Overal waar we komen

Van Hecke: "Achteraf gezien is het de juiste stap geweest."

Eddy W

Na afgelopen jaar een aantal keer plaats te hebben genomen op de bank mocht Jan Paul van Hecke afgelopen vrijdag debuut in het betaalde voetbal maken. Na 78 minuten kwam de verdediger het veld in voor Nacho Monsalve. In gesprek met PZC laat de Zeeuw weten blij te zijn met zijn eerste speelminuten.

Afgelopen seizoen mocht de Zeeuw een aantal keer op de bank plaats nemen en een aantal keer warm lopen. Toch voelde Van Hecke afgelopen vrijdag aan dat het niet bij een warming-up bleef. “Ik voelde nu wel dat ik echt in ging vallen, omdat ik met de fysieke trainer een intensieve warming-up van een minuut of twintig moest doen.’’

De verdediger hoopte al een tijd op zijn debuut, zeker omdat provinciegenoot Yassine Azzagari afgelopen seizoen al wel mocht ruiken aan het echte werk. “Je ziet andere jongens hun debuut maken en dat wil je zelf ook. Nu het zover is, vind ik het wel heel lekker. Het is nog maar twee jaar geleden dat ik op mijn zeventiende bij de eerste selectie van Goes aansloot. Ik weet dat veel mensen zich toen afvroegen wat ik bij Goes moest gaan doen. Achteraf gezien is het de juiste stap geweest.’’

Bron:
B-Side Rats, PZC
Volgend bericht
Ex-NAC: Meijers naar Almere City - Update 32 reacties
Terug naar overzicht
9 Reacties
28    
Gvd

Since912... mbt Meijers, je geeft hem een zeer minne kwalificatie voor een jeugdspeler die het wel degelijk goed gedaan heeft bij NAC.

22    
since1912

Ben heel erg benieuwd naar deze jongen. Hopen dat het niet een nieuwe Meijers is maar zich wél weet te onderscheiden tijdens het echte werk.

17    
geelzwartwit

Succes! Make us proud!

28    
Gvd

Since912... mbt Meijers, je geeft hem een zeer minne kwalificatie voor een jeugdspeler die het wel degelijk goed gedaan heeft bij NAC.

7    
Ivo

Ik vond hem bij Jong NAC positief opvallen vorige week. Goed coachend, hield het overzicht, won zijn duels. Prima!

2    
since1912

@ GVD

Ik bedoelde dat zeker niet negatief ten opzichte van Meijers, ik hoop gewoon dat Van Hecke over een paar jaar bij ons sterkhouder is en niet transfervrij vertrekt naar Almere City omdat hij het toch niet helemaal heeft gered.

3    
EDM

PZC.... doet me een beetje lachen die naam... kost dat iets extra?

2    
Lamington

De Zeeuw, de Zeeuw...
Mensen niet zo laten schrikken.

-1    
Badeend

Wat ik me oprecht afvraag - wanneer is dat geweest, die intensieve warming-up van twintig minuten? Voor de wedstrijd? Werd er dus vooraf al min of meer "bepaald" dat Van Hecke in zou vallen? Zegt dat iets over zijn kwaliteiten of de wedstrijdfit van de speler voor wie hij inviel (Monsalve volgens mij)? Verder geen kritiek ofzo, gewoon opvallend.

0    
Flamingo

@badeend,

Zulke beslissingen worden natuurlijk altijd genomen op het moment zelf. Je kunt moeilijk alle wissel van te voren voorgeven.

Dat zo'n jongen met een fysiek trainer warm vind ik wel apart maar snap ik wel. Is toch de eerste keer invallen als prof maar toch niet de eerste keer dat je invalt als voetballer.

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja