Overal waar we komen

Van Hooijdonk: "Op dit moment is hij goed voor ons”

Eddy W

Nadat Weijs in 2017 de overstap maakte van Ajax naar NAC kreeg Sydney van Hooijdonk voor het eerst te maken met de interim hoofdtrainer van NAC. Twee jaar later werken de twee weer samen, ditmaal in de hoofdmacht van NAC. Reden genoeg voor BN deStem om aan Sydney te vragen hoe hij denkt over Weijs en waarom dit goed lijkt te zijn voor de selectie.

Zoals gezegd hebben de twee bij NAC onder 19 samengewerkt. Voor Van Hooijdonk en zijn toenmalige ploeggenoten was het in het begin wennen. Weijs kwam van Ajax en hield er iets andere trainingsmethodes op na dan dat de jeugdspelers gewend waren bij NAC. Maar de spits heeft Weijs ook leren kennen als een sociale, toegankelijke trainer met een duidelijke visie. “Hij is een hele sociale trainer, je stapt makkelijk naar hem toe. Hij weet wat hij doet en begrijpt het spelletje. Niet omdat hij nu de trainer is, maar ik heb hem altijd een goede trainer gevonden. Hij heeft zijn visie, of het nu goed of slecht is. Hij houdt van druk zetten, de vijfsecondenregel. Bij balverlies gelijk weer veroveren. In de jeugd hing hij altijd vijf spelprincipes in de kleedkamer op. Hij legt het best duidelijk uit en heeft een duidelijke visie.”

Ondanks dat het ontslag van Brood veel impact heeft gehad op de spelersgroep, geeft Van Hooijdonk aan dat de selectie frisser oogt dan voor de winterstop. Ondanks dat Brood de eerste dagen van het trainingskamp het gespreksonderwerp was, lijkt de ploeg vol goede moed toe te werken naar het duel met Helmond Sport. “In het team heerst een ontspannen sfeer. Ik denk dat er een frisse wind is met een iets andere visie, dat kan nooit kwaad. Op dit moment is hij goed voor ons.”

Bron:
B-Side Rats, BN deStem
Terug naar overzicht
9 Reacties
37    
Basje

Gaan we eindelijk volle bak erop klappen? De tegenstander geen 10 seconde meer geven en niet meer blijven wachten tot ze over de middellijn zijn? Wat hoop ik het! Maakt het spelletje meteen een stuk interessanter om er naar te kijken overigens krijg je het publiek ook meer achter je. Tot nu toe ben ik erg gecharmeerd van weijs!

9    
Ernie

Veel hangt af van de eerstvolgende wedstrijden. Pak je dan gewoon de volle winst, krijgt de ploeg vertrouwen. Bij verliespunten is het met Weijs ook weer zo gebeurd.

22    
10Dora

Kies nu eindelijk eens voor een visie en laat Weijs de komende jaren zitten, ongeacht de korte termijn resultaten. Heeft een eigen kijk op het spelletje en kan goed met jonge spelers omgaan. Zet er een ervaren mentor (met papieren) bij als stroman dit jaar totdat hij de juiste papieren heeft. Ben bang dat Weijs anders ook niet te houden is voor NAC.

-5    
fvf6

Ik laat me graag positief verrassen , maar waarom die 5 sec. regel nu pas toepassen het zijn toch allemaal grote jongens , dat hadden ze zelf veel eerder aan moeten pakken. Het komt op mij over als al die verhalen voor de wedstijden van de spelers , in de zin van we weten waar het aan ligt , we gaan nu volle bak en andere standaard uitdrukkingen , maar het is er toe nu toe nooit van gekomen . Dus kom op NAC , verras me.

7    
Dutchbird

Het lijkt wel alsof Blanco de spreekbuis van VDA is geworden. Vandaag in BN de Stem: "Technisch directeur Tom Van Den Abbeele laat in Portugal, tussen alle telefoongesprekken door, weten dat er eerst spelers moeten vertrekken voordat versterkingen kunnen worden aangetrokken."

Niet één kritische noot daarover van onze top verslaggever van AD de Stem. Op 23 december tekende die riooljournalist nog uit de mond van VDA op dat er twee tot drie nieuwe spelers zouden komen. Bij voorkeur voor iedere linie een. Als Blanco dat nu al is vergeten wordt het tijd voor de korsakov kliniek.

1    
SjorsNAC

Jaja daar hebben we hem, voelen jullie hem ook die “frisse wind”, heerlijk!!

🤣

2    
The Cosmic Gate

@SJORSNAC, kom net van buiten en idd heerlijk wat een frisse wind

0    
Bredafun

Ik denk persoonlijk dat deze Weijs, goed in dit team past.
Je moet deze jonge gasten weten te motiveren, en als die klik er is, dan zullen ze ook voor je gaan en het plezier erin beleven.
Dat heb ik tot nu toe gemist. Ik heb totaal geen teamverband gezien, dan krijg je allen maar singleplayers, die uiteindelijk doodlopen.
Maar goed, we wensen deze trainer alle goeds, en als de resultaten goed zijn, dan niet verder zoeken, maar met deze gast doorgaan!
Echt benieuwd of we verschillen gaan zien.
SUCCES!

0    
Ad B uit Roosendaal

Hopelijk met Willem Weijs inderdaad een frisse wind en het team met goede moed naar de volgende wedstrijden.

Tegen Helmond Sport moet met minstens 2 goals verschil gewonnen worden.

De echte zware testen volgen binnenkort en NAC mag zich in Helmond niet laten verrassen.


Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja