Wij gaan niet opzij

'Verbruggen vertrekt voor tonnen naar Anderlecht'

Das Phantom

Bart Verbruggen, het 18-jarige keeperstalent van NAC, vertrekt naar Anderlecht. BN DeStem meldt dat de deal deze week wordt afgerond. Met de verkoop zou NAC enkele tonnen verdienen, weet de krant.

Sinds Jelle ten Rouwelaar keeperstrainer is geworden bij Anderlecht gaan er geruchten over een transfer van Verbruggen naar de Belgische club, maar nu zou de deal rond zijn. NAC ontvangt volgens de krant drie ton, maar dat bedrag kan oplopen door verschillende bonussen zoals het behalen van de Champions League en het debuut van de doelman. 

Verbruggen speelde nog geen officiële wedstrijd voor NAC, maar werd gezien als groot talent door de club. Na zes jaar in de jeugdopleinding te hebben gespeeld tekende hij eind 2019 een contract voor 2,5 jaar en kwam al meerdere keren uit voor jeugdelftallen van Oranje. 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
86 Reacties
177   2  
VVB25

Zonde dat dit soort pareltjes worden weggeplukt. Was in mijn ogen de beoogde opvolger van Olij en had ons in de toekomst mogelijk meer op kunnen leveren...

55   6  
Das Phantom (BSR)

Lekker de week beginnen zo...

177   2  
VVB25

Zonde dat dit soort pareltjes worden weggeplukt. Was in mijn ogen de beoogde opvolger van Olij en had ons in de toekomst mogelijk meer op kunnen leveren...

43   9  
BATI

Talenten hebben we al zo vaak bij NAC gehad. Alleen er is een verschil tussen een talent en vaste doelman in het eerste. Niemand kan zeggen hoe dat uiteindelijk verlopen was.

71   9  
D'n Wim

Geen officiele wedstrijden gespeeld en dit seizoen ook totaal geen uitzicht op. Olij die de harten van het publiek heeft gewonnen zie ik nog wel een aantal jaar blijven.

Mooie deal! Veel succes toegewenst Bart!

48   105  
Mick j

Toch wel een Nac Icoon die Jelle
Ga toch weg, net zoals zovelen
eigenbelang .

51   4  
Plastieke annemieke

Erg jammer maar mocht hij inderdaad erg goed kunnen keepen zullen we hier nog meer aan verdienen

Gelijk deze week een bod van 300k doen van de rooij . Die kan meer op gaan leveren dan 3 ton

52   1  
Pietjebel

Een talent wat op de bank zit heb je heel mischien wat aan in de toekomst
Van dat geld als een speer een spits halen daar hebben we op dit moment meer aan als een talent op de bank

74   2  
Chris W.M.

@ D'N WIM

Hier spreekt de hoop van een supporter. Realiteit is dat als NAC niet promoveert Olij einde seizoen gratis de deur uit loopt.

84   5  
Henkie

Ik hoorde jaren geleden over onze Pool ook verhalen dat die zo enorm goed zou zijn.. Veroverde geen basisplek.

Verbruggen, wordt die goed? Geen idee. Groot verschil inderdaad tussen groot talent zijn en het uiteindelijk nog maar even waarmaken.

Ik vind 3 ton voor een 3e keeper die nog 0 minuten gemaakt heeft daarom ook een goede deal.

26   4  
Janus

Balen dat we een talent kwijt raken. Ik denk dat deze jongen op basis van de verhalen een goede keeper voor NAC had kunnen worden.

Echter denk ik dat het heel mooi meegenomen is om een paar ton te vangen voor iemand die geen minuut in NAC 1 gespeeld heeft. Zie je niet vaak, zeker in tijden als deze....

En wederom wéér een speler uit de NAC jeugd die een mooie transfer gaat maken. Al met al dus financieel goed voor de club en top voor de status van onze jeugdopleiding.

35   4  
Ivo

Je kan nu +/- 3 ton + bonussen pakken voor een jonge keeper die het in de selectie nog moet laten zien, in een tijd waarin de inkomsten van de club ver teruggelopen zijn. In sportief opzicht is het balen, maar ik snap het wel. Daarnaast, hoe gemotiveerd is hij nog als je hem nog 2 seizoenen aan zn contract houdt.

Slim gescout, cashen en opnieuw beginnen. Dit is wel hoe het moet, alleen zou je ze liever iets langer vasthouden zodat je er ook sportief van kan profiteren. Maar de grote clubs hou je toch niet buiten.

Er zijn heel veel KKD clubs die met zo'n deal een gat in de lucht springen. Ik denk dat wij dat ook moeten doen.

20   3  
Hont

Vind het eigenlijk wel jammer, had hem graag de plaats van Olij op zien vullen als die was vertrokken.
Aan de andere kant hebben we ook ooit een bod van enkele tonnen van Celtic op Alex Schalk afgewezen, geld dat we later nooit meer voor hem hadden kunnen vangen.
Gezien de financiële situatie snap ik het, maar van een luxeprobleem op de keeperspositie gaan we straks (helemaal als Olij vertrekt) naar een probleem op die positie. Voelt toch vervelend.

80   5  
Ric

En volgende week tikt iemand de ontsnappingsclausule van Olij af en dan hebben we geen keeper meer (behoudens Kramer). Dan schreeuw iedereen moord en brand.
Wat mij betreft kan je Verbruggen alleen verkopen als je het contract van Olij openbreekt en die ontsnappingsclausule streept. Ben al iets te lang supporter van NAC om te weten hoe dit af gaat lopen.

10   4  
Real Robert

Zo veel.extra inkomsten dit jaar! Zeldfs na aftrek van de afkoopsommen Moët je toch door kunnen pakken door een sterke selectie samen tte stellen. Een linksback en 2 aanvallers zou mij h voorkeur hebben.

33   6  
Ibio

3 ton voor je 3e keeper. Dat moet je altijd doen in deze situatie.

14   7  
Jf

Ik begrijp niks van de club want wil je juist stappen maken en een goede jeugdopleiding moet je dit soort jongens aan je gebonden houden.
Nu moet je het iedere keer hebben van transfervrije spelers die ergens mislukken en misschien een keer wat opleveren.

Ik meen dat Bart volgend jaar onze eerste keeper moet worden ondanks Olij.

Hij gaat nu naar Anderlecht en komt daar de eerste seizoenen niet aan de bak.

23   16  
Baron

Bizar dit!
Enige wat dit kan motiveren is als Bart zelf niet meer wil blijven.
Maar dan nog, houdt hem gewoon aan zijn contract.

Ook vanuit het oogpunt van Bart is dit onbegrijpelijk.
Waarschijnlijk 2e keeper bij ons, met uitzicht op een plek in de basis als Olij vertrekt.

Nu moet je het nog maar zien.
Echt ziek van dit nieuws.

15   3  
TvB

Misschien kunnen ze dealtje sluiten dat er een talentvolle buitenspeler hierheen komt. Hebben we op dit moment meer aan.

10   3  
sjef de gevulde koek

Ik hoorde laatst de heer Manders nog wat anders zeggen. Die gaat 100% niet weg. 3 weken later is hij vertrokken. Feit is wel als Olij nog 2 jaar blijft deze jongen zoizo niet was gebleven en je niks voor hem kreeg. Schijnt wel een mega talent te zijn.

23   6  
Mid Mid

Jaren geleden kocht die fijne Ernest Steward in dienst van AZ voor een appel en een ei al onze talenten op, toen we met de rug tegen de muur stonden. Er is weinig veranderd in de jaren. Helaas.

18   1  
Die ne gast

Hoop voor Verbruggen dat hij weet wat hij doet. Belgische clubs staan er niet bekend om dat ze jeugdspelers snel laten spelen, laat staan jeugdige keepers....
Ook al ziet Jelle het nog zo in hem zitten, een Belgische coach (ook Kompany) zal altijd liever een ervaren doelman willen hebben.

Nu echt hopen dat Olij niet alsnog vertrekt (ik geloof dat ze bij Sparta al spijt beginnen te krijgen van Van Leer...) en dat de O21 een goede vervanger heeft, want ook voor de O21 wordt dit een belangrijk jaar.

6   1  
signase

@SDGK (9:13):

Een paar weken geleden leek de verkoop van Van Hecke in kannen en uhm... Engelse kruiken. Wellicht dat het voorlopig uitblijven van die transfer ervoor heeft gezorgd dat Verbruggen nu wel weg mag. Voor een flinke pot geld, dat gelukkig wel.

39   17  
Boxer

Ik begrijp Verbruggen wel maar toch vind ik het een naaistreek van ten Rouwelaar. Sorry ik heb er geen ander woord voor

7   6  
Perino

Wens Bart uiteraard erg veel succes , zo'n kans moet je niet laten passeren , maar als hij derde keeper was geweest van de eredivisie top 3 , had hij minimaal tussen de 500000 en 750000 opgeleverd !!

SUCCES !!!!!

14   2  
Die ne gast

Financieel vanuit NAC wel te begrijpen: Van Hecke nog niet verkocht, Leigh nog niet verkocht, Kali gaat nooit lukken.
Qua inkomsten alleen voor Verschueren geld gekregen, terwijl het geld er al wel uitvliegt (Rutten, Malone), dus er moeten inkomsten gegenereerd worden.

9   5  
sjef de gevulde koek

Ik verwacht overigens wel tekst en uitleg zsm. Maar waarschijnlijk wil NAC spelers halen die ook willen komen alleen dat er geen geld is en nu wel. Ook omdat van Hecke nog niet rond is. Een andere reden zou ik niet weten ook. Dan je 3de keeper opofferen voor 2 goeie voorhoede spelers. Denk dat daar de sleutel ligt van dit verhaal.

13   4  
Ratjeduneerste

Bart zal gewoon hebben aangegeven met Jelle te willen werken. En aangezien hij momenteel gewoon 3e keeper is en op korte termijn geen uitzicht heeft op minuten is het een redelijk logische stap.

De sprong van jeugdkeeper naar 1e elftal is nogsteeds erg groot en hoeveel keepers van onder de 23 zie je nu op de velden? Vrij weinig.

Een aantal tonnen pakken en hopelijk doorverkooppercentage is op dit moment een prima deal. Nederlandse keepers staan er al lange tijd goed op.

Succes Bart, ook dit 'drama' zoals volgens sommigen hier komen we wel te boven!

Mooi een paar ton voor versterkingen. Gelijk handelen en wie weet tekent Olij wel gewoon een nieuw contract nu hij de aanvoerdersband ook krijgt.

38   2  
Ratjeduneerste

Als NAC nu maar niet aankondigt dat dit geld gebruikt wordt om Hunte een contract te geven... dan vlieg ik toch even van m'n stoel!

20   3  
Francis Bacon

Het zal toch niet gebeuren dat dit het 2e WDS-talent wordt dat de top haalt zonder ooit een officiële minuut in het eerste van NAC te spelen?

10   8  
Grote kerk

Prima deal. 300k voor een 2e keeper die nog geen minuut in het eerste heeft gestaan.

Nu wel de beoogde versterkingen gaan binnenhalen, anders wordt het wel erg ongeloofwaardig met onze titel ambities.

19   8  
N1912

Een paar ton voor één van de grootste keeperstalenten van Nederland die je zelf hebt opgeleid voelt gewoon heel erg kut. Over een paar jaar is hij het veelvoudige waard.

Die 3 ton is voor op de korte termijn misschien leuk, maar op de lange termijn schiet je er weer geen drol mee op. NAC moet transferwaarde genereren om structureel een rol van betekenis te gaan spelen in de Eredivisie. Op deze manier blijft het aanmodderen in de marge met ieder jaar opnieuw een onzekere financiële situatie waarbij er een bescheiden budget is om transfervrije spelers binnen te halen.

Ik vind dit eeuwig zonde. Één van je weinige spelers met echt transferwaarde loopt voor een paar ton de deur uit. Weinig ambitieus.

9   1  
maikolg

Enkel te begrijpen mits degelijk doorverkooppercentage.

18   2  
D'n Wim

@ Chris

Misschien weet Bartje al dat Nick gaat bijtekenen deze week......

5   11  
Flieger prins van UT kielegat

Ik hoop dat NAC hier een flink doorverkoop percentage over gaat krijgen
Natuurlijk heeft hij zich nog niet bewezen maar iedereen ziet dat die jongen talent heeft
Maar goed dit is weer het NAC zoals ik het ken
Had ff hoop met het geduld dat naar nieuwe spelers word gezocht
En niet zomaar iedereen die een bal kan trappen een contract word aangeboden
Maar dit daar zakt mijn broek weer van af sorry hoor

9   5  
geelzwartwit

Ik denk dat we deze deal kunnen bijschrijven als een van de eerste deals waarbij NAC met doorverkooppercentage, bonussen etc werkt waardoor we in de toekomst kans hebben op nog meer geld.

Sportief balen
Maar financieel en vooral het doorverkooppercentage bonussen enz verhaal klinkt eindelijk eens als hehe eindelijk hebben we ook dit soort constructies.

23   6  
Een ander geluid

Dit is geen onlogisch gebeuren.
Een 18 jarige keeper die naar Anderlecht kan maakt een salaris - sprong.
Anderlecht is Europese subtop. Je wordt herenigd met een keeperstrainer die het helemaal in jou ziet zitten. Dit hou je niet tegen. Ik gun het hem van harte.
Voor NAC sportief zeker vervelend!
Echter waar wij de afgelopen jaren iedereen gratis weg zagen gaan, wordt nu elke keer een fatsoenlijke transfersom gekregen met bonussen etc.
Het begint er echt op te lijken dat we ons financiële verstand terug krijgen.

1   10  
Dirk

anderlecht haalde wellenreuther weg bij de stillems, maar staat nu weer op de nominatie om verhuurd te worden naar Turkse club, geen uitzicht op basisplaats !!

Bart had hier meer kans gehad op speelminuten dan daar in Brussel maar zaakwaarnemer en misschien ook JtR hebben zijn hoofd op het gezet, desalniettemin toch mooie afkoopsom.

Veel succes daar, Bart

Nu op zoek naar nieuwe keeper, een paar dagen eerder dit bericht en we hadden Brondeel terug kunnen halen

10   2  
Tegel

De zusjes verkochten Frenkie ooit voor 1 Euro geloof ik , die zijn door clausules dik en dik vermenigvuldigd. Hopelijk gaat NAC ook goede clausules erin zetten!

10   0  
The Cosmic Gate

Het is de harde waarheid, maar opboksen tegen het grote / grotere geld is gewoon niet mogelijk.
Het is jammer (eigenlijk triest) dat je zo dus eigenlijk nooit een echt groot talent door zal zien breken bij NAC zelf (uitzonderingen daargelaten) .

Had hem graag bij NAC zien blijven

10   1  
Bas

Hoop wel dat Olij nu niet alsnog gaat vertrekken want dan heb je niks meer over. Geef die jongen een nieuw opgewaardeerd contract

11   4  
Ice

Een paar ton vangen voor een speler die nooit een minuut in het 1e gespeeld heeft: Prima deal!

Niemand weet of Bart daadwerkelijk ooit zal doorbreken / het beoogde niveau gaat halen. We zitten voor dit seizoen goed genoeg in de keepers, en de centen zijn nodig.

Een vergelijkbare situatie hebben we nu met JP. Hij wil graag weg, een transfer maken en verhuurd worden. Lekker laten gaan. JP heeft vorig seizoen 9 wedstrijden!!! meegedaan, goed gepresteerd, maar dit is zeker geen garantie dat hij het niveau kan vasthouden. 3 jaar geleden speelde hij nog bij de amateurs, en viel niemand zijn talent op.

9   4  
furp

Begint de jeugdopleiding eindelijk sneller te renderen. :)
Een paar ton voor Verbruggen, een paar milj. voor van Hecke...

Geeft maar weer aan dat investeren in de jeugdopleiding loont. De grootste klappers van Nac komen allemaal uit de jeugd.

1.Gudelj
2.Ronnie Stam
2.vanHecke

3   32  
BredaCentrum

@Furp.

Ik ben van mening dat de jeugdopleiding helemaal niet rendeert.
Mijn insziens is een investering de moeite waard wanneer er over het geïnvesteerde deel daadwerkelijk ook winst wordt gemaakt. En aangezien de jeugdopleiding tot nu toe elk jaar geld bij moet ipv dat er constant winst wordt gemaakt heeft het geen zin om deze in stand te houden.

Hoe graag ik ook zou willen dat er échte Bredase boys in het veld komen te staan die worden doorverkocht!

5   3  
BredaCentrum

Edit:

Uiteraard kan het wel zijn dat middels de ingeslagen weg de investering uiteindelijk loont! Laten we het hopen..

11   2  
Vrouwke

Verrassend, Bart heeft een paar weken geleden nog aangegeven absoluut niet bij NAC weg te willen. Vrees dat Jelle hem toch om heeft weten te lullen. Of het een slimme keuze is moet nog blijken. Maar een jongen die net 18 is die naar Brussel gaat om zijn keeperstrainer klinkt niet heel wijs. De kans dat je daar doorbreekt is heel klein. Maar zijn hoofd zal op hol zijn gebracht, hij krijgt een mooi salaris. Maar over een paar jaar met hangende pootjes terug. Terwijl hij hier op zeker op termijn de kans had gekregen om de eerste keeper te zijn.

Wat NAC betreft die zitten gewoon niet in de situatie om 3 ton te kunnen weigeren. En ook niet om hem een dik salaris te geven.

9   46  
Ibio

De jeugd opleiding kost €800.000 per jaar.

Stel je doet de gehele jeugdopleiding op en je investeert dit bedrag in NAC 1. Dan denk ik dat dat meer oplevert. Tenzij je een keertje een frenkie of een virgil opleid, dan haal je het er wel uit.

15   1  
NB

@IBIO Die redenering is wel erg eenvoudig gemaakt. Waar wil jij dan al je spelers voor bijvoorbeeld de bank vandaan halen? Dan ben je minimaal €800.000 kwijt aan commissies van zaakwaarnemers en tekengeld. Daarnaast moet je jaarlijks eerst maar eens 5 minimaal gelijkwaardige transfervrije spelers zien te vinden die gelijkwaardig zijn aan spelers al SvH, Bart Verbruggen en JvH.

12   2  
Plastieke annemieke

Ibio

Dat dachten mommers en van as ook.

We weten hoe dat is afgelopen.

Daarbij moet je verplicht een jeugdopleiding hebben om een bepaalde categorie te halen dacht ik

9   1  
FVBreda

@Chris w.m.

De realiteit is dat Olij een contract heeft tot 2021 en Verbruggen tot 2022.

Als je Verbruggen niet laat gaan moet je beloven dat hij een basisplaats gaat krijgen. Daarmee zet je een langer verblijf van Olij direct buiten spel, want als hij bij tekent is dat niet met 1 jaar. Dat spreekt geen vertrouwen uit.

4   0  
ome cor

Dubbel gevoel hierbij.
Mooie zakelijke deal, maar jammer dat een talent weg gaat voor hij een serieuze kans kan krijgen.

In het geval Verbruggen zou het misschien anders zijn, maar tweede keepers bij NAC zijn over het algemeen voor de vorm aanwezig.

2   36  
Breda centrum

Olij is al zeker 4 weken niet in zijn huis in dongen geweest en zijn vrouw/vriendin ook niet. Die zitten gewoon hele weken in Haarlem. Heel erg vreemd als je het mij vraagt.

4   1  
SjorsNAC

Als hij inderdaad 3 ton oplevert nu is dat mooi. Hopelijk kunnen we dit herinvesteren in de aanval.

Is Muric niks :P

10   2  
BredaCentrum

@ Breda Centrum van 11:10u

Kan je aub onder een andere naam gaan posten! Zulke niet-inhoudelijke posts hoeven niet op zijn conto worden geschreven...

7   1  
Talent

Hoe jammer het ook is, complimenten voor de jeugdopleiding, maar NAC moet door. Geld Verbruggen besteden aan Olij en Kaj de Rooij ophalen. Met de verkoop van Van Hecke, zal er spits gehaald moeten worden die de bal vast kan houden en zorgt voor de broodnodige doelpunten.

8   0  
Badeend

Die ne gast;

Weet jij iets over tekengeld voor Rutten en Malone? Of wat bedoel je met "het geld dat eruit vliegt"? Dat deze spelers salaris krijgen is een ander verhaal dan transfersommen of tekengeld - dan zou je Rutten en Malone 'gewoon' als vervanging voor Van Anholt en Verschueren kunnen zien.

Qua vertrekkers die ook nog op de loonlijst stonden (ik kijk niet naar de huurspelers) heb je dan ook nog Niemczycki, Custers, Klomp, Kudimbana, Snepvangers en Van der Gaag. Dat zijn geen dure krachten (hoop ik) maar de bewering dat "het geld eruit vliegt" lijkt me te kort door de bocht.

5   4  
Braze

Voor een keeper is behalve talent zeker ook ervaring belangrijk.
Keepers zijn doorgaans op hun best na hun 25e
Goed dat NAC nu geld beurt .

16   0  
Wanny

@ Ibio

NAC is in de basis een voetbalvereniging en daar hoort een jeugdafdeling bij. Als je dat niet kunt betalen, dan moet je maar stoppen met betaald voetbal.

Dit nog buiten het feit dat er verplichtingen zijn vanuit de KNVB en het een goede bron van spelers voor de selectie zou moeten zijn.

11   0  
Zlep

Op dit moment een prima deal. 300K + eventuele bonussen bij groei of verkoop. Voor een niet basis speler een uitstekend bedrag. Ik vind de jeugd een must voor ons NAC! Enorme binding met de regio, en wat is er mooier om te zien als een jeugdspeler de absolute EU top bereikt. Zie deze week Nemanja Gudelj. Alleen is het zorg dat de jeugopleiding gaat renderen. Dus hierin investeren!

15   0  
Badeend

@Ibio
Die denkfout is precies waarom we nu staan waar we staan. Als je als BVO je jeugdopleiding (+verbinding met de amateurverenigingen in je regio!!) niet serieus neemt, kun je beter direct opdoeken.

12   13  
Ivo

Natuurlijk moet de jeugdopleiding blijven, hij begint eindelijk te renderen.

Met van Hecke en Verbruggen heb je al 2x heel goed raakgeschoten. Goed scoutwerk, slim gedaan. We hebben er bij NAC 1 misschien beperkt plezier van gehad, maar met het geld dat binnenkomt kan je je weer verbeteren. Zo moet het!

20   10  
Ice

Ik blijf het overigens wel apart vinden, dat veel mensen JP van Hecke een speler uit de jeugdopleiding noemen. Hij speelt sinds 2018 bij NAC, amper 2 jaar. Hij is goed gescout door NAC, maar dit heeft weinig tot niets met de jeugdopleiding te maken.

14   5  
Arie

Zo gaat het toch al jaren en zo zal het blijven gaan. Hardley naar United, Van Butselaer naar Utreg, De Jonge naar Groningen, wat jongens naar Willem II, Feyenoord en PSV. We zijn gewoon een kleine club in beleid en prestaties, dus logisch dat die gasten vertrekken.

6   2  
Lamington

Was onze Poolse vriend ook niet de beoogde keepersrevelatie qua jong talent?

11   2  
Chris W.M.

@ LAMINGTON

Die keeper die nu bij de nummer 7 van de Poolse Eredivisie en bekerwinnaar van afgelopen seizoen zit werd inderdaad gezien als een talent ja. In Polen heeft hij die verwachtingen in ieder geval waargemaakt.

10   3  
Svt076

Achja, voor hetzelfde geld loopt hij op een training een schouderblessure op en 'heb je er niks meer aan'.
Zonde, want hoor dat hij een groot talent is. Maar een paar ton voor een speler zonder minuten in het eerste is niet mis voor de situatie waar NAC nu in zit. Nu bieden op de Rooij en een spits zonder tanden binnenhalen.
Hup NAC

13   3  
ome cor

Gelezen op HL .be
Volgens Nederlandse media zou NAC tevreden zijn met enkele honderdduizenden euro’s (en bonussen).

Klinkt weer alsof we een cadeautje hebben gegeven..... maar goed.

Ik vraag me af of NAC bij een vertrek van Olij deze jongen eerste keeper had gemaakt of toch maar niet.
Noppert was ook zo'n topper in potentie toen hij reserve keeper was bij NAC, Karol idem en nu was dat Verbruggen.
Noppert heeft het nog nergens kunnen laten zien en die andere twee zijn nu ook weg.

Jelle verwijten maken is Calimero-gedrag. Als wij een nieuwe keeperstrainer of hoofdtrainer krijgen die ergens met talenten gewerkt heeft roepen we ook om het hardst dat hij die maar mee moet brengen naar Breda.

5   4  
Atleet

Die zien we nooit meer terug!!!

Een Nederlander in Belgische dienst, vraag me af of hij de kans gaat krijgen daar

Had dit nooit gedaan als ik Bart was, blijf bij je clubke tot je wat meer gerijpt bent en kijk hoever je dan kan komen.

19   9  
Fred1

De vraag is altijd of je het ( zeker ) als keeper gaat redden bij een “ topclub “ op die leeftijd, antwoord : Nee meestal niet.
Hij had zijn kans af moeten wachten bij NAC die ontegenzeggelijk sneller zal komen dan gedacht denk ik.
Ik persoonlijk denk dat voor de eredivisie het postuur van Olij te klein is daar ben ik eigenlijk zeker van.
Stel dat we promoveren dan gaat het snel.
Maar zoals vaker gememoreerd zaakwaarnemers denken vooral eerst aan zichzelf.
En Ten Rouwelaar heb ik mijn bedenkingen al bij vanaf het jaar dat we mede en vooral door zijn geblunder degradeerden.
Deze kerel heeft NAC alles bij elkaar een fortuin gekost alles je alles logisch optelt.
Afgezien van wat dan ook, vind ik het not done en onfatsoenlijk om talenten bij je ex werkgever weg te halen, zeker in het geval JTR.
Maar ook Tim Gillissen maakte zich daar schuldig aan.
In het “ normale “ wereldje heb je nog met vormen van concurrentiebeding te maken, maar in de voetballerij ligt alles van je interne keuken zowat op straat.
Kijk naar wat die rat Smulders allemaal flikte.
En by the way, die Chiel Kramer is overigens helemaal niet zo'n slechte keeper hoor, mocht die onverhoopt in de goal terecht komen dan sta je er absoluut niet mee voor lul hoor.
Dus geen paniek.

8   2  
Stoep

Veel azijn weer. Het is een erkenning van het goede jeugdopleiding. Dit is toch van alle tijden dat spelers door andere clubs weggehaald worden. Tuurlijk zou je deze jongen in NAC 1 willen zien, echter is het ook logisch dat NAC wil cashen. Zo'n jongen kan ook transfervrij weggaan over 3 jaar. Daarbij heeft NAC geld nodig. Als je hem nu kan verkopen voor een paar ton, kan je ook je selectie versterken en investeren in jonge talenten. De keeper van Willem 2 is ook naar anderlecht vertrokken voor waarschijnlijk minder geld als dat verbrugge vertrekt, (als het al niet zonder enig geld is). Het is echt niet zo dat hij NAC miljoenen had opgeleverd (misschien wel, maar waarschijnlijk niet).

6   6  
scheppioni

Dank Jelle !
Of er moet met ons NAC in goed overleg gegaan zijn zodat er in de toekomst nog een prima dvk percentage voor ons NAC in gaat zitten ! Keepers moeten er in ons Nederland voldoende talent zijn normaal gesproken ! Dus hoop op wat Fredje zegt bv !

7   19  
Kisku

Bedankt jelle vissen bij je oude club,allemaal hetzelfde dus anderlecht kijk maar uit als hij bij jullie stopt ppppfffffffff

19   18  
Ivo

pffff dat ge-emmer over Jelle.

Uiteindelijk is het de keuze van Bart zelf. Bart wil graag verder gecoached worden door Jelle en Anderlecht is een mooie club. Hij krijgt een beter salaris, er zijn niet veel jongens die dan toch bij NAC zouden blijven.

NAC pakt een paar ton aan een speler die graag weg wil, nog amper wat gekost heeft, en bij bepaalde mijlpalen en doorverkoop zal er nog wel wat meer betaald worden.

Een mooie streep eronder, Bij de O21 zijn er nog 2 keepers die je als 3e keeper kan wegzetten. En lekker doorzoeken naar de volgende toptalenten. Als je er zo ieder seizoen 2 of 3 hebt, dan dekt dat een heleboel kosten.

18   1  
Real Robert

Mensen, wij hebben nog steeds 2 prima keepers na zijn vertrek. Plus 3 ton om een scorende aanvaller te halen! Prima toch

7   2  
Nicky

Goed punt van Arie... De enige manier om dit te voorkomen is ervoor te zorgen dat je als NAC zelf een (Europese) subtopper bent en blijft.. Of dat realistisch is is een tweede maar je kan niet verwachten dat spelers clubs die in de Champions League spelen even bedanken voor het aanbod omdat NAC ze heeft opgeleid.

Veel succes Bart! Hopelijk straalt er wat van jouw succes op ons clubje af.. En doe Jelle de groeten en zeg maar dat hij zich niet teveel moet aantrekken van sommige reacties hier.... Alsof die mensen aan iedereen denken behalve zichzelf als puntje bij paaltje komt..

14   0  
Penders4president

Jammer, maar begrijpelijk. Doorpakken en Kaj de Rooij halen!

8   1  
Peter13

Zo werkt het gewoon. NAC haalt talenten weg bij kleine clubs in de regio. Eredivisieclubs (middenmoot en hoger) halen talenten weg bij NAC. En die verliezen hun jeugdspelers weer aan Engelse of Duitse middenmoters en soms hoger.

5   3  
Des NAC's

Hoeveel jeugdspelers zijn er bij NAC voor dat geld vertrokken? Nul.... dit moet wel een enorm talent zijn die de deur uitloopt zonder in NAC 1 gespeeld te hebben.

Ben het onderhand wel beu dat veel van Bredaas beste voetballers nooit 1 wedstrijd voor NAC gespeeld hebben.

8   11  
Patje

nu het contract van jp openbreken en ophogen voor het tel aat is.

3   1  
Nacfan076

Offtopic:
Ik lees net op VP dat NAC interesse heeft in Zian Flemming van PEC zwolle.
Heeft vorig seizoen bij NEC in de spits gespeeld en t daar wel aardig gedaan volgens mij.
Ik zie hem wel graag komen!
HUP NAC

9   1  
Guuske

Laten we wel eerlijk zijn, 3 ton + bonus voor een keeper die nog geen minuut in een 1e elftal in vol stadion heeft gekeept.... Voor een Olij werd dat niet eens geboden...

6   4  
ome cor

Jelle is keeperstrainer en tipt zijn club over een talentvolle jonge doelman die een succes kan worden in de toekomst of als prima handelswaar kan dienen.
Dan doe je toch gewoon wat je moet doen in jouw functie ?

Dat gejank over Jelle dat het not done is bij je oude werkgever..... Ga toch fietsen jongens. Welkom in de grote mensen wereld. Dan zou Grey enkele trainer spelers van zijn oude club mogen benaderen. Dan kan NAC ook wel opdoeken.

En voor Verbruggen is de keuze tussen rijpen bij een eerste divisie clubje wat graag wil promoveren, maar zeker niet aan de start verschijnt met de allersterkste selectie of.....bij een Belgische club die toch ff wat groter is dan NAC Breda. Die jongen gaat echt niet tegen zijn zin in hoor.

En als Olij verterkt eind van het aankomende seizoen was het helemaal niet zeker dat NAC Verbruggen tot eerste man zou maken. Dan is er vast wel weer een smoes dat hij nog ervaring mist of zo.
NAC en keepers.......

Coremans speelde destijds ook de derde viool bij NAC en was tot zijn blessure eerste keeper bij Sparta. Niet dankzij NAC hoor. Bij NAC was hij nu nog reserve keeper geweest.
Daar moet je ook eerlijk in zijn.

1   0  
Nac0164

Zit eens niet zo te zeuren op Jelle.

We zeggen toch ook niet tegen Malone en Rutten; wat rot dat jullie komen via Maurice Steijn!

1   1  
Bommetje

Hebben we eens een bredase jongen lopen vertrekt hij weer nog voordat hij in het eerste komt, dat vind ik geen goed nieuws.
En gezien de geschiedenis van Jelle bij NAC vind ik het wel een kutstreek ja. Hij was geen passant.

1   0  
Sir smokalot

Schitterend onze Pool weg
Ons talent weg
En straks komt er een leuke eredivisie club langs voor Olij
Wie zetten we dan op goal Ben van Bilzen maar doen

1   3  
Nachoreca1

Simpele rekensom... 5 jaar jeugd opleiding kost 5 miljoen..
Met erg veel geluk in die looptijd 1 transactie van 2,5 miljoen...moet je hier econoom voor zijn? Kappen ermee. Of een verhaal als dit of we worden leeg geroofd...
Schiet niet op dus.
En jelle? Tja....zal maar niks zeggen..

1   1  
Bommetje

Opleiding is meer dan alleen spelers verkopen. Ook binding met de regio, en binding met jongens die ook na hun carriere nog met NAC verbonden blijven

Laad alle berichten na dit bericht in