Wij gaan niet opzij

Thom Haye kiest voor NAC én Peter Hyballa

Thiestemberg

Thom Haye sprak in een interview met BN de Stem over zijn (definitieve) overgang naar NAC. Een volgens hem grote en mooie club De middenvelder liet daarnaast weten waar zijn bijnaam vandaan komt en hoe de samenwerking met Hyballa verloopt.

'De professor' wordt Thom Haye genoemd binnen de selectie, een bijnaam waar hij zelf om kan lachen. "Ik deel graag mijn mening, over alles eigenlijk. Daarom heeft de trainer mij die bijnaam gegeven." Haye verteld daarna dat hij ondanks zijn op het oog timide karakter altijd wel aanwezig is in de groep.

Thom geeft aan bij NAC weer geleerd te hebben hoe hij geniet van het voetbal. Het aanvallende spel van Hyballa ligt hem goed. Daarnaast voelt Haye zich gewaardeerd binnen de selectie én bij de supporters. De trainer was wel een van de grootste redenen om langer bij NAC te blijven voor Haye: "We delen dezelfde opvatting en hij ziet het in mij zitten. Hij levert ook geen half werk, zelfs nu we geen wedstrijden spelen zijn de trainingen geen bezigheidstherapie." 

Haye geeft afsluitend aan dolgraag terug te willen naar de Eredivisie. De middenvelder heeft bewust voor NAC gekozen, maar weet zeker dat hij op het hoogste niveau thuishoort. Met het driejarig contract dat Haye heeft getekend kan NAC in ieder geval wat aan hem verdienen mocht promotie niet haalbaar zijn.

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
BSRetro: Stanley Bish 24 reacties
Volgend bericht
NAC O21 flink in aanbouw 20 reacties
20 Reacties
65   2  
Hoge vucht

Dan heeft hij een driejarig contract ;-)

3   61  
Dirk

En wat als Hyballa opstapt of ontslagen wordt ??

65   2  
Hoge vucht

Dan heeft hij een driejarig contract ;-)

47   3  
Bart

Goeie verstandige jongen. Hij gaat nac zeker naar een hoger plan tillen en hopelijk zie ik hem samen met verschueren dragende spelers worden de komende jaren. Nog paar goede flank spelers van voor en van achter erbij en de rest staat al prima. Ook wanneer JP verkocht word hebben we de backups allang in huis met Riera, Nacho, rosler en evt. Noblejas. Goede hoop voor komend seizoen!

21   22  
Henri

@Thiestemberg
Ik schrik van je laatste woorden: "Mocht promotie niet haalbaar zijn." Als dat na het komende seizoen het geval is, dan wordt het langzaam maar zeker over en sluiten. Zijn opbrengst kan dan weer worden gestoken in de nieuwe tekorten die dan zijn ontstaan en de selectie zal verder uitgehold worden. Ik ben geen roeper van oh we worden wel even kampioen, maar ik vind dat wij als supporters en sponsoren wel iets mogen eisen. De lat hoog leggen. Ik verwacht van de verantwoordelijken binnen het voetbalbedrijf NAC Breda dat zij de competitie aanvangen met een selectie die zondermeer bij de eerste twee eindigt. En dat Hyballa niet net als gisteren zegt we hadden de nacompetite gewonnen, want dat is voor de bühne. Maar dat Hyballa op 1 september zegt wij gaan promoveren en als het enigszins kan met een kampioenschap.Maar ik hoop dat alle verantwoordelijken en met name TvdA beseffen dat er nog erg hard gewerkt zal moeten worden voordat Hyballa dat in mijn ogen op een verantwoorde manier mag uiten.

44   0  
RaraNAC

Ik denk dat vrijwel iedereen het volste vertrouwen in Haye heeft.
Zou zomaar de belangrijkste schakel kunnen worden. En ook publiekslieveling.

11   29  
geelzwartwit

Heeft het naar zijn zin een fijne trainer en zekerheid met een driejarig contract en vrijwel zeker van spelen.
En oh ja NAC is een mooie club en supporters enz. Maar als je goed leest dan zegt hij ook dat als er geen promotie is hij weer weg is en dat dat hij van zichzelf zeker weet dat hij op het hoogste niveau thuishoort.

Hij kiest dus niet zozeer voor de club maar voor speelminuten en zekerheid. Prima keuze maar dan moeten we neit doen alsof hij voor NAC kiest.

Ps Henri. Niet te realistisch zijn he of kritisch dat kost je duimpjes hier ?

14   3  
fvf6

Ik denk dat Tom van grote waarde kan zijn voor NAC , ik zie hem liever dan Jesper Drost waar nu wordt overgesproken .Ik hoop dat de t.d. gaat verder bouwen aan een stabiel NAC.

18   2  
Thiestemberg (BSR)

@Henri

Dat is natuurlijk ook een kutscenario. Maar uit de woorden van Haye was wel op te maken dat hij niet drie jaar in de KKD gaat voetballen. Als NAC niet promoveert zal hij vertrekken. Het enige positieve punt is dan dat er nog wat geld voor hem gevangen kan worden. Neemt niet weg dat Haye een uitstekende aanwinst is om juist wél te promoveren! ;)

19   7  
Dun Diëe

Olij, Mondale, Riera, Noblejas, Haye, Verschueren, JP natuurlijk. En in mindere mate dan ook nog El Allouchi, van Anholt, Stokkers en Boussaid. Zo’n degelijke kern hebben we in jaren niet gehad. Hopelijk worden er een paar ook voor een redelijke post-Corona prijs verkocht op den duur. Ondanks de omstandigheden ben ik hier best wel optimistisch over.

23   1  
Nac

@dun diëe

Het is wel zonde dat de kern uit verdedigers en middenvelders bestaat.

Ik ben benieuwd welke aanvallers we volgend seizoen mogen aanschouwen.

Alles hangt nu af van een paar goede aanvallers.

De aanval alleen moet voor minimaal 35 doelpunten zorgen.


13   2  
Tante Annie

@NAC

Als je kijkt naar het seizoen voordat stokkers en dogan naar NAC kwamen, had je daarmee ook al 35 doelpunten in de KKD. het komt gewoon niet altijd uit de verf

7   15  
Fabian

@henri; ben alleen bang dat de eerste 2 plekken al bezet zijn door vanuit en de graafschap. Die zullen zoveel voordeel krijgen van de knvb dat t haast onmogelijk word om daar boven te eindigen

0   0  
Fabian

Vanuit=cambuur?

10   0  
Ad B uit Roosendaal

Een goede aanwinst, maar nu nog een goede spits.

Stokkers schiet tekort en Dogan komt helaas onvoldoende uit de verf

16   3  
TvB

Gezeur over graafschap en Cambuur. Ik denk dat NAC kan gaan verassen. Basis blijft intact en het ging steeds beter draaien. Ik heb er vertrouwen in dat Hyballa er een geoliede machine van kan maken met enkele gerichte aankopen en wat meevallers hopelijk van city

2   1  
Reflektor

Dun diee , jij zegt bousaid , is die nog een jaar te bewonderen, of is die terug naar Utrecht? , gewoon een vraag?

1   0  
Breda-Loyal

@Reflektor

Boussaid was gehuurd voor maar 1 seizoen.

0   0  
Reflektor

Ja precies , dacht ik ook.

6   0  
RV

Ja Dogan scoorde veel maar dat zegt helemaal niets. Top Oss is geen NAC.
De portemonnee moet getrokken worden voor een echte Eerste divisie spits. Net zoals we vroeger Sjoerd Ars haalden.

Geen twijfel over wat mij betreft.

2   0  
BredaParel

Hij kiest niet alleen voor onze mooie club, maar ook voor Hyballa! Zorgen dat Peter Hyballa ook blijft!

Laad alle berichten na dit bericht in