Overal waar we komen

Van Anholt wil seizoen afmaken bij NAC

DeWeesJr

Het lijkt niet waarschijnlijk dat Pele van Anholt NAC deze transferperiode verlaat. De verdediger leek op weg naar de uitgang, maar opteert na de trainerswissel voor een langer verblijf in Breda.

In gesprek met BN DeStem legt Van Anholt uit dat hij niet (langer) aast op een transfer: "Als het aan mij ligt, blijf ik. Misschien dat het met de vorige trainer aan de orde was, omdat er een andere situatie was. Liever veel wedstrijden winnen met NAC heb ik gezegd, dan degradatiekandidaat in de Eredivisie."

Van Anholt heeft een uitgesproken voorkeur voor de rechtsbackpositie, maar werd door Ruud Brood ook op andere posities of zelfs helemaal niet gebruikt. Dat beviel de back maar matig: "Er kwam wel wat stoom uit mijn oren. Laat ik het erop houden dat ik er niet blij mee was. Dat is dan zacht uitgedrukt. Het is nu voorbij. Ik heb er een streep onder gezet en al die verspeelde energie laat ik achter me. Voor mij was deze relatie puur zakelijk."

Met een nieuwe hoofdtrainer aan het roer ziet de wereld er opeens heel anders uit. Van Anholt heeft nog een contract tot het einde van het seizoen. Een transfervrij vertrek in de zomer lijkt daarom de meest logische optie, al wil Van Anholt niets uitsluiten: "Weet je, in het voetbal kunnen zaken zo snel veranderen. Dat blijkt ook nu weer. Als NAC in de Eerste Divisie blijft, wordt het moeilijker om te verlengen, zo eerlijk moeten we zijn. Ik wil gewoon vlammen en promoveren met NAC."

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Vorig bericht
Grad Damen naar TOP Oss 15 reacties
Terug naar overzicht
16 Reacties
41    
Sp1

De backs zijn in het moderne voetbal een sleutel positie, als je dan ziet hoe Pele zich manifesteert dan mag je best zeggen dat dat te weinig is, als een klein kind gaan simmen omdat de trainer je wel speeltijd gunt maar niet op je vertrouwde stekkie dan is dat een net zo groot manco als de manier waarom je back positie invult.

Als je het aan mij vraagt dan zie ik liever Schouten op die positie, die kan dan wel minder makkelijk in de omschakeling zijn maar die brengt wel meer drang naar voor. Nu komen we steeds een man te kort, zowel op het middenveld als in de zestien als er onverhoopt wel een bal vanaf de zijkanten word gegeven.

10    
Ivo

Ik zou nu voor stabiliteit achterin kiezen, het staat daar best aardig. Van Anholt zal na dit seizoen wel vertrekken. Dat biedt mogelijkheden, maar op de korte termijn hebben we daar niks aan.

Ik verwacht qua uitgaande transfers helemaal niks. De spelers die weg mogen (bijvoorbeeld Carolina, Reuvers, Kudimbana), daar staan de clubs niet voor in de rij. Misschien dat we nog 1 of 2 spelers kunnen verhuren, maar die komen dan in de zomer gewoon weer terug. Daarnaast hebben we al 5 spelers verhuurd en dat is veel.


24    
Brecht

Spelers als van anholt mogen wel wat meer brengen en obv hun eredivisie-ervaring wel eens voorop gaan in de strijd

41    
Sp1

De backs zijn in het moderne voetbal een sleutel positie, als je dan ziet hoe Pele zich manifesteert dan mag je best zeggen dat dat te weinig is, als een klein kind gaan simmen omdat de trainer je wel speeltijd gunt maar niet op je vertrouwde stekkie dan is dat een net zo groot manco als de manier waarom je back positie invult.

Als je het aan mij vraagt dan zie ik liever Schouten op die positie, die kan dan wel minder makkelijk in de omschakeling zijn maar die brengt wel meer drang naar voor. Nu komen we steeds een man te kort, zowel op het middenveld als in de zestien als er onverhoopt wel een bal vanaf de zijkanten word gegeven.

-3    
Wolfmanjack

Onze Belgische vriend heeft te hoog van de toren geblazen. En wij blijven zitten met van Anholt. Wat een aanfluiting.

18    
F2

Zouden er dan echt Eredivisie clubs zijn die hem willen contracteren?

8    
Italo (BSR)

Voor de club zou het beter zijn als hij vertrekt. Dit geeft ruimte om door te selecteren en te kiezen voor een speler waar NAC de toekomst mee in kan. Ik ben benieuwd welke keuze de directie maakt. Van Anholt is één van de spelers die eerder bij TVDA had aangegeven zich ongelukkig te voelen bij NAC. Met hem wilde NAC meedenken. De kaarten liggen inmiddels anders. Nogmaals, benieuwd hoe de directie hier nu mee omgaat.

14    
Ivo

Als rechtsback moet je de linksvoor van je tegenstander afstoppen. Dat is je hoofdtaak. NAC staat met 21 tegengoals bij de beste 3 clubs van de KKD en dat is ook dankzij verdedigend werk van van Anholt. Dus die credits moet je hem wel geven.

In aanvallend opzicht is het een ander verhaal, dat schijnt meer de kwaliteit van Schouten te zijn, maar die wordt zelfs tegen de zwakkere tegenstanders niet opgesteld. Dus dat zegt ook wel wat.

Wat mij betreft blijft van Anholt de 1e keuze, het is een degelijke verdediger en we krijgen nog heel wat pittige uitwedstrijden. Als er versterking komt, dan zie ik dat liever op het middenveld en op de flanken komen.

-4    
ome cor

Als van Anholt speelt roepen we om Schouten en als Schouten speelt roepen we om van Anholt.

De trainer beslist wie er speelt, dus laten we dat gewoon respecteren.

0    
The fly

We kunnen zeggen dat we een behoorlijk goede verdediging hebben.
Links noblejas en als zijn stand in neelen
midden monsalve (als hij fit is) en van de hecke met als stand in riera en rosler.
rechts is helaas wat minder tov van de rest, maar we moeten ook eerlijk zijn dat anholt langzaamaan beter gaat worden. helaas geen fatsoenlijke stand in of er moet iets in de jeugd lopen waar we niets van weten.

Schouten is aanvallend leuk, maar verdedigend matig. Verliest vaak op belangrijke momenten de bal.

Als nac een goede rechtsback haalt met schouten of anholt als stand in hebben we het daar prima voor elkaar. beide spelers zijn niet geschikt voor eredivisie.

1    
bou

Ik heb er persoonlijk een broertje dood aan dat spelers via de media maar communiceren waar ze het liefste spelen, dit soort discussies moeten intern gevoerd worden en intern blijven. Uiteindelijk, wie betaald die bepaald. Waarom Verschueren op rechtsback is gezet en van Anholt op de CVM positie is mij overigens een raadsel, je hoeft toch niet heel slim te zijn om in te zien dat dit niet werkt?

@SP1, je hebt zeker een punt, maar zoals gesteld door Ivo, in eerste instantie is het de bedoeling dat een back zijn directe tegenstander verdedigd. Wellicht is het ook zo dat van Anholt ervoor kiest om de backs niet te aanvallend te laten spelen aangezien het middenveld bij tijd en wijle compleet overlopen wordt.

Dat gezegd hebbende, als de tegenstander met 2 spitsen speelt, heb je aanvallend in principe een back nodig die doorschuift naar de CVM positie, op deze manier kun je bij balverlies direct hoog druk zetten.

6    
F3

Zoals al eerder gemeld heeft deze man veel te weinig gebracht/laten zien, dus simpelweg te duur.
Als je dan in de pers je gelijk probeert te halen na een trainers ontslag, dan zegt dat genoeg.
Wanneer je echt zo goed bent als je zelf denkt, dan zorg je dat een trainer niet om je heen kan en je wel op moet gaan stellen op je favo positie.
En laat dat nou net niet gelukt zijn....

9    
Ratjeduneerste

In tegenstelling tot de meesten vind ik de reactie van Van Anholt hier juist heel netjes.

Ik kan zijn frustratie heel goed begrijpen, wanneer de trainer niet luistert naar zijn spelers en zelfs 2 spelers van positie laat wisselen die van oorsprong op hun favoriete positie speelden, zou bij mij ook het stoom uit de oren komen. Tuurlijk kun je het als trainer proberen, maar als na 1/2 wedstrijden blijkt dat je fout zit en de spelers beamen dit dan moet je gewoon je verlies nemen.

Maar wat deed Brood? Die hield eigenwijs vast aan zijn keuze en strafte Pele en Arno er zelfs voor door ze wekelijks af te laten gaan voor alle fans. Dat heeft dan weer z'n wisselwerking met slechter zelfvertrouwen, extra frustratie en mindere prestaties.

Brood mist simpelweg de empathie zich te verplaatsen in de spelers. Nu komt er bijna dagelijks een stukje voorbij over de spelers die zich tegen Brood keerden zonder daarover iets in de media te noemen. Tuurlijk zullen ze nu zo antwoorden als het ze gevraagd wordt.

Ik vind overigens dat Van Anholt laat zien dat hij zich als een waardig prof heeft gedragen: 'laat ik het erop houden dat ik het er niet mee eens was', 'ik heb er een streep onder gezet' en 'de relatie was puur zakelijk'.
Dit vind ik volwassen uitspraken en ik heb hem dan ook nooit voor de camera horen mekkeren.

-3    
scheppioni

Absoluut geen toegevoegde waarde, zeer jammer dit !

-5    
Buurman

Schandalige reactie. Juist Brood hield deze wanpresteerder een hele tijd de hand boven het hoofd. En gaf Pele op meerdere plaatsen ruim de kans. Zelfs in de keuken kan deze gast niet echt aanhaken. En dan een grote mond als de trainer weg is. Geen enkele kritische zelfreflectie. Zegt alles over deze selectie en de slappe wijze waarop ze worden aangepakt. Dit krijg je ook als trainer en directie niet door 1 deur willen. Bepaalde spelers buiten dat uit waaronder van Anholt.

-1    
The Cosmic Gate

Ik vermoed dat er toch iets meer / anders achter zit. Hij zal graag willen vertrekken, maar wellicht heeft zich OF geen club gemeld OF komt hij tot de conclusie dat hij best een bak €s verdient en dat niet zomaar ergens anders zal krijgen.
Als het dan met de mantel der liefde bedekt kan worden (zoals hij dus nu aangeeft) kan hij nu nog lekker vangen en straks transfer vrij vertrekken (en heb je NAC 2keer te pakken)
Ik kan er natuurlijk ook he-le-maal naast zitten, maat iets in mij ........
En JAZEKER had ik juist hem als ervaring / kar trekker willen zien . Maar dat heb ik nog niet gezien

0    
Breda-Loyal

Joost Blaauwhof meld zojuist iets vreemds over Filipovic op twitter

In de enige oefenwedstrijd 90 minuten spelen , om vier dagen later , geforceerd door de technische leiding , niet de spelersbus in te mogen

Wat is er gebeurt ?

Laad alle berichten na dit bericht in