huis.
Hoe kan je nou blij zijn om een opleidingsclubje te worden voor een andere club met heel veel fout geld? Met elkaar jaar weer lading andere buitenlanders. Ik begrijp dat echt niet.

16   8  
Noad1976

" NAC zwijnt
Nu wordt Mashart uitgespeeld en kan Jong FC Utrecht weer vrij op het doel van Olij schieten, maar dit keer gaat de bal over. "

Beter flikker op met de Masharts in dit team. Elke NAC supporter die door wil op deze manier komt niet voor voetbal naar het stadion.

Dit kan echt niet meer. Zonder een overname is dit NAC zo goed als dood. Zeker als Olij ook opstapt natuurlijk einde seizoen.

11   8  
Bzzz

@ZUCHT
Waar haal jij vandaan dat tegen City voor een ‘RedBull Breda’ is? Omdat iemand dat ooit heeft geroepen wil je daar nu andere mee diskwalificeren?

City zal vast het eerste jaar een paar goeie spelers richting NAC sturen. Maar, net als indertijd bij de huurlingen, zal t de ene keer aardig zijn de andere keer ruk. En er is geen weg terug, dus City hoeft dan ook geen ruk om NAC supporters te geven. Zij zijn immers niet waarmee het geld verdiend wordt.

Ja dit is ruk.
Sinds de aandeeluitgifte is ruk.
Een mogelijke uitweg uit die, begrijpelijke maar historische fout, moet sowieso meewegen.

We moet bouwen aan een stabiel NAC. Voor City is dat bijzaak. Hooguit.

0   0  
Zwampie

Moppernac
Was meer synisch
Agge de link volgt en na het beeld kijkt zegt ut denk ik genoeg.

Ma mss da we de 2e helft wat meer te zien krijgen.

14   17  
Noad1976

@ ouwe spionkop welk verband wil jij dan leggen met je Vrolijk sprookje die heeft niet het geld om het alleen over te nemen. Alleen een grote mond en grootspraak daar red je NAC niet mee!

15   7  
Wanny

@ NOAD1976

Het is helemaal niet nodig dat een nieuwe eigenaar er een hoop geld in stopt. Met de juiste AD, TD en commerciele man is NAC groot genoeg om de stap naar de eredivisie te maken.

Ik zou zelfs durven zeggen dat hoe meer geld er beschikbaar is, hoe minder NAC gaat presteren. De aandeelhouders zijn zeer sympathiek geweest door steeds de gaten te dichten, maar feitelijk hebben ze daarmee ook het wanbeleid door de diverse directies in stand gehouden. Iedereen kan zo een aantal zaken opnoemen waarmee veel geld verloren is gegaan, hetgeen dan weer door ome Wim is bijgelegd (bijv. Vloet, Van Hooijdonk, contracten voor chronisch geblesseerden).

8   0  
Mario

De wedstrijd is zo bedroevend dat zelfs de sproeiers aan gaan.

29   17  
Bertus

Zouden jullie nu onderhand eens niet tot inkeer komen?
Heb nu een helft drama gezien en dan begrijp ik niet wat jullie stelletje betweters nu eigenlijk in stand willen houden?
NAC bestaat niet meer wat jullie voor ogen zien.
Dit is het, een grote brok ellende.
Het is trouwens niet om aan te zien alleen Velanas en Olij scoren een voldoende.
Hoe haal je het in je botte kop om Mashart weer er in te zetten, loopt steeds verkeerd te dekken en is steeds zijn man kwijt.
Verschrikkelijk, zitten zijn vervangers in een rolstoel of zo?
En dan hebben we het nog niet over miskoop van de eeuw De Rooij en hardleerse Azagari , die kan je met goed fatsoen niet meer opstellen. Schandalig gewoon.
Deze trainer wordt onderhand de grootste ramp onder alle trainers van de laatste jaren.
Er staat niks meer van het team wat van DG en Telstar won.
Nee jongens lekker bot tegen CFG ageren , die paar gekken in het uitvak snappen er ook geen donder van.
Hup City ik ben dit helemaal beu kom maar binnen zo snel mogelijk.
In ieder geval gaat jong Utrecht de 3 puntjes pakken tegen deze beperkte kneuzen.

7   17  
Noad1976

@ Wanny

" Het is helemaal niet nodig dat een nieuwe eigenaar er een hoop geld in stopt. Met de juiste AD, TD en commerciele man is NAC groot genoeg om de stap naar de eredivisie te maken.

Ik zou zelfs durven zeggen dat hoe meer geld er beschikbaar is, hoe minder NAC gaat presteren. "

Dus eigenlijk zouden we geen cent meer in NAC moeten steken als je bang bent om beleid te voeren of te investeren omdat je ook fouten kunt maken dan zijn we een hobbyclub geworden met vrijwilligers geen BVO meer.

16   10  
Ivo

@Bertus
Omdat de huidige aandeelhouders er een bende van hebben gemaakt, wil niet zeggen dat nieuwe aandeelhouders dat ook gaan doen.

Wat in Almelo, Zwolle, Deventer, Nijmegen, Waalwijk kan, kan in Breda ook. Zonder City.

Maar dan moeten eerst die idioten plaats maken. De aandeelhouders, RvC, directie, opbokken er mee. Wat hebben zij er een ranzige zwijnenstal van gemaakt.

5   2  
Bzzz

Tuurlijk Bertus, want nu slecht voetbal maakt NAC als club #12 van een spelershandelonderneming een goed idee.

14   2  
Nbfc

Een andere trainer had allang z’n ontslag gehad als hij zo bezig bleef met opstellen..

14   1  
Zwampie

Vraag me toch wel af, qaar de graaf op traint. Bij steijn zag je niks in de spel opvatting maar als je goed kijk zie je dit bij de graaf ook niet.
Het rent naar voren op geluk en als een bal rond de zestien komt, spelen ze hem net zo snel achteruit omdat er geen vertrouwen geen durf ,gewoon niks inzit. Zels van een ervaren malone zou je meer verwachten maar ook die speelt op zeker en dus breed of achteruit.

9   3  
Didier

@Ivo alleen zoeken wij nog een type Boekhoorn of Mandemakers...

15   8  
Noad1976

Olij ontsnapt

Plots is daar opnieuw Jong FC Utrecht. Het is kappen en draaien om Mashart heen en dan schieten. Olij ziet hem rakelings naast gaan.

Nu gaan ze vragen om het hoofd van De Graaf omdat ie geen anti city interview heeft gegeven.

Probleem is niet De graaf probleem is niveau spelers en tekort financiele middelen en beleid om door te selecteren.

Zon Mashart is een schande dat hij een contract heeft bij NAC1.

12   13  
Rubenac

''Edje '' rot op

21   6  
Ivo

@Didier

Er zijn genoeg clubs zonder miljardair als suikeroom die gewoon stabiel eredivisie draaien. En daar zit ook geen 18.000 man op de tribune. En die hebben ook geen achterland van Rijen tot Vlissingen.

Met fatsoenlijk bestuur en management kom je een heel eind.



18   4  
Wanny

@ NOAD1976


Er is al genoeg geld om het veel beter te doen dan nu het geval is. Maar het wordt steeds in verkeerde handen gestopt. En hoe meer geld je in verkeerde handen stopt, hoe meer er mis gaat. Want het raakt ze toch niet.

Manders heeft er een ongekende puinhoop van gemaakt en strijkt nog altijd een dikke vergoeding op. Waarom zou ie zijn werk dan beter gaan doen?

Cambuur is gepromoveerd met een veel kleiner stadion en achterland. Zonder CFG of Amerikanen.

17   7  
Didier

Edje rot op? Ja laten ook de trainer nog even de laan uitsturen. Daar is het moment wel naar

28   1  
Ivo

Ik zie geen enkele progressie in het team. Ook niet individueel. Alleen Velanas is wat opgebloeid.

Dan weer 1 spits, dan weer 2, Mashart in de basis, en geen enkele lijn in de opbouw. Je ziet geen routines of ingespeelde moves.

De Graaf scoort een onvoldoende, maar zit er nog omdat ontslag van de trainer met deze selectie niks oplost. Na de overname mag hij meteen plaatsmaken.

21   4  
Nvt

Het voetbal is echt beschamend slecht aan het worden. Troosteloos 9e in de KKD. Is er nou iemand zijn die zich enigszins verantwoordelijk voelt voor deze wanprestaties?
Volgens de Graaf is men intern tevreden en kijkt hij er naar uit om volgend jaar trainer te zijn. Bij zulke uitspraken en kijkend naar dit niveau, smeek ik bijna om een partij als de CFG.

3   12  
Bredaaaaa

Edwin the Count Yellow Armee!!!

10   5  
Cool Hand

Nac speelt kut, dus zijn velen pro-City. Was het leven maar zo simpel (ik ben niet pro of anti overigens).

16   8  
Ivo

Het onverstaanbare dronkemanslied No Nay Never wordt nog een keer ingezet. Opdat wij nooit in Rood wit of Blauw zullen spelen. Een toezegging die City meteen zal doen. Sorry, maar ik vind dat liedje de plank helemaal mis slaan.

22   2  
Jemo

verliezen van de nummer laatst, nu 0-0 tegen de nummer 17, geen enkele lijn te ontdekken in het spel. Nu een trainers wissel heeft geen zin meer, maar volgend seizoen geen Edje meer aub. Gewogen en te licht bevonden.

12   2  
Rob

Heel de tweede helft zijn we op eigen helft aan het verdedigen. Schieten zomaar lukraak de bal naar voren. Waar is het enthousiaste spel van tegen de Graafschap gebleven? Ed en zijn staf hebben alle weer overboord gegooid en denken te moeten spelen als City. We zijn een volksclub met strijd en passie. Geen rond spelen op eigen helft zonder een speler uit te spelen. Maar we willen opportunistisch en strijd om de tweede bal!

10   1  
Bommel

Nul schoten op doel na 70 minuten voetbal tegen de jeugd van Utrecht.
Zelfs het populaire marketingtrucje van gratis toegang play-offs bij verlenging seizoenskaart kan dit jaar niet uitgevoerd worden.

7   1  
kopspion

jeetje zeg, 75 minuten tegen de kids van utereg
niet 1 keer de bal op doel gekregen, hun keeper heeft echt nog geen ene bal tegen hoeven te houden

12   3  
Ivo

Mashart die zijn man voor de 36e keer niet in bedwang kan houden. Je had hier gewoon ook met 4-0 kunnen verliezen, net als in Helmond. Het is om gek van te worden. We staan zowat met onze rug tegen de muur, tegen Jong Utrecht. Lange ballen moeten een toevalstreffer opleveren.

16   7  
Sjef de gevulde koek

Echt serieus wat reageren hier een stel dom oren zeg hahah. Vertelde het vrijdag al de Graag en Lurling lagen helemaal dubbel toen ze die verkleden als Arabieren op de tribune zagen. Dat wil zeggen die zijn er ook helemaal klaar mee. Net als heel de staf en spelersgroep en vind je het gek. Ik geef ze groot gelijk. Wie dat niet snapt is vrij achterlijk en zo te lezen zijn dat er een hoop hier. Zal het nog even spellen NAC is Dood!! Spelers hebben 0,0 toekomst perspectief net als de trainers denken jullie dan echt dat ze de graspollen er nog uitlopen voor onze club. Natuurlijk niet. Seizoen is klaar. Ik ben zwaar anti City maar er moet snel wat gebeuren anders hoeven we ons volgend jaar niet eens meer in te schrijven.

12   0  
Enkhuizer

Helaas werkt de stream.
Wat een slap ongeïnspireerd team. Zo verlies je werkelijk alle hoop op…. Op alles eigenlijk wat met NAC te maken heeft

12   1  
Jemo

Flikker toch op met die korte corners. Gewoon die bal voor het doel. Heb je eens een kans om een bal voor het doel te krijgen, krijg je deze ellende. OMG wat is dit verschrikkelijk om naar te kijken. Schaam je kapot

3   3  
tim076

Tijdens NAC - Jong utrecht ook al aangegeven, die Remco Balk is de meest irritante voetballer van de Nederlandse velden. Wat een naar en irritant ventje. Gadverdamme.

1   12  
Bredaaaaa

Ik zie toch een andere wedstrijd. Ik zie de wilskracht van Malone. De hulk achtige acties van Super Mario Bilate. De finesse play van Ody. Wij gaan gewoon winnen. Ooit was hij het loopwonder. Nu is hij het Football Manager wonder.

8   8  
Forum

Vragen om het ontslag van de trainer? De club voert op dit moment geen beleid, geen investeringen, niks. Onduidelijkheid voor personeel, spelers en staf. Er is geen enkele basis om op te presteren dus hoe kun je dit de trainer in vredesnaam aanrekenen.

Dat emotionele geschreeuw heeft ons de laatste jaren eindeloze trainers- en directeurwissels opgeleverd. Dit zal geen populaire opmerking zijn, maar het wanbeleid van afgelopen jaren is ook mede mogelijk gemaakt door de druk die wordt gecreeerd vanuit de achterban op bepaalde functies. Daardoor is consistent beleid onmogelijk.

Wij maar denken dat we de club maken. Maar nee, we houden een negatieve tendens in stand waar we niet uit raken zonder een nieuwe (onafhankelijke?) wind.

10   4  
Mike @ ivo

Dat kan zeker. Maar gebeurd al structureel 40 jaar niet. Zou dat dan toch niet stiekem aan de hele slangenkuil met eigenpijpers kunnen liggen die hun eigen mening en 'status' belangrijker vinden dan rust en stabiliteit bij NAC waardoor de club niet kan groeien?
Ipv iedereen die 3 wedstrijden minder speelt gelijk aan de galg hangt in de wandelgangen?
De huidige weelde rond NAC is hier niet voor geschikt en is dat voorlopig ook niet. Ook niet met vrolijk. Veel te wispelturig ipv een duidelijk leider die schijt heeft aan de mening van de buitenwacht.

Enige oplossing is een partij die hier geen achtergrond heeft en schijt heeft aan de 'zelf uitgeroepen betweters en messiassen' die de club enkel de vernieling in hebben geholpen.

Daarmee zeg ik nogmaals. Niet perse city.

31   4  
Ere

Vooropgesteld ik ben niet voor City integendeel zelfs. Maar ik word zo moe van die supporters die continu roepen we krijgen een onherkenbare club, spelers die na 1 of 2 jaar weer vertrekken, geen spelers uit de regio enz…
Ik ga nu om precies te zijn 29 jaar naar nac, en ik herken helemaal niks meer van mijn nac. Het beleid kan niet slechter, spelers vertrekken al jaren na 1 of 2 seizoenen, spelers uit de regio zie ik ook jaren niet meer. En die jongens die er nu staan, staan er tegen beter weten in! Die hadden normaal gesproken bij kozakken boys gespeeld!

9   2  
Tegel

Bij Utrecht hebben ze alwel een City Side 🤪

16   3  
Ivo

@Mike

Als als als.

Als we na Goetzee en Smulders meteen een degelijke AD en TD hadden aangesteld in plaats van de Edelenbossen, Eisenga's en Database-Belgen, Mandersen en Technische Harten, dan had het zo ver niet gekomen. Maar daarna werd het wanbeleid zichtbaar en kwam er geen eind aan.

De supporters hebben die mensen niet aangesteld en ook niet ontslagen. Je kan als aandeelhouders ook gewoon communiceren waarom je doet wat je doet he. Maar dat hebben de heren nooit gewild. Tegen wil en dank en zeker geen verantwoording.

8   0  
Didier

@Ere ben blij dat ik niet de enige ben die zich niet meer herkent in de club.
Denk ook niet dat het terug gaat komen. Niet met City (dan misschien nog wel de minste kans) en niet met een andere eigenaar. Maar het blijft toch je kutclub hé

23   2  
Ric

Wat een kut wedstrijd weer en een waardeloos niveau.
Maar goed we gaan liever naar NAC al spelers ze bij de amateurs toch?

Nou ik niet. Als dit niet heel snel gaat verbeteren dan gaan we heeeel veel supporters verliezen na dit seizoen.

28   0  
Zwampie

Waarom mogen er geen aanmerkingen op de graaf zijn?
Hij bepaalt de tactiek en de spelers in het veld.
Na 33 wedstrijden staat er nog steeds geen elftal en wisselt het elke week qua spelers en qua posities.
Hij had zich meer kunnen onderscheiden door juist in deze rompslomp waar NAC inzit te laten zien dat hij als trainer iets in huis heeft.maar dat ontbreekt ook bij hem

20   0  
The Cosmic Gate

Wat is het toch een verschrikking om naar dit NAC te kijken ! Het lijkt echt helemaal nergens op ! Tikkie breed , tikkie terug that's it
Je staat GVD de hele week betaald te trainen op het veld en dat in combinatie met weet ik wat voor trainers en begeleiders, en dan keer op keer leg je zoiets op te mat
Fluitconcert nummer zoveel dit seizoen is terecht een feit (neem ik aan) de ondergrens kent geen ondergrens bij NAC

9   2  
Enkhuizer

Hahahha die Mashart

6   0  
Yellow army

En daar is die 1-0

17   2  
Ivo

Mashart laat zijn mannetje lopen. Die kan voorgeven. Intikker 1-0. Over en sluiten. Toppertjes.

13   9  
Rubenac

Edje rot op

7   5  
Didier

@Zwampie er mag zeker wel kritiek zijn op de Graaf. Hebben we allemaal wel denk ik. Alleen roepen om z’n ontslag is kansloos in de situatie waar we nu in zitten.

8   15  
Bredaaaaa

We stonden allemaal achter het ultimatum tegen steijn. De supporter groepen hebben destijds voor iedereen beslist. Hierdoor werd de club in de verkoop gedaan. Dat het team niet goed was kon iedereen zien. Ik heb gewoon besloten om keihard voor de trainer en het team te zijn. Zij treffen geen enkele blaam. Tja. 1-0 nu voor jong utrecht.
Wat moet ik zeggen…

29   1  
kopspion

krijgen die gasten nou echt betaald ????????????????????????????????

28   3  
nb.vos

City heeft laten weten het spel gezien te hebben en hun aanbod in te trekken.

11   4  
Rob

Laten we Moise snel contractverlenging geven, wat is dat een topper!

7   12  
Devis

Edje kan hier weinig aan doen, Mashart kon dat wel...

26   1  
NNB

Kom alles maar gratis ophalen, wat een teringzooi.

Ik kan me in ieder geval niet identificeren met een van de spelers op het veld, op Olij na.

Ik weet niet of het iemand is opgevallen maar De graaf is groot schuldige hieraan. Hij kopieert exact de speelwijze van Maurice steijn. Met malone voorop die nooit een stap extra zal zetten.

11   2  
Bredafun

Wat een slechte wedstrijd.
Echt hè, wat n stumpers.
Terecht verloren.
Alles ging echt fout en geen een die fatsoenlijk spel liet zien.
Echte STUMPERS!!! Pffff

25   8  
Otjes

We willen lokalen met niet genoeg geld want dat is genoeg.

We stellen nu wel een goede Ad en Td aan en dan komen al die top spelers naar Nac en promoveren we.

Sure, keep on dreaming….

3   2  
Mike @ ivo

Tja.. Als als. Zo zit de wereld niet in elkaar helaas vent. Die is gewoon keihard. En dat zien we nu. Tis gewoon al te lang een bende en de grond (lees lokale wereldjes rond nac) s te zuur om met een lokale partij te bouwen.

Maar dat is mijn bescheiden mening.

13   1  
Dbare

Sorry, ik ben er klaar mee voor dit seizoen. Alle ellende binnen de club mbt de overname, alle negativiteit, alle gezeik en dan nu ook weer een paar weken dit aangeklooi op het veld.
Ik lees het wel ergens hoe het allemaal afloopt en hopelijk na de zomer weer nieuwe ronde nieuwe kansen

43   12  
Ed

Vanavond nog tekenen die overname. Schandalige vertoning. Wat een kut elftal.

20   0  
Andre Vermeulen

Echt een wedstrijd om in de laatste minuut te verliezen. Wat een trieste bedoeling. Verloren van nummer 19 en 20.

8   1  
JeePee

Ik wens de heren oprecht veel wijsheid.

Hoe dan ook zal NAC zich opnieuw uit moeten vinden. Ongewijzigd door onder een zelfde eigenaar, en niet alleen op het veld maar eromheen zo hopeloos verdeeld, laten we nou niet arrogant doen en denken dat hier een RBC scenario niet kan gebeuren.

Ik heb er laatst nog eens m'n hoofd over gebroken. Wat is nou die cultuur, die patronen die NAC en vooral haar kracht zo kunnen zijn voor mij? Ik kom steeds uit op een combinatie houding van voor de duvel niet bang zijn, tegelijk de deugd van hard werken op waarde schatten én waarderen, en een zelfbewuste spelopvatting. Ik ben er van overtuigd dat dat door iedere generatie spelers anders op accenten ingevuld kan worden en dat ook weer terug kan komen! Het hangt dus niet aan één elftal uit een bepaald jaar. Van Peto tot Olij en van Lokhoff tot Lurling, die kwaliteiten konden in alle jaren bij elkaar komen. Maar misschien is dat brouwsel wel meer dan geld, goede trainers en solide bestuur wat we echt al enkele jaren kwijt zijn. En niets iets wat je nu dus ineens verliest aan een City Group, of Amerikanen.
Maar wel iets waar je weer met mensen opnieuw toe kunt komen. De tijd zal het leren, maar ik hoop het zo.

36   3  
Scheppioni

Ik ben in 40 jaar nac klaar ermee !!
Rij die lange rit voorlopig niet meer !!
Enorme klootzakken zijn het inc staf !!!
Teringbende !!!

27   0  
Bzzz

Over één ding zijn we het gelukkig allemaal eens. Iets moet er veranderen.

12   6  
Peerke

Prima tactiek om City weg te jagen! HUP NAC! #onze kutclub!

9   3  
Nbfc

Na dit seizoen heb je nog steeds de zelfde pipos als die je nu hebt hoor wie wil er nou nog voor nac spelen?

33   4  
Didier

Als er een actie is vrijdag kan die dan worden uitgebreid met een duidelijk signaal naar de spelers? Wat een drama
En Mashart nooit meer opstellen!

24   20  
Noad1976

Hier nu teksten van de anti city mannen Edje rot op dat typeert jullie hele seizoen riepen ze laat hem zijn werk doen met zijn Bredase talenten. Nu hebben ze het interview gezien dat Edje wel doorheeft zonder City is het kansloos en die heeft natuurlijk ook ambitie. En dan ben je het haasje bij deze " supporters "

Dus eerst Stein rot op
Toen Manders rot op
Toen Wim van Aalst rot op
Nu Edwin de Graaf rot op

En eind van het liedje willen ze wel door met de Masharts hahaha

Waar is het nu het verhaal dat de play offs nog in zicht zijn enzo zelfs Almere City gaat het wel halen de Graafschap ook en NAC niets helemaal niets maar niets aan het handje joh met Vrolijkje en een paar spelers erbij volgend jaar Kampioen hehe

38   11  
Matc

Nu ben ik er echt klaar mee, als er voor vrijdag niets gebeurt zorg ik er persoonlijk voor dat Manders vrijdag het stadion wordt uit gepleurt. Wat denken ze godverdomme wel, stelletje pleurishonden. Heel de club gaat naar de kloten en niemand doet wat.
Ik laat mijn club niet kapot maken door een stel buitenstaanders.

10   2  
Devis

Voor 7.1 miljoen mogen ze mashart hebben

44   33  
Ome Cor

Fuck City
Lang leve onze eigen identiteit !
4-0 verliezen bij Helmond Sport
0-0 tegen de jonkies van Ajax
en met 1-0 verliezen van de jeugd van fc Utrecht.
Lekker met eigen kweek als Azzagari, Banzuzi, van Schuppen en Mashart, dat is tenminste herkenbaar.

17   0  
Gerrit39

Wat een verschrikkelijk bagger elftal zeg pff,instelling van lik me vestje,voor schandaal,overal sta je zwaar voor lul.
Een hele grote bezem er doorheen halen.

22   3  
Ivo

Je hebt Olij - Bakker - Malone. Die zijn van redelijk KKD niveau. De rest zit daar ver, ver, onder. Door Haye en Seuntjens te laten gaan is er op het middenveld en voorin niks meer over wat een fatsoenlijke aanval op de mat kan leggen. Zo kan je drie dagen doorvoetballen en nog niet scoren.

Mensen gaan nu afhaken. Het is van matig naar heel slecht aan het gaan.

39   1  
Enkhuizer

Zou dit dan écht het slechtste NAC zijn wat we ooit zagen?
We zeggen dat meermaals maar dit moet toch ongeveer het dieptepunt zijn van de afgelopen 40 jaar

27   4  
Scheppioni

Ed, wat heb ik me in je vergist met je belachelijke mashart !!!
Dit nac is gewoon morsdood !! Opzoutuhh de staf, Molenaar met Molhoek de laatste wedstrijden ...... klootzakken !!!

16   2  
Manmanman

Niet alleen het weer was slecht!!!
Bilate slecht, Mashart slecht, Welat slecht, Azzagari slecht.... wat moet je dan nog...
het is klaarvoor dit seizoen!

25   25  
Realist

Waarom is die noad goedkeuring er nog niet.
Doorpakken nu, focus weer terug op voetbal

27   30  
Bzzz

@Ome Cor, je bent gewoon blij dat NAC verliest omdat je denkt dat dat goed is voor City.

Viezigheid.

13   7  
Sjef de gevulde koek

Als je nu spelers af gaat zeiken snap je er nogmaals weinig van. Wat verwacht je dan haha die weten ook wel dat ze volgend jaar hier niet meer spelen en de graaf geen trainer meer is. Die geloven het wel en terecht. Wie wil in deze puinhoop nog voetballen.

30   0  
Gilze

Wat ben ik toch ontzettend klaar met NAC. Elk jaar roep ik, dit is wel het slechtste NAC wat ik gezien heb maar dit spant de kroon. Ik hoef er werkelijkwaar helemaal niks meer van te zien dit seizoen, bah! Spelers die er geen hout van kunnen en het niks interesseert, een trainer die niet weet wie waar hoort te staan, een leiding van niks.

15   5  
Matc

O ja, wat ik net zei over wat er vrijdagavond gaat gebeuren is niet een emotioneel moment van vanavond, maar zit me al maanden op te fokken. Manders OUT!!!!!

19   16  
Klets

Astemblieft zeg, hoelang moeten we deze treurnis nog gaan aanzien? De club is naar de kloten en er zal snel ingegrepen moeten worden en ook rigoureus. Compleet saneren is de enige optie.

Ik hoor dat onze eigen huis en tuin jojo, Vrolijk, nu toch weer met de Amerikanen optrekt. Heeft ook maar een belang en dat is een nieuw stadion. Gaat onze club ook geen cm verder brengen.

Nee, ondanks alles vrees ik dat City op dit moment toch echt de enige reële keuze is om uit dit moeras te klimmen, hoe erg dat ook is!

Als we zelfs de nacompetitie al verspelen tegen Helmond, Jong Ajax en Jong Utrecht (1 punt van de mogelijke 9) dan zit er echt iets heel erg fout in de spelersgroep, de staf en alles wat dit kloten beleid heeft veroorzaakt!

26   2  
Ivo

Azzagari ook weer in de basis. Niks laten zien. Maar als hij 3x de bal overspeelt naar de goede kleur krijgt ie meteen een artikel in BN de Stem.
Dat trek ik ook heel slecht.

Onder Molenaar, met Siereveld en Marijnissen en met Bakker op het middenveld, ging het beter.

39   10  
Nachoreca1

Per direct afscheid nemen van de graaf. Molenaar voor de groep.

23   5  
Nacman

1 -0 verloren NAC blijft het eeuwige lachtertje van de kkd.
Wat een afgang

15   3  
The Cosmic Gate

Alles wat een beetje kwaliteit en creativiteit kon brengen heb je verkocht of laten gaan, wat koop je er voor terug ? Een spits die er echt niet veel van kan, en verder NIKS
Het voetbal is niet om aan te gluren, TOTAAL NAC ONWAARDIG. De spelers staan zomaar wat te doen , want meer dan een balletje breed en achteruit kunnen ze blijkbaar niet . Een beginnend trainer moet het vlot trekken, maar laat nu al weken zien het niet alleen te kunnen . De spelers lijken een loopje met hem te nemen, of hem gewoon niet te begrijpen .
We stapelen dieptepunt op dieptepunt. En wij als supporters moeten het allemaal schijnbaar pikken, want als we er iets van zeggen voelt men zich direct bedreigd

Je hebt GVD verloren van de 2 allerlaagste teams, en beide wedstrijden waren deze tegenstanders een stuk beter dan NAC ! Je moet de oren van je kop schamen als speler ! Salaris inleveren en OPROTTEN als je niet meer wil (want zo lijkt het soms).

29   25  
Sjonnie

Yessssss wat Ben ik ontzettend blij dat dit kut elftal en een enorme lul van een trainer in de laatste minuut heeft verloren.
Als je zo speelt tegen een jong elftal heb je niks te zoeken in de nacompetitie, laat staan in de ere divisie.
Verliezen van de 2 nummers laatst in de KKD.
Heren van NOAD tegen morgen nog snel de contracten met City.

23   5  
RaraNAC

Ik weet niet waarom, maar ik moet na deze nederlaag toch weer even aan Manders denken. Met z’n A4tje.
Wat kan iemand toch de club kapot maken.
En wij (ja ik ook) hem maar het voordeel van de twijfel geven omdat “iemand van buiten Breda” ons misschien wèl verder zou brengen..

Zou toch bizar zijn dat deze man nog ergens aan de bak komt. Door zijn leugens zitten we nu in deze situatie.
Hij zal vrijdag wel weer niet komen opdagen. En Van Aalst laat m lekker zitten. Zelfde laken en pak dus.

8   7  
Felix

Zeg er is ook gewoon gevoetbald vanavond?!?

Gek van dat overname gezeik

13   2  
Rob

Er kan wel worden afgegeven op Mashart, maar vandaag waren Bakker en zeker Malone en ramp op voetbalschoenen Moise niet beter. Azzagari staat alleen te wijzen en popi Jopie gedrag in plaats van de ballen uit zijn broek rennen. Welat had het zeker ook niet vandaag. De spelers voor de bal kan je nog het minst kwalijk nemen want die kregen werkelijk geen fatsoenlijke bal aangespeeld en als ze de bal konden vasthouden was er geen enkele aansluiting. Er zit geen samenwerking in het elftal en dat moeten we Ed en zijn staf kwalijk nemen!

24   6  
Barbapapa

Het is niet te doen een wedstrijd van NAC kijken. Maar om dit toe te wijzen aan de mensen die het niet zien zitten in CFG slaat ook als een tang op een varken. Die hebben toch ook niet gevraagd aan de grote 3 om niet meer te investeren of om je beste spelers zo makkelijk te laten gaan?

De grote 3 die altijd het beste wilden voor NAC hebben het zo ver laten komen op basis van een leugen over dreiging etc…. Er zijn contracten getekend met twee potentiële partijen waarbij de aandeelhouders het twee keer hebben laten klappen. Nu hun droom kandidaat CFG er eindelijk is willen ze het doordrukken. De status had al heel anders kunnen zijn.
Maar dat vergeten de mensen maar voor het gemak en gaan verwijten maken naar hun mede supporters. Ze hebben niet alleen de club op voetbal gebied gesloopt helaas…

28   2  
Bommel

Na 6 verliespartijen op rij zijjn de jonkies van Utrecht er in de 33e speelronde voor het eerst dit seizoen in geslaagd van een cllub uit het eerste rijtje te winnen. Chapeau!

11   3  
G

Maar even..... Zijn die aandelen nog wel 7 miljoen waard?
Ik zie de waarde van de club echt strek verminderden zo.

8   10  
Willem 4,5

Ik kijk écht uit naar de nacompetitie, jullie ook?

22   6  
Fan uit Zevenbergen

Is Manders alweg ???

22   9  
Real Robert

De Graaf, zet zelf nu een stap terug, met heel dat begeleidend team.
De laatste wedstrijd met Molenaar en Molhoek.
Wat moet je nu met zo'n karakterloze trainer?
Dronken rijden bij Feyenoord en bij Den Haag klauwen niet van een spelersvrouw kunnen afhouden?
Bij ons wel een baan? Een minkukel met o zo gladde praatjes. En daar lopen de spelers voor? Ik denk het niet!

5   42  
Bredaaaaa

Ik heb nog steeds het vertrouwen in de Graaf voor de nacompetitie.

20   1  
Dun Diëe

De enige manier waarop ze nóg slechter zouden kunnen spelen is door de bal omstebeurt elke minuut in eigen doel te schieten.

30   0  
NAC FOREVER

Dit kan niet anders dat er spelers van nac betaald krijgen om slecht te spelen. Diverse spelers maken beginnersfouten. Helaas begint het nu wel erg op te vallen. Deze jongens worden nog wel een keer opgepakt maar daar hebben wij als supporters nu niets aan.

22   0  
Ginnekenees

Parodie op voetbal. Elke speler, behoudens Olij, die denkt ooit nog in de eredivisie te kunnen spelen kan beter vandaag nog in een vriendenelftal gaan spelen.

Het is werkelijk ongelofelijk dat je weggetikt wordt door de nummers 19 en 20 van de KKD. Zometeen nog een paar slappe interviews over “collectieve offdays” en we gaan weer vrolijk verder. Ben benieuwd naar de eerste speler die gewoon eerlijk zegt dat ze er geen bal van kunnen.

Ik moet gvd morgen weer naar kantoor in Utrecht, lekker dan

5   3  
Jack

Einde seizoen helaas rug recht en kijken naar het nieuwe seizoen met de juiste mensen aan het roer wie dat worden is maar afwachten

Fijne avond

16   2  
Zwampie

Ivo
Malone eredivisie waardig,op basis van wat?
Die kan nu al niet meer mee laat staan in de eredivisie. Kan niet begrijpen dat zijn contract gelicht is. Die heeft ook zijn kruiwagen Die hem aan dat contract heeft geholpen.

45   38  
Fred1

Fijn hé mannen je lekker druk maken over mensen die de club willen redden en dan in stand willen houden wat zojuist op het veld in Utrecht te zien was.
Jullie moeten je kapot schamen dat je dit gedoe in stand wilt houden.
Want dat is het enige wat ons nog rest als de deal met CFG wordt afgeschoten is dit kut voetbal onderin de KKD met aansluitend faillissement het enige wat nog rest.
Niets is er meer van de club over het is finaal kapot.
Heel de wedstrijd ben je de onderliggende partij en zelfs in de 90e minuut is de discipline om 0-0 over de streep te trekken nog te veel gevraagd.
Stichting NOAD doe het enige wat nog kan, geef groen licht voor CFG en trek je niks van al die mafkezen aan.
Het is al jaren niks meer dus wat er wordt bedoelt met cultuur, stelletje slapers , die cultuur bestaat allang niet meer.
Onze cultuur is verliezen van jong elftallen, slechte trainers en bestuurders, geen lef, geen inzet, geen trots en totaal geen zelfreflectie.
Dit is de cultuur die jullie levend willen houden.
Ik ben even terug want kon me niet meer inhouden , ik ben helemaal confuus over de instelling van de supporters en kom verstand tekort over wat er op het veld en op de bank gebeurt en over de instelling van deze spelers.
Dat jeugdelftal heeft het 2 wedstrijden prima gedaan, tegen Helmond een uitglijder en daarna zit alles weer op de bank, dat impliceert dat er een trainer is die er totaal geen kennis van heeft en ons totaal voor schut zet en de club en supporters schoffeert.
Nu weer even aan de zuurstof!

16   20  
Shower

Lekker wederom een authentiek NAC gezien. En ik heb weer lekker kut kunnen roepen.. win-win toch?

30   33  
Spreeuwsel

City we love You red ons uit deze armoedige ellende . Het kan nooit slechter gaan als dit wat een inspiratieloos elftal . Als je van de onderste en de een na laatste verlies echt waar de graaf ook stop ermee .

35   15  
Mo

Ons NAC is een kut- clubje geworden!

En dat kan ook niet anders met een clubleiding van grandioze MINKUKELS als Van Aalst en Manders!

Laten we de volgende thuiswedstrijd massaal luidkeels horen en zien dat die gasten op moeten rotten!


ACTIE GVD!

ROT OP Van Aalst!

Rot op, pipo Manders!

17   2  
Manmanman

Laten we dit alles van de positieve kant bekijken.. we hoeven ons niet meer verder op te winden. Kansloos in de laatste periode. Als het zo doorgaat ( gelukkig) geen nacompetitie. Nog vijf wedstrijden om deze stuntels dit seizoen nog bezig te zien.
Hoop nu alleen nog maar dat de overname voor NAC en ons allen goed uitpakt..
Hup (voor het echte) NAC..

15   2  
Ratkopf

Nou we mogen trots zijn want wij drinken in hectoliters het meeste gif van alle supporters in Nederland. Tering jantje hahaha als je het woord masochisme opzoekt dan zou er als betekenis: supporter van NAC moeten staan.

19   2  
Wolfmanjack

Gelukkig geen interviews. Wat zijn ze slecht zeg.

9   9  
Moppernac

Voor mij hoeft het echt niet meer dit seizoen, maar voor diegene die denken dat NAC nog wat te zoeken heeft in de nacompetitie moeten hopen dat Roda de 4de periode titel pakt , want ik denk nog steeds dat Almere ermee vandoor gaat.

Helmond stond onderaan in de 4de periode met 0 punten en won toen met 4-0 van NAC.

Jong Utrecht stond nu onderaan met 0 punten in de 4de periode en won met 1-0 van NAC.

Vvv staat nu onderaan in de 4de periode en dat is de volgende tegenstander van NAC .
Dus jullie weten nu natuurlijk wel wat er vrijdag gebeurd!!!! NAC-VVV 0-3???
In ieder geval wel verliezen.

26   4  
Ouwe spionkop

Met Marijnissen, Siereveld en Nelen achterin ging ook niet alles goed maar die wisten wel wat te doen. Bal veroveren en naar voren jassen.
Die Malone en Bakker zijn zo traag als een slak en kunnen alleen breed naar elkaar tikken of terug op Olij.
Dat moet de Graaff toch ook zien of gebeurt dit allemaal juist in opdracht van hem?
Ik ben ervan overtuigd dat er meer in zit maar niet met die lakse flapdrollen.

23   20  
Hoofdtribune

Supporters leven in fantasieland.. clubliefde bestaat niet onder spelers en welke club heeft lokale spelers? Misschien 1 speler de rest heb je ook niks mee.. wat ik wel kan herinneren de laatste jaren is het genieten van García en Angelino.. das was elke wedstrijd genieten.. nu alleen frustraties van een stel kansloze spelers..

25   2  
B5 Fanaticus

Mijn seizoen zit er op, kan het niet meer opbrengen om mijn vrijdag avond in Breda op de tribune te gaan zitten. Ben er helemaal klaar mee om onze dirigent op het middenveld die risicoloze passjes terug te zien geven en schijn duels aan te gaan, onze last minute winteraankoop totaal niets goeds zien doen (kwam nog goed weg met smerige laatste atie) en dan nog maar niet te spreken over onze linksback. Hoeveel kansen krijgt die speler nog? Is het nu nog niet duidelijk voor de tec
hnische staf? bsrSuces

16   11  
Dun Diëe

Ik zeg niet dat de Graaf het goed doet maar nu de trainer slachtofferen zou complete waanzin zijn en typerend voor het afgrijselijke wanbeleid van de laatste pakweg 50 jaar.

29   28  
Rotje

1-0......tegen Jong Utrecht....laat aub heel.snel city invliegen....de ondergrens is 5 jaar geleden al bereikt

19   19  
Bertus

Laten we hopen dat we geen wedstrijd meer winnen en we de vernedering om als figurant in een na-competitie te fungeren niet hoeven te ondergaan.
Deze spelers en deze trainers hebben de club helemaal de afgrond in gebracht.
Maar ja, wie gaat die lamzakken ter verantwoording roepen?
NOAD kom over de brug want dit is een marteling, hier kan niemand meer naar kijken.
Heb heel de wedstrijd gezien , het was om te huilen, finaal van de mat gespeeld en was nog slechter dan vrijdag.
Azagari, De Rooij en vooral Mashart dat is hemeltergend dat heb ik nog nooit gezien die spelen gewoon bij de tegenpartij mee, kijk naar die 1-0 niet te filmen!

21   8  
SjorsNac

Vrijdag zijn we er gewoon weer bij hoor, goede en slechte tijden. Zware kutzooi maarja wat moet je dan.

24   33  
Ome Cor

Ja, we gaan Mashart afzeiken
We roepen. Nog eens dat Manders moet opzouten....en van Aalst.
Wij weten wat het probleem is en wie er allemaal weg moeten.
Net zo als we dat vorig jaar wisten, en het jaar daarvoor...en aankomend jaar ook weer.

We willen geen Vrolijk, geen Amerikanen, geen Serviër en zeker geen City. Gewoon eigen identiteit en met eigen jongens uit de streek spelen. Hup NAC Slaap lekker mannen.

@BZZZ
Jij bent niet goed bij je hoofd. Ik ben al 40 jaar NAC supporter en heb nog nooit gehoopt dat we verloren.
Dus vlieg een eind op.

29   11  
Matc

Ik neem toch aan dat we vrijdagavond niet gaan staan klappen als de spelers en staf het veld opkomen! Ze verdienen een hels fluitconcert en boe-geroep!!!! Ik ben zo verschrikkelijk woest! Het ergste is dat we er geen grip op hebben.
Manders, trek je conclusie en stap op, neem je rotzooi mee. Ik mee het echt, als je zelf niet gaat flikker ik je eruit. Mafkees.

29   4  
Joop

Ik ben nu 52 jaar lid maar na vanavond als je meer dan 60 procent bal bezit heb en je schiet in 90 minuten maar 3 keer op goal en je verliest in de 90 minuut van j Utrecht dan zeg ik veel slechter dan dit kan niet laten we de boel maar verkopen misschien is dat de enige oplossing want hoelang willen we zou nog aanmodderen en hou je 14.000 seizoen houders voor de gek +3a4 duizend mensen die een kaart kopen als er niks gebeurt dan lopen er meer mensen weg want dit is niet normaal

24   12  
Tonn

Er is geld niet alleen voor overname nodig maar ook vele jaren daarna. Een professionele organisatie die zich niet op zij laat schuiven door welke colonne dan ook. Dit is niet meer vol te houden. Spelers en trainer en organisatie kunnen helaas niet beter. Tijd voor iets geheel anders

47   28  
NAC Vooruit!

Doe mij maar een deal met City, in plaats van jaren aanmodderen tegen jong teams, als jong FC Utrecht vandaag!

21   7  
Buuze

Verkoop de zooi maar en iedereen buiten. Helemaal klaar mee

19   11  
Hoofdtribune

En waarom houden we geen referendum onder de seizoenkaarthouders? Weet je gelijk hoe iedereen erin staat?

14   13  
Ivo

Welja, een referendum. Toe maar.
Het gaat om een bedrijfsovername, dit zijn geen 2e kamerverkiezingen!

6   4  
Hoofdtribune

Ivo iedereen roept maar wat., voor en tegen.. degene die tegen zijn met welk mandaat praten die? Geldt hetzelfde voor die voor overname zijn. Gaat mij meer om in duidelijkheid te krijgen hoe de achterban denkt.. of vind jij dat niet belangrijk???

36   23  
Ouwe spionkop

Sommige mensen leggen nu heel slim de link tussen dramatische wedstrijd en willen snel City.
Nou ik zie liever dramatische wedstrijd dan een dramatische toekomst.
Nooit je ziel verkopen aan de duivel!

52   20  
Chris W.M.

Nog maximaal een weekje, of anderhalf. Dan verwacht ik wel de afwijzing door Stichting NOAD en de bekendmaking van de nieuwe kandidaat-koper van de club. Her en der zie je wel wat signalen komen dat er iets moois aan het gebeuren is achter de schermen. Lastige combinatie, snelheid en zorgvuldigheid, maar toch wordt dat hier gevraagd. 6 mei, dan zit hopelijk het seizoen erop, en moet er meteen aan de slag gegaan worden met puinruimen.

29   21  
ELH

Jezus christus zeg, zo ziet het er uit de komende jaren zonder overname. En dan failliet. Maar gelukkig staan er spelers in waar we ons mee kunnen identificeren....zucht.
Als het een lokale eigenaar word komt er weer hetzelfde kut beleid als wat er altijd al geweest is.
Wat een kut elftal, kut bestuur enz enz.

18   2  
Ivo

@Hoofdtribune

Niemand hier heeft mandaat, een mening is een mening en iedere mening is even belangrijk of onbelangrijk. Het doet er niet toe. Alle online veldslagen tussen supporters zijn zinloos.

Stichting NOAD heeft wel een mandaat. Zij hebben inzage in de plannen en kunnen beoordelen of een alternatief plan beter voor NAC is. De bal ligt nu bij hen.

29   14  
Bzzzz

Laten we hopen op een frisse start waar een zo'n breed mogelijk front in de regio achter kan gaan staan.

Weg met deze puinzooi.
Weg met Manders
Weg met Van Aalst
En weg met Van Aalst zijn ideeën voor NAC, zoals City. Weg ermee.

16   2  
Bredafun

En dan zijn er nog figuren bij die beginnen te zeiken als we spelers bekritiseren als ze bagger spelen ja inderdaad Mashart speelde ver, ver beneden niveau. Bang voor z’n tegenstander, staan te slapen, niet bal vast en totaal geen techniek. Er was geen ene speler die liet zien z’n nacshirt waardig te Zijn. De spitsen… tja….pfff
Wat n ongelofelijk zootje was t.
T wordt inderdaad tijd dat heel nac gaat veranderen. Zoals t nu draait kan en mag zo niet doorgaan.
Nieuw beleid, nieuwtje spelers, en nieuwe eigenaar(s). Want dit wordt elk jaar slechter en slechter op deze huidige manier.

41   5  
Verdrietige ouwe darde

Ik ben 71 jaar.
Ga 65 jaar na NAC maar dit is het dieptepunt van al die jaren.
Ik weet niet wat deze generatie bezielt maar ze zijn de weg helemaal kwijt.
NAC wat ik voor ogen had is er al 20 jaar niet meer dit is NAC en dat is heel erg.
Maar ook ik ga mijn vrijdagavonden anders bestede ik kom niet meer.

19   10  
The Don

Laten we maar zwijgen over wat dit allemaal wel niet doet met Wim en Anneke. De echte slachtoffers..

Samen met Maurice en Mattijs natuurlijk

16   9  
Theoden King

En waarom moesten wij die Kaj de Rooij ook weer zonodig hebben? Wat een sukkel. En Eindhoven draait uitstekend zonder hem.

26   6  
Moppernac

Een hoop supporters leggen alles wekelijks bij Mashart neer.
Hij kan er idd helemaal niks van , maar dat zijn er nog een stuk of 12 uit deze selectie van vandaag en ook wekelijks.
Dus een persoon wekelijks de boeman maken klopt niet, het is een team sport en ik kan er nog wel 4 opnoemen die wekelijks net zo slecht zijn als Mashart.

26   21  
Leo

Laat ons NAC maar failliet gaan!


Kan Vrolijk e.c. in ons Breda geen nieuwe BVO beginnen?
Een nieuw clubje: Fc Breda? En als van Aalst e.c. ons NAC helemaal de vernieling hebben geholpen, pikken we de naam " NAC" gewoon weer terug!




15   10  
Frits

@ Leo

En dan beginnen we van onderaf aan met promotie na promotie en een hoop gezelligheid!

21   5  
Wanny

Bij welk bedrijf gaat het goed als het in de top een teringzooitje is.

24   11  
Bommel

@Joop dat is inderdaad het grootste gevaar. We hebben een paar duizend mensen op de tribune zitten, waarvoor NAC een vast onderdeel is van een stapavondje. Je zou die bierkraan eens voor de lol 3 wedstrijden dicht moeten draaien, eens zien hoeveel zogenaamde 'hondstrouwen' er nog overblijven. Helaas kan aan die cultstatus die NAC heeft ook een eind komen. Stel dat je komend seizoen nog maar 10.000 ipv 13.500 seizoenskaarten verkocht worden, dan gaat de losse verkoop ook direct achteruit, krijg je grote lege vlekken in het stadion en haakt de ene na de andere af. Net als de sponsors. Dan maakt de club een vrije val in begroting en dus mogelijkheden, tot het moment dat je de mazzel hebt dat je een keer met geluk promoveert, maar dat kan heel lang duren.
Edwin de Graaf is natuurlijk niet de trainer die een club doet promoveren. Maar om hem af te schieten slaat nergens op. In de zomer vetrokken met Van Hooijdonk en El Allouchi de twee meest productieve spelers en afgelopen winter werd dat kunstje met Seuntjens en Haye herhaald. Met die 4 spelers erbij en een goede trainer, hadden we nu op zekers nog om promotie gestreden. De Graaf heeft er practisch niets voor terug gekregen. De euro's NAC over hield aan die 4 spelers gingen regelrecht in de zakken van de eigenaren. Om hun verlies zoveel mogelijk te beperken. Daar ziet de club helemaal niets van terug. Voor de rest vertegenwoordigt de selectie geen benoemswaardige transferwaarde. Olij gaat ook maar een paar ton opbrengen door zijn clausule. Met een gemiddelde KKD keeper hadden we nu op plek 12 gestaan.
Niemand wordt enthousiast van een deal met de City groep. Maar staan we nu in de positie dat we wat te kiezen hebben? De kans is groot dat NOAD haar veto uit gaat spreken, maar wat dan? Niemand wil nog jarenlang in de krochten van de KKD spelen. Het is denk ik ook te kort door de bocht om deze deal één op één te vergelijken met andere clubs die onder de City groep vallen.
Het argument van verlies van identiteit gaat niet op. Van hoeveel spelers uit eigen regio hebben we vanavond genoten? Die nostalgiekaart is vals.

16   10  
Noad1976

@ moppernac niet de pijnpunten benoemen mashart doet ook weleens wat goed het komt allemaal wel goed anderen voetbalden ook slecht.

Mashart kan er geen flikker van en dat is geen incident dat is structureel

14   6  
Ivo

@MopperNAC

Mashart spant voor mij wel de kroon hoor.
Zo veel onrust en onzekerheid in zijn spel. Tegen een Ihatteren heb ik daar nog wel begrip voor. Maar het is gewoon iedere wedstrijd zo.

Individuele fouten van Mashart hebben ons dit seizoen zeker al 6,7 punten gekost. En dan overdrijf ik niet. Waarom blijven ze die jongen kansen geven?

Zet Bakker linksback, dan Malone en Moise centraal en Wout Neelen rechtsback, als Ligeon en Rutten niet kunnen spelen. Maar ja, achteraf is het makkelijk praten.

39   23  
Chris W.M.

Nog even ter aanvulling op mijn laatste post; Sjoerd Mossou bevestigd net bij Voetbalpraat op ESPN dat er een klein groepje lokale mensen is opgestaan die als alternatief voor CFG willen gaan dienen. Qua aandelenstructuur willen ze het anders doen dan de afgelopen jaren, wordt in ieder geval geen meerdere kapiteins op het schip verhaal. Het geld is er, zijn nu bezig te bepalen hoe dat geld ingezet gaan worden. Mij niet duidelijk of Vrolijk hier onderdeel van is (wat ik wel verwacht). Zouden dan in ieder geval het goedgekeurde plan van Vrolijk als leidraad kunnen gebruiken.

20   15  
since1912

Ondertussen verliezen we van Jong FC Utrecht maar nee inderdaad, deze overname is ons doodvonnis en door blijven sukkelen in deze ellende is prima

27   20  
Baco

Beste NAC supporters c.q. Diehards. Wat gaat er gebeuren met onze club als we op deze manier blijven aankloten? Ik denk dat we over 5 jaar nog steeds lopen te schelden over de prestaties van ons NAC in de keukendivisie. Het gaat gewoon bergafwaarts. Er moet echt iets gaan gebeuren en die kans gaat komen . Ik ben geen voorstander van NAC City . NAC is gewoon NAC maar de overname biedt zoveel nieuwe kansen en een flinke push naar de Eredivisie en dat is waar we thuis horen. Dus, Laat maar komen want ik vind het bedroevend om ons NAC zo te zien spelen .

38   24  
Mike

Ik wil na tig jaar wanbeleid door lokale mensen.... geen lokale mensen meer. Te veel belangen, te veel vriendjespolitiek. Het kan hier schijnbaar gewoon niet met lokale mensen. Als er nu weer een bij elkaar geschraapt zooitje ondernemers komt met geld , is het ouwe wijn in nieuwe zakken. Pure ellende dus.

18   13  
Baco

Lekker je kop in het zand blijven steken, bah bah

26   19  
Jeronimuis

Niet promoveren, geen City, geen reuzen stappen willen maken. De club aan een lokale partij overdoen ( vrolijk/ons NAC ) en steen voor steen weer op gaan bouwen met een gedegen plan en organisatie.

33   16  
Ata

Zo, we zijn weer thuis. In de auto de conclusie getrokken dat onze gemoedstoestand niet heel anders was dan wanneer we met 0-1 hadden gewonnen. Dat zegt alles, we zijn gelaten. Wat een kutseizoen weer.

Helaas is zo'n pot als deze weer voer voor de City adepten om te pleiten voor een snelle overname. Hou daarmee op, de toekomst staat volledig los van het heden. Ook al is het jarenlang niet gelukt, we moeten dit regionaal kunnen oplossen. Geen overhaaste beslissing nu. En als dat ons nog een jaar extra kost, so be it.

6   9  
Baco

Keep in dreaming m8

24   14  
Bredafun

100 punten Baco!
Zo denk ik er ook over.
De enige manier is een totale overname.
Met de huidige structuur gaat het inderdaad elk jaar bergafwaarts.
En wat boeit t wie r aan de top staat binnen NAC?
Wij gaan voor de wedstrijden in het GEEL/ZWART, en onder de naam NAC!
Hoogste tijd om de bezem er door te halen en fris te starten met voldoende kapitaal om waardige NAC spelers binnen te halen ipv dit bij elkaar geraapt zootje die er niks van bakken!

25   26  
Noad1976

regionaal oplossen?
Jaartje extra?

Zeg maar 10
Jaar extra en een failliete
club

6   9  
Baco

@Bredafun Now we’re talking 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

27   41  
Noad1976

@chris wm die Vrolijk is ook de hoer van Breda hoeveel mensen wil hij niet same werken om maar bij NAC binnen te komen. Die man heeft geen plan maar wil macht aanzien en een stadion. Eigen belangen.

24   15  
Hoofdtribune

Weten jullie nog dat we paar jaar geleden ook bijna failliet waren en toen werden gered door lokale ondernemers.. de bekende namen hier.?wij zegt mij dat het met nieuwe lokale mensen wel beter zal gaan????

18   1  
Barbapapa

Belangrijkste verschil voor mij zou al zijn dat dit investeerders zijn die willen! De zin tegen wil en dank ben ik de afgelopen 10 jaar kotsbeu geworden.

11   22  
Tip

Een verband leggen tussen deze wedstrijd , dit seizoen, met City is best relevant.
We willen toch allemaal dat deze puinhoop stopt. Dat is het verband.

Maar om nu per direct een keuze te maken voor City is denk ik beter van niet. We dienen het alternatief af te wachten.
Dat alternatieve plan ligt nu bij de stichting NOAD.
Een referendum zou natuurlijk NOAD wel helpen, want wat willen de meeste supporters nu echt ? Of zijn proCity en AntiCity twee ongeveer even grote groepen ? Zou best kunnen.

Keurt NOAD overname City goed dan de schouders eronder. Geef dan bv. ook ruimte aan Ons NAC in overleg met City.

Keurt NOAD de City deal af, dan komt het alternatief opnieuw bij de RvC. En bij de aandeelhouders. Ik ben heel bang dat we dan in een impasse geraken. En er niet uit geraken. Maar Ik hoop hierin ongelijk te krijgen.

Wat een nachtmerrie medesupporters.

Voetballend ; er komen 5 finales. We moeten alles winnen. Daar geloof ik natuurlijk niet in, niemand gelooft er nog in, maar als supporter mag ik stiekem blijven hopen.

32   7  
Mark

Weet je, ik ben het helemaal beu. NAC moet een nieuwe eigenaar hebben en de hele
Teringzooi die er nu zitten eruit, incl spelers.

Of het nu Amerikanen, city of vrolijk wordt het maakt me echt geen kut meer uit maar dit is niet om aan te zien. Ik mis de Amoah’s, lurling’s, penders, Zwaanswijkjes, schreudertjes, Mtilliga’s, arveladze’s.

Spelers die destijds graag voor NAC wilden spelen en waarbij we leuk en verzorgd voetbal zagen. Ik ben echt fan, maar deze selectie heb ik helemaal niets mee, dit is geen NAC. Olij daar buiten gelaten. Diegene die in NAC wilt investeren en NAC groter wilt maken is de man en wie dat is boeit me geen kut.

23   3  
Pietjebel

Verkoop heel die zooi gewoon en dan maar zien waar we terecht komen om wekelijks naar deze prutsers te kijken heb ik ook geen zin meer in
Zit d'r sterk aan te denken om na 33 jaar geen scc meer te nemen

11   0  
La matanza

Pas in de 88e minuut een poging op doel , en vrijdag weer de moed opbrengen om toch naar het stadion te gaan ..

15   5  
Avro

Je moet blij zijn dat er nog iemand is die hier in wil investeren

26   26  
Walter

Snel de deal met city rond maken. Geen lokale partij ( vrolijk ) te media geil en dan krijg je weer al de vriendjes politiek dat gaat nooit goed komen. Flinke bezem erdoor en al de oud gediende met overbodige dio betaalde functies eruit en inwisselen voor professionals.

22   10  
Kiko

En dan zo'n zaadpartij op de mat leggen bij JUtrecht. Ik vermoed opzet. Om supporters te laten zeggen: laat dan city het maar overnemen want hier wil ik niet meer naar kijken.... en ja hoor, het werkt....

4   4  
Enkhuizer

Wat zijn de cijfers ome Cor?

13   20  
Nm

De stichting zal wel een populistische keuze maken. Ben benieuwd welk alternatief ze achter de hand hebben. Karel is geen alternatief aangezien hij het geld niet heeft. Veel te groot risico en uiteindelijk ben je niet beter af dan nu.

Uiteindelijk wordt het toch city ben ik bang.

24   15  
Chris W.M.

@NM

Wie zegt er dat Vrolijk het geld niet heeft?

5   9  
Geelzwartwit

@kiko

Als city het overneemt zullen de meeste geen speelminuten meer krijgen. Moedwillig je eigen baan en toekomst te grabbel gooien?

16   6  
Scheppioni

Dank heren nac spelers en staf voor een kut gevoel !!!

18   21  
Pro City Group

Rap verkopen!!!

Verlos ons van al deze ellende op het veld wat zich NAC noemt

12   8  
Geelzwartwit

Straks lopen supporters weg vanwege een overname door usa of city of wie dan ook en worden we een Vitesse

Ik lees al heel het seizoen dat supporters niet meer gaan vanwege het voetbal..

En vorig seizoen.. En het seizoen ervoor..

14   11  
Sjef de gevulde koek@ CHRIS W.M

Ik, anders was het maanden geleden al wel gelukt. Maar het moest allemaal via rare constructies en met andere partijen. Zegt genoeg lijkt me. Neem aan dat je dat zelf ook wel snapt

2   2  
Tjet

Ik wacht af...........amen!

6   2  
Paulus

Even hoor ondanks alles blijft het professionele voetbal en volgen mijn zijn er ook aankopen door de graaf gedaan.mag hij dan ook verantwoordelijk zijn voor de resultaten. Wat een drama.

24   5  
Sjef de gevulde koek

En nogmaals voor alle slimmeriken hier die nu spelers en staf afkraken. Je zal maar voor een club spelen waar het heel het jaar al ellende en onrust is omtrent deze geweldige overname. Waar natuurlijk op z’n NAC weer alles fout gaat wat er maar fout kan gaan. Met als klap op de vuurpijl nu City die als ze het worden iedereen buiten flikkert. Dan rij de als Edwin de graag zijnde en spelers elke dag wel lekker naar Zundert. Komt daarbij dat de meeste na 1 april geen verleningen hebben gehad en ook niet in gesprek zijn omdat we al een heel jaar geen TD hebben. Dit ligt niet aan de spelers maar aan de puinhoop die groter en groter word. Dus hou je zelf niet voor de gek en laat die spelers lekker met rust en Edwin helemaal. Je zou onder deze omstandigheden moeten werken. Dat is gewoon niet te doen.

8   3  
j.d.BSIDE

Clubke in verval , als men niet oppast straks dood....

22   8  
Chris W.M.

@Sjef

Vrolijk wil niet in zijn eentje de verantwoordelijkheid dragen, dat is wat anders. Het geld is er, en het geld is nooit een probleem geweest. Anders waren de aandeelhouders en stichting NOAD er sowieso nooit akkoord mee gegaan natuurlijk.

12   6  
summertime

Waar ik van baal is dat je geen goede vergelijking kan maken wat nu het beste is, het blijft gissen. Lijkt wel of alles en iedereen wat doet, regionaal elke keer weer nieuwe opzetten en allianties, spreadsheet van CFG die wat ruime doelstellingen bevat die je op verschillende manieren kunt interpreteren. Sterke emoties die vertroelend werken wat betreft een objecteive benadering van dit onderwerp. De waarheid is altijd het slachtoffer omdat er belangen gedient moeten worden. Dit is ook de reden dat ik me buiten deze hele discussie plaats. Ik sta er neutraal in, CFG lijkt me niet zo negatief als er door sommige wordt beweerd en regionaal kan er mits voldoende kapitaal en kunde een mooie periode ontstaan. Wat voor mij de boventoon voert is dat er kunde komt, wie of wat maakt me eigenlijk niet zoveel uit. Afkomst geld ook niet eigenlijk want dan kan ik ook wel stoppen met tanken enz. Olie zit echt door de hele samenleving en de afval producten van rafinage zit in elke vezel van het dagelijks leven. Ik hoop alleen dat het beste voor NAC eruit komt en niet het beste voor een bepaalde groep.

5   5  
Beter de Laat dan nooit

Seizoen was al verloren , maar aangezien elke thuiswedstrijd toch nog 18.000 gekken opdraven zul je nog wat moeten. En ook Edje wil er nog voor gaan maar zonder verandering een ander resultaat verwachten is niet reeel. Aangezien Azzagari en Agougil en bijna nooit brengen zou ik wel eens een versterkt middenveld willen zien met Bakker en Welat. Met Malone en Adilehou achterin is de boel dan dicht te houden al zal de opbouw de achilleshiel zijn. Jonkies achterin aan de zijkanten. Bilate in de spits en maar zien wat het wordt.

13   10  
Dun Diëe

@ Chris,

Lekker opportunistisch weer. Het geld voor de aandelen is er inderdaad ja. Maar is er ook genoeg kapitaal beschikbaar om fatsoenlijk in een morsdode club te investeren zodat we daadwerkelijk vooruit kunnen? Ik begrijp dat je liever Vrolijk & co als eigenaar hebt, maar je laat de zaken nu wel erg rooskleuriger lijken dan dat ze zijn. Tegen het financiële geweld van CFG kan een lokale partij echt niet op.

Natuurlijk mooi om te zien dat er eindelijk lokale jongens opstaan, maar ik vrees voor het herhaling van het hele grote drie scenario. Ik ken ten minste veel te weinig details van dit hele plan om er niet sceptisch tegenaan te kijken.

17   22  
Cees-2

Chris. W. M.: Jouw inzending van 4 april lijkt mij een inzending die gebaseerd is op luchtkastelen. Voor de goede orde, waren er maar tekenen die dat enigszins onderbouwden. Echter zijn die er totaal niet! En dat is een onomstotelijk feit. Zodoende snap ik deze inzending totaal niet, gezien de huidige feiten. Of je wil jezelf, ondanks alles toch een vette worst blijven voorhouden, dat "moet" het zijn, nogmaals gezien de feiten. Verder krijg je op het moment van deze inzending 28 duimpjes omhoog. Het spijt me, maar diegenen zijn net als jij helaas de realiteit ver uit het oog verloren. Helaas zeg ik, want ik had jouw mening ook best graag willen verkondigen. Maar ik besef terdege dat ik me dan ongeloofwaardig maak. Het gaat niet om gevoelens,, maar om de realiteit omtrent NAC. Je mag tegen City zijn om allerlei redenen, maar ik vraag me af of al deze redenen oprecht zijn? Daar op elke overname wel wat valt aan te merken. Zoals op vele dingen in het leven. Maar goed, ieder zijn ding.

20   5  
RaraNAC

Liever aandeelhouders met hart voor de club dan aandeelhouders tegen wil en dank.

Paar vermogende Bredase mannen kopen de club, bellen Toon Gerbrands voor een interim klus van een jaar om alles op poten te zetten zodat de juiste poppetjes op de juiste plek komen.
Een totaal nieuwe revolutie kan ook voor veel mannen in de voetballerij als een uitdaging worden gezien ipv een kerkhof.
Alleen types als Vrolijk moeten moet zelf de scepter zwaaien, die zijn veel te emotioneel betrokken.

16   8  
Bzzzz

De Raad van Commissarissen is een belangrijke veroorzaker van de chaos nu. Er was een deal en duidelijkheid lag in het verschiet. Die deal hebben ze afgeschoten, niet van wegen de inhoud, maar omdat na sluitingstijd zich nog een gast meldde. Met de huidige rotzooi tot gevolg.

Misschien handelde ze slechts in opdracht van Van Aalst, maar je zou niet als marionet op zo'n stoel moeten willen zitten.

24   8  
Chris W.M.

@Dun Diëe

Vrolijk had een deal met de aandeelhouders, en heeft voor minimaal 14 miljoen garanties afgegeven. ± 7 miljoen voor de aandelen, 1.5 miljoen per jaar voor de komende 3 jaar om de tekorten aan te vullen en nog 1 miljoen per jaar om extra te investeren. Dus voor de eerste 3 jaar was het geld er gewoon. Maar zoals je zegt kan hij niet op tegen de mogelijkheden die CFG te bieden heeft, vandaar ook dat hij mede investeerders zocht (en gevonden heeft) om niet in zijn eentje de (financiële) verantwoordelijkheid te dragen.

@Cees-2

Een post later heb ik aangegeven dat Sjoerd Mossou bevestigde wat al in de wandelgangen rondging; er is een lokale partij zeer concreet om zich als alternatief te melden. Het geld is er, nu wordt bepaald hoe ze dat geld in willen zetten. Kijk anders zelf even de uitzending van Voetbalplaat op ESPN terug.

13   9  
die ne gast

@Cees-2
Ik lees zowaar iets bij je waar ik het mee eens ben.
Op elke overname valt inderdaad wat aan te merken en daarom hebben de mannen van Stichting NOAD ook zo'n loodzware taak.
Als ik de voor- en nadelen van lokale/regionale aandeelhouders met hart voor de club afweeg tegen een overname door City, dan zou ik voor de regionale club kiezen. Daarbij ga ik er wel vanuit dat de regionale club een behoorlijk bedrag bij elkaar weet te krijgen om ook nog te kunnen investeren in de organisatie (goede AD, TD, en trainer!) en selectie.

En als Ons NAC een crowdfunding start, dan krijgen ze ook geld van mij. Ik ben pertinent tegen een overname door City, dus het Nederlandse spreekwoord 'put your money where your mouth is' is zeker op mij van toepassing.

Dan toch nog even fantaseren / doordenken: hoe mooi zou het zijn als wij NAC uit de klauwen van de machinefabriek City weten te houden, zelf geld ophalen en over 2 jaar promoveren.
Dat zou dan eindelijk weer eens een mooi hoofdstuk in de geschiedenis van NAC zijn en ook geheel in lijn van de tradities van NAC: als de nood hoog is, staan de supporters en de regio Breda altijd op de club te redden. Over clubcultuur en ziel van de club gesproken. Ik teken ervoor en ben bereid daarvoor extra te betalen.

20   7  
Fritske d'n Olifant

Dat het bestuurlijke vacuüm van het afgelopen jaar en het wanbeleid van de 7 jaar daarvoor heeft geleid tot de armoedige selectie die we nu hebben staat buiten kijf. We hoeven dus niet verrast te zijn door de huidige positie van NAC. Hier kan De Graaf ook weinig aan doen. Waar hij en de spelers wel iets aan kunnen doen is de mentaliteit en de gretigheid waarmee spelers het veld op stappen en de tactiek waarmee ze de wedstrijd in gaan. Daarmee maak je in de KKD het verschil. Ik snap ook wel dat er bij de spelers nu van alles zal spelen in t kopke, maar de coach is er juist voor om dat met de spelers om te draaien. Je kunt jezelf juist nu in de etalage zetten. Ik pleit overigens geenszins voor het vertrek van De Graaf. Dat heeft voor die paar weken geen enkele zin meer.

Maar het valt me wel op dat De Graaf niet kritisch benaderd mag worden. Van Aalst moet op z'n sokkel blijven staan want hij heeft ons NAC toch gered tegen wil en dank als de barmhartige Samaritaan die hij is. De grote weldoener van Teteringen. Althans, zo wil hij het ons doen geloven.

Maar de ene na de andere NAC-coryfee wordt hier door pro City mensen wel door het slijk gehaald en niet zo'n klein beetje ook. Medesupporters met een andere mening worden uitgescholden. De redactie van BSR wordt gelijkgesteld met dictatoriale regimes omdat hun mening en berichtgeving hen niet aanstaat. Andere overnamekandidaten dan de voor hen heilige Sjeik Mansour worden bestempeld als louche, chantabel, mediageil met als dieptepunt Karel Vrolijk (die een flink deel van zijn opgebouwde vermogen in NAC wil steken) die beticht wordt van het uitvoeren van het oudste beroep ter wereld. En maar klagen en zaniken over respect en dat er geen ruimte is voor een andere mening, bah.

Een inhoudelijke discussie is hier bijna niet mogelijk want als je tegen City bent dan sloop je de club, dan blijf je hangen in de jaren 90, dan denk je alleen aan jezelf, dan ben je een bierzuipende romanticus en weet ik allemaal niet meer. Ik kap voorlopig met reagereb hier totdat er een beslissing is gevallen over de overnemende partij. Dan zien we wel weer verder. Veel plezier allemaal.

32   24  
Fred1

Die “ nieuwe “ partij gaat ons in hetzelfde schuitje helpen als waar we nu in zitten.
Niet kapitaalkrachtig genoeg om uit de KKD te komen geen toekomstperspectief voor de langere termijn en geen enkel voetbal now how.
En werken met mensen van minder kaliber.
Op den duur kom je in een zelfde situatie als nu.
Er komt nooit genoeg geld vrij om echte professionals aan te trekken, bovendien moeten we onderhand eens af van dat oude jongens krentenbrood.
Je ziet wat er uit onze jeugdspelers groeit zodra ze NAC 1 hebben bereikt is het bij de meesten over en sluiten grotendeels vanwege het amateuristische cultuurtje en de gebrekkige mentale opleiding.
Ik ken de mensen die dit willen doen voor een groot deel , mij en nog wat sponsoren is enkele weken geleden al gevraagd of er voorzichtige interesse in participatie is , ik zie het totaal niet zitten, dat wordt een doodgebeten kindje.
Het is gewoon gedaan met NAC , zolang we het verleden niet achter ons kunnen laten en niet van 0 het voetbalbedrijf durven op te bouwen is het einde oefening.
Gisteren hebben we sportief de club failliet zien gaan.
Opzichtige collectieve werkweigering en het kleine deel wat tegen CFG is praat het goed onder het mom van een nieuwe onervaren trainer, te gek voor woorden, hij weet het gewoon niet en heeft ondertussen zowat van elke speler een twijfelaar en een karakterloos persoon gemaakt om maar niet te spreken over de niks toevoegende gasten die tussentijds zijn binnen gekomen.
Alleen maar verzwakking.
Het is trekken aan een dood paard.
Maar hoogmoed komt voor de val en daar zullen de betweters nog wel achter komen vrees ik.

7   13  
ELH

Ik sluit mij volledig aan bij bredafun en baco!!

Het is genoeg geweest!

20   9  
Sjonnie

EDWIN hou aub de eer aan jezelf en doe aanstaande vrijdag voor de wedstrijd NAC-Vvv de mededeling dat je op het einde van het seizoen ermee ophoudt.
Dat is beter dan dat ze bij NAC zeggen , we gaan niet meer met je door, want jij zal nooit een trainer worden die ook maar een club aan promoveren kan helpen.

39   43  
naxioma

Sommigen hier zijn verheugd dat er aan een lokaal alternatief wordt gewerkt om NAC over te nemen. Overname door lokale partij(en) gaat niet werken en wel om meerdere redenen.
De eerste reden is dat geen van deze mogeljjk nieuwe lokale eigenaren enige achtergrond hebben in het het bezitten en besturen van een betaald voetbal organisatie. Dit is wezenlijk anders en complexer dan het runnen van een bouwbedrijf, een transportonderneming of een softwarebedrijf. Dit gebrek aan achtergrond, netwerk en expertise los je niet één, twee, drie op door het aanstellen van een commissaris voetbalzaken, algemeen directeur of technisch directeur. Daarbij is de kans dat goede mensen zich willen verbinden aan NAC onder lokaal leiderschap tamelijk gering. De kans dat goede spelers zich aan NAC willen verbinden wordt daarmee ook kleiner.
De tweede reden is dat elk van de partijen niet kapitaalkrachtig genoeg is om blijvend te investeren in NAC. In het slechtste geval is hiervoor de komende jaren zo'n 20 miljoen (of meer) voor nodig (incl. overnamesom). Als succes uitblijft zit NAC in een langdurig structureel verliesgevende situatie. Haast geen enkele lokale ondernemer kan en wil dit risico (alleen) nemen. Dit leidt dan waarschijnlijk tot een situatie met meerdere lokale eigenaren. De kans dat zij op eenzelfde lijn zullen (blijven) zitten is echter gering, zeker als succes uitblijft, de verliezen oplopen en er 'bijgelapt' moet worden. Dat heeft de recente geschiedenis wel geleerd. Als lokaal ondernemer zou ik me wel 10 maal bedenken voordat ik er in zou stappen. De huidige aandeelhouders kunnen hierover meepraten.
De derde reden is dat lokale eigenaren (emotioneel) te dicht bij NAC zullen staan en te weinig professionele distantie zullen hebben. Er zal continue druk op hen worden uitgeoefend, zeker bij tegenvallende resultaten. Mede door gebrek aan achtergrond en expertise is de kans op inconsistent beleid en verdere neergang levensgroot. Zeker ook als de eigenaren niet (meer) op één lijn zitten.
Er zijn mensen die hopen op één rijke lokale eigenaar, zoals bijvoorbeeld Frans van Seumeren in het verleden. Mensen vergeten echter dat ook Van Seumeren achtergrond, netwerk en expertise in het voetbal mist/e, waardoor ook hij (continue) foute keuzes maakt/e. Van Seumeren kon het uiteindelijk niet alleen en nu zijn daar in totaal 6 eigenaren. De club heeft tientallen miljoenen euro verbrand en lijdt nu nog steeds een verlies van meer dan 5 miljoen euro per jaar.
NAC is een van de moeilijkst te besturen clubs in Nederland, doordat verschillende groepen in en rondom de club zolang druk uitoefenen totdat zij hun zin hebben gekregen. Hier regeert de emotie en het opportunisme en wordt vanuit de bierbuik gereageerd. Waar lokaal eigenaarschap bij andere clubs wel werkt, is het bij NAC gedoemd te mislukken. Goed consistent beleid valt hier nauwelijks te voeren, zeker niet door lokale eigenaren, die geen relevante ervaring en expertise hebben in de voetbalwereld en mede daardoor beïnvloedbaar zijn en bij het minste of geringste zullen wijken voor druk van buitenaf. Dit is misschien leuk voor voor de lokale media, sommige fansites, beroepsintriganten en wannabees, maar is dodelijk voor het professioneel runnen van een betaald voetbal organisatie en het behalen van resultaat.
Ik voorspel dat NAC onder lokaal eigenaarschap van de regen in de drup beland: sportief succes / duurzame promotie naar de eredivisie wordt niet gerealiseerd en de verliezen zullen oplopen. Met een faillissement of de zoveelste reddingsoperatie tot gevolg. Dan zal deze NAC traditie worden voortgezet.
De kans dat het onder eigenaarschap van de City Football Group wel goed gaat is vele, vele malen groter. Zij hebben achtergrond, netwerk en expertise in het (internationaal) betaald voetbal. Zij zullen beter en consistenter beleid voeren en hier echt iets opbouwen. Zij hebben een grote naam waardoor zij betere staf en spelers kunnen aantrekken en behouden. Zij zijn kapitaalkrachtiger waardoor zij blijvend kunnen investeren en ambities gerealiseerd kunnen worden. En de cultuur die maken wij als supporters wel. Zeker als we goede afspraken maken over elementen die belangrijk zijn voor behoud van identiteit, kernwaarden en cultuur. De NAC supporters verlangen terug naar spannende, intense Avondjes NAC op het hoogste niveau met goed aanvallend voetbal. Met de City Football Group kan dit gerealiseerd worden. Onder lokaal eigenaarschap zeer waarschijnlijk niet.

29   25  
Duimpje

@ Naxioma

Jij snapt nog steeds niet waar het om gaat. Het gaat om NAC.

22   14  
Moppernac

BSR@

De dinsdag dilemma staat er de laatste weken niet meer in.
Dus kan je deze erin plaatsen?

Wie is er voor de CFG!!!!
Wie is tegen de CFG!!!!!!

15   18  
f v p

Supporters zingen dat ze Breda supporters zijn, kan city NAC overnemen zonder problemen.

24   8  
Gilze

Uiteraard heeft de grote voorkeur een lokale partij met genoeg geld om NAC weer NAC te laten worden. Wat hierboven genoemd wordt is wel een beetje waar ik bang voor ben, het aloude ons kent ons binnen NAC. Te veel mensen die een wedstrijdje willen ver-plassen danwel ergens een plasje over willen doen. Juist dit is altijd het probleem geweest bij NAC, geen top-sport klimaat in alle lagen. Mochten ze hierin wel een duidelijk plan / visie hebben dan mogen ze van mij vandaag nog starten.

11   3  
gjoewie

Ik val eigenlijk nooit zo maar een trainer af. Maar we moeten doorpakken. Ik zou het verschrikkelijk vinden als we een trainer uit de stal van CFG krijgen, maar we moeten echt nu al voorbereiden op volgend seizoen. We moeten op zeer korte termijn een Technisch Directeur aanstellen wiens enige opdracht is om de selectie voor volgend seizoen samen te stellen. Iedere dag dat je daarmee wacht, ben je te laat.
Ik heb tijdens de winterse transferperiode al diverse keren gewezen op Joey Sleegers als vervanger voor Haye. Sleegers is eigenlijk beter, maar er zijn er weinig die dat zien. Hij is gratis op te halen in Eindhoven.
Ik vermoed dat Olij volgend seizoen ook niet meer bij NAC zit. Danny Noppert loopt uit zijn contract bij de Eagles, ik vind hem een koele kikker, hij ging afgelopen zondag met talloze aanstekers en muntjes naar huis, die door de "fans" van Zwolle naar hem gegooid werden. "Ach, het hoort erbij", zei Noppert. Hij had destijds de pech om als tweede keeper naast Ten Rouwelaar te staan, waardoor hij bij ons niet doorbrak. Maar ik zou hem meteen een tweede kans gunnen.
En zoals gezegd, ik denk dat we een nieuwe trainer nodig hebben. Robert Molenaar heeft zo veel meer ervaring dan De Graaf. Kwestie van posities ruilen. Kost het je niets.

52   22  
Da Pope

@Naxioma

Er zitten zoveel aannames in je verhaal, dat ik haast niet weet waar ik moet beginnen.

1. Gebrek aan voetbalachtergrond

Een voetbalachtergrond is voor een investeerder geen noodzaak. Sterker nog, ik denk dat het voor rolzuiverheid zelfs problematisch kan zijn. Een nieuwe aandeelhouder zal juist op afstand moeten blijven en de verantwoordelijkheid voor het runnen van de organisatie in handen van professionals moeten leggen. Daarnaast bewijst alleen al de door jou geprezen City Football Group je ongelijk: dat is nu bij uitstek een organisatie die is opgericht door investeerders zonder voetbalachtergrond, die vervolgens mensen met voetbalkennis hebben aangesteld.

2. Geen goede professionals aan kunnen trekken en dus geen goede spelers

Dit is op zijn best een wilde gok. Je levert geen enkele onderbouwing voor deze stelling. Daarnaast bewijst een heel scala aan Nederlandse voetbalverenigingen dat je geen buitenlandse investeerder nodig hebt om goede mensen aan te trekken.

3. Onvoldoende financiële slagkracht

De door jou genoemde 20 miljoen euro lag al op tafel. Die som was er dus al vóórdat City een optie werd. Onderbouw eens waarom er niet voldoende financiële slagkracht zou zijn en waarom het onwaarschijnlijk is dat meer partijen zich bereid tonen te investeren.

4. Onvoldoende afstand van lokale eigenaar

Ook dit is een aanname. De afgelopen acht jaar waren desastreus, maar we hebben in de iets meer dan een eeuw voorafgaand aan de huidige eigenaren met lokaal betrokken mensen óók talloze successen geboekt. We staan niet voor niets nog altijd 9e op de all-time ranglijst van de Eredivisie. Dat hebben we niet met buitenlandse eigenaren voor elkaar gekregen.

Door lokaal betrokken mensen louter als een zwakte te bestempelen, ontken je wat mij betreft een fundamenteel deel van de kracht van NAC. Lokale betrokkenheid is wat mij betreft één van de absolute USP's van NAC én een van de basisvoorwaarden voor het duurzaam verzekeren van de toekomst van de club. Je zal wel weer gaan bazelen over 'afspraken maken met City over het behoud van cultuur', maar lijkt het zelf niet eens te begrijpen.

Je hoop vestigen op professionals van buiten, die de club komen redden, is misschien wel waarom we in de huidige zooi beland zijn. Of het nu Oltmans, Eisenga, Mommers of Manders was, het waren allemaal zogenaamde professionals van buiten die er een puinhoop van maakten. Zat er recent wel iemand met sterke lokale roots, zoals bijvoorbeeld Justin Goetzee, dan schreven we pardoes zwarte cijfers en was er een periode van relatieve rust.

Als je NAC wil reanimeren, zul je daarom wat mij betreft juist de kracht van de stad en regio moeten benutten. Geen 'eigenaren tegen wil en dank' of een als voetbalclub vermomd platform voor mensenhandel, maar een groep mensen die de club snapt, de stad en regio kunnen mobiliseren én bereid zijn geld in de club te investeren. Die groep staat klaar. Ik zou daar altijd voor kiezen. Want het is echt wensdenken als je claimt dat NAC met City wel rustig wordt. Dan snap je de club wat mij betreft echt niet.

28   18  
Duimpje

@ Da Pope

Jij snapt het wel.
En nu wachten we maar op de onderbouwing van Naxioma.

18   14  
Dos

Sorry Da Pope, geen enkele opties biedt garanties en de voors en tegens zitten vol aannames. Beide kanten op dus.
Ieder zijn mening, ik begrijp enkele aannames van de tegenstanders en enkele aannames van de voorstanders.

Jammer dat aan mijn oproep door BSR geen gehoor wordt gegeven overigens, want BSR draagt hierdoor bij aan alle onrust die er is en vergeet daarnaast ook waar het om draait : Voetbal.
Verder is alles al gezegd en geschreven. Laat het aan NOAD over svp.

25   15  
Boyke

Duimpje, die onderbouwing komt er niet. Nax heeft maar 1 belang. Dat van City. Das toch inmiddels al zo klaar als een klontje. Ik lees z’n praat papegaai propaganda al niet eens meer. Doet wonderen voor m’n bloeddruk.

12   6  
Baosje

@Boyke

en je houdt tevens aan het eind van de dag 2 uur extra over , met dat ellenlange gezever van hem :-)

24   22  
Ed

Voorkeur heeft een lokale ondernemen, helaas hebben we geen Mandemakers 2, dus schakel door naar City. We hadden al de ondergrens bereikt, maar gisteren ging alles door het ijs. Schandalige vertoning in Utrecht. Dit heeft niets met cultuur en andere rituelen te maken. Gewoon een grote hoop stront wat in het veld stond, op Olij na! We hebben het over onze jeugd. Nou, daar gaan we het ook niet mee redden. Combinatie van jeugd, City en ervaren krachten. Ben helemaal klaar met al dat tegengas. We gaan alleen maar achteruit. En voor alle zeurpieten ik ben al 40 jaar NAC supporter en alles aan de Beatrixstraat meegemaakt, maar dit is wel erg drastisch met al die sentimenten. We leven in 2022 en niet in de jaren 80. Rap samenwerking met city aangaan en over een paar jaar weer in de eredivisie. Op zaterdagavond, biertje en af en toe winnen en verliezen als stabile middenmoter.

27   12  
die ne gast

@Naxioma
Garanties op sportief succes krijgen we nooit, ook niet van City, maar een nieuwe start met nieuwe lokale/regionale aandeelhouders kan ook wél werken. De KKD is zo'n schrale competitie dat 1-2 mln er extra in pompen, zomaar tot promotie kan leiden. Moeten we wel een goede TD, hoofdscout en trainer krijgen. En ik denk dat goede, capabele mensen liever een 'eigen toko' hebben dan dat ze volgens City-richtlijnen moeten gaan werken...

Een frisse wind en nieuw elan kan wonderen gaan doen bij NAC. Van de afgelopen Corona - Manders - Steijn - Van Aalst jaren zijn we allemaal stront-chagrijnig geworden, dus ik verwacht binnen 2-3 jaar gewoon weer sportief succes. En wat dan nog als de lokale/regionale club het niet lukt om er een succes van te maken?
Over een paar jaar kunnen we NAC echt nog steeds wel verkopen aan City, Newcastle, Southampton of een ordinaire venture capitalist club. Maar als we het nu al doen, krijgen we de club nooit meer terug. Dus zolang er een regionaal, eigen alternatief is, moeten we dat wat mij betreft altijd als eerste doen.
Baas in eigen huis en geen ondergeschoven kindje in een conglomeraat!

34   26  
Tip

Dat NAC1 wanpresteert tegen de jonkies van Ajax en Utrecht heeft alles te maken met de nachtmerrie waarin we nu zitten. Ze kunnen echt wel beter onze spelers. Maar de spelers worden beïnvloed door de algehele ongekend negatieve sfeer. Dat kun je aan alles zien ; gelatenheid en geen spatje vechtlust meer. Iedereen wacht op wat komen gaat.

Of je nu anti of Pro City bent we zitten allemaal in dezelfde vreselijke situatie. De stichting NOAD , iedereen weet wie het zijn, staat voor een onmogelijke taak. Wat ze ook kiezen , altijd zullen ze een groep tegenover zich vinden. Als ze City afwijzen begint een al maanden durend rottig proces van voor af aan. Volgend seizoen kun je dan vergeten. Als ze zich uitspreken pro City zullen ze daar een leven lang verantwoordelijk voor worden gehouden door veel supporters van de geledingen en de bijbehorende sites. Wie durft een dergelijke keus aan als je in Breda of de regio woont ?

De constructie met het gouden aandeel en de openbare verkoop blijkt nu killing voor NAC.

Dan de opstelling van onze redacties. Uiteraard hebben die een mening en mogen ze die ventileren individueel of als groep. Maar ze hebben ook verantwoording dat het voor iedere supporter, pro of anti City , veilig is om hier te posten. Door de opstelling van de redacties, ik ga daar niet gedetailleerd op in, werd de polarisering enorm opgezweept. Op de andere site zelfs met een redactioneel stukje dat een vrijbrief gaf alle proCity mensen te stigmatiseren tot trollen en oplichters met meerdere accounts. Ze werden mede daardoor zonder enige inhouding uitgescholden en beledigd en beschuldigd.

Als ik reken dat ik ongeveer met mijn 12 jaar fanatiek NAC supporter werd , ben ik nu 55,5 jaar supporter.
Eigenlijk interesseert dat hele Pro en Anti me geen zak meer als we daar niet normaal over kunnen praten en vooral als we ons niet manmoedig bij een democratische beslissing kunnen neerleggen.

Ik ben in aansluiting op de stukken van Naxioma proCity. Omdat ik oprecht gemotiveerd denk dat dit de beste weg en oplossing voor NAC is.
Maar wordt het geen City, dan blijf ik NAC supporter en ik accepteer dat een andere weg wordt ingeslagen dan ik liever wilde. Ik hoop ook bij geen Citydeal er het beste van en zal NAC blijven steunen.

Uiteraard kun je de keus maken bij een pro of anti City beslissing te stoppen met het NAC supporterschap. Je goed recht. Maar dat is geen reden om andere mensen daarmee op te naaien ; gun de club met de blijvende supporters dan gewoon het beste !





15   14  
Realist

Helemaal eens Tip!

18   11  
Ere

@ die ne gast
“Over een paar jaar kunnen we NAC echt nog steeds wel verkopen aan City, Newcastle, Southampton of een ordinaire venture capitalist club. Maar als we het nu al doen, krijgen we de club nooit meer terug”
Je gebruikt 3x we, er is geen we! De club van is van Wim van Aalst en alleen hij bepaalt wat er mee gaat gebeuren, check maar de afgelopen 10 jaar dat hij de baas is. Wij de supporters hebben niks, gaan we ook niet krijgen! Dus of het nu City, de Amerikanen of Vrolijk of iemand anders word! Het maakt geen bal uit, de ziel is al jaren uit de club en het team.
Ik ken Wim van Aalst net zo goed als CFG nooit gezien en ik ga hun ook niet zien.
Dus het maakt niet uit wie de club overneemt als er maar gedegen beleid komt.

26   18  
Ouwe Spionkop

@daPope
Prima onderbouwde reactie. Hopelijk krijgen lokale investeerders het voor elkaar het benodigde geld en de onderbouwde plannen/poppetjes snel te kunnen presenteren, zodat de Stichting Noad dit alternatief kan aanbieden aan Van Aalst.
Dan blijven we in ieder geval voorlopig verlost van het schrikbeeld een nikszeggend satellietclubje van andere club(s) te worden.

11   11  
SjorsNAC

@Tip sterke reactie. Het is echt je bent voor of tegen en weinig ruimte voor elkaars argumenten. En inderdaad de stichting NOAD, ik heb altijd respect voor de keuze die ze maken, het lijkt me niet makkelijk gezien alle soms zeer extreme reacties.

Ik ben nog wel benieuwd of er bij de city deal ruimte is voor afspraken, als dat zo is moet je er zeker serieus naar kijken. Vastleggen hoeveel "externe" jonge spelers er mogen zijn, ambities > eredivisie met kans op europees voetbal, welk investeringen, ruimte voor supportersgeledingen etc etc.

Als dat niet kan dan ben ik tegen maar je moet het serieus overwegen in het belang van de club. Ik vraag me namelijk af waarom zou het nu met regionale partijen wel gaan lukken? Al jaren lukt het gewoon totaal niet. En waarom zouden er nu wel ineens andere regionale partijen opstaan om te helpen terwijl we al vanaf juli vorig jaar te koop staan.
Ik ben wel van mening dat welke partij het ook gaat worden het nu eindelijk eens afgelopen moet zijn met de amateuristische 'ons kent ons wandelgangen' cultuur, want als er een ding duidelijk is is dat dit wel een van kernen van ons probleem is.


24   15  
1 van de 2

Gisteren aantal malen gekeken op de site, op zoek naar iets van de wedstrijd die Nac speelde tegen jong Utrecht. Helemaal niets, niet eens een kopje waaronder mensen op de wedstrijd konden reageren. Nu moest ik elke keer door dat stuk van stichting NOAD buigt zich over plannen city groep heen om reacties te vinden over de wedstrijd. Tja, ik vind dat de B site rats fantastisch werk verricht, maar gisteren iets minder fantastisch.

33   24  
Belgische Naccer

Het is nu aan stichting NOAD. Maar we moeten realistisch zijn. Welke eigenaar is er wel ideaal? Geen enkele, en ze worden hier sowieso allemaal stuk voor stuk afgeschoten door alle emotionele supporters.

De argumenten die ik lees tegen de City deal, zijn in mijn ogen allemaal gebaseerd op angst. Angst voor de club kwijt te raken, een handelshuis te worden, de ziel te verkopen... de "kenwaarden te verliezen enz...

Maar kijk nu eens zonder roze (geel-zwarte) bril naar de situatie waar we in zitten als NAC zijnde:

Sportief failliet (alle goede spelers zijn weggejaagd door Steijn. Alleen Olij nog, maar die is over 3 maanden ook weg). Financieel volledig aan de grond omdat de huidige aandeelhouders er een gigantische puinhoop van hebben gemaakt en geen geld meer bijstorten in de door hunzelf gecreëerde ellende.

En dan lees ik...NAC zal nooit meer NAC zijn...
Maar mensen NAC is al 10 jaar NAC niet meer. Toen waren we ook bijna failliet, en sinds de overname toen is het echt alleen maar slechter en slechter gegaan. Maar daar heeft niemand het over, want City heeft een bod gedaan....oei!

Ik kan het niet anders zien dan positief. Dit kan de redding zijn van onze club. En ja, we hebben veel kutspelers gehad van City in het verleden, maar zijn ze slechter dan wat er afgelopen vrijdag op het veld stond? Nee dus. En we hebben ook toppers gehad van City, waar je voor naar het stadion kwam. Dat soort spelers zijn er niet meer, en gaan er ook niet meer komen, als je niet voor City kiest. Dus wat dat betreft kan het alleen maar beter worden.

Er is geen alternatief mensen. We zitten gewoon enorm in de shit door 10 jaar wanbeleid. Dat is de kern van het probleem. En als je dat inziet, dan moet je toch inzien dat City gewoon de minst slechte optie is.

Stichting NOAD kan op basis van dezelfde emotionele argumenten tegen de city deal stemmen....OK prima....en dan?????

City is de enige kapitaalkrachtige partij, bij alle andere alternatieven, ontbreken gewoon de middelen. En dan sta je over 3 jaar weer te koop. En verder kunnen alle argumenten die aan worden gedragen tegen City, net zo gemakkelijk aangedragen worden tegen Vrolijk en de Amerikanen of welke andere nog vagere partij ook.

Dit is de situatie waar NAC in zit.

Ik wens stichting NOAD veel wijsheid toe, en als ze op basis van emotionele argumenten CIty afwijzen, dan wens ik ze ook alvast heel veel succes toe met het vinden van een partij die alle "kernwaarden van NAC" perfect invult en bewaakt en ook 7.1 miljoen stort...


30   17  
Corleone

Heb gister voetbal praat gezien daar zei Sjoerd dat NOAD de plannen zou afkeuren en dat vrolijk met nog andere partijen en grote kans maken op de overname en dat het geld er is dus afwachten van de week maar weer 💪🏻💪🏻💪🏻

26   20  
Wanny

Het gaat nu slecht en er moet wat gebeuren. Maar om dan de zaak maar over te dragen aan CFG voelt alsof je in een arm Afrikaans land woont en je volledig overgeeft aan een mensensmokkelaar om naar betere oorden te komen.

30   16  
enkhuizer

ik denk dat de Belgische Naccer, helaas, gelijk heeft! We hebben écht geen keuze. Als het uit de regio moet komen gaan weer allerlei mensen zich ermee bemoeien zoals het altijd gaat bij ons. Dan gaan we over een paar jaar weer bijna failliet. Als City het overneemt heb je geen reet te zeggen maar komt er in elk geval één lijn.

15   5  
scheppioni

Tis al twee jaar verre van dna NAC !
Vorig seizoen werd er nog een keer met geluk gewonnen, nu zitten we met een wazige technische staf, geen td en een ad die zijn zakken zit te vullen !
Wat er ook met de overname gaat gebeuren, er zullen onderhand eindelijk mensen aan het roer moeten met nuchter voetbalverstand, liefst die ook wel wat van de clubcultuur afweten !
De afgelopen twee seizoenen is ons NAC door pipo's totaal te gronden gericht, drie weken geleden leek er iemand voor de groep te komen die het snapte(maar ja geen belletje ging rinkelen, niemand kan nu de verantwoording blijkbaar nemen, dus laten we een onzekere trainer met zijn incomplete assistenten maar wat aanmodderen), jammer genoeg vallen we ook sportief nu steeds in de oude fouten om van het bestuurlijke al tig jaar maar te zwijgen !!
Wat een bende, werkelijk niet te geloven, gewoon fysieke klachten zelfs van, tsja NAC zit in ons bloed he pffffffff !

8   6  
witzwartgeel

Linksom of rechtsom. Het gaat uiteindelijk om het beleid en de uitvoering van het beleid. Rust in de club, een toekomst voor de club en vooral beter voetbal. Voor de cultuur en betrokkenheid lijkt een lokale eigenaar de beste optie. Qua ervaring mbt bvo optuigen en het stoppen met ons kent ons lijkt een partij als Sports Republic of City het meest logisch.

City heeft bij Girona 44,3 % van de aandelen. Ik hoop zelf nog het meest op een mix bij NAC. Lokale partij + City group/Sports Republic.
Lokale partij voor identiteit, cultuur, NAC maatschappelijk en het huidige business niveau.
Citygroep/Sports Republic voor de voetbal, organisatie en toplaag business/sponsors.

Waarbij een 60% - 39% - 1% aandelen verhouding mij dan prima lijkt.
Maar dan wel 1 lokale partij en niet een groep van lokale partijen.
Dus 3 aandeelhoudende partijen: lokaal - city/sportsrepublic - gouden aandeel.

Maar ja ik heb er geen bal over te zeggen :-)
(gelukkig maar)

18   7  
Demeul

@enkhuizer:

Aan wie ligt t dan als t weer de soep in draait? Aan de lokale investeerders of aan degene die zich er mee bemoeien?

Die bemoeiallen moeten kappen met bemoeien!

40   19  
Fanneke

Het boeit me niet wie de club overneemt. Als het voetbal maar beter wordt.
Zoals de laatste wedstrijden heeft het echt geen zin om door te gaan. Slechter kan het gewoon niet.
Geef mij dan maar de City groep en acceptabel voetbal en structureel in de eredivisie.
Als het zo doorgaat zoals het nu is is het echt over met NAC.

27   8  
Beest

@enkhuizer

Waarom lukt het bij andere clubs dan wel om met locale mensen iets voor elkaar te krijgen.

De regio bij bijvoorbeeld alkmaar is velen malen kritischer dan hier in West -brabant . Daar hebben ze met niks iets heel mooi opgebouwd. Ik kan me de tijden nog herinneren dat nac structureel boven AZ eindigde.

Het begint met mensen aan te stellen die voetbal verstand hebben. Die weten hoe je met personeel/spelers/ fans om moet gaan.

Laten we even opsommen welke ad en td de afgelopen jaren hebben gehad.

Ad: justin goetzee . Heeft zich niet met het voetballende gedeelte bezig gehouden en zo hoort het ook.

Manders: weet niet of er lucht of zand in een bal zit. Maar voelt zichzelf zo belangrijk dat hij overal een zeggenschap in wilt hebben.

Td : Tom van den abbeele. Een scout. En opzicht best een goede scout . Maar nog nooit had hij leiding gehad in een voetbalorganisatie. Niets wees erop dat hij wel deze kwaliteiten had.

Maaskant: Als trainer een fijne vent . Als td lachwekkend.

Rutjes: wist niet of er lucht of zand in een bal zat. Was totaal onbekend in de voetbalwereld.

Smulders: had opzich een goed plan. Maar NAC was simpelweg te groot voor hem. Bij Eindhoven deed hij het prima.


Als je dan kijkt wat de Aandelhouders steeds binnen hebben gehaald is het toch niet gek waar we nu staan. Ze weten totaal niet wie ze aan moeten stellen. 0,0 voetbal verstand of hoe ze een voetbal club moeten leiden.

27   12  
Wanny

@ FANNEKE

Probleem is alleen dat er ook geen enkele garantie is dat je onder CFG naar acceptabel eredivisievoetbal gaat kijken. Wat je wel vrij zeker weet is dat je niet zomaar weer uit die groep stapt.

19   16  
Molenschot Loco

Liever een lokale club mensen ...maar idd het verleden heeft zovaak laten zien dat er snel onenigheid gaat komen door haantjes gedrag.....en nogmaals...Vrolijk is mij teveel nac supporter ....met een RBC verleden...pfff

26   10  
Maikel

Hebben PSG, Man City en bv Vitesse een gunfactor. Nee dus. En hoe komt dat?

24   17  
Geelzwartwit

Als Vrolijk eerder doorgegaan was hadden we nu wellicht een Dirk kuyt bij NAC in een functie gehad en het over gokperikelen gehad.

Ik beweer niet Vrolijk kuyt een functie wilde geven maar wil alleen aangeven dat poppetjes aanstellen bij NAC omdat ze in je eerste ring netwerk zitten nooit echt handig is.

15   6  
Cees-2

Ik denk dat "alles" aan meningen de revue al talloze malen gepasseerd is. Menigeen put zich oeverloos zijn standpunt te uiten, maar het voegd niets meer toe. We gaan het zien? Hopelijk weet iedereen bvoldoende respect op te brengen, wat de uitslag ook moge zijn. En dat NAC er in de toekomst wel bij vaart.

15   15  
Fliegervanger

Laat Vrolijn erin stappen, met Aalborg en die Bredase DJ's en gaan!

25   2  
Ivo

Na de gruwelijke 1-0 van gisteren volgde een herhaling van zetten en discussies:

- Het Pro-City kamp dat de "zie je nou wel" kaart trekt en deze nederlaag aangrijpt om te stellen dat de City deal er maar snel moet komen want zo kan het toch niet verder.
- Het Anti-City kamp dat probeert uit te leggen dat de ene lokale eigenaar de andere niet is en de zwijnenstal die NAC nu is prima door lokale mensen kan worden uitgemest.

De bal ligt bij Stichting NOAD. Ik heb stiekeme hoop dat er voor Pasen een uitspraak komt vanuit NOAD. En dat moet ook, 6 mei zijn wij klaar (ik reken niet meer op Play-offs) en begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

18   5  
Didier

@Fliegervanger en alle andere dromers
Stop met die onzin om namen te roepen die het nooit gaan doen. Ouborg is niet in beeld en wil ook niet in beeld komen. Ook de Bredase dj's (Tiesto en cs.) gaan het absoluut niet doen.
Het zal met hoop te maken hebben en dat begrijp ik want ook ik hoop op een wonder, maar laten we elkaar niet gek maken met het in het wilde weg roepen van namen.

21   18  
H.V.M.

Dat er hier mensen zijn die beweren dat als we nu niet in zee gaan met de CFG, NAC op een faillissement afstevent, is erg ver bezijden de waarheid.
Deze leugenachtige en opruiende uitspraken zijn kwalijk en nogmaals nergens op gebaseerd.
Vooral het afschuwelijk bagger voetbal wat onze selectie ons voorschotelt is voor een relatief klein aantal fans, koren op de molen, om zodoende maar snel een krabbel te plaatsen onder het CFG (wurg) contract.
Er zijn er hier zelfs die denken dat we dan voor altijd actief in de Eredivisie blijven ballen! Keep On Dreaming.
Door in zee te gaan met de CFG gaan we uiteindelijk naar de haaien.
Ja inderdaad, het eerste seizoen zullen we een opleving zien.
Daarna zal de groei alras tot stilstand gaan komen.
Op de City Group ga ik hier nu niet meer verder in.
Mijn mening hierover kun je in vorige reacties terugvinden.
Enfin, we hebben allemaal recht op onze mening, geen probleem, maar kom niet aan met faillissement en 'dood' etcetera.
Er staan inmiddels meerdere partijen aan de NAC poort om de club over te nemen en het begenodigde bedrag op tafel te leggen.
Geen paniek dus, de tijd nemen, rustig opbouwen en de club niet in handen laten vallen van groeperingen die schreeuwen dat ze na ondertekening, zich alsnog in de clubcultuur willen gaan verdiepen. Pfffffffffffffffff.

25   27  
Naam

Of je wilt dat NAC de bierclub blijft, waarbij 'bier drinken en kut roepen' het belangrijkste punt is en je accepteert dat het aanmodderen blijft tot in den eeuwigheid onderaan de KKD divisie,... of je gaat er écht iets van maken.
Ga je voor de laatste optie, dan moet je afstappen van de oude sentimenten. Dan moet je topsport klimaat hebben, met de juiste mensen op de juiste plaatsen en niet meer vasthouden aan 'dit deden we vroeger ook, dus we doen dat nu ook'. Wees blij dat er iemand dan nog iets van wil maken en ga veilig onder de vlag van City helemaal opnieuw opbouwen.
Mensen uit de regio zijn hedendaags niet kapitaalkrachtig en hebben de afgelopen jaren ook niets gepresteerd.

Op deze manier doorgaan kan ook, maar NAC is al meer dan 10 jaar doodziek en het is een bodemloze put geworden. Een trainerskerkhof met onherkenbare spelers. Vroeger de schrik van Breda, nu al jaren en jaren het lachertje uit de regio en de divisie waarin we spelen.

Wat mij betreft, trouwe NAC supporter voor vele jaren, denk ik dat we deze patiënt rustig moeten laten inslapen. Trek de stekker er maar uit want momenteel is het op sterven na dood, NAC het ging je goed. Rust zacht.

Ps. aan alle zuurpruimen die vasthouden aan de oude sentimenten; bedankt voor de duimpjes omlaag. En nee, ik ben geen Willem II supporter, ik ben iemand die van NAC hield en houdt, en soms is het beste om iets los te laten.

11   17  
Theoden King

@Naam

Amen. Ik heb die momenten ook dat ik er zó klaar mee ben, dat de club failliet mag gaan. Hier wordt niemand meer gelukkig van.

Maar ja, "...zal nooit verloren gaan". Ook uit deze gierput zal wel weer iets oprijzen. Een nieuwe eigenaar, een nieuw elan?

19   3  
Die ne gast

Zou mooi symbolisch zijn als er met Pasen meer duidelijkheid komt.
Pasen = wederopstanding. Laat de wederopstanding van NAC ook maar met Pasen beginnen!

8   5  
NAC & Liverpool

Naam , heb je de afgelopen jaren RBC zien ploeteren...
Dat is verschrikkelijk om opnieuw te moeten beginnen ......
Je komt eigenlijk nooit meer terug in het betaalde voetbal , laat staan om ooit tegen bijv IJsselmeervogels of Spakenburg te gaan spelen.....
En iedereen gaat een hekel aan je krijgen , want '' het ooit zo beruchte avondje NAC komt op bezoek bij onze vereniging'' '' we gaan er alles aan doen om hun in het kwaad daglicht te zetten''

Dat is VRE-SELIJK!

21   27  
ECG

Is het gek dat NAC wegzakt nadat de twee beste spelers zijn verkocht.City kom er maar in!

18   11  
NAC & Liverpool

Zoals NAC er nu voorstaat , kun je het beste vergelijken met Royal Antwerp van een aantal jaren geleden.
Waren ook zo goed als verdoemd in de Belgische eerste divisie(duurde 13 jaar!) , liepen een aantal promoties mis en alles kwam in verval.
Ook een volksclub eigenlijk lijkt de stad Antwerpen sowieso veel op Breda.
Mooie fanatieke aanhang , trouw publiek

Totdat ze in 2017 promoveerde en nu staan ze 3e in de Jupiler pro League..
(wonnen ook de beker)
En dat komt omdat daar een investeerder/geldschieter achter staat.
Zonder hem waren ze nog nooit zo ver gekomen!
Wat ik hier mee wil aangeven is , dat NAC echt een goede geldschieter moet gaan zoeken.
Zodat de club na al die jaren eindelijk een stabiele eredivisie club word!

17   18  
SpookrijderNL

2 opties:

1- NAC wordt een City afvoerputje.

2- NAC valt in handen van een paar lokale diknekken, die de aandelen net kunnen kopen, maar vervolgens geen mogelijkheden hebben om te investeren...dus blijft alles hetzelfde.

Meer is er niet. Of heb ik iets gemist?

32   20  
Fred1

Met lokale investeerders gaat het nooit lukken je komt in dezelfde carousel terecht als nu .
Ik heb twee jaar geleden bij een aantal gesprekken gezeten en dan bemerk je dat bepaalde figuren gaarne de spreekbuis willen zijn en het eigenlijk precies dezelfde kant uit zou gaan als met Van Aalst en consorten.
Wil je eindelijk uit het slob komen dan moet je niet meer op valse sentimenten willen varen maar op realiteit en professionaliteit.
Zo kan het niet meer.
Ik zag dat Scheppioni aangaf dat het op zijn fysiek sloeg bij mij is het niet anders heb gisteren weer een bezoek aan de cardioloog gebracht heb me zo ontzettend opgewonden over de wedstrijd van vrijdag en zóveel onwil dat ik met een hartslag rondliep alsof ik aan een marathon meedeed.
Te gek voor woorden hoe dit op je gezondheid kan slaan

19   20  
SNACkbar

City group kom maar op dan met spelers die bijna alleen maar in Manchester City2 spelen, o a: zinchenko, Fernandinho, Egan-Riley, Mbete, en Ake , als je met minimaal 6 van dit soort spelers ieder jaar overbrengt naar NAC toe, dan gelijk zwart op wit tekenen met deze voorwaarden in het contract.

31   2  
H.V.M.

FRED1, succes met je gezondheid!
Vaak kan ik me wel vinden in jouw reacties
Betreffende een overname door CFG, zitten we deze keer eens niet op één lijn.
Maakt verder niet uit, maar pas op met je gezondheid.

30   11  
Leur-1977

@ Naam

"En dan gaan we veilig onder de vlag van City opbouwen"

City bepaald ons plafond. En daar mee is het klaar. 'Wij' bouwen helemaal niks meer op! Er wordt daarna alleen nog maar gekeken hoe we City van dienst kunnen zijn.

Spelers stallen is hun model, ze willen echt niet met al hun clubs naar het hoogste niveau. Daar hebben ze echt geen belang bij.

26   34  
Ernie

Gauw met City aan de slag. Externe party, die bovendien professioneel te werk gaat. Als ze waarmaken wat ze beloven prima.
Met mensen uit het Bredase wordt het helemaal niks. Het moet maar eens afgelopen zijn met de vriendjespolitiek.
Mocht City niet doorgaan dan weet je 1 ding zeker, je komt nooit meer uit de Kkd. Dat is de realiteit mensen.

26   18  
Ouwe Spionkop

Mensen doen hier net of je met City geen slecht voetbal voorgeschoteld krijgt.
Vraag dat maar eens in Lommel. 10 wedestrijden op rij verloren, 4 trainers versleten in 1 seizoen.
Wat is het toch allemaal prima geregeld daar. Forget it!
In Girona trekken ze de haren uit hun hoofd. Dit was een voetbalclub van bijzonder trotste Catalanen. Onder City gedegradeerd en de mensen hebben er geen moer meer te zeggen, het is een ordinair handelshuis geworden met elk seizoen 15 nieuwe spelers.
En waarom zou City voor ons uitzondering maken?
Trap niet in de val om daar nu voor te gaan omdat het heel slecht gaat in de competitie.
Je verkoopt je ziel voor eeuwig en je krijgt hem nooit meer terug!!!

30   19  
Box

Waar CFG meerderheidsbelang heeft in 2021:
Torque: gepromoveerd
Troyes: gepromoveerd
NYCFC: kampioen
Melbourne: kampioen
Mumbai: winnaar dubbel

Alleen Lommel staat nog op dezelfde plaats als bij overname 2 jaar geleden.

In alle overige clubs heeft CFG minderheidsbelang.

20   18  
Ouwe Spionkop

@Box
Allemaal competities uit landen waar voetbal bijzaak is.

14   19  
Ernie

Ouwe Spionkop
Net als in Breda dus!

12   9  
Box

@ouwe spionkop. Dat klopt wel, maar ik vind dat we dus niet alleen Lommel als voorbeeld moeten nemen. Ik kijk nu waar CFG een meerderheidsbelang heeft en dan blijkt dat het best goed gaat. Ik heb ook moeite met CFG als eigenaar, omdat ik ook denk dat je daar moeilijk vanaf kan komen. Ze kunnen NAC volhangen met schulden. Wellicht verandert de cultuur. Worden we een doorvoer huis. Geen idee, maar de afgelopen 10 jaar word ik ieder jaar weer teleurgesteld in het huidige NAC. Ik mis geen enkele wedstrijd. Wat was ik trots bij AZ uit voor de beker. Of de 3-3 tegen Feyenoord in de sneeuw thuis in de sneeuw in de extra tijd. Maar nu..... tja, zeg het maar wat is wijsheid.
Ik hoop dat de huidige weerstand zorgt voor wat waarborgen in contracten, maar wij hebben niets te zeggen over de aandelen. Als mijn bedrijf verkocht wordt heb ik daar ook niets over te zeggen en kunnen we alleen maar afwachten.

8   3  
Fan uit Zevenbergen

Molhoek gaat weg

39   11  
The Don

De deal met CFG is gemaakt door de verantwoordelijken voor het beleid in de afgelopen 10 jaar en de hoofd verantwoordelijken die NAC in het afgelopen jaar publiekelijk en sportief gesloopt hebben.

Iedere stem voor een overname door CFG is een stem voor Van Aalst en voor zijn rugridder Manders.

Een richting zonder Van Aalst en zonder Manders is de enige juiste.

21   13  
RaraNAC

The Don slaat de spijker op z’n kop.
Van Aalst & friends hebben al 10 jaar de verkeerde keuzes gemaakt, waarom zouden ze nu met City ineens wel gelijk hebben??

En ook nu loop kennis weer de deur uit. Molhoek vertrekt.

9   5  
Altijd NOAD

Chris W.M.
Klopt helemaal wat je zegt!!

13   11  
Altijd NOAD

@Chris W.M.,
Ik denk dat NOAD nog even tijd rekt met afkeuren zodat de lokale club met een gedegen plan kan komen als alternatief voor City. En dat gaat een goed plan worden met lokale mensen, ben ik van overtuigd!

8   8  
Dos

Ik mis de matchcast en liveblog van de wedstrijd tegen Atletico Madrid.
Iemand een stream?

1   5  
Felix

@bommel helemaal gelijk

4   9  
Koekjesmade

Kunnen we het ook weer een beetje over voetbal hebben?

11   15  
Kiko

De algemene opinie van de voetbalkenners/analytici op tv is toch echt dat we dit (met city groep in zee gaan) niet moeten willen met z'n allen. NAC is een volksclub met een mooie cultuur. Dat mogen we niet weggooien. Ik hoop op de stichting Noad! Ik reken op je Fes!💪

9   6  
Geronimo

CFG zal NAC aan een infuus laten hangen. Net genoeg om een beetje laten leven. Geen groei, geen ontwikkeling, geen ambitie.
Geen jeugdopleiding laten bloeien, geen scouting. CFG is van dit alles al voorzien.
Dit alles kost extra geld en dat is niet de bedoeling, infuus dus.

Een 3-tal spelers plaatsen en deze wekelijks op redelijk niveau laten voetballen is het enige doel.
Geen spelers waar het elftal om vraagt maar gewoon 3 spelers en het elftal moet zich maar aanpassen.

Maar een overname door CFG is eigenlijk erg gunstig. Waarom? Omdat wanneer CFG er klaar mee is, teveel gezeik jaar in jaar uit, de aandelen voor een habbekrats zijn op te rapen...

7   3  
Geronimo

In Engeland hebben ze trouwens een hekel aan afkortingen. Nieuwe naam wordt Breda FC.

8   11  
naxioma

@Da Pope

Een beetje laat nog een reactie op jouw reactie.

Er zitten zoveel aannames in je verhaal, dat ik haast niet weet waar ik moet beginnen.

Reactie: uiteraard zijn dit aannames maar wel gebaseerd op de (recente) historie van NAC en vanuit kennis over hoe NAC werkt.

1. Gebrek aan voetbalachtergrond

Een voetbalachtergrond is voor een investeerder geen noodzaak. Sterker nog, ik denk dat het voor rolzuiverheid zelfs problematisch kan zijn. Een nieuwe aandeelhouder zal juist op afstand moeten blijven en de verantwoordelijkheid voor het runnen van de organisatie in handen van professionals moeten leggen. Daarnaast bewijst alleen al de door jou geprezen City Football Group je ongelijk: dat is nu bij uitstek een organisatie die is opgericht door investeerders zonder voetbalachtergrond, die vervolgens mensen met voetbalkennis hebben aangesteld.

Reactie: het idee va de City Football Group komt van een oude Vice President van FC Barcelona, Soriano, die een duidelijk beeld had hoe het professioneel voetbal zich zou ontwikkelen, en hoe hierop ingespeeld moest worden. Deze man werd later CEO van Manchester City waar hij zijn plannen kon realiseren. Pas vanaf dat moment komen de eerste van de huidige aandeelhouders in beeld, omdat zij geloofden in zijn visie op de ontwikkeling van professioneel voetbal. De huidig aandeelhouders van CFG hebben heel bewust gekozen voor de visie van Soriano. Ze hebben dan misschien zelf geen voetbalachtergrond, maar de voetbalachtergrond van Soriana was/is het fundament bij de CFG. Bij NAC is van dit alles geen enkele sprake. Eigenlijk slaat het ook nergens op om NAC te vergelijken met CFG. Bij NAC is helemaal niets en moet alles vanaf de grond worden opgebouwd. Dan is het wel fijn dat eigenaren weten waar ze aan toe zijn, dat ze weten hoe een goed voetbalbedrijf moet worden opgebouwd. Dat weten ze niet en daarom zullen ze afhankelijk en onzeker zijn, en is er een grote kans dat ze beïnvloedbaar zijn. Zeker bij toenemende druk vanuit de buitenwacht.

2. Geen goede professionals aan kunnen trekken en dus geen goede spelers

Dit is op zijn best een wilde gok. Je levert geen enkele onderbouwing voor deze stelling. Daarnaast bewijst een heel scala aan Nederlandse voetbalverenigingen dat je geen buitenlandse investeerder nodig hebt om goede mensen aan te trekken.

Reactie: dit lijkt mij nogal een no-brainer. Als een bestuurder, trainer of voetballer benadert wordt door (indirect) de CFG dan zal dat aansprekender zijn dan wanneer ze benaderd worden door NAC zonder CFG. Met CFG weet je dat er meer mogelijk is, ze toegang krijgen tot een hoogwaardig netwerk, er meer voetbalexpertise voorhanden is en wellicht ook betere carrièremogelijkheden zijn. Dat is aantrekkelijk voor elke professionele bestuurder, goede trainer-coach en ambitieuze, talentvolle spelers.
Daarbij vrees ik dat NAC onder lokaal eigenaarschap vanwege het karakter van de club er niet in zal slagen duurzaam te professionaliseren. Het aantrekken en behouden van goede mensen wordt dan een enorm probleem. Natuurlijk is dit een aanname, maar gedrag vanuit het verleden is nog steeds te beste voorspeller van gedrag in de toekomst. het lijkt wel in het DNA van de club te zitten.

3. Onvoldoende financiële slagkracht

De door jou genoemde 20 miljoen euro lag al op tafel. Die som was er dus al vóórdat City een optie werd. Onderbouw eens waarom er niet voldoende financiële slagkracht zou zijn en waarom het onwaarschijnlijk is dat meer partijen zich bereid tonen te investeren.

Reactie: NAC moet vanaf de grond worden opgebouwd. Dat vraagt veel investeringen zonder garantie op succes. Het is denkbaar dat de verliezen dan oplopen tot 3 a 5 miljoen euro per jaar. Dat wordt voor lokale eigenaren op enig moment moeilijk om op te brengen. Daarbij is er een enorm risico dat eigenaren dan van mening gaan verschillen hoeveel er nog geïnvesteerd moet worden, etc. Een beetje wat de afgelopen jaren gebeurd is met de huidige aandeelhouders. City heeft veel diepere zakken en kan doorinvesteren totdat sportieve en financiële doelen bereikt worden.

4. Onvoldoende afstand van lokale eigenaar

Ook dit is een aanname. De afgelopen acht jaar waren desastreus, maar we hebben in de iets meer dan een eeuw voorafgaand aan de huidige eigenaren met lokaal betrokken mensen óók talloze successen geboekt. We staan niet voor niets nog altijd 9e op de all-time ranglijst van de Eredivisie. Dat hebben we niet met buitenlandse eigenaren voor elkaar gekregen.

Reactie: niet alleen de afgelopen acht jaar waren desastreus, de afgelopen 30 jaar was desastreus. Natuurlijk hebben we in die periode sportief succes gehad, maar destijds leefden we enorm boven onze stand. Onze 9e plaats op de all-time eredivisie ranglijst komt vooral door successen van vele jaren geleden. En ja toen hadden clubs nog geen externe aandeelhouders laat staan buitenlandse eigenaren. Inmiddels is het voetbal enorm veranderd. Zoals het vroeger was zal het nooit meer worden. Als je daaraan probeert vast te houden zet je jezelf op achterstand.

Door lokaal betrokken mensen louter als een zwakte te bestempelen, ontken je wat mij betreft een fundamenteel deel van de kracht van NAC. Lokale betrokkenheid is wat mij betreft één van de absolute USP's van NAC én een van de basisvoorwaarden voor het duurzaam verzekeren van de toekomst van de club. Je zal wel weer gaan bazelen over 'afspraken maken met City over het behoud van cultuur', maar lijkt het zelf niet eens te begrijpen.

Reactie: mee eens dat lokaal betrokken mensen essentieel zijn voor behoud van karakter en toekomst van de club. Daarom moeten oud-spelers verbonden blijven aan NAC, en moet ook in de leiding, technische staf en in de spelersselectie voldoende lokale/regionale/nationale vertegenwoordiging zijn. Hier kunnen wel degelijk afspraken over worden gemaakt.

Je hoop vestigen op professionals van buiten, die de club komen redden, is misschien wel waarom we in de huidige zooi beland zijn. Of het nu Oltmans, Eisenga, Mommers of Manders was, het waren allemaal zogenaamde professionals van buiten die er een puinhoop van maakten. Zat er recent wel iemand met sterke lokale roots, zoals bijvoorbeeld Justin Goetzee, dan schreven we pardoes zwarte cijfers en was er een periode van relatieve rust.

Reactie: Justin Goetzee zat er van 2013 tot 2019 en pas in zijn laatste hele jaar schreef NAC zwarte cijfers. Wel zette in die periode de sportieve neergang in met twee degradaties (in 2015 en 2019). Goetzee was een redelijk commercieel manager en een goede aimabele boekhouder, maar was ook te licht als Algemeen Directeur. Uiteindelijk kon hij de druk niet aan en nam hij ontslag door zich solidair te verklaren met Smulders. Ik hoop dat het lokale alternatief met een beter beoogd Algemeen Directeur komt dan Justin. Dan wordt het vrees ik just-in, just-out.

Als je NAC wil reanimeren, zul je daarom wat mij betreft juist de kracht van de stad en regio moeten benutten. Geen 'eigenaren tegen wil en dank' of een als voetbalclub vermomd platform voor mensenhandel, maar een groep mensen die de club snapt, de stad en regio kunnen mobiliseren én bereid zijn geld in de club te investeren. Die groep staat klaar. Ik zou daar altijd voor kiezen. Want het is echt wensdenken als je claimt dat NAC met City wel rustig wordt. Dan snap je de club wat mij betreft echt niet.

Reactie: NAC zal met City wellicht niet rustiger worden (dat moet ook niet), maar wel professioneler, consistenter en uiteindelijk beter voetballen en presteren. Ik vrees dat met lokale eigenaren een jarenlang verblijf in de KKD realistischer is dan (duurzame) promotie naar de eredivisie.

0   1  
Francis Bacon

Echt bizar... Tel de punten die verloren zijn aan de onderste vier erbij op. En je staat gewoon op directe promotie.

Dat is dus het verschil tussen 'we kijken naar het slechtste NAC ooit' en totale euforie....

1   0  
Braze

De mannen van NOAD zijn dus de bewakers van onze clubcultuur. Nou dan hebben ze de voorbije jaren in slaapstand doorgebracht. Als de puinhoop waarin NAC al 10 jaar lang verkeert de clubcultuur is mogen ze die van mij hebben.
Nu worden er dus kennelijk eisen aan een mogelijk nieuwe eigenaar gesteld die de voorbije jaren met voeten getreden zijn.
Grote schoonmaak, daar draait het nu om.

Laad alle berichten na dit bericht in